|
|
#4711 | |
|
Blond forever!
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Cytat:
Udka, może i fajne, ale mają mało mięsa... Już wolę dopłacić i kupić podudzia.
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula - princeska
![]() Blondi: 2 banany 1 szkl płatków owsianych (nie zmielonych) 2 łyżki pestek dyni, słonecznika, żurawiny etc. Banany blendujemy na gładką masę, wrzucamy płatki, pestki, owoce, odstawiamy na 10-15 inut do nasiąknięcia. Formujemy małe okrągłe ciastka, pieczemy 15' w 180 stopniach. Z tego wyjdzie ok. 14 ciastek. |
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole... smażycie czy pieczecie? |
|
|
|
|
#4714 |
|
Konto usunięte
|
ja kupuję tylko piersi (wolę zjeść raz czy dwa w tygodniu mięso ale lepsze) i najczęściej staram się piec albo smażyć na teflonie bez tłuszczu
dziś na przykład zrobiłam burgery/kotlety z...fasoli, boże jakie to dobre, zdrowe i tanie w przygotowaniu ![]() btw. właśnie zadzwonili do mnie z pierwszą rekrutacją, idę jak burza trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
#4715 | |
|
only smart shopping
|
Cytat:
Z kurczaka, moim zdaniem, najlepsze są filety z udek, znacznie bardziej soczyste, niż pierś. Kiedy spróbujecie, nie wrócicie do piersi. Można je kupić w Sellgrosie i Lidlu. Lub samodzielnie wyfiletować. |
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
pierś bardzo lubię. niestety jes droga, więc pozwalam sobie na nią raz na tydzień czy dwa
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee, pierś z kurczaka jest droga?
![]() Kjd, moja mama sobie bardzo chwali te wyfiletowane udka z Lidla, muszę ich spróbować! |
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Dagusia już sprawdziłam - dzisiaj będzie finał sezonu letniego.
![]() Pierś jest droga?
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
ja wolę kupować filety, za udkami z TŻ nie przepadamy, kupuję tylko do zupy.
|
|
|
|
#4720 |
|
Konto usunięte
|
potwierdzam, że filetowane udka są bardzo smaczne
no i nie żebym zgrywała jakąś burżujkę ale moim zdaniem 15-16zł za kilogram dobrego mięsa jakim jest filet z piersi kurczaka to nie jest drogo aż mi się głupio zrobiło bo moje koty jedzą codziennie 100g piersi
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę podobnie co Kashmirka. Bo pierś to czyste mięsko a przy tych wszelkich nóżkach, udkach itp. kupujemy też kosci i chrząstki więc koniec końców cena za 1 kg czystego mięsa byłaby podobna.
Były te nóżki z kalafiorem. a na jutro już uduszony schab w takim mięsnym sosiku. TŻ pewnie ugotuje sobie ryż do tego a ja zjem z kaszą gryczaną. |
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jemy fileta z kurczaka, nóżki z kurczaka, fileta/sznycle z indyka, wołowinę, ryby (rzadko, bo nie lubię), czasem krewetki. I naprawdę, filet z kurczaka to najtańsza opcja. |
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Narobilyscie mi smaka z tymi kluskami.
Tez w większości jemy filety z kurczaka , indyka( choć odkąd jestem we fr to nie widzialam ale tez sie specjalnie nie rozglądałam ) . Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo!!! Ja też się dołączam, bo u mnie leży w lodówce mięso mielone i zastanawiam się co z nim zrobić. Lasagne było niedawno, na mielone nie mam ochoty, zapiekanka makaronowa z mielonym to też nie to... Cóż ... ![]() Mój ulubiony kolor to zielony. Mam bardzo dużo zielonych ciuchów, bo jest mi w nim ładnie (praktycznie w każdym odcieniu), ale od długiego czasu już nic zielonego nie kupiłam. Dotarło do mnie kiedyś że nie tędy droga jak otworzyłam szafę i zobaczyłam, że w środku "zzieleniała" . Uwielbiam też granatowy, ale nie mam w szafie żadnego ciuszka w tym kolorze, bo ciężko na takowy trafić . A szkoda, bo też mi jest w nim twarzowo. Kolory, które do mnie nie pasują: bordo, pomarańcz, rudy. Do nowych dziewczyn- "cześć" ![]() P.S. Witam w gronie pracujących. Powrót do pracy po długim leniuchowaniu jest... nie najgorszy, gdyby nie to, że znowu życie zaczyna przeciekać przez palce. Dopiero co wyjdziesz rano z domu, wracasz i już wieczór.
Kosmetyki, ubrania i dodatki Książki, filmy, CD, kasety Edytowane przez Terha Czas edycji: 2014-08-26 o 20:01 |
|
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
jak ktoś utrzymuje się sam i stara się być oszczędny to wybiera udka
chwilowo TŻ szuka pracy, więc zaciskamy pasa, bo nie wiadomo ile to potrwa
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do mięsa mielonego, to za mną chodzi papryka faszerowana teraz jak mam piekarnik w końcu to kiedyś zrobię (no zawsze można tez tradycyjne gołąbki)
|
|
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak samo, jak można się zapychać plackami, naleśnikami, kluskami, bo jest to tanie, no ale nie zapewnia sytości na długo, odpowiednich składników odżywczych itd. Wiadomo, że jak sytuacja na przeczekanie, to człowiek kombinuje jak może
|
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
i pomyśleć, że mój tż dziennie codziennie zjada po 2 piersi
|
|
|
|
#4729 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuję się wywołana. Ja robię według przepisu uroczej tancerki bodajże z Norwegii: https://www.youtube.com/watch?v=UnskE1NuVi0Robiłam te wersję wzbogaconą o twaróg i była równie pyszna. Jeśli chodzi o ubrania to bardzo lubię czarny, granat, niebieski (różne odcienie), szary, czerwień, biel. Nie przepadam za beżami, zielenią, nie lubię brązu. Ogólnie lepiej mi w zdecydowanych i ciemniejszych kolorach, w jasnych i neutralnych (beżach) wyglądam nijako - zlewam się, bo mam jasną karnację i jasne włosy. Cytat:
oj.. ja też! ![]() Cytat:
W mojej specjalnej zakładce pt: "jak będzie piekarnik" jest niemalże na szczycie. ![]() Wolę piec, czy to drób, czy różnoraką wieprzowinę. Póki co, chodź to ostatnia prosta bez piekarnika, więcej smażę, ale staram się to robić bez tłuszczu, albo na patelni gilowej. Cytat:
![]() Cytat:
Wyciągnęłam bawełniane podkolanówki! Nie jest wesoło! ![]() U nas dzisiaj bez większych atrakcji. Po pracy wybraliśmy się na polowanie na drzwi (wewnętrznych). Mamy typy, TŻ musi zrobić ostateczne pomiary i za kilka dni kupujemy. Coś czuję, że dzisiaj szybko poduszkę przytulę.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-08-26 o 21:20 |
|||||
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Zerknęłam na wikipedii na zdjęcie i nie wygląda... zrobię jakieś okłady bo zapomniałam kupić maść
Sushi było pyszne, dzięki rabatowi + kuponom koleżanki za bycie tajemniczym klientem popróbowaliśmy nowych smaków
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
i na zdrowie!
osobiście uważam, że na wielu rzeczach można oszczędzać, ale na jedzeniu na ostatnim miejscu.
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby co teraz ma być -20% na drób w Biedronce
My nie skorzystamy bo próbujemy oczyścić cały zamrażarnik - spodziewamy się dużych zapasów po weselu
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie. Dziewczyny zdradźcie jakiś dobry przepis na sos taki jak powiedzmy do klusek śląskich? Bo ja zwykle lekko podsmażam miecho, potem długo duszę (zwykle z cebulką) ale na koniec i tak muszę zaciągnać mąką i wtedy traci smak, muszę dodać tak pół kostki mięsnej a chciałabym tego uniknąć... |
|
|
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się przyznam bez bicia, że mięso kupuję najchętniej właśnie w Biedronce. Może to dziwnie brzmi, ale jak sobie poczytam etykiety to przynajmniej wiem, ile jem mięsa w mięsie, a w mięsnym nie ma etykiet . No i zawsze datę ważności wybieram najdłuższą .
Kosmetyki, ubrania i dodatki Książki, filmy, CD, kasety Edytowane przez Terha Czas edycji: 2014-08-26 o 21:42 |
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Składniki : karczek lub schab bez kości – 6 plastrów duża czerwona cebula – 2 szt. sos sojowy ciemny – 4-5 łyżek papryka słodka i ostra w proszku (razem łyżka) chilli w proszku (1/2 łyżeczki) pieprz do smaku Karczek delikatnie rozbić. Cebulę pokroić w półksiężyce. Do miski wkładać: plaster mięsa, polać chlustem sosu sojowego, posypać papryką i odrobiną chilli, obrócić i zrobić to samo, położyć trochę pokrojonej cebuli, powtórzyć z kolejnymi kawałkami mięsa. Mięso odstawić do lodówki na 2h. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju. Mięso wraz z sosem sojowym i cebulą wrzucić na patelnię. Podsmażyć po kilka minut z każdej strony, następnie wlać pół szklanki wody i przykryć. Dusić 20-25 minut, co jakiś czas przewracając. Na końcu doprawić do smaku. Opcjonalnie można dołożyć dwie łyżki jogurtu/śmietany dla zabielenia. Czasem dodaję też np. paprykę świeżą - super pasuje. A wczoraj zrobiłam wariację ze słodką śmietanką 36%, bo mi się akurat trochę ostało w lodówce i super pyszne wyszło - ale to wiadomo wersja bardziej w kalorie ubrana.
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie od wielkiego dzwonu wyprasowałam sobie 3 bluzki na zapas. Zgadnijcie,jaka ilość jutro rano będzie wyglądać na wyprasowaną:
A) wszystkie B) dwie - to też dobry wynik ![]() C) aż jedna D) żadna Pomogę Wam i podpowiem, że któraś z odpowiedzi zawierających literę "ż" będzie na pewno prawdziwa . A tak na poważnie, to nie lubię prasować. Mam małą wprawę w tym zakresie i ładne wyprasowanie koszuli graniczy z cudem.
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie lubię prasowania.
TŻ tak wiesza pranie (to jego działka ), że większości nie trzeba prasować. Z resztą staram się kupować ubrania które się nie gniotą. Jak już koniecznie trzeba, to wyprasuję coś na bieżąco.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-08-26 o 22:01 |
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mięso najchętniej kupuję w popularnych sklepach (Biedronka, Kaufland) ale moje myślenie jest trochę inne. Wydaje mi się że więcej osób tam chodzi niż do mięsnego więc muszą mieć ruch i świeże mięso a w mięsnym stare |
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
rise_against - wlaczam kciukotrzymanie!
Z tym kurczakiem to chyba najwazniejsze, zeby byl nienafaszerowany hormonami i najlepiej nie z tych wieeelkich hodowli, gdzie ptaki nie maja miejsca zeby sie obrocic i stoja we wlasnych odchodach. Tutaj zalezy - mozna trafic na piers tansza, albo na udka (tzw palki) taniej... ja osobiscie wole wlanie palki, bo maja duzo wiecej smaku, zwykle albo grilluje albo pieke w piekarniku z ziolami. Piers nie ekscytuje mnie bardzo, zwykle albo robie kotlety-giganty dla tz albo uzywam do stir fry czy curry. Szykuje sie do pracy na godzinke, mam nadzieje ze dziewczynie spodobaja sie zdjecia (a sesja byla ciezka, bo ich synek mial gorszy dzien i biedaczek plakal wiekszosc czasu) Juz jutro wylot! )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

mam lekką grudkę na dolnej powiece a w jej wnętrzu takiego "pryszcza" 

no i nie żebym zgrywała jakąś burżujkę ale moim zdaniem 15-16zł za kilogram dobrego mięsa jakim jest filet z piersi kurczaka to nie jest drogo
aż mi się głupio zrobiło bo moje koty jedzą codziennie 100g piersi

w takim razie może ślimaczki cynamonowe? nie mam przepisu, ale Ijaa zrobiła kiedyś pyszne i przywiozła nam do Poznania
może poda przepis jak zajrzy 
Nie jest wesoło!
13.03.2008