|
|
#61 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: obawiacie się wojny z Rosją?
Cytat:
Cytat:
Van Creveld chyba nawet o tym niedawno pisal... sorry, nie moge Cytat:
... by zaraz pozniej pojsc na lekarskie z powodu ciazy Ciezko o cos bardziej psujacego morale i spojnosc jednostki niz wspolna sluzba obydwu plci...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
|
#62 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale amerykańscy żołnierze są 'specyficzni' po polakach nie spodziewałabym się takiego zezwierzęcenia.
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wolne zarty, ze sie zdarzaja "nieprzyjemne sytuacje" i co "zolnierze robia ze swoimi kolezankami" - te kobiety to niby niewinne lilie, co jeszcze sa na etapie ptaszkow i pszczolek i nie wiedza co do czego sluzy ? Pisalem wczesniej o przynajmniej 100 ciazach wsrod Brytyjek sluzacych w Afganistanie, ale ile osob sie bzyka bez zajscia w ciaze?To jest naprawde bardzo proste - masz kobiety i mezczyzn skoszarowanych razem = napiecie seksualne, rywalizacja o partnerow, spadek zaufania i spojnosci jednostki. Nie jestem przeciwny sluzbie kobiet w wojsku, tylko ich sluzbie w jednostkach bojowych (tak ze wzgledow fizycznych i psychologicznych) i jednostkach mieszanych, bo to do niczego dobrego nie prowadzi.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a) nie byłoby tylu męskich ciot b) nie byłoby tylu męskich nieudaczników co to bez mamy żyć nie mogą c) i liczba cwaniaków osiedlowych mogłaby zostać zmniejszona bo przeszliby szybki kurs dojrzewania gdzie to osoba nad nimi by zajęła się nimi skoro rodzic sobie rady nie daje. ale cały wizaż już wie, Ty standardowo wszystko wiesz lepiej. |
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrowolny seks zolnierzy ma swoje pozytywne strony... ale nie w ramach tej samej jednostki do ciezkiej jasnej Bo to ma wg mnie ma fatalne strony.Cytat:
W sensie, ze Ty to caly wizaz ![]() Zreszta, nawet jakby caly wizaz wiedzial, to faktycznie, klekajcie narody i wytyczna dla mnie Od Ciebie to akurat zdecydowanie wiem lepiej Malo widzialem ludzi na forach, ktorzy by tak naginali/ignorowali fakty pod swoje opinie bez zadnych podstaw dla wlasnych opinii jak Ty ![]() W tym przypadku, to oczywiscie kwestia jest nieco bardziej subiektywna, tylko pozostaje zadac pytanie: Ty chcesz zeby ci ludzie byli sprawnymi zolnierzami, czy chcesz sie bawic w ich wychowywanie ? Bo jak zwykle piszesz ni przypial ni wypial ![]() Oddzielna jeszcze kwestia jest to, ze gdyby ta armia wygladala inaczej, to moze i by to mialo sens, ale na chwile obecna, to raczej robilo kolejnych cwaniaczkow, a te cwaniaczki, co poszli w kamasze, wracali i dalej cwaniaczkowali. Jeszcze inna kwestia, ze takie zabawy w wychowywanie przez panstwo sa bez sensu i srednio dzialaja.
||
|
|
|
|
#68 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Chcialbym tez niesmialo zauwazyc, ze sluzba wojskowa byla obowiazakowa jeszcze kilka lat temu, wiec niezaleznie od tego, jaki odsetek osob jest wybrakowanych, to jakos chodzenie w kamasze tego nie zmienilo, wiec tyle jesli chodzi o takie rozwiazanie ![]() PS. Najlepsze, ze z ta teoria wyszedl twardziel, dla ktorego czyms strasznym jest lisc od 60ciokilkukilowej kobiety
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2014-08-24 o 11:27 |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#72 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() To,że Twoi znajomi są tacy nie ma znaczenia dla ogółu żadnego. Stosujesz nieuprawnione uogólnienie
|
|
|
|
#73 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciebie nie interesuja, fajnie, ciul z tym jakie to moze miec przelozenie na zdolnosc bojowa jednostki Nie "ma to swoje negatywne strony jak wszystko w zyciu", tylko w tym kontekscie jest kompletnie bezsensowne - przyjnajmniej jesli chodzi o takie drobnostki jak wiesz, zdolnosc bojowa, a nie jacy to jestesmy postepowi ![]() Inna sprawa jest to, ze bez sensu jest stawianie tego na zasadzie, ze jedno rozwiazuje drugie. Wg mnie przy upadku dyscypliny ci sekszacy sie zolnierze tym bardziej byliby sklonni do gwalcenia, rabowania itd. Cytat:
Z tego co zauwazylem, to jest kompletnie odwrotnie - nadajesz sie glownie do kopania po kostkach ![]() Oczywiscie jak zwykle w najlepszym wypadku wiesz ze dzwony bija ale nie masz pojecia w ktorym kosciele. To nie byl osobisty przytyk, tylko dodanie kontekstu - skoro piszesz o meskich ciotach, to warto zestawic to z Twoimi wlasnymi opiniami. Nie mowiac o tym, ze zamiast tego wybaczania (znowuz, klekajcie narody, laskawca sie znalazl ?
||
|
|
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chciałam tego pisać, żeby nie gorszyć forum ale napięcie seksualne musi mieć swój upust i jakby nie patrzeć żołnierze zawsze będą 'pozbywać się trochę testosteronu' albo samemu, albo przez dobrowolne kontakty seksualne albo przez gwałty, dla mnie 2 pierwsze opcje zawsze będą lepsze.
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
Po pierwsze nie powiedziałam wszyscy ale zdecydowana większość
Po drugie chętnie podyskutowałabym,ale z kimś na poziomie kto nie odpowiada na zdanie inne od swojego atakiem. Po trzecie- faceci namiętnie wypisujący na babskim forum to bardzo męskie zajęcie ![]() W ramach w ramach przypomnienia Wizaż.pl "Pierwsza strona kobiecości" |
|
|
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
|
Czasami można stosować pewne uproszczenia opisując niektórych ludzi i grupy społeczne dla zobrazowania pewnych rzeczy ale trzeba się przede wszystkim opierać na faktach, obserwacjach. Jesli wg ciebie tak to wygląda w społeczeństwie to można podać jakieś argumenty.
Cytat:
Forum jest stworzone z myślą o kobietach, ale nie jest nigdzie napisane, że mężczyźni nie mogą się tu wypowiadać. Myślę, ze to generalnie ich sprawa. Czasami przydaje się męski głos w dyskusji. Oczywiście możesz mieć na ten temat własne zdanie, ale taktyka w stylu "nie mam argumentów" wiec najadę na kogoś, że "nie jest męski" nie przynosi skutków. |
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mam też potrzeby udawadniania istnienia lub brak argumentów, bo temat wątku jest zupełnie inny, poparłam osobę wypowiadającą się wcześniej,bo jak słusznie powiedziałeś każdy ma prawo do swojego zdania i ja z niego właśnie skorzystałam. Nie muszę się przed nikim tłumaczyć. Wchdze na to forum aby pogadać z kobietami a nie facetami, zwłaszcza takimi których ego cierpi od byle napisanej pierdoły. Dlatego proszę o nie odpowiadanie na moje posty mężczyzn. |
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#81 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Służba wojskowa uczy tylko służby wojskowej. a) Jeśli ktoś jest tą ciotą, czyli jest nieakceptowany przez rówieśników, wyśmiewany, bity, obrażany, to w wojsku spotka go to samo ale na dużo bardziej brutalnym poziomie i efekty będą jeszcze gorsze. b) Tak bo w wojsku się taki nauczy prać, gotowac i zmywać kurze c) Albo użyli by swoich nowych umiejętności walki do siania jeszcze większego terrory/napadania na ludzi/rozbojów/kradzierzy. Umiejętność zabijania gołymi rękami może prowadzić do trwałych uszkodzeń ciała itd. Co oczywiścię część z nich już umie ale byłoby ich więcej. Z wojska normalni ludzie wychodzą jako damscy bokserzy, bijący swoje żony i dzieci. Nie można pieprzyć 3 po 3, że nagle znikną emo i rurkowcy (których notabene widzę tylko w necie a na ulicach wcale) Cytat:
Mężczyźni są tutaj, nie żeby jarać się kosmetykami, wybierać sobie torebki i zrzucać celulit "razem" tylko po to żeby poznać damski punkt widzenia i czegoś się nauczyć ewentualnie. Bardzo sprytnie, ale nie ![]() (edit: Coś się zepsuło, oczywiście ostatnia wypowiedź była do StillStunning)
Edytowane przez beznadziejny123 Czas edycji: 2014-08-30 o 14:31 |
|||
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Nie bedzie zadnej wojny, bo trzeba postradac zmysly zeby napadac na kraj bedacy w NATO. Obecnie wojna (atom) to nie koniec panstwa, to koniec naszej planety, zwazywszy ze mamy tyle "atomu" zeby zniszczyc planete bodaj 3 razy (oficjanie) a kto ile ma tego pochowanego w piwnicy czy pod pustynia
to nie wie nikt.Apropo zasadniczej sluzby wojskowej - zycie w tym kraju to lepsza szkola przetrwania niz jakis roczy kursik na wojownika Poczytajcie o wojsku w szwajcarii - da sie? da!
|
|
|
|
|
#84 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Imperialista Czas edycji: 2014-08-24 o 18:45 |
|||
|
|
|
|
#85 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie no, powiedzialas 90%, nie wszyscy
Jak juz pisalem, wspolczuje otoczenia z ktorego pochodzi taka probka Cytat:
![]() Cytat:
Nie musze chyba dodawac jak bardzo mi zwisa i powiewa cokolwiek Ty badz ktos inny sadzi nt tego gdzie i co pisze ?Cytat:
Nie chcesz dyskusji - to nie pisz. Jak chcesz pisac, to sie musisz liczyc, ze na forum ktos Ci moze odpisac, so sorry
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2014-08-24 o 19:15 |
|||
|
|
|
|
#86 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po drugie nigdzie nie było ataku. Nie możesz znać 90% facetów w RP,opierasz się na tych których znasz a to nie jest nawet 1%. Po trzecie to argument śmieszny,bo tak samo kobiety mogą wypowiadać się na forach męskich i odwrotnie. Jeśli regulamin forum w kwestii dostępu dla każdego się zmieni zniknę natychmiast więc radziłbym mieć więcej luzu i tolerancji a mniej sztywności.
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
Pomijając kłótnię z Wyrakiem to chyba zapomniałaś, że wiele facetów dzisiejszych to ''cioty'', ale z drugiej strony wiele kobiet jakie się widuje na ulicach, z jakimi ma się do czynienia, takich młodych w wieku 15-25 to zwykle wypindrzone pustaki, także po płci żeńskiej wcale nie jest lepiej.
A co do obowiązkowej służby to DominikMeller wygadujesz bzdury, zmuszanie ludzi do tego czego nie chcą jest jak dla mnie idiotyczne i tak jak pisze beznadziejny jak takiego ciołka wezmą do wojska to tylko mu się jeszcze bardziej oberwie a tak w cywilnym życiu zajmie się tym czym lubi, z dala od ludzi dla których argument pięści jest tym najważniejszym i będzie szczęśliwy. Poza tym Twoje teksty o tym że jak ktoś się wstydzi przebrać, rozebrać nago przy innych to ciota nie skomentuję... prędzej uważam, że jak ktoś się nie wstydzi i pokazuje swoją intymność innym to coś z nim nie tak. Poza tym jak pisze Wyrak - jeszcze niedawno była obowiązkowa służba i jakoś i tak byli osiedlowi dresiarze, byli maminsynkowie. Przyrost ''ciot'' jest raczej spowodowany promocją ideologii gender, dziwnej mody męskiej, brakiem dobrego wychowania (bezstresowe wychowanie, brak konsekwencji w szkołach) itp., a nie brakiem obowiązkowej służby wojskowej. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-08-24 o 21:00 |
|
|
|
|
#88 |
|
BAN stały
|
Mam takie pytanko - orientujecie się jaka kara grozi obywatelowi Polski gdyby samowolnie wziął udział w konflikcie zbrojnym poza granicami kraju?
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Każdy robi to co chce, Twoja sprawa czy siedzisz przed telewizorem, czy walczysz, czy nawet zginiesz. Tak na zdrowy rozsądek. |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli nie jesteś wojskowym to nic Ci nie grozi.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.

Van Creveld chyba nawet o tym niedawno pisal... sorry, nie moge
... by zaraz pozniej pojsc na lekarskie z powodu ciazy 

ale amerykańscy żołnierze są 'specyficzni' po polakach nie spodziewałabym się takiego zezwierzęcenia.
? Pisalem wczesniej o przynajmniej 100 ciazach wsrod Brytyjek sluzacych w Afganistanie, ale ile osob sie bzyka bez zajscia w ciaze?
Malo widzialem ludzi na forach, ktorzy by tak naginali/ignorowali fakty pod swoje opinie bez zadnych podstaw dla wlasnych opinii jak Ty 

?