|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
![]() Z innej beczki, wiecie może czy w aptece/zielarskim znajdę olej z awokado? Zależy mi na czasie więc nie chcę zamawiac przez internet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Proponowałabym tak: 1 mycie: potters garnier AiK + aloes zatężony/gliceryna joanna lniana żel joanna/żel lniany 2 mycie: potters garnier AiK solo joanna lniana żel joanna/żel lniany 3 mycie: potters kallos latte+kilka kropel oleju lnianego joanna lniana żel joanna/żel lniany I od początku 1,2 i 3 mycie i zobacz, jak włosięta znoszą taką pielęgnację ![]() Glicerynę kupisz w buteleczce w aptece, aloes zatężony jest np. w sklepie zrób sobie krem --> http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Wyc...10-krotnie/259 Jest jeszcze nawilżacz cukrowy, bardzo fajny nawilżacz na naturalisie --> http://naturaliskosmetyki.pl/nawilza...rowy-p-56.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z takich podstawowych zasad, to warto pamiętać, żeby nie używać lepiej co mycie mocno proteinowych masek czy odżywek (np. biovax z keratyną i jedwabiem), bo o przeproteinowanie łatwo. Choć niektóre fale i loczki lubią proteiny co mycie, np. ja, w całym okresie ciąży używałam ich co każde lub co 2 mycie, ale zawsze w towarzystwie emolientów i często humektantów ![]() Garnier oleo repair czasem mnie kusi, choć mam za duże zapasy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A planuję włosy na lokówce spięte z boku, jakieś pejsy kobitka mi wypuści i wepnie białą różę ![]() Cytat:
![]() Ale cieszę się, że włosięta wychodzą na prostą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zakorzenienie
|
nagomiko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Moderator
|
myszka2020 - o tak, sezamowy po 2 olejowaniach na całą noc z przeproteinowania potrafi wprowadzić włosy w przyzwoity stan - są wtedy suche bardzo jak po hennie, ale lepiej. przynajmniej już na 100 wiem o co chodzi i czego już mi potrzeba. myślsiz, że taki plan pielęgnacji będzie dobry? :
przed myciem olej i/lub krem emolientowo-humektantowy mycie delikatnym szamponem teraz maska humektantowa na minimum pół godziny lub emolientowa na końcu odżywka emolientowa na 5 minutek np. gliss kur żółty albo ziaja rycynowa aby zabezpieczyć włosy lub jako b/s czuję że długo będę z tego wychodzić - miałam zamiar na nowy rok szkolny wyglądać jak człowiek a będę straszyć : O |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Raczkowanie
|
Myszka2020 , przepięknie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na objętość teraz nie narzekam bo odrosły mi już włosy,kotre wypadły podczas ciąży i kamienia,nie są jeszcze długie ale na tyle,żeby juz dodać objętości tak co mnie cieszy.Muszę zrobić jeszcze kolor i pocieniować przed wyjazdem. Do jakiej maski mogę dodać keratyny? dziękuję! Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-08-20 o 14:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za te wszystkie miłe słowa!
![]() Myszko o tak proteiny muszą być co mycie, choć już z nimi tak nie szaleje jak kiedyś, i zamiast samej zielonej ultraproteinowej shaumy po myciu nakładam 2. Mieszam zielona (proteinowa) i fioletowa (oleje). Efekt najlepszy. Curly, piękne! Objętość i skręt. Omatkooo. Nagomiko dopiero teraz widzę różnicę o co Ci chodziło ![]() Piękne masz te falki! Unlike jaka zmiana!!! Odkąd tu jesteś z nami, to poprawa niesamowita! Dziewczyny a co myślicie o używaniu tych samych kosmetyków co mycie? Bo u mnie zmienia się tylko bs. Ten sam krem na noc z olejem, ten sam szampon, odżywka ds, glut potem te same stylizatory. Tyko w takim zestawie włosy są miękkie, pokręcone... Przy jakiejkolwiek różnorodności są straki, bądź piórka, przyklap i polwyprost...
![]() |
#4300 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja uzywam te same, kolo miesiaca, dwoch. Zwykle wykanczam rowno szampon, odzywke i maske i wtedy od nowa dobieram jakis zestaw. Olej zwykle wykanczam dluzej. Stylizatory zmieniam czesto, bo wciaz jeszcze szukam idealnego. Curly: trzeba przyznac, ze objetosc masz zjawiskowa ^^ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-08-20 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |||||
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz może zdjęcie swoich włosów, jak tylko zaczynałaś świadomie o nie dbać? Ile czasu zajęło Ci dojście do takiego fajnego skrętu? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wstawię zdjęcie moich włosów po olejowaniu olejem sezamowym i po zastosowaniu tej odżywki oleo repair. Ja jestem w miarę zadowolona. Cytat:
Ja na razie zmieniam zestawy, bo dopiero wypróbowuję oleje i kosmetyki. Ale gdy znajdę swój zestaw idealny, to zamierzam być mu wierna. ![]() Jeśli tylko w takiej kombinacji kosmetyków wygląd Twoich włosów Cię zadowala (a widziałam, że loki masz cudne), to ja bym się nie zastanawiała, tylko przy tym została. ![]() Dziewczyny, jak możecie to spójrzcie na zdjęcia i doradźcie, czego według Was jeszcze moje włosy potrzebują? Nie mam nawet jednej czwartej Waszej wiedzy w dziedzinie włosowej i przydałyby mi się jakieś rady. ![]() Ja tu widzę jeszcze puch, ale nie wiem co z nimi zrobić, żeby je lepiej dociążyć. ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-08-20 o 15:23 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |||||
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Twoja objętość i skręt mnie rozwalają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- gdzie kupujecie olej sezamowy? Bo w Lidlu go już długo nie ma, a chcę go wypróbować. Podobno w Almie są saszetki z tym olejem, ale nie wiem, czy to prawda |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Melduje, że pod wpływem lektury Anwen (świetny blog, dziekuję za polecenie) zakupiłam kozieradkę i dziś wieczorem przygotuję miksturę. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() te sa z 2011 ![]() cos tam jeszcze jest na profilu u mnie w albumie ![]() a skret zaczelam wydobywac dopiero w tym roku od 2 stycznia ![]() Cytat:
Edytowane przez 201708250935 Czas edycji: 2014-08-20 o 16:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | |||
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja kupiłam swój sezamowy w Biedronce, jakoś z miesiąc temu był. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-08-20 o 16:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dobrze ze mam zaufanego fryzjera (mlody chlopak) ktory zawsze wie o co mi chodzi i tnie tylko tyle ile go prosze i jeszcze konsultuje ze mna dlugosc zeby nie sciac przez przypadek za duzo ![]() dziekuje <3 Edytowane przez 201708250935 Czas edycji: 2014-08-20 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba jestem wyjątkiem bo w sumie włosy mi tak szybko odrastają, że nigdy nie dbam o to ile mi zetną. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Konto usunięte
|
ja kiedys podczas scinania koncowek przez moja mame (od 2 lat na swiadomej pielegnacji) z wlosow do zapiecia stanika skonczylam na polowie lopatek. Zryczalam sie pierwsza klasa i moja mama dostala zakaz podcinania mi wlosow ^^
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
A przy przeproteinowaniu można stosować płukankę octową?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aktualnie poważnie myślę nad pójściem i mocniejszym wystopniowaniem włosów, ale z drugiej strony boję się straty długości, bo póki co to nie jest jeszcze ta długość, którą chcę. Chcę je wystopniować, by zobaczyć jak skręt będą łapać, bo wcześniej nie umiałam i nie bawiłam się w wydobywanie fal, więc ciężko mi stwierdzić jak wpłynie na to mocniejsze stopniowanie. No i się waham. Tylko nie mam zamiaru ścinać włosów w V ani U, ma być tak, jak jest, tylko mocniejsze warstwy do tego, najlepiej jakby objętościowo były równe, bo zazwyczaj wychodzi tak, że najkrótsza warstwa jest najgrubsza... No nic, muszę pomyśleć. W załącznikach wklejam zdjęcia włosów ze stycznia tego roku, czyli tak jak wyglądały przed wizytą u fryzjera (w grudniu i tak skracała je o 4 cm) początku marca (u fryzjera byłam końcem lutego), czyli po ścięciu ogona, takie krótkie były! I z dzisiaj, nie zwracajcie uwagi na ich wygląd, o długość chodzi, bo wyglądają jakby chciały a nie mogły, bo tyle co z łóżka wstałam, w dodatku jakiś kosmetyk im szkodzi, ale jeszcze nie wiem jaki i szlag mnie trafia.
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
Jestem po pierwszym użyciu maski kakaowej z Ziaji. Włosy są bardzo miękkie, chyba się polubimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myszka, 3 wypisane zestawy spróbuję na sobie ![]() ![]()
![]() |
#4319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nałożyłam olej z czarnuszki na noc,ale smierdzi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zadomowienie
|
Curly, ale fajne! Aż się cofnęłam zobaczyć w na poprzedniej stronie o co tyle rabanu
![]() Ja dziś zrobiłam sobie wcierkę z kozieradki. Muszę pomyśleć nad jakimś pojemnikiem w w tym bez psikacza połowę wylałam przy próbie nałożenia specyfiku na skórę głowy. ![]() Oprócz tego dałam naftę na skórę głowy przed myciem, potem maskę jedwabną z YR, Garnier Karite + turecką Planetę Organice. Całość dopełniłam glutem i teraz czynię plunking. Mam nadzieję, że nie rozkopę całości przez noc. ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-20 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.