Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-28, 07:38   #2221
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czy Wy za bardzo nie przesadzacie z kontrolowaniem godzin spania? Czlowiek jest zmeczony to spi, nie jest nie spi, owszem naszym dzieciom jeszcze trzeba pomoc usnac, ale ja po 20 minutach odpuszczam. U nas zasypianie trwa ostatnio 5minut! Wstaje i idzie spac codziennie o tych samych porach a w dzien idziemy na zywiol. Stany snu i czuwania sa regulowane przez uklad hormonalny, nasze dzieci maja 1,5 roku i to czy spia czy nie mam wrazenie ma wiele do czynienia z nasza nadgorliwoscia...
U mnie z zasypianiem w dzień nie ma już od jakiegoś czasu problemu. Oliwka sama podhcodzi do wózka i daje sygnałay że chce spać. Wieczoram zawsze jaest tak samo: kąpanie, jedzenie, trochę kotłowania w łóżeczku i o 21 śpi. W poniediząłek nawet było tak że poszła zaraz po 11 na drzemkę i spała 1 h, i popołudniu była taki marud że mało nei oszalałam, o 17.30 do wózka, pospała godzinę, i o 21 spała normalnie.
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Pytałyście o tą moją bratanice-więc tak 3latka nie je sama. Ogólnie to ona coś tam potrafi ale jest na etapie Blanki,i ona boi się ubudzić,jak ma brudne ręce to płacze a nie daj boże żeby coś mokrego na nią kapnęło...na podwieczorek mama gofry zrobiła. Blanka jadła sama,a Natalia podchodziła do mamy i gryzła. Ona w poniedziałek do przedszkola idzie...
Moja bratanica ma 2,5 i jest na takim etapie: obleje się, obrudzi, zaraz każe się przebierać.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
zgadzam się, ja ostatnio odpuscilam z takim usypianiem kiedy mi sie podoba. Ale co np robic jak dziecko o 17 30 -18 chce spać?
Wyżej pisałam, położyłam spać i na noc zasnęła mimo tego normalnie.
Cytat:
Dac pospac. Wyspi sie, obudzi na kolacje i kapiel i o swojej stalej porze pojdzie spac. Przetestowane na Yae

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Napisałam bo się zastanawiam czy jest sens ingerować jakoś, czy też tak macie na tym etapie? Fakt, jest to trudne i wyczerpujące bo Ami jest dzieckiem które maks 2 minuty bawi się samo, ciągle w biegu i wspinaczka gdzie się da. Nie bawi się sama jak np Yae. Więc spokojniejszy wieczór raz na jakiś czas trochę się mi marzy, nie powiem że nie: ) Ale biorę to na klatę bo gdy ona nie chce spać to pokazuje to bardzo wyraźnie, mówi o tym. Idę za dzieckiem i ponawiam propozycje co jakiś czas. Nie to nie. Tylko się zastanawiam czy drzemka ma taki duŻy wpływ na nocne spanie, bo ona nie śpi duzo, cały czas biega, przed kąpielą był spacer dziś, a tak czy siak nie chciała spać.
Rozumiem jeśli chodzi o ten wieczór, ale Ty chyba mas zpoprostu taki model. Moja na wet po całym dniu spoędzonym na polu w 99% ma drzemkę w okolicach 12-13 i potem o 21 śpi.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 07:42   #2222
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
.
a jak tam Wasze kąpiele i mycie włosów?

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2014-08-28 o 07:43
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 07:49   #2223
Ifwka
Zakorzenienie

Kapiele spoko, nawet czasem musze wody dolewac bo nie chce wychodzić, a z myciem włosów generalnie bez zmian, w 80% kończy się płaczem. Wczoraj przekeciła sie na czworakach i reka sie jej jakoś oksnęła i buzią zanurkowała...ale był krzyk, szybko wyciągąłam
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 07:59   #2224
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
A zmieniajac temat, uwazasz. ze po zareczynach czlowiek nie ma prawa sie juz odkochac/zmienic zdania/przejrzec na oczy (w niektorych przypadkach ) ?
hmmm, no prawo niby ma,ale skoro komus tak łatwo się 'odkochać' tzn. że nie kochał w trakcie zaręczyn (takie moje zdanie). Ew. nie był pewien, ale tedy zaręczyny swiadczą o niedojrzałości

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Oooo juz sie za soba stesknily

Ja sie zegnam na kilka dni, wyjedzamy niedlugo (pociagiem ofkorz ) na wesele do mojej przyjaciolki (tam, gdzie ja swiadkuje).
Pewnie bede Was podczytywac ukradkiem.
Wracam niedlugo
Baw się dobrze

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
dobra, wrzucam, jak to powiedział mój tata: natury nie oszukasz, na zdjęciach sie wych0dzi tak, jak jest w rzeczywistości szkoda, że białej bluzki nie miałam
świetna z Was para

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Kapiele spoko, nawet czasem musze wody dolewac bo nie chce wychodzić, a z myciem włosów generalnie bez zmian, w 80% kończy się płaczem. Wczoraj przekeciła sie na czworakach i reka sie jej jakoś oksnęła i buzią zanurkowała...ale był krzyk, szybko wyciągąłam
ostatnio oglądałam jakies stare powtórki z supernianią i był tam chłopiec , który nie lubił mycia włosów. Nawet fajnie do niego podeszła. Wkleję linka jak sobie przypomnę, który to był odcinek Moja ostatnio nie płacze, moze dlatego, że włosy myje sobie 'sama'
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 08:54   #2225
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wy za bardzo nie przesadzacie z kontrolowaniem godzin spania? Czlowiek jest zmeczony to spi, nie jest nie spi, owszem naszym dzieciom jeszcze trzeba pomoc usnac, ale ja po 20 minutach odpuszczam. U nas zasypianie trwa ostatnio 5minut! Wstaje i idzie spac codziennie o tych samych porach a w dzien idziemy na zywiol. Stany snu i czuwania sa regulowane przez uklad hormonalny, nasze dzieci maja 1,5 roku i to czy spia czy nie mam wrazenie ma wiele do czynienia z nasza nadgorliwoscia...
oo zgadzam sie, u nas nie ma takiego czegoś jak pora drzemki, tzn... Amelka sama sobie wyregulowała. Ale jak widzę że ma ochotę się bawić w godzinie drzemki no to nie zmuszam, nigdy. Co najlepsze, czasem Amelka się słania na nogach o 17-18 i spi do 20;> wtedy mam czarne myśli, ale i tak mimo to zasypiamy o 22 max 22.30.

Wlaśnie tocze bój z tztem o paski na elewacji.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 09:13   #2226
elllmi
Zakorzenienie

hej

nareszcie słońce w końcu na spacer pójdziemy, to może się Filipowi coś poprawi, bo masakra jest rano zrobił awanturę podczas zmiany pieluchy, bo chciał sobie siusiaka wziąć, a jak się nie dało, to krzyczał na mnie żebym mu dała

Cytat:
ellmi na zdjeciu, to miasteczko filmowe czy fototapeta; zywego ducha na ulicy...

Jagielońska - reprezentacyjna ulica Nowego Sącza w sobotę ok.17; może dlatego tak pusto, że po deszczu było i więcej ludzi było troche dalej na rynku, bo kiermasz anielski był

Cytat:
Dzis pada i Yae dzielnie z nuda walczy. Mamy dla Was kolejna propozycje zabawy: zjezdzalnie!
http://www.youtube.com/watch?v=xYmT9_bxZtc
ona jest niezawodna w wymyślaniu zabaw

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no, ba - klony i jakie cudne
Cytat:
Super wygladaliście
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ellmi ale jesteście stylowi
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
świetna z Was para
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a kiedy robicie elewację? my jeszcze w tym roku tylko hydraulikę, a na wiosnę elektryka i tynki dopiero

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 09:22   #2227
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

a kiedy robicie elewację? my jeszcze w tym roku tylko hydraulikę, a na wiosnę elektryka i tynki dopiero
Dziś zamawiamy strukturę :P

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 09:27   #2228
Debrah
Zakorzenienie

Kurdę, coś mi weszło w nogę albo plecy, cholera wie, bo mnie boli jakby z tyłu "nad pośladkiem", a nie wiem źle spałam czy inna cholera. Mówię Ami, a ona podchodzi i mnie dmucha w nogę i całuje mojaaaa.

(bo ja ją zawsze dmucham i całuje jak ją coś boli wiadomo )
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 09:28   #2229
ania13.03
Zadomowienie

Debrah u nas jest podobnie. Budzimy sie o 8-9 i Lilcia zaczyna sie robic spiaca w okolicach 16-18. Kilka razy nie udalo mi sie jej przetrzymac i wtedy szalala do polnocy, Nie mam pojecia jak to rozgryzc

karusia, tak czy inaczej dla mnie zdecydowanie lepiej rozstac sie przed slubem, zalozeniem rodziny niz brnac w to bez przekonania a pozniej szukac szczescia gdzies indziej

meneq Yae wymiata I jaka kreatywna jest

Debrah tekst Amelki z kapieli -

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-08-28 o 09:33
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 09:33   #2230
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurdę, coś mi weszło w nogę albo plecy, cholera wie, bo mnie boli jakby z tyłu "nad pośladkiem", a nie wiem źle spałam czy inna cholera. Mówię Ami, a ona podchodzi i mnie dmucha w nogę i całuje mojaaaa.

U nas tak samo, jeszcze Amelka pokazuje i mówi- oj, ała i tuli

jejju, musze sie pakować, kupe prania mam do zrobienia i co? wody nie ma:[[[

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-08-28, 09:43   #2231
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hejo

Dziś pobudka szybciej ale to z mojej winy

Meneq,Hope-czy tylko ja widzę tam człowieka po lewej stronie przy stole? Jak nikogo nie ma? jak jest

Gdzie dokladnie?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
hej

nareszcie słońce w końcu na spacer pójdziemy, to może się Filipowi coś poprawi, bo masakra jest rano zrobił awanturę podczas zmiany pieluchy, bo chciał sobie siusiaka wziąć, a jak się nie dało, to krzyczał na mnie żebym mu dała

Jagielońska - reprezentacyjna ulica Nowego Sącza w sobotę ok.17; może dlatego tak pusto, że po deszczu było i więcej ludzi było troche dalej na rynku, bo kiermasz anielski był

ona jest niezawodna w wymyślaniu zabaw

dziękujemy

Fifi tez jest niemozliwy. Padlam
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 09:57   #2232
Debrah
Zakorzenienie

Zaraz śmigam na spacer (tatę wezwałam do pomocy bo pogoda <3 ) i zajrzę potem do tesco na te wyprze może kupię Ami skarpetki jakieś fajne i bluzeczki bo wyrasta dziewczę.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 10:14   #2233
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dac pospac. Wyspi sie, obudzi na kolacje i kapiel i o swojej stalej porze pojdzie spac. Przetestowane na Yae
no ale u nas pora spania w miarę stała to 19 30-20 więc jak ona zaśnie o 18 i wstanie o 20 to co? to nie pójdzie spać o swojej stałej porze.

Cytat:

mi weszło w plecy od 3 dni nie umiem się schylać. Tzn umiem ale boli

Hanna zasnęła też potem pójdziemy na spacer bo fajna pogoda
Stary 2014-08-28, 10:36   #2234
gojka24
Zakorzenienie

Hej, melduję, że żyję. Mam urwanie głowy. Nazberało mi się parę spraw, załatwień i obowiązków. Niebawem wrócę. Nie mam nawet czasu poczytać co u Was.

Jedynie cieszę się, że nasza Sylwia szczęśliwa. Czułam w kościach, że taka wiadomość niebawem się pojawi. Choć trochę się zaniepokoiłam tą wiadomością, ponieważ niedawno pisała, że ma nie ciekawą sytuację w domu. Mam nadzieję, że nie miało to wpływu na decyzję. Trzymam kciuki, żeby wszytsko ułożyło się po Waszej myśli

Trzymajcie się cieplutko. Myślami jestem z Wami Żeby nie było wszystko świetnie się układa. Myślę z przyjaciółką nad wspólnym ineteresem. Pomysł jest, tylko trochę się boję, że się nie uda...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 11:19   #2235
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

dziś u mnie 5letni bratanek, byliśmy w 3 na placu zabaw 2h, jestem zmęczona bardziej, niż gdybym 4h chodaka zrobiłą teraz ania ma drzemkę a ja czekam na siostrę

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tego sie poznac nie da, ale jest latwiejszy sposob. Czlowiek robi sie spiacy 13-15h po wstaniu (przez wstanie rozumiem ekspozycje na swiatlo dzienne) - to jest od hormonow uzaleznione. U nas pobudka ok. 6, spiaca sie robi ok 21, czas trwania iczestotliwosc drzemek nie maja juz zadnego wplywy na rytm snu nocnego i czuwania
meneq, bardzo podobają mi się twoje posty, zawsze w taki racjonalny sposób tłumaczysz i wręcz naukowy zazwyczaj się zastanawiam, czy w japonii to jest takie naturalne że wszyscy to wiedza a my to ciemna masa czy po prostu się tym interesujesz

aleeee - u nas to ABSOLUTNIE NIE DZIAŁA. Drzemka w dzień Ani ma znaczenie i wpływ na spanie nocne - jeśli tak jak wczoraj nie miała drzemki, zasnęła już godzinę wcześniej niż zazwyczaj i obudziła się jakieś 3 wcześniej
u nas drzemka zaczyna się zazwyczaj w okolicach 11-12 i trwa 1,5h.
I teraz tak - jeśli tak jest to zasypiamy zazwyczaj ok 20. Jeśli drzemka jest później - to adekwatnie do tego Ana robi się śpiąca później. Tak samo jeśli drzemka jest dłuższa.

Ja staram się nie ingerować w jej drzemki, jak widzę że jest zmęczona to po prostu idziemy spać. Ale w życiu nie zdecydowałabym się jej położyć na drzemkę np o 16 albo później, bo wtedy byśmy chyba poszli spać o 2 w nocy

Co do tego co Hje napisała - ja akurat zazwyczaj, w 95%, chodzę spać o stałej porze rzaaadko kiedy się zdarza inaczej, i wtedy też następny dzień mam tzw z dupy mój tż też tak ma

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 11:26   #2236
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

dziś u mnie 5letni bratanek, byliśmy w 3 na placu zabaw 2h, jestem zmęczona bardziej, niż gdybym 4h chodaka zrobiłą teraz ania ma drzemkę a ja czekam na siostrę

meneq, bardzo podobają mi się twoje posty, zawsze w taki racjonalny sposób tłumaczysz i wręcz naukowy zazwyczaj się zastanawiam, czy w japonii to jest takie naturalne że wszyscy to wiedza a my to ciemna masa czy po prostu się tym interesujesz

aleeee - u nas to ABSOLUTNIE NIE DZIAŁA. Drzemka w dzień Ani ma znaczenie i wpływ na spanie nocne - jeśli tak jak wczoraj nie miała drzemki, zasnęła już godzinę wcześniej niż zazwyczaj i obudziła się jakieś 3 wcześniej

u nas drzemka zaczyna się zazwyczaj w okolicach 11-12 i trwa 1,5h.

I teraz tak - jeśli tak jest to zasypiamy zazwyczaj ok 20. Jeśli drzemka jest później - to adekwatnie do tego Ana robi się śpiąca później. Tak samo jeśli drzemka jest dłuższa.

Ja staram się nie ingerować w jej drzemki, jak widzę że jest zmęczona to po prostu idziemy spać. Ale w życiu nie zdecydowałabym się jej położyć na drzemkę np o 16 albo później, bo wtedy byśmy chyba poszli spać o 2 w nocy

Co do tego co Hje napisała - ja akurat zazwyczaj, w 95%, chodzę spać o stałej porze rzaaadko kiedy się zdarza inaczej, i wtedy też następny dzień mam tzw z dupy mój tż też tak ma

To chyba moje usposobienie, zainteresowania i srodowisko medyczne, w ktorym sie obracam sie ujawniaja

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

U nas tez goscie, rodzenstwo z sasiedztwa. Chlopiec urodzil sie w ten sam dzien w tym samym szpitalu, co Yae. Tez zmeczona jestem. Nie mniej Yae - dochodzi 19.30 i od trzech kwadransow spi.
Stary 2014-08-28, 11:26   #2237
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Kurczę
Nie dośc, że Zuzka ma już 2 tygodnie katar. 2 tygodnie temu gorączkowała przez 3 dni, to teraz znowu gorączka wróciła.

Tak się męczy biedna.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 11:32   #2238
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

jejju, musze sie pakować, kupe prania mam do zrobienia i co? wody nie ma:[[[
tak to przeczytalam

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

Trzymajcie się cieplutko. Myślami jestem z Wami Żeby nie było wszystko świetnie się układa. Myślę z przyjaciółką nad wspólnym ineteresem. Pomysł jest, tylko trochę się boję, że się nie uda...
ooo, fanie, kciuki sa! a zdradzisz co to za interes?

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Kurczę
Nie dośc, że Zuzka ma już 2 tygodnie katar. 2 tygodnie temu gorączkowała przez 3 dni, to teraz znowu gorączka wróciła.

Tak się męczy biedna.
o kurka siwa! zdrowka dla biedulki

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 11:54   #2239
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Oho, czyżby się tu ujawniło jakieś OZM bratowej?

.
Rozwiniesz skrót ?

Cytat:
Dzis pada i Yae dzielnie z nuda walczy. Mamy dla Was kolejna propozycje zabawy: zjezdzalnie!
Ona jest genialna
Masz mega kreatywne dziecko.

Blance wyskoczyły jakieś czerwone plamki na ciele:w pachwinach, na brzuchu, plecach i na szyi .Trzy dni temu miała gorączkę ale tylko jeden dzień czy to trzydniówka czy od zębów może ?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 12:01   #2240
elllmi
Zakorzenienie

odwiedziliśmy już Basiunię i Melusię (kózki u sąsiadki, które Filip uwielbia i bawi się z nimi jak z psem naszym), nazbieraliśmy cukinię na grządkach, młody spi, a ja się biorę za obiad jakiś

trampolina nam przyszła, teraz trzeba czekać na TŻ żeby poskładał

Cytat:
Dziś zamawiamy strukturę :P
ale Wam fajnie i podziwiam, że to tak szybko idzie; jakbym ja miała tyle ważnych decyzji podjąć w tak krótkim czasie, to

Cytat:

słodkie to jest i zawsze mnie rozczula, jak Fifi tak robi

Cytat:
Kurczę

Tak się męczy biedna.
może od zębów

Cytat:
Rozwiniesz skrót ?
odpieluszkowe zapalenie mózgu

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 12:06   #2241
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Blance wyskoczyły jakieś czerwone plamki na ciele:w pachwinach, na brzuchu, plecach i na szyi .Trzy dni temu miała gorączkę ale tylko jeden dzień czy to trzydniówka czy od zębów może ?
obstawiam trzydniowke

Stary 2014-08-28, 12:32   #2242
szklanka19
Zadomowienie

Hej

Aga zdrówka dla Zuzi! Może faktycznie zęby A Ty jak się czujesz?

Gojka kciuki za biznes

I więcej nie pamiętam, dętka jestem straszna, poszłam spać o 5:45 i po "nocce" z milionem pobudek wstałam o 9 nie wiem co się z tym moim dzieckiem dzieje, od 1 do 3 budziła się co pół minuty, choć właściwie to nie budziła, wstawała i siadała przez sen, chciała gdzieś iść, jak się przebudzała to płakała, że chce spać i tak w kółko. Rozwaliło mnie w pewnym momencie jak wstała, zabrała moją poduszkę, położyła na środku łóżka i spała na niej aż kilkadziesiąt sekund
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 12:51   #2243
ania13.03
Zadomowienie

Zdrowka dla Blanki i Zuzi! Lenova, ja tez bym trzydniowke obstawiala.

szklanko wspolczuje ciezkiej nocy

pstryczku wymiatasz

gojka do odwaznych swiat nalezy! Kciuki za rozkrecenie biznesu

My juz po spacerze, dopiero pod samym blokiem nas deszcz zlapal takze nie bylo zle

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-08-28 o 15:49
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 12:58   #2244
mala_19kw
Zakorzenienie

Meneq-serio nie widzisz? Tam są nawet dwie osoby,konkretnie dwie kobiety. Jedna w czerwonej koszulce,druga w szarej. Są kawałek za Ellmi przy tych sklepach,obok stolik i rozstawiony parasol. Dobrze je widać
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 13:58   #2245
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

u nas ostatnio masakra przy przebieraniu:/ w ogóle nie chce w pieluszce chodzić
Cytat:

Hania robi tak samo a jak sama się uderzy to pokazuje gdzie ma kuku albo ała i daje do wycałowania
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Hej, melduję, że żyję. Mam urwanie głowy. Nazberało mi się parę spraw, załatwień i obowiązków. Niebawem wrócę. Nie mam nawet czasu poczytać co u Was.

Jedynie cieszę się, że nasza Sylwia szczęśliwa. Czułam w kościach, że taka wiadomość niebawem się pojawi. Choć trochę się zaniepokoiłam tą wiadomością, ponieważ niedawno pisała, że ma nie ciekawą sytuację w domu. Mam nadzieję, że nie miało to wpływu na decyzję. Trzymam kciuki, żeby wszytsko ułożyło się po Waszej myśli

kciuki!
Cytat:
Kurczę

Tak się męczy biedna.
Cytat:
Rozwiniesz skrót ?

Ona jest genialna
Masz mega kreatywne dziecko.

zdrówka

włączam tvn24 a tam co? wojna?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 14:24   #2246
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Meneq-serio nie widzisz? Tam są nawet dwie osoby,konkretnie dwie kobiety. Jedna w czerwonej koszulce,druga w szarej. Są kawałek za Ellmi przy tych sklepach,obok stolik i rozstawiony parasol. Dobrze je widać

Nie, nie widze, na telefonie otwieralam, dodatkowo z rozbitym w drobny mak ekranem
Stary 2014-08-28, 14:42   #2247
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hej

Aga zdrówka dla Zuzi! Może faktycznie zęby A Ty jak się czujesz?

Gojka kciuki za biznes

I więcej nie pamiętam, dętka jestem straszna, poszłam spać o 5:45 i po "nocce" z milionem pobudek wstałam o 9 nie wiem co się z tym moim dzieckiem dzieje, od 1 do 3 budziła się co pół minuty, choć właściwie to nie budziła, wstawała i siadała przez sen, chciała gdzieś iść, jak się przebudzała to płakała, że chce spać i tak w kółko. Rozwaliło mnie w pewnym momencie jak wstała, zabrała moją poduszkę, położyła na środku łóżka i spała na niej aż kilkadziesiąt sekund
Generalnie dobrze
Ale wykańczają mnie nocki, Zuzka marudzi, stęka i kręci się strasznie. Nie tyle ze nie jestem wyspana tylko taka ... ehh sama nie wiem, bez siły .

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 15:14   #2248
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Zabawa dzieciństwa

Cytat:
No u mnie właśnie nie ma żadnej kontroli, nie mam nawet bilansu roczniaka, dopiero jest dla dwulatka.

Do 1 albo 3 września.

Masakara, a lekarze co na to?? Może jakas niekonwencjonalna medycyna??
U nas tak samo, bilans był jeszcze na 9 mies.

O, to może jeszcze zdążymy, dzięki!

Sama musiałam zanelźć, tylko jakoś cykam się przed zastosowaniem...

Cytat:

Cytat:
Aaa, wyleciało mi z głowy, ale mam to permanentnie Albo po siedzeniu/spaniu w złej pozycji, albo po przewianiu.

Cytat:
Rozwiniesz skrót ?

Widzę, że już Elllmi napisała - odpieluszkowe zapalenie mózgu.

Ja tez obstawiam 3dniówkę, ona mnóóóstwo mutacji ma.

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Rozwaliło mnie w pewnym momencie jak wstała, zabrała moją poduszkę, położyła na środku łóżka i spała na niej aż kilkadziesiąt sekund
Regenerowała się w spokoju

Aaaaa, młoda śpi od 2 godzin!

Btw. Jest moja kuzynka 9letnia na wakacjach. I rano (ekhm, o 12) przebiera się z piżamy, Pola podchodzi do niej z tyłu, ręce wokół jej bioder daje, przytula i się śmieje No pierwszy raz takie coś zrobiła

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-08-28 o 15:16
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 15:21   #2249
ewulkaaa
Wtajemniczenie

a w ogóle stoczyła dzisiaj któraś z was bój w lidlu o soft shelle?
ja byłam, o 7 05 zabrakło miejsc na parkingu, w środku ludzie się chcieli pozabijać

i mnie to szczerze mówiąc smuci z tego względu, że to niedostatek ludzi do tego zmusza przecież. Mi smutno było bardzo, jak Pani 3 swoich dzieci próbowała poprzymierzać buty, no ale w tym ścisku tak średnio to wyszło i te dzieci do niej: mamusiu, ale jak nie znajdziemy tutaj to kupisz nam jakieś buty na zime inne?
kurde no

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 15:59   #2250
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
i mnie to szczerze mówiąc smuci z tego względu, że to niedostatek ludzi do tego zmusza przecież. Mi smutno było bardzo, jak Pani 3 swoich dzieci próbowała poprzymierzać buty, no ale w tym ścisku tak średnio to wyszło i te dzieci do niej: mamusiu, ale jak nie znajdziemy tutaj to kupisz nam jakieś buty na zime inne?
kurde no
o matko

---------------
wstawilam wlasnie do piekarnika expresowe ciasto ze sliwkami mniam mniam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości