![]() |
#1921 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
dzień doberek
![]() Witam się w 27tc i... III trymestrze ![]() ![]() Kasiu ![]() ![]() Ale dziś pospałam.... podniosłam się z łoża tuz przed 10 ![]() Ale co tam... jak teraz nie pośpię to już chyba nigdy, co nie ![]() Dziewczyny jeszcze raz dziekuję za rady... zrobię tak jak i Wy - będę sprawdzać kark i wtedy reagować. Możliwe ze trafiłam na babke "starej szkoły" ![]() Tak nam kładła w te głowy a ja myslałam nad tym co jesli u kogoś w domu jest cieplej niż w inych... albo co z karmieniem, przeciez maluszek się poci jak mycha... Swoją droga co to za pomysł z tym namydlaniem na sucho???????? Ciekawe czy ta Pani sama się namydla na sucho ![]() Silesiana ![]() ![]() Co do magnezu... myślałam, że on wymaga wchłonięcia i uzupełnienia w organizmie a to wymaga czasu... hmmmm czyli mam badziewny magnez - tzn nie współgra ze mną ![]() Żanet ciuszki rewelacja ![]() Ja to się w życiu nie nauczę tam kupować ![]() Justyna ale bodyguard ![]() ![]() Manieczko chyba jak się weźmiesz na 2 miesiące przed porodem za pranie prasowanie to nie powinno być zbyt wczesnie... tym bardziej, że w ciągu dnia czy dwóch tego nie ogarniesz ![]() Czekoladko super że opryszczki już nie ma ![]() Za to mój mąz ma zajadę po dentyście ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- dzień doberek ![]() Witam się w 27tc i... III trymestrze ![]() ![]() Kasiu ![]() ![]() Ale dziś pospałam.... podniosłam się z łoża tuz przed 10 ![]() Ale co tam... jak teraz nie pośpię to już chyba nigdy, co nie ![]() Dziewczyny jeszcze raz dziekuję za rady... zrobię tak jak i Wy - będę sprawdzać kark i wtedy reagować. Możliwe ze trafiłam na babke "starej szkoły" ![]() Tak nam kładła w te głowy a ja myslałam nad tym co jesli u kogoś w domu jest cieplej niż w inych... albo co z karmieniem, przeciez maluszek się poci jak mycha... Swoją droga co to za pomysł z tym namydlaniem na sucho???????? Ciekawe czy ta Pani sama się namydla na sucho ![]() Silesiana ![]() ![]() Co do magnezu... myślałam, że on wymaga wchłonięcia i uzupełnienia w organizmie a to wymaga czasu... hmmmm czyli mam badziewny magnez - tzn nie współgra ze mną ![]() Żanet ciuszki rewelacja ![]() Ja to się w życiu nie nauczę tam kupować ![]() Justyna ale bodyguard ![]() ![]() Manieczko chyba jak się weźmiesz na 2 miesiące przed porodem za pranie prasowanie to nie powinno być zbyt wczesnie... tym bardziej, że w ciągu dnia czy dwóch tego nie ogarniesz ![]() Czekoladko super że opryszczki już nie ma ![]() Za to mój mąz ma zajadę po dentyście ![]()
#1922 |
Zakorzenienie
|
Sloneczko faktycznie 32tc to juz 8 mc sie zaczyna
![]() ![]()
#1923 |
Zakorzenienie
|
to masz super wyniki jak na anemię! w ciąży po 2 trymestrze za normę uznaje się 3,7-3,8 - tak twierdzi mój hematolog. a po leczonej anemii to i 3,5 jest dobrym wynikiem. dobrze jest, bardzo się cieszę ![]() ja za tydz. zrobię badania, ciekawa jestem jak u mnie - przy poprzednim badaniu wyszło, że przestrało mi spadać i zatrzymało się na poprzednim poziomie - co hematolog uznał za sukces w moim przypadku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że nie przywołałam jakichś negatywnych wspomnień ze studiów ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() prawda ![]()
![]() |
#1926 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Czarny wygląda na wygodniejszy i jest czarny, więc różne dodatki do niego będą pasowały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, mojemu mężowi zwykła maść z wit. A pomogła na zajad i nawet dość szybko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1930 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Żeby tak przede mną krasnal porozwieszał ![]() ![]() Silesiana mam do Ciebie jeszcze pytanie odnośnie przemywania kikuta.... pamiętam jak wspominłas o tym, że Ty przemywałaś spirytusem rozrobionym wodą ??? Jaką wodą i w jakiej proporcji? Ja chyba jednak pobawię się spirytusem a nie Octeniseptem...
![]() |
#1932 |
Rozeznanie
|
powiedzcie mi czy orientujecie sie moze,czy po odstawieniu luteiny moze sie zaczac akcja porodowa?wczoraj wieczorem wzielam ostatnia i dzwonilam do gina i kazal brac dalej bo brak takiej ilosci progesteronu jak dotychczas moze wywolac skurcze i porod..mam odstawic dopiero po 36tc dobrze,ze mam ta moja polozna..poszla i jakis lekarz na dyżurze przepisal ta luteine i po 12.00 mi przywiezie..to tylko kilka godz poslizgu..ale nigdy o tym nie slyszalam
![]()
#1933 | |
Zadomowienie
|
[/COLOR]
Cytat:
ja do 18tc brałam 2x1 Duphaston na podtrzymanie... potem przez kolejne 3 tygodnie stopniowo z niego wychodziłam - najpierw przez tydzień brałam juz tylko 1x1... przez kolejny tydzień brałam 5 tabletek w ciągu tygodnia a w trzecim tygodniu brałam 3 tabletki.... oczywiście cały czas obserwacja czy nic sie niepokojącego nie dzieje... Na szczęście nic się nie działo. Ale ja brałam o połowe mniejszą dawkę niż Ty i zdecydowane krócej.... Myslę, że przez te kilka godzin nic się nie powinno zadziać ale na wszelki wypadek oszczędzaj się i leż unikając wszelkiego wysiłku
![]() |
#1934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() taaa, i taka ze mnie skarbnica, ze kiche powiedzialam - miało być że kark jest NIEOSŁONIETY i dlatego może się wychładzać... "nie" mi uciekło w las ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oczywiście wszystkim Mamuskom gratulacje za nowe tygodnie i nowe trymestry - odliczamy, odliczamy ! u mnie chyba zostało 74 dni do porodu, ale musze policzyć! Cytat:
OMG! to za chwile naprawdę! Cytat:
mam nowy kombinezon i jego jeszcze nie ruszałam. tetry i kocyki tez poprane w większości! tylko prasowanko zostało. Cytat:
tak, tak teraz cytryny to na wage zlota takie drogie! nie ma na nie sezonu , sprowadzają chyba z Egiptu czy Turcji i ceny takie a nie inne - najtaniej chyba po 14zl widziałam. na szczęście cytryna tylko do rybki u mnie. a herbate pije earl grey cytrynowa ![]() ale już ze swieza cytryna nie ! Cytat:
zawsze marzyłam, żeby mieć podobna prace ![]() po administracji i podyplomowce z tego tematu nie znalazłam nic, albo nie bylam zbyt dobra na rozmowach, albo bez znajomości żeby się zaczepić... i tak oto pracuje w korporacji fastfoodowej ![]() Cytat:
![]() nie będzie szycia! a co do cukrow to dziekuje za porady, kazda się przyda! nie wiem, czy rygor, czy jakies normy dla kobiet w ciąży. ale wlasnie tak mam na zaleceniach wypisane i na spotkaniu tez wielokrotnie powtarzano, ze 120 to norma godzine po posiłku. na czczo 90. ale tu jakiego wybitnego problemu nie ma, chyba ze na wieczor mam cukier za duzy ( ok 140) to rano albo równo 90 albo ciut ponad. nie ukrywam, ze w ciąży, ciężko sobie odmawiać, tym bardziej, ze w brzuchu burczy, a sama woda kobieta nie przezyje. z reszta potem wizyty w wc sa jeszcze czestsze, o ile to możliwe. zauwazylam wlasnie, ze chleb czy to nawet zytni czy razowy to zło dla mnie. odstawiam. jeszcze nie biore insuliny, bo to się dopiero okaze, czy będzie konieczna, czy nie. ale wydawalo mi się, ze w poradni nie robia sobie problemów, tylko przepisują...nie wiem, czy to dobrze, czy ida na latwizne. wizyta w poradni cukrowej teraz 5wrzesnia i zobaczymy, pewnie schudnę do tego czasu, co może i jest dobre w moim przypadku, ale wolalabym nie katować się tak podczas ciąży, chociaż powtarza się wciąż, ze to dla dobra Dzieciaczka i nie chce mieć wyrzutow sumienia. i niestety... stres jest, zwłaszcza jak glod dopada, albo wyniki nieprawidłowy!. Cytat:
super lowy! może tez zaraz wrzuce to co ostatnio upolowałam !
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale te kilka godz. chyba nie powinno sie nic dziac Cytat:
![]() ![]() musialam kupic bo corkka zazyczyla sobie herbatke z cytryna, mi tez smakuje ![]()
![]() |
#1937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, chce pomalować ściany w mieszkaniu ale zupełnie nie wiem na jakie kolory ?? o ile w małym pokoju i przedpokoju coś wymyślę ( przedpokój musi być na jasno bo jest w nim wiecznie ciemno, a w małym pokoju będzie urzędował mąż i odwiedzający więc też to nie jest aż tak istotne :P) tak w dużym pokoju, który przejmujemy my ( ja i dzieci) nie wiem jaki kolor/ kolory wybrać... Pokój ma około 27m2 ( to są 2 pokoje połączone), jest to pokój zachodni, meble mamy w kolorze olchy ale ogólnie będzie tu pewnie kolorowo, bo wypoczynek będzie trzeba przenieść do małego, a tutaj wstawić nasze łóżko z Ikei, komodę ciemny brąz z ubrankami, łóżeczko ( jeszcze nie wiem jaki kolor, pewnie zbliżony do komody) no i zabawki... Czyli w zasadzie z olchy zostanie tu meblościanka ![]() Teraz cały pokój jak leci, łącznie z sufitem jest zielony ( zielona herbata chyba, tylko nie pamietam jakiej firmy farba). A może by 2 kolory połączyć, tylko jakie i w jaki sposób? Ja to w ogóle nie mam żadnego wyobrażenia czy wyczucia ![]() I nie wiem jak tu wszystko ustawić, żeby bylo dobrze. Najłatwiej byłoby zostać w tym małym pokoju ale jest on mały i od podwórka zawsze tam głośni jest ( parter) poza tym mamy w nim takie rozsuwane drzwi, które też nie tłumią hałasu, a ten duży jest cichy i ma fajne grube drzwi. Eh ogólnie mamy w mieszkaniu tak cienkie ścianki działowe, że słychać szmer..przez co nie lubię tego mieszkania, no i te 2 pokoje połączone w 1 przez poprzednią właścicielką... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- a mnie przyszedł właśnie rożek, ale śliczny ![]() jak już o praniu mowa....rożki też przepieracie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas pasy dalej się malują ![]() ![]()
![]() |
#1940 |
Zakorzenienie
|
Zanet, martha wstawcie swoje łowy
![]() Begie no ciężko coś doradzić, bo każdy ma inny gust ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Zanet no właśnie nie wiem co z rożkiem...to samo z kocykiem minky...trochę boję się już prać, że flaki się zrobią ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a rożek zamówiłam tutaj http://allegro.pl/ala-i-as-rozek-bec...536811391.html oczywiście szary w białe grochy :P choć tu tyle kolorów, że dłuuuuugo się zastanawiałam ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() u mnie na razie sufit się maluje, potem ściany, a na końcu tapeta. A jeszcze teraz sporo będziemy mieć wypadów i dopiero skończy się chyba w następnym tygodniu remont.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
juz upralam
![]() ![]() ja upralam kocyk minky i nic sie z nim nie stalo, pralam w 40st.
#1944 |
Zadomowienie
|
Silesianna tym bardziej nie ma bólu bo ja przeczytałam to tak jak być powinno - Nieosłonięty
![]() ![]() Musze Wam powiedziec ze z moim brzuszkiem kolejny dzien jakby lepiej... Tylko ciiiiii aby nie usłyszał i nie zaczął się znowu buntować ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-27 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Zakorzenienie
|
Zanet bardzo ładny rożek
![]() No to ja w takim razie też wszystko upiorę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Paulina no i oby tak dalej ![]() U mnie też Franio dziś się rozruszał po 5 dniach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() a moja mała ostatnio troszkę bardziej leniwa, może takie dni, tzn. ruszać się rusza, ale trochę mniej chyba |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam urodziny 30-te w połowie grudnia i jakos sobie tego nie wyobrazam z malutkim dzieckiem impreza dla znajomych impreza dla rodziny (bo pewnie beda sie chcieli wepchac-pewnie bardziej do dziecka) i zaraz pozniej swieta i cala ta swiateczna otoczka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- keithlyn gratuluje III trymestru ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam zdjecia z telefonu i nie bardzo kolory zlapalo
![]()
![]() |
#1949 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zakorzenienie
|
Zanet no moj tez nie szaleje jak dawniej, ale w porownaniu z tym zastojem co byl to juz jestem usatysfakcjonowana
![]() Martha bardzo ładne zdobycze ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.