|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
I bądź tu mądrym
![]() Nie masz czasu żeby się udzielać na forum a jak już znajdziesz chwilę to myślisz o tych nierozpakowanych, że na pewno im ciężko i żeby je chociaż trochę pocieszyć i starasz się przypomnieć plusy bycia w ciąży a tu taka reakcja... Ja już milknę w tym temacie Pogadamy jak już wszystkie urodzimy to i emocje będą inne![]() A jak mojego posta nie odebrałyście jako wsparcie to już nie wiem, może hormony szaleją albo co ale starałam się Wam jakoś dodać otuchy
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam zdjęcia mojej PUNCI
![]() ![]() Pierwsze to w sumie pierwsza fotka zaraz po umyciu i ubraniu Tż zrobił w szpitalu A na tym drugim śmiejemy się, że wygląda jak żołnież ![]() No i reszta już z domku |
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
4 zdjęcie genialne ;-)
|
#4204 | |||||||
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny, u nas srednio, Szymek ma katar, spuchniete oko, w nocy pokaszluje
Bylismy u lekarza i osluchowo jest czysty ale musimy go inhalowac sola fizjologiczna, odciagac katarek, zakrapiac oczka i kontrola w pt.. Mam nadzieje ze nie bedzie gorzej bo juz jestem spanikowana ze takie male dziecko a juz COS mu dolega, no cholera jasna ![]() W nocy wlasnie jest najgorzej.. ![]() Ktoras pisala o kupkach ale xhyba mi nie zacytowalo, moj synek dba o budzet domowy bo robi kupe srednio 2 razy...w TYGODNIU takze my zaczynamy dopiero 3 duza pake pieluch ale za to nr 2 juz bo akurat dostalismy![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co do szpitala, to badrzo mi przykro, a jak dzsisiaj lepiej? Cytat:
gratukuje!Cytat:
Ja rodzilam SN, bez naciecia, czulam sie dobrze i Panie pytaly na ile chcemy to zwolnienie, ze moga wystawic na max 14 dni, ale wzielismy tylko 9 bo to platne 80% ![]() Cytat:
http://pinkcake.blox.pl/strony/ciastabezjajek.html wszyscy palaszuja! Jesli mojego bolalby bruszek a pije chetnie mm to ja bym mu dawala-po co maci sie oboje meczyc??? Czasem sie nie da KP i juz, nie miej zadnych wyrzutow sumienia! Dziecko jestr zadowolone, najedzone, nic go nie boli, a Ty nie bedziesz sie katowac- takie jest moje zdanie.. Cytat:
![]() kawal chlopa )
|
|
#4205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyty ![]() Halinka ale masz przystojniaka ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() Na tym ostatnim jest mega slodka |
||
|
|
|
#4206 | |
|
Rozeznanie
|
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
napewno skorzystam z przepisów... Ja dawałam nutramigen od wczoraj wieczór przez ok 24h i mała była jak aniolek, dzis ok 19 zaczelam dawać znowu cyca no i jadła ładnie az słyszałam jak łyka ale co z tego jak była niespokojna co pol godziny musiałam ja przystawic do cyca na pol godziny Moja mała tez ma katarek i oko jedno troszkę łzawi a drugie jakby spuchniete zapytam jutro lekarza o to bo nie wiem czy cos sie dzieje czy to ja taka przewrażliwiona jestem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-08-26 o 01:59 |
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dawno mnie nie było, ale jakoś ciężko znaleźć czas.
Dzieciaki rosną, Hanka waży 4860g, wczoraj byliśmy na 1 wizycie u pediatry. Za tydzień ortopeda nas czeka, mam nadzieję, ze też będzie ok. Pozdrawiamy wszystkie wizażowe Ciotki i dzieciaczki
|
#4208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem jak mój sie będzie zchowywał, bo nie lubi jak sie go dotyka , rozbiera itp..W tamten piątek dał niezły popis jak lekarz go badał....Oj nie lubi...A jak sie go rozbiera to jest masakra Dziewczyny (te które jeszcze czekaja na maluszki) ja was rozumiem co czujecie, sama urodziłam po terminie, jeszcze byłam łącznie 8 dni w szpitalu i przed tym 8 to razem 16, też mi nie było łatwo, ale wiedziałam z ew końcu urodzę Jednak zuken wg mnie nie miała złych zamiarów chciała was jakoś pocieszyć abyście cieszyły sie ostatnimi momentami ciaży....Ale nie przewidziała ze wy to inaczej odbierzecie.....jedno jest pewne na pewno niedługo urodzicie i wszystkie bedziemy miały te same problemy
|
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Chilanes ślicznotka
![]() Moni u nas na odwrót, Mela uwielbia jak się coś koło niej robi, nie mam problemu z przebieraniem, smarowaniem czy nawet wyciąganiem gili z nosa Zawsze jest grzeczna i leży jak zaczarowana! I ostatnio nawet polubiła kąpiele także super!!! Oby jej tak zostało![]() Boję się tylko piątku bo pierwszy raz będę ją kąpać sama bo Tż idzie na południe do pracy |
|
|
|
#4210 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie bobasy ze zdjęć
Korzystając z wolnej chwili znalazłam to: https://mamotoja.pl/rozwoj-niemowlak...-tygodniu.html powinno się Wam spodobać.
|
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Halinka super strona!!! Właśnie czegoś takiego szukałam
A te tygodnie to mamy liczyć zaczęte czy skończone ? Można wstawić tą stronkę na pierwszą stronę Dziewczyny a wiecie jeszcze coś więcej o skokach rozwojowych? |
|
|
|
#4213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O skokach też gdzieś coś widziałam ale bez szału. |
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś pierwszy raz zostawiłam małą z tatą i pojechałam na zdjęcie szwów. Odciągnęłam trochę mleka ale szybko poszlo i nie potrzebowali, a mała prawie cały ten czas przespała ;-) pani doktor się śmiała ze mnie bo pytałam kiedy się można normalnie ogolić, mówiła że jeszcze ze dwa tygodnie :-/
A po trzech tygodniach bez prowadzenia auta normalnie się czułam jak dzikus za tą kierownicą ;-) ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- A mi nie działa ta strona co Halinka wrzuciła... ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- O, już działa, fajna
|
#4215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak pierwszy raz zostawiłam chłopaków samych to musiałam się powstrzymywać, żeby nie dzwonić co 10 minut a wyszłam tylko na godzinę.
|
|
|
|
|
#4216 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie na drugim zdjęciu wygląda, jak żołnierz ![]() Dzięki ![]() Cytat:
Super, że tak ładnie rośnie ![]() Cytat:
Moja Hania nawet nie koncertuje u lekarzy. Jest spokojna ![]() Cytat:
No to właśnie u nas podobnie. Hania nie ma nic przeciwko przebieraniu, smarowaniu itp. Tylko właśnie wyciąganie gili z nosa jej przeszkadza ![]() Wróciliśmy od okulisty. Wizyta okropna, lekarka jakaś fatalna, niemiła, beznadziejna. No ale wg niej wszystko jest ok. Chociaż ja mam wątpliwości, czy na pewno zbadała wszystko, co powinna była... |
||||
|
|
|
#4217 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie maluszki do wycałowania
Cytat:
![]() Cytat:
Kupa 2razy w tygodniu? nie za mało?? Cytat:
Cytat:
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aj ta zmiana stron to musi być ciężka ;-)
|
|
#4219 |
|
Rozeznanie
|
Boooony, napisałam opis porodu taaaaaaaaaaki dlugi i post mi się nie wstawił. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrr.
Powoli Was nadrabiam, ale jeszcze nie dałam rady ale chciałam ten opis wstawić. Wrrr, a teraz Maluch się budzi. Gratuluje kolejnym mamusiom!!
|
#4220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
5-7 pieluszek dziennie idzie spokojnie ![]() Ja jak na razie zużyłsm jedna paczkę jedynek(43 sztuki) i połowe paczki 2, czyli też ok 40 sztuk.Czyli średnio 40 sztuk na tydzień Nie wiem jak wy ale ja jedynki miałam tylko do szpitala, jak sie skończyły kupiłam od razu dwójki zuken i butter zazdroszczę takich spokojnych dzieci, może dlatego z eto dziewczynki? ![]() mój to jedynie jak ma kupę i mu zmieniam pieluszkę to sobie leży zadowolony podczas kapieli czasem całą przepłacze a czasem grzecznie leży...Ale jak go wyjmę z wanny to jest taki płacz(ale jak owine reczniczkiem to już jest szcześliwy ![]() Czy wasze pociechy też tak bardzo reaguja na wasz głos??? U nas w domu raczej nie staramy sie chodzić na paluszkach, rozmawiamy przy dziecku, ja nawet tv oglądam w tym pokoju a on sobie spokojnie śpi, ale nie daj boże sie odezwę od razu otwiera oczka
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-08-26 o 13:41 |
|
|
|
|
#4221 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny doradzcie mi bo nie mam pojecia co zrobic
![]() W szpitalu do ktorego chodze na ktg na oddzial prxyjma mnie dopiero 1wrzesnia i tak nie ma pewnosci ze odrazu zaczna cos robic, a bobas 4dni temu wazyl troche ponad 4kilo a zalezy mi na tym by rodzic naturalnie.. I nie wiem czy czekac i zostac w tym szpitalu czy isc do innego gdzie kolezanka ma polozna i ona by mnie mogla jutro zbadac i oddac pod opieke lekarzowi i poloza mnie na oddzial. I mam dylemat.. Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Wlasnie nic. Nie mam tam nikogo. Moj tz przezywa ze wydziwiam i ze tyle xzekalam tto moge i chwile poczekac. Tylko ja sie za bardzo stresuje tym starzejacym sie lozyskiem
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
No to może tym bardziej lepiej iść do tego drugiego szpitala, tam przynajmniej miałabyś kogoś "swojego" i byłabyś pod obserwacją. Możesz tam jutro pojechać, niech cię przebadają, kto wie, może cię jeszcze nie zostawią, ale będziesz spokojniejsza po usg i ocenie stanu łożyska? Nie przejmuj się tżtem, im ciężko zrozumieć emocje, które w końcówce się pojawiają.
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Bo wlasnie kolezanka jak dzwonila do tej poloznej to ona byla zdziwiona, ze tyle po terminie, ktg mam co 4-5dni a powinno byc czesciej, ze nie spraqdzaja mi zawsze przeplywow(nie robia usg) i ze z taka waga dziecka karza tyle czekac. Tz stwierdzil zebym robila jak chce ale ze on do mnie do tego szpitala jezdzil nie bedzie. No padne zaraz :banghead:
|
|
#4227 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny była u mnie położna dzisiaj. Pisałam wam o moich problemach z kp, mam płaskie sutki, dziecko nie chce ich łapać ani z osłonkami ani bez, jak się zassa to zaraz puszcza, laktatorem odciągam maksymalnie 30-40 ml z obu piersi. Położna stwierdziła, że laktacja już się u mnie nie rozbuja, nawet jak będę piła herbatki itd. Stwierdziła, że po piersiach już widać, że są puste i nie ma co odciągnąć. No i po kp u mnie. W sumie tylko raz miałam nawał pokarmu, potem trochę wyciekało, a teraz już 2 dzień nic nie leci.
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak dziewczyny pisza, jak cię nie zostawia to chociaz będziesz spokojniejsza |
|
|
|
|
#4229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 Jak ta polozna ma jutro dyzur i mnie przyjmie przebada, sprawdzi wszystko i zostawi pod opieka innej bo ona idzie na urlop to mam jej cos placic ? Bo w sumie ona jest wtedy w pracy.
|
|
#4230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja sie zastranawiam czy ja też nie mam za mało pkarmu, niby jak naciskam sporo leci i nawet tryska mi mleko, ale cyce mam miękkie...A jak wróciłam po szpitalu to miałam takie balony, tak strasznie bolały że musiałam mleko odciagać laktatorem... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

Pogadamy jak już wszystkie urodzimy to i emocje będą inne

(( Glupia myslalam ze cos zle zjadlam i sie obwinialam i plakalam a on Zlapal wirusa. MA biegunke wymiotowal nie chcial jesc i lał sie przez rece Wpadal w straszna histerie i placz wiec spedzil 6h na rekach-noszony,podrzucany lulany albo z nim tanczylam Peka mi kregoslup ale on tak cierpial;( Do tego ma zapalenie oka;(
gratukuje!
za wizyty