Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-28, 09:27   #3271
agusiowata84
Rozeznanie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej hej

Lilus wszystkiego najlepszego w dniu 1 urodzin

dzisiaj swietujemy z mezem 3 rocznice slubu, dostałam piękny bukiet z czerwonych roż
ale swiętowanie przekldamy na sobote, zostawimy Jasia z T. i w koncu wyjdziemy gdzies razem
motylku dla Was rownież najlepszego

.
My w lipcu mieliśmy rocznicę ślubu, ale nie świetowaliśmy specjalnie. Kwiaty i wino były, ale tak jakoś smutno było. Nigdzie nie wyszliśmy, rok temu też bez świętowania. Może inaczej by było gdybyśmy byli tylko we dwoje. Na wyjeździe, dziecko nie umiało tak szybko zasnąć. Marzy mi się romantyczny wieczór tylko we dwoje. Nie wiem kiedy to nastąpi, może jak Adaś będzie większy, w następną rocznicę ślubu go zostawimy u dziadków.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 09:28   #3272
doughnut_agg
Zadomowienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
yyy że co ?? :| do was jeszcze srodowiskowa przychodzi ??
ee no tak. najpierw po porodzie przychodzila polozna, a pozniej srodowiskowa, byla na hmm 4-5 wizytach i teraz juz ostatnia bo mloda skonczy rok niedlugo, a ona tylko do roku odwiedza.

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-08-28 o 09:29
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 09:42   #3273
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
ee no tak. najpierw po porodzie przychodzila polozna, a pozniej srodowiskowa, byla na hmm 4-5 wizytach i teraz juz ostatnia bo mloda skonczy rok niedlugo, a ona tylko do roku odwiedza.
U nas położna przychodziła co tydzień do 6tyg życia młodego i tyle Później już nigdy nikogo nie było.
Stary 2014-08-28, 09:45   #3274
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
U nas położna przychodziła co tydzień do 6tyg życia młodego i tyle Później już nigdy nikogo nie było.
to ciekawe od czego to zalezy
Stary 2014-08-28, 09:46   #3275
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Jeszcze raz z całego serduszka w imieniu Lilci dziękuje za życzenia!

W sobote robimy impreze roczkową a ja nadal w czarnej pupie z jedzeniem..no kompletnie nie wiem co jeszcze mozna podac na stół oprocz mięsiwa z grila i sałatek..Kahunia dała pomysł z mozarellą ma ktos jeszcze jakis?
tort, lody, ciasteczka
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 09:49   #3276
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Witam na nocnej zmianie. Weszłam na forum tylko dlatego, żeby uspokoić myśli. Śniło mi się, że mój kochany dziadziuś zmarł (ma 85 lat) Ryczałam okropnie,no nie wyobrażam sobie tego
Emilka nie ma gorączki, ale się często budzi z płaczem
To tyle na razie u mnie. Może szybko zasnę, bo pewnie niedługo znowu będzie już 4 lub 5 tej nocy pobudka
Sen, mara... tf, tfu...
Współczuję, ale sny na odwrót się sprawdzają Niech Ci dziadzio jak najłlużej w zdrowiu żyje

Cytat:
moje farbowanie czeka juz jakies 2tygodnie farba zakupiona, a ja sie zebrac nie moge... ciagle cos...
Bosz, ja się nie mogę zebrać, żeby farbę kupić
Nigdy nie farbowałam, ale że siwe już wychodzą, to czymś muszę machnąć i nie mogę się zdecydować czym

Cytat:
O patrz, u mnie tylko po porodzie kilka razy była... ale w sumie to i dobrze, bo beznadziejna przyszła

Dobra, słonko świeci, to idziemy korzystać.
Miłego dnia wszystkim życzę

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 09:52   #3277
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie ciekawe bo u mnie podobnie jak u Inwersji przychodziła chyba tez do 6 tygodnia zycia albo roszku dłużej raz w tygodniu bądź co dwa tygodnie..
Stary 2014-08-28, 09:54   #3278
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie była te 2 czy 3 razy ale równie dobrze mogłam jej udzielić info telefonicznie bo mały zawsze spal jak była i tyle go widziała
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 09:54   #3279
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
relacja z wizyty.

Pojechałam pełna stresu. Weszłam do gabinetu, parę pytań i hop na łóżku. Pan doktor się mnie pyta czy chce znac płec. Ja mówię, że ostatnio mówili na IP, że raczej dziewczynka.
Przylożył głowicę, a Tosiek wystawił jajka do wglądu. Mówi, że chłopczyk. Później go pomierzył. Waży ok. 435 g i jest zdrowy. Ale nie umiał znaleźć jednej nereczki, trząsał Tośkiem na wszystkie strony, a ten sobie spał wygodnie. Mówi, że bardzo spokojny.. w porównaniu do Korna, który krzyczał tylko nenenene.
Powiedział, żeby poszłam coś zjeść i wróciła za chwilę, to powtórzmy badanie. Zjadłam, Antoś się obudził i jest w pełni zdrowy
NAjważniejsze,że Antosiek zdrowiutki

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Zaraz nadrobię, ale na początek:

STO LAT, STO LAT, ZDOWIA, SZCZĘŚCIA, POWODZENIA, MIŁOŚCI, UŚMIECHU DLA LILIANKI POLICZANKI Z OKAZJI ROCZKU!

Misiuniu gratuluję, super, że z twoim okruszkiem wszystko dobrze, gratuluję syneczka, a jeśli miałas nosa na córę, to powiem tak: do trzech razy sztuka Tosiek? Antoni znaczy się będzie? sweet

A ja muszę się pochwalić Lilusia zaczęła dziś w sumie chodzić na razie tak po dwa metry tuptała, trochę do przodu, trochę krokiem dostawnym bokiem, hehe, ale już odważnie i pewniej byłyśmy cały dzień u koleżanki co ma też córcię - 15miesięczną i na nią chyba się napatrzyła, że ta tak chodzi i się przełamała
Wielkie brawa!

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
super, ze Antos zdrowy
prawie 0,5 kg szczescia
ja bym ze stresu chyba padla z ta nereczka ale ja to panikara

oj wspolczuje
maly jest towarzyski

super

A moj Kubus rozrabia dzis wszedl na aswoj lezaczek, potem na skrzynie od zabawek, dakej na stolik i malo braklo do parapetu dobrze, ze bylam obok

No i mamy dalej problem z przykryciem w nocy.
probowalam go dzis wlozyc w spiworek, w ktorym spal przed wakacjami. proba skonczyla sie fiaskiem byl wsciekly, ze jego ruchy sa ograniczone, nie mogl wstac
wiec na noc wyjelam nu kolderke. z godzinke spal pod nia, a aktualnie spi na niej nie ma mocnych, chyba mu lepiej bez przykrycia

a juz w ogole mnie rozbroil dzis jak w poludnie kladlam go spac.
zostawilam go samego w pokoju, a on ciaglw wolal, wyrzucal smoka, zebym przyszla i nie mogl dluzszy czas usnac. w koncu odkrylam przyczyne. na podlodze lezal moj jasiek, ktorego on uwielbia wlozylam mu do lozeczka i usnal w 15 sekund
nadal walka o jaska trwa, ja go mu tak latwo nie oddam
Hahaha
CO do przykrycia-Julia robi dokładnie to samo,co Twój Kubuś Jak probuje ją w nocy przykryć,to momentalnie się budzi i zaczyna się wściekać

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 09:55   #3280
inwersja
dryfuję słowami

Poli, a skoro grill to może do mięsa i sałatek ziemniaki prawie jak z ognia, czyli wrzucić je do węgla do grilla w łupinach i na gorąco z masłem, solą Wiem, że banał, ale jaki dobry
Stary 2014-08-28, 09:58   #3281
ewacia85
Wtajemniczenie

dziewczyny jakie masy robi się z serka mascarpone bo nigdy nie robiłam a mam pewien plan

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

czarna witaj milion razy maiłam pisac jaka julia cudna na fb i nie mogłam sie zdecydować co napisac normalnie napatrzeć sie na nią nie moge
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 10:00   #3282
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie masy robi się z serka mascarpone bo nigdy nie robiłam a mam pewien plan

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

czarna witaj milion razy maiłam pisac jaka julia cudna na fb i nie mogłam sie zdecydować co napisac normalnie napatrzeć sie na nią nie moge
Dziękujemy!
Słodziak z niej,ale już widać,że będzie miała charakterek

Stary 2014-08-28, 10:31   #3283
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
O to często była. U mnie była raz, jakoś niecały tydzień po wyjściu ze szpitala. A z dwa tygodnie później zadzwoniła do mnie i pytała o kikut, poziom bilirubiny itp. Załatwiła cały wywiad telefonicznie.
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
CO do przykrycia-Julia robi dokładnie to samo,co Twój Kubuś Jak probuje ją w nocy przykryć,to momentalnie się budzi i zaczyna się wściekać
Mój też przebudza się jak chce go przykryć
Teraz są zimne noce. Muszę chyba wyciągnąć moją kołdre i Filipa. Do tej pory pod kocem śpimy
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 10:33   #3284
87czarna
Zakorzenienie

bojaJa to zmarzluch jestem,także nawet w lato śpię pod kołderką

Stary 2014-08-28, 10:45   #3285
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
bojaJa to zmarzluch jestem,także nawet w lato śpię pod kołderką
Ja też zmarzluch, ale pod kocem było teraz idealnie Ale jednak teraz czuć chłodek Filip spał jeszcze nie ta dawno w samych bodach z krótkim rękawem, bez przykrycia. Teraz w pajacu i staram się go przykryć kocem, ale zaraz się odkryje.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 10:48   #3286
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Papalinka halo halo odezwij sie
Odzywam się Nadrobiłam ostatnie 15 stron i więcej nie dam rady, ale i tak całkiem nieźle. Jeszcze tydzień jestem u rodziców i potem wracamy do Wro. Już sie nie mogę doczekać Ola mi strasznie źle śpi tutaj, a może to nawet nie kwestia miejsca, tylko taki ma okres. Po 20 razy wstaję w nocy jak nic i trochę jestem niedospana przez to. Także marze o tym, żeby był już tż i wziął na siebie kilka nocek

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 11:03   #3287
kaska87
Zakorzenienie

podesłaliśmy T. linki do piżamek, ona w sobotę wraca mam nadzieje, że uda jej się jeszcze kupić one są super, lepszych nie miałam dla Mikiego
http://www.carters.com/carters-baby-...by-boy-pajamas
http://www.carters.com/carters-baby-...7-652_size=12M
http://www.carters.com/carters-baby-...7-650_size=12M

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 11:26   #3288
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej :hi
Nocka znowu z pobudkami co godzina od 21 do 5 i później sen ciągiem do 8 , pobudki są chwilowe,utulenie i śpi,niemniej jednak lepiej jakby choć połowę ich było mniej.
Ja choruje na piżamke z hm z snoopy,kupię na zniżkę -25% ,za dwupak wyjdzie 5 dyszek
Siedzę na ławce w parku,Misiek śpi w wózku

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Poli szaszłyki z grilla sa pycha,pieczarki,papryka kolorowa, cebula,cukinia lub kabaczek,piersi z kurczaka,boczek

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 11:27   #3289
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Nocka znowu z pobudkami co godzina od 21 do 5 i później sen ciągiem do 8 , pobudki są chwilowe,utulenie i śpi,niemniej jednak lepiej jakby choć połowę ich było mniej.
Ja choruje na piżamke z hm z snoopy,kupię na zniżkę -25% ,za dwupak wyjdzie 5 dyszek

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Poli szaszłyki z grilla sa pycha,pieczarki,papryka kolorowa, cebula,cukinia lub kabaczek,piersi z kurczaka,boczek
ja nie wiem gdzie jest moje dziecko, bo rodzice go zabrali- ale zaraz powinni wrócić bo go głód zaatakuje

Stary 2014-08-28, 11:28   #3290
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzisiaj kupilam z Myszka Mickey na 74 wzrostu... ciekawe czy bedzie dobra bo mlody dlugo chodzil w 68...one jakies takie rozciagliwe i nie kupowalam na 74 tylko od razu na 80... a te na 80 duzo za duze, chociaz mlody ma teraz 77 cm, ale wloka mu sie po ziemi i boje sie ze sie borok przewroci w sumie w de dalam 14,99 euro, ale dostalam karte podarunkowa na 5 euro takzem happy
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 11:31   #3291
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Kaśka ale Ci zazdroszczę,możesz spokojnie chatę ogarnąć,obiad przygotować, ja zdążyłam pranie zrobić i tyle,bałagan został,zmywarka do rozpakowania i obiad do zrobienia a ja siedzę na ławce

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 11:37   #3292
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Kaśka ale Ci zazdroszczę,możesz spokojnie chatę ogarnąć,obiad przygotować, ja zdążyłam pranie zrobić i tyle,bałagan został,zmywarka do rozpakowania i obiad do zrobienia a ja siedzę na ławce
tez jej zazdroszcze... ja czasem nie mam czasu na nic wiec dlatego mnie tu tak malo bo jak mlody spi to tyle moje zeby cos ogarnac...

takie pizamki kupilam tylko ze stopkami...

http://www.hm.com/de/product/14673?a...rticle=14673-J

spadam sprzatac bo mlody z wozka dal przed chwila znak ze dlugo juz spal nie bedzie...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 11:40   #3293
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ech, dzisiejszą rocznicę spędzę na obiedzie u T. bo przyjechało kuzynostwo męża z UK...
A jeog nie będzie bo ma dzisiaj dużo pracy do wieczora

Ale przed chwilą tu wpadł z wielkim bukietem róż dla mnie i...malutkim z białych margaretek w różowej bibułce dla Tusi. Sweet:l ove:
Wszystkiego najlepszego slodko z tymi kwiatami

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że zdrowy. Super

Ale Ci fajnie Chociaż wiem, że dla Ciebie to męczące tak na dłuższą mete
U mnie taka szarówa, że nic się nie chce.

W ogóle to Filip tak daje mi popalić, jak nigdy wcześniej. Normalnie nie mam już sił. Przez wakacje był przyzwyczajony do ludzi, ciągle ktoś był, codziennie siostrzenica i siostrzeniec tu przychodzili się z nim pobawić, ale wakacje mijają i juz nie będę wpadać. Do tego moja mama była na l4, i teraz wróciła do pracy. O i moja sis od września zaczyna prace, a też bywała codziennie.
No i chyba zaczęło się. Na dłuższą mete nudzi się mu ze mną i płacze. Np. dziś wpadła jedna moja sis z dziećmi, poszła to on pod drzwiami krzyczał, jęczał i tak ciąglee. I kompletnie nie idzie go niczym udobruchać.
Mam nadzieję, że szybko to minie bo osiwieje.
Jeszcze pogoda taka do
Nie jestem przyzwyczajona aż do takiej samotności i on też. Często mieliśmy jakieś towarzystwo.
musiałam się wyżalić
U mnie niestety tez nuda. Jak leo sie obudzi to wbijamy na rower bo doszły mnie słuchy ze jest jakis plac zabaw niedaleko. A on taki spragniony kontaktów z dziećmi. Ja tez bym chciala sie z kimś tu zapoznać...

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Jeszcze raz z całego serduszka w imieniu Lilci dziękuje za życzenia!

W sobote robimy impreze roczkową a ja nadal w czarnej pupie z jedzeniem..no kompletnie nie wiem co jeszcze mozna podac na stół oprocz mięsiwa z grila i sałatek..Kahunia dała pomysł z mozarellą ma ktos jeszcze jakis?
Ja bym zrobiła papryke faszerowana mięsem. Akurat na ta porę roku.
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wyskocze pewnie jak filip z konopii ale wlasnie przegladam torbty i moze komus sie przydadza pomysły:

Ten pierwszy widziałam ale tak szczerze mówiąc w smaku nie wiem czy by były powalajace. Jedynie ładne.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Celna uwaga

Dirty brawa dla Lilki za pierwsze kroczki!

Poli możesz zrobić smażone kulki ziemniaczane, nadziewane pieczarki, sałatkę śledziową, moja mama robi takie jeże tzn nabija na duże wykałaczki pomidory koktajowe, papryke i pierś z kurczaka w kostce i nabija to na połówki jabłek i takie jeże wychodzą efekt super na stole fajnie się prezentuje moja mama pewnie by ci pełno podpowiedzi dała bo ona ma zawsze pełno pomysłów
Myślałam ze mięsnego jeża
Cytat:
pl, woj lubuskie, a co ?
Myślałam ze jesteś z anglii.
Cytat:
moje farbowanie czeka juz jakies 2tygodnie farba zakupiona, a ja sie zebrac nie moge... ciagle cos...
U mnie to samo...
Cytat:
U mnie raz sie pojawila pielęgniarka środowiskowa jak polozna przestała przychodzić. Dała mi nr jakby sie cos działo.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 12:17   #3294
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

U mnie niestety tez nuda. Jak leo sie obudzi to wbijamy na rower bo doszły mnie słuchy ze jest jakis plac zabaw niedaleko. A on taki spragniony kontaktów z dziećmi. Ja tez bym chciala sie z kimś tu zapoznać...

Ten pierwszy widziałam ale tak szczerze mówiąc w smaku nie wiem czy by były powalajace. Jedynie ładne.

U mnie to samo...

U mnie raz sie pojawila pielęgniarka środowiskowa jak polozna przestała przychodzić. Dała mi nr jakby sie cos działo.
nie wiem co ty z ta anglia masz juz kiedys to pisalas, ze tak myslisz

to wychodzi na to, ze tylko ja mialam jakas nawiedzona srodowiskowa

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
moja spi, a ja zamiast zmywac naczynia, szykowac obiad to leze i pachne lenia mam
Stary 2014-08-28, 12:22   #3295
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Larysa ja daje dwa smoczki do lozeczka na noc wtedy dwie strony obstawione
a no no też tak robię dobry sposób

Cytat:

Witam na nocnej zmianie. Weszłam na forum tylko dlatego, żeby uspokoić myśli. Śniło mi się, że mój kochany dziadziuś zmarł (ma 85 lat) Ryczałam okropnie,no nie wyobrażam sobie tego
Emilka nie ma gorączki, ale się często budzi z płaczem
To tyle na razie u mnie. Może szybko zasnę, bo pewnie niedługo znowu będzie już 4 lub 5 tej nocy pobudka
oj nie smuć się sny sprawdzają się na opak więc dziadziuś będzie jeszcze długo żył

Cytat:
Dziękujemy!
Słodziak z niej,ale już widać,że będzie miała charakterek
hej czarnulka tęskniłam
normalnie Maja i Julka to dwie takie perełki, nigdy nie mogę się na nie napatrzeć, a Julka mały urwis mówisz, ale ma przewagę bo jak coś przeskrobie to te oczy jak takie zrobi słodkie to pewnie wszyscy wszystko jej zaraz wybaczają i tak będzie przez całe życie

Cytat:
podesłaliśmy T. linki do piżamek, ona w sobotę wraca mam nadzieje, że uda jej się jeszcze kupić one są super, lepszych nie miałam dla Mikiego
ta strona powinna być w moim kompie zablokowana
Stary 2014-08-28, 12:31   #3296
dirtymagic85
Zadomowienie

hej ho!
Czarna widzę zmieniłaś Avka - ALE Z CIEBIE RAKIETA!
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 12:54   #3297
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
a mi się Korn w tym strasznie pocił, mieliśmy jedną na 3 miesiące i non stop mokry w niej.

Padam. Cały dzień jestem sama z łobuzem. Mama w pracy, TZ w pracy.
wiecie co, boli mnie z jednej strony pleców, i cała lewa noga.

Dobrze, że szwagierka z PL przysłała mi magnez z PL.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 13:15   #3298
passion80
Zakorzenienie

zazdroszczę tego cartersa

śniło mi sie dzisiaj, że M wyszła z łóżeczka, przeszła po meblach, wyskoczyła przez okno i weszłam do pokoju jak trzymała się tylko parapetu, zdążyłąm Ją wciągnąć
Stary 2014-08-28, 13:17   #3299
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
tez jej zazdroszcze... ja czasem nie mam czasu na nic wiec dlatego mnie tu tak malo bo jak mlody spi to tyle moje zeby cos ogarnac...

takie pizamki kupilam tylko ze stopkami...

http://www.hm.com/de/product/14673?a...rticle=14673-J

spadam sprzatac bo mlody z wozka dal przed chwila znak ze dlugo juz spal nie bedzie...
ja się cieszę, że teściowa wraca już w sobotę bo moi rodzice jeszcze pracują (teraz urlop mają to biorą Mikiego) a tak to nie maja za bardzo kiedy, ale teściowa na emeryturze więc pewnie będzie go na spacery brała

Samba super piżamki

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ta strona powinna być w moim kompie zablokowana
w moim też

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
a mi się Korn w tym strasznie pocił, mieliśmy jedną na 3 miesiące i non stop mokry w niej.
o serio? ja znowu jestem mega zadowolona mimo, że w domu mieliśmy cieplutko bo ok 23 stopni na nic to się nie pocił

Stary 2014-08-28, 13:23   #3300
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Poli, jakieś ciastka, paluszki, chrupki, koreczki-te szybko znikają no i napoje
Napoje zakupione . ciastka też .zostały do kupienia Paluchy i krskersikia no i chrupki musze kupićspecjalnie dla Lilki chrzestnego bo on kocha,)

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Poli kiedyś u kolegi jedliśmy jeszcze takie paluchy chlebowe i na to była nawinięta szynka parmeńska, podane było w szklance fajne bo się złapie na szybko. O takie coś https://wizaz.pl/kulinaria/photos/2514_2_440x300.jpg
Mmmm..pycha!

Cytat:
Zaraz nadrobię, ale na początek:

STO LAT, STO LAT, ZDOWIA, SZCZĘŚCIA, POWODZENIA, MIŁOŚCI, UŚMIECHU DLA LILIANKI POLICZANKI Z OKAZJI ROCZKU!

Misiuniu gratuluję, super, że z twoim okruszkiem wszystko dobrze, gratuluję syneczka, a jeśli miałas nosa na córę, to powiem tak: do trzech razy sztuka Tosiek? Antoni znaczy się będzie? sweet

A ja muszę się pochwalić Lilusia zaczęła dziś w sumie chodzić na razie tak po dwa metry tuptała, trochę do przodu, trochę krokiem dostawnym bokiem, hehe, ale już odważnie i pewniej byłyśmy cały dzień u koleżanki co ma też córcię - 15miesięczną i na nią chyba się napatrzyła, że ta tak chodzi i się przełamała
Cytat:
kochana u mnie dobrze się sprawdziły koreczki, muffinki, śledzie, sałatki zawsze idą, poza tym jakieś gryzaki w międzyczasie- chipsy, orzeszki, paluszki nie idą nigdy

a tort zamawiasz czy robisz? bo pamiętam coś, że miałaś w planach tęczowy zrobić, right?

Mała rymowanka z radości: jedna Lilcia kończy roczek, druga stawia pewny kroczek!
Dziękujemy za życzenia i przecudowna rymowanke!no i brawa dla Liluni za swoje pierwsze pewne kroczki!zuch dziewczynka!
Jeśli chodzi o torcik to będzie z cukierni.taki zwykły smietanowy w kształcie 1 . miałam robić dodatkowo tort tęczowy ale nie mogę nigdzie znaleźć form jednorazowych a pojedynczo nie mam za bardzo czasu piec:/

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Celna uwaga

Dirty brawa dla Lilki za pierwsze kroczki!

Poli możesz zrobić smażone kulki ziemniaczane, nadziewane pieczarki, sałatkę śledziową, moja mama robi takie jeże tzn nabija na duże wykałaczki pomidory koktajowe, papryke i pierś z kurczaka w kostce i nabija to na połówki jabłek i takie jeże wychodzą efekt super na stole fajnie się prezentuje moja mama pewnie by ci pełno podpowiedzi dała bo ona ma zawsze pełno pomysłów
Mmmm..nadziewane pieczarki brzmią pysznie .z mielonym je się przygotowuje?
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Poli możesz kupić szynkę ser oraz szparagi ze słoiczka bądź można to zastąpić ogórkami w ocecie i kładziesz plasterek szynki na to ser i do środka szaprag lub ten ogórek i zawijasz a póxniej panierujesz w jajku i bułce jak kotlety i smażysz szybkie łatwe i smaczne

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

a tak w ogole dziewczyny co jest z nephelim? zniknęła ? czy ja cos przeoczyłam ?
O ooo to tez musi być dobre!dxieki!

Cytat:
Poli, a skoro grill to może do mięsa i sałatek ziemniaki prawie jak z ognia, czyli wrzucić je do węgla do grilla w łupinach i na gorąco z masłem, solą Wiem, że banał, ale jaki dobry
Tak zrobie!

Cytat:

Ale pomyslow!dzięki wielkie!

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

U mnie to samo...

A ta papryka to tez na grilu? Dziękować za pomysl

Dziewczyny.Lila codziennie w nocy urządza harce; (marzy mi się taka w całości przespane nocka..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości