|
|
#4831 | |
|
Komplikatorka
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Cytat:
Nowa firma to większe zarobki a reszta nie pewna tzn. jest więcej obowiązków, ale pewnie umowa na czas określony, socjalu też nie mają dobrego. Rozmawiałam z koleżanką która miała tam staż i podziękowałam im za ofertę.
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Co do bloga, to ja go przeglądałam czasem, przeczytałam notkę,masakra,aż się poryczałam,strasznie przykre
![]() Jeszcze co innego jak się dostaje telefon 'Twój mąż nie żyje',a co innego jak patrzysz na jego godzinną reanimację,wiedząc, że i tak nic mu już nie pomoże Rise,to do Daguni raczej było żeby powiedziała coś więcej ![]() Dziewczyny,jaki macie pomysł na danie na ciepło dla 7 dziewczyn? Mam w sobotę panieński,dziewczyny robią coś na słodko i przekąski, a ja na ciepło, bo to u mnie będzie Iwsza część wieczoru ![]() Na razie myślę nad: - chilli con carne - mięso,pomidory, kukurydza,fasola,papryka - zapiekanka makaronowa: tortellini,pieczarki, kurczak/szynka+ sos pomidorowy i ser żółty Coś innego? Ja dziś ostatni dzień w pracy, a potem dopiero 17.09 Leci mi jak nie wiem,już 14ta, a ja jeszcze nic konstruktywnego nie zrobiłam |
|
|
|
#4833 |
|
Komplikatorka
|
Dotka ja bym zrobiła jakąś zapiekankę właśnie. "sama" się robi w piekarniku, a w tym czasie Ty możesz ogarniać siebie/mieszkanie itp. Cannelloni z mięsem mielonym a drugi rodzaj ze szpinakiem też jest dobrym pomysłem
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam fajne łódeczki warzywne zapiekane gdzieś w necie. W domu odszukam przepis to Ci tu wkleję
|
|
|
|
|
#4835 |
|
Konto usunięte
|
Dagunia to w takim razie chyba dobrą decyzję podjęłaś
![]() Dotka może lazanię? albo naleśniki faszerowane i zapiekane z żółtym serem, mogą być na styl meksykański albo jakieś z kurczakiem i warzywami?
Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2014-08-28 o 14:19 |
|
|
|
#4836 |
|
Konto usunięte
|
Dotka carbonarę albo jakieś inne włoskie pyszności!
![]() Dziewczyny, zadzwonili z kolejnej firmy we wtorek idę, więc jednak ktoś się odzywa, to dobrze, bo miałam kryzys niepracującego pasożyta hehe Lecę sprzątać w garderobie, już się nie łudzę że będzie ciepło i wyciągam jesienne kurteczki...
|
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeraża mnie tylko, ze ciągle wyciągam jesienne a jeszcze nic letniego nie schowałam... |
|
|
|
|
#4838 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
I faktycznie praca może słabo rozwijająca (choć dzięki temu współpracuję z wieloma działami), ale super spokojna, wychodzę o 16 i nie wracam do pracy do 8 rano dnia następnego
|
|
|
#4839 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny na przyszły tydzień zapowiadają jeszcze powrót ładnej pogody i nawet 30 stopni
|
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Rise,carbonarę nie,bo nie każdy lubi i będziemy czosnkiem walić
![]() Zrobię chyba to tortellini w formie zapiekanki.. Kash, super z tą pogodą, my wczoraj obczajaliśmy na milionie portali prognozę długoterminową na 6.09 i wygląda na to,że będzie słonko i ciepło W zależności od portalu, pokazywali od 21 do 28 stopni |
|
|
|
#4841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa..........To Ty też mieszkasz we Wrocławiu . Ja ze swojej strony mogę Ci polecić fitness i siłownię na ul. Tęczowej (nazwa podobna, ale nie będę podawać bo to reklama). Są tam bardzo tanie karnety. Bez ograniczeń kosztuje w roku akademickim 100 zł, a w wakacje i we wrześniu są jeszcze dodatkowe zniżki. Chodziłam tam ponad rok i byłam zadowolona. Miałam daleko (bo z 6 km) i brak bezpośredniego dojazdu mpk, ale za taką cenę moim zdaniem było warto. Wolałam to niż płacić 160 zł koło mojego domu. To dla mnie przegięcie. Teraz mam chwilową przerwę w zajęciach u nich, bo były wakacje. Niewykluczone że jak się nie zapiszemy z Tżtem na taniec towarzyski to znowu tam wrócę, bo w przeciwnym razie nie dam już rady nic nigdzie wcisnąć. Inna sprawa, że kusi mnie jeszcze tzw. jeździec (imitacja jazdy konnej). Niestety taki sprzęt jest tylko w jednym miejscu we Wrocławiu (ze 4 km ode mnie, oczywiście bez dojazdu mpk żeby nie było za prosto ). Może kiedyś się skuszę .---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
Mój Tż też niestety nie może się od ponad roku zmobilizować do czegokolwiek w zakresie ruchu. Wcześniej chodzi na capoeirę, ale prowadzący mu nie pasował (zresztą sam styl też średnio). I głucha cisza w tym zakresie. Od wielkiego dzwonu pojeździ na rowerze. Nawet ciężko go wyciągnąć na spacer. Całymi dniami by siedział przy komputerze (najpierw 8 h w pracy, a potem hobbistycznie). Ehhhh.....;/ ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- irenkaaa - może krucze ciasteczka ze słonecznikiem, dynią, czy czymś takim?
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie potrafię sobie wyobrazić straty kogoś bliskiego: rodziców, brata, czy Tżta. To byłby chyba najgorszy dzień w moim życiu.Już na samą myśl łezki mi się w oku kręcą. I wcale nie pomaga fakt, że w przypadku rodziców to raczej naturalna kolej rzeczy. I tak nie mogę sobie tego wyobrazić .A jak już zeszliśmy na taki ciężki temat... boicie się śmierci? Ja się boję.Jak tylko przychodzą mi do głowy takie myśli, to odpycham je czym prędzej, bo mnie przerażają. ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
|
|
#4844 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z bardziej przyjemnych rzeczy TŻ ma jutro wolne, więc zjemy sobie śniadanko razem. Właśnie robię bułki, o z tego przepisu: http://bajkorada.blogspot.com/2014/0...ziarniste.html |
|||||
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Smaka na bułeczki robicie.
Terha. Tym razem zrobie jednak muffinki z migdałami. Ciekawe te ciasteczka. Jeszcże nie jedna okazja bedzie zeby cos nowego wypróbować. Sent from my iPad using Tapatalk Ipad lubi robic błędy
|
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Na swoim pewnie też będę ryczeć (ze szczęścia oczywiście ). Zawsze byłam empatyczna, ale od kilku lat zdecydowanie mi się to nasiliło.
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam wam sukienkę do klubu
Załatwiliśmy tort - dół owoce leśne, środek kawa z wiśnią a góra czekoladowa, pokryty białą masą cukrową i ozdobami z kremu. Tylko Mama cały czas mówiła nam że ona wie gdzie kupić figurki i w ogóle nad nimi nie myślałam i nagle okazało się że ona chce żeby cukiernia je zrobiła więc walnęłam że chcę pandy w okularkach ![]() Mamy też soki i cukierki do podziękowań |
|
|
|
#4848 |
|
Konto usunięte
|
Rise dla mnie też już za zimno na sandały bo poranki są bardzo chłodne, nawet jesli w ciagu dnia później jest ciepło, ale nie pogardziłabym jeszcze kilkoma słonecznymi dniami
![]() Dotka no to pogoda Wam się szykuje na ślub elegancka widać zasłużyliście ![]() Terha niczego na świecie tak się nie boję jak choroby i śmierci moich bliskich staram się o tym nie myśleć bo inaczej na bank wpadłabym w obłęd
|
|
|
|
#4849 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A najbardziej mnie przeraża własnie sytuacja jak powyżej - pozostanie 'samej' z małymi dziećmi. ![]() Cytat:
).Wczoraj to nawet w balerinach mi chłodno było i właśnie tak dywaguję jakie buty sobie kupić. Bo mam właśnie baleriny, czółenka, szpilki, a później już niestety kozaki (krótkie i długie), a nic po środku. ![]() Cytat:
Słońce dzisiaj wróciło i od razu odżyłam. Natomiast wczoraj to była jakaś masakra - cały dzień ziewanie, a wieczorem to byłam wręcz beton. 'U nas' trochę 'atrakcji' nie koniecznie pozytywnych, ale.. nic z czym sobie rady nie można dać, (prędzej czy później) więc jestem dobrych myśli.
|
|
|
#4850 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na botki popatrzę, ale myślałam jeszcze o krótkich.. kaloszach.
|
|
|
#4852 |
|
Konto usunięte
|
hehe powiem Ci, że też wiosną myślałam intensywnie o kaloszach bo padało, padało i padało
może jakbym trafiła jakieś fajne w niewysokiej cenie to bym się nawet skusiła bo szkoda mi trochę kasy na takie buty ale jednak w kryzysowych sytuacjach warto je mieć
|
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie moda kaloszowa zupełnie nie przemawia. Mi kalosze kojarzą się z dzieciństwem lub ... z wielkim błotem. A jak widzę kalosze z kokardkami to słabo mi się robi. Ale ja to w ogóle jestem inna, bo wiele podobnie "cudnych wynalazków" wywołuje u mnie niesmak - szpilki lakierki do dziurawych dzinsów, porządna marynarka z dzinsami, swetry w łaty, większość platform itp.
Kosmetyki, ubrania i dodatki Książki, filmy, CD, kasety Edytowane przez Terha Czas edycji: 2014-08-28 o 22:19 |
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od wrzesnia dostane katre multisport i bede na basen chodzic, swietna sprawa
![]() W sobote robimy grilla urodzinowego dla Tż ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na przykład nie rozumiem szału na Huntersy które mają po prostu napis i od razu kalosze kosztują 500 zł |
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Osobiście za kokardkami nie przepadam, buty (z resztą nie tylko) zazwyczaj wolę bez 'ozdobników'.
Hunterów również też nie ogarniam. Nie miałam ich nigdy na nogach, więc nie wiem czy jest w nich coś nadzwyczajnego, ale na chwilę obecną jak za kalosze, dla mnie taka cena to absurdalnie śmieszna.
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeeezu, wysprzątaliśmy całą kuchnię od A do z, polowę rzeczy wywaliliśmy, bo wczoraj odkryłam w szafce.. mole. Dzisiaj się okazalo, że zalęgły się w orzechach
Albo kupiliśmy orzechy już z molami, fujjjj. Chyba dłuuugo orzechów nie kupię. Ale ponoć to częste, bo teściowa też miała kiedyś mole w orzechach..
|
|
|
|
#4859 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kurcze Dziewczyny od wczoraj passa złych wiadomości, wczoraj ta historia z bloga a dziś dowiedziałam się, że 19letni syn koleżanki zmarł po ciężkiej walce z rakiem |
|
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą, to jest dopiero tragedia jak rodzice tracą dzieci... Jeszcze w takim wieku. . . ?
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

albo naleśniki faszerowane i zapiekane z żółtym serem, mogą być na styl meksykański albo jakieś z kurczakiem i warzywami?

we wtorek idę, więc jednak ktoś się odzywa, to dobrze, bo miałam kryzys niepracującego pasożyta hehe 

13.03.2008
.