![]() |
#181 |
Konto usunięte
|
Dot.: Podróżniczki
Co u Was, dziewczyny? Jak leci?
Ja mam doła, jakoś tak mi dziwnie. Bardzo biorę do siebie sytuację na Ukrainie, mimowolnie nie da się też przejść obojętnie wobec informacji z Izraela. Dziś oglądałam też film, w którym jednym z wątków głównych był konflikt izraelsko-palestyński i strasznie mi to siedzi w głowie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Cześć!
Za tydzień wyjeżdżam z Mołdawii i serce mi pęka. Wracam do kraju na 9 dni i potem ruszam do Szwajcarii. Ponieważ będę miała 5 tygodni wolnego, to już zaczęłam planować jak je wykorzystać, myślałam o Islandii i Danii, bo z Genewy są całkiem tanie bilety. Może mi się uda wkręcić na jakiś YiA na Islandię, widziałam że są projekty dla ludzi mieszkających w Szwajcarii ![]() Też nienawidzę wojen, ale staram się o tym nie myśleć. Ludzie w Mołdawii na początku się bali, teraz już próbujemy nie poruszać tego tematu.
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=asia_aisa;47693952]
Pojeździjcie koniecznie wybrzeżem, w stronę granicy rosyjskiej ![]() ![]() Pojechaliśmy ![]() ![]()
![]() |
#184 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja non stop myślę o sytuacji na Ukrainie ![]() ![]() Ps. miałam kiedyś chłopaka, który był bardzo zafascynowany Powstaniem Warszawskim, zresztą dobrze wiem, że do dziś mu nie minęło, potrafił non stop o tym gadać. Rozstaliśmy się między innymi z tego powodu, na szczęście dawno temu i już żal minął. A więc chyba powinnam się opamiętać ![]() Ps. powoli piszę recenzję z mojego wyjazdu, jutro mnie nie będzie, w sobotę też, ale podzielę się niebawem. Fajnie się ogląda zdjęcia i wspomina... [QUOTE=iwona_4_6;47871095] Cytat:
Wg mnie Tallinn to nr 1 wśród stolic krajów bałtyckich, choć każda mnie czymś urzekła. Cieszę się, że Wam się też podobało! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | ||
Zadomowienie
|
Ja przywiązałam się w sumie do kilku.. Czechy, Łotwa, Gruzja i Mołdawia chyba na zawsze zostaną w moim sercu. To są takie miejsca, o których mówię bardzo często, o których myślę bardzo często i które w pewien sposób nazywam swoim drugim domem.
Cytat:
![]() Cytat:
Mi brak motywacji by opisać moją podróż do Gruzji czy Austrii, a co tu mówić o Mołdawii, która jeszcze jest świeża..
![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
asia_aisa - ja ciągle czekam na relację, ostatnio wchodzę na wizaż tylko po to, żeby sprawdzić czy już coś napisałaś
![]() Mnie ostatnio ogarnęła wielka frustracja wszystkim dookoła. Nie mam motywacji do pisania mgr, którą powinnam bronić pod koniec września. Odpuściłam, chyba potrzebuję jakiegoś kopa w postaci nowych przygód i miliona wspomnień z miejsc, w których mnie jeszcze nie było ![]()
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
A co masz w planach?
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
Ja?
![]() Za tydzień będę w Budapeszcie, tyle wiem na pewno! ![]()
![]() |
#189 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Piszesz pracę z TiRu, prawda? Dla mnie pisanie to była raczej przyjemność, pisałam o temacie (wsparcie MSP), który mnie interesuje ![]() Frustrację rozumiem, ja mam takie 2-3 dniowe napady raz na jakiś czas ![]() Ej, a kto mi kiedyś na Wizażu podawał adres miejsca, w którym można widzieć panoramę Budapesztu, siedząc na jakimś wiadukcie albo budynku, dyndać nogami nocą i pić wino?! Svamp, muszę znaleźć to miejsce i koniecznie dać Ci namiar. Ja tam nie dotarłam (jeszcze), ale zrobię to, prawda?! ![]() Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2014-09-01 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czekam na cynk z namiarem na to miejsce. Góra Gellerta to wiadomo, klasa sama w sobie, ale jakieś inne punkty widokowe również mile widziane!
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() Bardzo lubię podróżować, zwiedzać ciekawe miejsca, poznawać nowych ludzi, uczyć się języków obcych. Jednym słowem ciągnie mnie wszędzie tam, gdzie mnie nie ma ![]() Pod koniec września wybieram się na rok do Luksemburga, a kiedy już tam będę, na pewno odwiedzę sąsiednie państwa. W każdym razie w mojej głowie aż roi się od planów! Zamiast zająć się czymś konstruktywnym, siedzę i czytam reportaże z podróży, wyszukuję tanie loty i noclegi, planuję moje przyszłe wyjazdy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ahh, znów wspomniałyście o Budapeszcie, musiałam obejrzeć zdjęcia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie wróciłam z miesięcznej stopowej tułaczki po Islandii i byłam pewna, że po takim czymś będę siedzieć w domu przez tydzień i cieszyć się ciepłym łóżkiem i pełną lodówką. Nic z tego, za tydzień znowu ruszam w świat. A na myśl o październiku i całym następnym semestrze na uczelni już mi niedobrze. :d
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Jeśli można to również się przyłączę. Od niedawna dopiero tak naprawdę się odważyłam podróżować
![]() Cały lipiec spędziłam na Sycylii w Palermo na wolontariacie ,a w piątek wybieram się na 10 dni do Rumunii. I jestem na etapie resarchu. Szukam jakiś dzikich plaży nad Morzem Czarnym , ciekawych szlaków w górach Fogarskich ![]() A tak nawiasem to jest takie fajne,że podróżować może praktycznie każdy i robi to coraz więcej ludzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pochwal się, jak tam było? Widoki pewnie piękne? Gdzie się teraz wybierasz? Ja na szczęście studia mam już prawie za sobą, w każdym razie to był mój ostatni rok na studiach ![]() A ja korzystając z mojego kurczącego się w zawrotnym tempie czasu wolnego, wybrałam się do Zakopanego na 3 dni jako typowa turystka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Ja się pakuję właśnie na rok, Alpy czekają
![]()
![]() |
#198 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Znam Twojego bloga, przypadkiem na niego trafiłam na FB. ![]() Btw. jak godzicie pracę z podróżami ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Widoki były świetne a co do pogody to nie spodziewałam się aż tak zimnego i mocnego wiatru; autostop + spanie w namiocie to taki hardcore dla słabo doświadczonego podróżnika, ale - o ile się nie pochorujesz - jak najbardziej pozytywnie. W sumie wróciłam 2 tygodnie temu a zdjęć wszystkich jeszcze nie obejrzałam, z aparatu mojego, koleżanki i kumpla, wyszło ich razem ponad 2000. ![]() Ja akurat jeszcze studiuję, ale mam znajomych, którzy przez dłuuugi czas szukali odpowiedniej pracy i podstawowym kryterium było: wystarczająco dużo urlopu, żeby móc jeździć stopem. : D Oczywiście nie podróżują szalenie często ale jak już gdzieś jadą, to zazwyczaj dostają jeszcze kieszonkowe od szefa! Nie wiedziałam, że blog ma taki zasięg. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
oj ma, ma
![]() Co do godzenia pracy z wyjazdami. Właśnie skończyłam studia, które nigdy jakoś specjalnie mnie nie ograniczały. Prace też mam taką, że spokojnie mogę wyjechać na tydzień-dwa. A jak chcę to nawet i dłużej. Wy tu piszecie o zimnie na Islandii, a ja się zastanawiam październik to jeszcze dobra pora na autostopowanie ![]()
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Ja też zaglądam na bloga od czasu do czasu
![]() Zebrałam się w końcu w sobie i kupiłam buty trekkingowe. Co prawda na niziny i niskie góry, ale po wysokich i tak chodzić nie mogę przez kolana. Ja rozważam tę Islandię i rozważam..Skoro bilety kosztują 50 euro w dwie strony to szkoda nie korzystać, ale musiałabym ogarnąć nocleg jakiś. Myślałam też o workaway, abonament na 2 lata kosztuje 23euro, więc miałabym jeszcze na wakacje za 2 lata. Wychodzi to taniej niż workcampy, a można zmieniać miejsce co chwilę. Każda pora jest dobra na autostop! Ja miałam na tyle elastyczną pracę dorywczą, że wszystko się dało pogodzić. A w maturalnej i tak nikt nie patrzył czy pojawiam się na zajęciach.
![]() |
#202 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Macie coś fajnego na weekendy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
O watek dla mnie. Witam!
![]() Mam 28 lat i uwielbiam podrozowac! Nastepna moja planowana podroz: Brazylia w lutym ![]() Wczesniej bylam w Turcji (kolejny raz), w Europie niewiele mi zostalo juz do zwidzania ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Konto usunięte
|
Ja tylko na chwilę, witam wszystkie nowe dziewczyny
![]() ![]() Co sądzicie o tej promocji? Ja się zastanawiam bardzo mocno, w sumie wychodzi ok. 50 zł/noc w wypasionym miejscu ze śniadaniem. Muszę jeszcze zadzwonić do mojej apteki czy mają te tabsy i w jakiej ew. cenie. Na razie najbardziej podoba mi się wizja Zamku na Skale, dojechanie do niego, następnie 2 dni nic-nie-robienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=asia_aisa;47882798]
Cytat:
Mi też Tallinn podobał się najbardziej ![]() Co do wyprawy motocyklem - byłam w szoku, bo wcześniej jeździliśmy tylko gdzieś na weekendy i bywało, że potem wszystko mnie bolało, a tutaj 2 tyg. i nic... ![]()
szerokadroga.pl Edytowane przez iwona_4_6 Czas edycji: 2014-09-20 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Jako że robi się coraz zimniej, postanowiłam powspominać jeszcze zimniejszą Islandię. : D W sumie dopiero dzisiaj - miesiąc po podróży! - obejrzałam zdjęcia. Na razie tylko kilka, ale zapraszam.
![]()
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
To ja tylko napiszę, skoro już wiem, że wyjazd wypali, że w piątek startuję między innymi do Turcji
![]()
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
To super, tylko nie zbliżaj sie do granicy z Syrią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
W sumie to bardziej jara mnie fakt, że będę w Albanii i Macedonii, w Turcji tylko kilka punktów i zdecydowanie z dala od Syrii
![]()
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Mogę liczyć na jakieś zdjęcia z Macedonii? To jeden z krajów, które są na mojej liście!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.