![]() |
#391 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Winna przestępstw na włosach? Czyli....
Cytat:
![]() Ale fakt. Używam lakieru do wykończenia stylizacji. Nie dużo, bo nie lubie mieć na łbie hełmu, ale zawsze. Domyć to domyłam, ale albo zrobiłam to źle, albo wzięłam za dużo, albo nie dopłukałam ale fakt pozostaje faktem- wygladałam jak smętny pudel.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- A co daje taka płukanka? Na jaki efekt można liczyć? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Konto usunięte
|
można liczyć na efekt wygładzenia włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie chodzić przez miesiąc "w tych samych paznokciach" jeszcze z dziecinnym wzorkiem do mojej poważnej pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Konto usunięte
|
Ojejq miesiac w tych samych paznokciach to tragedia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Konto usunięte
|
Nie wszyscy maja "powazna" prace
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Wizażowy Kot Igor
|
Aja nie maluję paznokci. Najpierw musiałabym przestać ogryzać
![]() No i w długich paznokciach niewygodnie trzyma się wodze.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Konto usunięte
|
ja maluję tylko na stopach, na dłoniach bardzo rzadko, gdyż do najmocniejszych nie należą.
trochę wam jednak zazdroszczę, że możecie sobie kupić maskę do włosów czy odżywkę, gdyż większość z was już chyba utrzymuje się sama. wprawdzie mojego ojca stać na kupno choćby najtańszej odżywki za 5zł, która starczy mi nawet na kilka miesięcy, ale moja rodzina nadal należy do osób, dla których poza mydłem i pastą do zębów nic innego mogłoby nie istnieć i uważają to za zbędny wydatek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Konto usunięte
|
Moj tata najchetniej mylby wlosy szamponem familijnym ale sam kupuje mamie zestawy maska odzywka szampon tego kerastase czy loreala xd tak sobie wymyslil ze kobieta nie musi miec stu par butow ale jego mama i siostra zawsze nad ksami skakaly i sie cackaly to moze z domu mu sie tak wkrecilo ze kobieta musi miec mazidla xD
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- A jak bylam mala pamietam mama miala kosmetyki szampony niektore ktorych uzywac nie moglam xd no ale sie nie dziwie bo jako dziecko to bym to tylko wypackala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zasiedzenie
|
Ja popełniłam wiele przestępstw, najwięcej w okresie nastoletnim. Były to ciągłe farbowania, właściwie bez grama pielęgnacji. Potem powrót do naturalnego i znowu kilka lat utleniania, niemal do bieli. Potem zaczęła się era włosomaniactwa, gdzieżby inaczej. Najgorzej wspominam szampony dziecięce i odstawienie silikonów (przy tlenionych włosach). Po dwóch latach mi przeszło, ale przynajmniej wiem co mi pomaga, a co szkodzi. Teraz stosuję swoje minimum i jest ok. W międzyczasie wróciłam też do swojego koloru, który okazał się być ładniejszym, niż go zapamiętałam :P
![]() |
#401 |
Konto usunięte
|
ogólnie odstawienie silikonów to w większości zło, które kończy się łamliwością i ogólnym nieciekawym wyglądem. silikonom mówię "tak"
![]() co do szamponów, to ja nie miałam jako dziecko czego marnować, bo moja rodzina to minimaliści aż do bólu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zasiedzenie
|
Poza tym, przy odstawieniu silikonów nie byłam w stanie zapuścić włosów, bo musiałam ciągle podcinać końcówki. Dopiero jak się przełamałam w tym włosomaniactwie, zakupiłam jedwabi i zaczęłam wcierać w końce pół kropli po myciu, zapuściłam włosy.
![]() |
#404 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chyba jednak uwierzę wam że są stuknięte blogerki włosomaniaczki robiące krzywdę sobie i innym. Silikonowe serum jest zawsze zalecane do zabezpieczania końcówek przez normalne włosomaniaczki. . Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-08-23 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zasiedzenie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4782492 9]
![]() Chyba jednak uwierzę wam że są stuknięte blogerki włosomaniaczki robiące krzywdę sobie i innym. Silikonowe serum jest zawsze zalecane do zabezpieczania końcówek przez normalne włosomaniaczki. .[/QUOTE] Ja spędziłam z dwa lata na podforum włosowym, już kilka lat temu. Popularne było odstawienie wszystkich silikonów (jedynie te rozpuszczalne w wodzie uchodziły), a końcówki zabezpieczało się olejem. U mnie olej niestety nie wystarczał. Może później coś się pozmieniało w tej kwestii u włosomaniaczek, nie wiem, przestałam śledzić ![]() Aaaa a tak w ogóle, to jeszcze siedziałam na wątku dla CG, to był też dość specyficzny wątek.
![]() |
#406 |
Konto usunięte
|
no właśnie od tego CG się zaczęło
![]() co prawda jest to możliwe, że silikony mogą nadmiernie obciążać włosy na to podatne, czasem nie służą również lokom, ale bez przesady ![]() tak samo panował hejt na SLS. wiem, że może podrażnić, ale to też nie powód, by go demonizować. równie dobrze można hejcić każdy detergent. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moje szaleństwo włosowe ograniczało się jedynie do czytania kilku blogów (min. Alterego, Anwen, Blondhaircar, Blond Bunny) reszta nie była dla mnie wartościowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
To jak to jest w koncu z tymi sylikonami?
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zasiedzenie
|
To ja właśnie blogów nie czytałam. Mam cienkie, dość rzadkie włosy, jednak te dosłownie pół kropli serum pomaga i nie obciąża. Głowę też myję teraz zwykłym szamponem z SLS i przynajmniej nie mam przyklapu.
Edit: próbowałam też mycia odżywką i mydlnicą lekarską.
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2014-08-23 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Konto usunięte
|
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego szampony z silikonami są dla włosów złe?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Bo chyba ukrywaja prawdziwa kondycje wlosa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Miss Pudernica
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4782492 9]
![]() Chyba jednak uwierzę wam że są stuknięte blogerki włosomaniaczki robiące krzywdę sobie i innym. Silikonowe serum jest zawsze zalecane do zabezpieczania końcówek przez normalne włosomaniaczki. .[/QUOTE] Ja na włosowe forum trafiłam po raz pierwszy 6 lat temu i uwierz, że wtedy był w modzie Wax zagraniczny, tylko dziecięce szampony i proste, zero silikonów i drogeryjnych odżywek, królowała Joanna, Hegron i Gloria. Zero fryzjera, suszarki, stylizacji. Jakieś dwa lata temu porzuciłam włosowe tematy i dopiero teraz znowu czytam. Wiele się zmieniło ![]()
![]() |
#413 | ||
Zasiedzenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#414 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Ja uzywam joanny i szamponu dla dzieci, teraz nie wiem czy to zle czy dobrze lol
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zasiedzenie
|
chwast, jak jesteś zadowolona z efektu to dobrze. chyba tylko tak można to zweryfikować :P
![]() |
#417 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Kurde nie wiem jak okreslic czy pasuja, zalezy mi aby byly zdrowe, po szamponie z silikonami wlosy sa gladsze itd, ale co z tego skoro tylko wygladaja no nie xd
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Miss Pudernica
|
Cytat:
Sama lubię Joannę z miodem i cytryną i wax, teraz Pilomax. Ale używam też różne rzeczy z silikonami. A co do bloga Anwen to dla mnie stracił on od pewnego czasu sens. Mam wrażenie, że ona sama też już nie ma o czym pisać. Notki są baaardzo okrojone, tylko te włosowe historie są w miarę. A niedziela dla włosów czy wklejanie skanu jakiejś tam książki o włosach, to dla mnie klepanie w klawiaturę o niczym, byle post był. Ma ładne włosy, doszła do jakiegoś tam etapu, ale na ten moment temat jej się chyba wyczerpał i jedzie na dawnej opinii.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.