Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-28, 16:45   #2251
sarah67
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Szklanka

ok rozumiem

Co do spania, to moja raz spi w dzien a raz w ogole, zalezy, jak nie chce to Jej nie zmuszam

Dzis mam imieninki i tylko Mama do mnie zadzwonila
mąż chory
smutno bo zawsze duzo osob do mnie dzwonilo, od meza zawsze super prezent, a ja jedyne o czym marze to chcialabym zeby corcia wreczyla mi kwiatka, czy laurkę ale o tym musialby tatus pomyslec

Przychodzę wczoraj po Nat do przedszkola a Ona szaleje na koniku bujanym, dostali w przedszkolu nowe zabawki, no i zakupiłam konika
i jeszcze matę wodną
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 16:54   #2252
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
u nas ostatnio masakra przy przebieraniu:/ w ogóle nie chce w pieluszce chodzić

Hania robi tak samo a jak sama się uderzy to pokazuje gdzie ma kuku albo ała i daje do wycałowania

kciuki!

zdrówka

włączam tvn24 a tam co? wojna?
wojna to juz jest dluugo i to w wielu krajach Byleby do nas nie doszlo...

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
a w ogóle stoczyła dzisiaj któraś z was bój w lidlu o soft shelle?
ja byłam, o 7 05 zabrakło miejsc na parkingu, w środku ludzie się chcieli pozabijać

i mnie to szczerze mówiąc smuci z tego względu, że to niedostatek ludzi do tego zmusza przecież. Mi smutno było bardzo, jak Pani 3 swoich dzieci próbowała poprzymierzać buty, no ale w tym ścisku tak średnio to wyszło i te dzieci do niej: mamusiu, ale jak nie znajdziemy tutaj to kupisz nam jakieś buty na zime inne?
kurde no
ale lidl od 8

I to jest jeden z wielu powodow przez ktore nie chce miec wiecej dzieci, boje sie, ze kiedys sama moglabym byc w takiej sytuacji w takiej w jakiej moja mama byla pare razy ;/

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:16   #2253
charlizz
Zadomowienie

W temacie drzemek to i ja się wypowiem u nas jest tak, że drzemka w dzień trwa 3h dopóki nie przestawili czasu, zasypiała między 19 a 20,jak zmienili czas i lato w pełni to i przed 22 zasypiała. Teraz jak się wcześniej sciemnia to i zaczyna się przestawiać i od kilku dni śpi już o 20.40.
Kolejna sprawa, że u nas też drzemka nie ma wpływu na zasypianie na noc. Kilka razy zdarzyło się, że nie spala w dzień i już myślałam że to koniec spania w dzień, bo Ola w odróżnieniu od Waszych dzieci w takich przypadkach nie słania się na nogach o tej powiedzmy 18 Ogólnie jest takim dzieckiem, że to ja reguluje tak naprawdę kiedy dziecko śpi - jeśli jej w dzień nie położe to wierzcie mi - ona się nie upomni o drzemkę i nie da poznać że jest zmęczona. W wyjątkowych sytuacjach i na noc jak jej nie położe to będzie tańczyć i rządzić do oporu
A rano wstajemy różnie - najwcześniej o 7, częściej po 8, zdarzy się i 9 ale spać zawsze chodzi o'stałych porach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 17:40   #2254
mala_19kw
Zakorzenienie

Hje-jeszcze w temacie aloesu,jeśli masz problemy z cerą to możesz tym sokiem smarować twarz. Podobno fajnie wycisza problemy skórne. Spróbuj nic nie zaszkodzi a jedynie pomóc może. To tyle jeszcze chciałam dodać

Ale Oskar dziś upierdliwy jest,nosz ! Na wszystko skrzeczy,jęczy,stęka i sapie
W ogóle jak coś chce wiedzieć to pokazuje paluchem i stęka przy tym ,często w gratisie wywalając jęzor. Wyjątkowo mnie to irytuje bo potrafi tak cały dzień. Już wolałabym usłyszeć tysiąc razy na dzień "co to?" niż słuchać stęków jakby kupsztala robił

Ma tablet taki zabawkowy dwujęzyczny (pol/ang) i jak włączy sobie na angielski to prawie wszystko potrafi powtórzyć :dog,cat,fish itd.,cyfry,litery a po polsku w ma ,nic nie powie.

Albo jak leci reklama wonga.com to powtarza com i zaciesza
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 18:06   #2255
LadyWhisper
Zakorzenienie

Heja

Dzisiaj mega zabiegany dzien, 4h po miescie z mlodym latalam, ale zalatwilam wszystko, zaswiadczenia do zlobka, kupilam mlodemu buty, no skutecznosc 100% jestem z siebie dumna

Propos drzemek, mlode wczoraj o 23 zasnelo dfzemke mial o 13, 1,5h, dzisiaj bez drzemki ale.....zero zmeczenia. Normalnie cyborg nie dziecko.

Dzisiaj zjadl tak

Dwie kromki z drzemem na sniadanir

Dwa banany jak po miescie chodzilismy

Na obiad pol torebki kaszy gryczanej z kurczakiem

Teraz pierozki z ciasta francuskiego z farszem z mielonego brokul i pieczarek

Przed spaniem jeszcze mleko Gdzie on to miesci?

Jutro do zlobka wsio zaniesc

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 18:23   #2256
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Boszzzz jestem na 101 stronie. U mnie ok ale rest o neta miałam.

Po kolei:
SILVER od 5 dni zero ćwiczeń ale jutro wracam do gry. Póki tz w domu to rano ulubione turbo a wieczorem bieganie. Jak na razie ruszył mi 1kg w dół także do końca września postawiłam sobie za cel zmienić kod z 8 na 7 z przodu- czyli potrzebuje -2kg.

BOKEH I SILVER foty na fb super- piękne mamy a o córciach to nie wspomnę .

LADY wypranie tapicerowanej powierzchni raczej napewno nie zneutralizuje zapachu moczu. Nie wiem jakim środkiem mieliście prana kanapę ale nawet pięknie i świeżo po pachnacy KARCHER nie poradzi sobie z tym . Polecam natomiast takie środki- jeszcze nas nie zawiodły : wygoogluj sobie neutralizatory -zapachow .pl - preparaty ONA

BLACK gratuluję ze tak się Wam układa. Szczególnie tego ze będziecie sami .. mi się to marzy ale raczej nam to nie "grozi" mieszkać samemu.

SYLWIA widzę ze u Ciebie zmiany. Trzymam kciuki aby było dobrze .:thumbup:

Ciężarówki zdrowia i buziaki.

HOPE my mieliśmy wesele w sali gimnastycznej w szkole -kiedyś wrzucałam Wam fotki.
Tak więc za sale wyszło niecałe 2 tys za wynajem.
Kucharki ok 1,5 tys
Orkiestra ponad 5 tys
Kamerzysta 1,8 tyś
Fotograf (mieliśmy sesje przed ślubna. Oraz po ślubną no i to co w dzień ślubu) 2200 zl
Dekoracja sali auta i Kościoła 1,8 tyś
I nie wiem czy coś jeszcze ale ogólnie koszt całkowity to jakieś 25 tys.

NADRABIAM DALEJ

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-08-28 o 18:25
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 18:37   #2257
s i l v e r
Zakorzenienie

Hejka

Nie było mnie znów cały dzień.
Tz w pracy więc pojechałam na cały dzień do mamy
Ale od jutra 3 dni mąż ma wolne więc fajnie sobie spędzimy te moje 3 ostatnie dni urlopu.

Ale mnie ucho boli okropnie chyba mnie przewiało

Widziałam że neti wróciła

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 19:05   #2258
sylwietta1988
Zakorzenienie

heloł odgruzowałam sie
Młode nie spało dzis ani minuty i cały dzien na piątym biegu skąd on siły bierze to ja nie mam pojecia w zwiazku z brakiem dzremki spi na noc od pół godziny bo "normalnie" to drzemka 2-3 godz w okolicach 14-15 a na noc idzie spac o 22 takze chyba wole dzisiejszy wariant
bylismy na szczepieniu- 12,3 kg i 86 cm, nie płakusiał i pięknie dał sie zbadac- dotąd niebadalny no dumna jestem

I wiecie co? Nasz owczarek po prostu opiekun dziecia jak superniania, na krok nie odchodzi Bartula, daje sobie robic wszystko co młodemu sie zamarzy. Bartulo siada na nim i chce jak na koniu jezdzic- ok, ciagnie go za uszy- ok, wkłada reke do pyska- ok,
NIC. Ale i tak pilnuje bo to jednak pies, chociaz megamądry

Sorki, ze tak tylko o mnie, ale chce wykorzystac wolny wieczór i polezec pachnac podczytuje w miare mozliwosci chcociaz nie jets łatwo bo piszecie oj piszecie

Aha, w temacie postów o mnie- nie linczujcie wiem co pisałam wczesniej, jak było, wiele osób z mojego otoczenia tez było w szoku, m. to nawet sie nie odzywa, jedynie tyle o ile. Ale widze jak M. opeikuje sie małym, wobec mnie tez zmiana- radykalna wrecz, takze mam nadzieje, ze idzie ku dobremu. Dziekuje za wysłuchanie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 19:20   #2259
Debrah
Zakorzenienie

Ami zasnęła o 19:30, ale drzemkę miała dziś 25 minut, odjechała mi na spacerze.

A ja w ramach "nie jem tyle słodyczy!" jem na kolację.. owsiankę z bananem, kakao i wiórkami kokosowymi, na krowim mleku , yhhh.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 19:36   #2260
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie, nie widze, na telefonie otwieralam, dodatkowo z rozbitym w drobny mak ekranem
A to wszystko wyjaśnia w takiej sytuacji mogłaś nie widzieć.

Jakieś cholerstwo mnie zaczyna znowu brać Po grillu potrzebowałam bomby witaminowej i dziś chyba znowu zachodzi taka potrzeba.

Sylwietta-jak relacje z teściami?

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Szklanka

ok rozumiem

Co do spania, to moja raz spi w dzien a raz w ogole, zalezy, jak nie chce to Jej nie zmuszam

mąż chory
smutno bo zawsze duzo osob do mnie dzwonilo, od meza zawsze super prezent, a ja jedyne o czym marze to chcialabym zeby corcia wreczyla mi kwiatka, czy laurkę ale o tym musialby tatus pomyslec

Przychodzę wczoraj po Nat do przedszkola a Ona szaleje na koniku bujanym, dostali w przedszkolu nowe zabawki, no i zakupiłam konika
i jeszcze matę wodną
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-08-28, 20:39   #2261
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
musiałaś z tą miną, wszystkie litościwie przemilczały

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
zdazylam przebrac K. i co, wlasnie cisnie uwielbiam to

u nas się to często zdarza. Najczęściej gdy tż jest z nią sam
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kurdę, coś mi weszło w nogę albo plecy, cholera wie, bo mnie boli jakby z tyłu "nad pośladkiem", a nie wiem źle spałam czy inna cholera. Mówię Ami, a ona podchodzi i mnie dmucha w nogę i całuje mojaaaa.

(bo ja ją zawsze dmucham i całuje jak ją coś boli wiadomo )
ale kochane
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
no ale u nas pora spania w miarę stała to 19 30-20 więc jak ona zaśnie o 18 i wstanie o 20 to co? to nie pójdzie spać o swojej stałej porze.
U nas tak samo. Dlatego najpóźniej na drzemkę kładę ją koło 13.
Śpi około 2 h. Jak czasem kładłam ją później to ZAWSZE balowała do nocy.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Kurczę
Nie dośc, że Zuzka ma już 2 tygodnie katar. 2 tygodnie temu gorączkowała przez 3 dni, to teraz znowu gorączka wróciła.

Tak się męczy biedna.
zdrówka!!!!!!!!!
Idźcie precz wstrętne choróbska!!
Cytat:
tak to przeczytalam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-28, 20:55   #2262
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dzis pada i Yae dzielnie z nuda walczy. Mamy dla Was kolejna propozycje zabawy: zjezdzalnie!
http://www.youtube.com/watch?v=xYmT9_bxZtc
super zabawa
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

Hania od wczoraj chodzi i baba baba. baba weszła na skajpa to Hania ręce rozłożyła i oć oć! potem chciała całować monitor
ojaaaaa
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

nareszcie słońce w końcu na spacer pójdziemy, to może się Filipowi coś poprawi, bo masakra jest rano zrobił awanturę podczas zmiany pieluchy, bo chciał sobie siusiaka wziąć, a jak się nie dało, to krzyczał na mnie żebym mu dała

Cytat:
Zaraz śmigam na spacer (tatę wezwałam do pomocy bo pogoda <3 ) i zajrzę potem do tesco na te wyprze może kupię Ami skarpetki jakieś fajne i bluzeczki bo wyrasta dziewczę.
co kupiłaś?
Cytat:
ja byłam, o 7 05 zabrakło miejsc na parkingu, w środku ludzie się chcieli pozabijać

i mnie to szczerze mówiąc smuci z tego względu, że to niedostatek ludzi do tego zmusza przecież. Mi smutno było bardzo, jak Pani 3 swoich dzieci próbowała poprzymierzać buty, no ale w tym ścisku tak średnio to wyszło i te dzieci do niej: mamusiu, ale jak nie znajdziemy tutaj to kupisz nam jakieś buty na zime inne?
kurde no
Słyszałam, co się działo w lidlu. Ja rozumiem, że ludzie nie mają pieniędzy i w ogóle ale po kiego kupują po kilka-kilkanaście kurtek/par butów itd. Kiedyś mój tż pojechał rano do lidla (akurat miały być crocsy), ludzie po 10 par brali, nie patrzyli nawet na rozmiar, tylko brali.
Cytat:
wstawilam wlasnie do piekarnika expresowe ciasto ze sliwkami mniam mniam
Ekspresowe? A przepis gdzie?
Cytat:

mąż chory

wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Ma tablet taki zabawkowy dwujęzyczny (pol/ang) i jak włączy sobie na angielski to prawie wszystko potrafi powtórzyć :dog,cat,fish itd.,cyfry,litery a po polsku w ma ,nic nie powie.

ale zdolniacha
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 20:56   #2263
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
mąż chory

i jeszcze matę wodną
WSZYSTKIEGO DOBREGO!
I zdrówka dla męża!
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Po kolei:
SILVER od 5 dni zero ćwiczeń ale jutro wracam do gry. Póki tz w domu to rano ulubione turbo a wieczorem bieganie. Jak na razie ruszył mi 1kg w dół także do końca września postawiłam sobie za cel zmienić kod z 8 na 7 z przodu- czyli potrzebuje -2kg.
Ja staram się ćwiczyć codziennie oprócz niedzieli. Ale dziś nie dałam rady. Po wczorajszym mam dziś takie zakwasy że ledwo chodzę. Do tego te ucho mnie boli i to przechodzi aż do głowy
Mam nadzieję że jutro mi przejdzie bo muszę zaliczyć ćwiczenia.
1 września będzie miesiąc jak tak systematycznie ćwiczę i tak nie bardzo widzę na razie różnicę w brzuchu ale mąż mi ostatnio powiedział że wyładniały mi nogi to znaczy zawsze były szczupłe a teraz powiedział, że nabrały super kształt
Ja chcę szczupły, płaski brzuch i talię osyyyyyyyyyyyyyy.. hm hm hm

Pisałyście o czekoladach. Ja oprócz tej milki oreo KOCHAM też Luxima Premium Czekolade Mleczna z rodzynkami w rumie i całymi orzechami laskowym z biedry próbowała któraś z Was? Jak nie to MUSICIE koniecznie ją kupić
o ta:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fffff.jpg (80,6 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-08-28 o 21:10
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 21:23   #2264
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

najlepszego!

Sylwus
- hejka!

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

Słyszałam, co się działo w lidlu. Ja rozumiem, że ludzie nie mają pieniędzy i w ogóle ale po kiego kupują po kilka-kilkanaście kurtek/par butów itd. Kiedyś mój tż pojechał rano do lidla (akurat miały być crocsy), ludzie po 10 par brali, nie patrzyli nawet na rozmiar, tylko brali.

Ekspresowe? A przepis gdzie?
nic szczegolnego, zwykle ciasto z owocami. wpisz w wyszukiwarce szybkie, proste ciasto z owocami i bedzie tego tysiac pincet do wyboru

juz tlumacze
sa to zapewnie wiejscy/malomiasteczkowi drobni sklepikarze albo tez tacy co to jezdza po " wiejskich rynkach pod chmurka" i sprzedaja te ubranka/buty/zabawki/ inne 3x drozej ale mimo wszystko dla ludzi i tak tanio bo nie maja porownania
u nas w poniedzialki sa takie rynki. przyjezdza zawsze taki koles co ma wieczne promocje - 2 pary spodenek za 10 zl, 3 reczniki za 15zl itd.
no i kiedys mial 2 pary trampek za 5 zl , ludzie sie rzucili ze łolabogarety (ja tez ) no ale malutko tego juz bylo. co sie okazalo? rano, rano, rano, byl pan XYZ ktory ma u nas wlasnie sklep obuwniczo-odziezowy + jexdzi po rynkach i kupil 30 par
niech sprzeda jedna pare za 8-10 zl, i tak tanio a jaki bedzie mial zysk!?

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-08-28 o 21:27
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 21:31   #2265
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
najlepszego!

Sylwus
- hejka!

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

nic szczegolnego, zwykle ciasto z owocami. wpisz w wyszukiwarce szybkie, proste ciasto z owocami i bedzie tego tysiac pincet do wyboru

juz tlumacze
sa to zapewnie wiejscy/malomiasteczkowi drobni sklepikarze albo tez tacy co to jezdza po " wiejskich rynkach pod chmurka" i sprzedaja te ubranka/buty/zabawki/ inne 3x drozej ale mimo wszystko dla ludzi i tak tanio bo nie maja porownania
u nas w poniedzialki sa takie rynki. przyjezdza zawsze taki koles co ma wieczne promocje - 2 pary spodenek za 10 zl, 3 reczniki za 15zl itd.
no i kiedys mial 2 pary trampek za 5 zl , ludzie sie rzucili ze łolabogarety (ja tez ) no ale malutko tego juz bylo. co sie okazalo? rano, rano, rano, byl pan XYZ ktory ma u nas wlasnie sklep obuwniczo-odziezowy + jexdzi po rynkach i kupil 30 par
niech sprzeda jedna pare za 8-10 zl, i tak tanio a jaki bedzie mial zysk!?
muszę poszukać w takim razie
pewno jest tak, jak mówisz ale kurczę trochę szkoda, że potem przychodzi taka mama z dzieckiem i naprawdę jej zależy, żeby kupić taniej a danego artykułu po prostu nie ma :/
Stary 2014-08-28, 21:40   #2266
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
muszę poszukać w takim razie
pewno jest tak, jak mówisz ale kurczę trochę szkoda, że potem przychodzi taka mama z dzieckiem i naprawdę jej zależy, żeby kupić taniej a danego artykułu po prostu nie ma :/
no niestety

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Szakira jest w ciazy!
zapewne nas podczytuje, pozazdroscila naszym ciezaroweczkom i mamy efekt

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 22:46   #2267
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hejka

Nie było mnie znów cały dzień.
Tz w pracy więc pojechałam na cały dzień do mamy
Ale od jutra 3 dni mąż ma wolne więc fajnie sobie spędzimy te moje 3 ostatnie dni urlopu.

Ale mnie ucho boli okropnie chyba mnie przewiało

Widziałam że neti wróciła
Milego wypoczynku w trojke I oby ucho przestalo bolec

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
heloł odgruzowałam sie
Młode nie spało dzis ani minuty i cały dzien na piątym biegu skąd on siły bierze to ja nie mam pojecia w zwiazku z brakiem dzremki spi na noc od pół godziny bo "normalnie" to drzemka 2-3 godz w okolicach 14-15 a na noc idzie spac o 22 takze chyba wole dzisiejszy wariant
bylismy na szczepieniu- 12,3 kg i 86 cm, nie płakusiał i pięknie dał sie zbadac- dotąd niebadalny no dumna jestem

I wiecie co? Nasz owczarek po prostu opiekun dziecia jak superniania, na krok nie odchodzi Bartula, daje sobie robic wszystko co młodemu sie zamarzy. Bartulo siada na nim i chce jak na koniu jezdzic- ok, ciagnie go za uszy- ok, wkłada reke do pyska- ok,
NIC. Ale i tak pilnuje bo to jednak pies, chociaz megamądry

Sorki, ze tak tylko o mnie, ale chce wykorzystac wolny wieczór i polezec pachnac podczytuje w miare mozliwosci chcociaz nie jets łatwo bo piszecie oj piszecie

Aha, w temacie postów o mnie- nie linczujcie wiem co pisałam wczesniej, jak było, wiele osób z mojego otoczenia tez było w szoku, m. to nawet sie nie odzywa, jedynie tyle o ile. Ale widze jak M. opeikuje sie małym, wobec mnie tez zmiana- radykalna wrecz, takze mam nadzieje, ze idzie ku dobremu. Dziekuje za wysłuchanie
Kciuki, zeby tak juz zostalo i brawa dla Bartula za wage i odwage

Cytat:

kurde no

Strasznie to smutne. Najgorsze, ze w UK gdzie zycie i zarobki na dosc wysokim poziomie, porzadne rzeczy mozna kupic na roznych promocjach duuzo taniej niz w Polse. Nawet w przeliczeniu na zlotowki wiekszosc rzeczy z sieciowek typu h&m taniej wychodzi w UK Masakra, naprawde

mala trzymaj sie cieplo, zeby Cie jednak nie rozlozylo! Zdrowka

Sarah najlepszego

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 00:00   #2268
nafiyqa
Zakorzenienie

Chcialam tylko powiedziec, ze jestem oburzona, bo sto lat temu wspominalam (chyba z LITTLE) o swojej milosci do Oreo, a nikt o tym nie pamieta :P
Dziekuje za uwage.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 06:31   #2269
nancykenator
Zakorzenienie

silver a masz geranium,dobrze dziala na bolace uszy. Milego urlopowania
Stary 2014-08-29, 08:17   #2270
LadyWhisper
Zakorzenienie

Neti, te preparaty ONA na sikach kocich testowalas tez???

Znowu nam.obsikala kanape Masakra.....

Stary 2014-08-29, 08:29   #2271
sylwietta1988
Zakorzenienie

Moje dziecko wstało o 9 13 godz snu i mam nadzieje, ze dzis tez mu sie tak zdarzy miłego dnia
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 08:35   #2272
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Zuzka ma dalej gorączkę.
W nocy 38,7. A teraz dalej 38. Masakra.
Popołudniu dopiero jedziemy do lekarza

I mnie też coś rozbiera. Miałam dziś 37,5.
Jeszcze dziś mam wizytę u gin.

Więc najpierw Zuzki lekarz, a potem gin. ehhhh
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 08:38   #2273
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Chcialam tylko powiedziec, ze jestem oburzona, bo sto lat temu wspominalam (chyba z LITTLE) o swojej milosci do Oreo, a nikt o tym nie pamieta :P
Dziekuje za uwage.

ja pamiętam ;p to niejako "przez ciebie" odkryłam tą czekoladę bo mi się przy kasie w biedrze przypomniało

Ania : nie sprawdzałam że jest taniej.. a tesco i f&f też np?
Stary 2014-08-29, 08:59   #2274
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Kot jak raz zaznaczy swoje miejsce to już będzie tam sikał-dopóki będzie to czuł.
Z tym koty są paskudne.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-08-29, 09:07   #2275
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za uwage.

ja nie widziałam nigdy tej czekolady. Przez Was ide dzis do biedronki...

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Strasznie to smutne. Najgorsze, ze w UK gdzie zycie i zarobki na dosc wysokim poziomie, porzadne rzeczy mozna kupic na roznych promocjach duuzo taniej niz w Polse. Nawet w przeliczeniu na zlotowki wiekszosc rzeczy z sieciowek typu h&m taniej wychodzi w UK Masakra, naprawde

:
o właśnie ! też mnie to wkurza
Stary 2014-08-29, 09:21   #2276
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie dobrze
Ale wykańczają mnie nocki, Zuzka marudzi, stęka i kręci się strasznie. Nie tyle ze nie jestem wyspana tylko taka ... ehh sama nie wiem, bez siły .
No dokładnie, to nie chodzi o niewyspanie tylko o to że ten sen przerywany...
Cytat:

kurde no
Ale czytałam artykuł i w większoście rzeczy te wykupywane sa przez handlarzy, biorąa po naście sztuk nie patrzą na rozmiary.
Ja raz tylko byłam świadkiem jak zimowe kurtki i kombinezony dziecięce. A potem taki szarak jak np ja (lubię tam dzieciece rzeczy kupować) dziwi się że takie cyrki są.
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
ale lidl od 8

I to jest jeden z wielu powodow przez ktore nie chce miec wiecej dzieci, boje sie, ze kiedys sama moglabym byc w takiej sytuacji w takiej w jakiej moja mama byla pare razy ;/
To jakaś skrajna sytuacja była. I nie we wszystkich lidlach takie sceny mają miejsce.
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ale Oskar dziś upierdliwy jest,nosz ! Na wszystko skrzeczy,jęczy,stęka i sapie
W ogóle jak coś chce wiedzieć to pokazuje paluchem i stęka przy tym ,często w gratisie wywalając jęzor. Wyjątkowo mnie to irytuje bo potrafi tak cały dzień. Już wolałabym usłyszeć tysiąc razy na dzień "co to?" niż słuchać stęków jakby kupsztala robił

To stękanie/skrzeczenie tez mnie dobija, do tego jeszcze tupie nogami.
Cytat:
Hej, oby tak już zostało na stałe.
Cytat:

No dokłądnie o tym pisałam wyżej i był o tym artykuł.
Cytat:

mala trzymaj sie cieplo, zeby Cie jednak nie rozlozylo! Zdrowka

Sarah najlepszego
No widze jak brat z UK przywiozi czasem ciuchy, normalnie z sieciówek za grosze.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:

Ty nie czujesz ale pewnie dalej czuje i dlatego sika, musicie kupić jakiś zapach-odstraszacz.
Cytat:
Moje dziecko wstało o 9 13 godz snu i mam nadzieje, ze dzis tez mu sie tak zdarzy miłego dnia
Nie grzesz, ja chyb atego nie dożyję.
Cytat:
Zuzka ma dalej gorączkę.
W nocy 38,7. A teraz dalej 38. Masakra.
Popołudniu dopiero jedziemy do lekarza

I mnie też coś rozbiera. Miałam dziś 37,5.
Jeszcze dziś mam wizytę u gin.

Więc najpierw Zuzki lekarz, a potem gin. ehhhh
Moja Oli to nie wiem czy nie będzie miała ospy. Mama tak mówi bo jej takie kropeczki na buźce wczoraj wyskoczyły, jak jeszcze gdzieś się pojawią to ide do lekarza.

Debrah jak się u Ciebie ta ospa zaczęła??
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 09:23   #2277
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
ja pamiętam ;p to niejako "przez ciebie" odkryłam tą czekoladę bo mi się przy kasie w biedrze przypomniało

Debrah, tego Ci nie powiem bo zazwyczaj porownujemy z kolezanka h&m bo obie tam sporo kupujemy i do tej pory prawie zawsze wychodzilo na korzysc UK. F&f nie ma chyba polskiej strony wiec ciezko bedzie sprawdzic. Chyba, ze interesuje Cie jakas konkretna rzecz?

Wyprzedaze sa za to nieporownywalne. Ostatnio w f&f kupilam dla Gabi kilka dwupakow pizamek (dlugi rekaw i dlugie spodnie) po funcie z £8!

I nie chodzi mi o chwalenie sie, bron Boze. Chodzi mi o to jakie niesprawiedliwe to jest

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 09:49   #2278
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Dziekuje za uwage.

Dokladnie! Widac jak nas czytaja ;/ FOCH

Cytat:

ja pierdziele Lady, nienawidze kotow moj tz tez, nie chcesz wiedziec jaka bylaby moja reakcja

Cytat:

Cytat:
Debrah, tego Ci nie powiem bo zazwyczaj porownujemy z kolezanka h&m bo obie tam sporo kupujemy i do tej pory prawie zawsze wychodzilo na korzysc UK. F&f nie ma chyba polskiej strony wiec ciezko bedzie sprawdzic. Chyba, ze interesuje Cie jakas konkretna rzecz?

Wyprzedaze sa za to nieporownywalne. Ostatnio w f&f kupilam dla Gabi kilka dwupakow pizamek (dlugi rekaw i dlugie spodnie) po funcie z £8!

I nie chodzi mi o chwalenie sie, bron Boze. Chodzi mi o to jakie niesprawiedliwe to jest
Albo 3 paki bodziakow za 3 funty lub zestawy legginsy + bluzka z promo z primarka za funta Jedyny powod dla ktorego moglabym zyc w uk to ceny odziezy i butow w stosunku do pensji:P

A co do F&F mozna zamawiac z angielskiej strony ( przekierowuje z polskiej) ale wysylka jest droga przeliczajac na zlotowki, 5 funtow niecale. Ania ile placisz orientacyjnie za paczuszki do Polski?

Bylam wczoraj w tesco (Elllmi ) iii kupilam tylko te jegginsy dla siebie i jegginsy dla malej za 11 zl ( zaraz foto w k.). I nic wiecej z odziezy. Dlaczego? Bo tego jest za duzo! Mi sie tam wszystko podoba i lazilam jak glupia po tych dzialach nie mogac sie zdecydowac co wziac. Juz bylam bliska wziecia wszystkiego, ale wtedy wyzerowalabym sobie konto i do wyplaty jedlibysmy najtanszy chleb z biedry i serki topione

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 09:50   #2279
LadyWhisper
Zakorzenienie

szwagierka mówi, że w uk im dziecko starsze tym mniej wydatków, a w Polsce na odwrót

bleeeeeeee nic mi się nie chce

Stary 2014-08-29, 10:13   #2280
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Rozumiem, ja myślałam tylko, że TA SAMA SIECIÓWKA W PL I UK ma TE SAME ceny ( regularne nie na wyprzy..) - o ja naiwna

Little: to dziwne, bo ja kupiłam tylko 2pak leginssów bo nic nie było co mnie rajcowało, mały wybór na wyprzedaży, nawet skarpetek nie kupiłam bo same róże;p
Podobało mi się dużo, ale to nie było z wyprzy i było mi szkoda $..
np spodnie floral <3

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Lady : nie chcę cię straszyć ale może być cięzko, żeby ona przestała sikać w to miejsce już...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości