Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-19, 23:57   #2401
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

hejka
jestem do tyłu ale nie mam kiedy nadrobic
moze jutro przed wyjazdem mi sie uda troche poczytac.
tyyyyle mialam dzis na glowie, ze dopiero teraz ide spac
dobranoc dziewczyny, przespanych nocek zycze

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 04:41   #2402
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
dziekuje

ale faajny

wspolczujje biedactwu
duzo zdrowka

wspolczuje takich przezyc
ale najwazniejsze, ze sie udalo

u nas dzis na szczescie lepiej. temperatura juz tak nie skakala.
teraz wieczorem bylo 38.7. trzy doby minely dzis po poludniu, wiec kiedy teoretycznie wysypka moglaby wyskoczyc? i tempka powinna sie juz skonczyc chyba

a zapomnialam Wam napisac, ze jak wczoraj byla pediatra to sie pytala o siniaki na nozkach Kubusia, a on je ma bo raczkuje po wszystkich przeszkodach i nie patrzy czy cos boli.
powiedziala, ze dla formalnosci wpisuje je w karte. ciekawe kiedy sie pojawi opieka

dzis w ogole maly wyczerpal limit upadkow dwa razy mial zderzenie z uchwytami od szuflad, przez co niemalze rozcial luk brwiowy i uszkodzil sobie ucho wewnatrz, az leciala krew. raz walnal glowa w sciane i upadl twarza na plytki nie wiem co on dzis tak szalal. wszystko sie dzialo przy mnie. chyba jestem beznadziejna matka, co nie umie upilnowac dziecka
Kochana spoko, Bartek już miesiąc ma prawie że czarny siniak pod brodą bo ciągle gdzieś się opiera i skacze i ledwo mu zejdzie zaraz znów ma z powrotem. Na czole też ciągle coś. Głowa podrapana. Nie wiem jakim cudem ale na brzuchu też kreska od podra pa nia. Nogi też w siniakach. I cały czas go pilnuje, mało tego, on potrafi sobie coś zrobić gdy ja siedzę obok, no nie da się zapanować tak naprawdę. Z drugiej strony to dobrze że pediatra reaguje mimo że to nie ty mu krzywdę robisz, w końcu wszędzie się słyszy że dzieciom dzieje się krzywda a każdy patrzy i tylko ręce rozkłada.

My już od 3 nie śpimy, przez TŻta. Mały wstał na jedzenie a ten zaczął łazić, trzaskać, kichał ze sto razy no i teraz sobie smacznie śpi a ja walczę. W końcu kury domowe spać nie muszą

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 06:23   #2403
agusiowata84
Rozeznanie

Ewacia od kogo ta gromadka?

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Adaś też ciągle ma jakieś siniaki. Teściowa mu liczy i dziwnie na mnie się patrzy. Nie będę go na rękach trzymać, by sobie krzywdy nie zrobił. Czasem z nim się bawię, ale to na podłodze. Też może przy mnie się uderzyć. Wczoraj bawiliśmy się na wyścigi i strasznie się śmiał. Zdziwiłam się, bo dla innych tak się nie śmieje.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 06:49   #2404
Isabell12
Zadomowienie

hej hej
u nas nocka bez szału, niby mały się nie budził wiele razy ale za to raz a porządnie

mam pytanie

przede wszystkim do mamuś Amelci i Hubiego wczorajszych solenizantów bo są z tego samego dnia co Piotruś
ile macie ząbków?? u nas 2 - jedynki na dole i nic się nie zmienia w stanie uzębienia od 4 miesiąca życia więc zaczynam się martwić, a już jak czytam że niektóre dzieci mają 6-7-8 ząbków to już w ogóle , my w tyle jesteśmy.
zaczynam panikować bo moja znajoma była niedawno z dzieckiem rok i 3 m-ce na prześwietleniu i okazało się ze mały nie ma zalążków na górne dwójki.
panikuję z tymi zebami czy mamy jeszcze czas.

no i mam problem z kluchem od paru dni , odmawia jedzenia obiadków i nie wiem co mogę zrobić mu innego, nowego niż zupka, moze chwilowo mu się przejadła, mm też ostatnio jakoś nie bardzo, także z dziecka jedzącego wszystko co dostanie zrobił mi się totalny niejadek

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

ewcia- o ja cie jaka brygada, mniej więcej w jednym wieku, fajnie!!!
chłopaki majką kontakt z rówieśnikami, u nas brak takich maluchów w wieku kluska szkoda trochę, bo on nie będzie miał kolegów tak blizej domu no i ja na spacerki nie mam z kim bardzo chodzić, także u was super

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Ewacia od kogo ta gromadka?

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Adaś też ciągle ma jakieś siniaki. Teściowa mu liczy i dziwnie na mnie się patrzy. Nie będę go na rękach trzymać, by sobie krzywdy nie zrobił. Czasem z nim się bawię, ale to na podłodze. Też może przy mnie się uderzyć. Wczoraj bawiliśmy się na wyścigi i strasznie się śmiał. Zdziwiłam się, bo dla innych tak się nie śmieje.
no u nas też zaczynają pojawiać się siniaki i stłuczenia i jak ktoś zauważy w sensie właśnie t. teść, moja mama itp. to zawsze jerst pytanie skierowane do małego z takim politowaniem "ojej, a co się stało, mama lepiej pilnuj niunia" kurcze pilnuję ale naprawdę tego chyba nie da się uniknąć

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Kochana spoko, Bartek już miesiąc ma prawie że czarny siniak pod brodą bo ciągle gdzieś się opiera i skacze i ledwo mu zejdzie zaraz znów ma z powrotem. Na czole też ciągle coś. Głowa podrapana. Nie wiem jakim cudem ale na brzuchu też kreska od podra pa nia. Nogi też w siniakach. I cały czas go pilnuje, mało tego, on potrafi sobie coś zrobić gdy ja siedzę obok, no nie da się zapanować tak naprawdę. Z drugiej strony to dobrze że pediatra reaguje mimo że to nie ty mu krzywdę robisz, w końcu wszędzie się słyszy że dzieciom dzieje się krzywda a każdy patrzy i tylko ręce rozkłada.

My już od 3 nie śpimy, przez TŻta. Mały wstał na jedzenie a ten zaczął łazić, trzaskać, kichał ze sto razy no i teraz sobie smacznie śpi a ja walczę. W końcu kury domowe spać nie muszą

jesssu lula, jak ty żyć dzisiaj będziesz?
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 06:53   #2405
ewacia85
Wtajemniczenie

witam
jeden mój co widac po minie
dwoje siostry i dwoje koleżanki z liceum/ jeden ma 4 latka -różnica z adim jakies 2 tyg a drugi ma 2,5 czyli taki jak oli mojej sis/. niestety nie mieszkają obok a jakieś 14 km dalej ale ze 3 razy do roku się spotkamy teraz moja kolej wybrac sie do koleżanki
a ja z bojsami zarraz mykam na pół dnia do t wiec sobie odpoczne bo sebek nie spał od 1 do 3;30 a jak zasnał to adi obudził sie z płaczem bo miał zły sen ze ktos strzelił do mamusi
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 06:58   #2406
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Ona była na staraczkach z problemami, miała dwa razy invitro i niestety się nie powiodło, u niej chyba mąż ma większe problemy... z tego co wiem chyba będzie u nich adopcja brana pod uwagę
ja mam znajomą co ma dzieci z in vitro i jak czasami jeździła na początku do matki na wieś to każdy tak przyglądał się tym chłopczykom bo wiedzieli o co kaman - mamusia jej się tak chwaliła, że wecie a nuż może jakieś inne bo przecież poczęte z próbówki, o masakra, dzieci są cudne, oni czują się jak by pana boga za nogi złapali a ludzie na wsi są okropni, widziałam jaką jej to sprawia przykrość jak pytali głupio albo się gapili, ale teraz, mówi, jest już lepiej ludzie chyba przywykli

amelka- zdrówka
kaśka-biustonosz mega ale cały ten komplecik fany
misia wiadomo że masz obawy i masz prawo się bać a czym bliżej porodu to jeszcze bardziej nasilą sie te emeocje, ale dasz rade bo kto jak nie ty, silna babka jesteś przecież
Stary 2014-08-20, 07:05   #2407
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
myślę że to dobra decyzja jedź, pobaw się, odstresuj

a jak myślę o jesieni i zimie to też mnie skręca :/

no próbuj próbuj może jej się odmieni
i złowiliście coś?

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

http://allegro.pl/spacerowka-elodie-...525986900.html

piękna prawda mam biały telefon, będę miała białego laptopa.... spacerówka byłaby pod kolor....
nie no, moja wystarczy, ale ta jest śliczna taka ma Poli
tak zlowilismy, 5malych rybek ktore wypuscilismy, nie oplacalo sie brac

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Michałek ma zapalenie ucha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Jak do tego mogło dojść?

Moja miała 30, ale mam starszą siostrę o 5 lat, to ją w wieku 25. Z tego co mi wiadomo po mojej siostrze była jeszcze jedna ciąża i gdyby doszła do skutku mnie by nie było .

Ale komu sobie czy dziecku? Bo nie wiem czy pytasz o npr

Popłakałam się. Czytałam gdzieś artykuł o facecie, który miał zdjęcie swojego dziecka podłączonego do wielu rurek. To było jego jedyne zdjęcie czy jakoś tak. Poprosił ludzi z internetu aby zrobili mu retusz i pousuwali te rurki. Chciał mieć pamiątkę, zdjęcie dziecka, ale nie ze szpitalnym klimatem. Odzew był duży, świetnie zdjęcie poprzerabiali.
dziecku, ale juz nie wazne
ojej jaka smutna historia nie slyszalam o niej

dzien dobry.
nie mam sily. kazdego ranka jest to samo, leb mi peka i nie wiem czego ona za kazdym razem budzi sie z placzem
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 07:14   #2408
kaska87
Zakorzenienie

Czesc

Anutka o dzizas moj tez czesto w cos walnie, ale on po Tz chyba ma to, ze mu sie siniaki nie robia

Znowu mi tarczyca padla cos czuje... spalam 10h a rano sie czulam jakbym spala 2 no nic zrobie badania i zadzwonie do lekarki bo wizyte mam w polowie pazdziernika dopiero

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-08-20 o 07:17
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 07:17   #2409
ja-ika
Zakorzenienie

Dziś swoje miesięcznice obchodzą:

Elenka, Ola, Wiki, Juluś i Miłoszek, którzy kończą 11 miesięcy
Szymuś, który kończy 10 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów

Cytat:
u nas dzis na szczescie lepiej. temperatura juz tak nie skakala.
teraz wieczorem bylo 38.7. trzy doby minely dzis po poludniu, wiec kiedy teoretycznie wysypka moglaby wyskoczyc? i tempka powinna sie juz skonczyc chyba

a zapomnialam Wam napisac, ze jak wczoraj byla pediatra to sie pytala o siniaki na nozkach Kubusia, a on je ma bo raczkuje po wszystkich przeszkodach i nie patrzy czy cos boli.
powiedziala, ze dla formalnosci wpisuje je w karte. ciekawe kiedy sie pojawi opieka

dzis w ogole maly wyczerpal limit upadkow dwa razy mial zderzenie z uchwytami od szuflad, przez co niemalze rozcial luk brwiowy i uszkodzil sobie ucho wewnatrz, az leciala krew. raz walnal glowa w sciane i upadl twarza na plytki nie wiem co on dzis tak szalal. wszystko sie dzialo przy mnie. chyba jestem beznadziejna matka, co nie umie upilnowac dziecka
oby się wysypka dziś pojawiła, wtedy będziesz spokojna, że to była 3-dniówka
Kurczę Emilka też ma siniaczki na kolankach może będę je owijać folią bąbelkową
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
dwoje siostry i dwoje koleżanki z liceum/ jeden ma 4 latka -różnica z adim jakies 2 tyg a drugi ma 2,5 czyli taki jak oli mojej sis/. niestety nie mieszkają obok a jakieś 14 km dalej ale ze 3 razy do roku się spotkamy teraz moja kolej wybrac sie do koleżanki
a ja z bojsami zarraz mykam na pół dnia do t wiec sobie odpoczne bo sebek nie spał od 1 do 3;30 a jak zasnał to adi obudził sie z płaczem bo miał zły sen ze ktos strzelił do mamusi
biedny Adi zestresował się snem

U mnie znowu tylko jedna pobudka Oby tak już zostało
Stary 2014-08-20, 07:20   #2410
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja nienawidzę pomidorowej, najgorsza zupa na świecie :P
Ja dziś jadłam sałatkę z kurczakiem, TŻtowi usmażyłam kiełbasę z cebulą do tego ziemniaki i surówka, niech robi masę

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

A Bartek się boi nocnika i ucieka, widać jeszcze nie jego pora
ja kiedyś też nie lubiłam, ale teraz bardzo mi samkuje

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
to ja mojej nie bede zniechecac do kapieli i przestane ja kapac zeby jej sie nie kojarzylo, ze to cos zlego

a tak powaznie, to ja juz nie wiem jak ja kapac, probowalam na "sucho" bez wody w wannie to tez krzyczy, tz tez kapal jest to samo...
to ja mam radę, moja sis stosowała to na swojej córce bo też masakra były kąpiele, kupiła taka najzwyklejszą okrągłą miskę nie za dużą, taką ze jak mała usiadła to plecki były oparte o miskę i stopkami też dotykała miski (czyli taka raczej mała) http://archiwum.allegro.pl/oferta/mi...216500247.html coś takiego , no i nalewała troszkę tylko wody , nawet do pępka jej nie sięgało i płyn i robiła pianę, no i myła małą w jej pokoju albo w salonie , dawała jej zabawki ( ale tylko 1-2 ) i hit był taki że mieli takiego najzwyklejszego gumowego pieska z dziurką taką piszczałkę i nabierała w niego wody ( naciskała go wkładała do wody puszczała, napełnił się) i wtedy po troszeczku polewała ją najpierw rączki nóżki później plecki i jakoś poszło mała się jakoś przyzwyczaiła, spróbuj może i wam się uda bo przecież musisz ja jakoś myć, aha i na spód tej miski kładła pieluszke tetrową złożoną na cztery,
no i w taki sposób mała przestała się bać,

Cytat:
ze ja musialam mu sie dac namowic na te ryby
oj ja też ze swoim czasami jeżdżę

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

Ladan ja miałam 22 lata jak urodziłam Jakuba, skończony licencjat na studiach, brak pracy, brak mieszkania, męża pracującego prawie 200 km dalej... Z perspektywy czasu nie żałuję niczego, tak na prawdę nigdy nie ma tego odpowiedniego momentu na dziecko... Dzisiaj Jakub ma prawie 8 lat, ja 30, czasami ludzie się dziwią że jestem jego mamą a nie siostrą, wszystko nam sie jakoś powoli ułożyło

Miśku zdrówka i oby ząbki szybko wyszły
u nas też tak jest, często zdarza się że ludzie biorą nas za rodzeństwo, też byłam młodziutka jak urodził się Daw, i też wiele rzeczy musieliśmy przejść studia, budowa, później praca, ech, ale dziś nie zmieniła bym niczego serio, wiadomo wiele mnie -nas też ominęło niektórzy nasi znajomi dopiero się pobierają , jakoś się to wszystko ułożyło
a syn mówi z fajnie mieć takich rodziców, żaden ojciec nie gania jak głupek za piłką z chłopakami z klasy albo nie urządza wyścigów samochodzikowych albo nie gra na playu z nimi

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-08-20 o 07:24
Stary 2014-08-20, 07:22   #2411
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

oby się wysypka dziś pojawiła, wtedy będziesz spokojna, że to była 3-dniówka
Kurczę Emilka też ma siniaczki na kolankach może będę je owijać folią bąbelkową

biedny Adi zestresował się snem

najlepszego !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 07:24   #2412
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

karolson świetnie wyglądałąś na slubie: napatrzec sie nie moge

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 07:27   #2413
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013...

Edit, nie ten watek, zupelnie nie wiem, jak mi sie to tu wpisalo,

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 07:28   #2414
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
ja kiedyś też nie lubiłam, ale teraz bardzo mi samkuje

to ja mam radę, moja sis stosowała to na swojej córce bo też masakra były kąpiele, kupiła taka najzwyklejszą okrągłą miskę nie za dużą, taką ze jak mała usiadła to plecki były oparte o miskę i stopkami też dotykała miski (czyli taka raczej mała) http://archiwum.allegro.pl/oferta/mi...216500247.html coś takiego , no i nalewała troszkę tylko wody , nawet do pępka jej nie sięgało i płyn i robiła pianę, no i myła małą w jej pokoju albo w salonie , dawała jej zabawki ( ale tylko 1-2 ) i hit był taki że mieli takiego najzwyklejszego gumowego pieska z dziurką taką piszczałkę i nabierała w niego wody ( naciskała go wkładała do wody puszczała, napełnił się) i wtedy po troszeczku polewała ją najpierw rączki nóżki później plecki i jakoś poszło mała się jakoś przyzwyczaiła, spróbuj może i wam się uda bo przecież musisz ja jakoś myć, aha i na spód tej miski kładła pieluszke tetrową złożoną na cztery,
no i w taki sposób mała przestała się bać,

oj ja też ze swoim czasami jeżdżę

u nas też tak jest, często zdarza się że ludzie biorą nas za rodzeństwo, też byłam młodziutka jak urodził się Daw, i też wiele rzeczy musieliśmy przejść studia, budowa, później praca, ech, ale dziś nie zmieniła bym niczego serio, wiadomo wiele mnie -nas też ominęło niektórzy nasi znajomi dopiero się pobierają , jakoś się to wszystko ułożyło
a syn mówi z fajnie mieć takich rodziców, żaden ojciec nie gania jak głupek za piłką z chłopakami z klasy albo nie urządza wyścigów samochodzikowych albo nie gra na playu z nimi
dziekuje za rade wczoraj tz kapal mloda i bylo juz troche lepiej, nawet usiadla w tej wodzie, wiec moze jednak sie uda bez miski jeszcze wanienke mamy to tez mozna wykorzystac jak sie nie zmieni na lepsze

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-08-20 o 07:30
Stary 2014-08-20, 07:37   #2415
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
A Julce wyszedł właśnie 7-my ząb.

Czy robiła któraś kiedyś torty z masą cukrową? Potrzebuję rady
za zębulka,
ja zrobiłam już trochę tych tortów a masą cukrową to ozdabiałam, a i polecam ci do robienia ozdób czekoladę plastyczną, jest po prostu mega, można zabarwiać na różne kolory i naprawdę fajnie się z niej "lepi"
ja też będę robiła sama tort na roczek i do dekoracji na pewno wykorzystam i masę cukrową i czekoladę plastyczną

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
W ogóle to gdzie dziewczyny si ę podziały. Np Papuga, Karolson, Ta śpią itp? Czy życie się w k toczy?

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Tassia

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
i czarna i tacherka przepadły

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
dziekuje za rade wczoraj tz kapal mloda i bylo juz troche lepiej, nawet usiadla w tej wodzie, wiec moze jednak sie uda bez miski jeszcze wanienke mamy to tez mozna wykorzystac jak sie nie zmieni na lepsze
no oby się poprawiło, u Oliwki mojej sis podłużna wanienka zupełnie się nie sprawdziła dlatego myli w tej okrągłej misce

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:

wow! ilu solenizantów
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

za nockę dla Was,

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
witam
przytulam Adiego, miłego dzionka u t.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 07:38   #2416
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Czesc

Anutka o dzizas moj tez czesto w cos walnie, ale on po Tz chyba ma to, ze mu sie siniaki nie robia

Znowu mi tarczyca padla cos czuje... spalam 10h a rano sie czulam jakbym spala 2 no nic zrobie badania i zadzwonie do lekarki bo wizyte mam w polowie pazdziernika dopiero
ło jej , kurczę naprawdę z ta tarczycą to nie przelewki
Stary 2014-08-20, 07:38   #2417
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze, że zwraca uwagę na takie rzeczy My jak mamy iść do lekarza to zazwyczaj tydzień wcześniej się śmiejemy, że teraz Amela ma uważać, żeby posiniaczona nie szła

Cytat:
hej hej
u nas nocka bez szału, niby mały się nie budził wiele razy ale za to raz a porządnie

mam pytanie

przede wszystkim do mamuś Amelci i Hubiego wczorajszych solenizantów bo są z tego samego dnia co Piotruś
ile macie ząbków?? u nas 2 - jedynki na dole i nic się nie zmienia w stanie uzębienia od 4 miesiąca życia więc zaczynam się martwić, a już jak czytam że niektóre dzieci mają 6-7-8 ząbków to już w ogóle , my w tyle jesteśmy.
zaczynam panikować bo moja znajoma była niedawno z dzieckiem rok i 3 m-ce na prześwietleniu i okazało się ze mały nie ma zalążków na górne dwójki.
panikuję z tymi zebami czy mamy jeszcze czas.

no i mam problem z kluchem od paru dni , odmawia jedzenia obiadków i nie wiem co mogę zrobić mu innego, nowego niż zupka, moze chwilowo mu się przejadła, mm też ostatnio jakoś nie bardzo, także z dziecka jedzącego wszystko co dostanie zrobił mi się totalny niejadek
Amela ma 1 zęba dolną 1, wyszła zaraz po skończeniu 9 miesięcy, więc od miesiąca znowu cisza. Ale pediatra w zeszłym tygodniu mówiła, że jak już jeden wyszedł to reszta też pójdzie

A co do jedzenia to właśnie może ząbki idą i przez to nie chce jeść

Moje dziecię, za to przedwczoraj po zjedzeniu swojego obiadku podeszło do mojego talerza poczęstowała się ziemniakiem, a później ogórkiem małosolnym Jedzenie przy niej to masakra jakaś i to tak jak Ladan chyba pisała jak chce się zjeść coś niezdrowego to trzeba się przed dzieckiem chować

Cytat:

Najlepszego za solenizantów

Dziękujemy za wczorajsze życzenia

I super, że Emilka ma spanie lepsze

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 07:46   #2418
Isabell12
Zadomowienie

anutka z ta opieką to u mnie lekarka też pyta o sińce stłuczenia jak widzi ale w kartę nie wpisuje

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

Amela ma 1 zęba dolną 1, wyszła zaraz po skończeniu 9 miesięcy, więc od miesiąca znowu cisza. Ale pediatra w zeszłym tygodniu mówiła, że jak już jeden wyszedł to reszta też pójdzie

A co do jedzenia to właśnie może ząbki idą i przez to nie chce jeść
dzięki, moze nie mam co panikować

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

miłego dnia Wan zyczę
, kładę małego , ogarniam chatę a potem na zakupy lece bo w lodówce pustki. a później umówiłam się na plotkowanie z koleżanka
i dziękuję za wczorajsze zyczenia dla małego
Stary 2014-08-20, 07:56   #2419
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
anutka z ta opieką to u mnie lekarka też pyta o sińce stłuczenia jak widzi ale w kartę nie wpisuje

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

dzięki, moze nie mam co panikować

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

miłego dnia Wan zyczę
, kładę małego , ogarniam chatę a potem na zakupy lece bo w lodówce pustki. a później umówiłam się na plotkowanie z koleżanka
i dziękuję za wczorajsze zyczenia dla małego
u nas za to tz pyta co jej robie jak zobaczy, ze jest nowy siniak, zadrapanie a od paru dni co jej zejdzie z czola to nabija znowu w to samo miejsce

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-08-20 o 08:00

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 08:50   #2420
butterfly20
Zakorzenienie

czeeść.
nie wiem kiedy nadrobię.

ale Kaśka, zrób focie Mikiego w tym foteliku:pr osi:

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 08:52   #2421
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
przepraszam ze ni z gruchy ni z pietruchy ale wrzucam wam moje dzisiejsze przedszkole...sebcia nie ma bo spi ale tak mi się ta fotka podoba

a tu wiadomo...adi i jego minka
ale obstawę ma ta dziewczynka
Stary 2014-08-20, 08:57   #2422
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego

Iwona trzymam kciuki za nocki bez pobudek
Ja wstawałam gdzieś z 10 razy. O 6.00 już wstał. Mąż zadzwonił po moją mame, przebrała go, dała śniadanie a my poleżeliśmy jeszcze do 8.00

A tak w ogóle to dzień dobry Fifko ma drzemkę a ja biorę się za sprzątanie. Jutro familiada przyjeżdża więc muszę coś ogarnąć
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 09:02   #2423
misia332
Zakorzenienie

Hej.

Ja dopiero teraz położyłam Korna, i jakaś dupiata jestem dzisiaj... tzn. nic mi się nie chce, głowa mnie ćmi. I w ogóle kicha.

Wszystkiego naj dla solenizantów

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 09:12   #2424
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc

Ja wczoraj robilam tsh i morfo. Wyniki idealne morfo bez zadnych odchylen tsh 1,470 a ja czuje sie jak zdechlizna

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 09:27   #2425
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc

U mnie chyba nieciekawie. Tsh skoczylo z 1,42 w maju do 3,5...ide dzis do endo. Ale to mi wyjasnia rozne dziwne problemy z ostatnich 2 m-cy.

Stary 2014-08-20, 09:40   #2426
MsLullaby
Zakorzenienie

Kawa wypita, potem jeszcze latte sobie strzeliłam i jakoś funkcjonuje

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 10:09   #2427
vea7
Zakorzenienie

Ja-ika kochana Pamięci Zewnętrzna Dołączam się do życzeń
Ależ ten czas zapiernicza... normalnie nie wiadomo jak i kiedy

ewacia, biedny Adi

ja-ika, też mi folia przez głowę przemknęła

ladan, brawo za ząbka

isabell, zazdroszczę plotek

misia, motylku

W temacie siniaków Żuk jest w ciapki On po prostu idzie jak przecinak - nie ważne, że po drodze klocki albo krzesło musi być TAM i kropka. Albo MUSI zamknąć drzwi do łazienki, a że stopa na progu...

Wypuściłam Jaska z teściową na spacer i nie mogę się zebrać, do tego, co trzeba, czyli prania, prasowania i odkurzania mieszkania
Za to robię to, czego nie trzeba, czyli kawkuję i wizażuję

Pytań mam kilka:
1. Buciki - Młody zaczyna się wyrywać do łażenia też na dworze - póki byliśmy na wakacjach puszczałam go boso po trawie, ale w mieście już tego nie zrobię. Ma takie miękkie buciki z Tesco, ale na wilgotną powierzchnię, a taka powoli się robi już się nie nadają. Podpowiedzcie proszę co Księciuniowi kupić, żeby było mu wygodnie i zdrowo

2. Spanie - od kilku dni Żuk budzi mi się nagle i z płaczem - w nocy i podczas dziennych drzemek - chwilkę pokwili albo popłacze i zasypia - macie pomysł co się może dziać? Brzuszek nie, ząbki też nie - jakiś skok się tak objawia???

3. Żłobek - to bardziej pytanie do mam, które już przeszły oddawanie Malucha - jak to zrobić, żeby najmniej histerii było? Mam cały wrzesień na przyzwyczajenie Jaśka do nowego miejsca, tylko jak się za to zabrać - oddawać na godzinę? Być tam z nim? Help

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 10:37   #2428
Larysa88
Zakorzenienie

Vea, zobacz w Deichmannie elefanteny teraz są fajne jesienne. Jeszcze ich nie mamy ale parę razy je oglądałam i bardzo miękkie są, fajne się wydają i tutaj je mamy polecaly
Stary 2014-08-20, 10:44   #2429
bojatoja
Zakorzenienie

Larysa a jaka cena?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:25   #2430
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Larysa a jaka cena?
różnie, nowa kolekcja to albo 119zł albo 129zł ale były za 99zł też, albo przecenione ze 100zł na 50 albo 70 no różnie

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

no i też właśnie myślę czy by nie zakupić już tych butów tzn, pełnych. Bo jak jest około 20stopni, to mi się wydaje że jej w samych skarpetkach zimno bo mi by było, ja mam skarpetki i trampki a ona same skarpetki hmmm.
Wy już kupujecie butki pełne na zimniejsze dni? jesien?

no i argument za to dostępność rozmiarów, bo we wrześniu myślę że już wykupią hmmm i będzie problem tak jak i z sandałkami miałam że z neta trzeba by było ściągać

Edytowane przez Larysa88
Czas edycji: 2014-08-20 o 11:29
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości