|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Ooo tez lubie salatke z makaronem z zupek, ale staram sie za czesto jej nie jesc
![]() i tez kocham Pottera!! Ale my ogladamy Sopot pol na pol z Eska Music cos tam lekka chała, ale co tam ![]() Kuba tez smoczkowy. Jakbym mu dala to by caly dzien ze smokiem biegal. Ograniczam mu smoka tylko do snu+jak baaardzo marudzi. Ostatnio pojechalismy kawalek od domu bez smoka (zapomnielismy). W drodze powrotnej w autobusie urzadzil taka histerjoze, ze myslalam, ze dostaniemy eksmisje i bedzie trzeba isc z buta ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Poza tym wlasnie skonczylam: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/125404/slubna-suknia nie wiem czy w ostatnim czasie czytalam cos lepszego, jestem zachwycona!!! ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Od jutra -20% na rzeczy dzieciece w Reserved. Ja nie skorzystam, ale moze ktoras z Was...
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Wczoraj bylismy na sushi; specjalnie dla Yae kucharze przygotowali mini-sushi - dla 1,5 rocznego dziecka na jeden kes. Wygladalo slodko! Dziekujemy rowniez za wszystkie mile slowa dotyczace najswiezszych zdjec |
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Hejos a ja wstalam z mega bolem jajnika - owulka... Myslalam przez chwile ze to ppecherz ale jednak nie :/ musze zapisac sie do gina ech...
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka. Znów nie mam nic konstruktywnego do napisania. My Nadal na wyjeździe jeszcze do środy. Aż się boje jak wrócę- i stanę na wagę. Jesli nic mi nie ruszyło to włączam level hard core- i ćwiczę dwa razy dziennie.
Wczoraj mieliśmy wychodne- co prawda niecałe 2 godzinki na grillu ale myślami byłam przy Antoniu. .. jestem nienormalna A co do Harrego Pottera- oczywiscie super. Ale ciesze się ze najpierw czytałam książki a potem oglądałam filmy. Jak zwykle film nie równa się książce. Wielbicielom magii w książkach polecam SAGĘ CZARNYCH KAMIENI - czytała któraś? Polecam gorąco- z.a.b.s.ta. (tylko przebrnąć przez początek tragedia- ale lepiej później wrócić i jeszcze raz przeczytać).Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-08-23 o 07:56 |
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja podczytuje,ale nie piszę i w najbliższym czasie moge mniej się udzielać.
Szaja, Debrah, tak konstruktywnie... jak przygotować nastolatkę z lekkim u.u. na rozwód rodziców? Bo ja nie umiem racjonalnie myśleć, a ona jest strasznie rozdarta i podatna na to co się jej powie. Pytam tak w razie wu, w sumie to bardzo prawdopodobna sytuacja.. dziś pewnie więcej się okaże, więc chce być jakimś wsparciem dla ojca. |
|
|
|
#1806 |
|
Konto usunięte
|
Hope, tłumaczyłabym tak, jak młodszemu dziecku. Czyli: czasem ludzie przestają się bardzo lubić, czasem nie potrafią się dogadać i by nie kłócić się ciągle, trzeba zamieszkać osobno. Masz nadal dwoje rodziców, oboje cię kochają*, oboje będą o ciebie dbali, spędzali z tobą czas, ale będą mieszkali osobno. TU nie ma chyba dobrego rozwiązania :/
* o ile oczywiście młoda czuje jakąś miłość i tak dalej, bo to też różnie bywa w różnych rodzinach. Jednak? z perspektywy czasu: lepiej. Poważnie. Najlepsza decyzja mojej mamy. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Dorotka święto zrobiła dzisiaj pospałam z nią do 7:20
|
|
|
|
#1807 |
|
Lurker ;)
|
Rowniez uwazam, ze rozwod mojej mamy to jej najlepsza decyzja w zyciu. Szkoda, ze tak pozno. Zaoszczedzilaby mi nerwicy i wielu stresow...
Kupilismy buciki, musze wymienic na mniejsze, bo pod wplywem glupiego tza wzielam z wkladka o 1,5 cm wieksza niz nozka malej... Kupowanie butow dziecku to koszmar.
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Michaś ma drzemkę, ja szukam części od laktatora, ostatnio Michał się nimi bawił. Przegrzebałam wszystkie pudła z zabawkami, i nadal kilku el. brakuje. A chcę na all wystawić moją medelę Ciekawe gdzie to powciskał skubaniec.Też wczoraj byliśmy kupować buciki. Po domu kapciuszki i crocsy na basen. Sobie w CCC kupiłam fajne buty z rabatem -70 procent Muszę jeszcze na spokojnie pojechać i coś kupić.Muszę uśpić moją kochaną koteczkę jest mi tak strasznie smutno. Na samą myśl wyć mi się chce, a co dopiero jak ją do gabinetu zabiorę. Koszmar jakiś. 14 lat ze mną. To jak członek rodziny. A co ja Misiowi powiem jak będzie pytał o kotka.
|
|
#1809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tzn bardziej ryz i wodorosty ale coś tam skubnie, takie na raz to by moze i całe zjadła.Wróciłam do Was wróciłam już w czwartek bo Hania strasznie źle mi tam spała i pogoda kiepska i jak wróciłam tak mnie wieczorem choroba rozłożyła wczoraj cały dzień masakra ! A Hania dziś w nocy... tragedia tak płakała przez sen nie dało się jej wybudzić, próbowałam delikatnie ale nic nie dało rady. Podejrzewam zęby ale zostały jej 3, jedna 4 i dwie 2 na dole wszystkie 4 przeszła bezobjawowo raczej. Więc może to 3? A w dzień taka jak nie ona zmierzła.W klubie dałam parę zdjęć (sztuk 3)Aha od dzis do 7 wrzesnia w h&m kupon na -20% na dziecięcy ![]() No..to ide chyba do wyra
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowiejcie obie! Zjadla, oczywiscie. Z jajkiem, z malusienkimi sardynkami, z wegorzem i z opalanym lososiem |
|
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1408785175.763605.jpg
Tu przykladowo: normalnej wielkosci kawalek byl podzielony na trzy czesci |
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba podjęliśmy z Tż pewną ważną decyzję, niestety wymaga trochę sił i nie będzie najlepiej na początku ale chyba nie mamy innego wyjścia. Smutno mi i doła mam póki co, więc będę podczytywać jak na razie..
|
|
|
|
#1813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaintrygowałaś mnie... mam nadzieje, że ułoży sie po Waszej mysli !Cytat:
co to to na dole?
|
|
#1814 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przykro mi z powodu konieczności uśpienia, czasem niestety tak trzeba Cytat:
Cytat:
czyli kciuki trzymać? |
|||
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47824362]Laurko, a chcecie drugiego kotka? to pod kątem Misia pytam
przykro mi z powodu konieczności uśpienia, czasem niestety tak trzeba zdrowiejcie! to na dole bym zjadła, co to! pysznie wygląda czyli kciuki trzymać?[/QUOTE] Dzięki Na razie muszę uporać się ze stratą tego kotka. Nie wiem czy chcę na razie kolejne zwierzątko brać do domu. Może jak Miś troszkę jeszcze urośnie. Bardzo mi z tym wszystkim ciężko.no i znowu ryczę
|
#1816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki aby było dobrze Cytat:
My kupiliśmy w środę i ciągle się zastanawiam czy nie są za duże |
||
|
|
|
#1817 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
juz mialam stracha ze mu sie na dobre spanie w dzien odwidzialo ![]() Cytat:
kciuki za to cos tam ![]() bokeh - zdrowka! laurka - sciskam! a myslisz ze ja wczoraj to jak ogladalam? na wpol przymrozonymi oczami firanki fajne, tylko wlasnie co z prabiem, czy beda tak samo efektowane po praniu? Cytat:
![]() a czy niefejsbukowa sirota moze prosic o zdjecie na wizazu?
|
||
|
|
|
#1818 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47817712]Gojka, D. smoczkowa
[/QUOTE]Ej, ale ja zadałam pytanie z czystej ciekawości tylko. Nie krytykuję nikogo ani nic. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nadrobiłam, pocytowałam to teraz mogę podać Wam przepisy Niech je któraś przerzuci do klubu, żeby Wam nie przepadły. Ja nie mam dostępu.Sałatka z papryki i pieczarek 3kg papryki 1kg pieczarek 1kg cebuli zalewa 1,5 szkl octu 2 szkl wody 2 szkl cukru 4 łyżki soli liść laurowy, ziele angielskie Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka lub talarki, paprykę w plasterki. Warzywa sparzyć w wodzie z octem. (ja parzyłam wszystkie osobno, ale chyba nie ma to znaczenia). Zrobić zalewę. Pasteryzować 15 min. Sos słodko- kwaśny 5kg pomidorów 3 kg papryki 2 kg marchewki 2 kg jabłek antonówek 2 szkl oleju 1 szkl cukru 2 główki czosnku 4 łyżki soli pieprz do smaku 0.5 szkl octu papryka w proszku do smaku Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Marchew i jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę przeciąć na pół, wybrać nasiona i zetrzeć na tarce jej miąsz. Warzywa wymieszać razem i gotować około 2.5 godz. Następnie dodać olej, cukier i pozostałe przyprawy. Gotować jeszcze ok godziny. (ja ogotowałam mniej i warzywa blendowałam, żeby było szybciej) Pasteryzować 30min. Sos nadaje się do ryby po grecku, gałek ziemniaczanych, kanapek i obiadów. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i zimno. |
|||
|
|
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baby-sardynki bodajze, specjalnosc z zatoki, nad ktora mieszkamy ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47824362]Laurko, a chcecie drugiego kotka? to pod kątem Misia pytam przykro mi z powodu konieczności uśpienia, czasem niestety tak trzeba zdrowiejcie! to na dole bym zjadła, co to! pysznie wygląda czyli kciuki trzymać?[/QUOTE] Jest pyszne! Chociaz wczoraj jezowce byly najlepsze ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Siostro chodz na facebooka - na forum czy do k. musialabym obrobic zdjecie a przez tel nie umiem |
||
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia specjalnie dla Black. Paulina i jej oczko. Miała tutaj jakieś 3 miesiące. Na aktualnych nie widać za bardzo, bo ma brązowe/piwne oczy.
A w gratisie dorzucam naszą nową gre. Kupiona w biedronce za 18zł wczoraj. Paula sama ubierała Tomka- bo tak go nazwała (Tomik) Jedynie okulary ja przykleiłam. No i pod spodniami jest krawat ![]() Dla porównania po prawej goły chłopiec. Są jeszcze 2 dziewczynki, ale narazie ubieramy chłopców. Nie bawimy się jak w instrukcji, poprostu ubieramy i uczymy się, że buty nakładamy na nogi a czapkę na głowę itp. Zabawa przednia, naprawdę polecam.Pokazuję jeszcze jak Paulina słonko kolorowała. Świnie na czerwono malowałam ja Taką mi dziecko kredkę dało.
|
|
|
|
#1821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1822 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymaj się ciepło.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47822752]Hope, tłumaczyłabym tak, jak młodszemu dziecku. Czyli: czasem ludzie przestają się bardzo lubić, czasem nie potrafią się dogadać i by nie kłócić się ciągle, trzeba zamieszkać osobno. Masz nadal dwoje rodziców, oboje cię kochają*, oboje będą o ciebie dbali, spędzali z tobą czas, ale będą mieszkali osobno. TU nie ma chyba dobrego rozwiązania :/ * o ile oczywiście młoda czuje jakąś miłość i tak dalej, bo to też różnie bywa w różnych rodzinach. Jednak? z perspektywy czasu: lepiej. Poważnie. Najlepsza decyzja mojej mamy. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Dorotka święto zrobiła dzisiaj pospałam z nią do 7:20 [/QUOTE]ile ja bym dała za takie święto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki, będzie dobrze .---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- gojka dzięki za przepisy ![]() a Paulinka bardzo zdolna |
|||||
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny Hani na brzuchu i nogach wyskoczyła pokrzywka i nie wiem czy udać się jak najszybciej teraz do lekarza czy czekać do weekendu? Kurcze nagle jej wyskoczyło nie wiem z czego....
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Łohoho, jaki tu spokoj
![]() Pstryczku, zapraszamy na fb ![]() gojka, zdolna Paulinka ![]() hope, a jednak...? ![]() Ale mnie Jysk wkurza!! W gazetce wszystko pieknie ladnie, a na zywo szity jakich malo :/:/ Szukam poscieli, poduszek i kolder, no wszystkiego naraz po prostu i nic mnie nie zadowala :/ A Wy gdzie kupujecie takie rzeczy? Ikea jakosciowa jest ok pod tym wzgledem? |
|
|
|
#1825 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a cóż tu taka cisza?
![]() ja właśnie próbowałam uspać Anię, ale nic z tego nie wyszło, i tak jak zwylke po 30 minutach zmienił mnie małżon ![]() u nas dzień całkiem udany, jak zwykle sobota robocza, małż kosił trawę, porządkował strych a potem pojechał na piłkę, ja sprzątałam, myłam zabawki ani, zmieniałam pościel, gotowałam obiad i piekłam ciacho na niedzielę. Oczywiście zdrowe dziewczyny, jaka pycha nikomu nie powiedziałam o skłądnikach ciasta zanim nie spróbowali i nikt nie odgadł. Zrobiłam ciasto czekoladowe z...czerwoną fasolą! mmmmmm, pycha pycha, naprawdę polecam, przepis o tu: https://always ☠☠☠☠☠☠☠/czekoladowe-ciasto-z-fasoli/chyba nawijkowa ostatnio podała tą stronę? dziękuję!powiem wam, że mam takie grzeczne dziecko a u nas? powiedziałam: Aniu, musimy jechać do sklepu, więc zjedź sobie jeszcze raz na zjeżdżalni, zrób dzieciom papa i będziemy jechać. A ona? zjechała, zaczęła mówić: mama trzy! (w wolnym tłumaczeniu trzy to u nas wszystko co więcej niż jeden, czasem także oznacza jeszcze ) więc powiedziałam: dobrze, ale tylko raz! zjechała, zrobiła dzieciom papa wzięła mnie za rękę i poszłyśmy ![]() naprawdę jest przekochana ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
może z wyższej półki cenowej by były lepsze, ale te najtańsze to bubel.---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
może z wyższej półki cenowej by były lepsze, ale te najtańsze to bubel.
|
|
|
#1826 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fotę daj jakieś inne objawy? Cytat:
jak tam kupisz, to gdzie indziej już nie---------------- Pstryniu! czy ty chcesz jakieś materiały do 5 klasy (dobrze klasę pamiętam?)? bo mam |
|||
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
ewulka, ejjj, ale ciasto mialo byc na niedziele
![]() ![]() Fajnie, ze sie do czegos przydalam ![]() Kurcze, a bylam dzis w Tesco i nie zerknelam :/:/:/ Dzieki! szaja, dzieki!
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy widać dobrze.... Ale znika i po jakimś czasie pojawia sie nowe w innym miejscu. A objawy inne to rozdraznienie ale to raczej spowodowane tym ze ja to ewidentnie swedzi...
no wiem ze weekend pomylili mi sie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Przypominamy sie
![]() (na pierwszym zdjeciu w tle krzeselko do karmienia wykorzystywane jako komoda pod dekoder tv i gratis poobijaniec na selfie z matką )
|
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

pospałam z nią do 7:20 

Ciekawe gdzie to powciskał skubaniec.
jest mi tak strasznie smutno. Na samą myśl wyć mi się chce, a co dopiero jak ją do gabinetu zabiorę. Koszmar jakiś. 14 lat ze mną. To jak członek rodziny. A co ja Misiowi powiem jak będzie pytał o kotka.

kciuki za to cos tam 

nikomu nie powiedziałam o skłądnikach ciasta zanim nie spróbowali i nikt nie odgadł. Zrobiłam ciasto czekoladowe z...czerwoną fasolą! mmmmmm, pycha pycha, naprawdę polecam, przepis o tu: