| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-08-20, 19:56 | #421 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Iza zdrowia dla Was   Jojla już SR? Ale to leci u Ciebie... I zdrowia dla TŻ  Dwakolory oby się udało szybko zażegnać ten kryzys!  Berbie jaki grzeczniutki Krzysio  U nas w SH w dzień dostawy też masakra - cenowo i ludziowo  chociaż jak dostawa jest przed 10 to jest fajnie, bo można coś wyszperać  i ludzi nie ma dużo  Dwakolory  Twój TŻ przesadza, nie daj się! Anitko 4 miesiące WOW, kiedy to zleciało? Renia  trzymaj się Kochana... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka   | 
|     | 
|  2014-08-20, 21:56 | #422 | ||
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Cytat: 
 Cytat: 
  Trochę może na kolorze te ciemnoniebieskie straciły, ale poza tym absolutnie nic. Chyba niedługo będę musiała normalnie na spacerówkę założyć śpiworek, tak jest czasami zimno :/ | ||
|     | 
|  2014-08-20, 22:49 | #423 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

ja się muszę poskarżyć na tż. bo po prostu czasem mnie coś trzaska jak go słucham   on jest jakiś niespełna rozumu. codziennie musimy stoczyć potyczkę słowną o KP. gdy tylko większy płacz to zawsze "może on głodny, masz pewność, że masz mleko", "skąd wiesz, że się najada?", "taka i taka straciła mleko może ty też już nie masz"  no ludzie. oszaleję. on chyba myśli, że gdybyśmy podali mm to by dziecku uśmiech nie schodził z twarzy. kiedyś chyba złapię za coś ciężkiego i mu .... no wyżaliłam się jakiego mam ograniczonego męża. 
				__________________ 27.06.2011  ".... poznamy się po oczach ..."  5.11.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam | 
|     | 
|  2014-08-20, 22:54 | #424 | 
| Zakorzenienie | 

J. ma temperaturę   nie wiem ile, różnie termometr pokazuje, aktualnie ponad 38, wcześniej momentami do 40. z godzinę temu zaczął się telepać przez sen, był już cieplejszy, przykryłam kocem, spał bardzo niespokojnie, później temp rosła, dostał ibum i max minutę później chlusnął całą kolacją, wystraszył się porządnie przy tym. teraz leży blady a ja nie mam już co mu dać, tylko ten ibum miałam. martwię się.... | 
|     | 
|  2014-08-20, 23:08 | #425 | 
				 | 

Ja nie wiem, skąd te wszystkie teorie o braku mleka się biorą. Jak się karmi piersią, to można karmić i karmić i do paru lat... Berbie, może wyślij TŻa do sklepu, niech poogląda ceny mm, uświadom mu, ile dziecko tego wypija i może wtedy nie będzie taki chętny do podawania mm :P Monika współczuję  Artur też zwymiotował Ibum, jak mu dałam, za parę godzin podałam wtedy paracetamol... Nie ma Ci ktoś czegoś jak podrzucić? | 
|     | 
|  2014-08-20, 23:43 | #426 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Monia! Przy temperaturze pamiętaj o piciu. Ją bym sprobowala jeszcze raz dać ten ibum tylko za.chwilę. Pewnie już pawia.nie.będzie bo.nie.ma czym. A i nie.przykrywaj i chłodne oklady możesz robić.  Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 | 
|     | 
|  2014-08-20, 23:57 | #427 | |
| Zakorzenienie | 

[1=ecd9a68db8379fc22aec146  35aa2645aca7c721b_6070dc9  9c9f91;47789865]Monika współczuję   Artur też zwymiotował Ibum, jak mu dałam, za parę godzin podałam wtedy paracetamol... Nie ma Ci ktoś czegoś jak podrzucić?[/QUOTE] pierwszy raz zwymiotował leki, nie mam pojęcia czemu, ibum już dostawał. dostał już paracetamol w czopku, tż był w aptece. Cytat: 
 zasnął i zaczyna się pocić, cały czas rozpalony. | |
|     | 
|  2014-08-21, 00:05 | #428 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Może za chwilę przez sen spróbuj choć troszkę picia dać. Biedny J! Mam nadzieję że czopek zbije temperaturę. Współczuję bardzo! Mimo wszystko spokojnej nocy  Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 | 
|     | 
|  2014-08-21, 00:21 | #429 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-07 Lokalizacja: UK 
				 | 

Hej Dziewczyny ja tylko na chwilke. Bardzo was prosze o modlitwe za moją bratanice. Urodziła sie dzis tj. 20 i ma chore serduszko. Czeka ją operacja na otwartym sercu. Bardzo was prosze. Przepraszam ze sie nie odnosze. Przytulam mocno potrzebujacych. 
				__________________ Aniołki 7 lipiec 2012(8tc) 2 maj 2013(30tc) | 
|     | 
|  2014-08-21, 06:53 | #430 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Dzień dobry   Kurczę co z tymi gorączkami ostatnio... Maluchy muszą się męczyć  Ciociami zaciskam kciuki za Malutką - czy było wiadomo, że urodzi się z wadą serduszka? Czy okazało się dopiero po porodzie? Nie można było operować w brzuszku? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka   | 
|     | 
|  2014-08-21, 07:11 | #431 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-10 
				 | 

Cytat: 
  czekam z niecierpiętliwością na Ciebie i Zeberkę ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- kciuki za dzieciątko.... | |
|     | 
|  2014-08-21, 07:26 | #432 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-10 
				 | 

Cytat: 
  zdrówka życzę! Cytat: 
 Cytat: 
 Berbie, nie dziw się Tż, martwi się o synka. Wyedukuj go i będzie ok   No i Perse ma rację  uświadom go ile mm kosztuje, woda źródlana, sterylizator podgrzewacz, trzeba mnostwo czasu na mycie, wyparzanie, podgrzewanie, człowiek zależny od prądu.... i musi pilnować żeby mm nie brakło, żeby woda na czas przygotowana była. My płacimy 18zl za puszkę jeżeli mam receptę (tak 36zl) i starcza na 2 i pół dnia... Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-08-21 o 07:28 | |||
|     | 
|  2014-08-21, 08:16 | #433 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: zależy gdzie jestem :) 
				 | 

Cytat: 
  nie dziwię się, że masz dość takiego głupiego gadania - a może położna albo lekarz by mu wyjaśniła jak się sprawy mają. Albo faktycznie jak dziewczyny mówią pokazać ile kosztuje mm i wszystko z tym związane... Cytat: 
  Mam nadzieję, że temperatura spadła  zdrówka  Cytat: 
  Kochana myślę o Was i modlę się za Malutką  Byłam wczoraj na SR - bardzo fajna, bezpośrednia położna prowadziła zajęcia. Przedstawialiśmy się i mówiliśmy coś o sobie - były w grupie jeszcze dwie dziewczyny po stracie i jakoś tak się złożyło, że nieświadomie wszystkie trzy usiadłyśmy obok siebie - bardzo mi się podobało jak nas ta położna starała się nastawić pozytywnie do ciąży i sama podzieliła się swoją historią z zagrożoną ciążą. Były prawie same pary   
				__________________ | |||
|     | 
|  2014-08-21, 08:29 | #434 | 
| Zakorzenienie | 

J. wstał z temp powyżej 38, bawi się, ale widać po nim, że ma trochę temp. zmęczony, śpiący bo noc byle jaka. nos trochę przytkany..

| 
|     | 
|  2014-08-21, 08:35 | #435 | 
				 | 

Ciociami kciuki!!!! Kucyku omg strasznie szybko wam schodzi to mleko. Bardzo drogo... Monika zdrowka dla J. Idziecie do lekarza? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  2014-08-21, 08:35 | #436 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Hej  Monia jak Jakub? udało sie zbic temp? Barbi to wez i go  a tak powaznie to daj mu do poczytania jakies artykuły na temat kp. Moze trzeba go troche wyedukowac? Najważniejsze, że Ty wiesz, że kp Krzyś się najada i że zawsze masz tyle mleka ile on potrzebuje!! Moj tż od początku w tej kwestii bardzo mnie wspiera, nasłuchał się na szkole rodzenia o kp i uważa, że trzeba karmić jak najdłużej. Nawet ostatnio tłumaczył to swojej mamie, która pytała czy podajemy już E. marchewkę i jabuszko i oczywiscie herbatkę bo juz ma 4 miesieące  taa jasne plus schaboweego na obiad  Jojla szkoła rodzenia fajna rzecz  na pewno dowiesz się wielu rzeczy i ogólnie fajnie pobyć w gronie innych cieżarnych  Nastawiacie się z tż na porod rodzinny ?? Ciociami oby operacja się powiodła!!!  Perse z tym pokrowcem to się zgadzam - pogoda jest wredna. U nas już typowo jesienna.. w ogóle czuć jesień w powietrzu. TO było najgorsze pogodowo lato od wielu lat. A ja chyba muszę się częściej żalić na forum, bo moja E. chyba je czyta po kryjomu  uwaga, uwaga: zasnęła o 21:30, spała do 23:45, potem od 0:30 do 3:45, i od 4:30 do 7 !!!! Tylko dwie pobudki na jedzonko i tyle! No normalnie tak to ja mogę żyć  od razu czuję się lepiej i E. też widać, że bardziej wyspana i zadowolona. No kocham tą dziewczynę   | 
|     | 
|  2014-08-21, 08:39 | #437 | 
				 | 

Dla mnie też lato bylo straszne. Cały dzień upał, a po południu, jak chciałam wyjść - burza. I tak dzień w dzień. A teraz nagle zimno. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  2014-08-21, 08:42 | #438 | 
				 | 

Od rana leje jak z cebra i ciemno tak że muszę światło świecić   uroczo | 
|     | 
|  2014-08-21, 08:48 | #439 | 
				 | 

Perse schodzi litr dziennie mleka z czego 1/3 conajmniej wylewamy bo mija godzina od przygotowania...Wg producenta powinien ten litr dziennie wypić. Caly czas mam nadzieje że zje normalnie.. Albo jest głodny, robię porcję, wypije parę łyków i koniec    Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka | 
|     | 
|  2014-08-21, 08:50 | #440 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: zależy gdzie jestem :) 
				 | 

Cytat: 
    Cytat: 
 Cytat: 
  pięknie  Cytat: 

__________________ | ||||
|     | 
|  2014-08-21, 08:51 | #441 | 
				 | 

Kucyku a karmisz co 3 h czy na żądanie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  2014-08-21, 09:07 | #442 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: Bielsko-Biała 
				 | 

Witam Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 

__________________ Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05  Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek   | |||||
|     | 
|  2014-08-21, 09:12 | #443 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

u mnie pogoda barowa  deszcz pada i zimno...to niesamowite jak nagle z tych wysokich temp się tak ochłodziło  masakra jakaś....mam nadzieję że jeszcze będzie pogoda ale jak widzę taką to już wiem że jak tylko będzie dzień pogody to muszę wstawiać pranie z ciuszkami żeby mi na tarasie wyschło bo później nie będę miała gdzie suszyć tego ;/ Monika biedny J. mam nadzieję że będzie tylko lepiej, nie idziesz z Nim do lekarza?? Wy już wyjechaliście?? KUBEK a TY co zamilkłaś??   Berbie o kurcze no to Ci nr z tym Tż....myślałam że będzie wspierał a tu taka jazda! Weź go nie słuchaj tylko strzel focha ! Edytte nooo becik śliczny ale jakby moja matka zobaczyła że zamówiłam taki ciemny to by mnie z domu wygoniła  Mam kupować wszystko w ładnym kolorze, żywym   A TY aż w 90 stopniach pierzesz?? bo pytałam tu i tam to dziewczyny mówiły że w 40 spokojnie wystarczy... Dziewczyny to w jakiej temp prać te ciuszki???? Ciociami o ludzie drodzy  trzymam mocno  myślę o Was i modlę się za zdrówko dla Malutkiej!  ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Anitka no to Ci panna ukradkiem podczytuje Nas  widzisz to znak że musisz zaglądać codziennie i troszkę ponarzekać    dla Emi że dała pospać mamusi   Jojla wiesz....teraz kumpela w niedzielę rodziła, poród rodzinny...później wieczorem mój Tż rozmawiał z jej Tż i normalnie aż łzy mieliśmy jak to wszystko opowiadał...pow. do mojego że jak chce być przy porodzie to musi miec stalowe nerwy  a jak zobaczył że główka wychodzi to się sam poryczał.... Ja bym chciała żeby był ze mną Tż ale jeśli jednak będę mieć CC to nie ma takiej możliwości niestety  chociaż Tż zawsze mówił że on nie chce być i nie będzie....ale przypuszczam że jakbym miała teraz rodzić SN to zrobiłby wszytsko żeby być ze mna... Może u Twojego to kwestia czasu.... 
				__________________ Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK | 
|     | 
|  2014-08-21, 09:45 | #444 | |
				 | 

Cytat: 
 Z tym że mój tż chciał być ze mną i nie należy do mężczyzn którzy mdleją na widok krwi  gdy wchodzi się w drugą fazę porodu, gdzie tzreba przeć mój tż razem z położą trzymał moje nogi, przypominał o oddychaniu, wycierał pot z czoła, ciągle powatrzał "dasz radę kochanie, dasz radę, dzielna jesteś" itp. teraz jak o tym myślę to na prawde nie dałabym rady sama. Mój tż widział wszystko, dosłownie- widział główkę, widział jak lekarka próbuje ją chwycić, no wszytsko, poród to jednak fizyczność w czytej postaci i nie każdy facet chce tego doświadczyć i trzeba to uszanować. Mój tż mówi, że nigdy by nie zmienił zdania i następnym razem też będzie ze mną. U nas mimo cc, tż jako pierwszy trzymał E. na rękach zaraz po wyjęciu z brzucha, bo trafiliśmy na położne ze szkoły rodzenia i one to umożliwiły. Ma takie cudowne zdjęcie gdzie trzymie E. i płyną mu łzy po policzku   Ja nowe ciuszki prałam w 40st, używane w 60. W 90st czasami przepieram jedynie białe tetry. Teraz piorę zazwyczaj w 50st. i wszytsko prasuję. | |
|     | 
|  2014-08-21, 09:48 | #445 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-11 
				 | 

Monia jak Jakub? zdrówka dla niego   Ciociami oby wszystko było dobrze!!!  Kubek, Pani - odezwijcie się   moja sis i bratowa prały w 90 stopniach na początku... Jojla - mój szwagier mówi, że chce być z żoną przy porodzie, ale zastrzegł sobie, że "tam nisko nie zagląda"  może taka opcja wchodzi u Was w grę   
				__________________ "Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek  -> cuda się zdarzają   | 
|     | 
|  2014-08-21, 09:59 | #446 | 
				 | 

[1=ecd9a68db8379fc22aec146  35aa2645aca7c721b_6070dc9  9c9f91;47791617]Kucyku a karmisz co 3 h czy na żądanie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Na żądanie. Czekam aż zacznie po głodnemu płakać. Wychodzi około 8 karmień na dobe i tak. .. Czasem jest tak że widać że jest głodny, macha główka, łapie łapczywie smoczek, wypije parę łyków i z płaczem zaczyna się wyrywać (kopiąc nóżkami). Odbijanie na to nie pomaga. Myślałam że to gazy ale myślę że to refluks (jedzenie mu się cofa i wywołuje ból).  Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka | 
|     | 
|  2014-08-21, 10:11 | #447 | ||
| Wtajemniczenie | 

Monia kciuki za,zdrowko J :-* Ciociami duzo zdrowka i szczescia dla malenstwa. Mysle ze bedzie dobrze :-* BERBIE kochana tez bym miala ochote przyfasolic w takiej sytuacji. Skad on wogole wzial takie madrosci?! Bo takie teksty to sie od tesciowych slyszy a nie od tz  Mnie sie wydaje ze faktycznie skoro twoje tlumaczenia nie pomagaja to niech mu,jakas polozna lub lekarz uswiadomi ze kp to nie beczka z dnem tylko bardzo inteligentny system dopasowujacy sie do dziecka. Pala dla niego  buziaki dla Ciebie   Cytat: 
  czytalam ostatnio sporo o krk szpitalach i ten twoj naprawde dobrze wypada jesli chodzi o personel itd! A tam da sie wynajac polozna? Tz moze sie jeszcze przekona do rodzinnego porodu po szkole, jeszcze zobaczymy  moze jak sobie uswiadomi swoja role to sie odwazy  Cytat: 
   U nas taka sama piekna pogoda jak u Ciebie. Nawet nie chce mi sie wstawac. A co do cc, moze twoj chcialby pokangurowac malego jak juz go odbiora?  Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | ||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-08-21, 10:17 | #448 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

Hope   no toś dowaliła z praniem   Co do kangurowania to jeśli będzie taka możliwość to myślę że nie będzie problemu, mnie się wydaje że ON mnie do dziecka nawet nie dopuści   Kucyk o fuck! Nieźle Wam idzie tego mleka to może rób mniejsze porcje jak tak je a jak zje to dorobisz mu jeszcze bo szkoda marnować i mleka a przedewszystkim kasy! A może mu to mleko nie pasuje?? Anitka, Rena dzięki   
				__________________ Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK | 
|     | 
|  2014-08-21, 10:40 | #449 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-09 Lokalizacja: zachodnioporskie 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Hope, widzę suwaczek! No.... tak ma być! 
				__________________ 03.09.2003 r.- Kubuś  19.05.2016 r.- panna z odzysku  17.02.2013 r. [*]- 10 tc 15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc | ||
|     | 
|  2014-08-21, 11:13 | #450 | 
				 | 

Agatko ja mu robie porcję po 100ml-130ml a wg opakowania powinien już 200ml zjadać  .. Czasem jest tak że zje 100ml,widać że chce jeszcze wiec ja na szybko dorabiam. Ale zanim mu dorobie to mu się już odechciawa i porcja do wylania. Wiesz on jest na takim mleku że po nim to tylko dieta elementarna na bazie wolnych aminokwasów albo mleko sojowe... Ja piore ciuszki w 40 stopniach a tetrowe 60. Anita super że Emi pospała ładnie! Mój mały też idealnie w nocy  od 20:40 do 2:40,od 3:10 do 5:30 i od 5:45 do 6:30.za to ja nie wyspana bo kot szalał i postawił sobie za cel małego obudzić. W związku z tym nie spałam od tej 2:40 ;( Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- A jakby mały jadł wg producenta, to tyle właśnie mleka by szło tez... 5 porcji po 200ml powinien jeść... Po prostu drożyzna. A to mleko na bazie aminokwasów kosztuje 160zl za puszkę o takiej samej pojemności...! Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Być rodzicem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.