![]() |
#631 |
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Mnie cholernie plecy bolą na samym dole. W ogóle to w ciąży można robić rezonans albo prześwietlenie? Bo ostatnio ciągle mi się pogarszają te plecy, czasem nie mogę się podnieść tak jakby mi się coś tam zablokowało
![]() a zapomniałam się pochwalić, że załapałam się na darmową sesję ciążową u profesjonalnej fotografki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Rozeznanie
|
dzień dobry :hej:
dzisiaj słonecznie ładnie ![]() ![]() czy dziewczyny będące w pierwszej ciąży wszystkie wybierają się lub już się wybrały do szkoły rodzenia? czy jest jakaś która z tego nie będzie korzystać? Ja do szkoły rodzenia żeby iść mam spory kawałek do przejechania ponad 30 km, ale mam koleżankę położną ![]()
#633 |
Zakorzenienie
|
Moja pierwsza ciaza i do szkoly rodzenia nie ide.
U mnie tez sloneczko ale termometr pokazuje 13 stopni toz to mroz ![]()
#634 |
Rozeznanie
|
Ja też jestem w pierwszej ciąży i do sr chodzę. Też mam podobną odległość do pokonania jak Ty, basiabasia, ale przynajmniej mam powód, żeby trochę się z domu wyrwać. Mąż też zadowolony. Poza tym, nie mam nikogo, kto mógłby mi poopowiadać fachowo o ciąży, dla mnie poród i opieka nad dzieciem to czarna magia
![]() ![]() ![]()
#635 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny chyba tu zarazki przekazujecie bo i mnie dopadło...Wczoraj to mnie tak na wieczór zatoki rozbolały, ze spać nie mogłam...A dziś mam dentystę, mam nadzieję, ze nie osmarkam Pani dentystki:P
basia ja się ciągle zastanawiam nad tą szkołą rodzenia, ale u mnie problem jest z mężem - ma taką pracę, że ciężko mu czas znaleźć,a sama nie chce iść. |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Rozeznanie
|
w tym szpitalu w którym chcę rodzić to szkoła jest płatna i nie tania bo to nie szpital publiczny, tam gdzie pracuje ta moje koleżanka położna szkoła rodzenia jest bezpłatna ale znowu w takich godzinach, że musiałabym jeździć sama...i też nie chcę sama. A aktualnie i tak pracuję więc automatycznie te godziny też mi nie odpowiadają...
#637 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
a w szpitalu w moim mieście wiem, że nie było, a nawet jeśli to bym nie poszła. ![]() jak któraś mama ma obawy to warto się przejść na takie zajęcia, ewentualnie na spotkania z położną. ![]() dzień dobry. ![]()
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2014-08-25 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Raczkowanie
|
Ja tez pierwsza ciaza i sie nie wybieram do sr
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#639 |
Rozeznanie
|
ja też nie wybieram się do szkoły rodzenia, zreszta prawdopodobnie będę mieć cesarkę wiec sposób "fachowego"oddychania mi nie potrzebny a reszta sama przyjdzie
![]() ja dziś znowu obudziłam się o 4 i nie ma spania.. no tragedia :/ w koncu po 5 wstałam zrobiłam sobie gorące kakao i kanapke z dżemem truskawkowym i przed 7 znów się położyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#641 | |||
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Rozeznanie
|
ja się wybieram, niestety będę chodzić sama bo tż cały czas jest w trasach, może pójdzie ze mną ze 2 razy jak akurat będzie w domu, ja głównie będę chodzić żeby się z domu wyrwać i na basen potem zajechać bo na sam basen średnio by mi się chciało jechać 25km w jedną stronę a tak to mam wytłumaczenie
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- pochwalę napewno ale ustaliłyśmy, że mam się do niej zgłosić tak pod koniec września jak brzuszek będę miała większy bo narazie to taka kluska a nie ciąża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak Ty się czujesz, Mysza?
![]() |
#644 | ||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Przyjaciółka urodziła o 23.30 zdrową piękną córeczkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A teraz mój problem.. W nocy obudziłam się z krzykiem... Tak mnie skurcz złapał w łydkę, że aż płakałam z bólu... Musiałam podjechać do pracy na chwilę, więc zahaczyłam o aptekę. Tam pani farmaceutka sprzedała mi Slow-mag. Mówię w pracy o sytuacji to na mnie wszystkie naskoczyły, że bez konsultacji z lekarzem mam nic nie brać (w tym jedna żona nie mojego ale gina) i teraz jestem w kropce. Wizyta za tydzień dopiero, a ja od tych skurczy umrę chyba wcześniej.. Czy któraś z Was ma i używa ?? Mój gin pracuje rano w szpitalu w innym mieście a po południu u siebie w klinice w moim mieście i nie chcę mu zawracać głowy dzwoniąc, ale może chociaż sms z zapytaniem wyślę??
![]() |
#645 |
Rozeznanie
|
ale zazdroszczę tej sesji zdjęciowej
![]() ![]() ja do szkoły rodzenia tez nie idę, za drogie i mało który temat mnie interesuje. Jest u mnie też taka szkoła rodzenia ze mozna chodzic tlyko na niektore tematy i płacić 25zł za pare i tylko raz pójde jak bedzie o rodzeniu jak oddychac i te sprawy. W 1ciaży nie byłam, ale na porodówce uświadomiła mnie położna jak oddychać. Też mam taką znajomą położną z 30 letnim stażem (starsza ale fajna babka) moze wpadne na kawe do niej to mi coś przypomni ![]() W ogóle..okropnie boje sie cesarki!! śni mi sie to już po nocach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u mnie dziś słoneczko, ale chyba chłodno. Ide ciamkać. hasiap- slow mag to zwykły magnez? ja bym wzieła bez konsultacji..z reszta ja biore juz pare rzeczy bez konsultacji ![]() Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-08-25 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a przed ciążą też miałaś problem z plecami? hasiap lordozę to ma każdy bo to naturalna krzywizna kręgosłupa ![]() Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam w pierwszej ciąży. A teraz to już nie bardzo widzę sens bo sporo jednak człowiek się uczy przy pierwszym dziecku. Nie umiem zapewne i tak wszystkiego, ale do sr nie planuję i tak iść ![]() aleka u mnie też chłodno, plac zabaw mokry więc do domu się zmyłam z córą...a i jeszcze rajstop nie założyłam bo stwierdziłam, że słońce mi nogi wygrzeje i się trochę zdziwiłam bo słońce jest, ale powietrze jakieś ostre takie.
![]() |
#647 |
Rozeznanie
|
maczuma u mnie sie to nie zdarzało wcześniej, raczej należałam do spiochów a teraz... u mnie ogólnie fizycznie ok poza bólami pleców ale widzę, że was też to dotyka. psychicznie tez w miare, jesteśmy dobrej myśli i czekamy na kolejne usg żeby sprawdzić co i jak.
zła trochę jestem na to wszystko bo tak się cieszyłam tą ciążą a tu nagle kubeł wody. ale powoli wracam do siebie i też tak jak wy chcę kupowac małej ubranka, szukać jakichś pierdółek na necie itp. cieszę się z każdego kopniaka i mimo strachu przed kolejnym usg już bym chciala ją zobaczyc ![]() hasiap uwieeelbiam kakao i kanapkę z dżemem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Witam się w 27 tc
![]() Cytat:
w szkole rodzenia refundowanej chodza same dziewczyny az do 32 tc dopiero potem refundacja obejmuje męzczyzn. U mnie w grupie jest 12 dziewczyn i zadna nie chodzi z facetem :P pani mowiła ze facet przychodzi na pare ostatnich zajęć gdy przychodzi nauka oddychania podczas porodu
![]() |
#649 |
Rozeznanie
|
Ollliwka tak właśnie mi się bardzo pogłębiło, wiec boli ale mąż masaże robi :-P
#650 |
Zadomowienie
|
dzień dobry w 25tyg
![]() spałam jak mały szczeniaczek po wszystkich atrakcjach weekendu.... mamy się poznały polubiły i generalnie jakoś tak....uff! ale stres miałam straszny a największy chyba z tego powodu że nie mam filiżanek i herbatę muszę podać w kubkach ![]() ![]() ![]() co do sr ja będę chodzić bo uważam że po coś to jest... może jak z TŻ nie możecie to z koleżanką?albo siostrą?albo mamą? co do pleców-ja już od połowy 4mc siedzę z poduszką pod plecami. czuję się wygięta w "chińskie 8" a to troszkę minimalizuje ból...jedyną pomocą teraz na to są ćwiczenia... |
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam ćwiczyć do granicy bólu...
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
wiekszość szkoł jest refundowana - tylko dla mamy! i do 32 tc dla taty. Nie można iść z kimś - to jest wszystko rejstrowane. Chyba ze chcecie prywatną szkołe - płaci się i można iść z kim się chce ( dodatkowo płatne )
#653 |
Zakorzenienie
|
Co do skurczy mnie tez w lydke czesto lapoe ja biore zwykly potas na zmiane z magnezem. Ale juz slabo pomaga
wlasnie odmalowalam czesc scian w przedpokoju bo po ostatnim malowaniem jakies plamy powychodzily
![]() |
#654 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdrówka dla Wszystkich potrzebujących ![]() Ja na sr chodzę - w ramach nfz i deklaracji do położnej. Myślę, że sporo można się dowiedzieć a poza tym poznam położne ze szpitala w którym chcę rodzić. Gratulacje dla przyjaciółki ![]() Cytat:
jeśli to tylko magnez to możesz spokojnie brać, poza tym chyba by farmaceutka nie dała Ci czegoś, czego nie wolno. Jak się bardzo niepokoisz to napisz smsa do lekarza ![]() Cytat:
Gratuluję 27tc ![]()
![]() |
#655 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Tak nam położna mowiła w szkole
![]()
#657 |
Wtajemniczenie
|
Ja chodzę już do SR, dzisiaj mamy ostatnie zajęcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale właśnie dzwoniłam do szkoły na Monte Cassino i pytałam Pani, mówiła, że można przyjść z 1 osobą towarzyszącą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Rozeznanie
|
Oliwka ja i przed ciążą miałam cyrki z kręgosłupem ale nie aż takie. mam nadzieję, że mi ten basen pomoże
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- jutro idę na glukozę i mam nadzieję, że tragicznie nie będzie |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
pokaze wam co zakupiłam ostatnio
![]() spiworek gratis do lezaczka bujaczka lampka z pozytywka 20 zl a lezaczek bujaczek 150 zl
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.