Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-25, 17:29   #4651
slaaave13
Zadomowienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Heeej wszystkim. Nie było mnie z powodu braku neta, nie dam rady nadrobić wszystkiego, powiecie w skrócie co się działo ciekawego ?
Stary 2014-08-25, 19:05   #4652
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
A nie chwaliłam się - kupiliśmy z TŻ bilety na dobę do Szwecji i jedziemy w połowie września na weekend do Sztokholmu Uwielbiam Szwecję!
ale super też mi się marzy odwiedzić Skandynawię w Szwecji byłam raz, dwa lata temu na konferencji, płynęliśmy promem, trochę miałam stracha mimo, że nie mam choroby morskiej ale jak wracaliśmy było na morzu 8 w skali Beauforta i nieźle rzucało ale sama Szwecja wystarczył mi weekend by się w niej zakochać ina pewno kiedyś tam wrócę
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-25, 19:31   #4653
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
ale super też mi się marzy odwiedzić Skandynawię w Szwecji byłam raz, dwa lata temu na konferencji, płynęliśmy promem, trochę miałam stracha mimo, że nie mam choroby morskiej ale jak wracaliśmy było na morzu 8 w skali Beauforta i nieźle rzucało ale sama Szwecja wystarczył mi weekend by się w niej zakochać ina pewno kiedyś tam wrócę
My promem byliśmy już dwa razy, na pewno jeszcze kiedyś pojedziemy A tym razem po raz pierwszy lecimy
Marzy nam się też podróż bezpośrednio do Ystad (mój TŻ jest wielkim fanem twórczości Henninga Mankella, a właśnie w tym mieście toczy się główna akcja jego powieści ), ale promy są ze Świnoujścia, także daleko...
Stary 2014-08-25, 22:19   #4654
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też Ogólnie jestem spaczona po mojej mamie, która jest okropnym chomikiem i dzięki temu ja jestem na maksa minimalistką
Haha.. u mnie to samo! Mama chomik maksymalny, ja zupełne przeciwieństwo.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam dzisiaj przymiarkę sukni ślubnej - na samą myśl aż mi się przewraca w żołądku
I jak było?

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
to taka bliska koleżanka nie przyjaciółka, ale ktoś więcej niż zwykła koleżanka u mnie jeszcze za rok wesele, kuzynka ze szkotem będą panowie w spódnicach aahaha no i jestem świadkową
Ale fajnie! Też chcę zobaczyć chłopów w spódnicach.

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Ciekawi mnie wiec jak bedzie wygadalo weganskie wesele Bylyscie kiedys na takim?
Nie i absolutnie nie żałuję.
Ciekawe czy alkohol będzie, bo gdzieś mi się kiedyś obiło o uszy, że weganie to tak średnio jeśli chodzi o %.

Jak sami załatwialiśmy przyjęcie, to manager nam opowiadał, że na sali wyprawiał wesele w połowie wegańskie - bodajże od strony Panny Młodej bardzoooo dużo wegan i mówił, że mimo doświadczenia, było to nie lada wyzwanie - przygotować takie potrawy, by ludzie mieli jako taką podkładkę pod alkohol.

Cytat:
jakaś
zarąbista emotka!

Cytat:
A nie chwaliłam się - kupiliśmy z TŻ bilety na dobę do Szwecji i jedziemy w połowie września na weekend do Sztokholmu Uwielbiam Szwecję!
Ale fajnie! Chciałabym kiedyś odwiedzić Szwecję.

Uf! Usiadłam!
Po pracy szybki obiad, coś tam ogarnęłam i popędziłam do dentysty. W drodze powrotnej jako, że wieczór był super przyjemny (czego o poranku nie mogę powiedzieć, brrrrr!) postanowiłam zafundować sobie spacer i wróciłam do domu dość mocno okrężną drogą.
Normalnie.. to spacerowanie dla złapania oddechu, zebrania myśli jest genialne. Raz w tygodniu taka godzinka tylko dla mnie! Jakaś niesamowita energia mnie po takiej przechadzce nawiedza.
Później prysznic, trochę plot z Małżonkiem, przygotowałam nam też prowiant do pracy i.. w końcu siadłam. Daję sobie max pół godziny na rozpoczęcie ziewania.

Apropo wesel jeszcze, bo widziałam, że dużo dzisiaj o tym było. My lubimy chodzić - zwłaszcza, do przyjaciół/znajomych, bo wtedy zbiera się super ekipa, chociaż jeśli byśmy mieli wybór to bardziej na takie, że tak powiem.. nowoczesne. Bez przyśpiewek czy disco polo w za dużej ilości.
U nas w tym roku wysyp, byliśmy na dwóch i idziemy jeszcze na dwa - najbliższe za niecałe 2 tygodnie, a następne w październiku.
Na przyszły rok wstępnie szykuje się jedno, ale jeszcze data nie wybrana.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-08-25 o 22:20
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 07:29   #4655
201604250957
Konto usunięte

dzień dobry u Was też tak zimno i deszczowo?

ale miałam emocjonujący poranek! po tym jak wczoraj nie udało mi się doładować biletu trasowanego PEKA bo kolejka była na dwa dni, poświęciłam się, wstałam wcześniej, już przed 6 czekałam grzecznie w kolejce na otwarcie kas tylko po to by Pani z uśmiechem na ustach mogła poinformować czekających, że system nie działa i nic nie mogą zrobić roześmiałam się tylko z bezsilności i zastanawiam się co jest z naszym miastem nie tak? i czy ktokolwiek odpowie za ten burdel związany z PEKĄ?! sorry za ten wywód ale ulało mi się dziś

za to do pracy pojechałam bez biletu i mówię sobie, niech mi tylko przyjdzie jakiś kontroler i spróbuje dać mandat to chyba będziemy jechać na policję bo w życiu go nie przyjmę

miłego dnia Dziewczyny!
Stary 2014-08-26, 07:58   #4656
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry u Was też tak zimno i deszczowo?

za to do pracy pojechałam bez biletu i mówię sobie, niech mi tylko przyjdzie jakiś kontroler i spróbuje dać mandat to chyba będziemy jechać na policję bo w życiu go nie przyjmę

miłego dnia Dziewczyny!
Jakie bojowe nastawienie
U mnie deszczowo, zimno. Najlepiej pod kołdrę bym wskoczyła A po pracy zaczynam rehabilitację, 2 tygodnie. Zabiegów mam całą listę, więc 2 godziny pewnie tam spędzę...

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 08:17   #4657
201604250957
Konto usunięte

No Molise tak mnie wkur*** że nie mogłam za siebie ręczyć a na co ta rehabilitacja, co Ci dolega?
Stary 2014-08-26, 08:24   #4658
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
No Molise tak mnie wkur*** że nie mogłam za siebie ręczyć a na co ta rehabilitacja, co Ci dolega?
Kręgosłup. Skolioza od zawsze. W sumie dzięki rehabilitacji się nie pogłębiało w młodości A teraz ćwiczę, żeby plecy nie bolały. Ostatnio trochę mi dokuczają ...

Leon
Stary 2014-08-26, 08:25   #4659
Dagunia
Komplikatorka

Dziewczyny ogłaszam że przyszła jesień

Ja chcę słońce ! W weekend bierzemy z Tżtem rowery i jedziemy pojeździć po Świnoujściu

Mam tyle pracy a oglądam PLL
Stary 2014-08-26, 08:34   #4660
201604250957
Konto usunięte

Molise moja siostra ma to samo i jej rehabilitacja bardzo pomogła

Dagunia przyszła jesień, przyszła, jak dziś wstawałam o 5 to było zupełnie ciemno

my wczoraj zaczęliśmy oglądać Grę o Tron- odcinków starczy nam chyba do zimy
Stary 2014-08-26, 08:44   #4661
Dagunia
Komplikatorka

Kash teraz to już o 19 będzie ciemno się robiło

Dzisiaj mam ambitne plany zrobić ciacho ze śliwkami i bigos cygański
Stary 2014-08-26, 08:44   #4662
Dagunia
Komplikatorka

Stary 2014-08-26, 08:54   #4663
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
my wczoraj zaczęliśmy oglądać Grę o Tron- odcinków starczy nam chyba do zimy
No, 4 sezony przed Wami

Witam się tradycyjnie cappuccino
TŻ wyjeżdża jutro do pracy w delegacji na 3 dni, chciałabym mu coś upiec na drogę - jakieś babeczki, bułeczki, nie mam pomysłu, zainspirujecie jakoś?
Stary 2014-08-26, 08:58   #4664
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
noo jestem przerażona na samą myśl i pomyśleć, że się jeszcze nawet wrzesień nie zaczął

Cytat:
No, 4 sezony przed Wami

Witam się tradycyjnie cappuccino
TŻ wyjeżdża jutro do pracy w delegacji na 3 dni, chciałabym mu coś upiec na drogę - jakieś babeczki, bułeczki, nie mam pomysłu, zainspirujecie jakoś?
ja polecę (znów ) babeczki brownies z malinami, szybko się robią i smakują dobrze nawet po 3 dniach (jak dotrwają )

http://www.mojewypieki.com/przepis/b...ies-z-malinami
Stary 2014-08-26, 08:59   #4665
_agg_
Zakorzenienie

melduję się i ja

mam lenia no ale jesień już jest pada i jest szaro buro i uwielbiam
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 09:09   #4666
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość

Ja wczoraj o 20 zabrałam się za bigos cygański Mega wyszedł Dziękuję raz jeszcze za przepis, kash

Leon
Stary 2014-08-26, 09:09   #4667
pannaatopowa
Zakorzenienie

Witajcie. To zamkniety krag czy można się dołączyć?

Lubię odkurzać zmywać podłogi, prać, gotować i zmywać wieloletni brud. Nie lubię prasowac, składać (wolę wieszaki), trzeć i robić prace wysokie (lęk przed wchodzeniem na drabinę).

Gotować zaczęłam wcześnie. Już mając 10 lat umiałam zrobić sałatkę czy mielone. Ale dbać o dom nauczyłam się jak byłam opiekunką w Niemczech. Teraz pracuję w Polsce i tez wielu rzeczy się uczę.
Nie idzie mi jedynie gospodarzenie pieniędzmi,

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 09:19   #4668
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość

Lubię odkurzać zmywać podłogi, prać, gotować i zmywać wieloletni brud. Nie lubię prasowac, składać (wolę wieszaki), trzeć i robić prace wysokie (lęk przed wchodzeniem na drabinę).

Gotować zaczęłam wcześnie. Już mając 10 lat umiałam zrobić sałatkę czy mielone. Ale dbać o dom nauczyłam się jak byłam opiekunką w Niemczech. Teraz pracuję w Polsce i tez wielu rzeczy się uczę.
Witamy, śmiało można dołączyć

Leon
Stary 2014-08-26, 09:20   #4669
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Ja wczoraj o 20 zabrałam się za bigos cygański Mega wyszedł Dziękuję raz jeszcze za przepis, kash
no to się cieszę
Stary 2014-08-26, 09:26   #4670
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
ja polecę (znów ) babeczki brownies z malinami, szybko się robią i smakują dobrze nawet po 3 dniach (jak dotrwają )

http://www.mojewypieki.com/przepis/b...ies-z-malinami
Niestety, już je kiedyś robiłam i nie wiem czemu, ale albo mi nie wyszły, albo coś innego... Mi nie smakowały, upiekłam na imprezę i ogólnie zniknęły, ale ja się jakoś do nich zraziłam...
Coś innego?
Stary 2014-08-26, 09:30   #4671
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Niestety, już je kiedyś robiłam i nie wiem czemu, ale albo mi nie wyszły, albo coś innego... Mi nie smakowały, upiekłam na imprezę i ogólnie zniknęły, ale ja się jakoś do nich zraziłam...
Coś innego?
a to szkoda w takim razie może ślimaczki cynamonowe? nie mam przepisu, ale Ijaa zrobiła kiedyś pyszne i przywiozła nam do Poznania może poda przepis jak zajrzy
Stary 2014-08-26, 09:31   #4672
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość

Witamy

U mnie leje. I to porzadnie, juz od kilku dni Ale i tak wybralam sie na obchod moich ulubionych charity shopow i upolowalam: sukienke, bluzke, tunike, 3 pary nowych balerinek i okulary przeciwsloneczne

I chyba po tyyylu latach uzmyslowilam sobie, jakie kolory ubran najbardziej lubie i jakie przyciagaja moje oko - granat, szarosci (cale spektrum) i bordowy W ogole np nie nosze zieleni, bardzo rzadko zotly.

Macie takie swoje ulubione kolory?

Edytowane przez lucyohlucy
Czas edycji: 2014-08-26 o 09:34
lucyohlucy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 09:35   #4673
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
mam lenia no ale jesień już jest pada i jest szaro buro i uwielbiam
Jejku, ja też Chociaż spanie mnie bierze i nie chce się w pracy siedzieć, pod kołderką było tak przyjemnie
Ale serio, wolę taką pogodę niż upały. Można się napić kakao

Leon
Stary 2014-08-26, 09:39   #4674
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
I chyba po tyyylu latach uzmyslowilam sobie, jakie kolory ubran najbardziej lubie i ajkei przyciagaja moje oko - granat, szarosci (cale spektrum) i bordowy W ogole np nie nosze zieleni, bardzo rzadko zotly.

ja uwielbiam szary nawet wczoraj się z Tż śmialiśmy jak leżeliśmy w łóżku i oglądaliśmy serial bo ja miałam szare legginsy i szarą koszulkę a mój Tż szare dresy i szary t-shirt obrazu dopełniał leżący z nami kot- również szary

poza tym jeśli chodzi o ciuchy to u mnie faworytami są biały, czarny, beżowy (kawa z mlekiem), niebieski (w różnych odcieniach ale raczej ciemniejszych po granatowy) i różowy tylko taki bardziej malinowy czy fuksjowy nie pastelowy no i kocham ciuchy w marynarskie paski! i tego bloga http://la-mariniere.tumblr.com/
Stary 2014-08-26, 09:52   #4675
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy

U mnie leje. I to porzadnie, juz od kilku dni Ale i tak wybralam sie na obchod moich ulubionych charity shopow i upolowalam: sukienke, bluzke, tunike, 3 pary nowych balerinek i okulary przeciwsloneczne

I chyba po tyyylu latach uzmyslowilam sobie, jakie kolory ubran najbardziej lubie i jakie przyciagaja moje oko - granat, szarosci (cale spektrum) i bordowy W ogole np nie nosze zieleni, bardzo rzadko zotly.

pewnie ze tak, u mnie dominują niebieski, zielony i fioletowy, no i również szarości. Praktycznie nie mam różowego bo nie bardzo lubię. Ponoć często podświadomie wybieramy kolory w jakich nam dobrze, nie wiem ile w tym prawdy.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 10:00   #4676
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
ja uwielbiam szary nawet wczoraj się z Tż śmialiśmy jak leżeliśmy w łóżku i oglądaliśmy serial bo ja miałam szare legginsy i szarą koszulkę a mój Tż szare dresy i szary t-shirt obrazu dopełniał leżący z nami kot- również szary

poza tym jeśli chodzi o ciuchy to u mnie faworytami są biały, czarny, beżowy (kawa z mlekiem), niebieski (w różnych odcieniach ale raczej ciemniejszych po granatowy) i różowy tylko taki bardziej malinowy czy fuksjowy nie pastelowy no i kocham ciuchy w marynarskie paski! i tego bloga http://la-mariniere.tumblr.com/
W mojej szafie podobnie, dominuje szary, granat, beż, pastelowy róż (bardzo lubię to połączenie z granatem)

Leon
Stary 2014-08-26, 10:38   #4677
kjd3
only smart shopping

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
pewnie ze tak, u mnie dominują niebieski, zielony i fioletowy, no i również szarości. Praktycznie nie mam różowego bo nie bardzo lubię. Ponoć często podświadomie wybieramy kolory w jakich nam dobrze, nie wiem ile w tym prawdy.
U mnie się to nie sprawdziło - miałam intensywną fazę szarą i trochę beżową i myślałam, że wyglądam ok. Dopiero na zdjęciach zobaczyłam, że wcale nie jest dobrze (dziwne, że w lustrze tego nie widziałam). Przestałam kupować ciuchy w tych kolorach, mam różnobarwną szafę i prezentuję się korzystniej.
kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:15   #4678
mietowka84
Rozeznanie

Czesc, mozna dolaczyc?

Jestem mezatka od 4 lat, od prawie 3 lat na swoim "M"
Lubie miec porzadek, co przy kocie jest syzyfowa praca
Pranie, odkurzanie, zmywanie to moje ulubione czynnosci, nienawidze prasowac i tego nie robie.

Reszta na biezaco
mietowka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:19   #4679
pannaatopowa
Zakorzenienie

ja nie lubie prasować i ubrania suszę i trzymam w szafie na wieszakach. poscieli nie prasuję, bo to nie potrzebne. firanki wieszam od razu po wypraniu a obrusów, serwetek i zasłon nie posiadam

no czasem prasuję jakąś koszulę, ale to od wielkiego dzwonu

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-26, 11:23   #4680
201604250957
Konto usunięte

witam nowe Dziewczyny
może wkupicie się w nasz wątek jakimś Wasz sprawdzonym przepisem na coś pysznego?

Matko Boska jaka jestem niewyspana piję drugą ale średnio pomaga
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości