Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-08-25, 12:11   #3331
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
ale, ¿e jak?! ¿e co?! w g³owie mi sie nie mie¶ci to co piszesz! przecie¿ on powinien Ciê wspierac! a na fitness zapisuj siê jak najszybciej
Moja droga niestety my mamy kilkana¶cie lat ze sob±, za sob± i taka jest rzeczywisto¶æ. Mo¿e nie potrafi³am go sobie w³a¶ciwie wychowaæ, có¿... teraz w wiêkszo¶ci to ju¿ po ptakach.

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-25, 12:14   #3332
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Podziwiam Ciê z Twoim zaanga¿owanie,
Ja rozmy¶lam, czy by siê na aerobic nie zapisaæ od wrze¶nia.
Jak rzuci³am mojemu T¯, ¿e chcia³abym - to od razu otrzyma³am odpowiedz: " a kiedy zamierzasz znale¼æ na to czas" czujê siê zaszufladkowana jako s³u¿±ca moich domowników. Jak tak, to mam za du¿o obowi±zków aby znale¼æ czas na przyjemno¶ci, a jak mówiê ¿e siê nie wyrabiam i proszê o pomoc to mam wyrzut " a co ty takiego robisz, nic".
No ja siê nie dziwiê ¿e tak siê czujesz. Gratulujê Ci cierpliwo¶ci, jakbym us³ysza³a taki tekst od mojego to by³aby ciê¿ka awantura. Mo¿e nie powinnam tego pisaæ bo to nie moje ¿ycie i jak sobie nie ¿yczysz takich uwag to mi to powiedz, ale na moje to trochê dajesz sob± pomiataæ. ¯ycie jest jedno, jest krótkie i szkoda je zmarnowaæ na mycie garów. On te¿ ma r±czki, niech pomaga w domu, w koñcu to zwi±zek partnerski. Takie jest moje zdanie.

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-25, 12:15   #3333
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
Ja tam siê nie dziwie dzieciakom ¿e nie chc± chodziæ na wf bo ja wiem jak on wygl±da.
Wszystko zale¿y od nauczyciela, jego zaanga¿owania.
Moja siostra te¿ uczy tego wspania³ego przedmiotu, ale dziewczyna ma zapa³ æwiczy razem z uczniami, zajêcia maj± zorganizowane do do minuty, zero powtórek, zawsze co¶ nowego - podpatrywa³am, dlatego siê wym±drzam.

Stary 2014-08-25, 12:15   #3334
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
ale, ¿e jak?! ¿e co?! w g³owie mi sie nie mie¶ci to co piszesz! przecie¿ on powinien Ciê wspierac! a na fitness zapisuj siê jak najszybciej

tym razem nie to suma km z ostatniego tygodnia

Aamidale a ile obecnie wa¿ysz?
89 albo mniej. Nie wiem dok³adnie. Jak patrzê na zdjêcia swoje to nie mogê uwierzyæ ¿e mam a¿ tak ciê¿ki ty³ek

27.02.2012
Stary 2014-08-25, 12:19   #3335
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
N On te¿ ma r±czki, niech pomaga w domu, w koñcu to zwi±zek partnerski. Takie jest moje zdanie.
¯eby to by³o takie proste, jedna awanturka i sprawa za³atwiona.
Niestety tak nie jest.
Awantury o zmywanie brudnych naczyñ zakoñczyli¶my po 7 latach - kupuj±c zmywarkê. Ale kostki to ja zawsze muszê kupiæ i za³adowaæ urz±dzenie, czasami uda mi siê zmusiæ T¯ ¿eby rozpakowa³.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
89 albo mniej. Nie wiem dok³adnie. Jak patrzê na zdjêcia swoje to nie mogê uwierzyæ ¿e mam a¿ tak ciê¿ki ty³ek
a kiedy planujesz wizytê u lekarza, aby to sprawdziæ?

Stary 2014-08-25, 12:23   #3336
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko zale¿y od nauczyciela, jego zaanga¿owania.
Moja siostra te¿ uczy tego wspania³ego przedmiotu, ale dziewczyna ma zapa³ æwiczy razem z uczniami, zajêcia maj± zorganizowane do do minuty, zero powtórek, zawsze co¶ nowego - podpatrywa³am, dlatego siê wym±drzam.
Nie no czemu siê wym±drzasz, ja wiem ¿e s± tacy nauczyciele. Ale to s± jednostki, nikt nie pilnuje tego co siê dzieje na wfie bo licz± siê inne przedmioty. W ogóle siê u nas nie patrzy na zdrowie dzieci mimo ¿e to w dzieciñstwie naj³±twiej zauwa¿yæ z nim problemy bo potem cz³owiek siê przyzwyczaja i tak ¿yje.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
¯eby to by³o takie proste, jedna awanturka i sprawa za³atwiona.
Niestety tak nie jest.
Awantury o zmywanie brudnych naczyñ zakoñczyli¶my po 7 latach - kupuj±c zmywarkê. Ale kostki to ja zawsze muszê kupiæ i za³adowaæ urz±dzenie, czasami uda mi siê zmusiæ T¯ ¿eby rozpakowa³.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

a kiedy planujesz wizytê u lekarza, aby to sprawdziæ?
Pod koniec wrze¶nia dopiero, po wizycie u gina. Ostatnio mi siê nie uda³o zwa¿yæ. Ja zreszt± ju¿ na to nie patrzê a¿ tak ¿arliwie jak na pocz±tku bo po zdjêciach widzê ogromne zmiany

Nie wiem, ja jestem po prostu inn± osob±. Nie da³abym tak do siebie mówiæ, z mojej strony to by³by koniec. Nie umia³abym ¿yæ z kim¶ kto nie chce mi pomóc i kto mnie nie s³ucha. Zreszt± wiele relacji tak koñczy³±m, jak kto¶ nie przystaje na moje warunki to na razie, ludzi na ¶wiecie jest mnóstwo. I nie ¿a³ujê, bo póki co jestem pewna, ¿e znalaz³am idea³. Ale je¶li co¶ mu odpieprzy nie daj bóg to bêdê szukaæ dalej - wiadomo, nie wi±¿a mnie dzieci ani ¶lub ale nawet gdyby tak by³o to jestem za du¿± egoistk± ¿eby na to patrzeæ. Nie tweirdzê ¿e to s³uszna postawa, po prostu dorasta³am obserwuj±c zwi±zek dwojga ludzi, którzy ca³e ¿ycie niszczyli siê nawzajem bo na si³ê usi³owali ze sob± byæ. Nie chcê, aby tak wygl±da³o moje ¿ycie a wierzê, ¿e zaczyna siê w³±¶nie od dupereli. I powiem szczerze, ¿e wolê byæ sama i by³am przez bardzo d³ugi czas ni¿ byæ z kim¶ kto ma mnie w nosie poza ³ó¿kiem i ugotowaniem obiadu. A mi³o¶æ w ¿yciu jest dla mnie wszystkim. Jestem gówniar±, nie mam dzieci, nie mam ¶lubu, ale wiem jak krótkie jest ¿ycie i jak wielu ludzi je marnuje na niewdziêcznych dupków.

27.02.2012

Edytowane przez aamidale
Czas edycji: 2014-08-25 o 12:32
Stary 2014-08-25, 12:38   #3337
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiem ¿e najtrudniej powzi±æ jest decyzjê, potem j± tylko trzeba odchorowaæ.
Ale jak to mówi± nie ma domu, bez ³omu. Zawsze co¶ jest nie tak.
Idea³y nie istniej±, nawet je¿eli co¶ lub ko¶ teraz nam siê wydaje idealny wcale nie musimy ju¿ tak uwa¿aæ za 10 lat, a zobowi±zania w postaci dzieci, ¶lubu, mieszkania i kredytu zostaj±.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-08-25, 12:50   #3338
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Wiem ¿e najtrudniej powzi±æ jest decyzjê, potem j± tylko trzeba odchorowaæ.
Ale jak to mówi± nie ma domu, bez ³omu. Zawsze co¶ jest nie tak.
Idea³y nie istniej±, nawet je¿eli co¶ lub ko¶ teraz nam siê wydaje idealny wcale nie musimy ju¿ tak uwa¿aæ za 10 lat, a zobowi±zania w postaci dzieci, ¶lubu, mieszkania i kredytu zostaj±.
Pewnie masz racjê. Ja jestem perfekcjonist±, niestety czêsto na tym cierpiê ale czasem ma to swoje dobre strony. Najwa¿niejsze to maj±c te 70, 80 lat móc spojrzeæ za siebie i wiedzieæ, ¿e nie zmarnowa³o siê zycia...

27.02.2012
Stary 2014-08-25, 13:27   #3339
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Moja droga niestety my mamy kilkana¶cie lat ze sob±, za sob± i taka jest rzeczywisto¶æ. Mo¿e nie potrafi³am go sobie w³a¶ciwie wychowaæ, có¿... teraz w wiêkszo¶ci to ju¿ po ptakach.
kilkana¶cie lat za sob± chyba o niczym nie ¶wiadczy

Cytat:
my¶la³am, ¿e mo¿e ju¿ 80kg i zaczniesz zaraz biegac
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-25, 14:12   #3340
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
G³ównie to jem poza domem, bo w pracy.
Wiem, przez z³± organizacjê brakuje mi czasu na obiady na tygodniu.
Wymy¶li³am, ¿e dzisiaj ugotuje sobie gar lecza (du¿o, du¿o warzyw) popakujê w s³oiczki i na tydzieñ do pracy bêdê mia³a.
Jeden ciep³y warto¶ciowy posi³ek w ci±gu dnia przynajmniej bêdzie.

Ale w pracy jesz przygotowane przez siebie posi³ki czy co¶ tam dostajesz/kupujesz?
Bo jak sama sobie robisz to du¿o ³atwiej jest kontrolowaæ, tylko trzeba siê wzi±æ w gar¶æ i zaplanowaæ wcze¶niej .

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Dziewczyny albo zmala³am (do¶wiadczenia ¿yciowe mnie przygniot³y) albo T¯ ma zepsut± miarkê, wysz³o mi wzrostu 158. Jak bêdê u jakiego¶ lekarza muszê siê zmierzyæ.
Hm, ciekawe, zmierz siê koniecznie .
Cytat:
Hej, co¶ pesymizmem mi tu zalatuje.
Jeszcze mamy lato, przed nami kolorowa jesieñ i dopiero zima.
Uprasza siê o nie my¶lenie o depresji zwi±zanej z zim±.
Nienawidzê zimna . Dla mnie idealnie ca³y rok powinno byæ 20-30 stopni i s³oñce . Jak jest brzydko i/lub zimno to nie mam si³y ani motywacji do niczego. Perspektywa d³uugiej ciê¿kiej, ponurej zimy mnie przera¿a!!

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Nie wiem, ja jestem po prostu inn± osob±. Nie da³abym tak do siebie mówiæ, z mojej strony to by³by koniec. Nie umia³abym ¿yæ z kim¶ kto nie chce mi pomóc i kto mnie nie s³ucha. Zreszt± wiele relacji tak koñczy³±m, jak kto¶ nie przystaje na moje warunki to na razie, ludzi na ¶wiecie jest mnóstwo. I nie ¿a³ujê, bo póki co jestem pewna, ¿e znalaz³am idea³. Ale je¶li co¶ mu odpieprzy nie daj bóg to bêdê szukaæ dalej - wiadomo, nie wi±¿a mnie dzieci ani ¶lub ale nawet gdyby tak by³o to jestem za du¿± egoistk± ¿eby na to patrzeæ. Nie tweirdzê ¿e to s³uszna postawa, po prostu dorasta³am obserwuj±c zwi±zek dwojga ludzi, którzy ca³e ¿ycie niszczyli siê nawzajem bo na si³ê usi³owali ze sob± byæ. Nie chcê, aby tak wygl±da³o moje ¿ycie a wierzê, ¿e zaczyna siê w³±¶nie od dupereli. I powiem szczerze, ¿e wolê byæ sama i by³am przez bardzo d³ugi czas ni¿ byæ z kim¶ kto ma mnie w nosie poza ³ó¿kiem i ugotowaniem obiadu. A mi³o¶æ w ¿yciu jest dla mnie wszystkim. Jestem gówniar±, nie mam dzieci, nie mam ¶lubu, ale wiem jak krótkie jest ¿ycie i jak wielu ludzi je marnuje na niewdziêcznych dupków.
A moim zdaniem postawa s³uszna.
Chocia¿ te¿ trzeba rozró¿niæ pewne rzeczy. Jak jeste¶my w zwi±zku i co¶ siê zaczyna psuæ to rozmawiamy, próbujemy naprawiæ i dopiero jak siê nie da to koñczymy zwi±zek. Tzn. taka jest moja opinia oczywi¶cie . Nie ma idea³ów, ale moim zdaniem z ka¿dym siê da dogadaæ i czêsto same sobie jeste¶my winne, ¿e jeste¶my nieszczê¶liwe, bo nie chcemy/boimy siê/ nie wiemy jak powiedzieæ, ¿e co¶ nam nie pasuje, a to czêsto jest taka pierdo³a, ¿e z dnia na dzieñ by siê zmieni³a ... Chyba grunt to znale¼æ sobie partnera, z którym siê da rozmawiaæ .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-08-25 o 14:06
Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-25, 15:25   #3341
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
kilkana¶cie lat za sob± chyba o niczym nie ¶wiadczy

my¶la³am, ¿e mo¿e ju¿ 80kg i zaczniesz zaraz biegac
niestety, jeszcze trochê poczekam. Mo¿e i zacznê biegaæ wcze¶niej. Nie s±dzi³am ¿e a¿ tak mi siê rozrosn± miê¶nie, nawet na brzuchu no i na rêkach przez ostatni miesi±c

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ

Ale w pracy jesz przygotowane przez siebie posi³ki czy co¶ tam dostajesz/kupujesz?
Bo jak sama sobie robisz to du¿o ³atwiej jest kontrolowaæ, tylko trzeba siê wzi±æ w gar¶æ i zaplanowaæ wcze¶niej .

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Hm, ciekawe, zmierz siê koniecznie .

Nienawidzê zimna . Dla mnie idealnie ca³y rok powinno byæ 20-30 stopni i s³oñce . Jak jest brzydko i/lub zimno to nie mam si³y ani motywacji do niczego. Perspektywa d³uugiej ciê¿kiej, ponurej zimy mnie przera¿a!!

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

A moim zdaniem postawa s³uszna.
Chocia¿ te¿ trzeba rozró¿niæ pewne rzeczy. Jak jeste¶my w zwi±zku i co¶ siê zaczyna psuæ to rozmawiamy, próbujemy naprawiæ i dopiero jak siê nie da to koñczymy zwi±zek. Tzn. taka jest moja opinia oczywi¶cie . Nie ma idea³ów, ale moim zdaniem z ka¿dym siê da dogadaæ i czêsto same sobie jeste¶my winne, ¿e jeste¶my nieszczê¶liwe, bo nie chcemy/boimy siê/ nie wiemy jak powiedzieæ, ¿e co¶ nam nie pasuje, a to czêsto jest taka pierdo³a, ¿e z dnia na dzieñ by siê zmieni³a ... Chyba grunt to znale¼æ sobie partnera, z którym siê da rozmawiaæ .
NIe sprecyzowa³am tego Jasne, ¿e rozmowa jest najpierw. Tylko ¿e gdy gadam jak do ¶ciany albo gdy nie widzê chêci porozumienia to wiem ¿e nie ma czego ju¿ naprawiaæ.
A jednocze¶nie wiem, ¿e ludzie s± ró¿ni i ró¿ne rzeczy mog± znie¶æ i i¶æ na odpowiednie kompromisy. Nie potêpiam nikogo za ¿adne zachowania ani nie mówie jak "¿yæ potrzeba". Tylko jak siê nie jest szczê¶liwym to trzeba tego szczê¶cia szukaæ. Albo przetasowaæ swoje priorytety.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Dobrze ¿e dzi¶ mi siê zepsu³ ten rower. Od godziny dwunastej mam ból po lewej stronie w ramieniu przy g³êbszym wdechu. Dziadek [po kilku zawa³ach i problemach z sercem wiêc co¶ tam wie] twierdzi ¿e nic niebezpiecznego, ale czujê siê generalnie s³abo. Mam nadziejê ¿e to tylko jakie¶ przesilenie albo nerwoból, jak siê nasili to bêdê musia³a jechaæ do szpitala. Nie by³oby to moje marzenie.

27.02.2012
Stary 2014-08-25, 16:22   #3342
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
NIe sprecyzowa³am tego Jasne, ¿e rozmowa jest najpierw. Tylko ¿e gdy gadam jak do ¶ciany albo gdy nie widzê chêci porozumienia to wiem ¿e nie ma czego ju¿ naprawiaæ.
A jednocze¶nie wiem, ¿e ludzie s± ró¿ni i ró¿ne rzeczy mog± znie¶æ i i¶æ na odpowiednie kompromisy. Nie potêpiam nikogo za ¿adne zachowania ani nie mówie jak "¿yæ potrzeba". Tylko jak siê nie jest szczê¶liwym to trzeba tego szczê¶cia szukaæ. Albo przetasowaæ swoje priorytety.
zgadzam siê.
Zreszt± s± ró¿ne sytuacje i jak zawsze nie ma idealnego toku postêpowania . Ja te¿ nikomu nie mówiê, jak ma ¿yæ i te¿ prawda jest taka, ¿e nic nie wiemy o cudzych zwi±zkach, ale nie podoba mi siê takie podej¶cie "a, pok³ócili¶my siê pierwszy raz po 7 latach zwi±zku to go rzuci³am, bo po co siê mêczyæ" . No, ale jak mówiê, to bardzo indywidualna kwestia i mi nic do tego, po prostu sama tak nie robiê .

Cytat:
Dobrze ¿e dzi¶ mi siê zepsu³ ten rower. Od godziny dwunastej mam ból po lewej stronie w ramieniu przy g³êbszym wdechu. Dziadek [po kilku zawa³ach i problemach z sercem wiêc co¶ tam wie] twierdzi ¿e nic niebezpiecznego, ale czujê siê generalnie s³abo. Mam nadziejê ¿e to tylko jakie¶ przesilenie albo nerwoból, jak siê nasili to bêdê musia³a jechaæ do szpitala. Nie by³oby to moje marzenie.
Niedobrze :/.

Mnie za to boli brzuch okrutnie . Chocia¿ w zasadzie nie wiem czy tak to mogê nazwaæ, ciê¿ko mi okre¶liæ co mnie boli, ale boli . Mam nadziejê, ¿e przejdzie, bo jak zacznê googlowaæ co to mo¿e byæ to siê oka¿e, ¿e umieram .

Stary 2014-08-26, 08:12   #3343
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Witam Was moje kochana w ten wtorkowy poranek

Moje wczorajsze menu:
serek homogenizowany brzoskwiniowy x 2
kawa z mlekiem x 2
sa³atka z pomidora
go³±bek w kapu¶cie
¶liwki
leczo

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Wiem, ¿e napisze Wam tu same bana³y ale z do¶wiadczenia d³ugoletniej mê¿atki wiem, ¿e s± one jak najbardziej obiektywne.
Ma³¿eñstwo jest sztuk± kompromisu.
Priorytety zmieniaj± siê wraz z up³ywem lat w zwi±zku.
Dzieciom potrzeba jest dwojga rodziców o ile wzajemnie nie robi± sobie krzywdy.
Zwi±zek koñczy siê ³atwo tylko i wy³±cznie wtedy gdy nie ma czê¶ci wspólnych.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Mnie za to boli brzuch okrutnie . Chocia¿ w zasadzie nie wiem czy tak to mogê nazwaæ, ciê¿ko mi okre¶liæ co mnie boli, ale boli . Mam nadziejê, ¿e przejdzie, bo jak zacznê googlowaæ co to mo¿e byæ to siê oka¿e, ¿e umieram .
Jak nie przejdzie polecam zwyk³ego lekarza, a nie z google.
Znasz jakiego¶, którego uwa¿asz za prawdziwego specjalistê.

Edytowane przez Malinka_Malinka
Czas edycji: 2014-08-26 o 08:14
Stary 2014-08-26, 08:25   #3344
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Pisa³am o krzywdzeniu dzieci diet± kiedy¶ tam. Wczoraj widzia³am babciê za³atwiaj±c± sprawunki z wnuczkiem. Wnuczek mia³ 4-5 lat i siedzia³ w wózku. Nie by³o widaæ aby by³ chory, za to strasznie znudzony. Buja³ siê próbuj±c przestawiæ wózek, przebiera³ nogami, marudzi³ i obiecywa³ ¿e bêdzie grzeczny. Ewidentnie chcia³ wyj¶æ. Czy to nie jest krzywdzenie? Potem bêdzie "czemu dziecko nie biega"

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-26, 08:51   #3345
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 366

Cze¶æ!

Paskudnie dzi¶. Chyba pora rozpocz±æ sezon grzewczy, masakra, przecie¿ ledwo sierpieñ siê koñczy

Wczoraj mia³am bardzo dobry dzieñ. Dobre jedzenie, æwiczenia i zero s³odyczy Byle tak dalej
Dzi¶ zakwasy co prawda, ale co tam, rozæwicz± siê pó¼niej.

Pannaatopowa dlatego moja córka odk±d skoñczy³a 17m nie u¿ywa wózka wcale. Uwa¿am, ¿e to przegiêcie, aby dwulatek je¼dzi³ w wózku, nie mówi±c o starszych dzieciach. To nawet nie wygl±da dobrze, bo najczê¶ciej te dzieciaki s± strasznie zgniecione w tych za ma³ych wózkach.

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-26, 09:20   #3346
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Pisa³am o krzywdzeniu dzieci diet± kiedy¶ tam. Wczoraj widzia³am babciê za³atwiaj±c± sprawunki z wnuczkiem. Wnuczek mia³ 4-5 lat i siedzia³ w wózku. Nie by³o widaæ aby by³ chory, za to strasznie znudzony. Buja³ siê próbuj±c przestawiæ wózek, przebiera³ nogami, marudzi³ i obiecywa³ ¿e bêdzie grzeczny. Ewidentnie chcia³ wyj¶æ. Czy to nie jest krzywdzenie? Potem bêdzie "czemu dziecko nie biega"
Sorki ale 4-5 letnie dzieci nie je¿d¿± ju¿ w wózkach, wydaje mi siê ¿e rzadko mo¿na spotkaæ 3-latka w wózku.
Czy Ty piszesz o wózku sklepowym?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Poka¿ wiadomo¶æ
Pannaatopowa dlatego moja córka odk±d skoñczy³a 17m nie u¿ywa wózka wcale. Uwa¿am, ¿e to przegiêcie, aby dwulatek je¼dzi³ w wózku, nie mówi±c o starszych dzieciach. To nawet nie wygl±da dobrze, bo najczê¶ciej te dzieciaki s± strasznie zgniecione w tych za ma³ych wózkach.
Zgadzam siê.
Szczególnie jak widzê te maleñkie dzieciaczki upchniête w foteliki samochodowe (ko³yski) mocowane na stela¿ach maj±ce udawaæ g³êbokie wózki - krew mnie zalewa.
Wcisnê³abym tak± mamusiê w ten fotelik i niech siedzi kilka godzin.

Stary 2014-08-26, 09:24   #3347
meganem
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 432

[QUOTE=Malinka_Malinka;478 62741]Sorki ale 4-5 letnie dzieci nie je¿d¿± ju¿ w wózkach, wydaje mi siê ¿e rzadko mo¿na spotkaæ 3-latka w wózku.
Czy Ty piszesz o wózku sklepowym?[COLOR=Silver]

oj zdziwi³aby¶ siê. ile 3-4 latków jest wci±¿ wo¿onych w wózkach. a¿ szkoda takich dzieciaczków

https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=216083

E. Chodakowska :
Bikini x 22
Sukces x 19
Turbo wyzwanie x 27
Killer x 4
Metamorfoza x 3
Turbo spalanie x 5

Huragan Workout x 4
meganem jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:18   #3348
pannaatopowa
Zakorzenienie

Nie to by³a spacerówka. Tylko taka wiêksza ni¿ dla maleñkich dzieci, ale wci±¿ za ma³a dla tego dziecka.

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
Stary 2014-08-26, 10:27   #3349
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Sorki ale 4-5 letnie dzieci nie je¿d¿± ju¿ w wózkach, wydaje mi siê ¿e rzadko mo¿na spotkaæ 3-latka w wózku.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Zgadzam siê.
Szczególnie jak widzê te maleñkie dzieciaczki upchniête w foteliki samochodowe (ko³yski) mocowane na stela¿ach maj±ce udawaæ g³êbokie wózki - krew mnie zalewa.
ojj kochana ja nawet mia³am okazjê podziwiac 5latkê w wózku spacerowym, sama mi powiedzia³a ile ma lat
a 3-4latki widywa³am codziennie jak mieszkali¶my w Krakowie. I tylko s³ysza³am w kó³ko - "taka ma³a i tak dzielnie spaceruje" o mojej córce. No kurcze, ma nó¿ki to spaceruje. Nie robi³am z ni± maratonów przecie¿

a to co piszesz o ko³yskach to 'ja przecie¿ tylko na chwilê, na zakupy, do warzywniaka, do lekarza' itp. Niech taka mamu¶ka sama sobie wsi±dzie zgarbiona nawet na pó³ h do takiego czego¶ Ciekawe czy dalej bêdzie twierdziæ , ¿e to nic takiego
Powinien byæ ustawowy nakaz wo¿enia noworodków w gondoli

Julitka

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 10:33   #3350
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Jestem pod wra¿eniem.
W ogóle, ¿e takie du¿e dziecko uda³o siê upchn±æ do wózka.
Moje dwuletnie zasuwa samo. Musimy ju¿ i¶æ gdzie¶ bardzo, bardzo daleko, ¿eby chcia³o wsi±¶æ do wózka, przewa¿nie i tak woli rêce na chwilkê dla regeneracji si³ i dalej biegnie jak ma³y motorek.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Powinien byæ ustawowy nakaz wo¿enia noworodków w gondoli
i to tych normalnych, a nie miniaturowych jakie s± teraz w modzie.
Moje w wieku 6 miesiêcy w gondoli mia³o luz, a kole¿anki w wieku 3mc siêga³o od bandy do bandy i gdzie tu siê ruszyæ. Ale jej wózek by³ ³adniejszy i bardziej elegancki, a mój toporny.

Stary 2014-08-26, 10:37   #3351
mooonik
Zakorzenienie

a to nawet nie wiem jakie to w modzie teraz? my¶my mieli tako jumpera, wygodny dla dziecka, wygodny dla mnie. Ja nawet lekkiej spacerówki nie kupowa³am, bo nie widzia³am sensu

Moja córka ostatnio do takiej 3latki w wózku wypali³a w³a¶nie - "a cemu ta dziecynka jezdzi w wozecku? chole ma nozki? *" Mamusia spali³a przys³owiow± ceg³ê

*bo kiedy¶ zapyta³a o wózek inwalidzki i t³umaczy³am, ¿e niektórzy maj± chore nó¿ki i u¿ywaj± wózków, ¿eby siê dostaæ tam gdzie chc±.

Julitka

Stary 2014-08-26, 10:53   #3352
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was moje kochana w ten wtorkowy poranek

Moje wczorajsze menu:
serek homogenizowany brzoskwiniowy x 2
kawa z mlekiem x 2
sa³atka z pomidora
go³±bek w kapu¶cie
¶liwki
leczo
Znowu malutko .

Cytat:
Wiem, ¿e napisze Wam tu same bana³y ale z do¶wiadczenia d³ugoletniej mê¿atki wiem, ¿e s± one jak najbardziej obiektywne.
Ma³¿eñstwo jest sztuk± kompromisu.
Priorytety zmieniaj± siê wraz z up³ywem lat w zwi±zku.
Dzieciom potrzeba jest dwojga rodziców o ile wzajemnie nie robi± sobie krzywdy.[COLOR=Silver]
Zwi±zek koñczy siê ³atwo tylko i wy³±cznie wtedy gdy nie ma czê¶ci wspólnych.

Jak nie przejdzie polecam zwyk³ego lekarza, a nie z google.
Znasz jakiego¶, którego uwa¿asz za prawdziwego specjalistê.
¯artowa³am z tym googlowaniem oczywi¶cie .
Z tym mam problem, nie znam ¿adnego lekarza, któremu mog³abym zaufaæ.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:

Wczoraj mia³am bardzo dobry dzieñ. Dobre jedzenie, æwiczenia i zero s³odyczy Byle tak dalej

Stary 2014-08-26, 10:56   #3353
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Waszym zdaniem - ile kaw mo¿na wypiæ dziennie - takich z mlekiem ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-26, 11:02   #3354
Melonade
Zadomowienie

Nie wiem czy to kwestia tej paskudnej pogody, czy innych rzeczy, ale nie mam si³y ostatnio do niczego. Jedzenie mnie nie obchodzi, wiêc jem albo ma³o albo byle co. O æwiczeniu nawet nie my¶lê. Wstajê rano i od razu jestem strasznie zmêczona :/. Jeszcze mi siê pms w³±cza i ju¿ przybra³am 1,5kg.
Ogólnie panuje u mnie 'lekkie' przygnêbienie.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Waszym zdaniem - ile kaw mo¿na wypiæ dziennie - takich z mlekiem ?
Im mniej tym lepiej .
Jedn±, maksymalnie dwie, kawa mimo wszystko wiêcej robi z³ego ni¿ dobrego dla naszego organizmu.

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-08-26 o 11:03
Stary 2014-08-26, 11:08   #3355
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy to kwestia tej paskudnej pogody, czy innych rzeczy, ale nie mam si³y ostatnio do niczego. Jedzenie mnie nie obchodzi, wiêc jem albo ma³o albo byle co. O æwiczeniu nawet nie my¶lê. Wstajê rano i od razu jestem strasznie zmêczona :/. Jeszcze mi siê pms w³±cza i ju¿ przybra³am 1,5kg.
Ogólnie panuje u mnie 'lekkie' przygnêbienie.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Im mniej tym lepiej .
Jedn±, maksymalnie dwie, kawa mimo wszystko wiêcej robi z³ego ni¿ dobrego dla naszego organizmu.
u mnie te¿ @ nadci±ga wiêc i waga w górê
my¶lê, ¿e to mo¿e byæ wszystko przez tê wczesn± jesieñ. A ³ykasz magnez? Jego niedobór mo¿e siê objawiaæ ci±g³ym zmêczeniem, rozdra¿nieniem.

co do kawy uwa¿am podobnie
wyp³ukuje miêdzy innymi magnez, zatrzymuje wodê w organizmie i mo¿e spowalniaæ metabolizm.
Ja pijê jedn±, nie potrafiê zrezygnowaæ ca³kiem

Julitka

Stary 2014-08-26, 13:26   #3356
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

Cytat:
jasne, ze dam radê poza wakacjami, ja szko³ê mam tylko parê razy w tygodniu. Gorzej, ze zbliza siê wrzesieñ a ja leczê grudki na twarzy kwasami i zrzucam piêæ warstw skóry na dzieñ, nie wiem jak taka wyuszczona bêdê chodziæ, ja zawsze muszê mieæ twarz perfekt, no chyba ze idê do sklepu czy sportowo. w po³±czeniu z potem potwornie szczypie, chodzê non stop wymamzana sudocremem i wszystko wokól te¿ jest wymazane ;p

Wiêcej jedzenia to umnie, nie wiedzieæ czemu, wiêksza motywacja :O serio, odk±d jem wiêcej jako¶ mniej razy mam ochotê dzi¶ odpuszczaæ. Pewnie jakie¶ kwestie psychiczne, albo mia³am a¿ takie braki - strach pomy¶leæ No i ³ykam magnez. Ja wiem Melonade, ¿e to siê wydaje du¿o, ale ja poza rowerem mam teraz bardzo leniwy tryb ¿ycia - nigdzie nie chodzê przez te przebrzyd³e grudki, poza tym smarujê na dzieñ g³owê rycyn± - jak bêdzie zima to po 16 bêdê mog³a sobie i¶c na spacer w czapce i nikt twarzy te¿ nie zobaczy a póki co wczoraj w markecie nastraszy³am jak±¶ m³odzie¿ poza tym przez te trzy miesi±ce dorobi³am siê takiej kondycji ¿e hoho

Co do ludzi którzy robi± sobie krzywdê to mam ich w nosie. Serio, w dobie internetu, forów takich jak Wiza¿ ka¿dy, za przeproszeniem, najtêpszy z debili mo¿e siê dowiedzieæ co gdzie i jakie powoduje szkody. Ludzie s± leniwi - doros³ych mi nie jest szkoda. Naprawdê, nazwijcie mnie z³± osob±, ale ja nie mam nic do firm które na ludzkiej g³upocie zarabiaj±. Prawie wszystkich takich "przekrêtów" da siê unikn±æ przez piêæ minut pomy¶lenia i sprawdzenia danych. Jasne, ka¿demu siê zdarza pomyliæ ale niech potem nie narzeka, ¿e wszystko jest z³e, straszne. No jest. Zawsze by³o. I jako¶ ludzie pó³ wieku temu rzadziej dawali siê nabieraæ na ró¿ne tricki. I Zamiast kampanii u¶wiadamiania spo³eczeñstwa powinni¶my prowadziæ kampaniê zmuszania ludzi do logicznego my¶lenia. A ja sama jestem idiotk± w tej kwestii, dlatego tak swobodnie mówiê - mnie naci±gnê³o nasze pañstwo - ale czy na pewno? Musia³am zap³aciæ prawie 4 tysi±ce kary za to, ¿e mój dziadek z³o¿y³ za mnie ¼le wype³nione zeznanie podatkowe. On przeklina jakie z³e czasy, a ja jestem z³a tylko na siebie - bo pozwoli³am, ¿eby kto¶ siê czym¶ za mnie zaj±³. A wystarczy³oby, ¿ebym poszuka³a w necie. Sprawa dawno za mn±, zap³acone oczywi¶cie przez dziadka - ale co by by³o gdyby to wysz³o za 8 lat? Przyk³ad mo¿e ma³o ma wspólnego z fastfoodami na pierwszy rzut oka, ale pomy¶lcie - jak wiele osób zmaga siê z chorobami uk³adów najró¿niejszych, z oty³o¶ci± i jej nastêpstwami, potem - ile z nich idzie na dietê zero kalorii bo us³ysza³ na tvn style ze tak jest ok? A wystarczy po¶wiêciæ parê godzin na lekturê na sfd, kfd, na wizazu, na wielu innych forach. Przecie¿ zrzucanie wagi, zdrowie - to wszystko jest proste! to jest matematyka, tu dasz mniej tego to tu ci zejdzie i bêdziesz na minusie. Chaotycznie napisa³am strasznie bo to dla mnie emocjonuj±cy temat ale koniec koñców powiem kontrowersyjnie - nic nas nie zabija tak, jak nasz w³asna g³upota.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

mnie boli ko¶æ ogonowa, narzeczony twierdzi ¿e w tamtym rejonie bardzo schud³am i brakuje mi poduszek izoluj±cych siode³ko od ko¶ci

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

aha, i jeszcze zapomnia³am dodaæ jazdy i godziny od 15 do dzi¶ :
16,18,21 godzina æwiczeñ - pó³ h roweru pó³ h na dywanie
15,19,20,22 -2 h æwiczeñ, pó³torej h na rowerze i pó³ na dywanie

17 mia³am ma³± przerwê bo leczy³am kaca ;p
podpisujê sie obiema rêkami pod s³owami Aamidale~

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez womendontcry Poka¿ wiadomo¶æ
Zgrzeszy³abym, gdybym narzeka³a na mojego mê¿a. Ot, po prostu w ka¿dym mê¿czy¼nie skryty jest ma³y ch³opiec, który lubi czasem wyj¶æ na ¶wiat³o dzienne

Po piêtnastu latach bycia razem, dwunastu latach ma³¿eñstwa, i wielu prze¿yciach, wiem jedno - to nie tylko mój m±¿ i kochanek, to przede wszystkim mój najlepszy przyjaciel.
¯ycie nas skopa³o, wiele razem przeszli¶my, i nigdy, NIGDY, nie zostawi³ mnie samej. Gdyby nie on, nie poradzi³abym sobie 4 lata temu. Wiem, ¿e mogê na niego liczyæ w zdrowiu i chorobie - niestety sprawdzone.

A ¿e czasem nie posprz±ta... No có¿, za to ¶wietnie gotuje, jest cudnym ojcem, i moim niezast±pionym partnerem do wszystkiego

jakbym czyta³a o sobie Kiedy¶ us³ysza³am od "znajomej" cyt"jak mo¿na sie nie k³óciæ i rozmawiac o wszystkim, przecie¿ mê¿owi sie nie mówi wszystkiego" hahaa Ja tego nie rozumiem i mnie to nie dotyczy i czasem sobie mówie Jak± jestem szczêsciar± ¿e mam takiego cudownego mê¿a

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez womendontcry Poka¿ wiadomo¶æ
Dziwne, przy pierwszym przewinieniu zazwyczaj wystarczy z³o¿yæ korektê zeznania i wyraziæ tzw. czynny ¿al.
Nikt Ci tego nie zaproponowa³...?
Oni na tym bazuj±! na niewiedzy ludzi! nikt w US tego nie powie bo po co? ;(
Ja w tym roku gdyby nie moja wspania³a ksiêgowa zap³aci³abym niez³± sumkê kary! a tak mia³am extra zwrot

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Cudownie siê co¶ takiego czyta . Nikt nie jest idealny, a taki partner to skarb .

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Kto¶ tu ju¿ wcze¶niej wrzuca³ tego bloga i ja te¿ go bardzo polubi³am .

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Ja te¿ siê teraz nie trzymam dietowo . O dziwo waga przy tym leci . Jeszcze trochê odreagowania i nied³ugo ruszam pe³n± par± .
A co z wag± do tabelki?

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Aktualna tabelka ju¿ jest w pierwszym po¶cie

Zaczarowana_Truskawka
bebemwls
LadyDagaMilon
jagoodka21
Bella2212

nie pojawi³y¶cie siê znowu w tabelce.

Z nowych niestety nikt nie zosta³.
Mooonik oczywi¶cie na Twoj± wagê czekamy w przysz³ym tygodniu, ¿eby¶ ju¿ w tabelce zosta³a . Te dane, które dosta³am w pw s± wpisane na ten tydzieñ.
Ja pisa³am ze waga bez zmian

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Cze¶æ!

Paskudnie dzi¶. Chyba pora rozpocz±æ sezon grzewczy, masakra, przecie¿ ledwo sierpieñ siê koñczy

Nie uwa¿am by przegiêciem by³o wo¿enie dziecka w tym wieku we wózku! nie róbmy z 2-3 letnich dzieci doros³ych którzy maszerujac na spacerze siê nie zmecz±.(nie mówie tu o zakupach tylko o "wyjazdach "
tak jest w naszym wypadku czesto jedzimy do inowroc³awia na têznie jest tak hektar do chodzenia ze doros³ego bola nogi po po³owie dnia nie mówi±c tu o ma³ych tuptusiach kótre wci±¿ biegaj±
Zawsze gdy wybieram siê do miasta b±dz na solanki park ,LPKIW ZABIERAM WÓZEK ! tylko dlatego ze gdy szkrab siê zmêczy moze odpocz±c lub zdrzemn±æ siê, nie chcia³abym go nosic na rekach a niedaj bo¿e jakby usn±³, wiêc CO w tym dziwnego? nie wszytkie dzieci maszeruj± te¿ grzecznie za r±czkê z rodzicami i niektóre "bezpieczniej" posadzic we wózku, co nieznaczy ze jest zapiêty na amen i nie wolno mu i¶c
wiêc Ja matka dwójki rozrabiaków ADHD rozumiem i nie widze w tym nic nienormalnego! nienormalne jest dla mnie takie myslenie czy n p. ma 3 latka i ma dydusia ,czy nosi pieluszkê;( mojego synka to akurat nie dotyczy ale pamietajmuy ¿e ka¿de dziecko jest inne i nie patrzmy na /;inne "dzieci przez pryzmat w³asnych do¶wiadczeñ
co do scis³osci we wózkach to juz wina rodziców My mamy pasrasolke do¶c obszern± ze jak ma³y usnie to ¶pi wygodnie, lepsze lezenie niz wiszenie bezw³adnie na ramieniu rodzica

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:

Zgadzam siê.
co do ko³ysek to akurat siê zgodze ¶a nie wygodne
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-26, 13:28   #3357
pannaatopowa
Zakorzenienie

Dzi¶ pierwszy dzieñ @ na wadze 88,1. mam nadziejê, ¿e to tylko woda.

Stary 2014-08-26, 13:29   #3358
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Szukam przepisów zawieraj±cych du¿o bia³ka, ma³o sk³adnikowych i ³atwych w przyrz±dzeniu.

Stary 2014-08-26, 13:37   #3359
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

[QUOTE=meganem;47862974]
Cytat:
Czy Ty piszesz o wózku sklepowym?[COLOR=Silver]

oj zdziwi³aby¶ siê. ile 3-4 latków jest wci±¿ wo¿onych w wózkach. a¿ szkoda takich dzieciaczków
jak pisa³am powy¿ej, ¿e akurat widzisz dziecko we wózku w danym momencie nie znaczy ¿e jest tam przyklejone ! Ja zawsze mam wózek w pogotowiu i czesto go prowadze pustego dopiero po harcach m³ody wsiada i odpoczywa to siê nazywa krzywdzeniem dzieci?

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
mieszkamy w domu na wsi, wiêc niby normalne, ¿e osy s±, ale chyba w takiej ilo¶ci to ju¿ nie bardzo.
Ogl±da³am okna, pod balkonem nic nie widzê. Wczoraj przyuwa¿y³am, ¿e wlatywa³y w ziemiê pod oknem w kuchni, ale zasypa³am dziurê, zala³am octem i jeszcze raz zasypa³am..

powiem mê¿owi niech kupi mo¿e denaturat i mi okadzi okna czy jak. nie mam pomys³ów ju¿
zrób pu³apke na osy mój T¿ czêsto robi latem by wyeliminowac choæ czêsc tuch stworzeñ

butelkê 1,5l od wody mineralnej utnij na poziomie 2/3 i obciêt± czêsc w³óz odwrotnie tworz±c lejek , nalej wody tak by niedotyka³o leja i od srodka posmaruj sokiem owocowym lub czym¶ s³odkim byle nie miodem jak wlez± paskudy nie potrafi± wyjsc i siê topi± sprawdzone!

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

tak wógóle jak siê nie przywita³m z Nowymi laskami to Witam was teraz

Edytowane przez 201709081028
Czas edycji: 2014-08-26 o 13:40
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-26, 17:00   #3360
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
u mnie te¿ @ nadci±ga wiêc i waga w górê
my¶lê, ¿e to mo¿e byæ wszystko przez tê wczesn± jesieñ. A ³ykasz magnez? Jego niedobór mo¿e siê objawiaæ ci±g³ym zmêczeniem, rozdra¿nieniem.

co do kawy uwa¿am podobnie
wyp³ukuje miêdzy innymi magnez, zatrzymuje wodê w organizmie i mo¿e spowalniaæ metabolizm.
Ja pijê jedn±, nie potrafiê zrezygnowaæ ca³kiem
Nie, póki co albo od¿ywiam siê ¶mieciowo albo staram siê je¶æ zdrowo = wierzê, ¿e dieta dostarcza mi odpowiednich sk³adników i nie chcê braæ ¿adnych suplementów. Jedyne, nad którymi siê zastanawiam to omega 3, bo nie jem ryb.
Zreszt± sporo s³ysza³am o tym, ¿e magnez z tabletek za bardzo siê i tak nie wch³ania, wiêc branie go jest bez sensu? Nie zag³êbia³am siê w temat, wiêc nie mówiê, ¿e to 100% prawda, ale obi³o mi siê o uszy co¶ takiego .

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
jakbym czyta³a o sobie Kiedy¶ us³ysza³am od "znajomej" cyt"jak mo¿na sie nie k³óciæ i rozmawiac o wszystkim, przecie¿ mê¿owi sie nie mówi wszystkiego" hahaa Ja tego nie rozumiem i mnie to nie dotyczy i czasem sobie mówie Jak± jestem szczêsciar± ¿e mam takiego cudownego mê¿a
Cooo, jak tak mo¿na my¶leæ?! Wspó³czujê tej znajomej w takim razie .
Pewnie, ¿e jeste¶ szczê¶ciar±, bo Ci siê nale¿y!
Cytat:

Ja pisa³am ze waga bez zmian

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

A to wybacz, zaraz dodam, musia³o mi umkn±æ.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Szukam przepisów zawieraj±cych du¿o bia³ka, ma³o sk³adnikowych i ³atwych w przyrz±dzeniu.
Ale przepisów na co? ¶niadanie, obiad, przek±skê, kolacjê, deser?

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-08-26 o 16:56
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.