|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wrzesień-moment wielki-czas przywitać nasze bąbelki. Wrzesniówki 2014 cz.
Cytat:
Nic sie nie martw opadnięciu brzucha jak i czop miga wylecieć Ci w tej samej chwili ani jedno ani drugie nie świadczy ze rodzimy juz ) a opadnięty brzuch to katastrofa dla mnie nawet nie wiesz jak przeszkadza wchodząc po schodach mam wrażenie ze kopie dziecko po głowie![]() "Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić" |
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrzesień-moment wielki-czas przywitać nasze bąbelki. Wrzesniówki 2014 cz.
Cytat:
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Czekam z niecierpliwością
Właśnie poprzekładałam jeszcze trochę ubranka małej. Komoda do kompletu mebli ma przyjechać do mnie poniedziałek-wtorek. Jako, że w ten poniedziałek minęły 4 tygodnie oczekiwania na nią, mają przywieźć już złożoną i nawet wnieść - w ramach rekompensaty - i znów będę miała małe przekładanie. Teraz trochę się nagimnastykowałam i już na czole "rosa"
|
|
|
|
#95 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#96 |
|
Konto usunięte
|
A Wy znowu o jedzeniu!
![]() Śliczny kombinezonek któraś wstawila! Ircha ja kupilam.stojak pod wanienke z opcją wieszaka na pranie, wydaje mi się ze będę zadowolona. Mogę ponarzekać? ![]() Mam taką zgage że oddychać nie umiem, obudziła mnie rano i męczy cały dzień! Gaviscon pomaga tylko na chwilę, ja mam już dość Nogi mam jak balony, rano miałam.spuchniete uwaga- powieki- tak, że się pomalować nie umiałam! Do tego już drugi raz usłyszałam dzisiaj, że mam opuchnięte usta! No ludzie, co będzie następne, gałki oczne? Krocze boli, leżę na boku boli, jest mi tak ciężko... |
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47921585]A Wy znowu o jedzeniu!
![]() Śliczny kombinezonek któraś wstawila! Ircha ja kupilam.stojak pod wanienke z opcją wieszaka na pranie, wydaje mi się ze będę zadowolona. Mogę ponarzekać? ![]() Mam taką zgage że oddychać nie umiem, obudziła mnie rano i męczy cały dzień! Gaviscon pomaga tylko na chwilę, ja mam już dość Nogi mam jak balony, rano miałam.spuchniete uwaga- powieki- tak, że się pomalować nie umiałam! Do tego już drugi raz usłyszałam dzisiaj, że mam opuchnięte usta! No ludzie, co będzie następne, gałki oczne? Krocze boli, leżę na boku boli, jest mi tak ciężko...[/QUOTE] Aa narzekaj jak Ci lepiej bedzie Ja tez narzekam, ale raczej na BRAK jakicholwiek oznak czegokolwiek, gdyby nie to, że czuje ruchy i widze brzuch zapomnialabym, ze jestem w ciazy. A na opuchlizne to moze musisz pic cos, pokrzywa ? Kurde nie znam sie .. |
|
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
witam witam ;p ciekawe kto sie pierwszy rozpakuje w niwym watku;p
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj M dzwoni i mówi ze dzisiaj gotuje
na kolacje takie pyszności hehe http://dr-oetker-pizzaburger.trnd.co...shareimage.jpg A na deser lody lemon cheesecake... totalna rozpusta
|
|
#100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wierzę że Was złapie w jednej chwili i po paru godzinach będziecie już z maluchami. Piję pokrzywe, piję dużo płynów, jak leżę to trzymam nogi u góry, nic nie pomaga To samo ze zgaga... Migdały, woda z miodem i octem jabłkowym, kefir, nic! Mleka nie rusze, nie ma szans |
|
|
|
|
#101 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Justek spokojny, ze wątek ruszył tez chce ruszyc? ![]() Cytat:
Nic mi nie mów... Moja szyjka długa ale lekarz przewiduje nagły porod...skad on to wie to nie wiem. Ktg pokazuje regularna prace macicy, której ja nie czuje za bardzo. Mała tydzień temu miała 3400 a dzisiaj nie było USG wiec nie wiem ile ale wierze, ze USG sie myli czop tez siedzi twardo ale brzuch chyba jest nisko...najgorzej, ze teraz mnie meczy, pobolewa, ciagnie i To sie rozpisałam ale wiem Carola o co Ci chodzi... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#102 |
|
Wtajemniczenie
|
Padło pytanie czy coś sue dzieje... hehe to chyba już mja głowa. Ale jak leżałam to usłyszałam pyknięcie ale to nie takie se pyknięcie, bardziej u góry to usłyszałam. Nigdy czegoś takiego nie słyszałam. Az nagle ogarnął mnie strach przed wstaniem. Ale wstalam i wszystko ok. Tylko albo sie tak ze stresiwalam albo nie wiem co ale brzuch zaczął mnie boleć alr ból nie jest mocny. Zobaczymy co przyniesie noc. Ale na nic sie nie nastawiam
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47921585]A Wy znowu o jedzeniu!
![]() Śliczny kombinezonek któraś wstawila! Ircha ja kupilam.stojak pod wanienke z opcją wieszaka na pranie, wydaje mi się ze będę zadowolona. Mogę ponarzekać? ![]() Mam taką zgage że oddychać nie umiem, obudziła mnie rano i męczy cały dzień! Gaviscon pomaga tylko na chwilę, ja mam już dość Nogi mam jak balony, rano miałam.spuchniete uwaga- powieki- tak, że się pomalować nie umiałam! Do tego już drugi raz usłyszałam dzisiaj, że mam opuchnięte usta! No ludzie, co będzie następne, gałki oczne? Krocze boli, leżę na boku boli, jest mi tak ciężko...[/QUOTE] To nie tylko mnie zgaga bierze, dopiero teraz w 9 miesiącu ją czuję, Gaviscon też mam, ale tak jak piszesz,pomaga na chwilę.Do tego jak zjem coś średnio zdrowego, tłustego to nocne wymioty murowane.Nie wiem co się dzieje 😕
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
co do stojaka to ja kupilam uzywany za 40zł z przesyłka, bo wiem ze u nas sie przyda mamy bardzo malitka lazienke i za nic w swiecie sie tam nie zmiescimy wiec malutka bedziemy kapac w p[okoju.
Boje sie az myslec co sie ze mna dzieje rugi wieczor z rzedu jest mi tak niedobrze ze szok normalnie na wymioty mnie ciagnie caly czas.
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem co się u mnie dzieje, jak z szyjką, rozwarciem, ile mój malutki waży, nic nie wiem 😢
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Śliczny kombinezonek któraś wstawila! Ircha ja kupilam.stojak pod wanienke z opcją wieszaka na pranie, wydaje mi się ze będę zadowolona. Mogę ponarzekać? ![]() Mam taką zgage że oddychać nie umiem, obudziła mnie rano i męczy cały dzień! Gaviscon pomaga tylko na chwilę, ja mam już dość Nogi mam jak balony, rano miałam.spuchniete uwaga- powieki- tak, że się pomalować nie umiałam! Do tego już drugi raz usłyszałam dzisiaj, że mam opuchnięte usta! No ludzie, co będzie następne, gałki oczne? Krocze boli, leżę na boku boli, jest mi tak ciężko...[/QUOTE] Oj Anetko, chyba blisko juz u Ciebie jak tak puchniesz Kochana. Albo za mało wody pijesz i za dużo soli. Pamiętasz jak płakałam na forum, że nogi mam spuchniete a szczególnie stopy? Później się kapnelam, że to po chipsach. Krocze boli współczuję bo znam ten ból tez. Dziś przeprosilam się z kojcem do spania i było po drzemce lepiej. Może też spróbuj coś między nogi? A na zgage to wiesz ze soda u mnie wiem ze ochydna. Ale pomaga... Brzuch opadnie to minie zgaga ![]() Stojak mam identyczny jak Ty z opcją suszarki. Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-08-29 o 20:42 |
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam strasznie twardy brzuch i ucisk w kroczu ptzy wstawaniu
![]() Ja chce juz rodzic i miec skarba kolo siebie Jak wyglada czop? Jak rozpoznac ze juz odchodzi? |
|
|
|
#109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja niby bym chciała a tak się boję, ze jak mnie coś zaczyna boleć to się trzęsę ze stresu... chyba jestem nie do końca normalna ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#110 | ||
|
Konto usunięte
|
![]() Śliczny kombinezonek któraś wstawila! Ircha ja kupilam.stojak pod wanienke z opcją wieszaka na pranie, wydaje mi się ze będę zadowolona. Mogę ponarzekać? ![]() Mam taką zgage że oddychać nie umiem, obudziła mnie rano i męczy cały dzień! Gaviscon pomaga tylko na chwilę, ja mam już dość Nogi mam jak balony, rano miałam.spuchniete uwaga- powieki- tak, że się pomalować nie umiałam! Do tego już drugi raz usłyszałam dzisiaj, że mam opuchnięte usta! No ludzie, co będzie następne, gałki oczne? Krocze boli, leżę na boku boli, jest mi tak ciężko...[/QUOTE] Cytat:
Dziewczyny tez to mam wlasnie...tzn zgagę cała ciąże miałam moze dwa razy a jak termin za tydzień to ja od kilku dni umieram przez to...prawie po wszystkim mnie meczy, czy to picie czy jedzenie i od razu lecę na wszelki wypadek do wc bo mam wrażenie, ze zwymiotuje Cytat:
A moja szyjka długa niech ten lekarz wie co mowi i zeby sie sypnęła nagle juz przy porodzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Nie wiem dlaczego u mnie w tak krótkim czasie się skróciła. Może to ten wiesiołek? Bo właśnie dwa tygodnie temu na wizycie miałam 35 mm twarda długa i zamknięta. A jak nie wiesiołek to wuj wie |
|
|
|
|
#112 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47921707]Widzisz tak źle, tak nie dobrze...
Wierzę że Was złapie w jednej chwili i po paru godzinach będziecie już z maluchami. Piję pokrzywe, piję dużo płynów, jak leżę to trzymam nogi u góry, nic nie pomaga To samo ze zgaga... Migdały, woda z miodem i octem jabłkowym, kefir, nic! Mleka nie rusze, nie ma szans[/QUOTE] Wiem kochana, kazda na cos narzeka, takie uroki Mam nadzieje, ze max tydzien i moja kluska bedzie z nami... Co do zgagi to nie wiem co to jest zgaga, nie jestem w stanie Ci złotego środka podać , bo nawet nie wiem co... Oby Ci przeszlo, bo to podobno okropne, a może sprobuj wypic kilka lykow mleka z zamknietym nosem ? Powaznie moj sposob na wypicie czegos okropnego Jak musialam miec kolonoskopie, musiałam wypić 3 litry ochydnego plynu i pilam wlasnie z zatkanym nosem, nie czulam smaku ![]() Cytat:
![]() I codziennie jak klade sie spac to mysle : może dzisiaj? a jak sie budze to jestem zawiedziona ... HEH........... Cytat:
zastanawiam sie JAK to mozliwe. Dzis stara prukwa na ktg , chyba jakas polozna z IP , nie wiem kto to byl tekst do mnie : "trzeba bylo mniej jesc...." ☠☠☠☠zielec z niej okropny, mowie ze przytylam niecale 10 kilo i waze 60 kg, to sie zamknela. |
||
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolka może one nie są takie duże. Zobacz jak Katerinie wymierzyli a jaką kruszynke urodziła. Może faktycznie pomiar nie tak robią i dlatego taka waga... Mam nadzieję naprawdę, że niedługo się coś ruszy u Ciebie i Asi i Dziewczyn z Początku listy.
|
|
|
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#115 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wypijam dużo płynów, ale wody średnio bo jakoś mi nie smakuje. Soli raczej mało używam.Wiem że trzeba to przecierpiec ale musiałam się wyżalic ![]() Aneta??? Ciebie biedną już też długo pobiera i coś rozkręcić się nie może Oj potrzeba nam na tej końcówce więcej siły i cierpliwości! |
|
|
|
|
#116 |
|
Konto usunięte
|
A co do brzuszka to wydaje mi się że mi już opadł... Jak siedzę to muszę aż nogi rozchylac bo miejsca nie ma
wygląda to super kobieco! No a zgaga jest i tak
|
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
W takim razie juz moja głowa nie wytrzymuje napiecia hehe...
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poczatek listy zawziecie w 2pakach, dzis weszlam po schodach na 5, odpuscilam winde, a jutro mada faka zamierzam myc okna. Mam nadzieje, ze nie bedzie padalo- a tak wskazuje pogoda. |
|
|
|
|
#119 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No u mnie wlasnie 35mm ale niby rozpulchnione cokolwiek ma to razem oznaczać...no i podobno stymulowanie brodawek dobre na wszystko ale brzuch mnie tak ciagnie i w jelitach tak mi gra wszystko, ze naprawdę w tej chwili to o niczym innym nie marze tylko o głaskaniu sie po cyckach Cytat:
Szurnięta ale by mnie wkurzyła...We wtorek mam wizytę i moze zrobi USG z waga i pogadam jak on to widzi...czy lepiej sn czy cc przy mojej wadze i budowie i to samo skonsultuje z polozna...bo jak ma byc cieżko i po bólach nie wiem jakich i tak skończy sie cc to ja poproszę o cc za tydzień i juz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

opadnięciu brzucha jak i czop miga wylecieć Ci w tej samej chwili

hehe milo mi

był w 2013r

współczuję bo znam ten ból tez. Dziś przeprosilam się z kojcem do spania i było po drzemce lepiej. Może też spróbuj coś między nogi? A na zgage to wiesz ze soda u mnie 

wygląda to super kobieco! No a zgaga jest i tak