|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Siuska - kciuki za nereczkę
![]() ![]() A ja dołączam do tych z problemami z wypłatą ![]() ![]() ![]() ![]()
#692 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa
![]() Poradnia Patologii Ciąży akurat była na oddziale położniczym (przez remont szpitala), więc miałam okazję zobaczyć jak tam wygląda. Szpital jak szpital jak dla mnie, ale widziałam że położna chodziła z pampkami, chusteczkami nawilżanymi, a wcześniej z podkładami i wchodziła do każdej sali i pytała czy nie brakuje. Z tego co wiem w moim szpitalu nic nie trzeba, także ufff. Biorę tylko torbę dla siebie i ubranka dla małego na wyjście(które może mi mąż przynieść w dzień wypisu). Może wezmę ze 3 pampki, jakieś chusteczki i drobne ubranka ,,na wszelki wypadek'', ale minimalnie wszystko.
#693 |
Raczkowanie
|
siuska będzie dobrze, trzymam kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
A fotelik kolor Walnut. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Cytat:
Adam 20.10.2014r. Edytowane przez agnieszkakr1987 Czas edycji: 2014-08-28 o 14:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja tak z innej beczki.
Pamiętacie, jak pisałam, że w pierwszym tygodniu synek histerycznie zareagował na to, ze ma iść do przedszkola? Jestem w szoku, bo... mija już drugi tydzień, synek w trakcie tych dwóch tygodni przeżył kryzys dnia 3 i 4, a tak... jest przedszkolnym słoneczkiem, tak o nim mówią Panie. Dziecko bezproblemowe, wiecznie uśmiechnięte od ucha do ucha, uczestniczące chętnie we wszelkich grach zabawach, śpiewaniach, wierszykach... A podczas posiłków wymiata wszystko za talerzyka i prsi o dokładki. Żadnego moczenia w nocy, żadnych lęków na ten moment... a nastawiałam się na najgorsze. Jestem w szoku, bo on się chyba całkiem odnalazł, wiem, że to, dopiero początek i różnie jeszcze może być, ale to niesamowite uczucie, kiedy wchodzę do jego sali, on mnie jeszcze nie widzi, za to ja obserwuję moje szczęśliwe, uśmiechnięte dziecko w grupie rówieśniczej. Cudne uczucie. Jutro mam wizytę u lekarza... nie mogę się doczekać. Przepraszam,z ę tak tylko o sobie, ale musiałam się wygadać ![]()
Adaś- 26.09.2014 ![]() Edytowane przez Agatkia Czas edycji: 2014-08-28 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłaś już w pracy, masz zastępstwo?
![]() |
#697 |
Zadomowienie
|
ja juz po lekarzu... znowu leukocyty w moczu... :/ jutro mam dzwonic po wyniki i za 2 tygodnie kontrola. przynajmniej zobacze mojego lekarza, jest smieszny.
![]() siuska: trzymajcie sie! ![]()
#698 |
Rozeznanie
|
Siuska brawa za pozytywne myślenie, tak trzymaj
![]() ![]() ![]() [Edit] Wiem, że sama nie googlujesz, ale ja się nie mogłam powstrzymać i nawet jeśli to rzeczywiście wodonercze to w większości przypadków ta wada sama się cofa po urodzeniu ![]() Byłam w Pepco zobaczyć ten kocyk, ale na żywo nie jest taki ładny ten kremowy... wygląda jak pożółkły trochę, szczególnie ze kolor lamówki jest o ton ciemniejszy. Ostatecznie nie wzięłam go. Były jeszcze różowe tylko, może jakby był niebieski to bym się skusiła ![]() Edytowane przez poczwarkah Czas edycji: 2014-08-28 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#699 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Już mi brakuje pracy ![]() A u Ciebie jak? ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() |
#700 |
Raczkowanie
|
AGATKIA: Ja też byłam się 'pokazać' i we wtorek jeszcze muszę skoczyć na spotkanie z moim zastępcą.
Mnie też już brakuje moich oszołomków, mam nadzieję, że się z nimi zobaczę we wtorek. Później nie będzie już okazji, bo to ostatnia klasa.
#701 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, bo wy tak wszystkie piszecie (przynajmniej duzo z was ) że macie juz spory wyciek z piersi, a ja jak tylko nacisne to mam dosłownie kropeleczki, i nie wiem czy się martwic, czy po prostu prawdziwy pokarm pojawi sie tuz przed porodem albo zaraz po..
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I juz dzis trzymam kciukaski za wizytę ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
Gosiak, u mnie też niewiele siary. Nie ma się czym martwić. W pierwszej dobie czy dwóch dziecku jest potrzebne tyle pokarmu, co na łyżeczce od herbaty, więc naprawdę ilość siary teraz nie ma najmniejszego znaczenia.
Normalny pokarm kojarzymy z białym mlekiem, ale siara jest mega, mega wartościowa, więc jak na początku niewiele mleka (tego białego ![]() U mnie po naciśnięciu może kropelka, dwie.
#703 |
Wtajemniczenie
|
witam dziewczyny
![]() siuska, trzymam kciuki za nereczke, będzie dobrze ![]() ![]() Agatkia, może synek po prostu czul, ze się denerwujesz tym przedszkolem, a jak poszedł to okazało się ze nie jest zle ![]() ![]() Gosiakk, u mnie tez bardzo mało siary leci i to tylko przy naciskaniu... ale na razie nie się tym staram nie przejmować, licze, ze się pojawi później ![]() ja dziś po wizycie, w skrocie wszystko ok ![]()
#704 |
Raczkowanie
|
Witam się po dłuuugiej przerwie
![]() Nareszcie udało mi się na satałe wrócić z nad morza ![]() Widzę że już nawet jestem na liście zagubionych... Nie dam rady was nadrobić więc chętnie usłyszę co ważnego mnie ominęło ![]() Jedyne co nadrobiłam to że już mamy jedną dziwczynkę na świecie ![]() Mnie jutro czeka wizyta i już jestem w 36tygodniu ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- U mnie nic nadal nie leci żadna siara ani nic ale podobno do samego porodu tak może być.. więc staram się tym nie przejmować ![]()
#705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się właśnie potwornie objadłam plackami ziemniaczanymi ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W kuchni czeka na mnie jeszcze jeden - na szczęście ostatni - placuszek... I pewnie niebawem go zjem, co ma się biedny sam nudzić w tej kuchni na talerzu ![]()
![]() |
#708 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki, u nas dzisiaj pracowity dzień - zakupy, pranie, spacer, obiad, ciasto upieczone. Znowu kupiłam pączka dla TŻta i pożarłam sama
![]() ![]() Coś mnie brzuch pobolewa.....mam nadzieję, że to nie na poród ![]() Cytat:
![]() Mi się śniło, że pieluszkę zmieniałam! Nawet miałam jakaś specjalną technikę opracowaną ![]() Cytat:
![]() Mi non stop wychodzi ciśnienie podwyższone jak mi mierzą, w domu mam normalne! Chyba też się kitla boję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#709 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
Hejo
![]() ja dziś też po wizycie, niby wszystko ok ale mam przyjechać w sobotę do szpitala na KTG bo coś z tętnem nie tak. Dostałam bezwzględny nakaz spania na lewym boku w związku z tym, a ja cały czas się przecież staram tak spać ![]() dziewuszki wczoraj zamówiłam ostatnie brakujące rzeczy ![]() dojechał mi fotelik ![]() ![]()
![]() |
#712 | |
Raczkowanie
|
Witam się dopiero o tej godzinie
![]() Mam dzisiaj dzień pełen atrakcji ![]() Co się okazało mój mąż postanowił mnie zabrać na USG 3d ![]() Moja pyzulka ważyła dzisiaj 2300 czyli miałyście rację, że mogą być odchyły, udało się zrobić ładne zdjęcia mimo że to już ten tydzień i płytkę też dostaliśmy na pamiątkę. Otwierała co chwilę buźkę i nam machała ![]() ![]() Ten lekarz powiedział żeby jednak robić wymaz na paciorkowca bo skoro jest w wytycznych to należy zrobić. Wracałam do domu z taaakim wielkim uśmiechem ![]() Odebraliśmy też dzisiaj wózek, ale taka byłam zaabsorbowana moją wizytą, że nie sprawdziłam że nie ma kółek ![]() ![]() Przyszedł mi też rożek, i malarz zaczął malować ![]() ![]() Kurde wstawiłabym Wam zdjęcia, ale muszę się nauczyć je wstawiać ;p taki sierot ze mnie. siuska jestem mega zachwycona Twoim podejściem, naprawdę wielkie brawa Ci się należą ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#713 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Rozeznanie
|
Mam takie pytanie do dziewczyn na zwolnieniach. Ile razy dostałyście pensję od pracodawcy zanim zaczął ją ZUS wypłacać? Ja mam zwolnienie od pierwszego tygodnia lipca. Pensję dostaję zawsze między 22 a 25 dniem miesiąca. W lipcu dostałam normalnie wypłatę. A teraz w sierpniu nie dość że dostałam od pracodawcy a nie od ZUS to jeszcze o 150 zł wyższą
![]() Nie wiecie o co chodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A w lipcu dostałaś pewnie wypłatę za czerwiec. Jeśli w firmie jest więcej niż 20 pracowników ( chyba coś koło tego) to wypłatą zasiłku zajmuje się pracodawca, jeżeli poniżej obowiązek ten przejmuje zus
41/40 Czekamy na Ciebie Aniołeczku ![]() Edytowane przez Ol7cia Czas edycji: 2014-08-28 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uciekam się żegnać z TŻ- tem, bo jutro wyjeżdża za granicę. Dobrej nocy
Adam 20.10.2014r. Edytowane przez agnieszkakr1987 Czas edycji: 2014-08-28 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Brzuchatki !
![]() Ja już leże w wyrku wykąpana, nic wielkiego dziś nie robiłam, a czuję się strasznie zmęczona ![]() Popatrzyłam też na kosmetyki dla dzieci. Podpowie mi któraś, na co mam zwracać uwagę czytając skład ? I co powiecie o tej firmie PENATEN ? Agnieszkakr, ja zwracam uwagę na to, że rodzimy "na zimę". Gondoli będziemy używać właśnie o tej porze roku i dla mnie jak największe obudowanie gondoli jest bardzo ważne. Wszelkie zagięcia, które można odgiąć w gondolce są dla mnie bardzo ważne, a wózek wybrany przez Ciebie takich nie ma. To mój najważniejszy mankament. Nie przyjrzałam się temu zdjęciu, ale to najważniejsze co zauważyłam. Ale każda z nas patrzy na co innego, więc Tobie może pasować. A to najważniejsze ![]() ![]() Magsik, co to toxo to ja sama nie wiem, jak odczytywać wyniki ![]() ![]() Kasiag, nam też radzą, żeby do Malucha tylko najbliżsi w szpitalu podjechali i z czystymi rękami do niego podchodzili ![]() Siuska ! Przesyłam Ci mnóstwo pozytywnych wibracji i kciuki ![]() No i ogromne gratulacje z wcześniejszej okazji obrony licka ! To co prawda dawno za mną, czeka mnie obrona podyplomówki w grudniu, ale wiem, że stres był, więc super, że to już za Tobą ![]() Agatkia, brawo dla Twojego przedszkolaka ![]() ![]() Co do siary, to u mnie rano i wieczorem musowo. Nie muszę cisnąć, żeby była. Ale nie są to jakieś ogromne ilości ![]() Kasiamagda, gin poznał na USG, że coś nie tak z tętnem ? Czemu akurat na lewym boku ? Na pewno wszystko jest ok, ale warto pojechać i się upewnić ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Ja mam coraz bardziej dość odległości. Brakuje mi oparcia na ukochanej osobie. Nie dla mnie związek na odległość. Ale nie będę narzekać, bo po co, nic to nie zmieni. Jutro planuję dzień w domu. Muszę pomyśleć, jak meble poustawiać. Niby pokój duży, kwadratowy ale jakiś nieustawny ![]() ![]()
![]() |
#719 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() bede sie starala was nadrbaiac i czytac, ale z pisaniem bedzie kiepsko, moj laptop odmowil posluszenstwa, nie wiem ile potrwa naprawa, czy w ogole sie oplaca naprawiac i czy mnie na to stac, TZ przyniosl stary stacjonarny komputer, ale na siedzaco nie wytrzymam dluzej niz 20 minut. u nas Mateusz ma lekki katar,mnie pobolewa gardlo, ale jestem dobrej mysli,. inhalujemy sie i czekamy na poprawe. moje ostatnie mocne twardnienia spowodowane testowaniem laktatora, mocne ssanie ma ten moj laktator i mysle, ze to pobudzilo moja macice ![]() a doslownie na chwile do cycka dostawilam, chcialam sobie porownac ssanie bylego recznego do tego ![]() Siuska ja tez uwazam, ze sa gorsze wady i moze sie okaze ,ze to nic strasznego, tego Wam zycze i jeszcze raz zdrowka ![]() Agatkia to musisz byc bardzo dumna z synka i szczesliwa ![]() ![]() u mnie do szpitala nie trzeba recznika i przyborow do mycia, polozne myja dzidziola pod zlewem na oczach mamy, jest duzo krzyku i wyglada to strasznie ![]() ja biore paczke pampersow 30 sztuk, bezpanthen, chusteczki, ubranka, smoczek, butle, 3 pieluszki tetrowe, witaminy d i k, ale chyba na poczatku nie bede daac, bo gdzies mi sie obilo, ze nasilaja kolki i problemy brzuszkowe, wiec wole to sprawdzic po mateuszkowych kolkach.
#720 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Byłam dziś u Gina zobili mi glukoze pobrali krew na cholestaze. Miałam też USG mały waży 2300 ![]() Trochę sie boje o synka i w stresie czekam do wizyty u specjalisty. Nie bedzie mnie teraz trochę, bo mniej czasu mam teraz, bo mąż miał wypadek i muszę sie nim opiekować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.