Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 15:05   #2461
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Motylek takie zrobiłam, chyba wszystko widać- ubrany jest po domu więc nie patrz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140820_155505.jpg (105,7 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140820_155530.jpg (28,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140820_155603.jpg (113,3 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140820_155607.jpg (120,6 KB, 50 załadowań)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:06   #2462
badzia987
Wtajemniczenie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
my mamy piec jak coś, ale nie wiem czy działa

Ja-ika znalazłam fotkę stanika z tyłu
Śliczności Nie miałam pojęcia, że są takie modele.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Michałek ma zapalenie ucha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dużo zdrówka dla Maluszka Oby antybiotyk pomógł.

[QUOTE=ja-ika;47775739]Dziś swoje miesięcznice obchodzą:

Elenka, Ola, Wiki, Juluś i Miłoszek, którzy kończą 11 miesięcy
Szymuś, który kończy 10 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów

Wszystkiego Naj dla Maluszków !!!

Larysa- brawo za oddanie krwii. Jesteś mega dzielna !!!
dirtymagic-cieszę się waszym szczęściem , że z serduszkiem Liluni jest dobrze

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:21   #2463
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ola znów zrobiła siku do nocnika

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

hehheh

najlepsze jest to że ona sama tak zaczęła robić, nikt jej nie pokazywał tańców, ruchów czy nie mówił tańcz czy coś samo z siebie, ale w końcu ojciec i dziadek muzycy więc może w genach coś dobrego przeszło
dla Olenki

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:22   #2464
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Mój szef p pierwsze dziecko starał się długo. Nie wiem dokładnie ile i co było przyczyną ale co się nachodzili i wydali to ich. Drugie było wpadka
Wątek był przygnebiajacy

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
moja koleżanka też nie mogłą zajść długo w ciążę, adoptowali chłopca i wpadło im się

a w jakimś programie o in vitro była historia pary,że nie mogli mieć, z in vitro doczekali się bliźniaków i potem też zaliczyli wpadkę. także psychika działa cuda

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Jak do tego mogło dojść?

Moja miała 30, ale mam starszą siostrę o 5 lat, to ją w wieku 25. Z tego co mi wiadomo po mojej siostrze była jeszcze jedna ciąża i gdyby doszła do skutku mnie by nie było .

Ale komu sobie czy dziecku? Bo nie wiem czy pytasz o npr

Popłakałam się. Czytałam gdzieś artykuł o facecie, który miał zdjęcie swojego dziecka podłączonego do wielu rurek. To było jego jedyne zdjęcie czy jakoś tak. Poprosił ludzi z internetu aby zrobili mu retusz i pousuwali te rurki. Chciał mieć pamiątkę, zdjęcie dziecka, ale nie ze szpitalnym klimatem. Odzew był duży, świetnie zdjęcie poprzerabiali.
też to czytałam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:28   #2465
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Próbowałam go nakarmić podczas zabawy. Zjadł 3-4 kęsy. A potem to już klocek w gębie, wariactwo i się nie dało. W krzesełku walił rękami w blat i rozwalał każdą łyżeczkę. Na kolanach ryk i odwracał się w drugą stronę.
W końcu poszedł spać głodny, wcześniej zdzierając krtań.

Nie mam już siły. Wróci tatuś wieczorkiem to go nakarmi. Albo i nie.
Ja odpadam.

moze bardziej chcialo mu sie spac niz jesc... Julka jak spiaca to tez szalu dostaje, daje wtedy pic i spac idzie, wstaje i ladnie wszystko zjada.

a tz na rybach znowu, tym razem sam
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:34   #2466
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Kochana spoko, Bartek już miesiąc ma prawie że czarny siniak pod brodą bo ciągle gdzieś się opiera i skacze i ledwo mu zejdzie zaraz znów ma z powrotem. Na czole też ciągle coś. Głowa podrapana. Nie wiem jakim cudem ale na brzuchu też kreska od podra pa nia. Nogi też w siniakach. I cały czas go pilnuje, mało tego, on potrafi sobie coś zrobić gdy ja siedzę obok, no nie da się zapanować tak naprawdę. Z drugiej strony to dobrze że pediatra reaguje mimo że to nie ty mu krzywdę robisz, w końcu wszędzie się słyszy że dzieciom dzieje się krzywda a każdy patrzy i tylko ręce rozkłada.

My już od 3 nie śpimy, przez TŻta. Mały wstał na jedzenie a ten zaczął łazić, trzaskać, kichał ze sto razy no i teraz sobie smacznie śpi a ja walczę. W końcu kury domowe spać nie muszą
to niezły agent moja jest strasznie ostrożna, nie przewraca się prawie, może miała kilka siniaków na nóżkach i tyle. boi się ryzykować

Cytat:
kurcze no jak ściągnę skarpetki Oli to zaraz nogi chłodne i to dość bardzo :/ ehh, w sumie się nie dziwię, ja już od paru dni też boso nie chodzę bo pare minut i już mi zimno, płytki strasznie teraz się zimne zrobiły

chyba że nie kupujecie butków jesiennych,tylko od razu zimowe? doradźcie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

no teraz mogę się pochwalić, wypompowali dzisiaj ze mnie prawie pół litra krwi trochę mi się słabo zrobiło ale to panie zaraz mi oparcie obniżyły i sobie leżałam, dały wodę i spoko było i nawet nie długo to zajmuje, ja myślałam że ta krew jakoś powoli leci czy coś a to widocznie migiem bo może z 10min albo i mniej siedziałam tam.

Motyl, jeśli chcesz oddać to po prostu idziesz i tyle bierzesz dowód, pierw jest rejestracja w systemie, dane itd później dostajesz ankietę do wypełnienia, czyli o chorobach itd później idziesz do zabiegowego wpisać się na listę i pani pobiera z palca kropelkę krwi poprzez ukłucie coś jakby glukometrem i pobiera na pasek i daje do takiej maszynki i to sprawdza morfologię czy jest ok i czy można pobrać i później do pomieszczenia gdzie jest lekarka, która sprawdza Twoje odpowiedzi na ankiecie i waży i później już oddanie krwi
także fajnie bardzo i sprawnie

fajnie się czuję że mogłam pomóc, jeszcze pewnie się kiedyś wybiorę oddać, zapytałam jak często można oddawać to pani tak patrzyła trochę z politowaniem na mnie i powiedziała że ja to rzadziej może, ze względu na budowę wagę itd no i że mi słabo się zrobiło. ale tak ogólnie to kobiety co 3 miesiące
dzięki za info

ja właśnie nie wiem jak zrobić z tymi butami:/

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
cześć mamuśki uwielbiam tą(tę) ciszę w ciągu dnia jak młoda ma drzemkę i mogę chwilę zająć się sobą... albo domem

pochwalę się, bo żem bardzo szczęśliwa - Lila miała wczoraj echo serca i oficjalnie już wszystko OK, przewód tętniczy zrośnięty, a z nim miała niedomykalność jeszcze w 5 mcu (wina wcześniactwa chyba). No w każdym razie serduszko git, tylko badanie zniosła strasznie, spociła się jak mysz, zwymiotowała mi troszkę z płaczu, bo aż się łzami krztusiła, a ja i pielęgniarka musiałyśmy ją siłą trzymać na leżąco, żeby dr zbadała.....aż sama prawie płakałam i się spociłam z nerwów. Już po wszystkim
A w pt kontrola u fizjoterapeutki i jak będzie ok, to na prawdę już niczym nie odbiegamy od was i rówieśników

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

P.S. : znacie sprawdzony przepis na chleb bez zakwasu? przymierzam się do pszenno-orkiszowego
super i brawo dla dzielnej Lilci

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wasze dzieci też tak mają, że jak leci muzyka w tv to zaczynają tańczyć? Moja nawet ma swoją ulubioną reklamę. Jak ją słyszy odrywa się od zabawy wstaje i zaczyna ruszać bioderkami .

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Ja raz oddawałam krew dla mojego ś.p Taty...
h
tak. zwłaszcza uwielbia taką piosnkę co taka ruda śpiewa "o mamma mia,he's italiano"

Cytat:
Ola znów zrobiła siku do nocnika

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

hehheh

najlepsze jest to że ona sama tak zaczęła robić, nikt jej nie pokazywał tańców, ruchów czy nie mówił tańcz czy coś samo z siebie, ale w końcu ojciec i dziadek muzycy więc może w genach coś dobrego przeszło
brawo!!

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Brawo
Ja jak widzę, że Filip chce kupe, kłade go na nocnik, ale nie zrobi

Ej, zepsułaś mi książke.. Wczoraj pisałam, że na razie przeczytałam 1 część. I miałam czytać następną. Ale wiem już jak się skończy.
jeju sorry, ja myślałam,że wszyscy to mają przeczytane bo to takie stare. przepraszam jeszcze raz

Cytat:
Motylek takie zrobiłam, chyba wszystko widać- ubrany jest po domu więc nie patrz
dzięki to macie ten materiał we wzorki? a trudno się go wkłada?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:57   #2467
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
moja koleżanka też nie mogłą zajść długo w ciążę, adoptowali chłopca i wpadło im się

a w jakimś programie o in vitro była historia pary,że nie mogli mieć, z in vitro doczekali się bliźniaków i potem też zaliczyli wpadkę. także psychika działa cuda
Też znam takie przypadki
Cytat:
jeju sorry, ja myślałam,że wszyscy to mają przeczytane bo to takie stare. przepraszam jeszcze raz
No nic, przeżyje chociaż strasznie nie lubię czytać czegoś, jak wiem co się wydarzy. Nie ukrywam, złam
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 16:12   #2468
anutka171
Rozeznanie

ale jestem podlamana
Wczoraj w nocy znowu skoczyła małemu temperatura do 39. Dziś rano było 38.4. 3 doby minęły wczoraj po południu a wysypki brak.
Wzięłam wiec go na pobranie krwi, zbadalismy mocz. Wyniki morfologii słabe, wskazują na wirusowke. Martwi mnie bardzo niski poziom limfocytów 2,9. Crp za to w normie, nie ma stanu zapalnego.
Byłam u pediatry ona sama nie wie co się dzieje. Chciała nas juz kierować do szpitala na obserwacje, ale wstrzymała się do jutra i kazała modlić o wysypke.
Jeżeli wystąpi temp powyżej 38.5 mam się zgłosić na IP
Nawet nie wiadomo na co go leczyć.
Aktualnie nie ma gorączki, modlę się żeby już nie wróciła i żeby te krostki się pojawily
Czy u maluchów które miały 3dniowke wysypka była równo po 3 dobach, czy temp utrzymywała się trochę dłużej?
Załamuje się po malu, bo nie wiem co się z nim dzieje
Stary 2014-08-20, 16:23   #2469
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak samo, w sumie zawsze chciałam mieć w wieku 27 czy 28 lat, ale jak już miałam te 26,5 to nadal nie umiałam sobie siebie wyobrazić jako matkę. ja ogólnie czuję się bardzo młodo, czasem sobie myślę,że mam jakieś dziecinne jazdy
moja mama urodziła brata jak miała 21, a mnie jak miała 27 i zawsze mi mówiła,że jednak lepiej trochę poczekać. aczkolwiek i takoboje byliśmy wpadkami

haha ja dzień po przeczytaniu trzeciej części zrobiłam test. a najlepsze,że czytając to i płacząc,że im fajnie,że mają dzidziusia nie przeczuwałam,że też mam w brzuchu fasolka

mam kilka książek Jo Nesbo i jest ok.Ale wolę Harlana Cobena

wiesz, co innego samemu zrobić jakieś zdjęcia, a co innego pozowaną sesję. też mnie te zdjęcia zszkowowały, nie umiałabym...

czytałam kiedyś wątek o terminacji, tam dużo dziewczyn pisało,że nie mogły popatrzeć na swoje dzieciątko, a potem żałowały. jednak zawsze lepiej wspominać mając jego twarz przed oczami.
z tego co wiem, to moj koleżanka też ma mieć fotografa, żeby te zdjęcia były ładne.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Brawo
Ja jak widzę, że Filip chce kupe, kłade go na nocnik, ale nie zrobi

Ej, zepsułaś mi książke.. Wczoraj pisałam, że na razie przeczytałam 1 część. I miałam czytać następną. Ale wiem już jak się skończy.
Korn też tak ma.
TŻ mówi, że dzisiaj siedział 25 minut w salonie na nocniku, stękał, prężył się i puszczał bąki, a kupki nie zrobił. A jak go ściągnął to zrobił po 5 minutach w pampersa.
Cytat:
do zdjęcia po domu ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:31   #2470
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
super a jak jest przypiety pasami to trzyma sie sztywno? jestem ciekawa, bo nie probowalam jeszcze przypinac go 3 punktowym pasem. na isofixie go sie ruszyc nie da, ale na pasach pewnie tez, bo w sumie to zalezy od tych tylnych pasow jak jest naciagniey
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:56   #2471
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość

moze bardziej chcialo mu sie spac niz jesc... Julka jak spiaca to tez szalu dostaje, daje wtedy pic i spac idzie, wstaje i ladnie wszystko zjada.

Tyle, ze on tak codziennie.

Wstał i dalej nie chce jeść.

Dodam, ze ostatnio jadl o 9:30. Ja juz nie mam do niego sily.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 17:13   #2472
kaska87
Zakorzenienie

Motylek wg mnie ciężko się go montuje, bo ma pasy,którymi się przypina pod siedzeniem przednim
a kolor mamy black a nie teris jednak
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
ale jestem podlamana
Wczoraj w nocy znowu skoczyła małemu temperatura do 39. Dziś rano było 38.4. 3 doby minęły wczoraj po południu a wysypki brak.
Wzięłam wiec go na pobranie krwi, zbadalismy mocz. Wyniki morfologii słabe, wskazują na wirusowke. Martwi mnie bardzo niski poziom limfocytów 2,9. Crp za to w normie, nie ma stanu zapalnego.
Byłam u pediatry ona sama nie wie co się dzieje. Chciała nas juz kierować do szpitala na obserwacje, ale wstrzymała się do jutra i kazała modlić o wysypke.
Aktualnie nie ma gorączki, modlę się żeby już nie wróciła i żeby te krostki się pojawily
Czy u maluchów które miały 3dniowke wysypka była równo po 3 dobach, czy temp utrzymywała się trochę dłużej?
zdrowia i siły
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
do zdjęcia po domu ?
no po domu tak chodzi to go nie będę ubierać normalnie do zdjęcia specjalnie żeby wyjść obok garażu
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
super a jak jest przypiety pasami to trzyma sie sztywno? jestem ciekawa, bo nie probowalam jeszcze przypinac go 3 punktowym pasem. na isofixie go sie ruszyc nie da, ale na pasach pewnie tez, bo w sumie to zalezy od tych tylnych pasow jak jest naciagniey
sztywno, nie wiem jak jest na iso ale fajnie się trzyma jeszcze ma tą nóżkę z tyłu

Stary 2014-08-20, 17:22   #2473
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
ale jestem podlamana
Zdrówka
A ma biegunke, czy tylko gorączkuje? U nas było tak, że Filip miał gorączkę półtora tygodnia ciągle, w szpitalu jedynie podawali środki przeciwgorączkowe i kroplówki. Tylko, że on miał przy tym biegunke, i też podwyższone crp. W koncu na wypisie mamy rozpoznanie: nie określone (niezakaźne zapalenie żołądkowo- jelitowe i jelita grubego). Pewnie był to jakiś wirus.
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-08-20, 17:34   #2474
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Anutka żeby temp już nie wróciła, dużo siły dla Ciebie i zdrówka dla Kubusia

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-08-20, 17:44   #2475
kaska87
Zakorzenienie

dziewczyny, które dają maluszkom bebiko- od jutra w kauflandzie będzie 800g za 27,99

Stary 2014-08-20, 17:47   #2476
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, które dają maluszkom bebiko- od jutra w kauflandzie będzie 800g za 27,99
Dzieki za info
W Rosku od dzis za 30zl,odliczajac rabat 6% to i tak lepiej w kauflandzie wyjdzie a jak sie moj maz ucieszy,zalatwi zakupy spożywcze i mleko w jedynym sklepie

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-08-20, 17:49   #2477
bojatoja
Zakorzenienie

Łee, nie ma u mnie kauflandu

Nie działa mi tutaj to okienko szybkiej odpowiedzi, why Edit: dobra, znalazłam przyczynę
29.12.2016 [9tc]

Edytowane przez bojatoja
Czas edycji: 2014-08-20 o 17:51
Stary 2014-08-20, 18:26   #2478
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość

Ooooo jo tyz mom wędkarza także łącze się w bólu. Najlepsze jest to że kiedyś chciał mnie nauczyć łowić to dostałam opiernicz jak mu zerwałam zestaw a teraz ma pretensje że nie chcę się nauczyć i UWAGA 'nie chcę z nim dzielić jego pasji'

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Trzyma się bo tak jak KASKA mówi, są te pasy dodatkowe i nóżka

teście na grzybach z tż, młoda śpi a ja cziluje

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 18:48   #2479
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Spojrzałam na gazetkę kauflandu i beko 3 i 4 jest w promie,2 nie

07-04-2015 Kamiś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 18:55   #2480
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Spojrzałam na gazetkę kauflandu i beko 3 i 4 jest w promie,2 nie

przepraszam nie wczytywałam się bo my na enfamilu

my mamy ostatnią puszkę "2" następna już "3"

a co z kasiuni_a? dawno jej nie było?

Stary 2014-08-20, 19:16   #2481
czaszka_
Zakorzenienie

dziewczyny za 1,5 h mamy wylot, wlasnie wychodzimy z domu. Plis trzymajcie kciuki za lot zeby Julcia dobrze zniosła

buziaczki

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 19:26   #2482
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Trzyma się bo tak jak KASKA mówi, są te pasy dodatkowe i nóżka

teście na grzybach z tż, młoda śpi a ja cziluje

no przeca w moim tez sa dodatkowe pasy i nozka
bardziej chodzilo mi o to czy pas 3 punktowy trzyma stabilnie, ale w sumie wlasnie dzieki dodatkowym pasom nie ma to znaczenia, bo napinacze robia swoje, wciskaja w kanape az mi jej szkoda a tz ciagle jojczy z tego podowu
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 20:11   #2483
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny za 1,5 h mamy wylot, wlasnie wychodzimy z domu. Plis trzymajcie kciuki za lot zeby Julcia dobrze zniosła

buziaczki
Powodzenia i mam nadzieję do zobaczenia

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2014-08-20 o 20:13
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 20:20   #2484
passion80
Zakorzenienie

Anutka to modlę się z Tobą o wysypke
Wiecie, te historie o cudownym zajściu w ciążę, jak się przestaje myśleć są może i optymistyczne. Co nie zmienia faktu, że jak jest problem to się człowiek stresuje i myśli. Do tego jak ktoś bierze hormony to już jazda be z trzymanki co mi to da, że usłyszę ze komuś np po DZIESIĘCIU ! latach się udało?

Stary 2014-08-20, 20:44   #2485
dirtymagic85
Zadomowienie

Anutka ale to dziwne, że leukocyty takie niskie, a crp norma, jakby stan zapalny, to by to inaczej chyba wyglądało, kurczę, nie wahaj się jak coś z IP, niech ci dziecko zbadają, niech się to wyjaśni,a ja tu trzymam mocne kciuki!
Larysko jestem z ciebie dumna
Czaszka kciuki za bezpieczną podróż
Dziękujemy z Lilusią za...wszystkie pozytywne komentarze z waszej strony
A po burzowych i trudnych kilku dniach u córy nastał cudny czas - jest wesoła, grzeczna, nauczyła się sama zasypiać w łóżeczku i wogóle cud miód malina
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 20:55   #2486
passion80
Zakorzenienie

A Dirty gratulacje ze pewne rzeczy za Wami. Co jak co ale nasze dziewczyny są silne

Stary 2014-08-20, 21:02   #2487
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Anutka ale to dziwne, że leukocyty takie niskie, a crp norma, jakby stan zapalny, to by to inaczej chyba wyglądało, kurczę, nie wahaj się jak coś z IP, niech ci dziecko zbadają, niech się to wyjaśni,a ja tu trzymam mocne kciuki!
Larysko jestem z ciebie dumna
Czaszka kciuki za bezpieczną podróż
Dziękujemy z Lilusią za...wszystkie pozytywne komentarze z waszej strony
A po burzowych i trudnych kilku dniach u córy nastał cudny czas - jest wesoła, grzeczna, nauczyła się sama zasypiać w łóżeczku i wogóle cud miód malina
jeszcez ja!
bardzo sie ciesze ze wszytsko ze zdrowiem w porzadku

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 21:14   #2488
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze no jak ściągnę skarpetki Oli to zaraz nogi chłodne i to dość bardzo :/ ehh, w sumie się nie dziwię, ja już od paru dni też boso nie chodzę bo pare minut i już mi zimno, płytki strasznie teraz się zimne zrobiły

chyba że nie kupujecie butków jesiennych,tylko od razu zimowe? doradźcie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

no teraz mogę się pochwalić, wypompowali dzisiaj ze mnie prawie pół litra krwi trochę mi się słabo zrobiło ale to panie zaraz mi oparcie obniżyły i sobie leżałam, dały wodę i spoko było i nawet nie długo to zajmuje, ja myślałam że ta krew jakoś powoli leci czy coś a to widocznie migiem bo może z 10min albo i mniej siedziałam tam.

Motyl, jeśli chcesz oddać to po prostu idziesz i tyle bierzesz dowód, pierw jest rejestracja w systemie, dane itd później dostajesz ankietę do wypełnienia, czyli o chorobach itd później idziesz do zabiegowego wpisać się na listę i pani pobiera z palca kropelkę krwi poprzez ukłucie coś jakby glukometrem i pobiera na pasek i daje do takiej maszynki i to sprawdza morfologię czy jest ok i czy można pobrać i później do pomieszczenia gdzie jest lekarka, która sprawdza Twoje odpowiedzi na ankiecie i waży i później już oddanie krwi
także fajnie bardzo i sprawnie

fajnie się czuję że mogłam pomóc, jeszcze pewnie się kiedyś wybiorę oddać, zapytałam jak często można oddawać to pani tak patrzyła trochę z politowaniem na mnie i powiedziała że ja to rzadziej może, ze względu na budowę wagę itd no i że mi słabo się zrobiło. ale tak ogólnie to kobiety co 3 miesiące
Bravo
Ja jestem boidupa... raz poszłam i się im coś w mojej krwi nie spodobało, a kolejny raz już się nie odważyłam.

Cytat:
Hej,

narobiłam i mi wywaliło wszystkie cytaty

Larysa za oddanie krwi

Ewacia super przedszkole

Kaśka za wyniki

U nas nocka koszmarna,gorączka skończyła do 39,4,moje Biedactwo okropnie się męczyło,na szczęście od rana dużo lepiej

Amelko, mocne kciuki za Malucha

Cytat:
cześć mamuśki uwielbiam tą(tę) ciszę w ciągu dnia jak młoda ma drzemkę i mogę chwilę zająć się sobą... albo domem

pochwalę się, bo żem bardzo szczęśliwa - Lila miała wczoraj echo serca i oficjalnie już wszystko OK, przewód tętniczy zrośnięty, a z nim miała niedomykalność jeszcze w 5 mcu (wina wcześniactwa chyba). No w każdym razie serduszko git, tylko badanie zniosła strasznie, spociła się jak mysz, zwymiotowała mi troszkę z płaczu, bo aż się łzami krztusiła, a ja i pielęgniarka musiałyśmy ją siłą trzymać na leżąco, żeby dr zbadała.....aż sama prawie płakałam i się spociłam z nerwów. Już po wszystkim
A w pt kontrola u fizjoterapeutki i jak będzie ok, to na prawdę już niczym nie odbiegamy od was i rówieśników

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

P.S. : znacie sprawdzony przepis na chleb bez zakwasu? przymierzam się do pszenno-orkiszowego
Jeee!!! Super wiadomości

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Yyyy jaka folia
Emilka też budzi się w nocy czasami z płaczem, a po chwili zasypia. Myślę, że to jakieś sny, bo przecież ma dużo wrażeń w dzień (jak na tak malutkie dziecko)

ja dziś założyłam Emilce skarpetki i na to grubsze takie ze skórzaną podeszwą
Bombelkowa

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 06:55   #2489
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo dzięki za cynk

Stary 2014-08-21, 07:09   #2490
kahunia
Zadomowienie

Dzień dobry

Czyżby wszystkie dzieci ładnie spały, że tu tak pusto? My pobudka 6.20, ale o 4 już miałam wizję imprezy, ale w naszym łóżku zasnęła

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości