|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
Bo tam trzeba wpisać nr karty, a mi wyskakuje, że taka karta jest już zarejestrowana.... Nie wiem, jak to zmienić ![]() Gosia, czyli babcia bez zmian ![]() Ja się użeram z ojcem. Przyłazi mi i mnie wkurza tylko tekstami w stylu 'ona jest głodna!' albo 'uważaj, przytniesz jej nogę guzikiem' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
Raczkowanie
|
A dziewczyny mam jeszcze takie pytanie. Tylko boje sie zepomyslicie ze jestem jakas wyrodna.
Ale wiecie czasami mam mysl ze zaluje ze bedzie maly... wiem strasznie to brzmi. Czasami mnie nachodzi mysl po co mi to bylo. I pozniej jak tak analizuje to boje sie ze jak zie urodzi to go za malo pokocham i ze bede miala do niego zal. Nie wiem jak to opisac.... Czy wy tez tak mialyscie i czy jak sie dziecie urodzilo to mialyscie dalej takie mysli?
#3723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie to samo bez stanika i wkładek zalała bym mieszkanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3724 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w dwupaku
![]() ![]() Nie nakrecajcie sie tak, myslcie pozytywnie, to naprawde pomaga! Wiem ze nie jest latwo, kazda z nas wie, ja tez bylam nastawiona na przeterminowanie ale staralam sie podchodzic do tego na luzie... Jeszcze troche i kazda z Was tez bedzie tulic swojego maluszka ![]() A to ze my mamy inne tematy teraz i Wy tez to jest normalne przeciez ![]() Kazda z nas przezywala to samo co Wy i kazda doskonale Was rozumie wiec glowa do gory kobietki ![]() Zaczarowana wszystkiego najlepszego kochana ![]() ![]() ![]() Co do zmieniania pieluchy, karmienia, noszenia, ubierania itd to uwierzcie mi kazda z nas da sobie swietnie rade! To przychodzi samo, automatycznie i z kazdym dniem wychodzi nam coraz lepiej wiec nie ma sie co martwic na zapas, dacie sobie swietnie rade ze wszystkim ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mam myśli raczej na zasadzie, że już nie mam swobody w robieniu pewnych rzeczy, że nie wszystko można itp... ale już w szpitalu siedziałam nad swoim dzieckiem i lałam na nią łzami wzruszenia i gadałam do niej 'ale mamusia Cię kocha, jak mogłam mysleć, że będzie inaczej, jesteś najkochańsza, mogłabym Cię urodzić raz jeszcze, chociaż tak bardzo bolało' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Zakorzenienie
|
A ja odziwo nie mam takich mysli... Chociaz z tztem prowadzilismy bardzo towarzyski i aktywny tryb zycia to absolutnie mi tego nie brakuje
![]() Kocham mala ponad wszystko i za nic w swiecie nie wrocilabym do dawnego zycia bez niej... To niesamowite ![]() A Tz jest calkowicie nie do poznania ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj kochana juz niedługo z nami będziesz się rozczulala nad kupka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym była facetem, to juz dawno bym się spakowała i uciekła ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3733 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
Wtajemniczenie
|
Opis porodu.
Wiec tak jak bylo to zaplanowane, wstawilam sie o 7.30 w szpitalu, lezalam z druga dziewczyna, ktora tez miala planowana cc. Najpierw przyszla polozna, zmierzyla cisnienie, temperature i nas zostawila. Nastepnie mialam wywiad z anestezjologiem, bardzo mily lekarz, mial ok 30-35lat. Wszytsko na spokojnie wyjasnil, opowiedzial jak to bedzie wygladalo, kazal sie uzbroic w cierpliwosc, bo wezma mnie jako druga miedzy godzina 10 a 12. Ok 9.30 przyszla lekarka z USG i dokladnie sprawdzila ułozenie dziecka, balam sie przez chwile, ze maly sie obrocil i wysla nas do domu, ale jednak nie ![]() Wybila 12 ! Zaprosili nas do sali gdzie czekało na nas 7 osob, Tz w tym czasie poszedl sie przebrac, a lekarze zaczeli sie po kolei przedstawiac. Nastepnie glosno mowili po co tam są, co kto będzie robił, jakie zadania na dziś itp, itd. Wrocił tż, zaproponowali, że zrobia nam jeszcze zdjecie i poszlismy na sale operacyjna. Tż siedział na krzesle w kącie, a ja na łóżku, asystentka ze mna rozmawiala, zagadywala, usmiechala sie, a mi w miedzyczasie podlączali kroplowki. Poprosiłam o małą blizne ![]() ![]() ![]() Nastepnego dnia po 9 wyjeli mi cewnik, kazano wstac i usiąść na fotelu, o 10 przyszedl Tż, chciałam iśc po prysznic wiec przeniesli mnie do pokoju jednoosobowego z łazienką, gdzie już czułam się swobodnie. W sobote dostałam wypis i dokladnie o 12.50 wyszliśmy ze szpitala. Mineło dokladnie 48h. Tak jak juz mowilam, taka cesarka to marzenie, caly czas sie usmiechałam, anestezjolog sie dziwil i pytal z czego sie smieje, byl dumny, ze to jego zasluga, bo dostalam dobre dragi ![]() ![]() Teraz po 4 dniach czuje bol mieśni jak wstaje i siadam, ale mysle ze to glownie przez to, ze mało leże i co chwile chce cos robic. Wczoraj chciałam juz prasowac pieluchy, ale pukłam się w głowe ![]()
![]() ![]() Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-08-19 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3735 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tego się boje... ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() Dzięki wielkie za opis ![]() Patrycja, czy u was były w szpitalu takie jakby telewizorki przy każdym łóżku? Zastanawiam się, czy jest opcja muzyki, czy tylko tv ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w pierwszy dzien po porodzie sie rozplakalam jak tż pojechał do domu. Nie czulam do niego nic, nie mialam ochoty karmic, przytulac..ale to chyba przez bol i zmeczenie. Dzis oddałabym za niego życie.
![]() |
#3737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to od razu jak wróciliśmy ze szpitala wzięłam się za pranie bo energia mnie rozpierala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
Patrycja ale jak to zdjęcie wam robili?
![]() ![]() Jej, nie chciałam was przerazić.. Opisalam tylko moje ciemne mysli, a normalnie jestem szczęśliwa i pelna nadzieji, że zycie teraz bedzie fajniejsze, a nasza rodzina wreszcie pełna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3739 |
Zakorzenienie
|
Lilka to trzymam kciuki za to zebyscie sie z Kostkiem dotarli i zeby przynosil Wam codziennie tyle szczescia ile tylko jestescie w stanie udzwignac
![]() ![]() Ja sie nie wypowiem bo takich mysli nigdy nie mialam i nie mam... Juz jak bylam w ciazy to zdalam sobie sprawe jak strasznie kocham ta moja fasolke ![]() ![]() Kazdego dnia kocham tego okruszka coraz bardziej ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3740 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() |
#3741 |
Zakorzenienie
|
Nie mogę się doczekać naszych pierwszych wakacji za rok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lilka takie "ciemne myśli" ma/kiedyś miała/lub będzie jeszcze mieć duża liczba mamuś. Nie każda ma jednak odwagę mówić o tym wprost. Moim zdaniem to jest tak- macierzyństwo ma swoje blaski i cienie. Mały człowiek zmienia wszystko i życie nie będzie już nigdy takie jak wcześniej. My długo zwlekaliśmy z decyzją o dziecku. Wiem, że nasze życie się diamentarnie zmieni. Ale nie zakładam, że na gorsze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3743 | |||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bella też ma pieluchy "0". Wychodzą taniej niż pampersy ale są wg mnie strasznie sztywne i rzadka kupka nie jest tak dobrze wchłaniana jak w pampersach. Na agito kupowałam pampersowe 0 za 20zł (z odbiorem osobistym). U mnie porcja mleka dla Hani to właśnie koło 60-70ml. Niestety żelazo często daje nieprzyjemne skutki uboczne. Długo Hania musi je zażywać? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki oby odeszły jak najszybciej! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj TŻ wrócił do pracy a ja pierwszy raz zostałam sama z dziećmi. Było naprawdę dobrze ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3744 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A dziś poszliśmy z mężem na pierwszy spacer z małą. To przed wyjściem usłyszeliśmy od babci, że chyba za wcześnie (aż się zastanawiałam, czy przypadkiem jej o godzinę nie chodzi). Wzięliśmy cieplejszy kocyk na wszelki wypadek i mąż go zarzucił na wózek, bawiąc się w akuku. To po powrocie usłyszeliśmy że jak chcę wózek zakrywać to mam brać pieluszkę tetrową bo przez taki kocyk to nie oddycha i że mamy ostrożniej wózek prowadzić bo tam kamienie a ona taka malutka! Myślałam, że uduszę, ale ograniczyłam się do stwierdzenia że nikt jej tymi kamieniami w głowę nie rzuca... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę ja jak tylko wychodzę z pokoju to mała jakimś cudem to wyczuwa i się budzi od razu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tobie cewnik zakladali przed znieczuleniem? Bolało? Mi założyli po zszyciu, poczulam tylko jak rozkładają mi raz jedna, potem druga noge na boki..domyslilam sie, ze wlasnie zakladaja cewnik. Swoja droga ja mialam znieczulenie podpajęczynówkowe czyli SPINAL, nie mam pojecia od czego zalezy roznica przy wyborze znieczulenia. Mi po wywiadzie lekarz zaznaczyl w karcie spinal, a nie epidural..moze dlatego tak dobrze czułam się juz po wszytskim. Czytajac wasze opisy praktycznie kazda miala zzo i sie zle czula. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Byla dzis u nas polozna. Mowilam jej, ze maly czesto ulewa, nawet po odbiciu.. Zakazala klasc go na bok, poniewaz male dzieci jak maja odruch wymiotny odrazu automatycznie skrecaja glowka na bok, a jak poloze go na boku to on nie ma takiej mozliwosci, moze sie przydusic jak z automatu skreci glowa w dol. Tez jak mu sie uleje na boku nie wszystko wypluje.
![]() |
#3747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gosia to Ty masz moją mamę razy 2 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mała mi ulała po jedzeniu i oczywiście już usłyszałam, że to przez to, że ją wytrzęsło na spacerze ![]()
![]() |
#3749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to się pochwalę ze od męża dostałam torebkę z lacosty Taka większą w kolorze niebieskim ( uwielbiam ten kolor ) trampki kolejne do kolekcji i 3 prezent jeszcze nie doszedł. Rozpieszcza mnie ten mój mezulek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.