|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Strzelić faceta w pysk!
Ostanio zerwałam ze swoim tż.Nie jestem z tego powodu przygnębiona,bo to nie była jakaś wielka miłość,a bardziej wakacyjna przygoda.
Poszło o to,że nie chce się ze mną wyprowadzić do Wawy.W kłotni powiedziałam mu,że jest ciepłą kluchą,mamisynkiem,który boi się wyprowadzić raptem 150 km.W odpowiedzi on mi posłał wiązankę,po której miałam ochotę strzelić go w pysk.Powiem,że to nie pierwszy raz,kiedy chciałam uderzyć faceta.Zawsze się jednak bałam i wstydziłam takiego zachowania.Wśród znajomych był taki przypadek,że chłopak oddał dziewczynie ,aż jej poszła krew z nosa. A wy dziewczyny jakie macie doświadczenia z biciem swoich facetów(oddali wam kiedyś).Uważacie takie zachowanie za prawidłowe czy,że inaczej trzeba rozwiązywać konflikty? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Strzelić faceta w pysk!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z perspektywy czasu jednak widzę że nie ma co się uciekać do takich zachowań, najlepiej jest porozmawiać na spokojnie i w ten sposób próbować rozwiązać problem
|
|
|
#4 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiedzmy, że chłopak się zgodził z Tobą zamieszkać, potem zrywacie i co? Wtedy wielka wojna i ciągnięcie zapałek, które ma się wyprowadzić? Odnośnie przemocy - to nie jest dobre rozwiązanie - pamiętaj, że "przemoc rodzi przemoc", ciekawe jakby Ci oddał (zachowanie spowodowane emocjami) - poszłabyś z tym na Policję, że Cię chłopak pobił? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziecinada straszna. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
"wakacyjna przygoda" która sama mnie namawiała na wspólne zamieszkanie po 5 miesięcznej znajomości.Gdzie mając możliwość zamieszkać u ciotki,nagle musiałam wszystko odkręcać w rodzinie,żeby szukać pokoju dla nas dwojga.Im zaczeło być bliżej do wyprowadzki jemu się zaczeło bardziej odwidywać.Dlatego opisałam go tu jako wakacyjną przygode.Chodziło o to,żeby podkreślić,że nie będę po nim płakać.
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Serio,bo nigdy nikogo nie strzeliłam w pysk |
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
sissy that walk
|
Człowiek, który kogokolwiek bije, prosi się o to żeby mu oddać. Tylko niezrównoważeni psychicznie biją kogokolwiek w kłótni.
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
Twarz,a tak ściślej to policzki
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- W sumie racja.Agresja rodzi agresję |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
A co ty byś zrobiła jak by ci jednak oddał? Ok, zrozumiem jeszcze chyba, że chciałabyś mu dać w twarz, bo cie chciał okraść, dowiedziałaś się że cię zdradził z sąsiadką spod 4, ale powód, z wyprowadzką to chyba tylko pretekst byś mogła napisać, że miałaś swój pierwszy raz w uderzeniu faceta.
PS i może go nie było stać na mieszkanie w Warszawie, gdzie życie swoje kosztuje.
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie towarzysz zycia Ja bym powiedzial, ze chlop ma po prostu odrobine rozsadku ![]() A przemoc w zwiazku to patologia i tyle.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Moj tz tam nie ma pyska tylko twarz, więc nawet nie mialabym w co go strzelic. No co zrobię...
|
|
|
|
|
#13 |
|
damn good coffee
|
Dla mnie bicie kogoś (oczywiście abstrahując od obrony koniecznej) to nawet nie dziecinada, tylko patologia. Jak czytam o 'strzelaniu w pysk' to mam przed oczami scenkę którą kiedyś widziałam - idzie sobie para (z takich, powiedzmy, nizin społecznych), kłócą się, w pewnym momencie dziewczyna uderza faceta z liścia w twarz, on jej oddaje, i idą dalej.
Przykre jest, że jak facet uderzy kobietę to jest wielkie larum, a odwrotnie - kiedy to kobieta uderzy nie mając podstaw, to nie zawsze. A co autorki wątku - skoro nie pierwszy raz miała ochotę użyć siły, to może przydałoby się coś z tym zrobić. |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Co to za bajeczki?
to juz sie nie balas mieszkania z obcymi i mialas zaklepana ciotke? Ciekawe. Bardzo ciekawe.
|
|
#15 |
|
BAN stały
|
Wg. mnie, człowiek, który nie potrafi zapanować nad sobą na tyle, żeby nie uderzyć, zasługuje na pogardę. Wyłącznie. Nigdy nikogo nie uderzyłam jako dorosły człowiek, chociaż miewałam ochotę. Jednak później nie potrafiłabym siebie szanować.
Żadne powody nie są wystarczająco dobre, by zrobić coś tak poniżającego dla siebie. A poniżyć przeciwnika da się słownie dużo bardziej dotkliwie. Jeśli natomiast chodzi o twoją sytuację - nie rozumiem. Zwykle z każdą wakacyjną przygodą pragniesz mieszkać, czy też miłość zmieniła się w zwykłą wakacyjną przygodę tylko dlatego, że nie spełnił gość twoich (wygórowanych w takiej sytuacji) oczekiwań? |
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyzywanie faceta w celu wymuszenia czegoś na nim jest ok, a "wiązanka" od niego jest powodem do uderzenia go? Masz wybitnie podwójne standardy. Serio chciałabyś zamieszkać z kimś, o kim nasz takie zdanie? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam szacunku do osób używających przemocy w związku, obojętnie czy to kobieta czy mężczyzna. Od takich ludzi trzymam się z daleka.
|
|
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
Po słownictwie można dojść do wniosku, że mamy do czynienia ze słoikiem.
|
|
|
|
|
#20 |
|
.
|
a w jaki sposób niby coś takiego może rozwiązać konflikt?
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam "doświadczenia" jako facet. Kiedyś mnie chciała moja dziewczyna uderzyć, trenowała kilka lat sztuki walki więc faktycznie mogła mi wyrządzić krzywdę, na szczęście się powstrzymała choć widziałem jak się składała do ciosu. Za co? Bo nie spełniłem jej oczekiwań. Jest borderką, co wiele tłumaczy - normalni ludzie nie stosują przemocy w związku. Jeśli masz takie zapędy, serio idź do psychiatry się zbadać zanim będzie za późno.
Edytowane przez slawek_33 Czas edycji: 2014-08-25 o 19:45 |
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
rozumiem strzelic w pysk jak sie wroci do domu z delegacji i zastanie meza z kochanka w lozku, ale klotnia i bicie bo sie nie chcial przeprowadzic
|
|
|
|
|
#25 |
|
and cigarettes
|
To ten chłopak, który miał z Tobą wyjeżdżać do Warszawy, szukać pracy na budowie na już i prawdopodobnie biedować, bo Ty się boisz mieszkać z obcymi, to była "wakacyjna miłość"?
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
W życiu bym się nie odważyła uderzyć swojego TŻ, bo zwyczajnie wiem, że by sobie nie pozwolił na żadne lanie po pysku. Pewnie by się powstrzymał i mi nie oddał, ale też nie rozumiem jak można się bić w związku
![]() Miałam kiedyś koleżankę, która się strasznie dziwiła jak jej powiedziałam, że nie walę swojego faceta po łbie jak powie coś głupiego, no ale cóż ![]() Innego mężczyzny też mi się nigdy nie zdarzyło uderzyć.
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm pytasz o doświadczenia z biciem swoich facetów.
No ja czasem bije swojego faceta, z różną siłą i on mnie też, takie zboczenie mamy. Lubimy sobie walnąć w .... tyłek ![]() A tak serio to ja nie rozumiem w ogóle tego wątku: wakacyjna miłość, sprzeczka o przeprowadzke o 150 km i agresja, wszystko sobie przeczy |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Czytając ten temat, miałam w ogóle wątpliwości, czy pytasz poważnie, czy wakacje się kończą i trolle mają mają ostatnie podrygi.
To, że chłopiec nie chce zrobić tego, co mu każesz (zmienić całego swojego życia) w niezobowiązującej do niczego relacji, nie jest powodem do dania komuś w papę. Nie rozumiem w ogóle, co chciałabyś tym osiągnąć. Jeśli masz problem z zahamowaniem agresji i agresją w takich sytuacjach, idź do psychologa albo na zajęcia z boksu (piszę poważnie). Mój chłopak miał dostać w papę za to, że "na próbę", grożąc mi, skreślił 7 lat mojego życia zawodowego (usunął mi na cały dzień bloga, z którego mam profity i dodatkowy dochód - stwierdził, że da mi nauczkę - poczuł się dzięki temu jak Bóg). Na szczęście ochłonęłam i stwierdziłam, że nie będę tracić zimnej krwi, bo mogłabym pogorszyć sytuację (mógłby zrobić coś gorszego) i się z nim dogadałam. Nie mniej jednak, i tak nadal nie mogę na niego patrzeć czy przebywać w jego towarzystwie. To JEST powód do zarobienia w papę.
|
|
#29 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorko, jak byłam nastolatką zdarzyło mi się użyć siły/ strzelić facetowi w twarz. Byłam młoda, głupia, więcej mi się nie zdarzyło... Nie oddał mi. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie wiem skad ciotka w tej historii no i ta chec chlopaczyny do zamieszkania razem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

faktycznie towarzysz zycia ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

to juz sie nie balas mieszkania z obcymi i mialas zaklepana ciotke? Ciekawe. Bardzo ciekawe.