Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz. 7 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 12:00   #2461
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Fajne wdzianka

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:10   #2462
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
dla mnie to tez jest niepojete dlatego to napisalam dzisiaj , saczace sie wody skurcze i rozwarcie i porod przed komputerem no szok , w zyciu nie dalabym sie wypisac ze szpitala w takim stanie , balabym sie o dziecko ile to sie slyszy ze tetno potrafi zanikac i w ogole ... eh ... i jeszce masaz szyjki i do domu , masazu szyjki nie robi sie przeciez zeby wypuscic do domu tylko zeby akcje przyspieszyc porodowa, zreszta prawie miesiac przed terminem to nie jest az taka pora chyba na porod to lekarze powinni podjac decyzje co robic albo porod i juz albo zatrzymac jakos ta akcje
Dokładnie tak... Jeszcze ten masaż szyjki i do domu?!
Śmierdzi mi tu coś, ale nie chcę roztrząsać tego, bo się zrobi nieprzyjemnie i po co

Kasia, super ciuszki
Ale w PL one od poniedziałku były nie? Bo ja we wt po wizycie chciałam pójść, ale wyszło mi z głowy. Chciałam wykorzystać wyjście z domu i szybko po coś skoczyć, no, ale trudno...

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:11   #2463
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
piekne i jak supoer wygladaja te spodnie w kropeczki szkoda ze ja mam daleko do lidla
Tylko ja nie wiem czy te same sa w polskim lidlu

Dzięki dziewczyny

Idę puścić pranie teraz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Dokładnie tak... Jeszcze ten masaż szyjki i do domu?!
Śmierdzi mi tu coś, ale nie chcę roztrząsać tego, bo się zrobi nieprzyjemnie i po co

Kasia, super ciuszki
Ale w PL one od poniedziałku były nie? Bo ja we wt po wizycie chciałam pójść, ale wyszło mi z głowy. Chciałam wykorzystać wyjście z domu i szybko po coś skoczyć, no, ale trudno...
No mama mi mówiła że w pl od poniedziałku, ale nie wiem czy to samo czy inne. Ogólnie fajne sa, ta bluza i spiochy super miękkie

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:12   #2464
Asia19x
Zakorzenienie

Mam mega ochotę na jajeczka sadzone z ziemniaczkami, koperkiem i mizerią I chyba taki dzisiaj obiad będzie, teściowa swojskie jaja dała więc będzie pysznie

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-21, 12:12   #2465
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
właśnie był listonosz z kombinezonem dla synka

ale jestem zadowolona, moge wstawiac ostatnie pozostale ubranka do pralki i wyprawka bedzie gotowa.

A kombinezonik kupilam taki: http://allegro.pl/kombinezon-baranek...495099953.html

w rozmiarze 74 i mysle ze starczy na najblizsza jesien, wiosne 2015 i jesien 2015.
A kolor wybralam ten jasny, gdybym miala druga coreczke to kombinezonik i dla niej sie kiedys nada
Sliczny,a kupiłaś ze stópkami czy bez?

Edit:doczytalam,ze to jest wywijane. Super rozwiązanie. Na telefonie nie moge jednak zobaczyć tego beżowego koloru. Widzę tylko to główne zdjecie.

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2014-08-21 o 12:15
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:14   #2466
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość

No mama mi mówiła że w pl od poniedziałku, ale nie wiem czy to samo czy inne. Ogólnie fajne sa, ta bluza i spiochy super miękkie

Ja strasznie chciałam rajstopki kupić

Lidlowe ciuchy są świetne jakościowo, mam już 4pary bodów z Lidla i myślę, że świetnie się sprawdzą
Brakowało mi cieplejszych bluz, ale zapomniałam, że przecież mam dwa komplety z allegro, używane, jak nowe więc póki co wystarczą We wrześniu pokupuję ubranka.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-21, 12:16   #2467
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Mam mega ochotę na jajeczka sadzone z ziemniaczkami, koperkiem i mizerią I chyba taki dzisiaj obiad będzie, teściowa swojskie jaja dała więc będzie pysznie
ale mi apetytu narobiłaś

88Ekaterina88, fajne ubranka ja własnie chciałam do Lidla po te ubranka, ale jak widzę pełną szafę to się zastanawiam, czy jest sens bardzo lubię ubranka dla dzieci z Lidla.

w Polsce też są te spodenki
http://gazetka.lidl.pl/b52a5dcd-ad64...b7b085b564/#/4

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:19   #2468
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja właśnie jestem po pysznej jajecznicy :P

Stary 2014-08-21, 12:20   #2469
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ale mi apetytu narobiłaś

88Ekaterina88, fajne ubranka ja własnie chciałam do Lidla po te ubranka, ale jak widzę pełną szafę to się zastanawiam, czy jest sens bardzo lubię ubranka dla dzieci z Lidla.

w Polsce też są te spodenki
http://gazetka.lidl.pl/b52a5dcd-ad64...b7b085b564/#/4
No ja takich cieplejszych nie miałam, bo ja bardziej w spiochy poszłam niż w spodenki i bluzeczki a teraz jakby moja mama nie zdążyła na poród z kombinezonikiem to będę mieć bluzę

O sa spodenki

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-08-21, 12:21   #2470
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Monika dlaczego nie chcesz pójść do szpitala? Nie boisz się siedzieć w domu z takimi objawami? Nie obraź się, ale dla mnie to jest bardzo nieodpowiedzialne. Tym bardziej, że kiedyś napisałaś, że z wodami "coś może Ci wylecieć". A Ty jeszcze się bierzesz za sprzątanie..
Ja na Twoim miejscu nie opuściłabym szpitala.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Kasia gratki za wizytę
Pokaż Lidlowe ubranka Ja też chciałam coś kupić, ale po wizycie wyszło mi z głowy, a teraz nie mam jak, więc mnie ominęło niestety.. A Tż nie wyślę przecież.

No ja juz tez chyba bym poszła niech mi wysadzają te baloniki i podają oksy bo bym zawału o mała dostała...a ci lekarze to nie wiem co maja w głowach...juz byłam w szoku jak wlasnie sierpniówka pisała to co pisałam kilka postów wcześniej...dali jej tabletkę na rozruch i do domu a kazali sie zgłosić za kilka godzin bo miejsc brak
A Moni to cos miało wypaść gdyby mały nie był główka w dół a juz jest takze wypadanie chyba nie grozi...
A teraz w Pl w lidlu tez sa? Moze nie musisz sie martwić, ze Cię ominęło no chyba, ze sa tam tez ale wiem, ze zazwyczaj gazetki z De w Pl sa jakos 2 tyg pózniej takze masz szanse

Cytat:
Witamy po wizycie

Coś często je teraz mam

Otorz mała dalej w dole, prawie na wylocie, jak będzie chciała wyjść to wyjdzie
Przepływy itd w normie
Gbs ujemny
Na ktg pisały się skurcze, ale ich nie czułam, bo czułam jak nera boli

Ogólnie chyba zacznę.myć okna

Byłam w lidlu - szarańcza już grasowala draplam ostatnia bluzę 62/68 , spodenki 62 i 68, bluzeczki i spiochy, zaraz zrobię fotki. Jakbym była godzinę później, nic bym nie kupiła

Trzymamy kciuki za wasze wizyty

Wyobrazilam sobie jak "drapiesz" ta bluze gdyby to było od jutra to pewnie bym poszła przed lekarzem bo mam na 9 ale dzisiaj sie nie ruszę
Koleżanko Ty mnie wyprzedzisz z porodem chyba czyli wszystkie wyniki ok...z nerka i waga nic nie mówił? Niech juz ten dzień mija bo ja tez chce juz do lekarza planowałam po lekarzu jutro wpaść do dwóch sklepów ale jak mi powie, ze moja na wylocie to ja przed TkMaxx nie chce rodzic

No ale wczoraj czułam pobolewanie jak na okres i w ogole tak inaczej a dzisiaj nic...dwa prania zrobione i chyba w końcu ułożę w jednym miejscu rzeczy na wyjście dla małej bo w głowie wiem co brać ale kazda rzecz na innej kupce leży

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:25   #2471
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
I prywatnie tez sie nie da? A tego paciorkowca tez nie robią? Oni to maja leciutkie podejście

Hehe, tu nie ma prywatnych gabinetów, nawet do gina musze mieć skierowanie od rodzinnego, ale jeśli nic się nie dzieje poważnego to nie dostanę,a po za tym
jeśli nic się nie dzieje to gin nie zbada mnie wewnętrznie, bo to grozi infekcjami, poronieniem,porodem przedwczesnym itd., w każdym razie jest szkodliwe, w UK, Irlandii i jeszcze w innych krajach jest to samo.Pocieszam się, że kobiety mają tu po 5 dzieci i mają się świetnie, więc i u mnie będzie ok ☺

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie u gina... Moje rozwarcie postępuje bardzo powoli i jest na 2,5-3 cm
Wytłumaczyła mi że skoro przez całą noc tylko tyle się rozwinęło to mogę mieć skurcze nawet 3 dni zanim urodzę. Chyba że chce do szpitala żeby balonik mi wsadzili i oksy dali.
I opisałam co lekarz wczoraj zrobił palcami i stwierdziła że tak to był masaż szyjki. Bo badanie palcami nie jest tak cholernie bolesne, nie trwa długo... A on mnie "badał" wewnętrznie ok 1,5 minuty...Nosz kurfa chyba powinnam jakąś zgodę wyrazić na to co nie??
Tak więc czekam nadal w domku, chyba blokada mózgu i strach przed porodem przeszły. No mówię Wam ja się bałam ruszyć i przekręcić na drugi bok bo miałam panikę już że zaraz wody odejdą, że mocniejsze skurcze... Ale dzisiaj mam lepsze nastawienie Mimo że boli, że Mały strasznie naciska, że mam skurcze ciągle co 10 minut ale raz mocniejsze, raz słabsze, że rozwala mi miednicę i dźga w Bożenie postanowiłam wysprzątać mieszkanie
Nie wiem jak to zrobię zgięta w pół ale mam zamiar wygonić tego malucha bo mam dosyć tych bóli. Może moje rozwarcie się powiększy przez to sprzątanie albo te wody zaczną lecieć mocniej

Macie gorące i czerwone cycki? Bo moje od wczoraj parzą, są ciężkie i zaróżowione. Nie brodawki a całe cycki Czyżby w tak dziwny sposób mleczarnia się uaktywniała? Zapomniałam zapytać ginki czy to normalne kurde...

Idę walczyć z moim rozwarciem... Tylko szkoda że mało rzeczy można robić na stojąco... Może okna po teściowej poprawię? Hmmm....
A to może i kilka dni się rozwarcie robić? To może mi się robi 😕? W sumie fajnie by było ☺.
Powiem Wam jednak że na masaż szyjki w życiu się już nie zgodzę, odchodzą już od tego, bo jest nieskuteczny a okrutnie bolesny, to jednak jest jakiś zabieg, na który kobieta powinna wydać zgodę.

Przespałam się 2 godzinki i jakby skórcze minęły, tylko pobolewa delikatnie brzuch jak na okres.Idę jakieś pranie wstawić ☺

Stary 2014-08-21, 12:25   #2472
anesh_
Zakorzenienie

Ekaterina śliczne ubranka!
Czesc była w PL lidlu,np. Te spodenki wywijane. Chciałam nawet dla Majci kupic,ale stwierdziłam,ze na razie jednak jej ubranek starczy.
Od 18 też takie służbę dresy były dla chłopców i dziewczynek za 30 zł.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:25   #2473
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
No ja juz tez chyba bym poszła niech mi wysadzają te baloniki i podają oksy bo bym zawału o mała dostała...a ci lekarze to nie wiem co maja w głowach...juz byłam w szoku jak wlasnie sierpniówka pisała to co pisałam kilka postów wcześniej...dali jej tabletkę na rozruch i do domu a kazali sie zgłosić za kilka godzin bo miejsc brak
A Moni to cos miało wypaść gdyby mały nie był główka w dół a juz jest takze wypadanie chyba nie grozi...
A teraz w Pl w lidlu tez sa? Moze nie musisz sie martwić, ze Cię ominęło no chyba, ze sa tam tez ale wiem, ze zazwyczaj gazetki z De w Pl sa jakos 2 tyg pózniej takze masz szanse
.
U nas już od tego poniedziałku były ciuszki Więc pewnie już nic nie ma

Lekarze lekarzami, ale sama tez mogła zainterweniować. Poza tym napisała coś że lekarz mówił o podaniu oksy czy baloniku?
Ja leżałam z dziewczynami i jak dostawały ten balonik, od razu je "brało"

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-21, 12:28   #2474
201610121609
Konto usunięte

A teraz widze, ze sa w Pl
Kasia super sa te rzeczy...te czerwone spodenki bym chciała ale po 1 nie chce ni sie ruszyc a po 2 juz pewnie został po nich pusty kosz no i moze jakies opakowanie luzem latające po sklepie

Przed chwila sie rozpisałam, ze dzisiaj u mnie cisza w podbrzuszu...no i chyba mała sie zbuntowala bo 3 razy ukłucie bożenowe i znowu ćmienie jak na okres...no ale to jest tak słabe, ze na pewno do lekarza zdążę jutro

Stary 2014-08-21, 12:29   #2475
etusiaaa
Wtajemniczenie

tak własnie jak dziewczynki pisza u nas byly od poniedziałku ciekawa jestem czy u mnie w lidlu tez takie oblezenie na te ciuszki
spodnie chciałam kupic bo dresik oststnio moja mamcia kupiła w kik-u

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:31   #2476
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Ja strasznie chciałam rajstopki kupić

Lidlowe ciuchy są świetne jakościowo, mam już 4pary bodów z Lidla i myślę, że świetnie się sprawdzą
Brakowało mi cieplejszych bluz, ale zapomniałam, że przecież mam dwa komplety z allegro, używane, jak nowe więc póki co wystarczą We wrześniu pokupuję ubranka.
Też mam te ubranka z lidla, ale u mnie nie było dresów i kilku innych jeszcze rzeczy,które mi się podobały, jakiś okrojony ten asortyment zawsze jest 😕

Stary 2014-08-21, 12:32   #2477
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
U nas już od tego poniedziałku były ciuszki Więc pewnie już nic nie ma

Lekarze lekarzami, ale sama tez mogła zainterweniować. Poza tym napisała coś że lekarz mówił o podaniu oksy czy baloniku?

Ja leżałam z dziewczynami i jak dostawały ten balonik, od razu je "brało"

No wlasnie dlatego napisałam, ze ja bym poszła na to oksy i balonik ja mam teraz nawet takie myśli, ze moze niech sie juz malutka rodzi bo ma tak mało miejsca biedna, ze sie boje ruszyc bo czuje nóżki na żebrach i sobie wkręcam, ze jej niewygodnie a gdyby juz mi trochę wody szły i rozwarcie sie robiło i skurcze to bym w ogole panikowała, ze im dłużej tym bardziej jej sie główka klinuje w ,nazwę to teraz profesjonalnie :p , w kanale rodnym

Stary 2014-08-21, 12:33   #2478
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz widze, ze sa w Pl
Kasia super sa te rzeczy...te czerwone spodenki bym chciała ale po 1 nie chce ni sie ruszyc a po 2 juz pewnie został po nich pusty kosz no i moze jakies opakowanie luzem latające po sklepie

Przed chwila sie rozpisałam, ze dzisiaj u mnie cisza w podbrzuszu...no i chyba mała sie zbuntowala bo 3 razy ukłucie bożenowe i znowu ćmienie jak na okres...no ale to jest tak słabe, ze na pewno do lekarza zdążę jutro

Mnie też tak pobolewa, ale tak ma być No wiadomo jeśli nie przechodzi i bardzo boli to siup do lekarza

Ciągle myślę, że dzisiaj piątek nie wiem dlaczego

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-21, 12:34   #2479
Aneta???
Zakorzenienie

Aaa zapomniałam, miałam raz robiony posiew moczu, ale to rodzinny mi zlecił, a okazało się że nie refundują tego badania i muszę 15 euro teraz zapłacić 😈

Stary 2014-08-21, 12:36   #2480
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie dlatego napisałam, ze ja bym poszła na to oksy i balonik ja mam teraz nawet takie myśli, ze moze niech sie juz malutka rodzi bo ma tak mało miejsca biedna, ze sie boje ruszyc bo czuje nóżki na żebrach i sobie wkręcam, ze jej niewygodnie a gdyby juz mi trochę wody szły i rozwarcie sie robiło i skurcze to bym w ogole panikowała, ze im dłużej tym bardziej jej sie główka klinuje w ,nazwę to teraz profesjonalnie :p , w kanale rodnym

Spokojnie, na pewno mają maluchy już coraz mniej miejsca, ale gdzie im lepiej niż w brzuszkach naszych
Nie myśl tak, wszystko jest dobrze Ja rano się zeschizowałam, bo mała się tylko przeciągała, ale teraz ładnie fika po soczku pomarańczowym No i te 3kg w brzuszku juz na pewno nie będą tak skakały jak np. 1,5kg także staram się nie myśleć o tym. Najważniejsze, że się rusza

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-21, 12:36   #2481
evelina33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny ;-)
Widzę ze niedługo większość pojedzie na porodowki. A ja póki co nie czuje tych skurczy jak wy. Hym pewnie jeszcze poczuje ;-)
Zjadlam śniadanie teraz co tu robić. Maz sie dowiedział ze od następnego tyg robi do 18 w pracy i przez cały wrzesien soboty też pracuje musi iść do szefa ze ma żonę w ciąży i wolne chce tydzień musi mi pomoc po wyjściu ze szpitala. Eh
Przysługuje mu urlop tacierzyński wg. kodeksu pracy i to 2 tygodnie

Odnośnie bujaczków, zastanawiam się nad takim http://allegro.pl/fisher-price-fotel...533601038.html
No zakochałam się w tej serii ZEN:lov e:
Co sądzicie?
evelina33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:40   #2482
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evelina33 Pokaż wiadomość
Przysługuje mu urlop tacierzyński wg. kodeksu pracy i to 2 tygodnie

Odnośnie bujaczków, zastanawiam się nad takim http://allegro.pl/fisher-price-fotel...533601038.html
No zakochałam się w tej serii ZEN:lov e:
Co sądzicie?
bardzo ciekawy ten bujaczek, mi sie podoba.

Stary 2014-08-21, 12:43   #2483
Aneta???
Zakorzenienie

Ja bujaczek kupiłam ten:

http://allegro.pl/bright-starts-hust...508725887.html

ślimaczka,ale nic o nim jeszcze nie napiszę,bo dopiero w sobotę mama mi przywiezie
Stary 2014-08-21, 12:46   #2484
wpaula
Wtajemniczenie

fajne te wasze bujaczki oby dzidziusie chcialy lezec w nich ( ja mam podobny) a mamusie wtedy beda sobie kawke albo herbatke pic )

lidlowe ciuszki sa super , szkoda ze ja nie mam lidla blisko , ale za to az dwie biedronki:P
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:47   #2485
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

Wyobrazilam sobie jak "drapiesz" ta bluze gdyby to było od jutra to pewnie bym poszła przed lekarzem bo mam na 9 ale dzisiaj sie nie ruszę
Koleżanko Ty mnie wyprzedzisz z porodem chyba czyli wszystkie wyniki ok...z nerka i waga nic nie mówił? Niech juz ten dzień mija bo ja tez chce juz do lekarza planowałam po lekarzu jutro wpaść do dwóch sklepów ale jak mi powie, ze moja na wylocie to ja przed TkMaxx nie chce rodzic

No ale wczoraj czułam pobolewanie jak na okres i w ogole tak inaczej a dzisiaj nic...dwa prania zrobione i chyba w końcu ułożę w jednym miejscu rzeczy na wyjście dla małej bo w głowie wiem co brać ale kazda rzecz na innej kupce leży

Z waga już milczy bo też widział a raczej szukał moich kostek
Mocz niby ok, teraz czytam że chyba leukocyty sa ale to pewnie przez nerkę, a z nią to jak będzie atak to szpital a jak nie to wizyta za tydzien

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-08-21, 12:47   #2486
allckarola
Zadomowienie

Ja bujaczek kupuje dopiero hak Maja bedzie. Za dużo mam teraz wydatków żeby myśleć o bujaczku ;-)
Właśnie robię obiad. Od wczoraj Mała mi daje wkosc i sama czasami nie wiem czy to skurcz czy to ona tak szaleje :p
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:52   #2487
etusiaaa
Wtajemniczenie

my tez nie mamy kupionego jeszcze lezaczka ale moze kupimy po porodzie zobaczymy jak bedziemy stac finansowo a moze dziadki kupią

Stary 2014-08-21, 12:54   #2488
małaPaulina
Wtajemniczenie

madziuszka no widzisz a ja nie dosc ze chce z maluszkiem byc dluzej niz rok to nie znosze swojej pracy wiec i tak tam nie wroce
w sumie mialam juz uciekac na zwolnienie,nie dawalam rady psychicznie i nawet sie umowilam do psychiatry ale zrobilam test ciazowy i jest dzidzius takze niech mi płacą teraz
Latte88 Tak jak Meta pisze, jak ojciec uznaje dziecko to nie jestem samotna matka,kolezanka mi mowila ze to trzeba by bylo miec z sądu zaswiadczenie jakies ze ja jestem sama,on mi placi alimenty itd

Moze mi ktos wytlumaczyc jak to jest ze nie ma miejsc w zlobkach i na porodowkach a tak malo dzieci sie rodzi w Polsce???

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:56   #2489
Amelie
Raczkowanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47789050]No ale ja się zwykle wzruszam zdarzały mi się (dość często :torba) łezki na dr housie na dobre i na złe a nawet na programach typu the Voice of Poland
Mam nadzieję że po porodzie będę mocniejsza
[/QUOTE]
Ja mam identycznie Mój maluch dostał od teściowej misia który śpiewa polskie kołysanki i płakać mi się zachciewa od samej melodyjki, płacze na reklamie ikei nawet jak patrzę w lodówkę to mi się szyje że tyle dzieci chodzi głodne... bardzo mi sie emocje udzielają ostatnio.

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Ja mam tylko skurcze bolesne, ale od wczoraj nie nasilają się więc luz 😆.Czekam na takie hardcorowe 😈
Powodzenia!!

Cytat:
Proszę ubranka
Śliczne te ciuszki! Sama przegapiłam promocje i w lidlu i w biedze bo miała być lovella po promocyjnej cenie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Właśnie ma ktoras z was ten lezaczek-bujaczek? nasi znajomi sobie bardzo chwalą i ja bym chciala kupic ale to juz po porodzie jak bedzie jakaś kasa od dziadkow dla maluszka
Ja mam ten http://www.pasaz.v10.pl/img/zdjecia/...b669de8e40.jpg udało mi się go drapnąć na olx za 70 zł funkiel nówkę (rodzinka dostała dwa w prezencie) koszt w smyku to 300 zł więc mi się udało Mam nadzieję że będzie spełniał funkcję i zajmie malucha chociaż na chwilę.

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
właśnie był listonosz z kombinezonem dla synka
Śliczny

Wszystkiego najlepszego Dzanet

Troszkę nadrobiłam, chociaż ostatnio nie miałam możliwości nic pisać poza szybkim ogarnięciem na komórce. Od rana bujam się po lekarzach, we wtorek miałam puls ponad 130, gin stwierdził że to fizjologia i mam się nie stresować, ale mi to spokoju nie daje i poszłam do rodzinnej która wysłała mnie do kardiologa (wszystkie terminy pozajmowane do końca roku...) na szczęście teściowa zapisała mnie po znajomości jutro prywatnie Mam nadzieję że wszystko jest ok i Kropkowi ten mój puls nie przeszkadza za bardzo, tak niewiele zostało a ja sobie wszywam że krzywda mu się dzieje i okropnie się boje komplikacji...
Stary 2014-08-21, 12:57   #2490
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
madziuszka
Moze mi ktos wytlumaczyc jak to jest ze nie ma miejsc w zlobkach i na porodowkach a tak malo dzieci sie rodzi w Polsce???
to jest też dla mnie zagadką, odkąd moja młoda już drugi rok z rzędu nie dostała się do żadnego przedszkola państwowego

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości