Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-28, 13:52   #4831
Dagunia
Komplikatorka

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
to są takie momenty, że człowiek przewartościowuje sobie pewne sprawy i jego problemy wydają się takie błahe w obliczu takiej tragedii

Dagunia ale co to za praca, powiedz coś więcej, czemu masz dylemat?
Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Co z tą nową pracą nie tak, że się wahasz?
Nie wiem czy chcę odejść z mojej obecnej. Tutaj mam w miarę fajny zespół, świetna firma, podoba mi się ludzkie podejście do pracownika, co roku podwyżka, premia roczna, pieniądze na każde święta plus majówka i umowa na czas niekreślony. Tutaj mam pewność że po macierzyńskim bym miała gdzie wrócić.
Nowa firma to większe zarobki a reszta nie pewna tzn. jest więcej obowiązków, ale pewnie umowa na czas określony, socjalu też nie mają dobrego.
Rozmawiałam z koleżanką która miała tam staż i podziękowałam im za ofertę.
Stary 2014-08-28, 13:58   #4832
Dotka90
Zakorzenienie

Co do bloga, to ja go przeglądałam czasem, przeczytałam notkę,masakra,aż się poryczałam,strasznie przykre

Jeszcze co innego jak się dostaje telefon 'Twój mąż nie żyje',a co innego jak patrzysz na jego godzinną reanimację,wiedząc, że i tak nic mu już nie pomoże

Rise,to do Daguni raczej było żeby powiedziała coś więcej

Dziewczyny,jaki macie pomysł na danie na ciepło dla 7 dziewczyn? Mam w sobotę panieński,dziewczyny robią coś na słodko i przekąski, a ja na ciepło, bo to u mnie będzie Iwsza część wieczoru

Na razie myślę nad:
- chilli con carne - mięso,pomidory, kukurydza,fasola,papryka
- zapiekanka makaronowa: tortellini,pieczarki, kurczak/szynka+ sos pomidorowy i ser żółty

Coś innego?

Ja dziś ostatni dzień w pracy, a potem dopiero 17.09

Leci mi jak nie wiem,już 14ta, a ja jeszcze nic konstruktywnego nie zrobiłam
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 14:05   #4833
Dagunia
Komplikatorka

Dotka ja bym zrobiła jakąś zapiekankę właśnie. "sama" się robi w piekarniku, a w tym czasie Ty możesz ogarniać siebie/mieszkanie itp. Cannelloni z mięsem mielonym a drugi rodzaj ze szpinakiem też jest dobrym pomysłem
Stary 2014-08-28, 14:06   #4834
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Co do bloga, to ja go przeglądałam czasem, przeczytałam notkę,masakra,aż się poryczałam,strasznie przykre

Jeszcze co innego jak się dostaje telefon 'Twój mąż nie żyje',a co innego jak patrzysz na jego godzinną reanimację,wiedząc, że i tak nic mu już nie pomoże

Rise,to do Daguni raczej było żeby powiedziała coś więcej

Dziewczyny,jaki macie pomysł na danie na ciepło dla 7 dziewczyn? Mam w sobotę panieński,dziewczyny robią coś na słodko i przekąski, a ja na ciepło, bo to u mnie będzie Iwsza część wieczoru

Na razie myślę nad:
- chilli con carne - mięso,pomidory, kukurydza,fasola,papryka
- zapiekanka makaronowa: tortellini,pieczarki, kurczak/szynka+ sos pomidorowy i ser żółty

Coś innego?

Ja dziś ostatni dzień w pracy, a potem dopiero 17.09

Leci mi jak nie wiem,już 14ta, a ja jeszcze nic konstruktywnego nie zrobiłam

Widziałam fajne łódeczki warzywne zapiekane gdzieś w necie. W domu odszukam przepis to Ci tu wkleję
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 14:18   #4835
201604250957
Konto usunięte

Dagunia to w takim razie chyba dobrą decyzję podjęłaś

Dotka może lazanię? albo naleśniki faszerowane i zapiekane z żółtym serem, mogą być na styl meksykański albo jakieś z kurczakiem i warzywami?

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2014-08-28 o 14:19
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 15:26   #4836
201608160903
Konto usunięte

Dotka carbonarę albo jakieś inne włoskie pyszności!

Dziewczyny, zadzwonili z kolejnej firmy we wtorek idę, więc jednak ktoś się odzywa, to dobrze, bo miałam kryzys niepracującego pasożyta hehe

Lecę sprzątać w garderobie, już się nie łudzę że będzie ciepło i wyciągam jesienne kurteczki...
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 15:30   #4837
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Dotka carbonarę albo jakieś inne włoskie pyszności!

Dziewczyny, zadzwonili z kolejnej firmy we wtorek idę, więc jednak ktoś się odzywa, to dobrze, bo miałam kryzys niepracującego pasożyta hehe

Lecę sprzątać w garderobie, już się nie łudzę że będzie ciepło i wyciągam jesienne kurteczki...
Też zaczęłam wyciagać. Ostatnio było wielkie pranie całego pudła rajstop i ciepłych skarpetek. Przeprowadzkę przeleżały na strychu, to trzeba było doprowadzić do porządku.
Przeraża mnie tylko, ze ciągle wyciągam jesienne a jeszcze nic letniego nie schowałam...
Stary 2014-08-28, 15:36   #4838
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Zastanawiam się na machnięciem sobie jakiegoś kursu asystenckiego jeszcze i zostaniem asystentką zarządu/prezesa, to chyba spokojniejsza robota niż te które ostatnio miałam
Ja pracuję jako asystentka I faktycznie praca może słabo rozwijająca (choć dzięki temu współpracuję z wieloma działami), ale super spokojna, wychodzę o 16 i nie wracam do pracy do 8 rano dnia następnego
Stary 2014-08-28, 16:27   #4839
201604250957
Konto usunięte

Dziewczyny na przyszły tydzień zapowiadają jeszcze powrót ładnej pogody i nawet 30 stopni wiec może lato jeszcze wróci na trochę
Stary 2014-08-28, 16:39   #4840
Dotka90
Zakorzenienie

Rise,carbonarę nie,bo nie każdy lubi i będziemy czosnkiem walić

Zrobię chyba to tortellini w formie zapiekanki..

Kash, super z tą pogodą, my wczoraj obczajaliśmy na milionie portali prognozę długoterminową na 6.09 i wygląda na to,że będzie słonko i ciepło
W zależności od portalu, pokazywali od 21 do 28 stopni
Stary 2014-08-28, 17:25   #4841
Terha
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz znów mieszkam we Wrocławiu, nie mam z pracy Multisporta i nie mogę zmobilizować się, ceny karnetów to masakra. Ale kupię sobie od października (najpierw czekam na nową umowę w pracy, bo stara jeszcze miesiąc).

Aaaa..........To Ty też mieszkasz we Wrocławiu . Ja ze swojej strony mogę Ci polecić fitness i siłownię na ul. Tęczowej (nazwa podobna, ale nie będę podawać bo to reklama). Są tam bardzo tanie karnety. Bez ograniczeń kosztuje w roku akademickim 100 zł, a w wakacje i we wrześniu są jeszcze dodatkowe zniżki. Chodziłam tam ponad rok i byłam zadowolona. Miałam daleko (bo z 6 km) i brak bezpośredniego dojazdu mpk, ale za taką cenę moim zdaniem było warto. Wolałam to niż płacić 160 zł koło mojego domu. To dla mnie przegięcie. Teraz mam chwilową przerwę w zajęciach u nich, bo były wakacje. Niewykluczone że jak się nie zapiszemy z Tżtem na taniec towarzyski to znowu tam wrócę, bo w przeciwnym razie nie dam już rady nic nigdzie wcisnąć. Inna sprawa, że kusi mnie jeszcze tzw. jeździec (imitacja jazdy konnej). Niestety taki sprzęt jest tylko w jednym miejscu we Wrocławiu (ze 4 km ode mnie, oczywiście bez dojazdu mpk żeby nie było za prosto). Może kiedyś się skuszę .

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
No właśnie ja chcę, tylko muszę tego TŻa jakoś sformatować. Albo niech idzie ze mną albo niech nie marudzi, że zostaje sam w domu!

A to jest trudniejsze i samo zaczęcie
"sformatować"

Mój Tż też niestety nie może się od ponad roku zmobilizować do czegokolwiek w zakresie ruchu. Wcześniej chodzi na capoeirę, ale prowadzący mu nie pasował (zresztą sam styl też średnio). I głucha cisza w tym zakresie. Od wielkiego dzwonu pojeździ na rowerze. Nawet ciężko go wyciągnąć na spacer. Całymi dniami by siedział przy komputerze (najpierw 8 h w pracy, a potem hobbistycznie). Ehhhh.....;/

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

irenkaaa - może krucze ciasteczka ze słonecznikiem, dynią, czy czymś takim?

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:28   #4842
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Aaaa..........To Ty też mieszkasz we Wrocławiu . Ja ze swojej strony mogę Ci polecić fitness i siłownię na ul. Tęczowej (nazwa podobna, ale nie będę podawać bo to reklama). Są tam bardzo tanie karnety. Bez ograniczeń kosztuje w roku akademickim 100 zł, a w wakacje i we wrześniu są jeszcze dodatkowe zniżki. Chodziłam tam ponad rok i byłam zadowolona. Miałam daleko (bo z 6 km) i brak bezpośredniego dojazdu mpk, ale za taką cenę moim zdaniem było warto. Wolałam to niż płacić 160 zł koło mojego domu. To dla mnie przegięcie. Teraz mam chwilową przerwę w zajęciach u nich, bo były wakacje. Niewykluczone że jak się nie zapiszemy z Tżtem na taniec towarzyski to znowu tam wrócę, bo w przeciwnym razie nie dam już rady nic nigdzie wcisnąć. Inna sprawa, że kusi mnie jeszcze tzw. jeździec (imitacja jazdy konnej). Niestety taki sprzęt jest tylko w jednym miejscu we Wrocławiu (ze 4 km ode mnie, oczywiście bez dojazdu mpk żeby nie było za prosto). Może kiedyś się skuszę .

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

"sformatować"

Mój Tż też niestety nie może się od ponad roku zmobilizować do czegokolwiek w zakresie ruchu. Wcześniej chodzi na capoeirę, ale prowadzący mu nie pasował (zresztą sam styl też średnio). I głucha cisza w tym zakresie. Od wielkiego dzwonu pojeździ na rowerze. Nawet ciężko go wyciągnąć na spacer. Całymi dniami by siedział przy komputerze (najpierw 8 h w pracy, a potem hobbistycznie). Ehhhh.....;/

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

irenkaaa - może krucze ciasteczka ze słonecznikiem, dynią, czy czymś takim?
Bez ograniczeń ale całodniowy czy taki studencki do 16? Bo ja już nie studentka. Wstępnie myślę o siłowni koło mostów jagiellońskich (bo to koło mojej mamy i tam chodziłam zanim to zmieniło nazwę). Albo w Długołęce, bo mi to po drodze z pracy. W jednym open całodniowy mają po 99 zł przy umowie na rok w drugim chyba po 89 zl.
Stary 2014-08-28, 17:48   #4843
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Kash czytasz jeszcze bloga "zorganizowany dom" ? Dawno nic nowego się nie pojawiło, weszłam dzisiaj i zamarłam.
Straszne . Nie potrafię sobie wyobrazić straty kogoś bliskiego: rodziców, brata, czy Tżta. To byłby chyba najgorszy dzień w moim życiu.Już na samą myśl łezki mi się w oku kręcą. I wcale nie pomaga fakt, że w przypadku rodziców to raczej naturalna kolej rzeczy. I tak nie mogę sobie tego wyobrazić .

A jak już zeszliśmy na taki ciężki temat... boicie się śmierci? Ja się boję.Jak tylko przychodzą mi do głowy takie myśli, to odpycham je czym prędzej, bo mnie przerażają.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Bez ograniczeń ale całodniowy czy taki studencki do 16? Bo ja już nie studentka. Wstępnie myślę o siłowni koło mostów jagiellońskich (bo to koło mojej mamy i tam chodziłam zanim to zmieniło nazwę). Albo w Długołęce, bo mi to po drodze z pracy. W jednym open całodniowy mają po 99 zł przy umowie na rok w drugim chyba po 89 zl.
Odpisane

Stary 2014-08-28, 18:23   #4844
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Też zaczęłam wyciagać. Ostatnio było wielkie pranie całego pudła rajstop i ciepłych skarpetek. Przeprowadzkę przeleżały na strychu, to trzeba było doprowadzić do porządku.
Przeraża mnie tylko, ze ciągle wyciągam jesienne a jeszcze nic letniego nie schowałam...
Ja już z bólem serca schowałam, żegnajcie sandałki i espadrylki ale przypomniałam sobie przy okazji wywieszania, że mam kilka fajnych kurtek więc będzie w czym chodzić. Ilość okryć wierzchnich TŻta mnie przeraziła

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Ja pracuję jako asystentka I faktycznie praca może słabo rozwijająca (choć dzięki temu współpracuję z wieloma działami), ale super spokojna, wychodzę o 16 i nie wracam do pracy do 8 rano dnia następnego
Moje marzenie - pracować solidnie 8 godzin a później wieść spokojny żywot a nie dostawać wrzodów na żołądku ze stresu

Cytat:
Dziewczyny na przyszły tydzień zapowiadają jeszcze powrót ładnej pogody i nawet 30 stopni wiec może lato jeszcze wróci na trochę
Oby, oby! Dla mnie i tak już będzie za zimno na sandały, ale może jakiś top by jeszcze wskoczył... dzisiaj siedzę w tanktopie męża i wyglądam jak stuproncentowy hipster

Cytat:
"sformatować"

Mój Tż też niestety nie może się od ponad roku zmobilizować do czegokolwiek w zakresie ruchu. Wcześniej chodzi na capoeirę, ale prowadzący mu nie pasował (zresztą sam styl też średnio). I głucha cisza w tym zakresie. Od wielkiego dzwonu pojeździ na rowerze. Nawet ciężko go wyciągnąć na spacer. Całymi dniami by siedział przy komputerze (najpierw 8 h w pracy, a potem hobbistycznie). Ehhhh.....;/[COLOR="Silver"]
Musisz go pogonić! Mój ma czasami takie fazy, ale od kiedy minął rok jak chodzimy mniej-więcej regularnie to sam się rwie... a do komputera siada po

Cytat:
A jak już zeszliśmy na taki ciężki temat... boicie się śmierci? Ja się boję.Jak tylko przychodzą mi do głowy takie myśli, to odpycham je czym prędzej, bo mnie przerażają.
Ja byłam na 1 w życiu pogrzebie i ciężko to zniosłam, powiedziałam że nigdy więcej, masakra

Z bardziej przyjemnych rzeczy TŻ ma jutro wolne, więc zjemy sobie śniadanko razem. Właśnie robię bułki, o z tego przepisu:
http://bajkorada.blogspot.com/2014/0...ziarniste.html
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 18:41   #4845
irenkaaa
Zakorzenienie

Smaka na bułeczki robicie.
Terha. Tym razem zrobie jednak muffinki z migdałami. Ciekawe te ciasteczka.
Jeszcże nie jedna okazja bedzie zeby cos nowego wypróbować.

Sent from my iPad using Tapatalk
Ipad lubi robic błędy
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 18:53   #4846
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam na 1 w życiu pogrzebie i ciężko to zniosłam, powiedziałam że nigdy więcej, masakra
Ja już niestety byłam na kilku i też ciężko to zniosłam nawet jak nie była to moja rodzina. Raz nawet zostałam poproszona o zaśpiewanie czegoś na pogrzebie, ale odmówiłam. Nie miałabym siły wziąć się w garść. Potem na tej uroczystości i tak ryczałam jak bóbr. Zresztą co tu dużo mówić... Rozkleiłam się nawet na ślubie mojego brata i ledwo przeszło mi cokolwiek przez gardło . Na swoim pewnie też będę ryczeć (ze szczęścia oczywiście). Zawsze byłam empatyczna, ale od kilku lat zdecydowanie mi się to nasiliło.

Stary 2014-08-28, 19:00   #4847
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Wrzuciłam wam sukienkę do klubu

Załatwiliśmy tort - dół owoce leśne, środek kawa z wiśnią a góra czekoladowa, pokryty białą masą cukrową i ozdobami z kremu. Tylko Mama cały czas mówiła nam że ona wie gdzie kupić figurki i w ogóle nad nimi nie myślałam i nagle okazało się że ona chce żeby cukiernia je zrobiła więc walnęłam że chcę pandy w okularkach Co będziemy jeszcze odkręcać - wybierzemy jakieś z Pinteresta i zaniesiemy na wzór. Tort i tak robią w sobotę rano

Mamy też soki i cukierki do podziękowań

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 19:01   #4848
201604250957
Konto usunięte

Rise dla mnie też już za zimno na sandały bo poranki są bardzo chłodne, nawet jesli w ciagu dnia później jest ciepło, ale nie pogardziłabym jeszcze kilkoma słonecznymi dniami

Dotka no to pogoda Wam się szykuje na ślub elegancka widać zasłużyliście

Terha niczego na świecie tak się nie boję jak choroby i śmierci moich bliskich staram się o tym nie myśleć bo inaczej na bank wpadłabym w obłęd w lutym bardzo przeżyłam śmierć mojego Dziadka, mimo że miał ponad 80 lat i udane życie za sobą, po prostu do tej pory wydawało mi się że moja najbliższa rodzina czyli Dziadkowie, Rodzice i Rodzeństwo to jest coś co zawsze będzie bo przecież trwa w niezmienionym stanie od lat a tu nagle śmierć Dziadka i poczułam, że tak naprawdę nic w naszym życiu nie jest nam dane na zawsze, taki banał ale naprawdę mnie to uderzyło
Stary 2014-08-28, 20:45   #4849
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Multisport to super sprawa. Ja chodziłam na siłownię i basen, czasem na jakiś fitness (ale za zajęciami grupowymi to ja średnio przepadam).
Też bym chciała Multisporta. Póki co w firmie głucha cisza w tym temacie, ale.. jest nadzieja, że to się za jakiś czas zmieni.

Cytat:
Kash czytasz jeszcze bloga "zorganizowany dom" ? Dawno nic nowego się nie pojawiło, weszłam dzisiaj i zamarłam.
Cytat:
dawno nie zaglądałam, o mój Boże straszna tragedia, nie mogę powstrzymać łez
Cytat:
Siedzę z otwartą buzią i milionem myśli. Tak naprawdę moment wystarczy, żeby całe nasze życie zostało wywrócone do góry nogami...
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Powiem Wam, że ja to przeczytałam z tydzień temu i wpierw nie mogłam uwierzyć, jakbym jakieś opowiadanie czytała, aż musiałam przeczytać drugi raz i wtedy tak mi zaczęły łzy lecieć, że.. nie mogłam przestać. Ludzie mi zupełnie obcy, a wywarło to na mnie straszne wrażenie. Normalnie wpadłam w szloch chyba najbardziej z tego jaki drugi człowiek jest w obliczu takiej tragedii bezsilny i jak wiele może się zmienić w ciągu kilku godzin. Oczywiście najczarniejsze scenariusze miałam zaraz przed oczami i chyba z trzy dni chodziłam jeszcze struta i gdzieś mi to z tyłu głowy siedziało.

Cytat:
Dotka może lazanię? albo naleśniki faszerowane i zapiekane z żółtym serem, mogą być na styl meksykański albo jakieś z kurczakiem i warzywami?
Właśnie miałam proponować naleśniki. U nas by pewnie wystąpiły w towarzystwie szpinaku, chociaż wiem, że nie każdy lubi.

Cytat:
Ooo.. czyli mój bunt pt: "nie wyciągam jesiennych ciuchów" może się na coś zdać.

Cytat:
Swojej nie, ale najbliższych - TŻ, Mamy, straszliwie.
A najbardziej mnie przeraża własnie sytuacja jak powyżej - pozostanie 'samej' z małymi dziećmi.

Cytat:
Oby, oby! Dla mnie i tak już będzie za zimno na sandały, ale może jakiś top by jeszcze wskoczył... dzisiaj siedzę w tanktopie męża i wyglądam jak stuproncentowy hipster
Dla mnie też za zimno, chociaż.. widziałam dzisiaj taką aparatkę rano (było 10 stopni ).
Wczoraj to nawet w balerinach mi chłodno było i właśnie tak dywaguję jakie buty sobie kupić. Bo mam właśnie baleriny, czółenka, szpilki, a później już niestety kozaki (krótkie i długie), a nic po środku.

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Wrzuciłam wam sukienkę do klubu

Załatwiliśmy tort - dół owoce leśne, środek kawa z wiśnią a góra czekoladowa, pokryty białą masą cukrową i ozdobami z kremu. Tylko Mama cały czas mówiła nam że ona wie gdzie kupić figurki i w ogóle nad nimi nie myślałam i nagle okazało się że ona chce żeby cukiernia je zrobiła więc walnęłam że chcę pandy w okularkach Co będziemy jeszcze odkręcać - wybierzemy jakieś z Pinteresta i zaniesiemy na wzór. Tort i tak robią w sobotę rano

Mamy też soki i cukierki do podziękowań

Słońce dzisiaj wróciło i od razu odżyłam. Natomiast wczoraj to była jakaś masakra - cały dzień ziewanie, a wieczorem to byłam wręcz beton.

'U nas' trochę 'atrakcji' nie koniecznie pozytywnych, ale.. nic z czym sobie rady nie można dać, (prędzej czy później) więc jestem dobrych myśli.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 21:34   #4850
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Też bym chciała Multisporta. Póki co w firmie głucha cisza w tym temaci
Wczoraj to nawet w balerinach mi chłodno było i właśnie tak dywaguję jakie buty sobie kupić. Bo mam właśnie baleriny, czółenka, szpilki, a później już niestety kozaki (krótkie i długie), a nic po środku.
botki Kochana, potrzeba Ci botków! u mnie też się w takich przejściówkach dobrze sprawdzają zamszowe kozaki ale to wiadomo tylko na suchą pogodę
Stary 2014-08-28, 21:36   #4851
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
botki Kochana, potrzeba Ci botków! u mnie też się w takich przejściówkach dobrze sprawdzają zamszowe kozaki ale to wiadomo tylko na suchą pogodę
No własnie.. tylko na te deszcze, to coś nieprzemakalnego by się przydało.
Na botki popatrzę, ale myślałam jeszcze o krótkich.. kaloszach.

Stary 2014-08-28, 21:40   #4852
201604250957
Konto usunięte

hehe powiem Ci, że też wiosną myślałam intensywnie o kaloszach bo padało, padało i padało może jakbym trafiła jakieś fajne w niewysokiej cenie to bym się nawet skusiła bo szkoda mi trochę kasy na takie buty ale jednak w kryzysowych sytuacjach warto je mieć
Stary 2014-08-28, 22:18   #4853
Terha
Zakorzenienie

Do mnie moda kaloszowa zupełnie nie przemawia. Mi kalosze kojarzą się z dzieciństwem lub ... z wielkim błotem. A jak widzę kalosze z kokardkami to słabo mi się robi. Ale ja to w ogóle jestem inna, bo wiele podobnie "cudnych wynalazków" wywołuje u mnie niesmak - szpilki lakierki do dziurawych dzinsów, porządna marynarka z dzinsami, swetry w łaty, większość platform itp.

Edytowane przez Terha
Czas edycji: 2014-08-28 o 22:19
Stary 2014-08-28, 22:19   #4854
kamisha
Zakorzenienie

Ja od wrzesnia dostane katre multisport i bede na basen chodzic, swietna sprawa

W sobote robimy grilla urodzinowego dla Tż

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 22:24   #4855
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
No własnie.. tylko na te deszcze, to coś nieprzemakalnego by się przydało.
Na botki popatrzę, ale myślałam jeszcze o krótkich.. kaloszach.
Fajne są takie w stylu melisek z kokardkami Ale na przykład nie rozumiem szału na Huntersy które mają po prostu napis i od razu kalosze kosztują 500 zł

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 22:35   #4856
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Fajne są takie w stylu melisek z kokardkami Ale na przykład nie rozumiem szału na Huntersy które mają po prostu napis i od razu kalosze kosztują 500 zł
A to już w ogóle "insza inszość" .

Stary 2014-08-28, 22:47   #4857
ijaa
Zakorzenienie

Osobiście za kokardkami nie przepadam, buty (z resztą nie tylko) zazwyczaj wolę bez 'ozdobników'.
Hunterów również też nie ogarniam. Nie miałam ich nigdy na nogach, więc nie wiem czy jest w nich coś nadzwyczajnego, ale na chwilę obecną jak za kalosze, dla mnie taka cena to absurdalnie śmieszna.

Stary 2014-08-28, 23:45   #4858
Dotka90
Zakorzenienie

Jeeeezu, wysprzątaliśmy całą kuchnię od A do z, polowę rzeczy wywaliliśmy, bo wczoraj odkryłam w szafce.. mole. Dzisiaj się okazalo, że zalęgły się w orzechach Albo kupiliśmy orzechy już z molami, fujjjj. Chyba dłuuugo orzechów nie kupię. Ale ponoć to częste, bo teściowa też miała kiedyś mole w orzechach..
Stary 2014-08-29, 07:14   #4859
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Do mnie moda kaloszowa zupełnie nie przemawia. Mi kalosze kojarzą się z dzieciństwem lub ... z wielkim błotem. A jak widzę kalosze z kokardkami to słabo mi się robi. Ale ja to w ogóle jestem inna, bo wiele podobnie "cudnych wynalazków" wywołuje u mnie niesmak - szpilki lakierki do dziurawych dzinsów, porządna marynarka z dzinsami, swetry w łaty, większość platform itp.
a dla mnie jeśli chodzi o kalosze to nie przemawia moda lecz wygoda uważam, że są bardzo praktyczne i nie raz klęłam i narzekałam że ich nie mam jak w przemoczonych butach docierałam do pracy mody na huntery też nie ogarniam, ale chętnie bym nabyła zwykłe czarne np. takie: http://img.szafa.pl/ubrania/1/014476...thlon-nowe.jpg

kurcze Dziewczyny od wczoraj passa złych wiadomości, wczoraj ta historia z bloga a dziś dowiedziałam się, że 19letni syn koleżanki zmarł po ciężkiej walce z rakiem był już w ciężkim stanie i wiedzieliśmy wszyscy, że to kwestia dni ale i tak nie jest z tego tytułu łatwiej się z tym pogodzić ciężko mi, w takich chwilach żałuję że nie jestem wierząca bo może byłoby mi łatwiej...
Stary 2014-08-29, 07:49   #4860
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
w takich chwilach żałuję że nie jestem wierząca bo może byłoby mi łatwiej...
Też tak myślę.

Swoją drogą, to jest dopiero tragedia jak rodzice tracą dzieci... Jeszcze w takim wieku. . . ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości