|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Cytat:
![]() Napiszę to, chociaż nie powinnam... i pewnie tego pożałuję ![]() ![]() ![]() Cytat:
Hehhee...dla Ciebie to pewnie dalej abstrakcja ![]() Ale to dobrze, że Twoja Mała dalej siedzi w brzuchu, dla niej lepiej! ![]() ![]() Mi bardzo smutno, że przy każdej wizycie u lekarza z nią, lekarz pyta 'a co to się stało,że się urodziła wcześniej?'...czuję się wtedy, jakby to była moja wina ![]() Ana, a jak dziecko nie jest samodzielne, to panie w przedszkolu jednak się zajmą? Czy jak to jest rozwiązywane? Pytam z czystej ciekawości ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Cytat:
![]() Fakt takie pytania moga być dołujące, zwłaszcza że brały Wam 2 dni... No raczej z kupą chodzić nie będzie ![]() ale jest to problematyczne, bo nie jest wpisane w zakres żadnej z pań... ani wychowawców ani woźnych... nie ma też warunków do przewinięcia dziecka. Nie jest miło. A zwłaszcza w tych czasach gdzie wkoło słyszy się o molestowaniu itp. strach dziecko dotknąć... przecież my nie możemy tak naprawdę. Szkoda dziecka ale to trochę ryzyko. A jeszcze jak rodzic roszczeniowy to w ogóle, nie wiadomo co mu do głowy przyjdzie.
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-08-27 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Straszne ![]() Cytat:
![]() Ciesze sie, ze z Hania wszystko dobrze ![]() Lekarka masakra ![]() Seba tez po domu w skarpetach ![]() Cytat:
![]() ale to nie chodzi, ze dziecko z kupa bedzie chodzilo tylko dziewczyny pisza o podtarciu np., czyli niewielkiej pomocy czy np. wlozeniu koszulki do majtek po toalecie itp.To chyba zupelnie co innego niz dziecko, ktore nie powinno zostac przyjete do p-la bo zdarzaja mu sie jakies wpadki... Bylam z Seba na zakupach ![]() Dostal buty, spodnie, drugi uniform do szkoly i jeszcze dobrej firmy spodnie przeciwdeszczowe, bo fajna promocja była ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2014-08-27 o 13:51 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego włożenie, zawiązanie buta czy pomoc w założeniu kurtki, czapki etc. Problem już jest przy leżakach gdzie dzieci przebierają się w piżamki. Ja starałam się jak mogłam jednak unikać kontaktu strefy specjalnej ![]() Wiadomo że są różne sytuacje i w sumie czasem człowiek robi coś instynktownie choć nie do końca powinien a potem myśli... no ale na szczęście na razie nic takiego się nie zdarzyło i mam nadzieję że nie zdarzy bo ludzie, rodzice są naprawdę różni... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze co do kupy to ja jakos specjanie w ten temat nie wnikalam bo wydawalo mi sie oczywiste ze panie pomoga, jak bylam na praktykach to bylo to normalne ze z dziecmi ktore potrzebuja pomocy idziemy do toalety, pupe tez nie raz obcemu dziecku podcieralam, ale zapytam w poniedzialek jak to jest w tym przedszkolu, chociaz wiem ze bedzie tez grupa 2,5 latkow wiec tam raczej panie pomagaja
![]() |
#4356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie nie wyobrazam by ktos miał zostawic moje dziecko bez pomocy bo nie bedzie sie narazał na dotykanie w tych miejscach... Cytat:
![]() Mielismy gosci, przyszla Seby kolezanka i bylo szalenstwo ![]()
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Butter była opcja operacji, jeśli by rehabilitacja nie pomogła.
U nas na podaniu o przyjęcie , trzeba było zaznaczyć, czy dziecko potrzebuje pomocy przy: korzystaniu z toalety, posiłkach i ubieraniu się - to znaczy miało się napisać, na ile dziecko jest samodzielne w tych kwestiach. Ja tam liczę, że panie mi dziecko wytrą, bo niestety Maja jeszcze w tym samodzielna nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrzymaj się w dwupaku jeszcze z 2 tygodnie ![]() Kurcze, powiem Ci, że to dziwne, że nie ma opcji, że taka pomoc dzieciom jest wpisana w obowiązki...bo przecież dzieci są jednak na róznym etapie, choćby nauki korzystania z nocnika, czy właśnie wycierania pupy. Cytat:
![]() No to Seba wyposażony i gotowy! A cieszy się na pójście do szkoły? ![]() Cytat:
Ciekawa jestem jak często zdarzają się takie sytuacje właśnie w przedszkolu, że rodzice mają pretensje o 'przekraczanie granic'... Słyszałaś o czymś takim? Cytat:
![]() No właśnie i taka deklaracja, jak piszesz, to chyba najrozsądniejszy pomysł ![]() Byliśmy dziś na usg główki. Wszystko jest ok ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to Seba strasznie teskni za babcia, za moim bratankiem i bratanica...ciagle to powtarza...ze chcialby do nich poleciec...tylko nie zdaje sobie sprawy, ze to jednak jest bardzo daleko ![]() Ja nie slyszalam/czytalam jeszcze o jakis pretensjach zwiazanych z tym tematem ![]() Super, ze wszystko w porzadku ![]() Cytat:
![]() Madzia Maja jeszcze jest mała, wiec napewno Panie pomoga ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2014-08-27 o 21:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
heja
melduje ze żyje i walcze z meblami, bo kontener przywieźli ![]()
#4361 |
Zakorzenienie
|
Butter super, że usg wyszło prawidłowo. Pamiętam jak ja się stresowalam. Oczywiście mnie z Mają nie było
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Butter wolałabym jednak szybciej bo dzidzia na okazałą wygląda ![]() Reszta odp. w k. ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Butter cieszę się, że usg w porządku ![]() jak tam Hania? daje pospać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Zakorzenienie
|
czesc
super, jak sie to moje dziecko (Szymek) nie ogarnie to oszaleje, no taki sie zlosliwiec zrobil ze masakra
#4364 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Butter, nie napisałam, że płacze, tylko wyje ![]() Byłam na spotkaniu w przedszkolu i myślałam, że zejdę na zawał - Ewa została zapisana do innej grupy, niż kuzynki! Tak się tym zestresowałam, że nawet nie słuchałam dyrektorki. Od razu po jej "wystąpieniu" do niej pobiegłam i zapytałam o możliwość zmiany grupy. Co śmieszniejsze - dyrektorka nas zna, bo jej rodzice są naszymi sąsiadami ![]() Na szczęście wszystko dało się ustalić, ale nie wiem, po co tyle zachodu - dostaliśmy kartę czipową na tę drugą grupę, Ewa już miała specjalnie przygotowane miejsce w szatni itp. W grupie będzie więc 19 dzieci, sala mała... No ale jakoś damy radę ![]() Odnośnie pomocy w toalecie - nic o tym nie było mowy, jedynie zaznaczono, żeby ogólnie uczyć dzieci samoobsługi. I nie wiem, czy Wam pisałam - wychowawczynią Ewy będzie moja ukochana pani z mojego przedszkola ![]() A tak na marginesie - coś mam ostatnio szczęście w konkursach Wizażu. Miesiąc temu dostałam krem Vichy do testowania, teraz zestaw antyperspirantów Adidas ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Aaa, Butter, zapomniałam - cieszę się, że USG ok! Ewa miała hyperechogeniczne sploty - po zapytaniu pani neurolog, o której Ci pisałam w PW (tej, której nie polecam), co to oznacza, powiedziała wprost: "No co, wylew miała" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Zakorzenienie
|
Gucia super
![]() Cytat:
![]() Oby sie Ewie podobało ![]() ![]() Kupilam dzis Sebie lunch box, ktory sam sobie wybral i od razu zmienilo sie nastawienie co do szkoly ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze? Przepraszam za nieobecność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Piątek! ![]() Tydzień przeleciał mi błyskawicznie, miałam dużo pracy po pracy, bo robię pewien projekt dla potencjalnej klientki. Jestem niewyspana, w domu mam syf ![]() Cytat:
![]() Dzięki, myślę, że będzie miała problem, bo ona za bardzo innych dzieci nie toleruje (ewentualnie kuzynki, choć z nimi też bywa różnie), ale chyba większość dzieci będzie płakać ![]() Ewenementem jest córka mojej siostry - też poszła do przedszkola w wieku 3 lat, była jedynym dzieckiem, które ani razu nie zapłakało za rodzicami ![]() Cytat:
![]() Co u Ciebie słychać? Jak Amelka? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Mam trochę zawirowań pracowo mieszkaniowych (zmienię lokal niekoniecznie na korzyść;/), Ami dobrze, wspina się na wszystko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
Blonde super, ze Sebie się szkoła juz spodobala
![]() Sandra tez się cieszy na swoja szkole... i na szczęście została przyjęta tam gdzie chodzi teraz do kindy, mimo iz nie rejonowi, pani dyr poszła nam na rękę i zrozumiała ze ostatnio było w życiu Sandry duuuuzo zmian i znów nowa szkoła inne dzieci mogłoby być za dużo... a tak to będzie chodzić z tymi samymi dziećmi co teraz
#4370 | ||
Zakorzenienie
|
czesc
asiuk dobrze ze jednak udalo sie Ewe przepisac, moze nie bedzie tak zle ![]() w grupie Szymka 16 osob i tez mala salka, Cytat:
Cytat:
ja bylam dzis na chwile w pracy, kierowniczka pytala kiedy wracam bo dziewczyna, ktora byla za mnie na zastepstwo zaszla w ciaze i maja problem, ale nie zamierzam skracac swojego urlopu ![]()
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
Metka a kiedy ci się kończy urlop?
Asiuk mam nadzieje, ze w przedszkolu nie będzie jednak tak źle. |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Madzia urlop rodzicielski konczy mi sie 02.12 ale jak wybiore zalegly urlop i troche z nowego to do pracy wroce (zamierzam) 02.02
#4373 |
Zakorzenienie
|
No, też mam nadzieję, że aż tak źle nie będzie. Raczej o tym nie myślę
![]() Dziś bardziej przejmuję się moim tatą, niestety. W środę idzie do szpitala na badania, bo leki mu nie pomagają. Lekarz zasugerował, że może zakwalifikują go do tlenoterapii domowej... To byłby taki namacalny dowód, że jest bardzo źle (najcięższa odmiana POCHP). Jeszcze na domiar złego tacie dokucza bardzo uciążliwy ból kręgosłupa, nie do uśmierzenia żadnymi lekami, nawet tymi na receptę. Wysyłamy tatę do anestezjologa, do poradni leczenia bólu. Poza tym leczy się na jelita - pisałam Wam już, że groziła mu stomia, na szczęście jest poprawa po lekach. No i pęcherz... Nawet nie chce mi się pisać. Metko, no to jeszcze trochę wolnego Ci zostało! ![]() Guciu, fajnie, że dało się pozałatwiać szkołę. Zawsze to dla dziecka nieco mniejszy stres. Na odstresowanie otworzyłam sobie piwko, ale nawet to piwko mi nie wchodzi ![]() Zresztą, ja cały czas pracuję - właśnie robi mi się wizualizacja. |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
Asiuk a co z tata?
Wczoraj mąż zostawił Maje w przedszkolu na pół godziny . Wychowawczyni mówiła, że nawet nie plakala. Bawila sie. No ale zobaczymy jak to będzie w pponiedziałek. Dziś się obudziła i wola abym szybko wstawała bo ona chce do przedszkola☠☠hehe. Oczywiście codziennie jak wraca to od razu zdaje mi relacje co robiła. Widać ze jej się tam podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
czesc
Madzia fajnie ze Majce sie tak podoba ![]() asiuk kurcze ciezkie jest zycie, my jutro jeszcze musimy jakis badziewny fotelik kupic tzn taki najzwyklejszy zeby byl w razie W ![]()
#4376 |
Zakorzenienie
|
Helol helol
![]() Baedzo prosze o przeniesienie mnie na liste "niezdecydowanych" ![]()
#4377 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]()
#4378 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Trochę mnie nie było bo po wyjeździe nad morze byliśmy u rodziny tz na tydzień do tego sezon słoikowy trwa. Ja z małym jeszcze u sióstr tz byłam. Razem z kuzynką Łukasz szalał na całego. Od 1.5 tygodnia już chodź tak na całego a jutro pierwszy raz do żłobka idzie. Boję się trochę bo to taki cycuś mamusi jest ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Madzia super że Mai się podoba w przedszkolu i chętnie chce iść. Ja jestem za tym aby przedszkolanki pomagały w czynnościach samoobsługowych bo takie małe dzieci sobie jeszcze nie radzą Ana ja też miałam w ciąży większy puls i ciśnienie zresztą też. Po ciąży pewnie Ci przejdzie. Ale to już blisko super
#4379 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
Metka zazdroszczę że jeszcze trochę posiedzisz w domu. Ja za dwa tygodnie wracam do pracy
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Madzia przez dwa tygodnie będzie chodził od 8 do 11. Potem wracam do pracy i będzie od 6.15 do 15.30 więc długo niestety. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Butter brawo za usg. A okulistka jakaś wredna dobrze że Hania nie płakała.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.