|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
klio: super!!!
|
#753 |
|
Raczkowanie
|
klio gratulacje dla maleństwa i mamusi!!!
|
#754 |
|
in the dark of night
|
Klio
super, że Malutka rośnie! poklaskałam i idę robić obiad
|
|
#755 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam Mamuśki
Cytat:
Mój małżonek wyjechał na nie wiem jak długo - niestety. Obiecał mi, że na poród wróci. Tylko czy Adaś będzie chciał czekać na Tatusia . W sumie nie pojechał zbyt daleko - 1500 km, więc jakby się coś działo to telefon i ma do mnie wracać. Jego szef wie, że tylko pod takim warunkiem jedzie do niego. W innym wypadku na pewno zrezygnowałby z wyjazdu.Tak witam się w gronie słomianych wdów Mam do Ciebie pytanie, pisałaś może coś wcześniej o karcie z lycamobile? Wybrałaś już pakiet? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie noc ciężka - non stop wycieczki toaletowe, a do tego zepsułam spłuczkę. Poszłam późno spać i wcześnie musiałam wstać, żeby tż - ta wyprawić w drogę. Strasznie się o niego boję. Najgorsza ta droga, bo jak jest już na miejscu to jestem o niego spokojna.
|
|
#756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie po ktg. Jeszcze tak dobrego zapisu nie miałam- tętno w normie, macica nie napięta, skurczy brak. Ale za bardzo się cieszyć nie mogę, bo dziecko baaaardzo nisko i grozi przerwaniem worka owodniowego. Tak więc mam pilnować czy się wody nie sacza, bo prawdopodobnie od odejścia wód zacznie się poród a nie od skurczy...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi w sprawie ZUS dziewczyny
Lilotka na pewno wszystko się unormuje, myśl na razie pozytywnie. Trzymamy tu wszyscy kciuki. Pozdrowienia dla męża!!! ![]() Klio wszyscy tu chyba jesteśmy dumni z Rity, oby tak dalej! 2 kilogramy na miesięcznicę urodzin to by było coś! ![]() A ja miałam dziś taki sen, że jak się przebudziłam to się śmiałam w głos!!! ![]() We śnie wezwali mojego męża do szpitala, bo stwierdzili ze należy mu się jakaś ekstra terapia przeciwko powikłaniom cukrzycy. I elementem tej terapii miało być zadbanie o stopy. Kojarzyłam wcześniej że jest taki zabieg jak "fish spa" że się wkłada nogi do akwarium a malutkie rybki Cię obgryzają, ale w tym śnie w szpitalu była wersja hardkorowa tego zabiegu. Po pierwsze wykonywała go tylko jedna ryba, a nie wiele. Po drugie to był sum. Po trzecie to był sum w kształcie i wielkości człowieka!!! Także piękny początek dnia miałam!
|
|
|
|
#758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maluszek ma rosnąć a Ty masz mu to umożliwiać Wytrzymasz, tylko znajdź dobre sposoby dla siebie, żeby chociaż trochę pomniejszyć ból Idę zaraz szorować ten leżaczek, zobaczymy, jak zapach nie zniknie, kupię coś przeciwgrzybiczne ![]() Klio, super, że Ritka ma się tak dobrze Dzielna jest i widać, że bardzo już chce wyjść do domku. Obstawiam, że w przyszłym tygodniu wychodzicie szczęśliwie ! I trzymam za to kciuki ![]() Agnieszkakr, dokładnie, każda z nas patrzy na wózek swoim okiem i na to, co dla niej jest najważniejsze. Pasuje Ci- na wszystko znajdziesz sposób. A granat typowo męski Ja uważam że granaty, szarości, biele, beże, zielenie pasują do obu płci. Z resztą dziś się nie patrzy chyba na to, żeby pasował, tylko żeby było funkcjonalny i odpowiednio dobrany No widzisz, to możemy sobie piątke przybić Mój też "nie wiadomo" kiedy. I to mnie wkurza. Także zobaczymy jak będzie. Ale "fajnie", że nie będę sama, raźniej pomarudzić z tęsknoty wspólnie niż w samotności Masz już zakupy wszystkie porobione ?Co do lycamobile, to kupiłam na razie pakiet minut za 20 zł- 300 minut. Jest też bardzo opłacalny pakiet 800 minut za 40 zł, jeśli macie możliwość dużo gadać...My nie mamy za bardzo, więc zrezygnowałam z tego dużego, bo pakiety trzeba wykorzystać w miesiąc. Farminka, ktg piękne, gorzej z tą wizją sączących się wód Musisz się teraz porządnie obserwować, ale to już 36 tydzień, więc nie jest źle w razie czego Poczwarkah, padłam Miewam dziwne sny w ciąży, z resztą każda z nas miewa, ale obecnie Twój jest moim faworytem Sprawdź sennik ! Może coś oznacza A ja mam bujną wyobraźnię, i sobie od razu wyobraziłam taką sytuację Idę myć leżaczek na dwór, piękna pogoda, pewnie moje psiaki będą usilnie chciały mi pomóc Dzwoniła kumpela, też w ciąży, chce wpaść na kawę się pożalić pewnie, miałam mieć dzień dla siebie, ale niech wpadnie, wiem co to znaczy mieć doła ![]() A z pozytywnych jeszcze, to odebrałam dziś świadectwo i dyplom ukończenia egzaminu zawodowego ze szkoły policealnej. Na prawdę dobrze mi poszło. Kolejny dodatkowy papierek do sterty studyjnych. Po macierzyńskim niestety tracę pracę, więc każdy mi się przyda
|
|
#760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#761 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za ktg. Jeszcze przenosisz ![]() Cytat:
![]() Gratulacje kolejnego "papierka" Też mam ich trochę, może coś się kiedyś przyda
|
||
|
|
|
#762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Klio Brawa dla malutkiej oby tak dalej A ja się witam po wizycie waga znowu skoczyła od tamtego miesiąca o 3kg ![]() W ogóle strasznie się wystraszyłam bo położna zaczęła mnie się wypytywać od kiedy mam skurcze jak dotknęła mojego brzucha a ja nawet akurat w tym momencie ich nie czułam i później pani doktor stwierdziła że rzeczywiście mam twardy brzuch i że mam skurcze przepowiadające poród ale na razie nie mam się martwić bo szyjka się nie skraca.. no a za chwilę zaczęła wypytywać czy mam już wszystko do szpitala przygotowane i spakowane itd I zamiast wizytę kolejną tak jak mi położna już wpisała za miesiąc to przyspieszyła na za dwa tygodnie Po tym wszystkim wydaje mi się że jednak przed terminem urodzę
|
|
#763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Namówiłaś mnie na ten pakiet za 20 zł.
|
|
#764 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
U mnie pierwszy raz od niepamiętam kiedy cala nocka przespana bez wstawania do wc, tylko na przekręcanie się budziłam ze 3 razy bo to boli jak cholera, ale zaraz zapadałam w sen ![]() A z rana miła niespodzianka, bo myślalam, że już wypłata od Zusu pójdzie (i to niewiadomo kiedy), a przelał pracodawca i dostałam podwyżkę inflacyjną A myslałam, że mnie pominą z racji L4. Akurat będzie na koszule do karmienia.Cytat:
I trzymam mocno za dalszą walkę Cytat:
Każdy się troszczy na swój sposób, może jeszcze nie poczuł tej adrenaliny, że już tylko chwilka. Cytat:
![]() Cytat:
Możecie mi laski jakiś bujaczek polecić? Bo czytam opinie i sama nie wiem co kupić ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
na męża! Ciekawe co by na mnie powiedział! 2 pączki z budyniem i 2 kawałki ciasta
|
|||||
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Klio brawa dla malutkiej.
Farminka super, ze tak u Ciebie dobrze A my bylismy na szybkich zakupkach. Kupilam klapki pod prysznic i koszule do karmienia za 25 zl bardzo fajna. Coffe jak pracodawca zatrudnia ponad 20 osob to on wyplaca chorobowe. Lunnas witaj. Ty masz /36 tydz i masz skurcze to juz bliziutko do donoszonej. A my dopiero wczoraj zaczety 33 i w tamtym tyg szpital byl przez to i do tego malutka nisko.
|
#766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie jestem na bierząco przez ten wyjazd cały i niewiem co się niestety działo u was .. Ja właśnie się cieszę bo te parę dni do donoszonej jakoś wytrzymam
|
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
Lunnas, a ile dzieciątko waży?
|
#768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymajcie się bidulinki z tymi skurczami! Zaciskamy nogi jeszcze parę tygodni! |
|
|
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
na ostatnim USG czyli miesiąc temu ważył 2110
|
#770 |
|
Wtajemniczenie
|
mortisha oj biorąc pod uwagę, że ja już z rozwarciem chodze to bardzo małe szanse na przenoszenie mam
![]() Lunnas to juz słuszna wagę ma Twój maluch, chyba z tych większych będzie. Chciałabym żeby Tomek też tak teraz szybko rósł żeby dobił chociaż do 2500g... Ja właśnie leże na balkonie i korzystamy z ostatnich słonecznych dni
Edytowane przez farminka Czas edycji: 2014-08-29 o 14:52 Powód: slownik robi mi numery :/ |
|
|
|
#771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Farminka, bądź dobrej myśli. Najważniejsze, żeby do 38 tygodnia dotrwać, a nawet jeśli nie- to już całkiem przyzwoity czas na rodzenie. Na pociechę tylko powiem, że ja w poprzedniej ciąży chodziłam ostatnie 4 tygodnie z rozwarciem, i to wcale nie jakimś małym.
|
|
#772 |
|
Raczkowanie
|
Teoretycznie jak mała będzie miała 2kg to powinna wyjść z inkubatora..nie wiem czy jej praca jelit na to pozwoli i jak z odstawianiem kroplówki, która dokarmia ją witaminkami dożylnie. Powolutku do przodu...
|
|
|
|
#773 |
|
Raczkowanie
|
Klio, brawo dla coraz wiekszej Ritki
dzielne z Was dziewczyny! Mam nadzieje, ze juz niedlugo bedziecie w domu.Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
#774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś poszalałam, sernik na zimno, pranie prasowanie, posprzatany pokój, zmieniona pościel, zakupy no szał ![]() Jutro na 9 rano jadę do szpitala na to ktg... któraś pytała dlaczego usg na lewym boku mi robił. Bo leżac na plecach słabło mu tętno a na boku już było w porządku, nie wiem czemu tak się działo, jedziemy to sprawdzić, co prawda to ponad 30km, ale dla Miłka wszystko
|
|
|
#775 | ||||
|
Rozeznanie
|
A ja sie ogarnęłam i jedziemy z Tż i ze znajomymi na pyszne jedzonko
Miłego wieczorrku życze Wam Kochaniutkie ![]() Cytat:
Cytat:
a buciki śliczności Super że masz takich przyjaciół ![]() Cytat:
pełno tego jest na pewno coś wybierzesz ![]() Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||||
|
|
|
#776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I kciuki za jutro klio a jak ty się czujesz, jak laktacja? Kiedy pochwalisz się naszą forumkową kruszynką? gosiakk23 smacznego i udanego wieczorku farminka cieszę się z poprawy i korzystaj z pogody bo już niedługo jesień a wraz z jesienią nasze brzuszki opustoszeją Lunnas och ależ tobie już bliziutko do końca!!! JAk się nastawiasz jeśli o poród chodzi? nowa a nie macie problemów ze wstawaniem rano do przedszkola?
|
|
#777 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kto będzie Cię karmił, żeby rósł ? No ja pracuję w zawodzie ale muszę szukać pracy, mam nadzieję, że też w zawodzie, więc może im więcej tym lepiej ![]() Cytat:
![]() No pakiet się opłaca, raz na jakiś czas 20 zł się wyda i można gadać Cytat:
Bo lubię spać na prawym i się zastanawiam, czy to nie jest jakieś groźne. Na plecach mi niewygodnie, mam wrażenie, że mi brzuch miażdży kręgosłup Ależ mąż ma z Tobą dobrze ! Ja nie mam komu dogadzać ![]() Ja też dziś wyprałam leżaczek, poschodziły plamy i zapach stęchlizny I wózek od bratowej też poczyściłam, ale po 3 latach jest pordzewiały, więc i tak chcę swój nowy, a ten będzie jak znalazł na spacery po okolicy- mieszkam przy polu
|
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się po wizycie
Trzymanie kciuków w Waszym wykonaniu jest bardzo efektywne- wszystko w porządeczku! Moje twardnienia na szczęście nie zwiastują szybszego porodu- szyjka jeszcze uformowana, zamknięta. Mały jeszcze dość wysoko- co mnie totalnie zaskoczyło, bo ja mam czasem wrażenie, że mi dosłownie zaraz wyleci i że gmera mi tam bardzo nisko. Jedyne co, to żelazo spadło mi na łeb na szyję, mam braćdwa razy dziennie Tardyferon. Bierze któraś? Adaśko trochę przystopował z wagą, waży 2, 5 kg ![]() Nawet lekarz powdziwiał mój brzuch, i mówił, że bardzo jest spiczasty .Która ogarnie mi prasowanie i pranie, bo jestem od kilku dni totalnym nieogarem w temacie?
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka ja zazywam to zelazo. Gratko za wizyte.
|
#780 |
|
Zadomowienie
|
A bierzesz je na godzinę przed posiłkiem? tak przeczytałam w ulotce?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

dla Córeczki, rośnie jak na drożdżach

. W sumie nie pojechał zbyt daleko - 1500 km, więc jakby się coś działo to telefon i ma do mnie wracać. Jego szef wie, że tylko pod takim warunkiem jedzie do niego. W innym wypadku na pewno zrezygnowałby z wyjazdu.

Maluszek ma rosnąć a Ty masz mu to umożliwiać 

Ja uważam że granaty, szarości, biele, beże, zielenie pasują do obu płci. Z resztą dziś się nie patrzy chyba na to, żeby pasował, tylko żeby było funkcjonalny i odpowiednio dobrany
Masz już zakupy wszystkie porobione ?
Dzwoniła kumpela, też w ciąży, chce wpaść na kawę się pożalić pewnie, miałam mieć dzień dla siebie, ale niech wpadnie, wiem co to znaczy mieć doła 

13.12.13
ja nie jestem na bierząco przez ten wyjazd cały i niewiem co się niestety działo u was .. Ja właśnie się cieszę bo te parę dni do donoszonej jakoś wytrzymam