Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz. 7 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-26, 14:25   #4021
201610121609
Konto usunięte

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Dziewczyny pojawiła sie ciekawa rzecz na tvn24 wiec wrzucam
Osobiście nie wiem kiedy przekłuje uszka malutkiej ale chyba parcia nie mam i pewnie nie bede sie spieszyć z tym ale to moje myśli jeszcze sprzed czytania i to akurat nie ma wpływu na moja decyzje

http://www.tvn24.pl/polscy-naukowcy-...,462077,s.html

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
To widac cos nas łaczy hihi

Bez czego ? Ze bez brzucha ?

Brxuch to ja mam teraz taki jaki powunbam miec w 9 miechu z Marika takiej wielkosci a na powaznie to brzuch spadl ale jest teraz taki jaki mialam w ok 4/5 miesiacu. Z tym ze js mialam na serio wielki brzuch

Nie martw sie, skurczy tych mocnych nie przegapisz, pisze to ja, ta ktorej nawet brzuch nie twardnial w ciazy

Wlasnie nie wiadomo skad tyle wod, I szcxupla nie jestem, brzuch opisalam wyzej a dodatkowo cala spuchnueta jeszcze jestem

Jeszcze z brzuszkiem, ale czasami przejdzie mi powietrze po jelirach ze mam wrazenie ze jeszcze mala jest w brzuszku

Wiesz ze nawwt nue malam ochoty klnac

Hey

Grstuluje udanych wizyt

My dzis po pierwszym karmieniu z butli , u mnie ciezko z pridukcja niestety I moze to byc spowodowane moimi guzkami. Do tego sutki juz krwawia takze mozluwe ze vedzie butla caly czas... dibrze ze tutaj nie robia problemow jak nie moze sie karmic piersia, nie jest sie najgorsza matka

A wiecie ze te majteczki sa super ja mam takie szorciki, plus dwie dlugie podpaski haha sexi

Za tydzień bedziesz miała brzunio jak nastolatka majteczki i podpaski rozumiem, ze szpitalne? Bo ja juz głupieje co potrzebuje a co nie :p jak tam sala? Jakies sąsiadki? a miałaś te nakładki na sutki? Jezu ... wykończe Cie pytaniami...no ale co ja zrobie, ze mnie wyprzedzilaś i jestem ciekawa

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 14:28   #4022
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Kasia to dobrze, że nie musiałaś Ale z każdym dniem brzuszek chyba mniejszy będzie, czy nie? Bo chyba wszystko się obkurcza, kurde nie znam się

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 14:29   #4023
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
To widac cos nas łaczy hihi

Bez czego ? Ze bez brzucha ?
Brxuch to ja mam teraz taki jaki powunbam miec w 9 miechu z Marika takiej wielkosci a na powaznie to brzuch spadl ale jest teraz taki jaki mialam w ok 4/5 miesiacu. Z tym ze js mialam na serio wielki brzuch

Nie martw sie, skurczy tych mocnych nie przegapisz, pisze to ja, ta ktorej nawet brzuch nie twardnial w ciazy

Wlasnie nie wiadomo skad tyle wod, I szcxupla nie jestem, brzuch opisalam wyzej a dodatkowo cala spuchnueta jeszcze jestem

Jeszcze z brzuszkiem, ale czasami przejdzie mi powietrze po jelirach ze mam wrazenie ze jeszcze mala jest w brzuszku

Wiesz ze nawwt nue malam ochoty klnac

Hey

Grstuluje udanych wizyt

My dzis po pierwszym karmieniu z butli , u mnie ciezko z pridukcja niestety I moze to byc spowodowane moimi guzkami. Do tego sutki juz krwawia takze mozluwe ze vedzie butla caly czas... dibrze ze tutaj nie robia problemow jak nie moze sie karmic piersia, nie jest sie najgorsza matka

A wiecie ze te majteczki sa super ja mam takie szorciki, plus dwie dlugie podpaski haha sexi
No właśnie Kochana jak ten cały polog? Tego też się obawiam- bo z łóżka po cc to chyba dopiero na drugi dzień będę mogła wstać... 2 te podpaski z belli? One mi pół torby zajmują
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 14:29   #4024
butterfly20
Zakorzenienie

Z racji,że jako ubiegłoroczna wrześniówka weszłam tu sobie na chwilkę zobaczyć jak u Was rozpakunek ( ach, zeszłoroczne wspomnienia ), to pozwolę sobie wtrącić w kwestii chusteczek.

Oczywiście woda+waciki są najlepszą opcją, jednak jeśli już trzeba użyć chusteczek to szukajcie takich bez phenoxyethanolu, bo według najnowszych badań może powodować bezpłodność, sklejanie warg sromowych u dziewczynek (tzw. synechię) itp. tutaj Sroczka ma fajne analizy http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę bezproblemowych porodów oraz cesarek

A szczególnie trzymam kciuki za Anesh,Allckarolę i Marcellę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 14:31   #4025
kachna21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Ja tez nie do zycia....
Lodowke chciala umyc.

A tak z innej beczki, to prosze o rade, ktory?
Burza mozgow zawsze spoko. Pomozecie?
hmmmm chyba ten pierwszy, jakis taki zgrabniejszy, krótszy
a skad to?

a co do chusteczek, ja planuje uzywac wacikow z woda w tym okresie noworodkowym, a potem przejde na chusteczki, tylko z dobrym skladem, na portalu srokowym kiedys bylo jakies porównanie

byłam dzisiaj na ktg, w koncu sa lekkie czynnosci skurczowe tylko mała podczas ktg dostala takiej MEGA czkawki/.... po badaniu dostałam lekkiego brazowego plamienia, podobno mala sie przygotowuje, czekam z niecierpliwoscia, z tego wszytskiego zapakowalam Tztwoi torbe do szpitala do auta, niech wozi
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 14:41   #4026
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Osobiście nie wiem kiedy przekłuje uszka malutkiej ale chyba parcia nie mam i pewnie nie bede sie spieszyć z tym ale to moje myśli jeszcze sprzed czytania i to akurat nie ma wpływu na moja decyzje

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Za tydzień bedziesz miała brzunio jak nastolatka majteczki i podpaski rozumiem, ze szpitalne? Bo ja juz głupieje co potrzebuje a co nie :p jak tam sala? Jakies sąsiadki? a miałaś te nakładki na sutki? Jezu ... wykończe Cie pytaniami...no ale co ja zrobie, ze mnie wyprzedzilaś i jestem ciekawa

Ja przebije jak będzie chciała tradycyjnie: na komunie
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 14:48   #4027
Asia19x
Zakorzenienie

Bardzo ciekawy artykuł Asia Ja tam jej nie zamierzam pzrebijać, jak będzie starsza dopiero

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-08-26 o 14:49
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 14:48   #4028
Aliszcze
Zakorzenienie

ja mojej młodej nie przebiłam uszek, poczekam, aż sama zechce

ja sama bardzo późno miałam przebitę uszy, bliżej 20 roku życia. Jakoś nie odczuwałąm potrzeby, mieć kolczyki. Natomiast jak je przebiłam, to pokochałam wielkie kolczyki i potem głównie chodziłam w dużych kolczykach dopiero jak urodziłam dziecko, to odstawiłam kolczyki na bok, no bo wiadomo, jak cos błyszczącego dynda z ucha mamy, to fajnie jest za to pociągnąć

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-08-26 o 14:51
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 14:52   #4029
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość

Tak, majtki, podpaski I podlkady sa w szpitalu. Masc na sutki tez I oklady. Nakladek na sutki nie mam bo malej nie moge dostawic do cyca, mam odciagac a to nue idzie nuestety. Ale jak ty urodzisz to mala dostawiasz odrazu do cyca I masz ja w pokoju z toba.
W pokoju jwstem sama bo nie mam malej prxy sobie. Mam wypoczywac I korzystac
Podowka bajka

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Kasia to dobrze, że nie musiałaś Ale z każdym dniem brzuszek chyba mniejszy będzie, czy nie? Bo chyba wszystko się obkurcza, kurde nie znam się
No ogolnie maleje z czasem go nie bedzie. Macica miwia mi ze juz na dole - nie wiem nue znam sie ale nuc nie boli mnie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
No właśnie Kochana jak ten cały polog? Tego też się obawiam- bo z łóżka po cc to chyba dopiero na drugi dzień będę mogła wstać... 2 te podpaski z belli? One mi pół torby zajmują
Pidpaski takie dlygie bardzo. Ja mam szpitalne nie wiem jakiej firmy, ale kaza na poczatek wsadzac mi dwie. Dzis pierwszy prysznic, wczoraj zakazali

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 15:02   #4030
Amelie
Raczkowanie

Czekam na kgt - doszly bole w krzyzu trzymcie dziewczyny kciuki zebym nie rodzila... jeszcze troszke u mnie za wczesnie
Stary 2014-08-26, 15:02   #4031
Misstic
Wtajemniczenie

Jak mam byc szczera to nie rozumiem rodzicow ktorzy przebijaja noworodka i malutkim dziecia uszy. Dla mnie to troche chore. Jaki pozytek ma z tego dziecko? A zrobic to, bo mamie sie podoba? Nie, jestem stanowczo przeciwna takim zabiega.
Jak moja corcia podrosnie i powie ze by chciala miec i jest do tego gotowa to ok, nie widze problemu

A chusteczek nawilzanych zamierzam uzywac od poczatku o ile cora nie bedzie miala uczulenia zadnego. Staralam sie wybrac takie ktorem aja jak najmniej chemii. Padlo na Fitti z biedronki ale tez pewnie tych z netto wyprobuje.
Jak bede w domu i dziecko bedzie na tyle spokojne zeby cos wiecej i dluzej przy nim porobic to tez napewno skorzystam z opcji woda + waciki.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 15:05   #4032
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Z racji,że jako ubiegłoroczna wrześniówka weszłam tu sobie na chwilkę zobaczyć jak u Was rozpakunek ( ach, zeszłoroczne wspomnienia ), to pozwolę sobie wtrącić w kwestii chusteczek.

Oczywiście woda+waciki są najlepszą opcją, jednak jeśli już trzeba użyć chusteczek to szukajcie takich bez phenoxyethanolu, bo według najnowszych badań może powodować bezpłodność, sklejanie warg sromowych u dziewczynek (tzw. synechię) itp. tutaj Sroczka ma fajne analizy http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę bezproblemowych porodów oraz cesarek

A szczególnie trzymam kciuki za Anesh,Allckarolę i Marcellę
Dziękuję jeszcze troszkie czasu zostalo ;-) a jak u ciebie ?? Juz duży maluszek i szybko rok zlecial. Sama nie wiem jak z tymi chusteczkami ale poczytam artykuł
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 15:06   #4033
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość
Czekam na kgt - doszly bole w krzyzu trzymcie dziewczyny kciuki zebym nie rodzila... jeszcze troszke u mnie za wczesnie
Trzymamy mocno kciuki
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 15:06   #4034
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Ja przebije jak będzie chciała tradycyjnie: na komunie

Cytat:
Bardzo ciekawy artykuł Asia Ja tam jej nie zamierzam pzrebijać, jak będzie starsza dopiero

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ja mojej młodej nie przebiłam uszek, poczekam, aż sama zechce

ja sama bardzo późno miałam przebitę uszy, bliżej 20 roku życia. Jakoś nie odczuwałąm potrzeby, mieć kolczyki. Natomiast jak je przebiłam, to pokochałam wielkie kolczyki i potem głównie chodziłam w dużych kolczykach dopiero jak urodziłam dziecko, to odstawiłam kolczyki na bok, no bo wiadomo, jak cos błyszczącego dynda z ucha mamy, to fajnie jest za to pociągnąć

No wlasnie ja tez sobie myślałam, ze uszka przebije jak Wiki zechce sama ja i siostra tez miałyśmy przebijanie jak juz byłyśmy świadome i chciałyśmy bo w szkole przecież koleżanki miały

Cytat:
Tak, majtki, podpaski I podlkady sa w szpitalu. Masc na sutki tez I oklady. Nakladek na sutki nie mam bo malej nie moge dostawic do cyca, mam odciagac a to nue idzie nuestety. Ale jak ty urodzisz to mala dostawiasz odrazu do cyca I masz ja w pokoju z toba.

W pokoju jwstem sama bo nie mam malej prxy sobie. Mam wypoczywac I korzystac

Podowka bajka

No ogolnie maleje z czasem go nie bedzie. Macica miwia mi ze juz na dole - nie wiem nue znam sie ale nuc nie boli mnie

Pidpaski takie dlygie bardzo. Ja mam szpitalne nie wiem jakiej firmy, ale kaza na poczatek wsadzac mi dwie. Dzis pierwszy prysznic, wczoraj zakazali

Dziękuje za info ogolnie utrzymujesz moje pozytywne nastawienie do porodu wiecie juz ile zostaniecie w szpitalu?

Stary 2014-08-26, 15:06   #4035
jenny1234
Wtajemniczenie

hej, witam sie i ja

pogoda do kitu, pada i pada.
Obiad gotowy i czekam na Tz. Serwuje dzis zeberka w sosie wlasnym z kasza i ogoreczkami.

Poza tym mam mega zgage... masakra... pali jak nie wiem co...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 15:09   #4036
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki mocno, żeby to był fałszywy alarm
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 15:10   #4037
allckarola
Zadomowienie

Amelie trzymam kciuki oby to był fałszywy alarm chyba ze juz malenstwo chce wyjść to spokojnego porodu życzę ;-)
Stary 2014-08-26, 15:11   #4038
201610121609
Konto usunięte

Cytat:

Moze Cię tylko straszy...trzymamy kciuki zeby malutka posłuchała i poczekała

Stary 2014-08-26, 15:13   #4039
DorissiriD
Rozeznanie

Ekaterina Gratuluję Córci! Śliczna jest. Mam nadzieję, że problemy z karmieniem szybko się rozwiążą.

Cytat:
Napisane przez 88madziuszka88 Pokaż wiadomość
Pomyślałam o Doris, ale nie wiem czy będzie chciała
Nie ma sprawy.

aisa84 z tym przebijanuem uszy to ja to przyjmuję ze stoickim spokojem, ale mój mąż zawsze bardzo sie irytuje więc nawet nie byłoby mowy, żeby małym córeczkom przebić uszy. Ciekawy artykuł. I argument dla niektórych.
Ślicznie wyglądają takie maluszki, ale ja się zawsze obawiam, czy sie gdzieś nie zaczepią i nie rozedrą uszka... chociaż jak mają od wczesnych miesięcy życia to kolczyk dla nich jak własne ciało

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
W piatek mala wczoraj wazyla 2430 g mysle ze do wyjscia przekroczy 2,5 kg
Trzymam kciuki nadal i powodzenia!

Cytat:
To się wyjaśni na ktg. Oby wszystko było po Twojej myśli!
Stary 2014-08-26, 15:17   #4040
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Jak mam byc szczera to nie rozumiem rodzicow ktorzy przebijaja noworodka i malutkim dziecia uszy. Dla mnie to troche chore. Jaki pozytek ma z tego dziecko? A zrobic to, bo mamie sie podoba? Nie, jestem stanowczo przeciwna takim zabiega.
Jak moja corcia podrosnie i powie ze by chciala miec i jest do tego gotowa to ok, nie widze problemu

A chusteczek nawilzanych zamierzam uzywac od poczatku o ile cora nie bedzie miala uczulenia zadnego. Staralam sie wybrac takie ktorem aja jak najmniej chemii. Padlo na Fitti z biedronki ale tez pewnie tych z netto wyprobuje.
Jak bede w domu i dziecko bedzie na tyle spokojne zeby cos wiecej i dluzej przy nim porobic to tez napewno skorzystam z opcji woda + waciki.
no własnie, kolczyki u malutkich dziewczynek to widzimisie matek. Choć kilka koleżanek Asi ma już kolczyki, nie potępiam tego, bo nie moja sprawa. A jak dziewczynki te kolczyki noszą to znaczy, że im nie przeszkadzają. Ja po prostu nie widzę potrzeby, by mojej córce teraz przebić uszy. Sama na razie nie wykazuje zainteresowanie kolczykami, woli kolorowe bransoletki w ogóle dziewczynki troszkę gorzej mają od chłopców czasem, własnie przez własne mamy. Bo czasem (na szczęście nie widzę wokół siebie wielu takich przypadków) zdarza się matka co traktuje córeczkę trochę jak lalkę, by ładnie ją ubrać, a nie pomyśli, że trudno w takim stroju jest się bawić. Widziałam raz taki przypadek, dziewczynka prawie 3 latka, ubrana ładnie, ale niepraktycznie, spódniczka przeszkadzała w zabawie w piaskownicy, poza tym mama cały czas powtarzała, by uważała, żeby się nie pobrudzić było mi szkoda małej, bo wszystkie dzieci wokół w dresach i legginsach wesoło się bawiły. Na szczęście na pobliskim placu zabaw króluje swobodny strój

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 15:20   #4041
Niestabilna
Wtajemniczenie

Ja to sie nie mogę doczekać widoku szczęśliwego brudnego Justka u dziadkow na ogródku
Stary 2014-08-26, 15:29   #4042
aa2
Zakorzenienie

a ja sie ciesze ze nei mam dziewczynki bu hahaha brak takiego dylematu, a serio to nei zazdroszcze podejmowania takiej decyzji zwałaszcza przy obecnej nagonce na to
moja sis ma dwie dziewczynki i one maja kolczyki-przebiła im grubo po skonczonym roku, ale wiem tez jak z nimi rozmawiam ze one te kolczyki wielbia (maja teraz 7,8 lat) i w sumei jak na nie patrze to przynajmniej maja spokój, maja przebite uszy to nie stresuja sie samym przebijaniem teraz
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 15:33   #4043
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a ja sie ciesze ze nei mam dziewczynki bu hahaha brak takiego dylematu, a serio to nei zazdroszcze podejmowania takiej decyzji zwałaszcza przy obecnej nagonce na to
moja sis ma dwie dziewczynki i one maja kolczyki-przebiła im grubo po skonczonym roku, ale wiem tez jak z nimi rozmawiam ze one te kolczyki wielbia (maja teraz 7,8 lat) i w sumei jak na nie patrze to przynajmniej maja spokój, maja przebite uszy to nie stresuja sie samym przebijaniem teraz
Jeśli chodzi o przebijanie uszu to hym póki co mi sie wydaje ze za rok przeboje uszka małej. Nie wiem jak bedzie za rok. Moje siostry późno miały przebijanie uszy i tyle sie ojeczaly ze chcą a potem ze boli i nie noszą. A teraz by chciały heh. Więc może zdecyduje sie na przekucie wcześniej ;-)
Stary 2014-08-26, 15:37   #4044
Misstic
Wtajemniczenie

A kiedy ma sie dziecko brudzic i korzystac z dziecinstwa jak nie teraz
Ja tam tez chetnie zobacze moja core usmyrana w piaskownicy albo latajaca rozesmiana w kaloszach po kaluzach nigdy nie chce odbierac Roksanie dziecinstwa tym bardziej w dobie komputerow i calej tej elektroniki.

Amelie zeby to byly tylko przepowiadacze a dzidzia posiedziala jeszcze troszke w brzuszku

Wlasnie poczulam sie jak w l trymestrze, nie ma to jak mdlosci i
mam nadzieje ze to epizod jednorazowy..

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-08-26, 15:37   #4045
małaPaulina
Wtajemniczenie

Asia19x chusteczki Tibelly nigdy tez nie pamietam nazwy
Amelie ojj 3maj się Kochana

Czekam na wyplate

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 15:42   #4046
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Asia19x chusteczki Tibelly nigdy tez nie pamietam nazwy
Amelie ojj 3maj się Kochana

Czekam na wyplate
Ja też czekam na Many Many :p mam nadzieję ze do weekendu będzie kasa

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Mój deser ;-) budyn z wisniami mniam
Stary 2014-08-26, 15:49   #4047
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz od 8 miesiecy przespalam cala noc

Zaraz snuadanko a potem lece do malej a raczej jade moim kabrio
kabrio? co masz na myśli? w tym samym szpitalu jesteście?:P
kiedy małą wyciągną z inkubatorka?

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Melduje się po szyjka ponoć malutka, dziś nie urodze, ale zauważyla, że brzuch się obniżył. Malutka przeslodka, rasie trzymała przy buzi na wiewioreczke zupełnie jak mamusia. Główka juz nisko. Także chyba czas zacząć 3xS
Dziękuję za kciuki ja też trzymam za dzisiejsze wizytujące

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek !
Witamy się w 35t 1d, czyli 9 m-cu!
Na wczorajszej wizycie, na którą czekałam 6 tygodni - bo doktorek był na urlopie -było USG 3 trymestru. Dziewczynka pozostała dziewczynką, czyli będzie pierwsza królewna w rodzinie Na chwilę obecną waży 1988g i ogólnie wszystko OK. Za 2 tygodnie kolejna wizyta już z KTG oraz badaniem GBS.
Teraz śmigam do ZUS-u ze zwolnieniem, potem na małe zakupy i chyba pranie wstawię, bo przywiozłam trochę rzeczy po córeczce koleżanki. Jak popstrykam fotki to pokażę te śliczności. Aaa no i z zakupami też ruszyłam, jeszcze zrobię jakieś szybkie KUP TERAZ i będzie z głowy.

Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Fajnie znów rozpoczynać dzień w Waszym gronie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość

A i jeszcze jedno bo sie nie ''chwalilam'' udalo mi sie zapisac do nowej rodzinnej, pediatry takze cel osiagniety
super
ale to już swojego malucha zapisywałaś czy siebie?

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny, ja tak czasem pisz eo nim bo cięzko nie pisac jak w sumei całe dnie spedzam głównei z małym hehe, od 1 sie zmieni, az sie maz pyta co bede robić jak mały w przedszkolu bedzie
to mówie mu ze jak to co urodze juniora i roboty po pachy

tez jestem ciekawa jak zareaguje na przedszkole-troche sie boje, co ja gadam ogarnia mnei mega strach
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Kurcze to ja jestem wyrodna matka, ani przez chwilę nie miałam obaw o córcie w przedszkolu. Jedyne o co się martwiłam to czy, mała będzie chciała ze mną wracać do domu jak przyjdę po nią
oooo brawa dla tej pani
takie podejście mamy podoba się mi jako wychowawcy

Poważnie, dziecku udzielają się emocje rodziców. Jak mama zaszlochana, zapłakana to jak dziecko ma nie płakać?

Cytat:

Kocyki MInky są boskie Ja na pewno kupię zimą grubszy jeszcze, ten co mam nieco za cienki jest
ja nie potrafię odróżnić które są cieńsze a które grubsze... tzn może na żywo, ale on-line to nie wiem

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość

A tak z innej beczki, to prosze o rade, ktory?
Burza mozgow zawsze spoko. Pomozecie?
zdecydowanie ten po lewej

Amelie kciuki!!!

Hej

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Jejkuuu jak mi dzisiaj ciężko na żołądku to jakaś tragedia...w ogóle ociężała strasznie się czuje a mała wysoko coś siedzi i podbija mi żebra

-

Byłam dzisiaj u kardiologa w związku z tymi moimi skokami pulsu. Prawdopodobnie mam częstoskurcz serca ale pewność mogę mieć tylko po tym jak lekarz zobaczy zapis ekg z "ataku" a to mało realne, bo za nim gdzieś dojadę (albo ktoś mnie dowiezie) to już przechodzi... bo trwa jakieś 10-15 czasem 20 minut... poza tym nie jestem za bardzo wstanie wtedy iść, żeby dojść na ip nawet z auta bo wtedy nawet podniesienie ręki powoduje że puls jeszcze rośnie (a miałam już 136) i duszności są mocniejsze

Pytała po czym mi przechodzi więc mówiłam że otwarte okna, wiatrak, zimny mokry ręcznik do schłodzenia twarzy, woda gazowana itp. no to powiedziała że organizm wie co robi

Niby nie kazała się przejmować porodem... powiedziała że jakby coś się działo to lekarze są od tego żeby to opanować. Ale wiecie, łatwo się mówi... to pocieszające nie jest

No i muszę zaobserwować co będzie się działo po ciąży.

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-08-26 o 15:52
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 15:51   #4048
Misstic
Wtajemniczenie

Ana na razie siebie i meza. Maluszka po porodzie

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-08-26, 15:53   #4049
allckarola
Zadomowienie

Ana bedzie dobrze zobaczysz ;-) wiadomo ze tak czy tak będziesz sie przejmować porodem ale lekarze wiedzą co robią ;-)
Stary 2014-08-26, 16:01   #4050
nmartyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Ja też czekam na Many Many :p mam nadzieję ze do weekendu będzie kasa

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Mój deser ;-) budyn z wisniami mniam
08.09.2014 Lenka jest już z nami
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości