Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-29, 10:38   #751
daszna
Zadomowienie

GG do daszna
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

klio: super!!! literki sa na allegro, od wyboru do koloru.

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 10:59   #752
Lilotka
Zakorzenienie

Kilo dla Córeczki, rośnie jak na drożdżach Oby jak najszybciej dobiła do 2 kg.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 11:00   #753
dariuska89
Raczkowanie

klio gratulacje dla maleństwa i mamusi!!!

Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm
dariuska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 11:04   #754
slomka
in the dark of night

Klio super, że Malutka rośnie!

poklaskałam i idę robić obiad
Stary 2014-08-29, 11:06   #755
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Wink Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Witam Mamuśki
Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Agnieszkakr, ja zwracam uwagę na to, że rodzimy "na zimę". Gondoli będziemy używać właśnie o tej porze roku i dla mnie jak największe obudowanie gondoli jest bardzo ważne. Wszelkie zagięcia, które można odgiąć w gondolce są dla mnie bardzo ważne, a wózek wybrany przez Ciebie takich nie ma. To mój najważniejszy mankament. Nie przyjrzałam się temu zdjęciu, ale to najważniejsze co zauważyłam. Ale każda z nas patrzy na co innego, więc Tobie może pasować. A to najważniejsze Kolor wózka najlepszy ! Efektowny granat
Co do wózka to masz sporo racji. Ale myślę, że na wszystko jest sposób. Mnie najbardziej przekonała do niego wielkość gondoli, sposób wykonania i jego masa w porównaniu do sposobu prowadzenia. Mój wózek będzie musiał sporo przejść, więc musi być wytrzymały. Kolor - ja się w nim po prostu zakochałam . Szwagierka mi go odmawiała ze względu na to, że wózek typowo męski. A ja nawet jakbym miała dziewczynkę to tego samego wyboru byśmy dokonali.

Mój małżonek wyjechał na nie wiem jak długo - niestety. Obiecał mi, że na poród wróci. Tylko czy Adaś będzie chciał czekać na Tatusia . W sumie nie pojechał zbyt daleko - 1500 km, więc jakby się coś działo to telefon i ma do mnie wracać. Jego szef wie, że tylko pod takim warunkiem jedzie do niego. W innym wypadku na pewno zrezygnowałby z wyjazdu.
Tak witam się w gronie słomianych wdów

Mam do Ciebie pytanie, pisałaś może coś wcześniej o karcie z lycamobile? Wybrałaś już pakiet?

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Byłam dziś u Gina zobili mi glukoze pobrali krew na cholestaze. Miałam też USG mały waży 2300 Prawie wszystko ok. Pomiary dobre. pępowina przepływy super serduszko, żołądek ... ale nerki są dwa razy większe niz powinny. Dostaliśmy skierowanie do specjalisty we Frankfurcie i czekamy do jutra na zrobienie terminu, bo termin zrobi mój lekarz. Ma rano do nas zadzwonić z informacja kiedy mamy jechać na to badanie.
Trochę sie boje o synka i w stresie czekam do wizyty u specjalisty.
Nie bedzie mnie teraz trochę, bo mniej czasu mam teraz, bo mąż miał wypadek i muszę sie nim opiekować.
Trzymam kciuki za synka i męża. Trzymaj sie mocno

Cytat:
Napisane przez Dimaa Pokaż wiadomość
Siuska za pozytywne myślenie! Musi być dobrze i nie ma innej opcji!

Siary też mam tylko kilka kropelek i tylko gdy odpowiednio sobie ścisnę. Nie przejmuję się tym za bardzo, liczę na to że laktacja rozkręci się po porodzie.

Czy Wasze dzieci też tak często mają czkawkę? Mój synek po parę razy dziennie. Aż mi go szkoda, że nie mogę mu jakoś pomóc.
Tak dość często ma czkawkę. I właśnie jak Twojego posta przeczytałam to się zaczęła

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
Witam się i ja

Agatkia kciuki za wizytę

A ja wstałam o 3.30 bo nie wiem jakim cudem laptop mi się załączył, a że wcześniej miałam włączony youtube bo oglądałam serie filmików z pawłem zawitkowskim to akurat załączył się filmik jak przewijać dziecko )))
I tak o 3.30 w nocy miałam lekcję.

Dziewczyny, czy wy też tak macie z Waszymi mężami ostatnio? mój mi tak działa na nerwy, że wytrzymać nie mogę, o co go nie poproszę to jest stwierdzenie "dobrze" i zostawia na później, nie wiem może ja przesadzam, że tak ze wszystkim się spinam no ale jego podejście mnie załamuje i non stop chodzę tylko na nie go wkurzona. A co najfajniejsze wszyscy go mają za złotą rączkę bo zawsze komuś pomoże, doradzi itd. Tylko ja nie mam z niego pożytku ;/ ehh
Lampkę naprawia już drugi miesiąc, szafy stwierdził że się nie da zrobić, a jak ostatnio był mój szwagier to zobaczył włożył jakąś karteczkę i co? działa już się nie rozsuwają drzwi... ehhh to sie wygadałam.

Jej fajnie mi tu z Wami, bo chociaż się wyżalić można

Miłego dnia wszystkim, i kciuki za wszystkie wizyty
Też mi działał ostatnio na nerwy, ale teraz po paru godzinach jego nieobecności chciałabym, żeby był ze mną.

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
Lilotka: powodzenia! wszystko bedzie dobrze

bry

jak czytam, ze macie po kilka pobudek, to ciesze sie, ze uda mi sie czasem wytrzymac cala noc i dopiero rano ide do lazienki. ale za to potem nie moge zasnac i wstaje z dobrych wiesci: dostalam sie do szkoly rodzenia (caly czas bylam na liscie oczekujacych) - zaczynam 12.
No to gratulacje za sr.

Cytat:
Napisane przez klio69 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
1860 wczoraj miałem debiut karmienia małej butelką dziś trzeci dzień bez sondy
mam pytanie, gdzie można kupić literki z imieniem dziecka do pokoju?

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Mam przeczucie, że we wtorek, gdy będzie miała swój miesiąc..przekroczy wagę 2kg
ładnie Ritka przybiera i gratuluję pierwszego karmienia. W dalszym ciągu trzymam mocne kciuki za postępy.

U mnie noc ciężka - non stop wycieczki toaletowe, a do tego zepsułam spłuczkę. Poszłam późno spać i wcześnie musiałam wstać, żeby tż - ta wyprawić w drogę. Strasznie się o niego boję. Najgorsza ta droga, bo jak jest już na miejscu to jestem o niego spokojna.
Stary 2014-08-29, 11:07   #756
farminka
Wtajemniczenie

Ja właśnie po ktg. Jeszcze tak dobrego zapisu nie miałam- tętno w normie, macica nie napięta, skurczy brak. Ale za bardzo się cieszyć nie mogę, bo dziecko baaaardzo nisko i grozi przerwaniem worka owodniowego. Tak więc mam pilnować czy się wody nie sacza, bo prawdopodobnie od odejścia wód zacznie się poród a nie od skurczy...
Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Purblanca mnie na uzywana nawet stac by nie bylo
Cudna jest. Az/sie nie moge doczekac jak maz ja roxlozy

Do tego jeszcze mamy to.
Super. Chciałabym żeby ktoś mi sprezentowal takie nosidelko. A hustawke moja córka skwitowala głośnym woooow, więc rekomendację od dziecka też masz
Cytat:
Cześć dziewczyny

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Mam przeczucie, że we wtorek, gdy będzie miała swój miesiąc..przekroczy wagę 2kg
To super. Tyle ważył mój Tomus na ostatnim usg. Jak przekroczy 2kg i będzie sama jadła to chyba do domku pojdziecie? Brawo
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 11:12   #757
poczwarkah
Rozeznanie

Dzięki za odpowiedzi w sprawie ZUS dziewczyny

Lilotka na pewno wszystko się unormuje, myśl na razie pozytywnie. Trzymamy tu wszyscy kciuki. Pozdrowienia dla męża!!!

Klio wszyscy tu chyba jesteśmy dumni z Rity, oby tak dalej! 2 kilogramy na miesięcznicę urodzin to by było coś!

A ja miałam dziś taki sen, że jak się przebudziłam to się śmiałam w głos!!!
We śnie wezwali mojego męża do szpitala, bo stwierdzili ze należy mu się jakaś ekstra terapia przeciwko powikłaniom cukrzycy. I elementem tej terapii miało być zadbanie o stopy. Kojarzyłam wcześniej że jest taki zabieg jak "fish spa" że się wkłada nogi do akwarium a malutkie rybki Cię obgryzają, ale w tym śnie w szpitalu była wersja hardkorowa tego zabiegu. Po pierwsze wykonywała go tylko jedna ryba, a nie wiele. Po drugie to był sum. Po trzecie to był sum w kształcie i wielkości człowieka!!! A jego działanie peelingujące polegało na tym, że leżał u stóp mojego męża i wielkim szorstkim jęzorem lizał mu podeszwy

Także piękny początek dnia miałam!

poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 11:42   #758
Katrina2000
Raczkowanie

Cytat:
Witam się i ja

Agatkia kciuki za wizytę

A ja wstałam o 3.30 bo nie wiem jakim cudem laptop mi się załączył, a że wcześniej miałam włączony youtube bo oglądałam serie filmików z pawłem zawitkowskim to akurat załączył się filmik jak przewijać dziecko )))
I tak o 3.30 w nocy miałam lekcję.

Dziewczyny, czy wy też tak macie z Waszymi mężami ostatnio? mój mi tak działa na nerwy, że wytrzymać nie mogę, o co go nie poproszę to jest stwierdzenie "dobrze" i zostawia na później, nie wiem może ja przesadzam, że tak ze wszystkim się spinam no ale jego podejście mnie załamuje i non stop chodzę tylko na nie go wkurzona. A co najfajniejsze wszyscy go mają za złotą rączkę bo zawsze komuś pomoże, doradzi itd. Tylko ja nie mam z niego pożytku ;/ ehh
Lampkę naprawia już drugi miesiąc, szafy stwierdził że się nie da zrobić, a jak ostatnio był mój szwagier to zobaczył włożył jakąś karteczkę i co? działa już się nie rozsuwają drzwi... ehhh to sie wygadałam.

Jej fajnie mi tu z Wami, bo chociaż się wyżalić można

Miłego dnia wszystkim, i kciuki za wszystkie wizyty
Mnie wczoraj wkurzył, bo kupiłam kilka cukierków na wagę w biedronce i zapytał czy przypadkiem nie za dużo jem słodyczy, dodam tylko, że zjadłam może 3 przez cały dzień.... wrrrr
Stary 2014-08-29, 12:03   #759
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Do przedwczoraj ciepła kąpiel i amol pomagały. Wczoraj już była masakra, na noc wziełam apap, ale średnio pomógł. Może to jednorazowe

A do leżaczka może kup jakiś spray przeciwgrzybiczny? Niegdy nie wiadmo od czego taki zapach.

U mnie noc średnia. Bolały mnie plecy i teraz mam jeszcze migrene na dodatek... Niech mnie ktoś w stan śpiączki do porodu wprowadzi
Jakieś masaże by się przydały...Albo może zmień pozycję do zasypiania. A jak bardzo boli to właśnie kładź się/siadaj, rób coś, co może chociaż trochę uśmierzyć ból..W śpiączkę Cię nie wprowadzę, bo nie wolno Maluszek ma rosnąć a Ty masz mu to umożliwiać Wytrzymasz, tylko znajdź dobre sposoby dla siebie, żeby chociaż trochę pomniejszyć ból

Idę zaraz szorować ten leżaczek, zobaczymy, jak zapach nie zniknie, kupię coś przeciwgrzybiczne

Klio, super, że Ritka ma się tak dobrze Dzielna jest i widać, że bardzo już chce wyjść do domku. Obstawiam, że w przyszłym tygodniu wychodzicie szczęśliwie ! I trzymam za to kciuki

Agnieszkakr, dokładnie, każda z nas patrzy na wózek swoim okiem i na to, co dla niej jest najważniejsze. Pasuje Ci- na wszystko znajdziesz sposób. A granat typowo męski Ja uważam że granaty, szarości, biele, beże, zielenie pasują do obu płci. Z resztą dziś się nie patrzy chyba na to, żeby pasował, tylko żeby było funkcjonalny i odpowiednio dobrany
No widzisz, to możemy sobie piątke przybić Mój też "nie wiadomo" kiedy. I to mnie wkurza. Także zobaczymy jak będzie.
Ale "fajnie", że nie będę sama, raźniej pomarudzić z tęsknoty wspólnie niż w samotności Masz już zakupy wszystkie porobione ?
Co do lycamobile, to kupiłam na razie pakiet minut za 20 zł- 300 minut. Jest też bardzo opłacalny pakiet 800 minut za 40 zł, jeśli macie możliwość dużo gadać...My nie mamy za bardzo, więc zrezygnowałam z tego dużego, bo pakiety trzeba wykorzystać w miesiąc.

Farminka, ktg piękne, gorzej z tą wizją sączących się wód Musisz się teraz porządnie obserwować, ale to już 36 tydzień, więc nie jest źle w razie czego

Poczwarkah
, padłam Miewam dziwne sny w ciąży, z resztą każda z nas miewa, ale obecnie Twój jest moim faworytem Sum wielkości człowieka, liżący podeszwy Twojego męża ? Sprawdź sennik ! Może coś oznacza A ja mam bujną wyobraźnię, i sobie od razu wyobraziłam taką sytuację

Idę myć leżaczek na dwór, piękna pogoda, pewnie moje psiaki będą usilnie chciały mi pomóc Dzwoniła kumpela, też w ciąży, chce wpaść na kawę się pożalić pewnie, miałam mieć dzień dla siebie, ale niech wpadnie, wiem co to znaczy mieć doła
A z pozytywnych jeszcze, to odebrałam dziś świadectwo i dyplom ukończenia egzaminu zawodowego ze szkoły policealnej. Na prawdę dobrze mi poszło. Kolejny dodatkowy papierek do sterty studyjnych. Po macierzyńskim niestety tracę pracę, więc każdy mi się przyda
Stary 2014-08-29, 12:09   #760
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi w sprawie ZUS dziewczyny

Lilotka na pewno wszystko się unormuje, myśl na razie pozytywnie. Trzymamy tu wszyscy kciuki. Pozdrowienia dla męża!!!

Klio wszyscy tu chyba jesteśmy dumni z Rity, oby tak dalej! 2 kilogramy na miesięcznicę urodzin to by było coś!

We śnie wezwali mojego męża do szpitala, bo stwierdzili ze należy mu się jakaś ekstra terapia przeciwko powikłaniom cukrzycy. I elementem tej terapii miało być zadbanie o stopy. Kojarzyłam wcześniej że jest taki zabieg jak "fish spa" że się wkłada nogi do akwarium a malutkie rybki Cię obgryzają, ale w tym śnie w szpitalu była wersja hardkorowa tego zabiegu. Po pierwsze wykonywała go tylko jedna ryba, a nie wiele. Po drugie to był sum. Po trzecie to był sum w kształcie i wielkości człowieka!!! A jego działanie peelingujące polegało na tym, że leżał u stóp mojego męża i wielkim szorstkim jęzorem lizał mu podeszwy

Się uśmiałam
Stary 2014-08-29, 12:58   #761
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ja właśnie po ktg. Jeszcze tak dobrego zapisu nie miałam- tętno w normie, macica nie napięta, skurczy brak. Ale za bardzo się cieszyć nie mogę, bo dziecko baaaardzo nisko i grozi przerwaniem worka owodniowego. Tak więc mam pilnować czy się wody nie sacza, bo prawdopodobnie od odejścia wód zacznie się poród a nie od skurczy...

Super. Chciałabym żeby ktoś mi sprezentowal takie nosidelko. A hustawke moja córka skwitowala głośnym woooow, więc rekomendację od dziecka też masz

To super. Tyle ważył mój Tomus na ostatnim usg. Jak przekroczy 2kg i będzie sama jadła to chyba do domku pojdziecie? Brawo
za ktg. Jeszcze przenosisz

Cytat:
Jakieś masaże by się przydały...Albo może zmień pozycję do zasypiania. A jak bardzo boli to właśnie kładź się/siadaj, rób coś, co może chociaż trochę uśmierzyć ból..W śpiączkę Cię nie wprowadzę, bo nie wolno Maluszek ma rosnąć a Ty masz mu to umożliwiać Wytrzymasz, tylko znajdź dobre sposoby dla siebie, żeby chociaż trochę pomniejszyć ból

Idę zaraz szorować ten leżaczek, zobaczymy, jak zapach nie zniknie, kupię coś przeciwgrzybiczne

Klio, super, że Ritka ma się tak dobrze Dzielna jest i widać, że bardzo już chce wyjść do domku. Obstawiam, że w przyszłym tygodniu wychodzicie szczęśliwie ! I trzymam za to kciuki

Agnieszkakr, dokładnie, każda z nas patrzy na wózek swoim okiem i na to, co dla niej jest najważniejsze. Pasuje Ci- na wszystko znajdziesz sposób. A granat typowo męski Ja uważam że granaty, szarości, biele, beże, zielenie pasują do obu płci. Z resztą dziś się nie patrzy chyba na to, żeby pasował, tylko żeby było funkcjonalny i odpowiednio dobrany
No widzisz, to możemy sobie piątke przybić Mój też "nie wiadomo" kiedy. I to mnie wkurza. Także zobaczymy jak będzie.
Ale "fajnie", że nie będę sama, raźniej pomarudzić z tęsknoty wspólnie niż w samotności Masz już zakupy wszystkie porobione ?
Co do lycamobile, to kupiłam na razie pakiet minut za 20 zł- 300 minut. Jest też bardzo opłacalny pakiet 800 minut za 40 zł, jeśli macie możliwość dużo gadać...My nie mamy za bardzo, więc zrezygnowałam z tego dużego, bo pakiety trzeba wykorzystać w miesiąc.

Farminka, ktg piękne, gorzej z tą wizją sączących się wód Musisz się teraz porządnie obserwować, ale to już 36 tydzień, więc nie jest źle w razie czego

Poczwarkah
, padłam Miewam dziwne sny w ciąży, z resztą każda z nas miewa, ale obecnie Twój jest moim faworytem Sum wielkości człowieka, liżący podeszwy Twojego męża ? Sprawdź sennik ! Może coś oznacza A ja mam bujną wyobraźnię, i sobie od razu wyobraziłam taką sytuację

Idę myć leżaczek na dwór, piękna pogoda, pewnie moje psiaki będą usilnie chciały mi pomóc Dzwoniła kumpela, też w ciąży, chce wpaść na kawę się pożalić pewnie, miałam mieć dzień dla siebie, ale niech wpadnie, wiem co to znaczy mieć doła
A z pozytywnych jeszcze, to odebrałam dziś świadectwo i dyplom ukończenia egzaminu zawodowego ze szkoły policealnej. Na prawdę dobrze mi poszło. Kolejny dodatkowy papierek do sterty studyjnych. Po macierzyńskim niestety tracę pracę, więc każdy mi się przyda
Ja będę spać, a dzieciak niech rośnie
Gratulacje kolejnego "papierka" Też mam ich trochę, może coś się kiedyś przyda

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 12:59   #762
Lunnas
Raczkowanie

Cytat:
Agatka kciuki za/wizyte.
Ja nie spie w sumie od 7.
Ogladam noworodki-walka o zycie. Takie bidusie ehhhhh

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

http://allegro.pl/fisher-price-husta...=1#tabsContent

Taka ta hustawka. Jest cudna ogladalam filmiki u kol. Jak jej mala w niej lezakowala.
Juz sie doczekac nie moge mojej Majuni...
Śliczna ta huśtawka

Klio Brawa dla malutkiej oby tak dalej

A ja się witam po wizycie waga znowu skoczyła od tamtego miesiąca o 3kg no a tetno Małego jest bardzo dobre

W ogóle strasznie się wystraszyłam bo położna zaczęła mnie się wypytywać od kiedy mam skurcze jak dotknęła mojego brzucha a ja nawet akurat w tym momencie ich nie czułam i później pani doktor stwierdziła że rzeczywiście mam twardy brzuch i że mam skurcze przepowiadające poród ale na razie nie mam się martwić bo szyjka się nie skraca.. no a za chwilę zaczęła wypytywać czy mam już wszystko do szpitala przygotowane i spakowane itd I zamiast wizytę kolejną tak jak mi położna już wpisała za miesiąc to przyspieszyła na za dwa tygodnie Po tym wszystkim wydaje mi się że jednak przed terminem urodzę
Stary 2014-08-29, 13:04   #763
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Cytat:
Niestety nie mam wszystkich zakupów zrobionych, ale te grubsze wydatki mam za sobą i z tego się cieszę. Mam mało ubranek, ale czekam jeszcze na paczkę od koleżanki, bo obiecała i dopiero wtedy dokończę zakupy. Wolałam, mimo sprzeciwów rodziny, kupić wózek i łóżeczko wcześniej razem z mężem, bo sama na pewno nie dałabym rady. A tak wszystko dzielnie czeka do godziny zero. A jak Twoja wyprawka się miewa?

Namówiłaś mnie na ten pakiet za 20 zł. Szkoda tylko, że skończyła się już ta promocja z nielimitowanymi rozmowami za granicę, ale i tak jest taniej
Stary 2014-08-29, 13:16   #764
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cześć

U mnie pierwszy raz od niepamiętam kiedy cala nocka przespana bez wstawania do wc, tylko na przekręcanie się budziłam ze 3 razy bo to boli jak cholera, ale zaraz zapadałam w sen

A z rana miła niespodzianka, bo myślalam, że już wypłata od Zusu pójdzie (i to niewiadomo kiedy), a przelał pracodawca i dostałam podwyżkę inflacyjną A myslałam, że mnie pominą z racji L4. Akurat będzie na koszule do karmienia.

Cytat:
Cześć dziewczyny

Dzielne dziewczyny! Cały czas jestem pełna podziwu dla Ciebie i małej I trzymam mocno za dalszą walkę

Cytat:
Dziewczyny, chyba zaraz mu pokaże wasze wpisy i niech zobaczy jakich macie dobrych mężów ))
Mój się troszczy tylko wtedy jak mam gdzieś jechać. Oczywiście nie pozwala i zawozi mnie, bo obawia się teraz o moją koncentrację za kierownicą ...
Ehh, nie się lepiej obawia o moje nerwy i nie doprowadza mnie do takiego stanu !!

dokładnie

To w poniedziałek wszystkie będziemy 3mać kciuki

Klio brawa dla Ritki - zuch dziewczynka ))
Mojego mi ostatnio chyba podmienili, samochód zorganizował, zakupy zaplanował dla małej, nawet chce robić przeciery z jabłek w niedzielę....jeszcze by fajnie było jakby sypialnię nam odmalował, ale już sama nie jestem do tego przekonana, jednak wygoda moja w nocy jest ważna i ciężko mi będzie przekimać się gdzieś indziej. Także chyba przełożymy to na "po".
Każdy się troszczy na swój sposób, może jeszcze nie poczuł tej adrenaliny, że już tylko chwilka.

Cytat:
Mam takie pytanie do dziewczyn na zwolnieniach. Ile razy dostałyście pensję od pracodawcy zanim zaczął ją ZUS wypłacać? Ja mam zwolnienie od pierwszego tygodnia lipca. Pensję dostaję zawsze między 22 a 25 dniem miesiąca. W lipcu dostałam normalnie wypłatę. A teraz w sierpniu nie dość że dostałam od pracodawcy a nie od ZUS to jeszcze o 150 zł wyższą
Nie wiecie o co chodzi?
Ja byłam przekonana, że teraz już płaci ZUS, ale dostalam od pracodawcy, na zwolnieniu jestem od 9 lipca, teraz było to moje drugie zwolnienie. Nie powiem, że mnie to cieszy, bo przynajmniej nie musimy czekać na kase

Cytat:
Dobry wieczór

Lilotka kciuki za małego.

A ja mega happy byłam u kol. Co mi pozyczyla/tyle rzeczy.
W/hustawce jestem zakochana mamy tez podgrzewacz, lampke, z melodyjkami i wyswietlaczem w jednym na lozeczko. Otulacz, bucikow tyle ze szok. Nosidelko do noszenia/dzidzi. Termoopakowanie.
Ile oszczednosci i wogóle.
Jutro sie pochwale

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Dima mnie tez denerwuje czkawka u Majki, ze ja tam poniewiera bidusie.
Ale super! Zazdroszczę ogromnie!

Możecie mi laski jakiś bujaczek polecić? Bo czytam opinie i sama nie wiem co kupić

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj wkurzył, bo kupiłam kilka cukierków na wagę w biedronce i zapytał czy przypadkiem nie za dużo jem słodyczy, dodam tylko, że zjadłam może 3 przez cały dzień.... wrrrr

na męża! Ciekawe co by na mnie powiedział! 2 pączki z budyniem i 2 kawałki ciasta
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 13:58   #765
nowa8686
Zakorzenienie

Klio brawa dla malutkiej.

Farminka super, ze tak u Ciebie dobrze

A my bylismy na szybkich zakupkach. Kupilam klapki pod prysznic i koszule do karmienia za 25 zl bardzo fajna.

Coffe jak pracodawca zatrudnia ponad 20 osob to on wyplaca chorobowe.

Lunnas witaj. Ty masz /36 tydz i masz skurcze to juz bliziutko do donoszonej. A my dopiero wczoraj zaczety 33 i w tamtym tyg szpital byl przez to i do tego malutka nisko.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 14:11   #766
Lunnas
Raczkowanie

Cytat:

A my bylismy na szybkich zakupkach. Kupilam klapki pod prysznic i koszule do karmienia za 25 zl bardzo fajna.

Lunnas witaj. Ty masz /36 tydz i masz skurcze to juz bliziutko do donoszonej. A my dopiero wczoraj zaczety 33 i w tamtym tyg szpital byl przez to i do tego malutka nisko.
ojej no to się trzymajcie ja nie jestem na bierząco przez ten wyjazd cały i niewiem co się niestety działo u was .. Ja właśnie się cieszę bo te parę dni do donoszonej jakoś wytrzymam
Stary 2014-08-29, 14:23   #767
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lunnas Pokaż wiadomość
ojej no to się trzymajcie ja nie jestem na bierząco przez ten wyjazd cały i niewiem co się niestety działo u was .. Ja właśnie się cieszę bo te parę dni do donoszonej jakoś wytrzymam
Lunnas, a ile dzieciątko waży?

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 14:36   #768
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:

Przez cały czas trwania L4? Nie wiedziałam nawet, ale ja nigdy wcześniej na chorobowym nie byłam dłużej niż parę dni, a w tej firmie odkąd pracuję wcale, więc nie jestem obeznana z przepisami. Gdzieś mi się rzucilo, że po tych 30paru dniach ZUS i myslałam, że to ogólna zasada.

Trzymajcie się bidulinki z tymi skurczami! Zaciskamy nogi jeszcze parę tygodni!
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 14:39   #769
Lunnas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Lunnas, a ile dzieciątko waży?
na ostatnim USG czyli miesiąc temu ważył 2110
Stary 2014-08-29, 14:51   #770
farminka
Wtajemniczenie

mortisha oj biorąc pod uwagę, że ja już z rozwarciem chodze to bardzo małe szanse na przenoszenie mam
Lunnas to juz słuszna wagę ma Twój maluch, chyba z tych większych będzie. Chciałabym żeby Tomek też tak teraz szybko rósł żeby dobił chociaż do 2500g...

Ja właśnie leże na balkonie i korzystamy z ostatnich słonecznych dni

Edytowane przez farminka
Czas edycji: 2014-08-29 o 14:52 Powód: slownik robi mi numery :/
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 15:28   #771
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
mortisha oj biorąc pod uwagę, że ja już z rozwarciem chodze to bardzo małe szanse na przenoszenie mam
Lunnas to juz słuszna wagę ma Twój maluch, chyba z tych większych będzie. Chciałabym żeby Tomek też tak teraz szybko rósł żeby dobił chociaż do 2500g...

Ja właśnie leże na balkonie i korzystamy z ostatnich słonecznych dni

Farminka
, bądź dobrej myśli. Najważniejsze, żeby do 38 tygodnia dotrwać, a nawet jeśli nie- to już całkiem przyzwoity czas na rodzenie. Na pociechę tylko powiem, że ja w poprzedniej ciąży chodziłam ostatnie 4 tygodnie z rozwarciem, i to wcale nie jakimś małym.

Stary 2014-08-29, 15:49   #772
klio69
Raczkowanie

Teoretycznie jak mała będzie miała 2kg to powinna wyjść z inkubatora..nie wiem czy jej praca jelit na to pozwoli i jak z odstawianiem kroplówki, która dokarmia ją witaminkami dożylnie. Powolutku do przodu...
klio69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 16:35   #773
Dimaa
Raczkowanie

Klio, brawo dla coraz wiekszej Ritki dzielne z Was dziewczyny! Mam nadzieje, ze juz niedlugo bedziecie w domu.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-08-29, 17:06   #774
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
Teoretycznie jak mała będzie miała 2kg to powinna wyjść z inkubatora..nie wiem czy jej praca jelit na to pozwoli i jak z odstawianiem kroplówki, która dokarmia ją witaminkami dożylnie. Powolutku do przodu...
Boziu jak czytam o Ritce to sobie ją wyobrażam, taką małą słodzinkę

Ja dziś poszalałam, sernik na zimno, pranie prasowanie, posprzatany pokój, zmieniona pościel, zakupy no szał teraz odpoczywając czekam na męża, jeszcze mu muszę pizzę zrobić bo sobie pan zażyczył

Jutro na 9 rano jadę do szpitala na to ktg... któraś pytała dlaczego usg na lewym boku mi robił. Bo leżac na plecach słabło mu tętno a na boku już było w porządku, nie wiem czemu tak się działo, jedziemy to sprawdzić, co prawda to ponad 30km, ale dla Miłka wszystko jestem dobrej myśli
Stary 2014-08-29, 17:15   #775
gosiakk23
Rozeznanie

A ja sie ogarnęłam i jedziemy z Tż i ze znajomymi na pyszne jedzonko Miłego wieczorrku życze Wam Kochaniutkie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Noc nie przespana, miałam głupie sny...
W pon. mam termin we Frankfurcie na badanie tych nerek.
Trzymam bardzo mocno kciuki za poniedziałek
Cytat:
Purblanca mnie na uzywana nawet stac by nie bylo
Cudna jest. Az/sie nie moge doczekac jak maz ja roxlozy

Do tego jeszcze mamy to.
Piękna huśtawka widziałam taką a buciki śliczności Super że masz takich przyjaciół
Cytat:
Cześć dziewczyny

Ojjejj jak rosnie Kochana A literki kupowałam na allegro w zakładce pokój dziecięcy>dekoracje i ozdoby pełno tego jest na pewno coś wybierzesz
Cytat:

właśnie sobie to wyobraziłam
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 17:48   #776
dariuska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie to samo aż nie mogę sie zdjęcia doczekać niuni
I kciuki za jutro

klio a jak ty się czujesz, jak laktacja? Kiedy pochwalisz się naszą forumkową kruszynką?

gosiakk23 smacznego i udanego wieczorku

farminka cieszę się z poprawy i korzystaj z pogody bo już niedługo jesień a wraz z jesienią nasze brzuszki opustoszeją

Lunnas och ależ tobie już bliziutko do końca!!! JAk się nastawiasz jeśli o poród chodzi?

nowa a nie macie problemów ze wstawaniem rano do przedszkola?

Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm
dariuska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 18:11   #777
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
za ktg. Jeszcze przenosisz

Ja będę spać, a dzieciak niech rośnie
Gratulacje kolejnego "papierka" Też mam ich trochę, może coś się kiedyś przyda
A kto będzie Cię karmił, żeby rósł ?

No ja pracuję w zawodzie ale muszę szukać pracy, mam nadzieję, że też w zawodzie, więc może im więcej tym lepiej

Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Niestety nie mam wszystkich zakupów zrobionych, ale te grubsze wydatki mam za sobą i z tego się cieszę. Mam mało ubranek, ale czekam jeszcze na paczkę od koleżanki, bo obiecała i dopiero wtedy dokończę zakupy. Wolałam, mimo sprzeciwów rodziny, kupić wózek i łóżeczko wcześniej razem z mężem, bo sama na pewno nie dałabym rady. A tak wszystko dzielnie czeka do godziny zero. A jak Twoja wyprawka się miewa?

Namówiłaś mnie na ten pakiet za 20 zł. Szkoda tylko, że skończyła się już ta promocja z nielimitowanymi rozmowami za granicę, ale i tak jest taniej
Ja w sumie poza ciuszkami (głównie od kogoś), pościelką którą zareklamowała Gosia i 4-pakiem chusteczek nawilżających nie mam nic. Czekam na pieniądze od tżta, które ma mieć dopiero koło 15 września. I wtedy chcę pojechać z rodzicami do hurtowni do Gdyni albo Gdańska i tam zaopatrzyć się w większość rzeczy, czaję się też na zamówienie z Gemini, ale jakoś nie mam weny. Robię błąd, bo mam pessar założony, różnie może być, ale mam nadzieję, że doczekam do końca. Także jesteś lepsza ode mnie ! Ale ja na razie nie mam za co zrobić zakupów. Z wypłaty wiadomo, bieżące życie itp...Mam tysiaka odłożonego, bo drugi tysiak poszedł na meble. Ale z tysiakiem nie chcę jechać, bo samo łóżeczko 400 to co wybrałam

No pakiet się opłaca, raz na jakiś czas 20 zł się wyda i można gadać

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość

Ja dziś poszalałam, sernik na zimno, pranie prasowanie, posprzatany pokój, zmieniona pościel, zakupy no szał teraz odpoczywając czekam na męża, jeszcze mu muszę pizzę zrobić bo sobie pan zażyczył

Jutro na 9 rano jadę do szpitala na to ktg... któraś pytała dlaczego usg na lewym boku mi robił. Bo leżac na plecach słabło mu tętno a na boku już było w porządku, nie wiem czemu tak się działo, jedziemy to sprawdzić, co prawda to ponad 30km, ale dla Miłka wszystko jestem dobrej myśli
Ja pytałam Bo lubię spać na prawym i się zastanawiam, czy to nie jest jakieś groźne. Na plecach mi niewygodnie, mam wrażenie, że mi brzuch miażdży kręgosłup
Ależ mąż ma z Tobą dobrze ! Ja nie mam komu dogadzać

Ja też dziś wyprałam leżaczek, poschodziły plamy i zapach stęchlizny I wózek od bratowej też poczyściłam, ale po 3 latach jest pordzewiały, więc i tak chcę swój nowy, a ten będzie jak znalazł na spacery po okolicy- mieszkam przy polu
Stary 2014-08-29, 19:04   #778
Agatkia
Zadomowienie

Melduję się po wizycie

Trzymanie kciuków w Waszym wykonaniu jest bardzo efektywne- wszystko w porządeczku! Moje twardnienia na szczęście nie zwiastują szybszego porodu- szyjka jeszcze uformowana, zamknięta. Mały jeszcze dość wysoko- co mnie totalnie zaskoczyło, bo ja mam czasem wrażenie, że mi dosłownie zaraz wyleci i że gmera mi tam bardzo nisko.

Jedyne co, to żelazo spadło mi na łeb na szyję, mam braćdwa razy dziennie Tardyferon. Bierze któraś?

Adaśko trochę przystopował z wagą, waży 2, 5 kg
Nawet lekarz powdziwiał mój brzuch, i mówił, że bardzo jest spiczasty .

Która ogarnie mi prasowanie i pranie, bo jestem od kilku dni totalnym nieogarem w temacie?

Stary 2014-08-29, 19:08   #779
nowa8686
Zakorzenienie

Agatka ja zazywam to zelazo. Gratko za wizyte.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 19:26   #780
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Agatka ja zazywam to zelazo. Gratko za wizyte.
A bierzesz je na godzinę przed posiłkiem? tak przeczytałam w ulotce?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości