![]() |
#751 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II
Hej!
Patusia! Co u Ciebie słychać? Czy już mamy nowe dziecko wątkowe White? My obchodziliśmy wczoraj 8(!) rocznicę ślubu ![]() Może TZ dostanie pracę, więc od stycznia wrócę do grona staraczek ![]() Na razie zaczęłam brac Folik i odrzucam powoli pieczywo (gin wspomniał o diecie bezglutenowej). A co u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma jeszcze nowego dzidziusia watkowego ![]() ![]()
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-08-14 o 06:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() już wcześniej czytałam wasze wiadomości ale nie miałam chwili żeby odpisać - jak zwykle. Malutka śpi to teraz poodpisuje ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- siedze sobie w klubie i wspominam i znalazłam wpis patusi u mnie pod zdjęciem : ![]() 2012-12-19 21:42 Patusia1711 Ale śliczny brzusio ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#755 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Mamy pierwsze sukcesy na nocniczku!!!!!!!!!!!! 2 dni temu siusiu a dzisiaj kupka ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- co do reszty wyprawki podzielam zdanie Dragusi : Cytat:
co do laktatora akurat misie przydał, widać sprawa indywidualna.. a dziecko nie zawsze jest w stanie wszystko zjeść przy nawale lub przydał sie jak np dziecko nagle nie chciało jeść, mialam tak jakos koło 10m-ca chyba i co wtedy? no i ściagalam jak poszłam do pracy ale tylko przez kilka dni, ogólnie sie przydał.. butelki predzej czy pozniej sie przydadza, u nas młoda zaczęła jeść jak miała 8 m-cy i musiała sie uczyć smoczka podgrzewacz jak dla mnie jest nieporozumieniem kupiłam i sie kurzy w kuchni, strasznie wolno podgrzewa zanim sie woda nagrzeje to minie z 10minut , po paru próbach zaczęłam używać zwyczajnie mikrofali, 30 sekund -mieszasz i gotowe.. bo nie miałam nerwów a wcale równomiernie podgrzewacz nie podgrzewał ... sterylizatora nie miałam, gotowałam pare razy w garnku laktator, obecnie w ogole nie gotuje tylko myje normanie lub przelewam wrzątkiem co do pokrowca na przewijak mam 2 ale nie zakładałam bo zgniatał przewijak a nie chciałam go zniszczyć i używałam jednorazówek Panda na all są, super sprawa, na początku starczały na 2-3 przewijania a po paru miesiacach jeden starczał na kilka dni.. teraz trzeba niestety przewijać dziecko w biegu hehe ![]() polecam do przewijania i kąpieli tzw KOMODA CEBA są na all http://allegro.pl/ceba-suzie-susie-k...494272650.html .. ma pare wad technicznych ale ogólnie to był najlepszy zakup jaki mogłam zrobić, najważniejszy mebel w domu, nie nadwyrężyłam kręgosłupa, teraz kąpie w wanience w wannie i widze róznice, można łatwo przejechać tym po pokoju, na półce potrzebne rzeczy itd..do tego polecam gąbki kąpielowe takie w kształcie misia, dziecko wygodnie leży, żadnych myjek ani kubków i innych bajerów, kupiłam koło na głowę do kąpieli i kubek niedawno to mala ryczy jak jej chciałam to załozyc a kubek mi wyrywa.. i dalej myje jej glowe na leżąco na gąbce .. wymieniam co miesiąc i tyle.. do mycia miałam ziajke, potem oilatum bo miala niby sucha skóre a potem znowu ziajke, nivea, mydełko bambino, i teraz baby dream polecam super wydajny pisze na nim kopf bis fuss taki niebieski ok. 10zł w rossmanie ![]() gaziki rzeczywiscie sie nie przydały, patyczki wystarczyły, ja niczym dzieckanie smarowałam żadnych oliwek, kremów balsamów nic do tej pory, jak miala odparzenia a łącznie miała może 10dni takie problemy łącznie to najlepszy jest fiolet roztwór wodny do pędzlowania pupy z polecenia położnej i zeszło od razu.. do pępka octanisept i do rany po cc sie przydał nosidelko miałam ale z racji na problemy z wkladaniem i wyjmowaniem dziecka użyłam kilka razy wiec wydatek zbyteczny a chuste moze wypróbuje w przyszłości ![]() pieluch mam chyba koło 20..flaneli chyba 3 i tylko w szpitalu sie przydały do owijania po kąpieli pojemnik na pieluchy- tz kupił zwykły biały kosz do pokoju zeby nie chodzic na dol specjalnie do kosza w kuchni, teraz juz tam pieluch nie wyrzucam, bo za rzadko przewijam.. żadnych woreczków na pieuchy itd zbędna rzecz osłonki na sutki mi sie w ogole nie przydały herbatke pilam najpierw bocianka potem z apteo i herbapolu, diopiero teraz odstawiłam.. co do reszty skopiuje to co napisała dragusia: sypialnia = przybornik do łóżeczka tylko dla ozdoby - u nas ani razu nie uzyty falbana maskują do łózka a co to??- miałam i juz ja zdjełam bo łóżeczko jest na najnizszej pozycji.. baldachim tylko jako ozdoba i zbieracz kurzu - miałam na początku ale zmieniłam posciel i juz mi nie pasuje poduszka na poczatek nie - dopiero teraz mała spi na poduszce kołdra raczej też nie - na pcozątku wsytarczyly pieluszki bo było lato, no i spała w becikach a potem jakies lekkie kocyki itp aha no i super sprawa ze śpiworkami ale to tylko dla dziecka tak w wieku 3-6 m-cy -wcześniej becik a później dziecko sie odkopuje, raczkuje itd.. kołdre ma obecnie ale sie odkrywa .. ubrania - śliniak na poczatek nie -zgadzam sie szaliczek???? moja do tej por nie ma jedynie apaszki niedrapki badziew spadają lepsze skarpetki - w ogole nie uzyłam ani razu niedrapek , zresztą było tak gorąco że nie chciałam jej katować.. rodzisz zimą? bo nie wiem? rajstopy za dużo 3 stacza - pierwsze rajstopy ubrałam chyba jak miała 3 miesiące sukienki to raczej nie na zime - zgadzam sie body tez bym do 5 sztuk zredukowała. to tyle moich rad ale sie rozpisałam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Wtajemniczenie
|
2 razy wysłałam to samo..
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- jeszcze pare rzeczy: płatki dla dziecka sie nie przydały, koszula koniecznie bawełniana, majtki najpierw fizelinowe wyrzucałam po 1 dniu bo były brudne od rany, potem z siateczki, podkłady belli ok, rogal do karmienia mam ale uzywałam sporadycznie i tylko do pewnego momentu bo potem dziecko jest za duze ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- rzeczy typu ibuprom, espumisam, czopki czy inne leki to dopiero jak cos sie dzieje można wyskoczyć do apteki nie ma sensu kupowac , czopkow żadnych nie uzywałam, a przeciwgorączkowy dopiero uzyłam po szczepieniach, miałam chyba panadol a lepakra pozniej jak nati była chora kazała ibuprom bo ma dzialanie przeciwzapalne dodatkowo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A rodzę w listopadzie ![]()
![]() |
![]() |
#758 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! My po wszystkich badaniach, morfologia, mocz, usg wszystko ok, mała waży 2500g i dziś zaczelismy 37tc. Miałyśmy pierwsze ktg i moje dziecko doprowadzało mamusię do zawału. Najpierw spokojnie leżała, a że byłam na lewym boczku, który ona średnio lubi, tak samo jak cokolwiek leży na jej prawej stronie (czujnik tętna) co 2 minuty kopała w niego jak szalona, tętno jej skakało od wysiłku, to jak tętno jej skakało i maszyna ryja darła to matka w stres, jak matka w stres dziecko jeszcze bardziej waliło w czujkę i tak 30minut przezywałam katusze, na co Pani doktor przyszła i zapytała co to za szaleństwo się wyrabia, zerkneła na wykres i powiedziała, że wszystko w porządku...no i tak mam się zgłosić z posiewem na paciorkowca,którego mój lekarz mi jeszcze nie zrobił, a może zrobić dopiero 2 września, bo tak mam wizytę...to ja pytam, a co jak będę rodzić szybciej?? To mam przyjechać i już...??? ale bez posiewu??
Mój gin twierdzi, że mimo terminu na 13 września to urodzę ok 20 września! Kiedy ja twierdzę, że wcześniej ![]() ![]() No i wkurzająco drętwieją mi koniuszki palców u rąk, 2 z prawej i 2 z lewej, lekarz mówi, że to normalne i od części szyjnej kręgosłupa. Tak sobie pomyślałam, że zaczęło mi się to od momentu kiedy, dołożyłam dodatkową poduszkę do spania...może coś mi tam się poprzestawiało. Wogóle śpię jak zabita i budzę się z ręką nad głową, która jest już zdrętwiała... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 | |||||||||
Rozeznanie
|
Kącik śliczny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję rocznicy ślubu i życzę wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie będę jeszcze się wypowiadała co do Waszych rad wyprawkowych są one nie ocenione ale jeszcze jakoś nadal dzidzia do mnie nie dochodzi więc do tematu wyprawki powrócę za jakiś czas ![]()
![]() |
![]() |
#760 |
Zadomowienie
|
Patusia jesteś
![]() ![]() Czekam na zdjęcia z usg ![]() ![]() Prymaza - ale to zleciało......już końcówka.....będzie kiedy ma być i nikt nie odgadnie ![]() Paulina - gratuluję rocznicy ![]() NIe kupuję Inofoliku, bo na razie nic nie wiadomo, a on jest straaaaasznie drogi. Jak wypali, przejdę na niego w styczniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() White cafe, jak tam się czujesz?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#763 |
Zadomowienie
|
Może lepiej, że poczekasz do jutra? Albo do poniedziałku? w tygodniu jakoś więcej lekarzy, specjalistów?
A dzidziuś wybierze sobie dobry moment ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#765 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki juz niebawem ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do wyprawki dziewczyny Dragusia, Paulina dużo podpowiedziały. Ja np. na rozmiar 56 nie mialam nic .. moj maly urodzil sie 57 cm dł.. nosilismy odrazu za duże rozmiarki na 62 ![]() U mnie sprawdziły się majtki poporodowe, wkłady.. próbowałam naturalnie urodzić ale wyszło cc 2 porody w jednym czasie tak się teraz śmieję. ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() [ co do listy wyprawkowej: kąpiel i higiena: mieliśmy pokrowiec.. przewijak.. ale jak mały przestał się mieścić to przewijalismy na takich matach przewijakach. do kąpania mieliśmy na początku oliatum.. bo pani pediatra na skorke malego przepisala, mial taka pomarszczonam sucha troche.. z babydream fajny w rosmanie jest ![]() kosmetyki i zdrowie gaziki jałowe używałam do oczków, u nas ropiało... sól fizjologiczna również używałam... żadnych balsamów nie używałam, kremów.. do pupy na odparzenia sudocrem, benpathen był też. spacer - nosidełka ani chusty nie używałam, ale chustę bym sobie przy drugim dziecku sprawiła ![]() ![]() Kosz na pieluszki mieliśmy zwykły. Na pampki nowe mieliśmy koszyczek... pod łóżeczko wkładaliśmy, nie mieliśmy niani ani monitora oddechu.. w jednym pokoju mieszkaliśmy... pieluchy tetrowe z 10 - 15 sztuk miałam... flanelowe z 2 do 3 max chyba Waciki (prostokątne) do przemywania ciałka buzi miałam... Sypialnia = przybornik do łóżeczka tylko dla ozdoby zgadzam się z dragusią.. lepiej w jakiejś szufladce coś pochować już w koszyczku pod łóżeczko ewentualnie... poduszka na początek nie kołdra raczej też nie ubrania - śliniak na poczatek nie, na później będzie jak masz. szaliczek???? lepsze apaszki.. chustki ciensze nie poci sie dziecko.. ![]() niedrapki badzie w spadają lepsze skarpetki [/QUOTE]
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
My Sweet Little Precious ... Myślę, że tak
![]() ![]() ![]()
![]() |
#768 |
Raczkowanie
|
.
Małżeństwem od 10.01.2004 ![]() 12.01.2004r. ![]() 19.02.2009r. ![]() Ślubowanie 18.06.2011 ![]() 29.10.2011r. ![]() 06.02.2012 ![]() 28.12.2012 II ![]() 17.01.2013 ![]() ![]() ![]() 30.08.2013 Wanessa - szczęście nasze nie ma granic Edytowane przez haneczka66 Czas edycji: 2014-08-19 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki jak tam? trzymacie się? rodzicie
![]()
![]() |
#770 |
Zadomowienie
|
Właśnie, White, czekamy na aktualizację
![]() ![]() ![]()
![]() |
#772 |
Rozeznanie
|
Hej Laseczki
![]() Po pierwsze witam nowe Dziewczyny ![]() Po drugie proszę o zmianę - 16.08. @ - 7 cykl... Matko to znowu trwa i trwa... I troszkę mi smutno i taka zrezygnowana się już czuję... Dragusia pytałaś o wit. D3 - jest jeszcze oznaczenie metabolit 25(OH) i to badanie kosztuje 60 zł w diagnostyce. Bo to drugie to 160 zł. No i mam wyniki właśnie i jak norma jest od 35-80, to ja mam 34,9... Tyle na słońcu, a za niskie stężenie ![]() White i jak tam? Trzymaj się Kochana ![]() Pozdrawiam Was wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
Zadomowienie
|
White i jak?
Paulina a co będzie we wrześniu, bo nie w temacie jestem? Ewelina szkoda, że znowu czekasz, ale wiesz, że się doczekasz. Może będziesz brać ten Inofolic i dieta bezglutenowa + kurkuma, jak doradził mi mój gin? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Rozeznanie
|
Neipys no mam nadzieje, że w końcu się doczekam, ale zaczynam być zrezygnowana już trochę...
Ja już biorę dhea (choć teraz wyszło jakoś, bo w hurtowniach nie mają, mąż już w 3 aptekach pytał i nic), a to też drogie, no i chyba zioła zacznę znowu. A ta bezglutenowa to czemu? Czytałam, że podnosi płodność, ale u osób z celiakią, a tak to podobno istotna jest wysokobiałkowa. No i możliwe, że przez to niskie stężenie wit. D3 nie zaskakuję. Trzeba się w cierpliwość uzbroić - nic innego mi chyba nie pozostaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 |
Raczkowanie
|
Ewelinka, zaraz stracisz cierpliwość i zaskoczysz bo tak zawsze jest
![]() Właśnie, ciekawe jak White cafe...jakoś nic się nie odzywa. My w piątek zaczynamy 38 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#776 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale to zleciało - 38 tydzień ![]() A jeszcze miałam pisać, że my też mieliśmy ostatnio rocznicę ślubu, tylko że 4 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Rozeznanie
|
Przepraszam, ale jutro Was po cytuje, ale od dwóch dni źle się czuje... biegunka i nudnosci nie dają spokoju. Ale także pewna myśl tez nie daje mi spokoju. Od dawna wiedzialam, ze mój TŻ jako kilkumiesięczne dziecko przeszedl zapalenie opon mózgowych. Teraz dowiedzialam się, ze to, ze jestem w ciąży to wielki cud, przez ta chorobę. Chociaż nigdy nie zastanawialam się, ze mogla przynieść jakieś skutki teraz. No i zastanawia się czy ta choroba może mieć jakieś skutki u naszego babelka... Teraz USG mam w następny czwartek i chyba zapytam o to lekarza... a dziś mamy 10t 3d. A Wy co myslicie może cos być naszemu malenstwu?
![]() |
#778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po badaniu zagadnęłam, że może za 3 mce zaczniemy się starać i jak się do tego przygotować i on doradził badania TSH, D3 ("bo pani taka nieopalona" - fakt, poza przedramionami córka piekarza jestem - co mam się pokazywać, jak niezadowolona z ciała jestem? Słonce pod ubranie nie wskoczy). No i wspomniał, że teraz mówi się o roli diety (choć wietrzę podstęp, bo on jest uczulony na dużą wagę u przyszłych rodzących) i o przyprawach. Czytałam - tylko nie wiem gdzie - że jedzenie ma naprawdę duży wpływ na płodność. Np. antybiotyki podawane drobiowi wpływają na pracę jajników, bo przenoszą się w mięsie. Ale całe życie odżywiamy się tym jedzeniem, a dzieci mamy. Więc chyba nie ma co szaleć. A u Ciebie zioła ojca Sroki pomogły czy to u kogoś innego, bo zapomniałam? Jeśli pomogły, a czujesz się zniechęcona to trzeba znów brać - dzidziuś czeka ![]() P.S. Gratuluję rocznicy ![]() Patusia - ja się nie znam, ale z takimi objawami chyba poszłabym wcześniej do lekarza - możesz się odwodnić, a to nie jest dobre. Natomiast uważam, że nie ma się co martwić na zapas chorobą TZta - więcej z tego szkody niż pożytku, zwłaszcza dla maluszka. Do tego czasu chyba plemniki już są dobre, zwłaszcza, że zaszłaś i wszystko na tym etapie jest ok. Nie martw się.
razem od 2003 poślubieni 12.08.2006 aniołek 18.11.2010 aniołek 14.02.2015 Edytowane przez Neipys Czas edycji: 2014-08-20 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#779 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zapytaj ale chyba teraz to już nie wpływa ![]()
![]() |
![]() |
#780 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.