|
|
#1771 |
|
Lurker ;)
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Meneq widzialam wasze nowe foto na fb, Yae jest najpiekniejsza
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Cytat:
Dzieki, ale konkurencja niewielka, przeciez tylko trzy sie zebraly. Swoja droga tutaj bycie pieknym nic nie znaczy; w cenie jest bycie "cute". Z charakterkiem Yae, jak to okreslil tz jaj Margaret Thatcher, to bedzie trudne zadanie. Wczoraj bylysmy na spotkaniu z corkami kolegow tz (19 i 17mscy) a dzis z kolezanka z plywalni (urodzona w ten sam dzien co Yae). W tym tygodniu codziennie towarzysko sie udzielalysmy - nie mialam mozliwosci odespac podczas Yae drzemek, ale wyjscie do ludzi bylo mi rownie potrzebne. pstryczku sery to nie jest japonski rodzimy produkt. Mimo, ze mleko produkuja wspaniale, jego przetwory nie zachwycaja. Dobre sery sa z importu i pewnie stad ich cena. |
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47800827]Debrah i inne dziewczyny - owszem, cc nie na zimno lepsze, SI jak najbardziej wymaga stymulacji (ale spokojnie, jeśli nie jest strasznie, to można w domu się bawić i jeśli widzicie efekty pozytywne, to super), ale Debrah głównie chodzi o to, że dziecko jest dostymulowywane w trakcie przeciskania się przez kanał rodny - i tu minus dla cc wielki, że nawet na gorąco
przy cc tego nie ma. Tu fajnie napisane, olejcie to, że chodzi o wcześniaki to się tyyczy po prostu cc również:http://www.akcjafizjoterapia.pl/fizj...przedwczesnie/[/QUOTE] Dzięki, rozumiem Cytat:
Bry dzień! |
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
neti, przeciez ani ja, ani szklanka, ani Aga nie chcialysmy Cie obrazic, takze spokojnie, luzuj majty
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- I zgadzam sie z little- sliczna Yae!!! |
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
WRESZCIE u nas się pogoda zrobiła! Ciągle padało i zimno W niedzielę wracamy do domu. Ale na szczęście jeszcze tydzień urlopu mam. Pozdrawiam z okolicy pięknie pachnącej lasem sosnowym
|
#1776 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
No poszalały. Ugrzęzłam w kuchni a tu tyle stron do nadrobienia Całe szczęście, że już się ze wszystkim uporałam ok 50słoików przetworów, mieszkanie posprzątane i jestem spowrotem. W planach mam generalne, jesienne porządki jeszcze. Później wrzucę przepisy, obiecuję ![]() Bardzo chętnie, ale nie mam dostępu do klubu. Dlatego wrzucę je tutaj, a któraś niech poprostu przeniesie je do klubu. i ja też Cytat:
![]() Cytat:
Ja robiłam rok temu z "własnych" (dostałam od brata) brzoskwini. Cytat:
płacimy 110zł. Całe szczęście, że pneumokoki mamy darmowe, bo starszny wydatek. Moja P coś się przestwiła na 2 drzemki ostatnio. Nie podoba mi się to wcale. Wczoraj drugi raz zasnęła o 18, całe szczęście, że spała do 6 Byłyśmy u okulisty. W sumie wszystko ok. Plamka na oku nadal jest. Jest to znamie na całe życie, na szczęście nie groźne. Będzie artystycznie uzdolniona Ma wadę wzroku, ale narazie nie trzeba jej korygować. Za to bratanek 13 miesięcy musi nosić okulary. Płaciliśmy 100zł i ful wypas, badanie komputerowe, na tym sprzęcie http://optykchojnowski.os1.pl/badanie_to_wiecej/, dno oka. Pełny wywiad, no ful wypas. Tylko tyle, że do Krasnegostawu musiałyśmy jechać. Black jak będziesz u teściów to polecam, naprawdę warto. Ale i tak się opłaca. Wcześniej chodziłyśmy do specjalisty z Lublina, bo zajmuje się wcześniakami. Jedna wizyta ograniczała się do tego, że położył małą na łóżku, zgasił światło, poświecił latarką w oko, popatrzył i 100zł wziął. Drugim razem tylko na ten sprzęt co wklejałam link i tyle. A tutaj pełny profesjinalizm.
|
|||
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze u okulisty wszystko ok ciekawe jak tam Marsi? ------------ wrocilismy wlasnie z 2godzinnej wycieczki rowerowej jeeeeeeeeeesc!
|
|
|
|
|
#1778 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ;]
Wybaczcie może głupie pytanie, ale co to jest cc na zimno a nie na zimno ? ![]() Gojka- dobrze, że u okulisty wsio dobrze ![]() Sytuacja z rana: -Blanuś, wiesz jak mama cię kocha ? -Blanka się gramoli na mnie obejmuje mnie łapkami za szyje i mówi:"niunia mami lubi" <3 Zbieram się do UP złożyć podpis żem bezrobotna, ciekawe jakie kuszące propozycje pracy mi dadzą ? |
|
|
|
#1779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj był gość na ostatecznym pomiarze, powiedział, że mogę zmienić jeszcze kolor frontów do poniedziałku Pstryku, kiedyś chciałaś zdj jak wyglądają te rolety u nas, a więc one są schowane, nie wystają tak chamsko jak w sklepach, bo mamy styropian 15:P No i tzt wreszcie od jutra urlop- 2 tyg Co do czułości- ja jak mówie " Amelka kochasz mamusie?" a ona podchodzi.. przytula mnie i daje takiego całusa, achhhhhhhhhh kocham ją tak strasznie!!!!!!!!! rozwala mnie na milion kawałków<3
|
|
|
#1780 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, a cóż tu taka cisza?
u nas w porządku, rano była u mnie siostra z dwójką synów, ło matko, ale był hałas ![]() a teraz lecę przygotować obiad - łososia z sałatką z grillowanymi warzywami i jakieś smoothie na deser ![]() i lecę się odpicaować, w końcu dzisiaj na grupę jadę ![]() dziewczyny dzieci żłobkowych - jak tam nastroje? to już za tydzień! ja się cholernie stresuję, codziennie tłumaczę ani, że już niedługo pojedzie z tatą do dzieci, i tam bedzie pani ale nie będzie mamy ani taty, Często się pyta wted o kocyk i smoczka, więc chyba rozumie? :cofused: a wy jakoś przygotowujecie swoje dzieci na ten dzień? i siebie? planujecie jakoś przyzwyczajać, np pierwszy dzień 2 h, drugi 4h itd?
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova : love:
Na zimno to taka która jest planowana, a wcześniej ani nie odeszły wody ani skurczy brak - czyli bez czynnej akcji porodowej. Nie na zimno: w trakcie porodu i skurczy już. Duża różnica dla dziecka. Deli : czy tobie też nie działa grupa next? zniknęła mi z listy moich grup.. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Ewulka polecam poczytać: http://agnieszkastein.pl/akcja-adaptacja/ Jest jeszcze webinarium - czyli taka konferencja z udziałem chyba także agnieszki stein - do odsłuchania ( bo nagranie stare) 2 h o tym - tylko, że płatny dostęp 25zł. http://sklep1408749.home.pl/pl/p/Akc...o-nagrania/126 nie słuchałam bo póki co potrzeby brak, ale wiele mam to poleca. I tulę, bo wyobrażam sobie stres! |
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Mam
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ale jeśli teściowie będą potrzebowali jakiegoś dobrego lekarza, to wtedy się do Ciebie odezwę po namiary. ![]() A co do plamki, to ja też mam - znamię właśnie, widać je zawsze na zdjęciach mojego oka, gdy fotografuję swoje mejkapy. Coś takiego ma Paulinka?Ale tak a propos tematu, to muszę się wybrać po nowe okulary. |
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
kurdę, to co ja zrobię? chyba mnie nie wywalili? założyłam album wg regulaminu, wg zasad, z butami młodej.. nie wiesz kto tam adminem jest? napisałabym na pw.
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
To jest chyba grupa tajna, bo mi nie pokazuje. Ale dzięki póki co.
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Deli - u nas identyko z tym kochaniem, przychodzi i przytula
K. czasem tez podchodzi znienacka, robi po glowie cacy-cacy i daje buziaka obowiazkowo w usta juz sie powoli przyzwyczajam do tych rolet nigdy wczesiej nie widzialam ich w normalnym domu albo poprostu nie zwrocilam uwagi, tylko sklep i sklep a teraz to w sumie coraz czesciej widze a teraz mlody chodzi z moimi perfjumami i sie "psiuka" po szyi Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-08-22 o 13:44 |
|
|
|
#1788 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Mąż 1 września wolne ma, więc pewnie po obiedzie zgarnie dziecię, ale no zwyczajnie ja już będę w pracy, on potem też, więc z musu zostanie na głęboką wodę dana. |
||
|
|
|
#1789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zawsze oglądam dokładnie Twoje zdjęcia na blogu, filmiki też śledzę, ale plamki nie zauważyłam Trudno więc powiedzieć czy to samo. W każdym bądz razie okulista mówił,że to znamie tak samo jak na ciele tak samo i na oku można mieć, więc chyba to to samo. Teraz słabo widać, bo ma piwne/ brązowe oczy. Rok temu miała błękitne i wtedy mocno rzucało się w oczy. Mi się to podoba, jest oryginalna przez to---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Zapomniałam jeszcze zapytać. Używacie jeszcze smoczków? Ewulka wspominała o smoczku do żłobka i tak mnie zaciekawiło ile dzieciaczkó jeszcze smoczkowych. My już od dawna nie używamy. ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Zapomniałam jeszcze zapytać. Używacie jeszcze smoczków? Ewulka wspominała o smoczku do żłobka i tak mnie zaciekawiło ile dzieciaczkó jeszcze smoczkowych. My już od dawna nie używamy. |
||
|
|
|
#1790 |
|
Konto usunięte
|
Gojka, D. smoczkowa
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja ja szłam do zerowki ze smokiem
Gojka fajne badanie ja wspominam nasza wizyte u okukistki jako koszmar Powiedziałam wczoraj szefowi o ciąży nie byl zachwycony ze sam zostaję jeszcze prezes chyba dopiero ze zwolnienie m w reku powiem boje sie ze zarzuci mi ze kombinuje, ale wczoraj dzien nie z tej ziemi poinformowalam jeszcze dwojke moich pracownikowi o moich planach a potem dwie informacje z oferta przejścia do innej firmy musiałam pod ziekowac i odmowic pewnie jak skończę macierzyński to bedzie pustka w ofertach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do plamki, to dodaję fotkę - tutaj dobrze ją widać i na każdym innym zbliżeniu oka też, bo zawsze fotografuję właśnie to oko. Drugie jest brzydsze (a raczej powieka jest brzydsza). Coś takiego ma Paulinka? A co do smoczka, to tak, Oliwka używa, ale tylko do spania. Na razie go lubi za bardzo, żebym jej na siłę zabierała, poczekam do dwóch latek i wtedy jakoś odzwyczaję inaczej.
|
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
która ogląda harrego? przyznać się!
ja kocham książkę, film ok, ale jednak książka jest ...ach
|
|
#1794 |
|
Konto usunięte
|
Kocham pottera
|
|
|
|
#1795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.tysiagotuje.pl/2013/04/pl...z-syropem.html na tej stronie jest jeszcze kilka innych fajnych przepisów, na razie czytam, spisuję i będę gotować ![]() o przepisy bardzo proszę ![]() i dobrze, że u okulisty ok, że nie potrzeba okularów jaki elegancik, może na randkę się wybiera ![]() zrobiłam ciasto ze śliwkami, sałatkę z zupek chińskich, pieczarki w cieście francuskim a i tak siedzę głodna
|
||
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Delicjanka;47818598]która ogląda harrego? przyznać się!
ja kocham książkę, film ok, ale jednak książka jest ...ach [/QUOTE] a wczoraj i dzis nie spal NIC ![]() ksiazka boska, smialam sie na glos jak czytalam, film ujdzie ale ksiazka jest mega ja zaczynam ogladac z archiwum x S1E1 za mna ogladalyscie? ![]() chyba zartujesz? byle co na sobie ma, bez ladu i skladu no chyba ze te perfumy Cie zmylily ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- ciekawe jak tam Sylwietta... martwie sie
|
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pstryczek84;4781954 1]
Cytat:
![]() mam takiego sąsiada, zawsze taaaaaak pachnie a ubrany byle jak
|
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pstryczek84;4781954 1]
Cytat:
a drzemki..ostatnio A. miała trzy, wstalysmy o 5.30 to o 7.30 drzemka, nastepna o 10 a później o 16:P ;P ale skonczyło się;p ostatnio A. ma drzemke o 10-10.30 do 12:P a zasypia o 20.40 ech, bateria w lapku sie konczy, a daleko do gniazdka ![]() nancy, a jaka salatka z tego makaronu? ciekawa jestem;> ja jutro robie pyzy i grochówke ![]() oj chyba u mnie w kuchni zawita taka "firanka/panel"<3 :P http://allegro.pl/firanki-firany-int...539645772.html
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-08-22 o 22:10 |
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Deli kiedyś wrzucałam do k. przepis
![]() makaron z zupek chińskich kruszysz, dajesz do miski, kroisz co masz pod ręką (u mnie kurczak wędzony, papryka, sałata, kukurydza ale można też ogórka kiszonego, fasolę), dodajesz majonez (ja mieszam majonez z jogurtem) i po jakiejś godzinie można zajadać ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- też mi się takie firany podobają, tylko zastanawiam się, jak się je pierze
|
|
|
|
#1800 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Zdradzałam Was z innym forum przez chwilę ale w szczytnym celu, adoptujemy takie oto stworzenia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

przy cc tego nie ma. Tu fajnie napisane, olejcie to, że chodzi o wcześniaki 
a reszta przy okazji sie nawinela

)

i jakieś smoothie na deser