My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 13:03   #1981
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Kaja - Śliczne imię ma córa, i gratulacje za skończone studia, ja dziecka nie mam a tylko licencjat, trochę wstyd

SheWolf - wiesz co, jak się do Tż-ta wprowadzałam to był jeden kot, jakoś z rok później namówiłam go na adopcję drugiego, niechętnie ale jakoś się zgodził, no i teraz jak coś wspominam że może trzeci, to mówi że dla niego jeden to już było wystarczająco a na drugiego się zgodził bo nie chciał mi sprawiać przykrości i że więcej kotów już nie chce, może kiedyś jak będzimy mieli większe mieszkanie Chciałabym bardzo

Olala - Mogę założyć następną część, a tytuł to może coś w stylu - "U Nas same fajne babki a niedługo też Brzuchatki - wątek staraczkowo-mamusiowy część II", albo niech każda z Nas pomyśli jaki byśmy chciały tytuł to się wybierze coś co nam się najbardziej podoba Jeszcze trochę nam brakuje do 5 000 postów więc jest czas ^^

Dziękuje

Ojjj ja mgr zrobiłam cudeńkiem, przebimbałam te 2 lata, a szczególnie ostatni rok. szkoda mi było to juz zostawić, jednak trochę kasy poszło. A jednak chce pracować kiedyś w zawodzie ;]

Ja też chciałam kota, ale jakoś zawsze mnie coś wstrzymywało. Mieszkamy na 3 piętrze i jakoś ciężko mi było to sobie wyobrazić jednak no i tak odwlekałam tą decyzję, ale Blanka chciała już zwierzaczka, zaczęłąm od rybek, chomik itd. aż tu nagle, tż przyniósł do domu szczeniaczka kundelka, szła zima i miała być na dworzu w budzie. Miała iść do teściów na wieś.. ale została
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:10   #1982
She Wolf
Wtajemniczenie

Moj T. sie ostatnio pytal czy planuje kolejnego psiaka
Moze kiedys jak sie dorobimy duzego domu, narazie mi starczy, kto sie bedzie tym zoo zajmowal jak przyjdzie dzidzia

Mi sie tytul bardzo podoba no wiec, pisac dziwczyny, oby dobrnac do konca

A mi sie na studiowanie dopiero teraz zebralo, to dopiero lat ucieklo. Tez nie wiem jak sobie dam rade uczyc sie z dzieckiem, moze bede wtedy bardziej zorganizowana

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)

Edytowane przez She Wolf
Czas edycji: 2014-08-22 o 13:13
She Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:11   #1983
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez She Wolf Pokaż wiadomość
Moj T. sie ostatnio pytal czy planuje kolejnego psiaka
Moze kiedys jak sie dorobimy duzego domu, narazie mi starczy, kto sie bedzie tym zoo zajmowal jak przyjdzie dzidzia

Mi sie tytul bardzo podoba no wiec, pisac dziwczyny, oby dobrnac do konca
Ojj mi jeden starczy
Już nie liczę zjedzonych zabawek Ale no młody psiak, dopiero co rok skończyła
Stary 2014-08-22, 13:20   #1984
She Wolf
Wtajemniczenie

Ale mlode psiaki sa takie slodkie. Moje obie spia teraz rozwalone, na sofach. A chrapia!

Zapomnialam powiedziec. Ide o 15.45 do lekarza, ciekawe czy mnie skieruje do ginekologa. Chyba tu nie pisalam, czasem krwawie po przytulaniu, no i przed ostatnia @ plamilam przez jakies 10 dni. Zastanawiajace. Prawie zawsze plamie, ale nie az tak dlugo

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
Stary 2014-08-22, 13:24   #1985
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mlode psiaki sa takie slodkie. Moje obie spia teraz rozwalone, na sofach. A chrapia!

Zapomnialam powiedziec. Ide o 15.45 do lekarza, ciekawe czy mnie skieruje do ginekologa. Chyba tu nie pisalam, czasem krwawie po przytulaniu, no i przed ostatnia @ plamilam przez jakies 10 dni. Zastanawiajace. Prawie zawsze plamie, ale nie az tak dlugo

No pewnie że słodkie Moja siedzi teraz sama w domciu, tez zapewne chrapie.

I od czego tak plamisz?
Też miałam kiedyś tak.. non stop plamiłam, przestało, po przytulaniu znów. Okazało się że mam nadżerkę, gin przepisał mi tabsy, potem je odstawiłam (już jakis rok) i teraz cisza, cykle regularne co 30 dni, prócz ostatniego
Stary 2014-08-22, 13:30   #1986
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Kciuki kochana żeby lekarz coś na to poradził
A krwawienia po przytulaniu może z nadżerki? Albo może Tż Cię obciera jak za mocno szalejecie

Kaja - ja to nawet wolę nie mówić o zniszczeniach które moja młodsza kotka (nie ma jeszcze nawet roczku) powyczyniała, masakra A ze starszą się tak ganiają, że czasem mam wrażenie że ten dom rozniosą

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:32   #1987
201606011622
Konto usunięte

Pierozkowa - taki tytuł będzie ok :P
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:33   #1988
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
No pewnie że słodkie Moja siedzi teraz sama w domciu, tez zapewne chrapie.

I od czego tak plamisz?
Też miałam kiedyś tak.. non stop plamiłam, przestało, po przytulaniu znów. Okazało się że mam nadżerkę, gin przepisał mi tabsy, potem je odstawiłam (już jakis rok) i teraz cisza, cykle regularne co 30 dni, prócz ostatniego
Wlasnie nie wiem. Kiedys mialam robione wszystkie badania, w tym progesteron i USG dowcipne i wszystko bylo w normie. Tez mialam nadzerke, ale mialam taki zabieg ponad 2 lata temu - Lletz, bo cytologia wyszla nie dobra. Potem juz mi nadzerki nikt nie stwierdzil.
Nie mam pojecia co to za cholerstwo. Po # mi sie troche @ rozregulowala, ale na szczescie jeszcze nie sa to duze rozchwiania.
Zobaczymy co mi dzis powiedza. Mam nadzieje, ze znowu mnie wysla na badania i znajda w koncu przyczyne

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
Stary 2014-08-22, 13:37   #1989
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
A krwawienia po przytulaniu może z nadżerki? Albo może Tż Cię obciera jak za mocno szalejecie

Kaja - ja to nawet wolę nie mówić o zniszczeniach które moja młodsza kotka (nie ma jeszcze nawet roczku) powyczyniała, masakra A ze starszą się tak ganiają, że czasem mam wrażenie że ten dom rozniosą
To ja tak mam jak pójde z moją psiną do psiny rodziców, co to się wyprawia tam

Ja zapisałam się do gina na nfz uwaga naaa.... 13 października
To raczej rutynowa kontrola, więc mi nie spieszno, a wiadomo może już do niej nie dojdzie w tym terminie ? A jeśli dojdzie to myślę że pora idealna po 3 miesiacach

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Wlasnie nie wiem. Kiedys mialam robione wszystkie badania, w tym progesteron i USG dowcipne i wszystko bylo w normie. Tez mialam nadzerke, ale mialam taki zabieg ponad 2 lata temu - Lletz, bo cytologia wyszla nie dobra. Potem juz mi nadzerki nikt nie stwierdzil.
Nie mam pojecia co to za cholerstwo. Po # mi sie troche @ rozregulowala, ale na szczescie jeszcze nie sa to duze rozchwiania.
Zobaczymy co mi dzis powiedza. Mam nadzieje, ze znowu mnie wysla na badania i znajda w koncu przyczyne

To trzymam mocno kciuki
Stary 2014-08-22, 13:38   #1990
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie dziekuje
Tez myslalam, ze moze mnie zardapal, ale tyle krwi sie polalo ze sie wystraszylam. W tamtym miesiacu tez sie tak stalo, mniej krwi, ale zastanawialam sie o co chodzi. Juz mam powoli dosc moich dziwnych problemow ginekologicznych. Kiedys mialam @ jak w zegarku i bez plamien i bez bolu brzucha, po braniu antykow przez kilka lat, wszystko sie rozregulowalo

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
Stary 2014-08-22, 13:54   #1991
201606011622
Konto usunięte

She wolf, trzymam kciuki za badania.
Stary 2014-08-22, 13:59   #1992
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziekuje
Tez myslalam, ze moze mnie zardapal, ale tyle krwi sie polalo ze sie wystraszylam. W tamtym miesiacu tez sie tak stalo, mniej krwi, ale zastanawialam sie o co chodzi. Juz mam powoli dosc moich dziwnych problemow ginekologicznych. Kiedys mialam @ jak w zegarku i bez plamien i bez bolu brzucha, po braniu antykow przez kilka lat, wszystko sie rozregulowalo

Ja ogólnie mam nieregularne @ :/ i mi ciężko jest obliczyć kiedy mam owu, dni płodne itd.. :/ Teraz od sylwestra miałam równiutko, jak w zegarku i teraz znów. Zakładając ze mam 30dni płodne wypadają mi w następny weekend. Ale akurat w ten weekend mamy wesele i możliwości niewiele
Stary 2014-08-22, 14:03   #1993
201606011622
Konto usunięte

Ja do czerwca miałam równiutkie 31dniowe cykle. Ale później spóźnił się 15 dni, a w zeszłym miesiącu tydzień (znaczy ostatnio) . Ciekawe jak to teraz będzie. Obym zafasolkowała..
a jak nie i mi się spóźni to idę do gina niech daje coś na wywołanie okresu i tyle.
pozatym dziś też delikatnie lewy jajnik kłuje..
Stary 2014-08-22, 14:12   #1994
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Ja do czerwca miałam równiutkie 31dniowe cykle. Ale później spóźnił się 15 dni, a w zeszłym miesiącu tydzień (znaczy ostatnio) . Ciekawe jak to teraz będzie. Obym zafasolkowała..
a jak nie i mi się spóźni to idę do gina niech daje coś na wywołanie okresu i tyle.
pozatym dziś też delikatnie lewy jajnik kłuje..
Ola, ja na Twoim miejscu poszlabym od razu do gina. Takie odchylenia nie sa norma. Moze owulka wogole nie nastepuje i potrzebujesz cozegos na jej wywolanie zamiast na wywolanie okresu?

Cytat:
Ja ogólnie mam nieregularne @ :/ i mi ciężko jest obliczyć kiedy mam owu, dni płodne itd.. :/ Teraz od sylwestra miałam równiutko, jak w zegarku i teraz znów. Zakładając ze mam 30dni płodne wypadają mi w następny weekend. Ale akurat w ten weekend mamy wesele i możliwości niewiele
A mierzysz tempke? Ja nie bardzo mam na to ochote, ale moze zaczne jak sie nie uda przez pare m-cy. Teraz uzywam monitora owulacji i jestem zadowolona. Gdyby nie on, to nie wiedzialabym ze moja owulka bedzie tak wczesnie w poprzednim cyklu. Dobre to jest, bo wiem dokladnie kiedy @ sie spodziewac

Cytat:
She wolf, trzymam kciuki za badania.

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
Stary 2014-08-22, 14:17   #1995
201606011622
Konto usunięte

Ale tak to było ok zawsze wszystko równo tylko od czerwca tak się porobiło. Idę we wrześniu do gina, muszę się zapisac
Stary 2014-08-22, 14:21   #1996
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

A mierzysz tempke? Ja nie bardzo mam na to ochote, ale moze zaczne jak sie nie uda przez pare m-cy. Teraz uzywam monitora owulacji i jestem zadowolona. Gdyby nie on, to nie wiedzialabym ze moja owulka bedzie tak wczesnie w poprzednim cyklu. Dobre to jest, bo wiem dokladnie kiedy @ sie spodziewac

Nieee, nic nie mierze
nie chce tak wyliczać, i tak często się przytulamy, nie wyliczając nic

Jaki monitor owulacji ?
Stary 2014-08-22, 14:29   #1997
201606011622
Konto usunięte

Właśnie, co za monitor owulacji?
Stary 2014-08-22, 14:33   #1998
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, co za monitor owulacji?

Może chodzi o ovufriend?
Ja sobie założyłam, ale póki co jest biedny
Stary 2014-08-22, 14:38   #1999
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Są takie małe urządzonka elektroniczne a'la komputerki, które wskazują na okres najbardziej płodny i na owu. Tylko że to w Polsce diabelnie drogie (normalnie cena laptopa prawie).
Chyba o coś takiego chodzi SheWolf - www.przedciaza.pl/33-monitor-plodnosci

Ale może to też być mikroskop owulacyjny gdzie daje się swoją próbkę śluzu albo śliny, potem ogląda to pod światło i jak pojawiają się paprotki to znaczy że kobieta jest płodna - różne są teraz te wynalazki

pierogowamama.com

Edytowane przez pani_pierozkowa
Czas edycji: 2014-08-22 o 14:42
Stary 2014-08-22, 14:40   #2000
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Są takie małe urządzonka elektroniczne a'la komputerki, które wskazują na okres najbardziej płodny i na owu. Tylko że to w Polsce diabelnie drogie (normalnie cena laptopa prawie).
Chyba o coś takiego chodzi SheWolf - www.przedciaza.pl/33-monitor-plodnosci
o mamo jakie ceny
Stary 2014-08-22, 14:40   #2001
201606011622
Konto usunięte

Też mam ovufriend, ale skoro nie mam regularnych cykli to bez sensu jest mierzyć temp, więc na razie nie mierze.
Więc też jest biedny.
pójdę do gina, powiem że się ósmy ( we wrześniu już będzie ósmy miesiąc ) miesiąc staram o dziecko a cykl mi się rozregulował i niech mi da coś na wywołanie okresu, żebym mogła w razie co rozpocząć szybciej nowy cykl - i kolejne starania
Stary 2014-08-22, 14:41   #2002
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
SheWolf - Ciężko jest zaufać... Na początku mojego obecnego związku z Tż, chciał sobie pojechać na weekend do swojej byłej bo podobno byli w przyjacielskich stosunkach, III wojnę światową mu wtedy w domu zrobiłam...
Nie dziwię się, chyba mu się coś popiętroliło. Faceci to jednak nie myślą (za to była na pewno wszystko przemyślała).
Cytat:
Napisane przez Niunia2011 Pokaż wiadomość
Ja niestety nie doszłam

Jezuuuuu udzieliło mi się
Niunia ty zboczuchu!
Cytat:
Co sie dzieje na swiecie, wszystko podobno jest teraz normalne, czy jestes gejem, czy kobieta z broda, czy facetem z cyckami
A i jeszcze akcja z gender to juz wogole jest jakies chore. Wszystko ma byc bezplciowe? Ja uwielbiam te roznice pomiedzy kobieta i mezczyzna. Gdyby nas wszystkich wrzucic do jednego wora, to by dopiero byla nuda
Nie o to chodzi w gender Chodzi o płeć SPOŁECZNĄ, czyli żeby nie było tak, że dziewczyna nie może być kierowcą tira, a facet pielęgniarzem albo wychowawcą w przedszkolu. Nie chodzi o to, żeby wszyscy byli bezpłciowi, ale żeby społeczeństwo nie narzucało z góry utartych schematów, które nic nie mają do rzeczywistości.
Cytat:
Hm, cóz.. Niedługo kończe 24 lata, mam 4letnią córeczkę i chyba idziemy ku drugiemu dziecku..
O hej hej mamy nowe dziewczyny fajnie Pewnie mieszkasz blisko moich teściów, którzy są spod Płońska, Ty pewnie bliżej Ciechanowa.
Cytat:
Ale faktycznie tytul jest troche mylacy i nigdy bym sie tu nie odezwala bez zaproszenia
To nie myśmy tytuł wymyślały, pewnie w przyszłej części nie będzie tej sugestii z wiekiem bo jest bez sensu.
Cytat:
Kaja - Śliczne imię ma córa, i gratulacje za skończone studia, ja dziecka nie mam a tylko licencjat, trochę wstyd
Nie matura a chęć szczera i tak dalej... A tak szczerze to ja zaraz się dorobie drugiego magistra i nie jestem jakoś o wiele mądrzejsza
Cytat:
Okazało się że mam nadżerkę, gin przepisał mi tabsy, potem je odstawiłam (już jakis rok) i teraz cisza, cykle regularne co 30 dni, prócz ostatniego
Ja też miałam nadżerkę i powodowało to krwawienia i bóle. Ale moja ginekolog powiedziała że jest mała i nie ma sensu jej wypalać ani nic, tylko jakieś globulki zapisała.
Stary 2014-08-22, 14:42   #2003
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam ovufriend, ale skoro nie mam regularnych cykli to bez sensu jest mierzyć temp, więc na razie nie mierze.
Więc też jest biedny.
pójdę do gina, powiem że się ósmy ( we wrześniu już będzie ósmy miesiąc ) miesiąc staram o dziecko a cykl mi się rozregulował i niech mi da coś na wywołanie okresu, żebym mogła w razie co rozpocząć szybciej nowy cykl - i kolejne starania
No własnie, ja póki co zostawiam wyliczenia, mierzenie temp itd. nie naciskam.

Jak będe w październiku na wizycie, to wtedy pogadam z ginem

Chociaz nie powiem, chciałabym do października zajść, co by urodzić maj-czerwiec
Stary 2014-08-22, 14:48   #2004
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Więc też jest biedny.
Kochana, właśnie przy nieregularnych cyklach mierzenie tempki jest bardzo dobre, bo pokaże Ci kiedy masz owulkę i kiedy możesz się spodziewać okresu. Po owulacji następuje skok tempki który na wykresie wyraźnie widać - jeżeli był skok to można przypuszczać że owulka była - wiesz kiedy owulka była to się nie stresujesz jak cykl się przedłuża. Ja też na początku myślałam że to bez sensu - ale naprawdę daje dużo wiedzy

Owieczka - ja myślę że Ty jesteś bardzo mądra, podoba mi się Twoje wytłumaczenie gender, też chciałam coś o tym napisać, ale jak zaczęłam sklejać posta to się sama zaplątałam w swoich myślach A jakie studia kończyłaś jeśli można spytać?

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
o mamo jakie ceny
Nooo kosmiczne, chociaż jakbym miała wolne 2,5 tysia to może bym sobie to nabyła, ale niestety ja biedne dziecię jestem, wolę wydawać na kosmetyki

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
No własnie, ja póki co zostawiam wyliczenia, mierzenie temp itd. nie naciskam.

Jak będe w październiku na wizycie, to wtedy pogadam z ginem

Chociaz nie powiem, chciałabym do października zajść, co by urodzić maj-czerwiec
Ja żądam zajścia teraz (słyszysz to owulacjo?!) bo chcę mieć majowego malucha Sama jestem z maja

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 14:53   #2005
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

O hej hej mamy nowe dziewczyny fajnie Pewnie mieszkasz blisko moich teściów, którzy są spod Płońska, Ty pewnie bliżej Ciechanowa.

To nie myśmy tytuł wymyślały, pewnie w przyszłej części nie będzie tej sugestii z wiekiem bo jest bez sensu.

Ja też miałam nadżerkę i powodowało to krwawienia i bóle. Ale moja ginekolog powiedziała że jest mała i nie ma sensu jej wypalać ani nic, tylko jakieś globulki zapisała.
Hej

A no bliżej Ciechanowa

Moja też była mała, cytologia wyszła ok. I tez globulki dostałam, potem ustało i do dziś, już ponad rok, nic nie ma

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Kochana, właśnie przy nieregularnych cyklach mierzenie tempki jest bardzo dobre, bo pokaże Ci kiedy masz owulkę i kiedy możesz się spodziewać okresu. Po owulacji następuje skok tempki który na wykresie wyraźnie widać - jeżeli był skok to można przypuszczać że owulka była - wiesz kiedy owulka była to się nie stresujesz jak cykl się przedłuża. Ja też na początku myślałam że to bez sensu - ale naprawdę daje dużo wiedzy

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

[/COLOR]

Nooo kosmiczne, chociaż jakbym miała wolne 2,5 tysia to może bym sobie to nabyła, ale niestety ja biedne dziecię jestem, wolę wydawać na kosmetyki

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Ja żądam zajścia teraz (słyszysz to owulacjo?!) bo chcę mieć majowego malucha Sama jestem z maja

Jak bym długo starała sie o dziecko, to bym pewnie zakupiła i ja

Hm może i ja zacznę mierzyć temp :p?
Jak to ma wyglądać ? Rano czy wieczorem? czy jak? ciemna jestem

No moja córa też majowa Zaszłam w ciążę na koniec sierpnia i urodziłam na koniec maja
Stary 2014-08-22, 14:55   #2006
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to najbardziej nie chciałabym rodzić w styczniu-lutym, więc jak do kwietnia się nie uda to się zacznę zabezpieczać
Cytat:
Owieczka - ja myślę że Ty jesteś bardzo mądra, podoba mi się Twoje wytłumaczenie gender, też chciałam coś o tym napisać, ale jak zaczęłam sklejać posta to się sama zaplątałam w swoich myślach A jakie studia kończyłaś jeśli można spytać?
Dziękuję ci za komplement Ja tylko mówię że studia oprócz papierka to niewiele dają. Ja skończyłam biotechnologię i mam ostatnie 2 semestry filologii angielskiej. I na tej filologii to nie ma nic, czego by się nie dało zmieścić na kursie trwającego 2 semestry serio

kaja to jesteś krajanka Dody hahaha Najlepsze jest to, że moja szwagierka mieszkała koło niech w Ciechanowie, a teraz się przeprowadziła do Warszawy i zgadnijcie kto koło niej mieszka - w bloku obok masakra

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2014-08-22 o 14:56
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 14:56   #2007
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to najbardziej nie chciałabym rodzić w styczniu-lutym, więc jak do kwietnia się nie uda to się zacznę zabezpieczać

Ja bym najbardziej chciała urodzić kwiecień/czerwiec. no ale została mi końcówka maja i czewiec
Nie chce w lato, pochodziłam chwile z wielkim brzuchem w upału - dziękuje
Stary 2014-08-22, 14:58   #2008
201606011622
Konto usunięte

Ja zimna jak lód kobieta, 17 lutego się urodziłam :P
A co do tempki - na innym wątku mi powiedziały że przy nieregularnych jest bez sensu mierzyć bo się tylko rozczaruje...
to muszę kupić termometr jakiś dobry i od następnego cyklu mierzyć ( jeśli w tym nie wyjdzie )
Stary 2014-08-22, 14:58   #2009
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
J

kaja to jesteś krajanka Dody hahaha Najlepsze jest to, że moja szwagierka mieszkała koło niech w Ciechanowie, a teraz się przeprowadziła do Warszawy i zgadnijcie kto koło niej mieszka - w bloku obok masakra

Do ciechanowa mam 40 km niecałe więc może nie taka krajanka

Teraz ma może jakąs Jole Rutowicz ?
Stary 2014-08-22, 15:02   #2010
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

A no bliżej Ciechanowa

Moja też była mała, cytologia wyszła ok. I tez globulki dostałam, potem ustało i do dziś, już ponad rok, nic nie ma

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Jak bym długo starała sie o dziecko, to bym pewnie zakupiła i ja

Hm może i ja zacznę mierzyć temp :p?
Jak to ma wyglądać ? Rano czy wieczorem? czy jak? ciemna jestem

No moja córa też majowa Zaszłam w ciążę na koniec sierpnia i urodziłam na koniec maja
Mierzysz rano, zaraz po przebudzeniu, po minimum 3 godzinach nieprzerwanego snu (więc jak na przykład się przebudzisz o 5 i pójdziesz siku i potem zmierzysz o 7 to może być zaburzona)bez wstawania, najlepiej żebyś tylko sięgnęła po termometr gdzieś blisko na szafkę czy coś - wpisuj te tempki w ovufriendzie, on jak wykryje chyba 4 wyższe temperatury to zaznacza owulkę, tylko żebyś się nie zdziwiła, on zaznacza owulację dopiero parę dni PO - bo żeby można była potwierdzić owulkę, muszą być chyba minimum 3 wyższe tempki

Owieczka - Biotechnologia łohohohoho Pani Naukowiec Ja się chowam z tą moją biedną socjologią

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Ja zimna jak lód kobieta, 17 lutego się urodziłam :P
A co do tempki - na innym wątku mi powiedziały że przy nieregularnych jest bez sensu mierzyć bo się tylko rozczaruje...
to muszę kupić termometr jakiś dobry i od następnego cyklu mierzyć ( jeśli w tym nie wyjdzie )
Eeee, źle Ci powiedziały, właśnie nawet jest większy sens mierzyć przy nieregularnych niż przy regularnych - przecież przy nieregularnych cyklach owulka też występuje, skok tempki występuje, tylko właśnie w innych dniach z cyklu na cykl, będziesz miała pogląd kiedy ta owulka w danym cyklu jest skoro cykle nieregularne

pierogowamama.com
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości