![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() ![]() Ja w poniedziałek wybieram się na glukoze ;( musze ją jeszcze zakupic ;/ juz bym chciała być po... Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-08-27 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba wzory wniosków są u pracodawcy. Jeśli dobrze pamiętam to wypełniłam te dokumenty jeszcze przed porodem, bez daty po prostu, a resztą, zusem itd zajął się już pracodawca. To oczywiście kwestia relacji, jakie masz w pracy, ale wypełnienie tych wniosków bez daty jest chyba najsensowniejsze. Zadzwoń do ZUS i dopytaj, jak się ma sprawa jeśli umowę rozwiązują Ci w dniu porodu, bo wtedy przechodzisz pod skrzydła ZUSu, że tak powiem i to oni decydują, kiedy i jakie pieniądze dostajesz. Tak to mniej więcej wygląda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie tak dziewczyny nastraszyły, że całą noc ze stresu nie spałam, a wszystko odbyło się normalnie ![]()
![]() |
#1984 |
Wtajemniczenie
|
Heja!
Dopiero dotarliśmy do domu, jeszcze byłam u babci na urodzinkach ![]() No więc po wizycie w sumie ok... Mała waży 1800 g ![]() ![]() No i tyle... Aha i młoda jest już główką do dołu... uffff... Zmykam teraz, bo zaraz mam gości... zajrzę później!
#1985 |
Zakorzenienie
|
Kasia no to pieknie wazy
![]() ![]() Ale u nas leje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1986 | |
Zadomowienie
|
Od dziś gotuje szybkie obiady ... :/ przegiełam z tym staniem w kuchni, wszystko mnie boli... wymyśliłam kotleciki ziemniaczane z sosem mięsnym i surówką ....
![]() Cytat:
![]() Coś mi sie wydaję że Lilka to będzie jedne z najpopularniejszych imion w tym roku ![]() ![]() No z tymi imprezami to nie ciekawie... chyba że po porodzie będziesz na tyle ogarnięta i sprawna żeby coś zorganizować ![]() Kasia - no gratulacje !! ![]() ![]()
![]() |
#1987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1988 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu, super, że wszystko ok z małą
![]() Ela, szkoda z tym przedszkolem, ale jakoś synka psychicznie nastawisz, u mnie były dni adaptacyjne, ale syn był tylko na jednym i zaczął płakać jako jedyny, jak pani wyprosiła rodziców na 15min z sali, potem 2 tygodnie płakał z rana, na szczęscie dla mnie to TŻ go prowadzał rano, pamiętam jak się zakradaliśmy, żeby zobaczyć, czy na placu zabaw Staś się bawi czy może płacze gdzieś w kącie ![]() Co do spania, to u nas nie ma piżam, dzieci śpią w koszulkach i majteczkach, większość śpi, nawet jak w domu nie śpią już, reszta zazwyczaj lezy i słucha muzyki. W grupie jest zupełnie inaczej, z jedzeniem też, są dzieci, które nie jedzą, ale większość ma apetyt i je normalnie. Teraz są inne czasy,nikt do jedzenia nie zmusza. Dobrze zrobiłaś z tymi majteczkami do spania, wystarczy dziecku stresu, rodzeństwo, przedszkole, jeszcze przyjdzie czas. Ja też pępek spirytusem rozcieńczonym smarowałam i ładnie się zagoiło. Paulina, możesz lubić niska temperturę 19stopni, ale w trakcie i po kąpieli jednak musi być cieplej, mój kuzyn nagrzewał kuchnię na maksa, bo córka strasznie marzła, oni sie rozpływali, a małą i tak trzeba było szybko ubierać i potem ugrzać jeszcze, bo aż sie szara robiła, mój syn nie lubił zbyt ciepło i czapeczkę po kąpieli i w domu miał ubraną raz. Dzieci lubia na golaska poleżeć albo z gołą pupą po przewijaniu i wtedy raczej lepiej mieć cieplej w domu, a często wietrzyć pomieszczenia. Zobaczysz jakie będziesz miała dziecko, ciepło czy zimnolubne. U mnie bałagan, TŻ wymienia prysznic na wanne i jest sajgon.
#1989 |
Zadomowienie
|
czekoladka - też o tym myślałam żeby połączyć ze chrzcinami ale moja będzie miała niewiele ponad miesiąc... nie wiem czy nie za wcześnie
![]() ![]()
#1990 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o chrzciny zimą, to moja mama do tej pory wspomina jak moją siostre urodzoną w październiku chrzcili w styczniu, rozpłakała się na dworze i strasznie rozchorowała, zapalenie oskrzeli. Potem to jej chorowanie się ciągnęło i ciągnęło, a przez leki i choroby strasznie mało ważyła i trzeba było ją specjalnymi mlekami i witaminami dokarmiać. Teraz są trochę inne czasy, bo w samochodach ciepło, kościoły też często lekko podgrzewane, ale mi się wydaje, że jednak strach zaplanować imprezę, a potem się okazuje, że tego dnia jest -20'. I ani odwoływać, ani wynosić dziecko na taki mróz. My nie przewidujemy chrztu w ogóle, więc problem z głowy.
A jeśli chodzi o dochodzenie do siebie po porodzie, to nie mam pojęcia czego się spodziewać, w jakim stanie będę itd. więc na razie to nawet nie zastanawiam się czy w święta gdzieś na chwilę się wybierzemy albo nawet czy udzielimy rodzinie zgody na audiencję ![]() Begie meblościanka na szarej, sufit też szary, ale to jest taka trochę złamana biel bardziej. To znaczy nikt na pierwszy rzut oka nie widzi koloru i myślą, że to biały, ale np. przy białych drzwiach bardzo widać kontrast. Wiem, że to była farba z Duluxa, chyba szary świt czy coś w tym stylu, wieczorem zerknę w piwnicy czy mamy wiaderko po niej. Mogę ją polecić z czystym sumieniem, dobrze się nakładała, ładnie kryła i daje się czyścić.
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007082500100130.png http://www.suwaczki.com/tickers/ckaicsqv3drdev9w.png Edytowane przez Beata Marcina :0 Czas edycji: 2014-08-27 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam termin na koniec października, lekarz wróży wcześniej ze względu na szyjkę, a ja czuję, że przenoszę. Imprezami się nie przejmuje chociaż 11.01 mamy pierwszą rocznicę ślubu, 12.01 mam urodziny, a 18.01 ma urodziny mój małż. Ludzie muszą to zrozumieć i już i też jakoś chrzciny tak chcieliśmy dość szybko mieć z głowy. Poza tym mój małż ma w listopadzie imieniny jego tata urodziny, moja siostra w grudniu urodziny i tak mam się jakoś zimą wszystko zebrało. Na wigilię to na pewno się gdzieś wpraszam i święta co by nie gotować i już. Jakoś to będzie przecież otoczenie chyba zrozumie kobietę w ciąży, albo z takim małym dzidziusiem, a jak nie to ich sprawa.
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
słoneczko co się dzieje z Twoją szyjką? Bo do mnie też teraz przypałętał się ten problem i lekarze mnie bardzo nastraszyli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Zadomowienie
|
Się skróciła ma 2,5 cm, od miesiąca już leżę i się już nie skracała. W sumie nie jest najważniejsze ile ma szyjka, bo ja miałam krótką od początku tylko ile się skróciła. Lekarz mi powiedział, że o 2,4 jest średnie zagrożenie porodem więc mam się nie denerwować, ale leżeć, chociaż teraz już siedzieć też mogę. Ja jutro zaczynam 32 tc, więc mówił, że ze spokojem damy radę, a i dziecko ładnie rośnie.
#1994 |
Wtajemniczenie
|
Moja szyjka długa i pozamykana na 4 spusty...
A ja w ogóle przytyłam niecałe 2 kg... także mimo tego, że się obżeram to wcale dużo mi się nie przytyło... Co do chrzcin to pierwszego synka chrzciliśmy w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia, no to miał 4 miesiące... wcale nie płakał, przespał całą mszę, później robiliśmy obiad dla gości, ale kameralnie, dziadkowie i chrzestni i już... A młodszego chrzciliśmy na Wielkanoc, no to miał 3 miesiące i też nawet nie zapłakał... Teraz młodą zobaczymy, albo na Boże Narodzenie też, albo na Wielkanoc ochrzcimy... ![]()
#1995 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja zabralam sie dzis za kuchnie,wszystkie szafki wewnatrz i na zewnatrz umyte,poukladane, lodowka wyglanzowana,pachnaca..wy walilam 2 kartony smieci,sama nie wiem gdzie one byly pochomikowane ![]() ![]() z ciasta francuskiego zrobilam slodkie trojkaciki w srodku ze smazonym jabuszkiem albo z malinami..tz sie zaprawil i zostaly mi tzlko 4..ale sa pyszne ![]()
![]() |
#1996 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() esti mialas sile na takie porządki? podziwiam ![]() a ja siedze na necie i wybieram ostatecznie model wozka jaki chce. Moja Mama powiedziała, ze do końca tygodnia mam się zdecydować, żeby już wiedzieli w razie czego co i jak. siedze, przeglądam i probuje poukladac metlik w glowie ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- tak, tak, typowy dla tego miesiąca ciąży ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Wtajemniczenie
|
To ciekawe co esti będzie w 9 miesiącu wyczyniać
![]()
#1999 |
Zakorzenienie
|
Kasiu pewnie krzywa wchlaniania zelaza bedziesz miec. Fajnie, lekarze rzadko zlecaja to badanie bo jest nieco upierdliwe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Weszłam na Twój suwaczek i widzę, że idziemy łeb w łeb z ciążą, też masz tp na 8.11? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() szukam sobie jakiejś sukienki na chrzest na niedzielę 7 września. Zastanawiam się pomiędzy: http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-i...549898743.html tą: http://allegro.pl/hm-mama-czarna-suk...540828523.html ; tą: http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-v...536510571.html ; tą: http://allegro.pl/sliwkowa-sukienka-...512219640.html a tą: http://allegro.pl/happy-mum-happymum...533526149.html jakieś podpowiedzi? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z trzecim dzieckiem masz 100proc racji ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniec września - roczek bratanka męża. Październik - męża urodziny i imieniny. Listopad - urodziny teściowej, urodziny męża brata, urodziny i imieniny teścia + moje imieniny. Grudzień - imieniny teściowej i męża brata, urodziny mojego bratanka. Do tego można jeszcze dołożyć listopadowe imieniny małża babci, na których zawsze musimy być obecni, grudniowe urodziny szwagra narzeczonej i styczniowe urodziny mojej bratanicy, bratanka, taty i moje. Jeszcze do kompletu ja urodzę w listopadzie i mamy w pewnym momencie istny maraton okolicznościowy...
![]() |
#2004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wykupiłam etutora na pol roku, działam od paru dni intensywnie i musze powiedziec, ze jestem zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2008 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Zakorzenienie
|
Futbolowa u was to istny maraton imprezowy
![]() Dopadly mnie skurcze BH , tak mysle ze to to, brzuch twardnieje i spina sie na chwile i mam przy tym parcie na pecherz...
#2010 |
Wtajemniczenie
|
Anuszka, Kasi chodziło chyba o to, że od ostatniego badania 2kg
![]() FrauGizela, to nie jest pierwsze dziecko, byłam przy kąpieli raz i widziałam, ta dziewczynka to straszny zmarźlak był jak się urodziła, trochę jej przeszło jak podrosła. Mój syn miał robiony tatuaż z henny nad morzem, nie pierwszy raz, ale tym razem wyszło mu uczulenie, bąble spuchniętę w miejscu tatuażu, muszę iść z nim jutro do lekarza. Jak sobie poczytałam w necie o fałszowanej hennie i powikłaniach, jak się to trudno leczy, to jestem na siebie strasznie zła.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.