Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 08:06   #781
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie, Ciężaróweczki i Staraczki cz.II

Florek ma już 12 zębów

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 08:28   #782
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Florek ma już 12 zębów

Paweł 10.. i 2 chyba się przebijają

Dużo.. uzębienie mają już hihi, a gryzie Twój Ciebie??
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 08:42   #783
Patusia1711
Rozeznanie

Dziewczyny tak na początek (mam nadzieję, że White się nie obrazi)- ale z ciekawości zajrzałam na wątek mamuś sierpniowych no i.... White urodziła wczoraj o 17:28 Mikołaja
White gratulacje!!!
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 09:02   #784
Patusia1711
Rozeznanie

no i wreszcie Wam poodpisuję

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
A dajcie spokój, nic nie pisze bo mam kiepski nastroj. Jestem w tym szpitalu, nic się nie dzieje. Po srodowym badaniu krawilam i plamilam i miałam nadzieję że robi mi się rozwarcie, ale dzisiaj mnie badala lekarka i nie mam kompletnie nic, nawet palca nie wcisnela. Jutro będzie moj lekarz i mam nadzieję że mnie jeszcze przebada... po 12 dniu od terminu dopiero wywoluja. Takze czekam
No i wreszcie się kochana doczekałaś
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
hania sieee rozpisała

u nas wszystko oki, nie moge sie doczekać września haha ( w sensie nie pracy.. )

buziaki
Trzymam , kochana za wrzesień
Cytat:
Napisane przez ewelinka2210 Pokaż wiadomość
Hej Laseczki
Po pierwsze witam nowe Dziewczyny
Po drugie proszę o zmianę - 16.08. @ - 7 cykl... Matko to znowu trwa i trwa... I troszkę mi smutno i taka zrezygnowana się już czuję...
Dragusia pytałaś o wit. D3 - jest jeszcze oznaczenie metabolit 25(OH) i to badanie kosztuje 60 zł w diagnostyce. Bo to drugie to 160 zł. No i mam wyniki właśnie i jak norma jest od 35-80, to ja mam 34,9... Tyle na słońcu, a za niskie stężenie Pewnie będę musiała suplementować.
White i jak tam? Trzymaj się Kochana
Pozdrawiam Was wszystkie
Cytat:
Neipys no mam nadzieje, że w końcu się doczekam, ale zaczynam być zrezygnowana już trochę...
Ja już biorę dhea (choć teraz wyszło jakoś, bo w hurtowniach nie mają, mąż już w 3 aptekach pytał i nic), a to też drogie, no i chyba zioła zacznę znowu. A ta bezglutenowa to czemu? Czytałam, że podnosi płodność, ale u osób z celiakią, a tak to podobno istotna jest wysokobiałkowa. No i możliwe, że przez to niskie stężenie wit. D3 nie zaskakuję.
Trzeba się w cierpliwość uzbroić - nic innego mi chyba nie pozostaje...
Ewelinka witaj dawno Cię nie było Kochanie, wierze, że się uda Tylko za nic się nie poddawaj Wysyłam też wiruski
Cytat:
Napisane przez Prymaza Pokaż wiadomość
Ewelinka, zaraz stracisz cierpliwość i zaskoczysz bo tak zawsze jest
Właśnie, ciekawe jak White cafe...jakoś nic się nie odzywa.
My w piątek zaczynamy 38 tydzień
Potwierdzam mimo, że nie wierzyłam w to, to jednak już wierzę
Cytat:
No mam nadzieję, że tak właśnie będzie
Ale to zleciało - 38 tydzień
A jeszcze miałam pisać, że my też mieliśmy ostatnio rocznicę ślubu, tylko że 4 I w kinie byliśmy Taka pseudo randka, bo do domu przed 20 wróciliśmy
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, czemu on o tym wspomniał.
Po badaniu zagadnęłam, że może za 3 mce zaczniemy się starać i jak się do tego przygotować i on doradził badania TSH, D3 ("bo pani taka nieopalona" - fakt, poza przedramionami córka piekarza jestem - co mam się pokazywać, jak niezadowolona z ciała jestem? Słonce pod ubranie nie wskoczy). No i wspomniał, że teraz mówi się o roli diety (choć wietrzę podstęp, bo on jest uczulony na dużą wagę u przyszłych rodzących) i o przyprawach.
Czytałam - tylko nie wiem gdzie - że jedzenie ma naprawdę duży wpływ na płodność. Np. antybiotyki podawane drobiowi wpływają na pracę jajników, bo przenoszą się w mięsie.
Ale całe życie odżywiamy się tym jedzeniem, a dzieci mamy. Więc chyba nie ma co szaleć. A u Ciebie zioła ojca Sroki pomogły czy to u kogoś innego, bo zapomniałam?
Jeśli pomogły, a czujesz się zniechęcona to trzeba znów brać - dzidziuś czeka

P.S. Gratuluję rocznicy

Patusia - ja się nie znam, ale z takimi objawami chyba poszłabym wcześniej do lekarza - możesz się odwodnić, a to nie jest dobre.
Natomiast uważam, że nie ma się co martwić na zapas chorobą TZta - więcej z tego szkody niż pożytku, zwłaszcza dla maluszka.
Do tego czasu chyba plemniki już są dobre, zwłaszcza, że zaszłaś i wszystko na tym etapie jest ok. Nie martw się.
Byłam u niego już na dwóch wizytach, ale po wywiadzie doszedł do wniosku, że nie jest z tym tak źle. Bo nie tylko mam nudności, no i tylko ta biegunka... Ale ona nie jest ciągle tylko np. 2 dni i odpoczynek od niej i znów sobie mnie nawiedza... Ja się tą chorobą na szczęście bardz nie martwię jedynie zastanawia mnie to ( ponieważ chory był gdy miał kilka miesięcy- wyleczono go gdy miał ok. roku) i teraz w weekend byłam u koleżanki i była z nami jej mama. no i tak nam się zgadało o chorobach itp. no i mi powiedziała, że zna wiele przypadków gdy panowie po tej chorobie nie mogą mieć dzieci.
Cytat:
Mój Tż chorował na świnkę, która to w większości przypadków powoduje bezpłodność. Też się tym martwiłam ale udało się. Później wyszło, że chorował przed okresem dojrzewania, a to ponoć nie ma związku, gorzej jakby był nastolatkiem. O a tu masz link do wypowiedzi lekarza http://www.medpytania.pl/4654-zapale...nosci-mezczyzn i nie myśl już o tym! Buziol!
Powoduje bezpłodność ale jedynie gdy jest nieleczona, lub niedoleczona... Przynajmniej ja mam takie informacje
Cytat:
Florek ma już 12 zębów
dla Florka
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

dla Pawełka

Jak Wam mija ranek? mnie nudno w piżamie i w łóżku z psem
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Stary 2014-08-21, 09:06   #785
Prymaza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak na początek (mam nadzieję, że White się nie obrazi)- ale z ciekawości zajrzałam na wątek mamuś sierpniowych no i.... White urodziła wczoraj o 17:28 Mikołaja
White gratulacje!!!
Gratulacje!!!
Właśnie sobie czytam i widzę, że dziewczyna się namęczyła i zrobili jej cc, kurka też się tego boję, że tak się skończy :/
Prymaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 09:22   #786
ewelinka2210
Rozeznanie

Cytat:
Przepraszam, ale jutro Was po cytuje, ale od dwóch dni źle się czuje... biegunka i nudnosci nie dają spokoju. Ale także pewna myśl tez nie daje mi spokoju. Od dawna wiedzialam, ze mój TŻ jako kilkumiesięczne dziecko przeszedl zapalenie opon mózgowych. Teraz dowiedzialam się, ze to, ze jestem w ciąży to wielki cud, przez ta chorobę. Chociaż nigdy nie zastanawialam się, ze mogla przynieść jakieś skutki teraz. No i zastanawia się czy ta choroba może mieć jakieś skutki u naszego babelka... Teraz USG mam w następny czwartek i chyba zapytam o to lekarza... a dziś mamy 10t 3d. A Wy co myslicie może cos być naszemu malenstwu?
Patusia może na prawdę warto poradzić się lekarza w sprawie tej biegunki i mdłości... Trzymaj się Mam nadzieję, że już dziś się lepiej czujesz
Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, czemu on o tym wspomniał.
Po badaniu zagadnęłam, że może za 3 mce zaczniemy się starać i jak się do tego przygotować i on doradził badania TSH, D3 ("bo pani taka nieopalona" - fakt, poza przedramionami córka piekarza jestem - co mam się pokazywać, jak niezadowolona z ciała jestem? Słonce pod ubranie nie wskoczy). No i wspomniał, że teraz mówi się o roli diety (choć wietrzę podstęp, bo on jest uczulony na dużą wagę u przyszłych rodzących) i o przyprawach.
Czytałam - tylko nie wiem gdzie - że jedzenie ma naprawdę duży wpływ na płodność. Np. antybiotyki podawane drobiowi wpływają na pracę jajników, bo przenoszą się w mięsie.
Ale całe życie odżywiamy się tym jedzeniem, a dzieci mamy. Więc chyba nie ma co szaleć. A u Ciebie zioła ojca Sroki pomogły czy to u kogoś innego, bo zapomniałam?
Jeśli pomogły, a czujesz się zniechęcona to trzeba znów brać - dzidziuś czeka

P.S. Gratuluję rocznicy
Dzięki za wsparcie Kochana
Co do jedzenia, to zgadzam się, że ma duży wpływ na płodność. Ja teraz zdecydowanie zdrowiej jem niż zanim zaszłam w ciążę z synkiem, ale jak na razie nie widać efektów... Najgorsze jest, że cykle ładne, owulacja jest, nawet teraz już tych brudzeń w II fazie cyklu nie było, chyba pozostaje czekać. Do roku starania są normalne nawet jak jest wszystko w porządku, mamy widocznie po prostu pecha. Jeszcze się zastanawiam czy ta wit. D3 nie zaburza, ja codziennie po 1-2 godziny jestem na słońcu, a tu taki poziom - jak z synkiem zaszłam to był styczeń i w ogóle słońca nie było, więc... Jednym słowem loteria...
A zioła brałam i zaszłam z nimi w pierwszym cyklu stosowania w tą ciążę z października, którą straciłam w grudniu, a potem w biochemiczną w pierwszym cyklu jak było zielone światło w marcu...
Synek był bez ziół. Piję znowu, bo na pewno nie zaszkodzą, tylko lekarka mówiła, żeby się w zioła nie bawić. Nie wiem czemu, tak negatywnie do tego podeszła, bo przecież krzywdy raczej nie robią, nie? A ona była zdecydowanie na nie, nawet nie na zasadzie nie zaszkodzi, ani nie pomoże. Nie wiem o co chodzi

Cytat:
Florek ma już 12 zębów
Cytat:

Gratki dziewczynki Synek ma już 17 Chyba tylko jedna piątka, bo zajrzenie do jego paszczy z cudem graniczy Jak już otwiera przy myciu ząbków, to zanim się doliczę ile tego jest, to już zamyka
Cytat:
White gratulacje!!!
Gratulacje White

A patrzyłyście do klubu? Bo tam też pisałam

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
no i wreszcie Wam poodpisuję

Ewelinka witaj dawno Cię nie było Kochanie, wierze, że się uda Tylko za nic się nie poddawaj Wysyłam też wiruski

Potwierdzam mimo, że nie wierzyłam w to, to jednak już wierzę

Byłam u niego już na dwóch wizytach, ale po wywiadzie doszedł do wniosku, że nie jest z tym tak źle. Bo nie tylko mam nudności, no i tylko ta biegunka... Ale ona nie jest ciągle tylko np. 2 dni i odpoczynek od niej i znów sobie mnie nawiedza...

Dzięki Patusia No wysyłajcie fluidki, wiruski, cokolwiek Żeby zaskoczyło w końcu
To mam nadzieję, że ta biegunka Cię w końcu przestanie nawiedzać

My zaraz s synkiem do sklepu jedziemy, bo leje to i tak spacerować nie będziemy...
Cytat:
Gratulacje!!!
Właśnie sobie czytam i widzę, że dziewczyna się namęczyła i zrobili jej cc, kurka też się tego boję, że tak się skończy :/
A możesz linka podesłać do wątku?
I nie myśl o tym - i tak nie mamy wpływu na takie rzeczy. Ja wierzę, że będzie dobrzeSzybciutko i sprawnie

Edytowane przez ewelinka2210
Czas edycji: 2014-08-21 o 09:14
ewelinka2210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-21, 11:20   #787
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
gryzie czasem sygnalizując że jest głodny
Cytat:
White gratulacje!!!
jupi!!! gratulacje!!!
czekamy na foty
Cytat:
ale ci dobrze korzystaj

Cytat:
Gratulacje!!!
spokojnie

Cytat:
Co do jedzenia, to zgadzam się, że ma duży wpływ na płodność. Ja teraz zdecydowanie zdrowiej jem niż zanim zaszłam w ciążę z synkiem, ale jak na razie nie widać efektów... Najgorsze jest, że cykle ładne, owulacja jest, nawet teraz już tych brudzeń w II fazie cyklu nie było, chyba pozostaje czekać. Do roku starania są normalne nawet jak jest wszystko w porządku, mamy widocznie po prostu pecha.
uda się, na pewno
a widzisz u mnie cykle coś się zepsuły

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 12:10   #788
Prymaza
Raczkowanie

Patusia, takie dramaty to powoduje nawet niedoleczona zwykła grypa więc naprawdę nie ma co męczyć siębie takim myśleniem

Ewelinka, no teraz to jż wyjścia nie mam, muszę poddać się swojemu ciału i Malutkiej przede wszystkim. Będę w dobrych rękach więc krzywdy nam tam nie zrobią
O to link do wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=771354&page=129
Stary 2014-08-21, 12:23   #789
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
White gratulacje!!!
Woooow White gratulacje wielkie!

Ja też już powoli zaczynam trząść portkami przed porodem. Słyszałyście może albo macie jakieś doświadczenia z uśmierzaniem porodowego bólu? Jest teraz trochę wynalazków, jak żel do porodu http://natalispolska.pl/produktynatalis.php czy elektrody http://allegro.pl/body-clock-elle-te...514521470.html czy ZZO - które podobno przedłuża drugą fazę porodu ale czy działa?

Mam wielki dylemat z tym związany, chciałąbym rodzić naturalnie ale tak się boję bólu że chyba powiem dziecku żeby zostało w środku
Stary 2014-08-21, 12:40   #790
Patusia1711
Rozeznanie

Mamy z Tż bardzo dobrą koleżankę, która jest Doulą. Jak tylko dowiedziała się, że jestem w ciąży to zaproponowała swoją pomoc przez okres ciąży no i przy porodzie. I ona ma możliwość wypożyczyć dla rodzącej znieczulenie Teens nie wiem jeszcze jak jest z jego skutecznością ale liczę na to, że będzie skutkowało Ciekawa jestem jak w szpitalu będą reagować na naszą Doulę ponieważ nie zamierzam wynajmować położnej (douli też nie muszę bo po prostu chce być z nami, o ile tylko my tego będziemy chcieli)
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Stary 2014-08-21, 13:13   #791
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Mamy z Tż bardzo dobrą koleżankę, która jest Doulą. Jak tylko dowiedziała się, że jestem w ciąży to zaproponowała swoją pomoc przez okres ciąży no i przy porodzie. I ona ma możliwość wypożyczyć dla rodzącej znieczulenie Teens nie wiem jeszcze jak jest z jego skutecznością ale liczę na to, że będzie skutkowało Ciekawa jestem jak w szpitalu będą reagować na naszą Doulę ponieważ nie zamierzam wynajmować położnej (douli też nie muszę bo po prostu chce być z nami, o ile tylko my tego będziemy chcieli)
O, nie mam pojęcia co to Teens, muszę poczytać. Ja chiałabym też jakąś zaufaną położną albo doulę, żeby mi towarzyszyła podczas porodu. No i kurczę, zrobię wszystko żeby zminimalizować ten ból... Muszę się rozejrzeć za położnymi, tylko kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać.

AAA Tens to to urządzonko A Ty będziesz z niego korzystać?
Stary 2014-08-21, 14:34   #792
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ale wam fajnie przyjazna położna to skarb

Stary 2014-08-21, 14:51   #793
ewelinka2210
Rozeznanie

Cytat:
a widzisz u mnie cykle coś się zepsuły
A to co się dzieje? Myślałam, że coraz lepiej jest.

A nam w końcu musi się udać

Cytat:
Patusia, takie dramaty to powoduje nawet niedoleczona zwykła grypa więc naprawdę nie ma co męczyć siębie takim myśleniem

Ewelinka, no teraz to jż wyjścia nie mam, muszę poddać się swojemu ciału i Malutkiej przede wszystkim. Będę w dobrych rękach więc krzywdy nam tam nie zrobią
O to link do wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=771354&page=129
Będzie dobrze Jeszcze troszkę i będziesz trzymać w ramionach swoją córeczkę
A wątek jakoś wcześniej znalazłam, myślałam, że tam coś już White pisała. Oby o nas nie zapomniała
Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Woooow White gratulacje wielkie!

Ja też już powoli zaczynam trząść portkami przed porodem. Słyszałyście może albo macie jakieś doświadczenia z uśmierzaniem porodowego bólu? Jest teraz trochę wynalazków, jak żel do porodu http://natalispolska.pl/produktynatalis.php czy elektrody http://allegro.pl/body-clock-elle-te...514521470.html czy ZZO - które podobno przedłuża drugą fazę porodu ale czy działa?

Mam wielki dylemat z tym związany, chciałąbym rodzić naturalnie ale tak się boję bólu że chyba powiem dziecku żeby zostało w środku
Kochana ja tez się strasznie bałam. Jeszcze na 2 miesiące przed porodem mnie przyjaciółka tak nastraszyła (bo sama wtedy urodziła i opowiadała o swoich doświadczeniach) że byłam gotowa iść do kliniki rodzić, bo u nas tylko tam było ZZO. Ale mój już były lekarz mnie przekonywał, żebym tego nie robiła no i urodziłam naturalnie bez niczego i wcale nie było tak źle A właśnie mnie również najbardziej ten ból przerażał...
O tym urządzeniu co Patusia pisze, to słyszałam od koleżanki, która w Anglii rodziła i podobno super.

Cytat:
Myślę, że nie nie powinno być problemu, ale dowiedź się wcześniej, czy ja wpuszczą. To dobry pomysł rodzić z kimś zaufanym Będzie dbała o Ciebie, co sprawi, że personel będzie mieć mniej pracy, więc myślę, że będzie się im to tylko podobać
Stary 2014-08-21, 18:02   #794
Prymaza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
O, nie mam pojęcia co to Teens, muszę poczytać. Ja chiałabym też jakąś zaufaną położną albo doulę, żeby mi towarzyszyła podczas porodu. No i kurczę, zrobię wszystko żeby zminimalizować ten ból... Muszę się rozejrzeć za położnymi, tylko kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać.

AAA Tens to to urządzonko A Ty będziesz z niego korzystać?
Patusi pewnie chodzi o Baby care tens http://www.babycaretens.pl/pytania.php to takie urządzenie, dzięki któremu elektryczna stymulacja nerwów blokuje informacjie bólowe. Czy działa to nie wiem ale słyszałam bardzo dobre opinie. W szpitalu w którym będę rodzić mają takie to zdam wam relację
Stary 2014-08-21, 19:59   #795
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
A to co się dzieje? Myślałam, że coraz lepiej jest.

A nam w końcu musi się udać
uda uda
a nie wiem czy była owu już drugi cykl czy nie

Stary 2014-08-22, 08:11   #796
ewelinka2210
Rozeznanie

No to rzeczywiście dziwne... Ale póki karmisz, to bym się tym nie przejmowała, bo wiadomo, że przy podwyższonej prolaktynie przy kp możesz mieć cykle bezowulacyjne. Choć wcześniej już były z owu... Hmmm... No ciężko, bo u Ciebie mierzenie temperatury się średnio sprawdzało, a chyba w domowych warunkach najłatwiej po tym stwierdzić, czy "prawdopodobnie" była...
Stary 2014-08-22, 08:50   #797
Dragusia88
Zakorzenienie

mierzenie temp i tam bez sensu bo ja raz wstaje o 6 raz o 9. w nocy kilka razy wstaje do Florka wiec do du... mierzenie. no nic, trzeba go odstawić wrzesień się zbliża a tu dalej lipa

Stary 2014-08-22, 08:53   #798
Patusia1711
Rozeznanie

Dziewczyny a jak jest z suplementacją diety w ciąży? O kwasie foliowym wiem wczoraj się dowiedziałam o kwasach omega. Co jeszcze przed 12 tygodniem ( chociaż w sumie w poniedziałek zaczynam 12 tydz ) powinnam zażywać? Akurat będę szła do miasta to wejdę do apteki bo kwas foliowy mi się kończy to sobie pokupuję
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Stary 2014-08-22, 09:24   #799
Prymaza
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a jak jest z suplementacją diety w ciąży? O kwasie foliowym wiem wczoraj się dowiedziałam o kwasach omega. Co jeszcze przed 12 tygodniem ( chociaż w sumie w poniedziałek zaczynam 12 tydz ) powinnam zażywać? Akurat będę szła do miasta to wejdę do apteki bo kwas foliowy mi się kończy to sobie pokupuję
Nie wiem jak to jest z tą suplementacją ale jak się staraliśmy lekarz kazał mi wywalic do śmieci kwas foliowy. Później brałam i biorę do dziś Pharmaton Matruelle i jak mu o tym powiedziałam to tylko kiwną głową, że ok. Później dowiedziałam się, że jest jeszcze Femibion I i II na późniejszą ciąże i dziewczyny sobie chwaliły. Nie wiem jak wrażliwa jesteś na łykanie tabletek ale Pharmaton to jest wielka jak czopek, nie wiem jak wygląda Femibion W każdym bądź razie wyniki miałam zawsze w normie. w jednym i drugim jest cały zestaw witamin plus DHA, ale w Femibionie jest chyba ta lepsza postać kwasu foliowego i przy drugim maluszku będe na pewno brać ten suplement

A o to my w 38tc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-22, 11:28   #800
ewelinka2210
Rozeznanie

Cytat:
Ja brałam tylko kwas foliowy całą ciążę, żadnych innych witamin. Kwasy omeg są też w oleju lnianym (najlepsze proporcje), w rybach itd. Ja dużo ryb jadłam, więc nie suplementowałam.

Cytat:
Nie wiem jak to jest z tą suplementacją ale jak się staraliśmy lekarz kazał mi wywalic do śmieci kwas foliowy. Później brałam i biorę do dziś Pharmaton Matruelle i jak mu o tym powiedziałam to tylko kiwną głową, że ok. Później dowiedziałam się, że jest jeszcze Femibion I i II na późniejszą ciąże i dziewczyny sobie chwaliły. Nie wiem jak wrażliwa jesteś na łykanie tabletek ale Pharmaton to jest wielka jak czopek, nie wiem jak wygląda Femibion W każdym bądź razie wyniki miałam zawsze w normie. w jednym i drugim jest cały zestaw witamin plus DHA, ale w Femibionie jest chyba ta lepsza postać kwasu foliowego i przy drugim maluszku będe na pewno brać ten suplement

A o to my w 38tc
Pierwsze słyszę, żeby kwas foliowy do śmieci wywalać A wiesz chociaż dlaczego?
Brzuszek i mamusia śliczni

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
mierzenie temp i tam bez sensu bo ja raz wstaje o 6 raz o 9. w nocy kilka razy wstaje do Florka wiec do du... mierzenie. no nic, trzeba go odstawić wrzesień się zbliża a tu dalej lipa
Zawsze możesz spróbować bez odstawiania najpierw. Może się uda. Chyba że Ty nie chcesz już w ciąży karmić? Choć w sumie po # nie jest podobno wskazane karmienie w kolejnych ciążach. A już z jakiegoś karmienia zrezygnowaliście?
Już pisałam, że u nas miesiąc to trwało. Po kolei kolejne karmienia ucinałam. I pisałaś, że chcesz kp innym posiłkiem zastąpić, ale jak zobaczysz, że ciężko idzie, to bym mu w porach kp dawała modyfikowane (bo na takie przechodzisz?). MM jest bardziej sycące, w końcu będzie pił mniej, a łatwiej będzie odstawić.
Stary 2014-08-22, 11:49   #801
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co ja wiem to kwas pierwsze 12 tyg starczy
Cytat:
Nie wiem jak to jest z tą suplementacją ale jak się staraliśmy lekarz kazał mi wywalic do śmieci kwas foliowy. Później brałam i biorę do dziś Pharmaton Matruelle i jak mu o tym powiedziałam to tylko kiwną głową, że ok. Później dowiedziałam się, że jest jeszcze Femibion I i II na późniejszą ciąże i dziewczyny sobie chwaliły. Nie wiem jak wrażliwa jesteś na łykanie tabletek ale Pharmaton to jest wielka jak czopek, nie wiem jak wygląda Femibion

A o to my w 38tc
czemu???? przecież to bardzo ważne na układ nerwowy??
brałam i to i to. Pharmaton okropny
Femibion fajny
piękni jesteście

Cytat:
Zawsze możesz spróbować bez odstawiania najpierw. Może się uda. Chyba że Ty nie chcesz już w ciąży karmić? Choć w sumie po # nie jest podobno wskazane karmienie w kolejnych ciążach. A już z jakiegoś karmienia zrezygnowaliście?
Już pisałam, że u nas miesiąc to trwało. Po kolei kolejne karmienia ucinałam. I pisałaś, że chcesz kp innym posiłkiem zastąpić, ale jak zobaczysz, że ciężko idzie, to bym mu w porach kp dawała modyfikowane (bo na takie przechodzisz?). MM jest bardziej sycące, w końcu będzie pił mniej, a łatwiej będzie odstawić.
nie nie, ja chce już skończyć karmić. 1,5 roku zdecydowanie wystarczy.
poza tym przed następną ciążą chcę min. 3 miesiące oddechu, regeneracji no i egoistycznie pare piw smakowych spróbować
właśnie nie wiem które karmienie oddciać mam 2 w poludnie na drzemkę i do snu wieczorem. MM mam chcę mu dawać wieczorem kubek ale tylko chyba aż puszkę zużyję potem już przejdę na krowie, które i tak już pije.

Stary 2014-08-22, 11:54   #802
Prymaza
Raczkowanie

Do końca nie wiem ale wydaje mi się, że z wchłanianiem nie jest tak kolorowo jak się wydaje...w każdym bądź razie odstawiłam, wyluzowałam, piłam ziółka o. Sroki i zaszłam w ciążę a jak zaszłam w ciąże to brałam już Matruelle.
Stary 2014-08-22, 13:20   #803
ewelinka2210
Rozeznanie

Cytat:
z tego co ja wiem to kwas pierwsze 12 tyg starczy
czemu???? przecież to bardzo ważne na układ nerwowy??
brałam i to i to. Pharmaton okropny
Femibion fajny
piękni jesteście

nie nie, ja chce już skończyć karmić. 1,5 roku zdecydowanie wystarczy.
poza tym przed następną ciążą chcę min. 3 miesiące oddechu, regeneracji no i egoistycznie pare piw smakowych spróbować
właśnie nie wiem które karmienie oddciać mam 2 w poludnie na drzemkę i do snu wieczorem. MM mam chcę mu dawać wieczorem kubek ale tylko chyba aż puszkę zużyję potem już przejdę na krowie, które i tak już pije.
No wcale się nie dziwie, że piwek chcesz popróbować
W nocy już nic nie je? Ja bym zaczęła od tych na drzemce, a to wieczorne na końcu.
A nie chcesz koziego spróbować? Podobno krowie za bardzo obciąża układ pokarmowy, a kozie najbardziej w składzie do maminego podobne. Ale skoro Florek nie ma problemów po nim, to może nie ma się co z kozim kombinować.

No z kwasem to dziwie się Prymaza, że przed ciążą Ci mówił, żeby nie brać, bo już od momentu zapłodnienia wspomaga organogenezę i podobno te wady rozwojowe, którym kwas foliowy zapobiega powstają w 3-4 tygodniu ciąży.
A mój lekarz kazał całą ciążę, bo jakieś badania prowadzili i że cały czas jest niby ważny. Ale nie wgłębiałam się w temat.

Ale w sumie każdy lekarz co innego mówi.
Stary 2014-08-22, 14:35   #804
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
No wcale się nie dziwie, że piwek chcesz popróbować
W nocy już nic nie je? Ja bym zaczęła od tych na drzemce, a to wieczorne na końcu.
A nie chcesz koziego spróbować? Podobno krowie za bardzo obciąża układ pokarmowy, a kozie najbardziej w składzie do maminego podobne. Ale skoro Florek nie ma problemów po nim, to może nie ma się co z kozim kombinować.
200ml dziennie podobno może pić krowiego.
no w nocy jeszcze pije. dlatego wolalabym najpierw nocne odstawic. ale skoro bedzie wiedzial ze jeszcze mleko w cycku jest bo w dzien by pil to moze jednak to dzienne.
tylko teraz nie mam kiedy, bo bedziemy jechac do berlina za mieszkaniem wiec cycek sie przyda bo wygodnie odrazu mleko gotowe.

Stary 2014-08-22, 14:50   #805
ewelinka2210
Rozeznanie

Aaa - to ja zrozumiałam, że tylko wieczorem je. Jak je w nocy, to najpierw odstaw wieczorne przed tym w nocy. A jeszcze wcześniej to w dzień. Jak się naje, to nie będzie tak chciał w nocy jeść. Nam synek na początku na wieczorne zjadał pół porcji, bo jak na piersi, to na pewno mniej mieścił, potem zaczął więcej i nocne potem było tylko raz.
A jak krowiego można 200 ml, to co poza tym?
U nas wypija 240 ml rano i wieczorem koziego, w dzień jeszcze najczęściej jogurt/bieluch, ale nie zawsze.

No na spokojnie - jak będzie dla Was odpowiedni moment to odstawiaj. Jak już wrócicie z oglądania mieszkania

Edytowane przez ewelinka2210
Czas edycji: 2014-08-22 o 14:57
Stary 2014-08-22, 20:06   #806
Paulina 87
Wtajemniczenie

White gratulacje!!
czekamy na sprawozdanie i foteczki z tego co widzę to miałas podobny poród do mnie i eluski, takie "dwa w jednym".. ale już jest PO cieszcie się sobą buziaki
Stary 2014-08-22, 22:06   #807
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa - to ja zrozumiałam, że tylko wieczorem je. Jak je w nocy, to najpierw odstaw wieczorne przed tym w nocy. A jeszcze wcześniej to w dzień. Jak się naje, to nie będzie tak chciał w nocy jeść. Nam synek na początku na wieczorne zjadał pół porcji, bo jak na piersi, to na pewno mniej mieścił, potem zaczął więcej i nocne potem było tylko raz.
A jak krowiego można 200 ml, to co poza tym?
U nas wypija 240 ml rano i wieczorem koziego, w dzień jeszcze najczęściej jogurt/bieluch, ale nie zawsze.

No na spokojnie - jak będzie dla Was odpowiedni moment to odstawiaj. Jak już wrócicie z oglądania mieszkania
200ml w czystej postaci, przetwory to zupełnie inna bajka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-23, 08:26   #808
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Ważne, żeby witaminki miały DHA, ja biorę zestaw Pregna Plus i bardzo sobie chwalę

Cytat:

A o to my w 38tc
Serce rośnie jak się na Was patrzy
Stary 2014-08-23, 09:42   #809
White Cafe
Rozeznanie

hej. Dzięki za gratulacje i kciuki . Nie odzywałam sie bo nie mialam ani sily ani czasy. Ale teraz już jest dobrze. Jutro wychodzimy Mikołaj jest s
najslodszym cukierkiem pod słońcem! Nie mogę jakoś dodać zdjecia, więc musicie jeszcze chwilke wytrzymać. Albo zerknąć na watek mamuskowy, bo tam wysylam zaraz dziewczynie mmsem.
buziaki
Stary 2014-08-23, 11:13   #810
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
hej. Dzięki za gratulacje i kciuki . Nie odzywałam sie bo nie mialam ani sily ani czasy. Ale teraz już jest dobrze. Jutro wychodzimy Mikołaj jest s
najslodszym cukierkiem pod słońcem! Nie mogę jakoś dodać zdjecia, więc musicie jeszcze chwilke wytrzymać. Albo zerknąć na watek mamuskowy, bo tam wysylam zaraz dziewczynie mmsem.
buziaki

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości