Mamusie Kwietniowe 2015!:) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytul ma nosic II czesc naszego watku?
o zarciu gadamy, na maluchy czakamy 1 3,13%
rączki, nóżki rozwinięte, a kopniaki są następne, mamusie kwietniowe 2015 0 0%
juz bym chciala byc mamusią a tu dzidziuś kopie w brzusio 0 0%
O wyprawkach rozprawiamy i na kwietniowe maluszki czekamy 0 0%
lipiec i sierpień minął nam I trymestry odchodzą w dal. Kwietniowe mamusie 2015 3 9,38%
Lato, jesień zima i na wiosnę kwietniowy bociek do nas zawita 0 0%
Ogorkowa, potem pawik, w kwietniu z brzucha wyjdzie szkrabik 4 12,50%
paw kolorowy już prawie za nami teraz do kwietnia czekamy 0 0%
ogórkowa, schab, pierogi, w kwietniu dzidzia sie urodzi 2 6,25%
Rosną nam brzusie, to my Kwietniowe mamusie! 10 31,25%
Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II 21 65,63%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-28, 12:12   #2581
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015!:)

nasi rodzzice nie wymagaja slubu, a tesciowa mam po prostu przekochaną, więc nie mam na co narzekac w tym temacie :P

lece na drzemke, potem obiad ;*

i po 17 do babci jedziemy
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 12:16   #2582
_Madison_
Zadomowienie

Ja teściową mam francowata
Znaczy ogólnie może i fajna kobitka, ale nie toleruje mnie i do dziś dnia opłakuje pierwszą żonkę mojego M

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Smutne to tym bardziej, że tamta niezły numer M wycieła :dry:
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 12:18   #2583
malinka1984
Zakorzenienie

Madison olać teściową i tyle.
Ja się doprowadziłam do porządku,umyłam głowę,ogarnęłam M, a z racji tego że się zachmurzyło idę spać
Na zakupy pójdę po 15:00
Mam lenia i już.Buziaki
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 12:19   #2584
nancy822
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja nie kumam dlaczego dla tesciowych ślub najważniejszy. Czasem mam wrażenie ze ważniejszy niż zdrowie dziecka... Przecież teraz są inne czasy...
Inne czasy ale teściowe nadal żyją w średniowieczu Bo ludzie będą gadać bla bla bla..... Nam na ślubie nie zależy tak bardzo. I tylko cywilny. Ja się śmieję, żebyśmy się tylko wyrobili przed wrześniem 2015 bo muszę wtedy dowód wymienić a nie będę dwa razy po urzędach latać
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 12:23   #2585
_Madison_
Zadomowienie

MALINKA i ja tak robię chociaż czasem mam cholerną ochotę powiedzieć jej parę słów

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

O Marcel i dziewczyny wypakowują już całą paczkę pampersów prosto na sprzątniętą podłogę
Dobrze, że od poniedziałku chociaż bliźniaczki wyżyją się w przedszkolu

Boże daj mi silę bym ich nie rozstrzelała :P

Lecę bo zaraz wszystko zwiną i do kubła będą ładować...
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Stary 2014-08-28, 12:26   #2586
Agnieszakk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Znaczy ogólnie może i fajna kobitka, ale nie toleruje mnie i do dziś dnia opłakuje pierwszą żonkę mojego M

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

O, a powiedz cos wiecej, jaki numer i jak to, oplakuje?

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Ja się doprowadziłam do porządku,umyłam głowę,ogarnęłam M, a z racji tego że się zachmurzyło idę spać
Mam lenia i już.Buziaki
O, a powiedz cos wiecej, jaki numer i jak to, oplakuje?

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Mam lenia i już.Buziaki
To tak jak ja musze sie kimnac, potem pojde na zakupy
Agnieszakk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 12:35   #2587
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
MALINKA i ja tak robię chociaż czasem mam cholerną ochotę powiedzieć jej parę słów
Ja też i kiedyś pewnie nie wytrzymam
Z tym ślubem to dziwna rzecz, jedyne co mi zmieni, to nazwisko ( i to raczej nie, bo swoje b. lubię) ale niestety szpitale, urzędy, spadki - nasze prawo jest nieco w tyle i cywilny się później przyda.

moi dziadkowie wzięli ślub b. późno i to tylko cywilny, co w tamtych czasach było szokiem, mają 4 dzieci i mają się dobrze, moim rodzicom też wszystko jedno jak żyjemy, a nam jest tak dobrze i czekamy na naszą dzidzie.

Tżet chce maluchowi sam łóżeczko zrobić, ja mam znaleźć projekt a on będzie tworzył

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Inne czasy ale teściowe nadal żyją w średniowieczu Bo ludzie będą gadać bla bla bla..... Nam na ślubie nie zależy tak bardzo. I tylko cywilny. Ja się śmieję, żebyśmy się tylko wyrobili przed wrześniem 2015 bo muszę wtedy dowód wymienić a nie będę dwa razy po urzędach latać
Mi się dowód skończył w maju, ale nie mam czasu zrobić ładnego zdjęcia i tak pewnie przebujam się na paszporcie
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 12:43   #2588
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

To przykre, pewnie ty po prostu nie dajesz sobie w kaszę dmuchać i dlatego cie nie lubi.
Ja tam mialam przeboje z moja teściowa i teraz mam spokój. Mimo ze mieszka za ścianą to nie przylazi do mnie juz z rok chyba ze ja zaproszę. Jak mam ochotę sie z nią widzieć to do niej idę bo ona to ciągle najchętniej by z nami siedziała (taka rodzinna niby). Bylo pare kłótni ale ja nie dam sie wtrącać i ingeruje jak ktos próbuje. Jeszcze czasem mnie wkurzy ale takie ☠☠☠☠☠☠☠y to staram sie przemilczeć.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 12:46   #2589
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
To przykre, pewnie ty po prostu nie dajesz sobie w kaszę dmuchać i dlatego cie nie lubi.
Ja tam mialam przeboje z moja teściowa i teraz mam spokój. Mimo ze mieszka za ścianą to nie przylazi do mnie juz z rok chyba ze ja zaproszę. Jak mam ochotę sie z nią widzieć to do niej idę bo ona to ciągle najchętniej by z nami siedziała (taka rodzinna niby). Bylo pare kłótni ale ja nie dam sie wtrącać i ingeruje jak ktos próbuje. Jeszcze czasem mnie wkurzy ale takie ☠☠☠☠☠☠☠y to staram sie przemilczeć.
Mogę się do Ciebie na szkolenie zapisać?
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 12:50   #2590
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Mogę się do Ciebie na szkolenie zapisać?
Zapraszam mnie mama nauczyła ze co od początku sobie wypracuje i u męża i u teściowej to bede miala. Jak kiedyś ze swoją corunia stwierdziły ze my powinniśmy za swoje pieniądze zawieźć ja do jej syna do szpitala 40km to byla niezła afera! Jak tz powiedzial ze nie mamy kasy a one z tekstem ze ania (ja)przeciez dopiero wypłatę dostała (slyszalam te rozmowę u siebie) to przyszłam im powiedzieć zeby sie swoimi finansami zajęły.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 14:35   #2591
soniuska
Zakorzenienie

Malinko ja tez pospalam..

Madison no to sie bawia maluszki:P

ja na szczescie mam kochana tesciowa ale prawda ze trzeba tesciowa of poczatku ustawiac jak jest wredna.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 15:16   #2592
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Z nią się nie da być samą, nie pracuje, a jak się zamykasz w pokoju to wchodzi bez pukania, siada i gada Aż dziwne, że takiego fajnego TŻeta wychowała Chcielibyśmy kupić, ale mieszkamy w małym miasteczku, mieszkania na rynku wtórnym cenią się śmiesznie wysoko, właśnie budują nowy blok, ale kończą go mniej więcej jak dzidzia się rodzi. Trochę kredyt nas przeraża, ale wychodzi mniej więcej tyle samo ile wynajem. Ja chcę kupić cokolwiek, byleby mieszkać we 3. A jak bardzo mnie wkurzy teściowa, to wrócę do mamy, a TŻet jakoś to przeboleje, że w jednym pokoju będziemy mieszkać
o masz wspolczuje tesciowej, nie jej sprawa ile macie kasy

boszzzzzz ledwo oddycham

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 15:16   #2593
soniuska
Zakorzenienie

jejku ale mi zle :/ zjadlam obiad..ale jakos mi nie do konca dobrze.i spac bym mogla dalej..matko :/ nie wyobrazam sobie chodzic tersz we wrzesniu w pracy jeszcze pomagac:/

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

niezawsze co sie dzieje?
Stary 2014-08-28, 15:35   #2594
Justyna0827
Raczkowanie

GG do Justyna0827

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Wy to i tak macie dobrze ja jestem w 7 tyg. a wizytę mam dopiero 30 września więc najpóźniej z Was... :/ ale wiem że jak już pójdę to zobaczę serduszko możę coś więcej? bo to w sumie bd koniec pierwszego trymestru
Nie jesteś sama. Ja też dopiero coś koło tej daty. Jeszcze nie wiem, czekam na list ze szpitala.

9/40
Justyna0827 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 15:48   #2595
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
ja rowniez
pisze zebys sie nie denerwowala ze nie bylo widac

kochana my tez bez slubu ale mamy juz ponad 5cio letni staz

My tez bez slubu 5,5 roku razem, moja mama to jeszcze spoko ale mama M jest strasznie wierzaca i nie wiem jak zareaguje wlasnie na wiesc o dzidzi, a dzisiaj jej jedziemy powiedziec i sie boje acz kolwiek jalo kobieta jest zlotym czlowiekiem moze przyjmie to na "klate"

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Melduję się z pracy Mała śpi to mam ze 2 godzinki przerwy Strasznie się rozpisujecie, nie mogę nadążyć Czytam, o tych teściowych i cieszę się, że moja przyszła jest ponad 600 km od nas Ale już o ślub pytała No bo dziecko... A dla dziecka żadna różnica czy urodzi się przed czy po ślubie.
Boleczka szkoda, że jeszcze nic nie zobaczyłaś
Ja mam tydzień do wizyty... Nie wytrzymam...
No szkoda szkoda ale juz jestem przekonana ze cos jest i za te 2 tygodnie juz bedzie na bank

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 15:51   #2596
Justyna0827
Raczkowanie

GG do Justyna0827

Piszecie o teściowych Moja też daleko od nas, ale również od razu pokazałam, że nie lubię wchodzenia na głowę i potrafię być asertywna - jeśli trzeba. Jak jakaś pierdoła to się nie przejmuję.

Ja ślub bym chciała (cywilny), ze śmiesznego powodu Ponieważ moja córka nr 1 (9 lat), nie jest dzieciem mojego teraźniejszego TŻa, i nosi nazwisko swojego taty, z którym ślubu nie miałam. I wiecznie mam przez to problemy. Zwłaszcza na lotniskach.
No i teraz kolejne dziecię, z nazwiskiem TŻ. Czyli dwoje dzieci z różnymi nazwiskami i ja z innym. Na lotnisku horror

I chyba skończy się tym, że tutaj weźmiemy ślub cywilny a w PL weźmiemy ślub humanistyczny, bo oboje jesteśmy agnostykami i nie korzystamy z takiej instytucji jak kościół.

Dzisiaj jestem w mega słabej formie psychicznej(( Plamienie jest, potem nie ma. Później znowu jest. Moja położna nie oddzwania, mąż długo w pracy. Córka na szczęście u sąsiadki, więc mogę leżeć i robić nic. Całe szczęście, bo wszystko doprowadza mnie do płaczu

9/40
Justyna0827 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 16:17   #2597
malinka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Malinko ja tez pospalam...
ja tak pospałam że wstałam o 16:20, poszłam na spacer z kotem a teraz robię kompocik,na zakupy nie poszłam więc teraz mąż wracając z pracy kupi cosik.
Tp 31.03.2015
Stary 2014-08-28, 16:27   #2598
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
Hej

Żyję! Nie bede zapeszac ale znalazlam sposob na moje mdlosci.. Kordelka ja tez nie moglam xzytac tych postow o jedzeniu.. co przeczytalam to ... takze wiem co czujesz..
Ale mialam pisac o tym moim genialnym sposobie, otoz OPASKI AKUPRESUROWE na nadgarstek. To jest cos co podnioslo mnie do pionu i pozwolilo wyjsc z domu ))) polecam kazdemu i podaję link http://opaskinanudnosci.pl/ kupiłam je w aptece ..
Wygląda nieźle.Działa?? Ja mdłości póki co nie mam,ale dobrze mieć na dłuższą podróż.

Cytat:
Nie zawsze z tym spaniem taka tragedia
Dziewczynki do domu przywieźliśmy jak miały 6msc i wszystko było pięknie. Konsekwencją wprowadziliśmy szybko spokój w nasze życie.

Z Marcelem gorzej był bo kolki go męczyły do 3miesiąca i praktycznie byliśmy jak zombi, do tego półtoraroczne bliźniaczki więc w domu sajgon. Ten czas wspominam najgorzej, ale potem był już tylko lepiej. Za to z Marcelem teraz znów zaczyna się cudowanie ze spaniem. Przeziębiony jest i usypianie trwa od 20 naaadal i końca nie widać

Wyjdzie z choroby i potem ze dwa tygodnie też będzie cyrk. Ogólnie już to pisałam, ale bliźniaczki był o wiele mniej problemowe niż synek
Liczę, że teraz w brzuszku też panienki zamieszkały bo z córciami to jakoś łatwiej :sly::sly::thumbup:
Szacun.Ja bym chyba nie ogarnęła. Potwierdzam,że córki się łatwiej wychowuje(choć nie mam syna,ale mam 2 braci )

Cytat:
Wy macie wizyty w poniedziałek, a ja dopiero 10 i chyba się zapłacze :-(

Już bym znów chciała zobaczyć swoje kropki to uzależnia mówię wam dziewczyny )
Ja dopiero za miesiąc

Cytat:
Wy to i tak macie dobrze ja jestem w 7 tyg. a wizytę mam dopiero 30 września więc najpóźniej z Was... :/ ale wiem że jak już pójdę to zobaczę serduszko możę coś więcej? bo to w sumie bd koniec pierwszego trymestru
Przybij piątkę Ja też idę za miesiąc
Dziś byłam u lekarza (pierwszego kontaktu) i mam termin na 1 maja oraz przekaz na badania krwi.Znowu mi z 5 fiolek ściągną

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 16:47   #2599
Jess922
Zakorzenienie

Mirelka- piękne zdjęcie !

Pavlinecka współczuję teściowej. Jakaś niezrównoważona. I nie odcięła pępowiny ;/
My też nie mamy ślubu i ponad 4 letni staż. Nam to odpowiada. Też nie chodzę do kościoła i nie chcę ślubu kościelnego. Pojawiają się między nami rozmowy na temat ślubu, ale tylko cywilnego. Co do chrztu to pójdzie do chrztu, chcę, żeby później miał wybór i nie wstydził się jakby co, że nie ma chrztu.

Madison doskonale Cię rozumiem z tym uzależnieniem ! Ja też chcę kolejne USG i jak lekarka się nie sprzeciwi to na pewno je zrobię

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Justyna0827 Pokaż wiadomość
Piszecie o teściowych Moja też daleko od nas, ale również od razu pokazałam, że nie lubię wchodzenia na głowę i potrafię być asertywna - jeśli trzeba. Jak jakaś pierdoła to się nie przejmuję.

Ja ślub bym chciała (cywilny), ze śmiesznego powodu Ponieważ moja córka nr 1 (9 lat), nie jest dzieciem mojego teraźniejszego TŻa, i nosi nazwisko swojego taty, z którym ślubu nie miałam. I wiecznie mam przez to problemy. Zwłaszcza na lotniskach.
No i teraz kolejne dziecię, z nazwiskiem TŻ. Czyli dwoje dzieci z różnymi nazwiskami i ja z innym. Na lotnisku horror

I chyba skończy się tym, że tutaj weźmiemy ślub cywilny a w PL weźmiemy ślub humanistyczny, bo oboje jesteśmy agnostykami i nie korzystamy z takiej instytucji jak kościół.

Dzisiaj jestem w mega słabej formie psychicznej(( Plamienie jest, potem nie ma. Później znowu jest. Moja położna nie oddzwania, mąż długo w pracy. Córka na szczęście u sąsiadki, więc mogę leżeć i robić nic. Całe szczęście, bo wszystko doprowadza mnie do płaczu

Justyna współczuję tych plamień i tego, że nie możesz po prostu iść do lekarza i pozbawić się wątpliwości, tylko czekać na położną

NIEE! Poszłam do wc teraz i mam brązowe plamienie ! ( co za okropny dzień.
Do tego mojemu tacie pogorszył się stan i znowu cierpi

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2014-08-28 o 16:51
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 16:57   #2600
_Madison_
Zadomowienie

JESS a może warto byłoby kurcze na IP podjechać? Może powinnaś dostać progesteron w tabletkach??
A co jest twojemu tacie? Oczywiście jak nie chcesz nie musisz pisać
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Stary 2014-08-28, 17:11   #2601
gossip_girl21
Zakorzenienie

Martinixxx daj spokój, ja nie wiem jak to wytrzymam :P
Justyna0827 no to jednak nie jestem sama :P jakoś mnie to na duchu podtrzymuje i uspokaja w pewnym sensie :P
Ja tez się zdrzemnęłam ale wstałam gorsza niż się położyłam, zrobiłam sobie na obiad frytki i takie tłuste były że aż żałuję że je zjadłam :/ a uwielbiam frytki ale po tych dzisiejszych chyba prędko na nie, nie spojrzę

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:18   #2602
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
JESS a może warto byłoby kurcze na IP podjechać? Może powinnaś dostać progesteron w tabletkach??
A co jest twojemu tacie? Oczywiście jak nie chcesz nie musisz pisać

Na razie nie jest tego dużo, śladowe ilości, ale ja się od razu strasznie stresuję
Mój tato ma raka z licznymi przerzutami. Ostatnio raz jest dobrze raz źle, dotychczas też tak było, ale teraz jest to w krótkich odstępach czasu. Nie spędzam z nim bardzo mało czasu i czuję, że go tracę
Marzę o tym, żeby mógł przytulić wnuka...

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2014-08-28 o 17:19
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:21   #2603
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
No to mam podobnie Ja 6 tydzień a wizyta na 6 października ... no i zapisałam się prywatnie do tej samej lekarki, u której będę chodzić na fundusz ale dopiero na 8 września... Nie wiem jak wytrzymam te półtora tygodnia... Chciałabym wreszcie się dowiedzieć czy wszystko jest w porządku, czy widać fasolke... Na szczęście Pani w recepcji powiedziała, że jak tylko zwolni się jakieś miejsce zaraz do mnie zadzwoni i szybciej będzie wizyta...

a w poniedziałek pójdę do lekarza zwykłego, że tak powiem i poproszę o komplet badań krwi i powtórzę hcg Mam nadzieję, ze się o dużo zwiększy

Cytat:
kochana dzisiaj konczysz 6 tydzien, wiec mowi sie juz o 7mym, ale serduszko widac dopiero na usg kolo 6tygodnia 5dnia (tez 7my tydzien) ;/

ja ide na wizyte w 7w1d (czyli juz 8mym tygodniu)
Czyli jak ja mam teraz 5w4d (czyli 6) i jak uda mi się dostać szybciej czyli będzie ok 6w3d (czyli 7) będzie coś widać ? Jak bedę szła tego 8 to będzie 7w2d matko pokręcone to

Cytat:
Ja nie kumam dlaczego dla tesciowych ślub najważniejszy. Czasem mam wrażenie ze ważniejszy niż zdrowie dziecka... Przecież teraz są inne czasy...
U mnie na szczęście teściowa jest spoko, ale za to moja babcia juz sie podpytuje czy coś planujemy jako jedna z nielicznych wie. I masz racje, teraz są inne czasy, ludzie już się nie żenią tak jak kiedyś, większość żyje bez ślubu i z dziećmi, a ślub jedynie biorą cywilny dla "świętego spokoju" rodziny
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:23   #2604
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Na razie nie jest tego dużo, śladowe ilości, ale ja się od razu strasznie stresuję
Mój tato ma raka z licznymi przerzutami. Ostatnio raz jest dobrze raz źle, dotychczas też tak było, ale teraz jest to w krótkich odstępach czasu. Nie spędzam z nim bardzo mało czasu i czuję, że go tracę
Marzę o tym, żeby mógł przytulić wnuka...
Matko współczuję Ci. Życzę siły i wytrwałości w tych trudnych chwilach i zdrowia dla Taty przede wszystkim.

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-08-28, 17:24   #2605
rybcia2309
Wtajemniczenie

A ja obejrzalam dziennik i okropnie przestraszylam sie wojny :/ czasami żałuję ze nie mieszkam gdzies dalej
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:26   #2606
gossip_girl21
Zakorzenienie

To wy dziewczyny chodzicie do zwykłego lekarza po skierowanie na badania a nie dostajecie od gina????

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-08-28, 17:31   #2607
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
To wy dziewczyny chodzicie do zwykłego lekarza po skierowanie na badania a nie dostajecie od gina????
Zanim dostane badania od gina to minie miesiąc a ja mam problemy z żelazem i anemią... dlatego nie chce czekać na skierowanie od gina bo do tej pory to zapewne padnę, już mi sie kręci w głowie i słabo mi ;/ na razie leczę się buraczkami i sokami buraczkowymi...
Stary 2014-08-28, 17:32   #2608
malinka1984
Zakorzenienie

Ten mój żołądek mnie wykończy,wczoraj atak bólu trzustki dziś teraz biegunka,skręca mnie strasznie ;(
Tp 31.03.2015
Stary 2014-08-28, 17:39   #2609
gossip_girl21
Zakorzenienie

rosarioV skąd ja to znam mam z tym odwieczny problem... hmm to może ja też zrobię w ten sposób? bo tez mam zawroty głowy.... ale ostatnio jak sprawdzałam to niby nie miałam anemii ale nie wiadomo jak teraz...

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Ten mój żołądek mnie wykończy,wczoraj atak bólu trzustki dziś teraz biegunka,skręca mnie strasznie ;(
Biedna spróbuje sobie herbatkę zrobić gorzką miętową lub rumianek.. może pomoże?

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

dziewczynki a powiedzcie mnie bo mnie bardzo osypało przy tej ciąży mam pryszcze nawet na plecach moge używać normalnych płynów i żeli do twarzy anty trądzikowych? czy są zakazane akurat mam garnier3w1 poradźcie coś bo zwariuję twarz mam jak nastolatka przed okresem :/

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-08-28, 17:40   #2610
rosarioV
Zakorzenienie

[QUOTE=gossip_girl21;47904 263]rosarioV skąd ja to znam mam z tym odwieczny problem... hmm to może ja też zrobię w ten sposób? bo tez mam zawroty głowy.... ale ostatnio jak sprawdzałam to niby nie miałam anemii ale nie wiadomo jak teraz...[COLOR="Silver"]

ostatnie badania miałam troszkę powyżej granicy, ale w ciąży podobno o anemie bardzo łatwo.. wole załatwić to jak najszybciej niż zaszkodzić maleństwu... A jak powiem mojej Pani doktor, że wreszcie jestem w ciąży to pewnie da mi badania na wszystko co możliwe bez proszenia Idź idź... nie ma co czekać, anemia w ciąży to nic dobrego, a teraz jeszcze dziecko potrzebuje twoich witaminek to Ci to żelazo troszkę zabiera ... a w szpitalu chyba nikt nie ma zamiaru się znaleźć z powodu anemii

Idę na pół godzinną drzemkę chyba i zabieram sie za robienie spagetii z sosikiem i mięskiem

Edytowane przez rosarioV
Czas edycji: 2014-08-28 o 17:41
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości