Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 07:54   #4501
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Co do snow to ja dzisiaj mialam jaks koszmar o przekletym autobusie, ktory wozil zmarlych. Obudzilam sie w nocy z taka panika i ze TZ na dyzurze to wzielam Jasia do lozka bo nie moglam usnac.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 07:54   #4502
Molise
Zakorzenienie

Witam się i ja.
U mnie dosyć chłodno, ale wystarcza żakiet.

Nie wiem czy to ja jestem jakaś słaba, czy zrobiłam się zbyt wrażliwa, ale od rana mam dosyć mojej pracy...

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 08:00   #4503
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
Co tu taka cisza?

Kupiłam rolki i były przecenione ze 190 zł

Wysłane z mojego miniusia.
niech Ci dobrze służą

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Jesteś.
Fajnie, że wypad udany, oby tego wypoczęcia i zrelaksowania starczyło nadłuuuuuugo.

Przecież wiesz jakie planowaliśmy - rozmawiałyśmy o tym dwa razy (raz nawet tutaj).

kurcze przepraszam jeśli pokazywałaś mi je ale jak gadałyśmy to byłam na tablecie i chyba mi umknęło (nie wszystko mi się tam otwiera) więc wiem tylko, że białe na wysoki połysk i z Ikei, ale spoko w końcu i tak zobaczę na żywo

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Witam sie porannie przy kawce. Czy u Was też tak zimno? U mnie pochmurno i 9 stopni

Kash super, że wypoczęłaś. Morze jest piękne, ale góry..............
zimno, zimno sezon na ubieranie na cebulkę uważam oficjalnie za otwarty ale Ty myśl o swoim nadchodzącym urlopie w ciepłym kraju- od razu będzie Ci lepiej

no właśnie góry, góry, ja jeszcze w takich wysokich górach nie byłam ale w październiku jedziemy do tego Zakopanego więc wszystko przede mną

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość

Zobaczcie co sobie kupiłam!
hehe, szał od jakiegoś czasu na te słoiki wszechobecny, ale takie z wąsami widzę pierwszy raz

dzień dobry

idzie jesień, pora się z tym pogodzić a agg może się cieszyć

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Co do snow to ja dzisiaj mialam jaks koszmar o przekletym autobusie, ktory wozil zmarlych. Obudzilam sie w nocy z taka panika i ze TZ na dyzurze to wzielam Jasia do lozka bo nie moglam usnac.
też nie cierpię takich snów
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 08:51   #4504
Ilsa Lund
Zakorzenienie

W moim śnie był jeszcze taki komentator w stylu amerykańskich zajawek filmów i komentował "czy zabije siebie czy ludzi na drodze ?" strasznie stresujący sen, pewnie związny ze ślubem i studiami

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 08:54   #4505
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Witam się i ja.

Nie wiem czy to ja jestem jakaś słaba, czy zrobiłam się zbyt wrażliwa, ale od rana mam dosyć mojej pracy...
może masz po prostu zmęczenie materiału?

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
W moim śnie był jeszcze taki komentator w stylu amerykańskich zajawek filmów i komentował "czy zabije siebie czy ludzi na drodze ?" :mur: strasznie stresujący sen, pewnie związny ze ślubem i studiami
to na pewno, ważne chwile przed Tobą więc Twoja podświadomość rozrabia w najlepsze
Stary 2014-08-21, 09:12   #4506
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
może masz po prostu zmęczenie materiału?
Pewnie tak. Jak słuchasz od ludzi pretensji przez 8 godzin dziennie, po czym pracę którą miałaś wykonać musisz zabierać do domu to człowiek wysiada. Trwa to już rok i nie wiem ile jeszcze pociągnę. 2 razy wylądowałam już na pogotowiu. Najgorsze jest to, że ludzie mają pretensje o coś na co nie mam wpływu, kompletnie. Zgłaszam reklamacje, które nie są wykonywane natychmiast. Chyba, że kogoś bym za włosy wytargała, wtedy ludzie byliby zadowoleni.

Leon
Stary 2014-08-21, 09:16   #4507
_agg_
Zakorzenienie

Cytat:
niech Ci dobrze służą

idzie jesień, pora się z tym pogodzić a agg może się cieszyć

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

też nie cierpię takich snów
oby długo służyly, bo nie mam paragonu, bo drukarka nie wydrukowała, a kupowałam w samoobsługowej, dopiero po wyjściu stwierdziłam,że przecież mogłam o niego poprosić no ale mam nadzieję, że się nie rozpadną

jesień jesień ja już śmigam też w kurtce i chustce.mama mi taką fajną przywiozła cudowna jest i czekam aż będzie czas na botki,moje ulubione buty
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 09:17   #4508
201604250957
Konto usunięte

Molise no domyślam się, jeżdżę regularnie do wydziału komunikacji do starostwa i jak widzę jak ludzie się zachowują i jakich pretensji urzędnicy muszą wysłuchiwać to czasem mi słabo ale Kochana nie możesz tak wszystkiego brać do siebie bo się wykończysz szczególnie, że tak jak piszesz są to rzeczy na które nie masz wpływu więc dobrze byłoby trzymać to wszystko na dystans, wiem że łatwo się mówi, trudno robi ale naprawdę szkoda zdrowia.. dwa razy na pogotowiu z tego tytułu- masakra!
Stary 2014-08-21, 09:26   #4509
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Molise no domyślam się, jeżdżę regularnie do wydziału komunikacji do starostwa i jak widzę jak ludzie się zachowują i jakich pretensji urzędnicy muszą wysłuchiwać to czasem mi słabo ale Kochana nie możesz tak wszystkiego brać do siebie bo się wykończysz szczególnie, że tak jak piszesz są to rzeczy na które nie masz wpływu więc dobrze byłoby trzymać to wszystko na dystans, wiem że łatwo się mówi, trudno robi ale naprawdę szkoda zdrowia.. dwa razy na pogotowiu z tego tytułu- masakra!
Wiesz co ja niby nie biorę tego do siebie. Odbieram telefony, przyjmuję petentów, zgłaszam ich żale. Nie dyskutuje o tym, nie przenoszę emocji do domu. Staram się na to zamknąć. Ale to siedzi gdzieś w środku. W 2 dzień Świąt Bożego Narodzenia, kiedy nie miałam styczności z pracą, poczułam się w południe źle. Było coraz gorzej, aż w końcu nie mogłam nabrać powietrza. Miałam wrażenie, że ktoś mi gorące cegły położył na klatkę piersiową. Całą przerwę świąteczną odpoczywałam. Wróciłam do pracy i w marcu było to samo. EKG wykazało szmery. Lekarz kazał odpoczywać i się nie przejmować. Ale ja się nie przejmuję ! Tylko, że na to co się dzieje gdzieś w środku nas nic nie poradzimy.
Zaprzyjaźniłam się z melisą, ale ileż tak można ?

Pół roku temu chciałam bardzo mocno zmienić pracę. Ale teraz nie ma sensu. W październiku lecimy na urlop, a po nim zaczniemy się starać o dziecko. Bez skrupułów pójdę na L4, chociaż zawsze uważałam, że ciąża to nie choroba i dopóki jest dobrze to powinno się pracować.

Wylałam swoje żale

Leon
Stary 2014-08-21, 09:26   #4510
Miss Saeki
Zakorzenienie

Hello!

Ale miałam dziś szalony poranek. W drodze do pracy musiałam jechać do mamy po... służbową koszulę. Nosimy takie raz na ruski rok (jak jakaś szycha do firmy przyjeżdża) i po wyprowadzce u mamy została... nie ma to jak sobie o koszuli rano przypomnieć...

Czy któraś z was jest teraz na jakiejś diecie?
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 09:44   #4511
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Pół roku temu chciałam bardzo mocno zmienić pracę. Ale teraz nie ma sensu. W październiku lecimy na urlop, a po nim zaczniemy się starać o dziecko. Bez skrupułów pójdę na L4, chociaż zawsze uważałam, że ciąża to nie choroba i dopóki jest dobrze to powinno się pracować.
A ja odwrotnie - zawsze twierdziłam że w ciąży nie ma co się przemęczać bo nikt nam zdrowia nie zwróci ani szczególnie nie będzie podziwiał za pracę w ciąży więc najlepiej iść od razu na L4 ale jak siedziałam 4 miesiące sama w domu pisząc magisterkę i licencjat to dostawałam kręćka I będę się starała pracować póki będę się dobrze czuła

Stary 2014-08-21, 09:54   #4512
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
A ja odwrotnie - zawsze twierdziłam że w ciąży nie ma co się przemęczać bo nikt nam zdrowia nie zwróci ani szczególnie nie będzie podziwiał za pracę w ciąży więc najlepiej iść od razu na L4 ale jak siedziałam 4 miesiące sama w domu pisząc magisterkę i licencjat to dostawałam kręćka I będę się starała pracować póki będę się dobrze czuła
Moim zdaniem dużo zalezy jaką ma się pracę i jak daleko od domu.

Jak ktoś pracuje w sklepie czy na produkcji - nie widzę w ogole aby stał z brzuchem, L4 od razu.

Jeśli w biurze - jak to praca mało stresująca to można pracować dość długo. Gorzej jak stresująca i np. dojazdy.

Swego czasu dojeżdżałam codziennie 80 km do pracy i gdybym wtedy zaszła w ciąże to by mnie tam nie widzieli od pierwszego dnia kiedy dowiedziałabym się o ciąży.
Stary 2014-08-21, 10:00   #4513
201604250957
Konto usunięte

Molise no właśnie ta cholerna podświadomość może dobrze byłoby jakbyś zapewniła sobie jakiś relaks po pracy? ja sama myślę nad tym żeby zapisać się na jogę relaksacyjną właśnie ze względu na moje sny i problem z odstresowaniem (podświadomy bo ogólnie tez nie czuję się zestresowana ani nie mam powodów do jakichś wielkich nerwów) i tak np. byliśmy nad morzem- spałam jak dziecko, wróciliśmy znów mam natłok snów, zrywam się w nocy itd. i dodam, że nie mam stresującej pracy, jakbym miała to bym chyba umarła

co do ciąży i L4 to ja też uważam, że to zależy od rodzaju pracy, samopoczucia w ciąży i tego jak daleko trzeba dojeżdżać teraz mam tak, że chciałabym będąc w potencjalnej ciąży pracować jak najdłużej ale jak będzie jak już w niej kiedyś będę to się okaże, zbyt wiele czynników będzie miało na to wpływ by móc coś z góry założyć
Stary 2014-08-21, 10:11   #4514
Dotka90
Zakorzenienie

Molise, a nie szukasz innej pracy? Rok to bardzo długo na takie męczarnie..

EDIT: aaa doczytałam o ciąży.

Cytat:
Lekarz kazał odpoczywać i się nie przejmować. Ale ja się nie przejmuję ! Tylko, że na to co się dzieje gdzieś w środku nas nic nie poradzimy.
Kochana, wiem jak jest. Ja nie śpię po nocach,w dzień mi serce wali, bo się stresuję weselem. No i właśnie - stresuję to za dużo powiedziane, bo ja ŚWIADOMIE wiem, że powodów do stresu brak, wszystko jest ok. Ale to się dzieje gdzieś tam w środku i nie mam na to kompletnie wpływu

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Ja
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:17   #4515
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Kochana, wiem jak jest. Ja nie śpię po nocach,w dzień mi serce wali, bo się stresuję weselem. No i właśnie - stresuję to za dużo powiedziane, bo ja ŚWIADOMIE wiem, że powodów do stresu brak, wszystko jest ok. Ale to się dzieje gdzieś tam w środku i nie mam na to kompletnie wpływu

Ja w nocy śpię dobrze, chociaż tyle.

Leon
Stary 2014-08-21, 10:21   #4516
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Ja w nocy śpię dobrze, chociaż tyle.
no dobre choć to ja się cieszę, że nie mam problemów z zasypianiem bo bezsenność to chyba w ogóle najgorsza opcja, ale ten pierdyliard snów jest męczący

ale takie zajęcia właśnie relaksacyjne czy nawet wysiłek fizyczny dobrze robią na odreagowanie tych podświadomych stresów
Stary 2014-08-21, 10:27   #4517
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
ale takie zajęcia właśnie relaksacyjne czy nawet wysiłek fizyczny dobrze robią na odreagowanie tych podświadomych stresów
Chyba zacznę znowu chodzić na bieżnię. Albo basen. Coś muszę z tym zrobić

Dzisiaj np. idę obciąć włosy

Leon
Stary 2014-08-21, 10:32   #4518
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Witam się i ja.

Ja też mam mojej dość codziennie.

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Hello!

Ale miałam dziś szalony poranek. W drodze do pracy musiałam jechać do mamy po... służbową koszulę. Nosimy takie raz na ruski rok (jak jakaś szycha do firmy przyjeżdża) i po wyprowadzce u mamy została... nie ma to jak sobie o koszuli rano przypomnieć...

Ja na MŻWR nieustająco plus ostre ćwiczenia daje świetne rezultaty, dziś jak sporzałam na swój brzuch...

Cytat:
Molise no właśnie ta cholerna podświadomość może dobrze byłoby jakbyś zapewniła sobie jakiś relaks po pracy? ja sama myślę nad tym żeby zapisać się na jogę relaksacyjną właśnie ze względu na moje sny i problem z odstresowaniem (podświadomy bo ogólnie tez nie czuję się zestresowana ani nie mam powodów do jakichś wielkich nerwów) i tak np. byliśmy nad morzem- spałam jak dziecko, wróciliśmy znów mam natłok snów, zrywam się w nocy itd. i dodam, że nie mam stresującej pracy, jakbym miała to bym chyba umarła

co do ciąży i L4 to ja też uważam, że to zależy od rodzaju pracy, samopoczucia w ciąży i tego jak daleko trzeba dojeżdżać teraz mam tak, że chciałabym będąc w potencjalnej ciąży pracować jak najdłużej ale jak będzie jak już w niej kiedyś będę to się okaże, zbyt wiele czynników będzie miało na to wpływ by móc coś z góry założyć
Ja też tak mam, tylko w dodatku mam toksyczną szefową i korpomasakrę zawsze jest jakieś miejsce gdzie nikt nie chce trafić,przeklęty dział - w innym wypadku praca by była spoko, ale ja trafiłam na młodą frustratkę która myśli, ze strachem zatrzyma swoich podwładnych... Nawet intensywny wysiłek już nie pomaga, stres jest straszny, więc...wysyłam CV i chodzę na rozmowy każda odpowiedź na moją aplikację to dodatkowy zastrzyk energii

Edytowane przez 201608160903
Czas edycji: 2014-08-21 o 10:36
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:49   #4519
Miss Saeki
Zakorzenienie

Ja muszę się w końcu za siebie wziąć. Wykanczanie mieszkania już praktycznie z głowy (drobne rzeczy zostały).
TŻ na diecie, bo problemy z żołądkiem, więc to dobry moment i za siebie się wziąć.

Z jednej strony nie chcę żadnej konkretnej diety tylko jeść zdrowo, ale z drugiej chyba bez diety nie utrzymam dyscypliny.

Przyszły tydzien mam zamiar każdy wieczór spędzić na rolkach. Chciałam już wczoraj je odkurzyć ale oczywiście "trzeba kupić to, to i tamto" i wróciliśmy do domu po 20... A dziś nie ma pogody, jutro koleżanka przychodzi a na weekend wyjezdzamy. Chyba namówię TŻa abyśmy wybrali się na spacer dookoła Waligóry. Szlak lekki, taki spacerowy w sumie, ale sposić się trochę można

W październiku lub listopadzie kupię sobie długoterminowy karnet na siłownię. Kiedyś chodziłam często, w ogole przeprowadzka do Wałbrzycha zabiła wszystko. Teraz wróciłam i chcę to w koncu odnowić.
Stary 2014-08-21, 11:03   #4520
201604250957
Konto usunięte

Miss Saeki może spróbuj na początek odstawić śmieciowe mocno przetworzone jedzenie, fast foody, słodycze i kolorowe napoje, jedz 5 posiłków dziennie co 2-3h, w każdym posiłku jedz białko i warzywa, to takie podstawy ale myślę, że będziesz widziała efekty
Stary 2014-08-21, 11:10   #4521
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz co ja niby nie biorę tego do siebie. Odbieram telefony, przyjmuję petentów, zgłaszam ich żale. Nie dyskutuje o tym, nie przenoszę emocji do domu. Staram się na to zamknąć. Ale to siedzi gdzieś w środku. W 2 dzień Świąt Bożego Narodzenia, kiedy nie miałam styczności z pracą, poczułam się w południe źle. Było coraz gorzej, aż w końcu nie mogłam nabrać powietrza. Miałam wrażenie, że ktoś mi gorące cegły położył na klatkę piersiową. Całą przerwę świąteczną odpoczywałam. Wróciłam do pracy i w marcu było to samo. EKG wykazało szmery. Lekarz kazał odpoczywać i się nie przejmować. Ale ja się nie przejmuję ! Tylko, że na to co się dzieje gdzieś w środku nas nic nie poradzimy.
Zaprzyjaźniłam się z melisą, ale ileż tak można ?

Wylałam swoje żale
Jak praca jest tak stresująca, to dobrze iść na L4. To wszystko ma wpływ na dziecko, ciążę.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:11   #4522
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Miss Saeki może spróbuj na początek odstawić śmieciowe mocno przetworzone jedzenie, fast foody, słodycze i kolorowe napoje, jedz 5 posiłków dziennie co 2-3h, w każdym posiłku jedz białko i warzywa, to takie podstawy ale myślę, że będziesz widziała efekty
Tak się staram, szczególnie w kwestii ilości posilków. Kiedyś jadałam 6 a czasem i 7 dzienne ściśle według rozkładu:
ok. 7:00 - śniadanie (nie pamiętam co jadłam na ściadania, chyba głównie jakieś owsianki)
ok 10:00 - Lu go (teraz to chyba Belvita)
ok 12:00 - obiad (zwykle coś lekkiego, ale powiedzmy normalnego, a to jeden większy gołąbek, generalnie bez smażonego, ziemniaków czy makaronów)
ok 14:00 - owoc

ok 16:30 - normalniejszy obiad w stylu: gotowana pierś z kurczaka + gotowane ważywa
ok 18:00 - podwieczorek np. garść migdałów

ok. 20 - kolacja - serek wiejski

i waga fajnie spadała.

Ale teraz coś ciężko mi się zabrać...

Fastfoodów generalnie nie jadam. Raz w miesiącu może zjem pizzę/frytki/polędwiczki z KFC - więc raczej to nie jest problemem. Podobnie ze słodyczami, większość mnie nie kręci, jak zjem dwa princepolo w miesiącu to jest już i tak sporo.

Gorzej z kolorowymi napojami ale... staram się
Stary 2014-08-21, 11:15   #4523
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
no dobre choć to ja się cieszę, że nie mam problemów z zasypianiem bo bezsenność to chyba w ogóle najgorsza opcja, ale ten pierdyliard snów jest męczący

Ja ostatnio często cierpię na bezsenność. W sobotę była u nas szwagierka, tak nas zniechęcała do żłobka, że wogóle nie spałam tej nocy. A dzidziuś najlepsze spał. Dziś było odwrotnie. Zmęczona jestem i nie umiem normalnie funkcjonować po zarwanej nocy.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 14:03   #4524
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Molise - trzymaj sie

Wpadam dzis na szybko, bo oczy mi sie same zamykaja, robilam siostrze wypasione CV przez 3 h

Padam z nog. Dzisiaj przez 8 h robilam zdjecia dzieciecym ubrankom Armaniego (do sklepu internetowego) Ceny na metkach powalaja... ze tez ktos to naprawde kupuje Jutro czeka mnie to samo, tylko ze zdjecia akcesoriow i obrobka. Moje plecy wysiadaja, chyba sie starzeje

Zdecdowalismy sie skrocic pobyt w Polsce Niestety nie wyrobimy sie finansowo... bo bilety nam podrozaly na pozniejszy termin Dziekuje urzedzie imigracyjny za blyskawiczne przyznanie wizy
Stary 2014-08-21, 14:28   #4525
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Ale słodziutko, w pracy dzisiaj mamy dzień otwarty dla dzieci pracowników i po biurze kręcą się maluchy Jeszcze dojdzie druga partia bo robią im jakieś pokazy

Stary 2014-08-21, 14:30   #4526
201604250957
Konto usunięte

Lucy dobra siostra z Ciebie

co do ciuszków dziecięcych to nawet nie markowe mają niezłe ceny w przeliczeniu na ilość materiału a takie markowe to wolę nie myśleć nawet ile kosztują
mi się bardzo podobają markowe sportowe buciki dla dzieci, takie małe adidaski np. urocze są no ale zważywszy na cenę i na fakt jak takiemu dziecku szybko rośnie stopa to szkoda takiej kasy

szkoda, że musieliście skrócić pobyt no ale trzeba mierzyć siły na zamiary a przecież nikt z nas nie ma maszynki do robienia pieniędzy
Stary 2014-08-21, 15:36   #4527
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Molise - trzymaj sie
Wróciłam z pracy i od razu jest lepiej.
Co do pobytu to faktycznie szkoda. Tym bardziej, że już mieliście plany, a droższe bilety je pokrzyżowały...

Za godzinkę do fryzjera

Leon
Stary 2014-08-22, 06:06   #4528
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Wróciłam z pracy i od razu jest lepiej.
Co do pobytu to faktycznie szkoda. Tym bardziej, że już mieliście plany, a droższe bilety je pokrzyżowały...

Za godzinkę do fryzjera
Molise to i tak lepiej niż ja... Wyszłam wczoraj z pracy, wyrzucona w najgorszym możliwym stylu - bez podania sensownych powodów (tzn. no rekrutacja za moimi plecami to pewnie dość sensowny powód) w trybie natychmiastowym, musiałam oddać komupter i wyjść tak jak stoję, nawet nie miałam okazji się pożegnać, bo managerka stwierdziła, że jakbym wpadła taka roztrzęsiona na open space to by jej notowania spadły!!! ha!!! Co za.... Problem był w tym, że byłam superlubiana i poszły by plotki... które zaczęły się i tak szerzyć z prędkością światła. Dobrze, że karma wraca a ja wysyłałam CV od pewnego czasu. Wczoraj mój organizm dosłownie się pochorował od tego nagromadzonego miesiącami stresu, a dziś wstałam...i czuję się świetnie. Zaczynam spokojnie czegoś szukać i chodzić codziennie raz lub dwa na fitness żeby nie marnować czasu nie traktuję tego jako porażki, raczej jak cenną nauczkę - uważać na szefowe i na amerykańskie korporacje...

201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 07:50   #4529
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Molise to i tak lepiej niż ja... Wyszłam wczoraj z pracy, wyrzucona w najgorszym możliwym stylu - bez podania sensownych powodów (tzn. no rekrutacja za moimi plecami to pewnie dość sensowny powód) w trybie natychmiastowym, musiałam oddać komupter i wyjść tak jak stoję, nawet nie miałam okazji się pożegnać, bo managerka stwierdziła, że jakbym wpadła taka roztrzęsiona na open space to by jej notowania spadły!!! ha!!! Co za.... Problem był w tym, że byłam superlubiana i poszły by plotki... które zaczęły się i tak szerzyć z prędkością światła. Dobrze, że karma wraca a ja wysyłałam CV od pewnego czasu. Wczoraj mój organizm dosłownie się pochorował od tego nagromadzonego miesiącami stresu, a dziś wstałam...i czuję się świetnie. Zaczynam spokojnie czegoś szukać i chodzić codziennie raz lub dwa na fitness żeby nie marnować czasu nie traktuję tego jako porażki, raczej jak cenną nauczkę - uważać na szefowe i na amerykańskie korporacje...

Nie można generalizować, bo wiadomo, że jakoś się utrzymać trzeba. Ale jakkolwiek to zabrzmi - czasem lepiej być bez pracy niż się w pracy wykańczać. Pieniądz to nie wszystko. A znam przypadki, które całe wynagrodzenie zostawiały u lekarzy/w aptekach. Wiadomo, że jeść trzeba i nie każdy może sobie pozwolić na brak pracy. Ale czasem warto odpuścić. Jeżeli są możliwości to tym bardziej. Z tego co kojarzę to masz spore doświadczenie (z Tobą chyba dyskutowałam o wyższości doświadczenia nad podyplomówkami). Także uszy do góry, cycki do przodu i życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy !

Leon
Stary 2014-08-22, 07:52   #4530
201604250957
Konto usunięte

o kurcze Rise! czyli to co się słyszy o zwolnieniach w korpo to nie bajki tylko szczera prawda współczuję nie samej straty pracy bo jak sama mówisz od dawna chciałaś ją zmienić ale tego w jaki sposób to zrobili, podłość ludzka nie zna granic ale nic to, jak to mówią- co Cię nie zabije to Cię wzmocni, zawsze to jakieś doświadczenie, negatywne bo negatywne ale nadal doświadczenie trzymam kciuki za szybkie znalezienie fajnej pracy z dobrą atmosferą

i witam się kawą z Wami i z piąteczkiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości