Styczniowe mamusie 2015, cz. III - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 08:13   #1531
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III

Karoloo
Polecam

Dusiolka za wizytę. Koniecznie daj znad po
Podzielisz sie przepisem na ciasteczka zurawinowe?

A ją już po śniadaniu. Chyba idę do apteki po napar z lipy na przzeziebienie. może jak zadzialam szybko to sie nie rozwinie

A później wrzuce wyprawke

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 08:15   #1532
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Karoloo
Polecam

Dusiolka za wizytę. Koniecznie daj znad po
Podzielisz sie przepisem na ciasteczka zurawinowe?

A ją już po śniadaniu. Chyba idę do apteki po napar z lipy na przzeziebienie. może jak zadzialam szybko to sie nie rozwinie

leć zapobiegaj jak najszybciej z grypskiem nie ma żartów

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 08:21   #1533
dusiolka
Zakorzenienie

Ma.ko to simonee ma wizytę dzisiaj.

Zaparz sobie herbatę z owoców maliny i miód z cytrynka pij

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Niunia przeziębienie to nie grypa;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 08:26   #1534
Montanka
Rozeznanie

Witam się z kawą
Simonee, kciuki za wizytę

Ale miałam dziś popaprany sen. I znów ok 4 obudziłam się i przeleżałam godzinę kręcąc się. Od poniedziałku o podobnej godzinie się budze i zasnąć nie mogę. Jak tak dalej pójdzie, to pewnie będzie to jakaś godzinka na jedzenie i aktywność młodego, bo w brzuchu w tym czasie wyczynia cuda
Stary 2014-08-21, 08:34   #1535
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

ale bolą czy rwą? bo mnie rwą. to jest takie przeszkadzające że wymusza na mnie zmianę pozycji... co 3 sekundy
Raczej tak bolą? Porównałabym to do bólu, który pojawiał się u mnie jak byłam młodsza "na zmianę pogody". Tylko teraz taka dolegliwość pojawia się codziennie.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
nie dam rady nadrobić tego co napisalyscie.
Trzymajcie kciuki za moje dzisiejsze usg oby maleństwo się ujawnilo
Wlasnie pieke ciasteczka zurawinowe, pakuje walizy, sprzatam i w droge na urlop
No Kochana to teraz czekamy na relacje, koniecznie odezwij się po

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
O na to też czekamy
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 08:35   #1536
allgoodthings
Zadomowienie

Simone miłego urlopu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-21, 08:43   #1537
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Witam się z kawą
Simonee, kciuki za wizytę

Ale miałam dziś popaprany sen. I znów ok 4 obudziłam się i przeleżałam godzinę kręcąc się. Od poniedziałku o podobnej godzinie się budze i zasnąć nie mogę. Jak tak dalej pójdzie, to pewnie będzie to jakaś godzinka na jedzenie i aktywność młodego, bo w brzuchu w tym czasie wyczynia cuda
ja tak przez 2 tyg miałam ze 5 rano kręcę się w łóżku przez godzinę i potem spałam do 9 ;]

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 08:43   #1538
madzikuu
Raczkowanie

Smerfetka ja używam tylko jednego właściwie żelu i na dzień i na noc z aloesem "aloe vera" firmy Melaleuka, kosztuje ok 19zł. A też nie mogłam znaleźć odpowiedniego jak.mnie 2 m-ce temu wysypalo. A od kiedy zaczęłam używać tego to mam spokój i wyglądam juz ok

madzikuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 08:43   #1539
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Ma.ko to simonee ma wizytę dzisiaj.

Zaparz sobie herbatę z owoców maliny i miód z cytrynka pij

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Niunia przeziębienie to nie grypa;p
początek grypy;]

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-21, 08:46   #1540
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
właśnie kichnęłam i ociupinkę mi się popuściło (siuśki). Ma któraś z Was też tak? Dziwne to
Też tak mam i trochę mnie to krępuje.

Ja jak zwykle kilka stron do tyłu.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 08:47   #1541
charliss
Zadomowienie

Dzień dobry,
Witam sie w średnim nastroju bo ostatnio dopadaja mnie takie spadki humoru. Nic mi sie nie chce i w ogóle tak jakoś... Nawet nie wiem na co mam ochotę.
Za tydzień mam polowkowe i strasznie mi się dluzy, w ogóle chciałabym żeby już był styczeń i mieć dziecko przy sobie. To czekanie mnie męczy.
Bajlaga masz dzisiaj to polowkowe? Jak tak to.mocno trzymam kciuki kto jeszcze ma usg/wizyty?
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 08:48   #1542
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
początek grypy;]

Wciąż sie nie zgadzam;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 08:55   #1543
LindaC
Wtajemniczenie

Hej

ale zimno brrrrr

niedobrze mi, zimno mi i smutno, o!

Smerfetka - super sukienka, ma taki fason, że powinna pomieścić brzuszek nie tylko teraz, ale i jak jeszcze urośnie. A i pewnie jak urodzisz nie raz się przyda Kolor bardzo w moim guście i baletki bardzo fajne

AsiaW - cieszę się, że z szyjką wszystko ok

ale dzisiaj dużo tych połówkowych - wychodzi na to że u Simonee, alb, bajlagi.......u kogo jeszcze?

charliss - nie łam się, ja też mam dziś spadek nastroju i też bym chciała, żeby dzidzi było już na świecie całe i zdrowe Będzie dobrze!
Stary 2014-08-21, 09:02   #1544
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tak miałam na czekoladę przed ciąża teraz w ciązy to mnie jakoś nie ciągnie do niej ;D ale to dobrze bo bym to zaraz w wadze widziała;P
Mam podobnie, co jest dziwne bo zawsze czekoladę uwielbiałam. Jest szansa że Staś nie będzie takim łasuchem jak rodzice

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie od lekarza, ponarzekałam na aniego0 i zadziałało cuda zajął się mną jak nigdy. z szyjką ok jest twarda i nie skraca się. Te bóle brzucha i Bożeny to od rozciągającej się macicy, obecnie jest 17 tc i 5 dni, kazał mi przyjść za 3 -4 tyg i wtedy będzie robił połówkowe, wiem, że to późnawo ale mówi, że on zawsze tak robi. Badania wyszły wszystkie ok, kolejne mam zrobić mocz, morfolofia i HBS, glukoze na czczo po 24 tc. Dzieciątko skrzyżowało nóżki i nie chciało pokazać co ma. Na krótko mignęło kroczem i mówi że na 70% dziewczynka, ale woli się wstrzymać do następnej wizyty. Właściwie od początku ciąży czułam że to babeczka, zobaczymy czy tak zostanie (Antosia)

Przepisał mi luteinę, mam brać magnez i wit z żelazem.

Zapisaliśmy się z mężem do szkoły rodzenia, zaczynamy 8 października.

Przyznam że po tej wizycie kamień mi spadł z serca, mam nadz że to usg połówkowe wyjdzie ok.

Zakupy dla dziecka musze dalej odłożyć aż potwierdzi się płeć, a musze przyznać, że juz na to liczyłam zwłaszcza, że niewiele mam kupione. Staram sie kupować uniwersalne rzeczy ale takie typowo dla dziewczynki czy chłopca tez bym chciała.
Super że wszystko dobrze Uparciucha masz w brzuchu że nie chce się ujawnić. Ale spokojnie w końcu się dowiesz

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Heheh dobrze, że Ciebie odrzuciło. Jak tak się spiłam na wieczorze panieńskim koleżanki, potem na jej weselu i ślubie, że
ledwo żyłam. A potem za kilka dni zrobiłam test i 2 kreski... alko wchodziło jak nigdy, nic mnie nie odrzucało heh. Potem był strach, czy nie zaszkodziłam.
Znam ten strach bo sama piłam alkohol dwa tygodnie po zapłodnieniu - nie wiedziałam że jestem w ciąży a to dodatkowo był MÓJ panieński... Także tego... Jeszcze tego dnia rano dla pewności robiłam test i wyszedł negatywny!
No i wtedy alkohol mi zaszkodził bardzo, mimo że nie wypiłam nie wiadomo jak dużo. Potem cały czas się zamartwiałam czy wszystko będzie ok z dzieckiem, ale rozwija się prawidłowo. Od tamtej pory uwskuteczniam abstynencję

Cytat:
Cześć dziewczyny

Za wizytę

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 09:02   #1545
kika198513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Nie dacie się nadrobić, nie nie

Dziewczyny z problematycznymi szyjkami, lącze się w bólu. Ja też chodzę ciągle w stresie, że jeszcze bardziej się skróciła.
Kika 15 mm to już malutko, choc ja dużo więcej nie mam, bo 25 mm. Przynajmniej tyle miałam półtora tyg. temu.
Lekarz nie mowił nic o pessarze? Ja mialam teraz robiony wymaz, żeby w razie potrzeby podleczyć Bożenę przed pessarem.

Tez mnie ten brzuch ciągnie i Bożena pobolewa, a nawet nie tyle Bożena, co okolice odbytu. Czuję taki ucisk na to miejsce i kpość ogonową. Znam ten ból, bo z synem miałam to samo, ale nie pamiętam w czy juz tak szybko. Z synem doszly do tego ucisku jeszcze po 25 tc skurcze od środka w stronę odbytu. Nieprzyjemne to było, gorsze niż stawianie się brzucha.

Czy któraś z Was ma podobną dolegliwość.
Hej no 15 mm to malutko ale na wizycie wczesniejszej nie wiem ile bylo ale podobno bylo wszystko ok wiec sie skrocila ale przy moim trybie zycia z dzieckiem to trudno by lezec. Gin pytala czy duzo nosze mala i tyle. Nie kazała mi ani lezec ani wiecej wypoczywac, nic z tego. Tylko brac luteine dalej i magnez i jak tylko bedzie mnie pobolewac brzuch i bede miec skurcze to dzwonic do niej. Ja wtedy pytam ja o te okna a ona, że nie bo w takim stanie to ona woli dmuchac na zimne.
Wiec gdyby bylo mega zle to by mi kazala lezec albo chociaz odpoczywac a ona nic.
Dzwonilam do niej wieczorem zapytac o madnez i pytam tez o ta szyjke a ona ze to bardzo indywidualna sprawa i ze to 15 mm to jest na zew a szyjka moze byc dlusza wew czy jakos tak.
Nie jestem spokojniejsza ale staram sie duzo lezec tym bardziej ze pobolewa mnie brzuch.
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 09:02   #1546
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Uwaga !!! Uwaga!!! Wszystkie mamusie mające dzis połówkowe uprasza sie o pilny raport bo jak nie to
Nam sie tu nie wolno martwić o was za długo,
Brawurka to sie ciebie tez tyczy na jutro
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 09:11   #1547
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
u Nas jutro połówkowe i baaaardzo się denerwuję... nie mam pomysłu na obiad, już trochę posprzątałam z nerwów i nie mam co ze sobą zrobić, potem może wybiorę się na spacer z koleżanką i jej córcią
daj znać po
Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Wg OM 3.01.2014 i chciałabym żeby maluch do tego stycznia wytrzymał w brzuchu Ale zrobi tak, jak mu będzie wygodniej.
Ja też bym chciała styczeń... koniec grudnia to dziecko cały rok w plecy... i w skzole to widać. Ale byleby zdrowe.
Cytat:
A co do imienia Franek to nie zgodzę Sie ze to mało popularne imie teraz jest szał na Franków ;p
Chyba ze wzgl na papieża
Cytat:
Ale macie skurcze w łydkach? Czy moze od tego ze duzo siedzicie/jeździcie w długie trasy? Bo jesli skurcze to mozna magnez spróbować a jak sam nie podziała to z potasem, albo jesli na innym tle to preparaty z diosmina a puchną Wam nogi?
oj mam... dziś mnie łapały przez 15 minut pod rzą aż mi nogi wykręcało. Magnez biorę guzik daje... jutro mam wizytę u gin to zapytam.
Cytat:
Ja juz po wizycie wszystkie pomiary i wymiary ok, dostalam skierowanie na krew, mocz i glukozę. Kolejna wizyta na 17.09. Dzidzia tak źle leżała uparta, że nie było dobrze widać płci. Lekarz twierdzi, że niby pipka jest, ale nie na 100%. Tż był zawiedziony, ze nie syn aż mi przykro się zrobiło :/

Kochana, zobaczysz, że za chwilę się będzie cieszył

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
AsiaW takie ciągnięcie w środku w Bożenie jakby ci miało cos z niej wypaść?
Takie ciągnięcie mialam i twardnienie brzucha mialam w poprzedniej ciazy od 3 4tygodnia a nie od 21 jeszcze polozna mówiła, ze to jest ok, wtedy tez moglam sobie leżeć ile chciałam.
Jak za dlugo i za duzo stoje i chodze to takie mam uczucie, niezbyt to przyjemne, zglosze położnej w czwartek za tydzien
i ja też
Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Piekne imie tak nazwalismy nasze pierwsze dzieciatko, Franus.

U mnie jest 17t2d czyli 18 tydz a lekarz obliczyl ze dopiero 15 wedlug wymiarow z usg, czyli tak jak mowili wczesniej dwa tyg ''mlodsze''
Do tej pory przytylam tylko 1 kg.. a brzuch taki okraglutki..a Ty Martusia ile wazysz> bo tez jestes drobniutka.. ja 47 kg..
i jeszcze mnie zdziwil bo nie kazal zebym sama albo ktos glaskal mnie po brzuchu bo to moze wywolac skurcze.. dziwne. No i termin na 5 lutego ale chce zostac z Wami tylko boje sie ze wszystkie urodzicie a ja sama bede z brzuchem chodzic...
Jeszcze urodzisz przed niektórymi zobaczysz
Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
właśnie skończyłam rozmawiać z moim przez telefon, doprowadził mnie do płaczu. W piątek do mnie nie przyjedzie, bo mu się nie chcę. Mówię tak jasne dziecko zrobiłeś to już nie musisz przyjeżdżać. I co mu mówię że mam dosyć bycia sama to ten mi mówi, że sama się zdecydowałam na takie życie i ważniejsze jest pojechanie do garażu i odkurzenie samochodu niż porozmawianie ze mną. A na koniec mi mówi, żebym się przeszła do sklepu i kupiła sobie papierosy, bo jak zapalę to na pewno mi przejdzie. Nie wiem kto jest bardziej marudny w tej ciąży ja czy on.
Cytat:
no to masz gorzej niż ja . mój to zamiast robić tak bym się nie wkurzała to robi takie rzeczy że to aż śmieszne. drze mi się do ucha tak że aż ucho mnie boli twierdząc że jak raz tak zrobi to że zaraz nie będę glucha czy to normalne?
Dziewczyny... ja wam współczuję takich partnerów.... Oni chcieli te dzieci??

Justyna a już Tobie to w ogóle... I te wasze odzywki do siebie... Czasem lepiej się rozejść, niż dziecko ma żyć w takim toksycznym zwiążku.
Stary 2014-08-21, 09:23   #1548
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Princes też słyszałam, że nie wolno głaskać się po brzuchu... ponoć w szpitalach za to karcą nieźle
Kurcze nie wiedziałam o tym, ja się często głaszczę po brzuchu.

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
już wrzucam już dopiero do domku wróciłam
ale mam foto sukienka na wieszaku a nie na mnie i średnio wygląda, ale tak dobrze się w niej czuję że hoho
w sobotę napewno foto będzie w klubie
Fajna sukienka

Cytat:
oj biedna, ja mam nadzieję że moje zęby zostaną w takiej kondycji jak przed ciążą bo chodziłam regularnie do dentysty i wszystkie były zdrowe
a dentyście trzeba powiedzieć o ciąży? można w ogóle chodzić do niego?
Ja muszę mieć w karcie ciąży podpite od dentysty, że z zębami wszystko ok, myślałam, że każdy tak ma wybieram się w przyszłym tygodniu.

Cytat:
_ _ _ _ _
mój ginekolog ostatni raz zaglądał do Bożenki w 7 tygodniu ... czy on powinien badać od wewnątrz często, jak to jest?! No Wam to dobrze, macie tych lekarzy bardziej zainteresowanych tematem
Ja na każdej wizycie mam badanie ginekologiczne, za to usg miałam tylko jak byłam potwierdzić ciążę i w 12 tyg, dlatego zazdroszczę wszystkim z Was, które mają usg co wizytę, bo chętnie bym sobie pooglądała co słychać u maleństwa.

Cytat:
Zrobiłam zdjęcie tak orientacyjnie ile już jej ciuszków kupiłam, mam jeszcze kocyk i rożek. A i znalazłam zdjęcie bucików, które kupiłam tacie jak się dowiedziałam o ciąży.
Wow ale już masz dużo rzeczy, ja chyba 1/3 z tego co Ty a macie już imię dla córeczki?

Co do bujania, to polecam artykuł:
http://mataja.pl/2014/07/noszenie-a-...ojego-dziecka/
Stary 2014-08-21, 09:23   #1549
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Dziś plan mam taki, po lekku, pojechac do tesco tylko z ubraniami, bo i tak musze synkowi kapcie kupic a Deichmann za daleko,
Pojedziemy moze jak juz bede miala wolne wszyscy razem.

Tak sobie myślę ze jak mi przyznają te wyższe macierzynskie to pojde na jeszcze jeden scan, a jak te niższe to jeszcze pomyślę,
Ja nie wytrzymam 20tyg bez usg.

Mam jeszcze wczorajsze ciasto czekoladowe, komu do kawy
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 09:23   #1550
ellyunia
Wtajemniczenie

Simonee za wizytę, ale jestem ciekawa kto tam u Ciebie zamieszkał obstawiam dziewczynkę
I udanego urlopu

Charliss to razem czekamy na połówkowe do przyszłego tygodnia

Katerina ja proszę

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-08-21 o 09:27
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 09:28   #1551
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam w książce o dzidziusiach, że głaskanie może powodować skurcze. Niektóre kobiety w zagrożonej ciąży mają zakaz. No ale jak wszystko jest ok to czasem można

Dokładnie.... ja miałam kategoryczny zakaz.
Cytat:
Wróciłam właśnie od lekarza, ponarzekałam na aniego0 i zadziałało cuda zajął się mną jak nigdy. z szyjką ok jest twarda i nie skraca się. Te bóle brzucha i Bożeny to od rozciągającej się macicy, obecnie jest 17 tc i 5 dni, kazał mi przyjść za 3 -4 tyg i wtedy będzie robił połówkowe, wiem, że to późnawo ale mówi, że on zawsze tak robi. Badania wyszły wszystkie ok, kolejne mam zrobić mocz, morfolofia i HBS, glukoze na czczo po 24 tc. Dzieciątko skrzyżowało nóżki i nie chciało pokazać co ma. Na krótko mignęło kroczem i mówi że na 70% dziewczynka, ale woli się wstrzymać do następnej wizyty. Właściwie od początku ciąży czułam że to babeczka, zobaczymy czy tak zostanie (Antosia)

Przyznam że po tej wizycie kamień mi spadł z serca, mam nadz że to usg połówkowe wyjdzie ok.

Zakupy dla dziecka musze dalej odłożyć aż potwierdzi się płeć, a musze przyznać, że juz na to liczyłam zwłaszcza, że niewiele mam kupione. Staram sie kupować uniwersalne rzeczy ale takie typowo dla dziewczynki czy chłopca tez bym chciała.
To trzymm kciuki za Antosie.
Cytat:
Cześć dziewczyny
Obyś się dowiedziała, kto mieszka w brzuszku

Kurde narobiłyście smaka tymi ciastami Jak będę mieć z czego zrobię szarlotkę

Dziewczyny, widzę, że bardzo dużo osób ma problemy z tą szyjką. Ja się boję leżenia, bo przy 14 msc dziecku NIE MA SZANS. I nie wiem, co bym zrobiła... Ja jutro mam wizytę i nie mogę się doczekać.
A wam powinno założyć się limit dzienny na spamowanie.
Stary 2014-08-21, 09:29   #1552
smerfetka2808
Zakorzenienie

Hej hej
witam się w bardzo pochmurny i deszczowy dzień : miało się ochłodzić a nie padać jak z cebra

Cytat:
hehehe ja się boję że zakalec wyjdzie :O
tak wgl jak byłam u lekarza, znaczy czekałam na poczekalni, była tam kobieta która w pierwszej ciąży przytyła 30 kg! masakra jakaś , to ona musiała wiecznie jeść.
jak nie spróbujesz to się nie dowiesz więc śmigaj do sklepu i robimy dzisiaj
no moja mama tez przytyła ze mną 28kg ale mówiła że cąły czas jadła i jadła

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
smerfetka niby tak mialam ograniczyc... ale kurde w sklepie nie moglam NIE kupic ich :/
a no pogadalysmy w sumie duzo pokazywala foty dzikusow kupila mi dwie tuniki z czystego jedwabiu... fajne sa, ale troche cieniutkie juz u nas zimno sie zrobilo... chyba,ze do legginsow i na to sweter bede zakladac jeszcze nie wiem jak w nich wygladam ale ladnie sie prezentuja beze mnie
mlodej ciuch ze smokiem (poszla w nim spac) , skarbonke, zabke z drewna (masz patyk do tego i gra sie na jej grzbiecie nim ) , gumki do wlosow z fajnymi kwiatuszkami i jeszcze jakies bzdeciki
a Tztowi bryloczek z drewniana malpka to to pasuje !
o ho ho piękne prezenty
Stary 2014-08-21, 09:30   #1553
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:

super że z dzidzią wszystko oki

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Narobiłyście mi smaka tymi ciastami i piekę jogurtowe z jagodami dla tż
o nie następna
tak późno wczoraj ciacho piekłaś??
przepis mam nadzieję że już w klubie wisi?

Cytat:
Choćby człowiek chciał tu zacząć dbać o to co by nie przybierać na wadze zbyt dużo, to nie ma takiej opcji Bez przerwy któraś piecze coś pysznego i prędzej czy później ulega się pokusie
hah dokładnie
ale oim zdaniem na wszystko z umiarem można sobie pozwolić bo by czlowiek zwariował

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Hej
Zaspalam do pracy
oj tam oj tam
nic nie szkodzi

Cytat:
Hej

Ja na szybko, bo wstałąm przed 8 i czas zjeść śniadanie. Później Was poczytam

Ale chyba mnie bierze jakies przeziębienie. Wczoraj byłam z mamą na spacerze w krótkim rękawku, bo na słoneczku było ciepło, ale jak zaszło to strasznie wiało. I wieczorem kichałam, smarkałam i w ogóle jakoś dziwnei się czułam. Wstałąm rano i katar dalej jest

A wrzuciłąm w klubie przepis na bananowca
pod kołderkę i ciepła herbatka żeby Cię do konca nie rozłożyło

Cytat:
Cześć dziewczyny
ojej zazdroszczę
i za wizytę, na pewno wszystko oki byleby tylko pokazało co ma między nóżkami
Stary 2014-08-21, 09:32   #1554
niunia_ona
Zakorzenienie

dostałam fajną wiadomość ciotka załatwiła mi spodnie ciążowe i ubrania dla dzieci coś do przodu;D

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-21, 09:37   #1555
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Simonee za wizytę, ale jestem ciekawa kto tam u Ciebie zamieszkał obstawiam dziewczynkę
I udanego urlopu

Charliss to razem czekamy na połówkowe do przyszłego tygodnia

Katerina ja proszę
ja też tak czuję zobaczymy
nawet mi się kiedys to śniło
w ogóle często mi się śnijecie chyba za bardzo przeżywam te wasze ciąże

Cytat:
Dziś plan mam taki, po lekku, pojechac do tesco tylko z ubraniami, bo i tak musze synkowi kapcie kupic a Deichmann za daleko,

Tak sobie myślę ze jak mi przyznają te wyższe macierzynskie to pojde na jeszcze jeden scan, a jak te niższe to jeszcze pomyślę,

ja! ja poproszę
i co dobre na drugi dzień?

Linda, no wlaśnie taką chciałam żeby jeszcze ją ubrac gdzieś jakbysmy wychodzili czy jechali a że rocznicę mamy w padzierniku to może jeszcze sie zmieszczę

MMgi, dzękuję

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Niunia: i super! zawsze coś
to co robimy ciacho?
Stary 2014-08-21, 09:42   #1556
gggg85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
bajlaga jak miło, że ktoś mnie jeszcze pamięta
Ruchy czuję chyba od zeszłego tyg (czwartku, jak stałam w kościele na mszy ślubnej) od tego moment codziennie coś dziwnego się dzieje myślałam, że jeszcze poczekam cierpliwie (bo ja 75kg przy 170cm, wiec kawał baby), a tu suprise

Też nigdy nie sądziłam, że zakocham się w kimś o urodzie takiej jak mój M. ale w życiu bywa różnie
he he kawał baby mówisz - ja mam taki sam wzrost i na początku ciąży ważyłam 70kg a teraz prawie 78 chociaż znajomi twierdzą że tego nie widać aż tak bardzo- lekarz tydzień temu na połówkowym stwierdził ze jestem szczupła i to tak w kontekście badań USG przez brzuch a nie z uprzejmości
gggg85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 09:43   #1557
nuna2
Zakorzenienie

Jupi, jupi mam składniki na ciasto
Stary 2014-08-21, 09:45   #1558
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Jakoś nie rozumiem tych waszych fobii dotyczących bujania Kołysanie dziecka jest mu potrzebne chociażby do prawidłowego rozwoju...Wiadomo, że nie wolno dzieckiem trzepać tak że mu głowa skacze, ale bujanie jest fajne przecież, sprawia dziecku przyjemność i je uspokaja, więc dlaczego tego nie robić Dziecko przez 9 miesięcy buja się w brzuchu mamy i jest do tego przyzwyczajone.
chodzi o to żeby nie "przebujać" hahah mam znajomą tak dziecko nauczyli że cały dzień musiała być u kogoś na rękach i musieli ją bujać bo jak nie to ryk.
ja tam kołysałam wiadomo ale z umiarem.

Cytat:
już wrzucam już dopiero do domku wróciłam
ale mam foto sukienka na wieszaku a nie na mnie i średnio wygląda, ale tak dobrze się w niej czuję że hoho
w sobotę napewno foto będzie w klubie
piękna i buciki suuuuper

Cytat:
właśnie skończyłam rozmawiać z moim przez telefon, doprowadził mnie do płaczu. W piątek do mnie nie przyjedzie, bo mu się nie chcę. Mówię tak jasne dziecko zrobiłeś to już nie musisz przyjeżdżać. I co mu mówię że mam dosyć bycia sama to ten mi mówi, że sama się zdecydowałam na takie życie i ważniejsze jest pojechanie do garażu i odkurzenie samochodu niż porozmawianie ze mną. A na koniec mi mówi, żebym się przeszła do sklepu i kupiła sobie papierosy, bo jak zapalę to na pewno mi przejdzie. Nie wiem kto jest bardziej marudny w tej ciąży ja czy on.
w szoku jestem buc jeden

Cytat:
Przed ciążą zakończyłam dłuższą znajomość z dentystą z satysfakcjonującym stanem uzębienia, a w ciągu ostatnich kilku tygodni 2 zęby mi się ukruszyły Ale niestety u mnie to rodzinne, że w i po ciąży zęby cierpią więc jakoś super zaskoczona nie jestem, choć po cichu liczyłam, że nie będzie aż tak źle
ja mam straszne zęby genetycznie po mamie znów czuję że mi się psują - na dodatek muszę szybko ósemkę wyrwać... tak do 7 miesiąca

Cytat:
a dentyście trzeba powiedzieć o ciąży? można w ogóle chodzić do niego?
trzeba bo wtedy inne znieczulenie daje. albo mniej.
jak najbardziej trzeba chodzić bo w ciąży psują się bardziej.
ja nawet wyrywałam w 5 miesiącu z Olim. teraz też muszę

Cytat:
My od samego początku założyliśmy, że robimy dziewczynkę.
hehe my też i co - siusior wyrósł

Cytat:
Heheh dobrze, że Ciebie odrzuciło. Jak tak się spiłam na wieczorze panieńskim koleżanki, potem na jej weselu i ślubie, że
ledwo żyłam. A potem za kilka dni zrobiłam test i 2 kreski... alko wchodziło jak nigdy, nic mnie nie odrzucało heh. Potem był strach, czy nie zaszkodziłam.
ja w pierwszej ciąży tak 2tygodnie po zapłodnieniu piłam na weselu. nie wiedziałam że jestem w ciąży. ale lekarz mnie uspokoił że wtedy dziecko było jeszcze chronione

Cytat:
Narobiłyście mi smaka tymi ciastami i piekę jogurtowe z jagodami dla tż
dla tżta buahaahah jaka wymówka

Cytat:
Raczej tak bolą? Porównałabym to do bólu, który pojawiał się u mnie jak byłam młodsza "na zmianę pogody". Tylko teraz taka dolegliwość pojawia się codziennie.
no właśnie a u mnie to taki rwący lekki ból. ciekawe co to

Cytat:
Wciąż sie nie zgadzam;p
ja też się nie zgadzam że przeziębienie to początek grypy to dwie różne choroby

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 09:48   #1559
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
A ja Wam powiem, że mi się tak potwornie przesusza teraz skóra twarzy, że nie mogę sobie z nią poradzić zawsze miałam raczej tłustawą skórę, a teraz mam wrażenie, że niedługo zacznie mi schodzić płatami :/ kupiłam sobie dzisiaj w Rossmanie olejek do twarzy i mam nadzieję, że podziała lepiej niż kremy, po których nie widzę żadnych efektów
Teja, mam to samo i podobnie jak Dusiolka polecam Cethapil, mi pomaga

Cytat:
Udzielac sie codziennie i nadazac za nami przede wszystkim - budowac zaufanie
Haha, to chyba nigdy nie dołączę, bo za Wami nie sposób nadążyć tym bardziej, że mój mąż zaczyna od jutra 3 tygodniowy urlop i mamy zamiar jakoś aktywnie spędzić ten czas.

Cytat:
hehehe ja się boję że zakalec wyjdzie :O
tak wgl jak byłam u lekarza, znaczy czekałam na poczekalni, była tam kobieta która w pierwszej ciąży przytyła 30 kg! masakra jakaś , to ona musiała wiecznie jeść.
O kurde 30 kg, nie chce sobie nawet wyobrażać jak bym wyglądała

Cytat:
smerfetka niby tak mialam ograniczyc... ale kurde w sklepie nie moglam NIE kupic ich :/
a no pogadalysmy w sumie duzo pokazywala foty dzikusow kupila mi dwie tuniki z czystego jedwabiu... fajne sa, ale troche cieniutkie juz u nas zimno sie zrobilo... chyba,ze do legginsow i na to sweter bede zakladac jeszcze nie wiem jak w nich wygladam ale ladnie sie prezentuja beze mnie
mlodej ciuch ze smokiem (poszla w nim spac) , skarbonke, zabke z drewna (masz patyk do tego i gra sie na jej grzbiecie nim ) , gumki do wlosow z fajnymi kwiatuszkami i jeszcze jakies bzdeciki
a Tztowi bryloczek z drewniana malpka to to pasuje !
Pokaż te tuniki

Cytat:
oby bo nie chce być duża po ciąży chce ubrać moje jeansy potem
Ja to samo!

Cytat:
hehehe rośniemy w siłę ciekawe jak tam moje bobki się czują za 5 dni je zobacze
Ale masz fajnie z tymi bliźniakami, też bym chciała od razu 2

Cytat:
O Antosia kurcze same piękne imiona na tym wątku

Cytat:
Cześć dziewczyny
Trzymam kciuki, jak będziesz po to daj znać. A gdzie wyjeżdżacie?

Cytat:

Ja poproszę
Stary 2014-08-21, 09:48   #1560
gggg85
Raczkowanie

Cytat:
Zamawiała może któraś z Was leginsy ciążowe na allegro albo w jakimś sklepie internetowym i mogłaby się podzielić wrażeniami? Bo muszę się zaopatrzyć a nie chcę wpakować się w jakiś badziew
Ja zamawiałam z allegro jakieś najtańsze za kolano i długie wzięłam duże rozmiary żeby były na ewentualne przytycie. Raczej nie są za specjalne ale uznałam że na ciąże mi wystarczą chodzę w nich do pracy do tunik. Tylko jedna rzecz jest nie tak- za szeroko mają na brzuszku i musiałam zrobić zaszewki - myślę że są dostosowane raczej na koniec ciąży albo po prostu wzięłam za duże (przerażała mnie wizja prześwitujących legginsów)
gggg85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości