Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-23, 09:47   #1441
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Jak ktoś nie ma jeszcze wyprawki to ja polecam sprzedającego otek_76 super ceny, fajny kontakt i przesyłeczka była bardzo szybka.
dobrze wpisałaś nazwę ? bo mi nie znajduje na allegro
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 09:50   #1442
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
słyszałam, że z Dady też są dobre...tylko nie wiem, czy mają jeden rodzaj czy kilka. Wiem, że Sroka poleca Dada Cotton ultra sensitive. A jeśli masz kartę Rossnę to w Rossmanie jest promocja Huggies 3 opak. 64 szt. = coś około 10 zł.
mam, przejdę się zwłaszcza że rossmana mam pod nosem tak jak i biedronkę Widziałam właśnie tego bloga Sroki, kurde ma kobita zaparcie w tych recenzjach

Cytat:
Współczuj chorego chłopa, niby tacy twardziele, a nawet katarek to już pewna śmierć

Jak ktoś nie ma jeszcze wyprawki to ja polecam sprzedającego otek_76 super ceny, fajny kontakt i przesyłeczka była bardzo szybka.
mi nie znalazło sprzedającego ??
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 10:04   #1443
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
dobrze wpisałaś nazwę ? bo mi nie znajduje na allegro
Przepraszam trochę pojechałam z tą kreseczką to jest po prostu otek76

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 10:07   #1444
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
bo ja już kombinowałam...kotek, motek
Stary 2014-08-23, 10:12   #1445
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
od razu lepiej
a butelki brałyscie antykolkowe czy normalne? i wciąż zastanawiam się Avent czy TT
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-08-23, 10:22   #1446
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
od razu lepiej
a butelki brałyscie antykolkowe czy normalne? i wciąż zastanawiam się Avent czy TT
Ja kupiłam antykolkowe z aventu jedną 125ml a drugą 260ml i od razu smoczki na 3+ i 6+, bo były po ok 5 zł. Mam jeszcze jedną z Kubusiem puchatkiem taką zwykłą z biedronki za 4 zł, ale to raczej na później.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-08-23, 10:23   #1447
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
od razu lepiej
ja mam Avent antykolkową z serii natural

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-23, 10:37   #1448
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Witam sie!
Martha anemia anemia powoli... popatrzylam w karte i okazalo sie ze mialam jednak 2 morfo do tej pory i najpierw 13,2 hb potem 12.6 a teraz 11.9.... takze systematycznie spada. Teraz jest na granicy wiec bo od 12 norma ale widac co sie dzieje....
Poprzednim razem dopadlo mnie po ciazy dopiero a to i tak zelazo mialam niskie ale w morfo sie nie odbilo a teraz juz w ciąży. ...

A poza tym dopiero wstalam... poszlam spac 'wczesnie' i wiecie 'gdy pan spi zlodziej sie zakrada'... obudzilam sie o 4 i Johny zasikany... ale przynajmniej wiem ze ochraniacz dziala bez zarzutu. Tylko nie zasnal przez 2h i ja z nim na tym jego lozeczku... przyszlam do siebie o 6 i wstslam teraz. Na szczescie u malego sucho.

Wstaje ogarniac i gotowac. Moze uda mi sie wyrwać na godzinke do galerii...

Milej soboty

no to spada faktycznie hb, mimo, ze wydaje mi się, ze nie tak drastycznie, to i tak dobrze. ale teraz chyba 0,1 poniżej normy CI wyszla? zawsze cos jak to się mowi. dobrze, ze bliżej końca mamy!

co do materaca i jeszcze siusania, to ja bym się nie zrazala i tak trzeba synka pochwalić, ze dzielnie się stara.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Musialabym mierzyc bo tyle kg na plusie to cieko z rozmiarem trafic

Wiecie co ten zajad u corki coraz gorzej wyglada, ma ropne krostki juz pod dolna wargą , pod nosem krostek, nie wiem czy nie jakas opryszczka bardziej, bo zajad przewaznie w kaciku ....

chyba opryszczka skoro się roznosi...
ja kupowałam hascovir, tanszy odpowiednik zoviraxu
a wiadomo, ze dzieci chyba gorzej znosza, przeszlabymi się do apteki, niech mala nie cierpi i zdrowieje, bo wirus lubi wracac niestety. mnie dopiero przeszlo po kuracji tabletkami - groprinosin ( czy jak to się pisze )

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Mogła być za duża porcja trochę. Niestety tak to działa. Też mnie to wkurza, bo cały czas półgłodna chodzę na tej diecie cukrzycowej.
moja porcja pierwszego sniadania : to poltora kawalka chleba zytniego orkiszowego, 3 plastry schabu pieczonej ( wedlinka ), 4 plastry pomiodora i pol jabłka... i teraz zjadłam II sniadanie, bo glodna

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
martha, daj sobie trochę czasu. Cukry są złośliwe! Ja przez ponad miesiąc kombinowałam co mam jeść żeby mi nie skakały. Rano teraz jem np. 3 kromki chrupkiego pieczywa i 1,5 parówki, i jest ok. Dopiero potem jem normalne pieczywo, na 2 śniadanie. Parówki nie podnoszą mi cukru no i jestem dzięki nim w miarę najedzona, tak mi najbardziej pasuje. Dzisiaj miałam na czczo za wysoko to zjadłam tylko 2 kromeczki i po godzinie cukier poniżej normy, dlatego bez wyrzutów sumienia zjadłam mini porcję płatków z mlekiem i jest fajnie A na obiad często robię jednogarnkowce, podsmażam na małej ilości tłuszczu cebulkę, pierś z kurczaka, paprykę, cukinię, no co sobie chcesz, przyprawiam to dobrze, zalewam pomidorami z puszki albo passatą i tak sobie duszę i jem z makaronem, kaszą albo ryżem. Jak nie mam pomysłu to zawsze robię coś takiego
a nam odradzali wase :conf used: i bądź tu madra, ale Sweet skoro Twoje cukry po tym nie wariują, to i ja sprobuje dziekuje bardzo za podpowiedzi, bo poki co naprawdę się przejelam i stresje się, ze cos robie zle.

u nas dziś słoneczko i cieplo!!! z czego się ciesze, ale podobno od jutra załamanie pogody się zbliza. może to i dobrze? odpocznę od goraca!

co do butelek - jedna mam antykolkowa z zestawem z laktatorem avent, a dwie zwykle najwyżej dokupię sobie później.

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 10:42   #1449
aleska
Raczkowanie

begie13 - gratulacje, śliczne zdjęcia, a jaki ma słodki mały nosek

Imię Wanda bardzo mi się podoba (wybierz Wandę, wybierz Wandę :P)

Łączę się w dylematach związanych z ubraniami ciążowymi na zimę. Zastanawiam się, czy nie sprawić sobie jakiegoś ponczo na cieplejsze dni jesienne, a z typowo zimowymi kurtkami, to nie mam pojęcia. Chyba poczekam, aż zrobi się naprawdę chłodno i kupię coś używanego. A może w lidlu będą jakieś niedrogie kurtki, to większy rozmiar sobie sprawię.

To samo mam ze spodniami. Nie wiem czy kupować leginsy ciążowe, czy zwykłe. Niby w zwykłe z h&m, tylko rozmiar większe niż normalnie wchodzę bez problemu i w brzuch mnie nic nie uciska. A zwykłe można kupić z fajnymi wzorkami albo wstawkami z ekoskóry, albo imitujące jeans itp. Tylko czy np. w 8 lub 9 miesiąc będą też ok? Ciążowe to niestety same zwyklaki bawełnianie.
Mam też straszną ochotę na białą koszulę, taką luźną i sięgającą za tyłek Z ciążowych nic nie znalazłam, więc będę szukać normalne, ale w większym rozmiarze, żeby była luźniejsza.

Wczoraj zrobiłam mega zakup ciuszków dziecięcych na olx. Za 100 złotych mam zimowy kombinezonik, z 17 bodziaków z długim rękawkiem, kilka z krótkim, dresik, 6 par spodenek, 5 bluzeczek, rajstopki, 5 par śpiochów i 3 pajace i jeszcze parę rzeczy W dodatku okazało się, że osoba sprzedająca mieszka 5 minut spacerkiem ode mnie

Cytat:
poltora kawalka chleba zytniego orkiszowego, 3 plastry schabu pieczonej ( wedlinka ), 4 plastry pomiodora i pol jabłka.
A chleb nie jest czasem słodzony słodem albo barwiony karmelem? U niektórych osób chleb w ogóle (a w zasadzie węglowodany) powodują skoki cukru. To samo ryż lub makaron. Szynka (jeśli sklepowa) też zawiera czasem cukier albo syrop glukozowy. A z owocami to trzeba ogólnie uważać, bo fruktoza też podnosi cukier.

Edytowane przez aleska
Czas edycji: 2014-08-23 o 10:49
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 10:46   #1450
Keithlyn
Zadomowienie

Hej dziewczyny
przepraszam ze nie bede cytowac..ale pisze z tel (czego nie nawidze )bo lapek mi sie zepsuł....gratulacje kolejnych trymestrów i tygodni!

do kiedy jest ta promocja na chusteczki w rossmanie wiecie???

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 10:47   #1451
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Rosalie - trzymam kciuki za rezonans, mam nadzieje, ze wszystko okaze sie dobrze i wrocisz tu do nas na dluze

Kasiu - wspolczuje bezsennosci, mnie tez tak bralo ale odkad wyjechalismy i sie relaksuje i dotleniam spie jak suseł
Poduszka do spania rowniez ma w tym swoj udzialjest rewelacyjna

Ecleris- jak sie miewasz cos lepiej?

Ela - trzymam kciuki za udane odpieluchowywanie juz chyba najgorsze za Toba

Dziewczyny jak czytam Wasze rozterki wozkowe to sie bardzo ciesze, ze nie musialam wybierac wozka tylko pozyczylam, czeka mnie to dopiero przy spacerowce ufff..

Mam dola od wczoraj bo sie dowiedzialam, ze kolezanka z pracy ktora jest tez w ciazy i ma termin miesiac po mnie, robila badania prenatalne i wyszly jej u dziecka nerki echogeniczne w zwiazku z czym grozi jej malowodzie (w ciagu 3 tygodni zmiejszyla jej sie ilosc wod plodowych z 14 cm do 9cm ) (miala juz to w pierwszej ciazy) i aminioinfuzja, obie nerki sa echogeniczne i nie wiadomo jak to wszystko sie skonczy w pierwszej ciazy syn tez mial problem z nerka ale tylko jedna i po aminioinfuzji odkleilo jej sie lozysko i urodzila w 8 miesiacu

U nas dzisiaj troche chmur i chyba pojedziemy do Wladka polazic.

Milej soboty
strasznie smuca mnie takie wiadomosci..staram sie unikac podczytzwania albo ogladania takich programow bo potem sie nakrecam mam nadzieje,ze wszystko bd dobrze z jej maluchem..3 mam kciuki

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Witam się w 3 semestrze

Wczoraj Was tylko podczytywałam bo miałam gości i cały dzień byliśmy na zakupach, wróciłam taka padnięta że szok... CHyba już czas ograniczyć takie latanie... Przyszły mi z Allegro 2 pary spodni ciążowych - z TopShop i H&M i obie są bardzo fajne jakościowo, mogłam wziąć rozmiar mniejsze bo trochę przyduże ale przynajmniej będą wygodne

Ja w ogóle strasznie wagowo do przodu ruszułam, w ciągu 3 tygodni mam 2 kg na plusie, a w ciągu całej ciąży niecałe 6, boję się że jak się rozpędzę to nie zmieszczę się w tych 10-12 kg co mi diabetolog powiedział... A ciągle jestem na diecie i głodna oczywiście!

begie, jaka śliczna kruszynka!!! Nie mogę się doczekać aż zobaczę swoją, dzisiaj śniło mi się badanie

Mam, i nawet kupiłam tą pościel, i od razu ostrzegam NIE KUPUJCIE stąd: http://allegro.pl/12-czesciowy-kompl...470747003.html
Zamówiłam ją 2 tygodnie temu i do tej pory babka nawet mi nie odpisała kiedy mogę się spodziewać wysyłki, nie potwierdziła zamówienia, no nic, całe szczęście że kasy nie wpłaciłam z góry.

To samo mają tu, trochę inne wzory, ale sprzedawca jest wiarygodny:
http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-d...515380606.html

Kurczę, mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy
sweetgratki za 3 SEMESTRI dzieki za link..zostalo mi juy tylko to

Cytat:
Sweet gratki za 3 semestr

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

ja myślałam też może nad jakimś takim fasonem, podaję tylko jako przykład, bo to jest akurat letnia chyba nieocieplana i może niekoniecznie taka kolorystyka http://allegro.pl/50-fresh-made-neon...510497156.html

myślę, że takie wiązane w pasie to dobre rozwiązanie, teraz bez wiązania, a potem normalnie sama nie wiem już..... muszę obczaić najpierw tą mamy kurtkę i ile ona ma zapasu w pasie
ooo..to jest cos dla mnie..kolory tez mi sie widza..

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
no wlasnie, zajad przewaznie sie nie rozprzestrzenia, a ona ma juz te krostki pod wargą, a to w kaciu wyglada jak zajad-peka i ropieje
moze przejde sie jeszcze do apteki
chyba lepiej do apteki,bo moze to byc jakas wirusowa zmiana i bd sie przenosic jak mala np.bd pocierac raczka

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
No jak pod noskiem i pęcherzyki sie zrobiły to raczej oprycha może zoviraxem posmaruj, a swędzialo i bolało ja troszkę wczesniej? Ja niestety mam spore problemy z ta opryszczką i zazwyczaj robi mi sie pod nosem ale w kąciku tez sie zdarzyło, na poczatku ciazy to nawet 4 pod rząd mi sie robiły :-/ szkoda dziecka tylko bo to męczące

Ja dzis tez coś spać nie mogłam :-/, zaraz sie zbieramy i jedziemy do Ustronia , teściowa jest tam w sanatorium i zaprasza nas na obiad i deser, z teściowa raczej za sobą nie przepadamy raczej tolerujemy sie ale przynajmniej sie smacznie najem

hehe..pokonalas mnie..a co tam..niech przynajmniej brzusio i maluch bd zadowoleni

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Czekoladko nie masz chyba wyjścia. Idź do apteki boszkoda małej. Ja na szczęście nie wiem co to opryszczka (tfu... tfu...) ale mój mąz nadrabia za mnie i to z nawiązka.... bez względu na porę roku co i rusz ma to dziadostwo. U mniego sprawdza się zovirax pod warunkiem że posmaruje jak tylko poczuje pierwsze symptomy... Ale nie wiem jak to est z dziećmi. czy Zovirax można stosowac u dzieci ???? W aptece Ci na pewno podpowiedzą

Kasiu to już nie wiem... a lubisz ciepłe mleko? Może spróbuj bo i tak nie masz nic do stracenia
Udanych zakupów

ooooo Justana przypomniałas mi o kurtce narciarskiej !!!! Ja też taka mam przeciez. Nie jest taka typowo zimowa, z odpinana podpinką. Muszę ją ściągnąć ze strychu i przymierzyć !
Jedyny ból to buty !
Muszę coś kupić i właśnie myślałam o takich jak Kasia... do kostki z suwaczkiem... Tylko do tek kurtki to nie bardzo.... ehhhhhhhh i weź tu człowieku w miarę wygladaj !!!

Na pewno przydałby mi się sweter ciepły. Musze poszperać na all.

aa i najważniejsza informacja dnia :

mój maż właśnie pojechał do chirurga na usunięcie zęba Niestety innego wyjścia już nie było. Ratowaliśmy ten ząb od kilku lat ale ostatnio tak juz sie złamał że tylko usuniecie wchodziło w grę...
Więc już widzę co dziś będzie w domu - Szpital !!!! Bo chłop chory to gorszy niz dziecko !!!! Boże daj mi cierpliwości !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja tez sie szykuje na szpital w domu tak wiec rozumiem co Cie czaka

dzieki dzieki..tz sie poki co nastawia psychicznie jak to rano stwierdzil..wybyl na budowe bo tyle dzis mu znajomych pomoc przyszlo..a ja glupi babol szzkuje obiad dla 10 chlopow..kartofli mi zabraknie

przebudzilam sie po 6 i juz nie spie..pierwszy dzien tak wczesnie i mi oczy juz leca dlatego Kasiu wspolczuje bezsennosci..

sprzatam od rana,wstawiam pranie i wycieram i tadam..mysl mi przez glowe przeleciala/a jak od tego schylania i plukania szmaty gniotę malego albo miazdze mu narządy?chyba mnie juz totalnie pogrzmilo

Rosalie bd dobrze..glowa do gory
Ela i tak maly to dobrze znosi..wielkiedl a niego..ja tez jeszcze walcze z anemia ale juz nieco lepiej..duuuzo zielonego i mieska

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-23, 10:51   #1452
martha330
Zakorzenienie

aleska udało Ci się, ze tak blisko i ze taki zapas ciuszków będziecie mieli! aj aj a male ciuszki sa słodkie i nie sposób oderwać od nich wzroku

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
przepraszam ze nie bede cytowac..ale pisze z tel (czego nie nawidze )bo lapek mi sie zepsuł....gratulacje kolejnych trymestrów i tygodni!

do kiedy jest ta promocja na chusteczki w rossmanie wiecie???
promocja z huggisami do 28.08 u mnie w ross chwilowy brak towaru hahahaha

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 10:54   #1453
esti87
Rozeznanie

Cytat:
od razu lepiej
ja tez mam z TT..ale tylko 1 kupilam...druga mam z disneya,ta co sloneczko z biedry..jak bd trzeba to zawsze dokupic mozna

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
begie13 - gratulacje, śliczne zdjęcia, a jaki ma słodki mały nosek

Imię Wanda bardzo mi się podoba (wybierz Wandę, wybierz Wandę :P)

Łączę się w dylematach związanych z ubraniami ciążowymi na zimę. Zastanawiam się, czy nie sprawić sobie jakiegoś ponczo na cieplejsze dni jesienne, a z typowo zimowymi kurtkami, to nie mam pojęcia. Chyba poczekam, aż zrobi się naprawdę chłodno i kupię coś używanego. A może w lidlu będą jakieś niedrogie kurtki, to większy rozmiar sobie sprawię.

To samo mam ze spodniami. Nie wiem czy kupować leginsy ciążowe, czy zwykłe. Niby w zwykłe z h&m, tylko rozmiar większe niż normalnie wchodzę bez problemu i w brzuch mnie nic nie uciska. A zwykłe można kupić z fajnymi wzorkami albo wstawkami z ekoskóry, albo imitujące jeans itp. Tylko czy np. w 8 lub 9 miesiąc będą też ok? Ciążowe to niestety same zwyklaki bawełnianie.
Mam też straszną ochotę na białą koszulę, taką luźną i sięgającą za tyłek Z ciążowych nic nie znalazłam, więc będę szukać normalne, ale w większym rozmiarze, żeby była luźniejsza.

Wczoraj zrobiłam mega zakup ciuszków dziecięcych na olx. Za 100 złotych mam zimowy kombinezonik, z 17 bodziaków z długim rękawkiem, kilka z krótkim, dresik, 6 par spodenek, 5 bluzeczek, rajstopki, 5 par śpiochów i 3 pajace i jeszcze parę rzeczy W dodatku okazało się, że osoba sprzedająca mieszka 5 minut spacerkiem ode mnie

A chleb nie jest czasem słodzony słodem albo barwiony karmelem? U niektórych osób chleb w ogóle (a w zasadzie węglowodany) powodują skoki cukru. To samo ryż lub makaron. Szynka (jeśli sklepowa) też zawiera czasem cukier albo syrop glukozowy. A z owocami to trzeba ogólnie uważać, bo fruktoza też podnosi cukier.
za udane zakupy

Manieczka..oooo..to taki???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0967.jpg (128,9 KB, 15 załadowań)
Stary 2014-08-23, 11:13   #1454
Zanet84
Zakorzenienie

ja uciekam, coś porobię w domu i może wyjdę się dotlenić, bo słoneczko świeci miłego dnia Wam wszystkim życzę
Stary 2014-08-23, 11:15   #1455
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć, podczytuje was, ale nie mam kiedy pisać, witam się w 30 tygodniu.

Jest super, z kumpelą siedzimy do późna, dzieci wstają po 6.
Dostałam w prezencie lezaczek fisher price ten z lwem, bo synek kumpeli już wyrósł
Jutro wracamy do domu,muszę synkowi kupić kapcie i spodnie dresowe do przedszkola.

Ja na jesień mam botki płaskie wsuwane, ale stopy mi nie puchną, to w bardziej dopasowane może też wejdę.
Mam kurtkę parke i luźne swetry, do porodu jakoś dociagne, nie chce kupować kurtki.

Trzymajcie się

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-23, 11:34   #1456
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

Jest super, z kumpelą siedzimy do późna, dzieci wstają po 6.
Dostałam w prezencie lezaczek fisher price ten z lwem, bo synek kumpeli już wyrósł
Jutro wracamy do domu,muszę synkowi kupić kapcie i spodnie dresowe do przedszkola.

Ja na jesień mam botki płaskie wsuwane, ale stopy mi nie puchną, to w bardziej dopasowane może też wejdę.
Mam kurtkę parke i luźne swetry, do porodu jakoś dociagne, nie chce kupować kurtki.

Trzymajcie się
Trzymaj się ciepło i baw się dobrze))
jak widac u ans niewiele się zmienia, ciągle jakies dylematy hehe

wiecie co wam powiem, zgłupiałam już
patrzę na Wasze listy i każda zamawiała co innego różne podkłady, różne balsamy, kremy itp a ja za cholerę teraz już nie wiem co kupić
jak ogarniałyście tą gemini? wpisywałyście konkretną rzecz czy szukałyście po produktach?
Lilianna 27.11.2014 r.
Stary 2014-08-23, 11:47   #1457
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

chyba opryszczka skoro się roznosi...
ja kupowałam hascovir, tanszy odpowiednik zoviraxu
a wiadomo, ze dzieci chyba gorzej znosza, przeszlabymi się do apteki, niech mala nie cierpi i zdrowieje, bo wirus lubi wracac niestety. mnie dopiero przeszlo po kuracji tabletkami - groprinosin ( czy jak to się pisze )

.
bylam w aptece i pani tez obstawia ze to raczej wirusowe czyli opryszczka, dalam nam zovirax duo - niby nie stosowac u dzieci ponizej 12 lat, ale powiedziala zeby cieniutka warstwa 2 razy dziennie posmarowac a w poniedzialek do lekarza, zeby obejrzal bo z opryszczka u dzieci nie ma zartow.....no i spojrzala jeszcze na moj brzuch i powiedziala zebym tylko ja nie dostala

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 11:55   #1458
Keithlyn
Zadomowienie

Martha dzieki za info

justana ja wchodziłam na kategorie poszczegolne i leciałam po kolei
Potem eliminowałam to co mi wydawało sie nie potrzebne

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 12:21   #1459
paulina119a
Zadomowienie

Już po wyrwaniu !
Chirurg go wymęczył bo na fotelu siedział ponad godzinę przez to, że ten ząb popękał na kilka kawałków podczas rwania Teraz zasnął choć znieczulenie puszcza więc czuję, że niedługo się zacznie bal...

A ja kolejny dzień mam mega skurcze HB... momentalnie mi dęba staje brzuszek. Tylko że to się robi już dośc bolesne martwię się bo i krzyż zaczął mnie boleć
Stary 2014-08-23, 12:25   #1460
fiorella22
Zadomowienie

Witam sie z Wami weselnie my jestesmy w drodze do Elblaga na weselicho

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 12:28   #1461
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Już po wyrwaniu !
Chirurg go wymęczył bo na fotelu siedział ponad godzinę przez to, że ten ząb popękał na kilka kawałków podczas rwania Teraz zasnął choć znieczulenie puszcza więc czuję, że niedługo się zacznie bal...

A ja kolejny dzień mam mega skurcze HB... momentalnie mi dęba staje brzuszek. Tylko że to się robi już dośc bolesne martwię się bo i krzyż zaczął mnie boleć
biedny ten twoj tż.....

mnie wczoraj caly czas w krzyzu bolalo a dzisiaj nic

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 12:34   #1462
Kasia427
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj zrobiłam porządek w szafie na korytarzu, trochę się poschylałam i też mnie w krzyżu boli, aż do nóg promieniuje... ale brzuch się nie napina, ani nie twardnieje... robię obiad, a później jak chłopaki pojadą na ten basen to się położę i będę leżeć
Stary 2014-08-23, 12:39   #1463
paulina119a
Zadomowienie

Jak boli tylko w krzyżu to podobno nie ma obaw, tak mi gin i położna mówili.
Mówili tez, że niepokojace są skurcze HB i jednocześnie bołe w krzyzu gdyż to w każdej chwili może przerodzić się w akcję porodową
Już zaczynam sie nakręcać. Martwię się nie na żarty !
Leżę od rana i nic nie jest lepiej... a w domu nic nie zrobione i jeszcze chłop ledwo dycha

czy Kiara to gdzies wyjechała? Przeoczyłam coś? Bo juz kilka dni nie daje znaku życia....

Fiorella miłej zabawy.

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-23 o 12:41
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 12:49   #1464
Aleaa_
Wtajemniczenie

Wreszcie mam dostęp normalny do neta

To tak pobieżnie nadrobiłam, bo tyle piszecie że nie wiem już do czego się odnosić, wybaczcie

Gratulacje nowych tygodni, kolejnych trymestrów, a ja też się pochwalę bo od wczoraj wkroczyłam w III trymestr

U mnie dobrze, remont pełną parą idzie, wszędzie biało bo szpachlowanie idzie. Wczoraj przed wyjściem do szkoły rodzenia przyszła paczka z gemini, także 90% wyprawki już mamy. Zostały butelki do kupienia, przewijak i łóżeczko z materacykiem i jakieś pierdołki. Nawet się sprężyliśmy z zakupami
Zaraz zrobię przegląd ubranek z sh, które mama zakupiła do tej pory to wstawię jakieś fotki grupowe. Ale to za moment, bo idę do klubu nadrobić zaległości jeszcze

Stęskniłam się za Wami!

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 13:13   #1465
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
To idziemy łeb w łeb gratuluję kolejnego tc
Stary 2014-08-23, 13:16   #1466
ela_86
Wtajemniczenie

fiorella dobrej zabawy!

Indra Tobie również, relaksuj się

paulina leż dalej, może minie, a łyknęłaś już Nospę??

Aleaa witamy znowu

ja siadłam w końcu, obiad ugotowany, pranie zrobione, ogarnięte w miarę...

Johnemu się załączyła taka gadana, trajkocze non stop, zaraz zamęczy tza biedny chyba teraz dopiero odczuwa te wyjazdy ojca i w weekned nacieszyć się nnie może.
gada coś gada i nagle "kocham Ciebie Tato"

zresztą do mnie też
"a co robisz"
"a po co Ci te rękawiczki"
"a gdzie są te buraczki"
"a ja w tym czasie podleję pomidorki"

ja mówię, że tak (rzadko mu pozwalam, bo najchętniej podlewałby co 5 minut)
i słyszę
"hura, huraa
kocham Ciebie Mamo"....

i te jego zaczepki: "Maamooooo? co powiesz"

uwielbiam
Stary 2014-08-23, 13:22   #1467
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co wam powiem, zgłupiałam już
patrzę na Wasze listy i każda zamawiała co innego różne podkłady, różne balsamy, kremy itp a ja za cholerę teraz już nie wiem co kupić
jak ogarniałyście tą gemini? wpisywałyście konkretną rzecz czy szukałyście po produktach?
Jeśli miałam już konkretny produkt, to wpisywałam w wyszukiwarkę, a jeśli nie to kategoriami

ja mam to samo tzn. największy problem mam z kremem nie wiem co kupić, zastanawiam się nad: Hipp do twarzy i ciała, Nivea SOS, Linomag A+E. (w gemini obecnie dostępny jest tylko linomag z datą ważności do 31.01.2015 więc tutaj odpada)
Mam zagwostkę, bo położna z SR mówiła, żeby nie smarować całego ciałka tylko pachwiny, fałdki itp. Czy kremy które wymieniłam nadają się do tego ?
Bo maść bepanthen rozumiem, że jest na odparzenia już powstałe (czy zapobiegawczo pupcię i okolice też można?)
siedzę nad kremami kilka dni i nie mogę tego ogarnąć....

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami weselnie my jestesmy w drodze do Elblaga na weselicho
Bawcie się dobrze i jak upięłaś w końcu włosy ?

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zrobiłam porządek w szafie na korytarzu, trochę się poschylałam i też mnie w krzyżu boli, aż do nóg promieniuje... ale brzuch się nie napina, ani nie twardnieje... robię obiad, a później jak chłopaki pojadą na ten basen to się położę i będę leżeć
ja ogarnęłam trochę mieszkanie, może z 1,5 h sprzątałam i czuję się wypluta.....a co będzie dalej

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Johnemu się załączyła taka gadana, trajkocze non stop, zaraz zamęczy tza biedny chyba teraz dopiero odczuwa te wyjazdy ojca i w weekned nacieszyć się nnie może.
gada coś gada i nagle "kocham Ciebie Tato"

zresztą do mnie też
"a co robisz"
"a po co Ci te rękawiczki"
"a gdzie są te buraczki"
"a ja w tym czasie podleję pomidorki"

ja mówię, że tak (rzadko mu pozwalam, bo najchętniej podlewałby co 5 minut)
i słyszę
"hura, huraa
kocham Ciebie Mamo"....

i te jego zaczepki: "Maamooooo? co powiesz"

uwielbiam
Jaki Kochany

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-08-23 o 13:19
Stary 2014-08-23, 13:54   #1468
sloneczko_1201
Zadomowienie

Ela, ale słodko Aż się zaczęłam zastanawiać jaki będzie mój synek, jeszcze niecałe 9 tyg i będzie ze mną, ale ten czas leci...

Razem możemy więcej...
Stary 2014-08-23, 14:30   #1469
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Gratulacje za wszystkie rozpoczęte tygodnie

My byliśmy w ikei i nabyliśmy komodę dla córki Miała być zwykła ale tatuś wybrał z serii dla dzieci białą z różowym. W sumie dobrze bo potem można dokupić inne elementy tak żeby meble pasowały do siebie. No i komodę do sypialni więc wreszcie będę mieć gdzie trzymać bieliznę Do tego półki więc pozbędziemy się kartonów w których książki zalegają. Jeszcze trochę i mieszkanie będzie wyglądać jak trzeba

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 14:43   #1470
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli miałam już konkretny produkt, to wpisywałam w wyszukiwarkę, a jeśli nie to kategoriami

ja mam to samo tzn. największy problem mam z kremem nie wiem co kupić, zastanawiam się nad: Hipp do twarzy i ciała, Nivea SOS, Linomag A+E. (w gemini obecnie dostępny jest tylko linomag z datą ważności do 31.01.2015 więc tutaj odpada)
Mam zagwostkę, bo położna z SR mówiła, żeby nie smarować całego ciałka tylko pachwiny, fałdki itp. Czy kremy które wymieniłam nadają się do tego ?
Bo maść bepanthen rozumiem, że jest na odparzenia już powstałe (czy zapobiegawczo pupcię i okolice też można?)
siedzę nad kremami kilka dni i nie mogę tego ogarnąć....

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Bawcie się dobrze i jak upięłaś w końcu włosy ?

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

ja ogarnęłam trochę mieszkanie, może z 1,5 h sprzątałam i czuję się wypluta.....a co będzie dalej

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Jaki Kochany
w koka taki tam zawijaniec

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości