|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
No to jeszcze lata przed wami. Chociaż ma to swoją kiepską stronę - szczyt możliwości i chęci akurat na ciążę połogi i inne przyjemności. A nie martwisz się, że tż może być trochę za młody na dziecko? Mojego poznałam jak miał 25 i dzieciak był z niego okropny (w porównaniu z tym, co jest dzisiaj).
Na razie to ci "matematycznie" wyliczył, czyli może równie dobrze nie być płodny. |
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Moj TZ ma 35 lat w tym roku juz, wiec moze dlatego ma niskie libido. O.o''
Chociaz mi mówił ze nigdy nie miał tak wysokiego i raczej stosunki płciowe to miał rzadko, pierwszy raz miał jak skonczył 25 lat wiec dosc pózno na faceta ^^'' Na ovufriend mój nick to Natchan, chyba i tak nie bede płaciła za korzystanie z niego dłuzej chyba ze cos sie zmieni, zostalo mi 7 dni ![]() kupilam test ciązowy, na wszelki wypadek ze jak cos sie bedzie działo to nie bede musiała biegać. kusic bedzie tylko zeby zrobic XD Mam termometr ale jakos zle dziala, pokazuje mi 35. taki elektroniczny... na rtęciowy nie ma szans bym tutaj znalazła. Mój TZ tez woli spontanicznosc, nawet mi powiedział, jak bedziemy sie starac to on nie chce zadnej presji, ja nie naciskam, a on sam sie stresuje, mówie mu ze nie musi, bo czasami takie starania trwają jakis czas Teraz pijemy lampkę wina przed zeby zluzować , ( lekarz tez mu nakazał na cholesterol pić czerwone wino po jedzeniu). |
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci że ja to by tego Twojego Tż prześwięciła trochę - co to znaczy że on się stresuje i nie chce presji?? A co z tym czego Ty chcesz? Starania o dziecko to zawsze jest trochę presja, i on w takim wieku już powinien to rozumieć - boi się że będzie mniej męski jak Wam się nie uda? Nie rozumiem zupełnie ![]() Z Twojego opisu trochę to wygląda jak byś pisała o 13-letnim zakompleksionym nastolatku a nie 35-letnim facecie, bez urazy oczywiście, ale powinien się trochę zaangażować w starania weź pałę na niego! ![]() Jeanne - działajcie działajcie, zwłaszcza po tym pozytywnym teście owu
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com Edytowane przez pani_pierozkowa Czas edycji: 2014-08-19 o 13:56 |
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale w sumie od tamtej pory już nic takiego mu się nie zdarzyło i rozumie, że chwilę to może zająć, nawet jak dostaję okresu i mi chwilę smutno to sam mi tłumaczy że niedawno odstawiłam tabsy, że jeszcze mogę mieć rozchwiany organizm, ale w sumie ja tak naprawdę nigdy nie wiem co on czuje w takich drażliwych tematach bo to introwertyk dla niego gadanie o uczuciach i emocjach jest "pedalskie"Ja to się boję co będzie jak nam nie będzie wychodzić i przyjdzie do wysłania go na badania nasienia - chyba mi piekło zrobi w domu. Więc liczę że do pół roku nam się uda
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bądźmy szczerzy- 35 lat to nie starość, ale też nie 20 lat żeby miał nie wiadomo ile czasu jeszcze Powinniście się zmobilizować jeżeli oboje naprawdę chcecie dziecka ![]() A mój non stop by gadał o emocjach, to taki słodki przytulas z niego Nie mylić z ciapą! ![]() Na badanie nasienia sam się chce wysłać, ale ja uważam, że jeszcze mamy czas ![]() Dobra kochane, ja uciekam do pracy Zajrzę tu pewnie jutro po południu bo jutro ranna zmiana Owocnych staranek
Edytowane przez Jeannee Czas edycji: 2014-08-19 o 14:12 |
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1660 |
|
Konto usunięte
|
My już mamy za sobą wygłupy i bycie dziećmi. A wszystko przez to co przeszłam a on razem ze mną przeżywał. Teraz fakt, lubi sobie pożartować, czasami za bardzo az mnie wkurza, ale jeśli chodzi o poważne sprawy ma głowę na karku, jest rozwazny i naprawdę bardzo odpowiedzialny. Sam zechciał dziecka. Ja też chciałam po jakimś czasie ale myślałam że jak mu powiem to odmówi. I chyba wykrakałam bo potem zaczął o tym ze mną rozmawiać a później zapytał czy chce mieć z nim dziecko. Znam go na wylot, wiem, że to nie było z kaprysu. Ciągle mówi że ma być cora i będzie łamać serca frajerom, a porządnego faceta on jej wybierze po ostrej selekcji :P A jak mówi poważniej no to że nieważne co, ważne żebyśmy mieli
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
ola_la_7676
cudny ten Twój TZ :3 Ja czasami napominałam jakby było fajnie mieć dzieci, jakiegos czasu powiedziałam na żarty, że chyba juz czas bo stary sie robi, a on na to , ok to możemy sie starać. Okazało sie, że on nie żartował Póżniej pytał się mnie, czy już teraz, czy już mozemy, jakie ja mam zdanie itd.Uznaliśmy ze od urlopu zaczynamy pełną gębą starania ^^
|
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Oh moj TZ tez sie pytał czy juz chcę bo jeszcze mogłabym jakąs kariere robić i miec cos wiecej z zycia, powiedziałam , ze posiadanie dzieci to nie koniec swiata, tylko ten swiat bedzie nieco inny jak dotychczas.
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie oszukuję, raczej o takim życiu jak teraz mam mogę zapomnieć, bo się wszystko zmieni. Ale jak mam wybór mieć rodzinę i nie mieć kariery, a być korporacyjnym wyjadaczem bez dzieci to wybór jest dla mnie oczywisty. Nie to, że nie lubię pracy, uwielbiam skopać wszystkim (facetom) tyłki w firmie, ale uśmiech mojego dziecka jest dla mnie znaaacznie ważniejszy.
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie zanosi sie na jakąkolwiek kariere, nie jestem tak umna, zeby gdzies zabłyszczeć, tak mam niską samoocene , ale wiem ze dopóki ja sie zbiore do czegos to moze byc za póżno na cokolwiek...
|
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ![]() "Dzięki za pamięc tym pamiętającym o mnie" Nie mam za bardzo czasu Was nadrobić-wybaczcie Postaram sie to zrobić w najbliższym czasie. Na razie mam tyle roboty w pracy i w domu, że juz mi się nastepnego urlopu odechciewa Co do of-to ja jakoś tak trochę sceptycznie do tego podchodzę... Bardziej go wykorzystuję pod tym wzgledem, że można sobie nawzajem wykresy pokomentować, podzielić sie opiniami itp. A tak to interesuje mnie tylko zaznaczanie tempki. To jego wyliczanie dni płodnych i owu to jakiś śmiech na sali- przynajmniej w moim przypadku Co do podejścia facetów do dzieci to mój bardzo ich pragnie
|
#1668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to tak samo jak u mnie ze śpiewaniem, wszyscy mi wkoło mówią żebym poszła do jakiegoś X-factora albo coś bo mam kawał głosu a mi się wydaje że beznadziejna w tym jestem ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Hej Już Ci na of napisałam to i tutaj napiszę BACIK za to że na tak długo sobie poszłaś Ja już sama nie wiem co myśleć o tym OF - w zeszłym cyklu u mnie się sprawdził termin owulki który wyznaczył
||
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
pani_pierozkowa
mam takie same odczucia, niby cos tam umiem rysować, ale zeby na tym zarobic lub kariere miec to nie poradziłabym sobie, sa o tysiac razy lepsi ode mnie i mają wiele fanów... chcialabym byc grafikiem i robic okladki lub ilustracje... |
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1671 |
|
Konto usunięte
|
Ja trochę śpiewałam jak byłam w stowarzyszeniu, to dla chorych dzieci śpiewalismy. Ich radość bezcenna uwierzcie
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem na tyle odwazna by postawic wszystko na jedna karte, jesli wezme tzw grant na studia to nie chce zeby bylo na marne....
pozniej sie splaca jesli twoje zarobki beda powyzej pewnej sumy. Tylko ja tak nienawidze kombinować... |
|
|
|
#1673 |
|
Konto usunięte
|
Talantea, ja też szczerze mówiąc bym się bała
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym brała - grafik to jest bardzo dobry zawód, na pewno po studiach znalazłabyś pracę, a co Tż sądzi na ten temat?
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Same nie przyjdą niestety Bierz się do roboty a myslę, że raczej nie będziesz żałowac wyboru Grafik to jest poszukiwany zawód w dzisiejszych czasach Pierożkowa to ja Ci oddam
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odchodzę z wątku! Mysza - widzę że podglądasz, odezwij się
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com Edytowane przez pani_pierozkowa Czas edycji: 2014-08-19 o 16:51 |
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Tz mowi rob co chcesz bys była szczęsliwa.... i tu jest problem, ja jestem szczesliwa z tym co mam, chociaz mogłoby byc cos więcej. XD
TZ chce bym była realistyczna, wedlug mnie moje marzenia sa mniej realistyczne, ale mozna je osiągnąć. Bedę jeszcze rozmawiała z TZ na te tematy, dla mnie bardzo trudne bo moze róznie zareagować. ![]() Czy mam tyle odwagi, czy stać mnie na takie poswięcenie....nie wiem. Jako grafik mogłabym znależć dobrą pracę, wiem, ale czy bede na tyle dobra...nic teraz nie jest pewne. |
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
|
|
|
|
#1679 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć! Nadrobiłam Was trochę Mój Tż jest starszy ode mnie rocznikowo o 3 lata, a miesiącami prawie o 4 ![]() Ne chrapie ![]() A libido ma uhuhuh ciągle mógłby bzykać W zimę nawet 3 razy dziennie potrafimy ![]() A mi się skończył abonament Premium na ovu i nie pokazuje mi dni Płodnych ![]() Teraz potrzebny jest mi do unikania dzieci
|
|||||
|
|
|
#1680 |
|
Konto usunięte
|
Hej agnes
jak samopoczucie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Mam zielone światło i pisze, że dzień płodny :P Zobaczymy
Jak wrócę z pracy musimy to wykorzystać z TŻ 

Żona męża swego...