![]() |
#151 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Posmaruj cieniutko bephantenem po kapieli ale tak zeby nie bylo widac ze posmarowane naprawde cienko. U nas tez takie byly placki ze skora schodzila po 5 dniach smarowania po kapieli wszystko wygladało super, starałam sie mu to tez wietrzyc przy zmianie pieluchy. No i te miejsca trzeba super dokladnie osuszac bo w zgieciu caly czas. I nie wycierac tylko tak osuszac wlasnie przed dotykanie.
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-08-22 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
My juz w domu po wakacjach. Mlody jak zobaczyl swoje lozeczko i karuzelke to sie tak rozkosznie usmiechnal
![]() ![]() ![]() ![]() U naszego Slonka chyba juz po skoku, ale bylo ciezko - ciagle by jadl, plakal i marudzil na rekach, ale juz przeszlo ![]() Co do przewijania - z grubszego rozowe chusteczki babydream, a na koniec zawsze woda przegotowana ![]() Planujemy z tztem zmienic nasza wycyckana golfine 3 na cos wiekszego... Mozecie cos polecic? Myslimy nad mondeo mk3, passatem b5 po lifcie albo octavia po lifcie od 2002 - oczywiscie kombii, ktorego nigdy nie chcielismy, ale dla nas to etap przejsciowy, poki wozek kolumbryna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale chodzę od wczoraj wściekła na tza. Nie może mi przejść a trzeba do spowiedzi iść ![]() ASIU TRZYMAJ SIE DZIELNIE |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
A w sumie nawet nie wiem ile pieluszek zużywamy, zmieniam jak jest potrzeba. Czasami idą w ruch trzy w przeciągu minuty ![]() Cytat:
Duże znaczenie ma tez cena dla was? Bo ten sam rocznik passata bedzie droższy niz mondeo i octavia... Jedyna radę jaka moge wam dać to szukać auta od znajomych rożnych a nie w komisach. Warto wg mnie tez poszukać aut poleasingowych bezpośrednio od firmy leasingowej jeżeli macie kogoś znajomego w takiej firmie lub firmie, ktora ma takie auta w najmie. Tylko wtedy to maks 4letnie bryki... Pamietam jak rok temu zmienialiśmy auto i znaleźliśmy fajne w komisie. Okazało sie, ze tata mojego M. Zna kolesia, no i wyszło szydło z worka, ze auto fajne ale nie dla znajomych...to samo w komisie u męża koleżanki. Na stronce znalazłam cos co mnie interesuje i usłyszałam ze mi tego nie sprzedadzą :-/ Przykre to trochę ale cóż....w rezultacie kupiłam samochód poleasingowy od banku (plus jest tez taki ze miałam Fv i nie trzeba było PCC płacić :d) Z tym ze miałam bardzo dobry kontakt z jedna babka i z całej floty, ktora została wybrali mi najlepszy, przesłali cała historie szkód i napraw...także byłam pewna co kupujemy. Cytat:
![]() A ja mam problem z wytłumaczeniem niektórym, ze Mikołaj jest zmęczony, a nie moze usnąć, bo mu gadają nad głowa i to dlatego marudzi a nie dlatego ze po pół godziny jest znowu głodny.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
robaczek najpierw odpraw koronke nad tztem a dopiero pozniej do spowiedzi
Co do pieluch to nam idzie przecietnie ok 7 ale ja czesto zmieniam bo nie lubie takiego flaka trzymac Co do tesciowych i mam to wszystko przedemna bo spotkanie twarza w twarz dopiero nastapi jak polecimy do pl ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-08-22 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
IZA z tymi pięcioma pampersami to tak rzuciłam mniej więcej
![]() ![]() Moje dziecko w tym tygodniu tak się rozgadalo że jestem w szoku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a nivea są naprawde super czasem się skusze ale to jak promocję trafię jakąś ![]() Cytat:
![]() jeju ja to bym nie dała rady za każdym razem kąpać bo moja produkuje średnio 8-9 kup na dobę, chyba bym się wykończyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-08-22 o 14:15 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
MALWISKA Twoja Niunia młodsza, jeszcze ma czas
![]() Iza uśmiecha się już do wszystkich, najpiękniejszy widok to jak rano budzi się z uśmiechem na twarzy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
malwiska, większość Dzieci świadomie zaczyna śmiać sie do rożnych osób/zabawek dopiero w 3 miesiącu. Tak mówił Nam neurolog
![]() Jimmek od około 2 tygodni uśmiecha sie tak w 100% świadomie, wiec zaczął wcześniej. I zycze Ci, zeby Oli tez zaczęła wcześniej uśmiechać sie świadomie/śmiać ![]() Wysłane z iPhone
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Rozeznanie
|
Łeeeeeee, to moje rady do kosza idą
![]() I wg mnie nie ma co uogólniać i wszystko zależy od modelu jaki ci sie trafi. Bo np. Jednemu z moich handlowców w octavi dwuletniej wypadł silnik ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- A co do uśmiechów, to Mikoś uśmiecha sie jak pierdzi np. ![]() ![]() Jutro lecę na wieczór panieński ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wrocilysmy ze spacerku. Iza była na randce z 3 tyg starszym Olkiem, ale nie wiem czy coś z tego będzie bo cały czas pierdziala
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Joanna - zdrówka dla Laury i dużo sił dla Ciebie ![]() Póki co tyle, bo miałam pocytowane to jedno ![]() -------------- Cześć ![]() Wreszcie mam chwilę ![]() Dzisiaj 2 spacerki z Małą, od rana kosmetyczna i rzeźnik, potem spowiedź i kupiłam chrzcielne akcesoria. Jutro chrzciny... póki co zobiłam farsz do cukinii i podsmażyłam pieczarki - zawsze mniej jutro pracy. Sukiena Zuzy wreszcie dotarła - śliczna, choć najbardziej podoba mi się przepaska ![]() A ja jutro rano do fryzjera ![]() ![]() Sukienkę mam bez rękawów, bolerko krótki rękaw - mam nadzieję, że wystarczy, bo nic innego nie pasuje. No i szpilki mnie obcierają, mam nadzieję, że przez godzinę dam radę z wkładkami żelowymi.
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze nie przypadl jej do gustu ![]() Moj synus tez sie pieknie smieje, czasem na glos, wtedy robi takie dziwne zachwyty ![]() ![]() joanna 9dni to dlugo, ale jak mus to mus ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
witam się i ja na odchowalni
![]() Asiu strasznie współczuję choroby i pobytu w szpitalu - oby szybko Wam zleciało i Laurka była już zdrowa ![]() dziewczyny mnie to normalnie krew zalewa na te wszystkie dobre rady słyszę je zwłaszcza od mojej babci i teściowej i żadnej nie da się przetłumaczyć - na chrzcinach będę mieć kumulację oprócz nich będzie jeszcze wszechwiedząca ciotka ![]() ![]() Karolinek - u nas ostatnio też trwają ożywione dyskusje na temat nowego auta - narazie doszliśmy do porozumienia, że będziemy chcieli kupić przełom 2015 /16 bo marzy nam się nowe nowe albo takie 2 letnie - pod uwagę bierzemy właśnie octawię albo mazdę6 oczywiście combi ![]() ![]() a skodę z silnikiem z volkswagena osobiście bardzo polecam super autko ![]() Domi - wcale nie jesteś okropna i przy tym jak ja reaguje na takie sytuacje to Ty istny anioł jesteś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#173 |
Rozeznanie
|
Właśnie tak się znów poklocilam z własną matką, że mam ochotę spakować się i szybciutko wracać do Warszawy. Cały czas coś jej nie pasuje, albo próbuje mi wcisnąć, że jej zdanie jest najważniejsze. Nie podoba jej się ze mało karmię piersią, jak kąpię Małą, że np. nie używam oliwki ani gąbki, cały czas sugeruje ze Młodej coś jest jeśli płacze. Kurcze sorry, ale wiem kiedy mogę dziecko płacze bo jest głodne, a kiedy nie może zasnąć bądź je coś boli. Młoda nie przepada za smokiem (tzn. Ssie ale ciężko zalapuje na początku do czego on służy
![]() ![]() ![]() ![]() Najbardziej zadziwiające jest to, że z teściową nie mam tego problemu. Świetna kobieta z niej i zdaje sobie sprawę z tego, że teraz już trochę inaczej wychowuje się dzieci. A moja własna matka strzela mi w kolana. Ekstra. Żale wylane, mogę zasnąć spokojnie ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-08-22 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Jaki tu dzisiaj spokoj w nocy. My sie wlasnie karmimy. Trzecia noc z przespanymi 6 godzinami. Oczywiscie przez malutka, sama sie juz teraz tak wybudza. Szkoda tylko ze ja nie moge sie zebrac i isc z nia spac zeby sie wyspac. Powiem wam co do mam i tesciowych ze kazda nawet fa super czasem zrobi cos co nam nie pasuje. Moja wczoraj na spacerze stwierdzila ze malej kest potrzebne slonce i o godzinie 13 w pelnym sloncu prowadzila wozek ze zlozona parasolka zeby malej slonce na twarz padalo. A ja sie marwie jak chodze na spacery ze jaj filtrem nie posmarowalam nawet jak jest w cieniu w sloneczny dzien bo przeciez dzieci maja delikatna skore. Wiadom, ze nic jej sie id tego nagle nie stanie ale raczej nie bez powodu wszedzie pisza zeby nie wystawiac niemowlakow na slonce. I tym sposoben mala jakies 15-20 minut mala sie opalala bo bic sie z tesciowa nie bede skoro ona uwaza ze to zdrowo i w sumie to jedyne w czy mi podpadla wiec nie chcialam robic afery. Nie sadzilam, ze polozna moze miec takie pomysly, te starsze pokolenia jednak znacznie sie od nas roznia.
#175 |
Raczkowanie
|
Moja tesciowa z kolei potrafi powiedzieć malej, ze rodzice Cie nie kochają, jak placze to powie co Ci oni robią... ja tesciowej uwagi nie będę przeciez zwracać. ..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Oj ledwo zywa jestem wieczorem dopadlo mnie zatrucie albo grypa zoladkowa matko cala noc mnie meczylo,mam tylko nadzieje ze na malego nie przelezie jak to grypa
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Rozeznanie
|
I like it wg mnie to odparzenie też tak mieliśmy pielucha zmieniana co godzinę a odparZenie było położną poradziła myć dupke pod wodą nie chusteczki bo sciera się naskórek isudocrem widziałam z godziny na godzinę jak znika też były krostki
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na razie nie zbierałam, bo przez piewsze 3 tygodnie czytałam że mleko jest jakieś inne i uznałam że nie będę potem dziecku np. 4miesięcznemu podawać mleka noworodkowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
lubię zielone pampersy, biedronkowe, te Kindii mniej, ale już się przyzwyczaiłam, bo ostatnio głównie je mieliśmy dla starszej (jakoś się kończyły, że akurat nowa promocja na nie była) a i z rossmana któreś lubię - ale nie pamiętam, musiałabym widzieć ![]() Cytat:
ale Ty te pieluchy zmieniasz jak on nie śpi, tak? a jak śpi też? ja małej też tak często zmieniam jak nie śpi - u mnie to w sumie wymuszone kupami, które są często, nie wiem jak bym zmieniała gdyby ich nie było... ale jak śpi to nie zmieniam - np. w nocy pielucha długo jest, bo jednak mała długo mi śpi, dlatego bardzo pilnuję żeby przed snem zmienić "na ostatnią chwilę" to wychodzi min 6h w pieluszce, no i w dzień raz śpi koło 4-5h... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mieliśmy kupować na koniec roku, ale nasz stary pegout 306 padł i jak mieliśmy naprawiać, wykupować w niedługim czasie ubezpieczenie, a potem za pół roku go sprzedawać, to się zdecydowaliśmy kupić auto wcześniej (do naszego starego nie miescilyby się 3 foteliki "siedzace" + ja jako pasażer, z tym dla niemowlaka się niewygodnie, ale byśmy mieścili)... tyle że skoro nie mieliśmy czym jeździć, to kupowaliśmy na szybko i jednak o te 2-4tysiące musieliśmy obniżyć plan zakupowy (do końca roku mielibyśmy większy budżet), więc C4 które chciał mąż musieliśmy sobie odpuścić, a teraz jesteśmy bardzo zadowoleni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do Mam/Teściowych, to sobie dziewczyny pomyślcie, że się zemścicie za 20-30lat na swoich synowych/córkach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Witam z samochodu... mala dzis w nocy malo spala...
![]() ![]() A mam pytanie odnosnie tej wody przrgotowanej - onama temp pokojowa czy ja podgrzewacie?! Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Rozeznanie
|
Witam was weekendowo
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale jakby mi ktoś palnął, ze rodzice go nie kochają to by poszły noże w ruch! Co do chusteczek jeszcze, to widzę ze nie przewinęły sie BOBiNi. Miałam niebieskie i sa ok, chociaż zapach intensywny i moze zmęczyć, teraz mam różowe (sensitive) i pachną delikatniej. Plus jeszcze taki ze maja sztywne zamknięcie i nie trzeba mieć do nich pojemników żadnych. Dziewczyny a wycieracie chusteczkami rączki i buzie? Bo na moim opakowaniu sa wlasnie 3 rysuneczki: wycieranie rączek, buzi i pupala,ale jakoś tak nie jestem przekonana czy to do końca rozsądne by było...i jednak wycieram rączki woda przegotowaną. Agatkawlasnie tez gdzieś słyszałam ze zamrozonego mleka nie powinno sie za długo przechowywać nie ze względu na utratę jakości, tylko dlatego, ze skład sie zmienia w zależności od potrzeb dziecka.I tak jak piszesz, miedzy pierwszymi tygodniami a kolejnymi miesiącami ta zmiana jest najwieksza. Tak piszecie o kłótniach z mamami/teściowymi a mnie zdenerwowała wczoraj siostra. Aż powiedziałam "moze lepiej juz nie rozmawiajmy" i odłożyłam słuchawkę. Wiecie, ze mikos ma te wysypkę na twarzy i na dodatek na cialku, teraz widze tez ze nie ominie nas problem ciemieniuchy. Podchodzę do tego z umiarkowanym spokojem, staram sie nie robic afery i stosuje do zaleceń lekarzy zeby sie z problemem pożegnać (na cialku to najprawdopodobniej uczelenie, a na twarzy dodatkowo tradzik) . I tak z nią gadam opowiadam co i jak, a ta co chwile, oj to on cos ma z ta Skora nie tak, oj ciemieniucha to tez zle, to choroba. Tłumacze jej ze ciemieniucha to powszechne u takich dzieciaczków, ale dla niej nie. To choroba i juz bo jej córka nie miała :/ i tak mi z Mikosia zrobiła chore dziecko bo sie biedak uczulić na cos, ma tradzik i ciemieniuche :/ i wszyscy dookoła każą mi sie nie przejmować, ze to minie a siostrzyczka w 5 min zasiala panikę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.