![]() |
#2101 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() Czyli dobrze kojarzę ![]() Ale powiem Ci że oryginalnych już daaaaawno nigdzie nie widziałam. Mój mąż je uwielbia ![]()
![]() |
#2102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pamietam jak znajomi zrobili mi prezent urodzinowy- wreczyli mi wielkie pudelko kolorowe z kartonu wypelnione po brzegi Maltesers, moja radosc nie miala konca ![]() a bylas z nia kiedys u dentysty?
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może któraś z naszych doświadczonych mam wie na ten temat więcej? Ja z chęcią poznam każdą Waszą opinię ![]() Mam tylko nadzieję, ze fakt iż ja jestem wcześniakiem nie będzie rzutował na moje donoszenie ciąży ![]()
![]() |
#2105 |
Zakorzenienie
|
W Biedronce kupilam niedawno M&msy w niebieskim opakowaniu, podobne do Maltesers , to sa takie kulki ryzowe w czekoladzie-pyszne no ale to nie to samo
![]()
#2106 |
Zakorzenienie
|
hmm tak piszecie o tych drażach...jak kiedyś spotkam kupię i spróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- KOniecznie ! mmmmm ![]() ale mi przypomniałyście i smaka robicie ![]() Żanetko żeby Cię jeszcze bardziej namówić to powiem Ci, ze w zeszłym roku zrobiłam mężowi na urodziny ten tort http://www.mojewypieki.com/przepis/c...-z-malteserami Mąż i goście byli w szoku. Tort boski ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-28 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Wtajemniczenie
|
Paulina, chodziło mi tylko o to, że trudno tak jednoznacznie coś doradzić w kwestii temperatury i ubioru, bo niestety albo stety dopiero przetestujemy teorię na żywym dziecku
![]() Sweet, mnie tak uczyli w szkole rodzenia, że trzeba położyć dłoń na piersi, nad cyckami i starać się oddychać tak, zeby powietrze płynęło do brzucha, w dół, brzuch ma się unosić, a klatka piersiowa i ta dłoń ma nawet nie drgnąć Ja się budzę o 6, potem o 22 zasypiam, zaraz pędzę z synem do lekarza z tą wysypką, nie jest źle, nie wypływa nic, nie babrze się, tylko grudki są takie, ale nie znikają, wolę to załatwić teraz niz potem jak przedszkole sie zacznie.
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kojca motherhood - sluzy mi juz druga ciaze. UWIELBIAM. Teraz z nia spie od 12 tygodnia chyba. Najczesciej w dwoch pozycjach plus w dzien jeszcze jedna do polegiwania. Ja ja uwielbiam ![]() Ale Kiqrq nie byla zadowolona, pisala m.in. ze w nocy jej sie ciezko przekrecic itd. No fakt ze jest to upierdliwe ale ja juz sie nauczylam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martwię się waga, przybieranie w sumie jest normalne, zależy tylko w jakim tempie... ![]() anuszka to wizytujemy jednego dnia! ![]() słoneczko gratuluje 32. tygodnia! to już, już, ale fajnie! dziś pospalam! az dziwne! ledwo po 7 wstałam, ale tylko do wc i myslalam, ze się rozbudzę, a tu wrocilam do lozka i wstałam po 9! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisałam sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Zadomowienie
|
Indra tak, tak właśnie Cię zrozumiałam
![]() My możemy sobie planowac a życie i dzieciaczek i tak wszystko zweryfikuje. Tak czy inaczej bardzo mi pomogłyście... nie pierwszy i nie ostatni raz ![]()
#2113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam te wnioski z Zusu są to 2 formularze i wlasnie nie wiem czy ja to mam wypełniac czy mam to zanieść do pracy. Chyba się przejde zo Zusu i wszystkiego sie wypytam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
Frau obejrzałam filmik
![]() Mgds w carrefourze nie ma, ale kiedyś w realach były to pewno teraz też ![]() Sloneczko oklaski za 32 tc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2116 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spróbujesz- przepadniesz Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
ja uciekam na razie, coś porobię w domu, może siądę wreszcie do maszyny do szycia
![]() miłego i słonecznego dzionka życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Wtajemniczenie
|
Znalazłam na allegro te cukierasy
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/listing/listing.ph...v10-p-1-o-0805 U nas w Silesi jest tez stoisko z niemieckimi słodyczami może w innych CH tez sa tego typu stoiska i tam myśle ze by były ![]() ![]() Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-08-28 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zadomowienie
|
hej, jak to jest z tym czopem? jak to czuc? kiedy wiadomo, ze sie odrywa?
Co do kamienia na zebach. Tworzy sie wtedy kiedy resztki jedzenia wchodza w reakcje ze slina- wtedy tworzy sie nalot i twardnieje jezeli w ciagu 6 godz. po zjedzeniu nie wyszoruje sie zebow. Dlatego bardzo wazne jest, zeby myc zeby do 6 godz po posilku. I nalezy szczotkowac od dziasel na zewnatrz- takie jakby wymiatanie. Wiem bo mialam ostatnio piaskowanie i moja dentystka mi to tlumaczyla ![]()
#2120 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale za to wczoraj znów zaliczyłam sh i znów kupiłam kilka ciuszków fajnych za 20 zł. Nie trafiam na takie promołszyn jak Żaneta ale tez niczego sobie rzeczy dopadłam ![]() wrzucę jak wrócę z pracy bo niestety nie zdążyłam ich zgrać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2121 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2122 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Wtajemniczenie
|
oj wierz mi, obudzi ![]() tzn mnie obudził ból jak na okres, zawsze źle znosiłam okres i mocno bolał mnie brzuch i obudziło mnie coś takiego za parę godzin pojawiła się krew, więc pojechałam na ip, tak to pewnie bym dłużej w domu siedziała, bo byłam przekonana, albo sobie tak wmawiałam ze strachu, że to skurcze przepowiadające.... pewno jak wody odchodzą jest łatwiej, bo już wiesz co i jak, mi odeszły baaardzo późno.... jak już zwijałam się z bólu
#2124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Paulina śliwki na pewno dzisiaj będą, bo szybkie w zrobieniu, a mój mąż tak lubi kruszonkę, że nawet te śliwki mogłabym ominąć ![]() Moja starsza siostra urodziła się w 38 tc, a mnie mama przenosiła, więc tu chyba nie ma reguły. A tych filmików co wstawiacie nigdy nie oglądam. Obiecałam sobie, że nie będę porodów oglądać.
Oskarek 24.10.2014 ![]() Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-08-28 o 09:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Czytam, nadrabiam w miare mozliwosci, ale przepraszam, ze nie odpisuje, ale na bierzaco jest to trudne jak sie raz dziennie nadrabia
![]() Do klubu tez dopiero dotarlam...doczytuje dopiero wszystko... Ela - mysle, ze dobrze zrobilas, wrocicie potem do pieluch a teraz syn ma chyba wieksze stresy przed soba i tak. Silesiana - trzymam kciuki za plany ![]() Kasia - ja mam poduszke no name i juz tez niewyobrazam sobie bez niej spania, chyba bede ja tez uzywala po ciazy bo mam problemy z kregoslupem a ta poduszka jest swietna tez na takie problemy ![]() Kurcze czytam, ze Wy jestescie juz z wyprawka na finiszu...ja dopiero wroce znad morza 6 wrzesnia i zamierzamy jeszcze pomalowac duzy pokoj i w miedzyczasie chce sie zajac lozeczkiem i reszta rzeczy, narazie mam ubrania, wozek, fotelik, podklady poporodowe ![]() ![]() Z imieniem tez problem ale chyba Jerzy zostanie... No nic zmykam na plaze, pogoda na szczescie caly czas plazowa ![]() Milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Wtajemniczenie
|
Kostka wypoczywaj na spokojnie
![]() a właśnie może mi powiecie, który proszek do prania dla dzieci jest najmniej zapachowy? w zasadzie to w ogóle by mógł nie pachnieć.... przy Johnym miałam jakiś taki, który miał baaaardzo mocny zapach, niekoniecznie mi odpowiadający.....
#2127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ogarnęłam chałupę i nie wiem co robić... Na obiad zrobię schabowe i już.. do tego jakaś surówka..
Sara ♥ 9.11.14 ♥ Edytowane przez Kasia427 Czas edycji: 2014-08-28 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 |
Raczkowanie
|
Chciałam zapytać czy też tak macie, bo od jakiegoś czasu czuję na samej górze brzucha po prawej stronie jakbym miała jakiś balonik. Często sie to mi pojawia jak siedze za długo w jednej pozycji??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Ela ja planuje dzidziusia, ale nie wiem jak pachnie. Czytalam tylko ze lovella bardzo czesto uczula
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2130 |
Zadomowienie
|
Justana, Kostka, spoko, damy radę, ja też z wyprawki mam tylko ciuszki i urządzony pokoik, brakuje mi wszystkich artykułów higienicznych, rzeczy do transportowania małej, wanienki, itp. Na gemini zamierzam zamawiać dopiero z miesiąc przed tp. Tylko mam strasznie duże zamówienie i chyba teraz zamówię kilka rzeczy, typu termometr, żeby data przydatności nie leciała, butelki i krem na urodziny
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.