![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część IX
Brzydki? On jest piękny
![]() Ten Twój... mi się nie podoba, taki cinki jest. Ale gusta są różne jak widać. No, a propos drapaków, właśnie zamówiłam "nasz" drapak ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-08-21 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Nie depcze krokusów
|
A ja zamówiłam soczewki, bo mi Kicia zjadła...
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
Niuńka zeżarła Ci soczewki?
![]() Szkodliwe to nie jest, nie?
#4804 |
... choć nie Westwood
|
Ja bym powiedziała, jest odwrotnie. Wood jest gustowny i z lepszych materialow, a ten drugi taki lichy
![]() Co kto lubi ![]() Raczej nie :p Moja tez zezarla raz. Ale ja nosze jednodniowe :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4805 |
Nie depcze krokusów
|
Wczoraj była na odrobaczaniu, może chciała lepiej widzieć, czy tabletka działa
![]() Niuńka waży 2200 g, przecineczek mały.
![]() |
#4806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że noszę okulary ![]() Maluszek, wiatr by ją na dworze zdmuchnął!
![]() |
#4807 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja tez wole wooda ![]()
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
Dlatego Wood jest świetny
![]() Moje mają w chwili obecnej 3 drapaki. Były 4, jeden poszedł do babci, na jego miejsce wejdzie Wood.
#4810 |
Nie depcze krokusów
|
![]() W tym wieku powinna koło 3 kilo i docelowo nie wyjść ponad 3,5. Jak ją niosłam, to co chwilę sprawdzałam, czy jest w środku. Od maja jedzą prawie wyłącznie mokrą karmę.
![]() |
#4811 |
... choć nie Westwood
|
Moja Lady wazy 4,5 kg i wyglada przekomicznie. Taka mala glowa przy takim wielkim dupsku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie Flo 4 kg, Bisiak 3,8 kg, takie mam lapsy ![]()
![]() |
#4813 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Nie depcze krokusów
|
Pisałam o standardzie rasy, ale wiadomo, najważniejsze jak kot jest zbudowany.
![]() |
#4815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam alergię na koty tylko jeśli mnie podrapią. Ale mam kota i wszystko jest ok. Na szczęście nie drapie ![]()
![]() |
#4816 |
Raczkowanie
|
Ja bym się tylko chciała wygadać, bo nie mam komu. Wczoraj odszedł kot mojego chłopaka, akurat się nim opiekowałam, bo chłopak musiał wyjechać na tydzień na delegację.
W zeszłym tygodniu w czwartek wrócił do domu po jednym wyjeździe i zastał kota wyjątkowo grubego (Śmietek zawsze był grubszy, ale wtedy dosłownie kiwał się na boki jak chodził), poza tym był jakiś nieswój. Wziął go od razu do kliniki, okazało się, że to wodobrzusze, poza tym jakaś 2cm zmiana wyszła na USG w brzuchu. Odciągnęli mu płyn, dali antybiotyki, leki na gorączkę, bo miał wysoką, i inne zastrzyki, zrobili badania krwi, wyszły w miarę ok, ale niektóre parametry trochę rozjechane. Potem codziennie jeździł z nim do weterynarza na kontrole, ale w poniedziałek musiał pojechać na tę drugą delegację. Przyjechałam ja i brałam Śmietka do weta. W poniedziałek zapadła decyzja o laparotomii, żeby zobaczyć co to, bo płyn dalej się zbierał - nie był to płyn FIP-owy, tylko rzadki, słomkowy. Śmietek dalej nie był za ruchliwy, mało jadł, ale przychodził do łóżka (zawsze ugniatał szyję i się na niej kładł albo spał przytulony głową do głowy na poduszce), miział się, trochę bawił, ale ogólnie widać było, że coś jest nie tak. W środę zawiozłam go na operację i po godzinie dzwoni do mnie zapłakany chłopak, że to nowotwór i Śmietek ma dużo przerzutów - na krezce jelita zmiana 2cm, pełno małych guzków, jakaś duża zmiana 5x6 cm na więzadle śledzionowo-żołądkowym, stan zapalny otrzewnej. Nie dało się nic zrobić, trzeba by całe jelita usunąć ![]() Wcześniej miał problemy z układem pokarmowym, biegunki, raz krew w kale, ostatnio mu brzuch nawet wyłysiał, ale inny weterynarz mówił, że to alergia pokarmowa, trzeba zmienić karmę, więc dostawał weterynaryjną RC. A zmiany musiały rozwijać się od dawna. Śmietek wczoraj został pochowany niedaleko wrocławskiego lotniska. Dzisiaj nikt nie przyszedł mnie ugniatać do łóżka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Nie depcze krokusów
|
Hiver - przykro mi
![]()
![]() |
#4818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4819 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja to nie chce nawet myslec jakby mialo cos sie Myszy stac ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 | |
... choć nie Westwood
|
Słodkie łapki, słodki widok. Czasem mi brakuje takiego drugiego
![]() Cytat:
![]() Bardzo bardzo bardzo mi przykro. Podjęliście bardzo trudną, ale na pewno właściwą decyzję...
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |||
Wtajemniczenie
|
Mi się podoba.
I akurat funkcjonalność jest dla mnie priorytetem. To ma być drapak dla kota, a nie bibelot w kącie pokoju ![]() Ja nie mam mu nic do zarzucenia, wygląda porządnie, a przede wszystkim, co najważniejsze, kotom się podoba. Ten zaproponowany przez Ciebie wygląda "biednie"(nie w sensie pieniędzy, a wyposażenia) i przy moich byłby za skromny, zupełnie by się nie sprawdził ![]() Ale jak to w życiu bywa, kwestia gustu ![]() Cytat:
![]() Mój szedł tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi się podoba jeszcze ten, gruby, wysoki słupek do wspinaczek. Pewnie z czasem kupię i jego albo coś innego w tym stylu jak wypatrzę. A płynem do soczewek popiła? ![]() Cytat:
![]() Z czasem będzie łatwiej, ale uczucie braku niestety pozostaje. Wiem jak to boli, u mnie minęło już ponad dwa lata od ostatniej kociej straty. W sumie w życiu straciłam 4 koty. O każdym pamiętam i za każdym tęsknię, mimo upływu lat ![]() Skoro temat wagi na tapecie, to Grubcio ostatnio trochę schudł i nawet lamentów na zmniejszoną porcję nie było ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-08-21 o 13:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, chłopak ma jeszcze dwa koty, ale wiadomo, że boli i będzie bolało. Cały czas widzę Śmieciaka jak siedzi taki z rozkraczonymi łapkami i patrzy dużymi żółtymi oczami. Pamiętam jak podawali mu znieczulenie w klinice, sobie leżał pod krzesłem, a potem zabierali go do sali. Wtedy myślałam, że będzie dobrze, bo niby padła diagnoza, że to ropień i można usunąć, ale opcja o nowotworze też była brana pod uwagę. Nawet nie myślałam, że zobaczę go ostatni raz. Teraz ja obawiam się o to, że będę musiała kiedyś podjąć taką decyzję w przypadku moich kotów, nawet nie chcę o tym myśleć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Nie depcze krokusów
|
Daktylek - zjadła razem z płynem... wskoczyła na półkę, na której zostawiłam pojemnik i rozbroiła go.
A u mnie najlepiej sprawuje się drapak tekturowy, właśnie zaczął się powoli rozwalać po latach ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie tekturowy też się spisuje, ale bardziej Misia go dręczy (drapie i obgryza), Grubcio raczej okazjonalnie. A tekturową gąsienicę z zoo+ zawiozłam wujkowi dla jego małego kociaka, bo u mnie się tylko kurzył. Od razu jej się spodobał, kładła się na nim i obejmowała go łapkami. Śmiałam się, że już go nie odda ![]() Do drapania takiego ostrego najlepszy jest ten gruby słupek XXL (nawiasem mówiąc naprawiłam go. Ściągnęłam cały sznurek. Okazało się, że to są trzy nawinięte i to tak, że nie dziwię się, że wszystko mi się zsuwało. Okręciłam od nowa, równo, ściśle, dociskając. Trochę go zabrakło, ale dokupiłam w ogrodniczym. I wreszcie mnie przestał drażnić, nic się nie przesuwa ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-08-21 o 15:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Może spróbujemy z tą hodowlą, może z tymi syberyjskimi coś wyjdzie. Dzięki za pomoc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4827 |
Raczkowanie
|
Moje Drogie, może potrzebuje ktoś karmę Animonda dla kociaków? Mam całkiem sporo, zajrzyjcie do drugiego wątku wymiankowego, jeśli ktoś chętny.
Pozdrawiam!
#4828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4829 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najpierw delikatnie ściągnęłam sznurek (od razu tak go zwijając żeby się nie plątał), jest poprzyklejany gdzieniegdzie, więc tak aby jak najmniej potargać. Potem zaczęłam nawijać po kolei od dołu, mocno obtaczając i co kilka okręceń dociskając w dół. Początek i koniec sznurków mocowałam zszywaczem tapicerskim, tak po 3 zszywki, żeby się dobrze trzymało.Zabrakło tak na 15 cm z wysokości. Dokupiłam w osiedlowym ogrodniczym kilka metrów. Ucięłam kawałek sznurka i poszłam do sklepu, pan sprzedawca mi dobrał odpowiednią grubość, zapłaciłam mniej niż 20 zł (wzięłam więcej, na zapas, też do innego drapaka, gdzie mi się obsunęło). Sznurek sizalowy można też dostać na allegro, ale mi się nie opłacało zamawiać dla tych kilku metrów. W ogrodniczym powinien być bez problemu. Kilka złotych, godzina pracy (we dwójkę pewnie szybciej, ja robiłam sama i musiałam sznurka pilnować, bo mi się plątał) a drapak jak nowy. ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-08-21 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zjadla soczewki razem z plynem? ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.