|
|
#4891 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu
Cytat:
niespodzianki są najlepsze mój Tata jak je coś co ugotowałam to zawsze mówi: "Dobre, możesz się żenić" ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U niego w domu królują ziemniaki, smażone, śmietana i wszystko jest niedoprawione. W zeszły weekend byliśmy na obiad u jego rodziców. Jego mama wiedząc, że ma obecnie problemy z żołądkiem (był na L4 i musi zrobić gastroskopię) zaserwowała na obiad: domowe frytki z frytkownicy, smażone na patelni nóżki z kurczaka i ogórki konserwowe. Samo zdrowie na bolący brzuch. Całe szczęście był jeszcze rosół więc zjadł dwa talerze zamiast drugiego... Ja się cieszę, że udało mi się (a może bardziej mojej mamie) sformatować go na kaszę. Kiedyś twierdził, ze nie lubi i jeść nie bedzie. Więc było, ze on jadł ryż a ja sobie kaszę gotowałam. Pół roku mieszkaliśmy u mojej mamy i ona stwierdziła, że się z nim bawić nie bedzie, jest kasza to ma jeść. I wsuwał jak oszalały a najbardziej mnie rozczulił przedwczoraj. Zrobiłam duszony schab w lekkim sosiku (żadnych śmietan czy zasmażek). Po przyjściu z pracy mial sobie ugotować coś do niego. Ugotował ryż, potem pytam jak smakowało a on "było pyszne, ale kaszy mi brakowało, myślałem, ze ta co stoi koło ryżu to sypana, więc jej nie wziąłem..." |
|
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Kash, hahaha, tata dobry!
![]() U nas w rodzinie, jak gotuję coś ja, czy mama i jest to dobre, to na pytanie, czy coś jest dobre, są takie odpowiedzi: - mój brat: może być; w miarę - mój dziadek: no da się zjeść; jak zjadłem, to chyba dobre - TŻ: nic nie mówi, jak zapytam, to mówi: no dobre! nic nie mówię, bo zasmakowany jestem ![]() Wylewni, nie?
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo
![]() Mój teść miał w zwyczaju na wszystkie nowości mówić "dobre, ale więcej tego nie rób" Zabawny był z niego facet ![]() Mojej kuchni za dużo nie miał okazji posmakować. Raz zrobiłam również dla nich naleśniki ala meksykańskie (mięso mielone,kukurydza,fasola itd). Wcinał, aż mu się uszy trzęsły. Po czasie się dowiedziałam, że nie lubi kukurydzy A nie powiedział ani jednego złego słowa.
|
|
|
|
#4896 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4897 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wzbudziłabym u Ciebie pewnie niesmak, ale cóż... tyle razy już widziałam jak ludzie gapią się na fajnie ubranych ludzi że powiem brzydko śmieję się z takich ludzi Kiedyś jechaliśmy ubrani oboje dość wakacyjnie i pani w metrze świdrowała nas wzrokiem jakbyśmy conajmniej tam nago siedzieli. Wystarczyło, że powiedziałam dość głośno, że jakaś baba się znowu na mnie gapi i miałam spokój. Daleko nam jeszcze do Europy pod względem oceniania ludzi po wyglądzie niestety...Tak, mój ojciec robi pyszną ćwikłę. Ale lubię też pieczone do sałatki Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4898 |
|
Konto usunięte
|
aaa przypomniało mi się! Rise bardzo się cieszę, że firmy reagują na Twoje CV i trzymam mocno kciuki za znalezienie fajnej i nie wyczerpującej psychicznie pracy
|
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro pojutrze przyjeżdża brat TŻ z żoną. Trzeba jakiś obiad wymyślić.
|
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka szamalabym jaglanke tylko musze sie dowiedzieć jak sie tu nazywa a inna rzecz nie ma tego samego wyboru kasz jak w PL.
Narazie syropki, tabletki itp i odpoczywam. Tz twierdzi ze na nd bede jak nowa. Zobaczymy. Tym razem nie upieke nic a szkoda ale nadrobie. Na szczęście to było na zasadzie zrobicie cos będzie ok , nie zrobicie to tez dobrze. Lepiej jak wyleze bo niemam zamiaru tu zostać w nd. Lucy super . Odpocznij po podróży. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Spoko
Nie jest tak źle. Grunt, że nikt mnie nie zmusza do noszenia tego, czy tamtego. A chamskiego gapienia się nie znoszę. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- To się nazywa szczerość .
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie spotyka tego na codzien to go to szokuje/dziwi itp. Mnie chyba już tylko razi jak ktoś nosi legginsy zamiast spodni. Ale jakby ktoś chciał założyć jeden kalosz taki a drugi kalosz taki... prosze bardzo
|
|
|
|
|
#4903 |
|
Zadomowienie
|
|
#4904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Mąż jest na kawalerskim. Ciekawe kiedy wróci. Dawno nie był na takiej imprezie. |
|
|
|
|
#4905 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzięki kochana Cytat:
![]() Cytat:
Legginsy zamiast spodni są u mnie na równi z koszulą z krótkim rękawem u mężczyzn - niedopuszczalne! ![]() Byłam na treningu i ledwo żyję, ale usłyszałam od prowadzącej że widać efekty - nie ma lepszej motywacji, lecę do domu i piję białeczko
|
|||
|
|
|
#4906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój TŻ nie mówi nic, ale wszystko zjada, dopiero po jakimś czasie wychodzi jak proponuję. Tak było z buraczkami na ciepło. Zjadł u mojej mamy dwa razy, nie skarżył się, pytam kiedyś czy mogą być do obiadu a on że wolałby nie bo mu to nie smakuje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#4908 |
|
zawsze mam racje
|
kasmirka: potwierdzam ze gnocchi z Lidla jest dobre. Wlasnie dzisiaj i wczoraj jadlam( z sosem ze szpinaku podsmazonego na masle, gorgonzolli i smietany) Makaraon ze szpinakiem tez lubie, ale to bije go na glowe z 5 razy, chociaz tak wypowiadaja sie moke kubki smakowe. Polecam
![]() Ja akurat mialam kupione jeszcze na tygodniu wloskim, ale w stalej ofercie tez sie pojawilo (tylko, ze marki combinio) Jutro gulasz warzywny(pieczarki, ziemniaki, rozne kolory papryki, cebula, pomidory z puszki, fasola) a w niedziele chyba domowa pizza.Dogodze sobie, a co ![]() A pizze to ja jem glownie dlatego, ze lubie pieczarki. Ja w ogole mam jakas pieczarkomanie, lubie nawet po prostu udusic i zjesc solo. Chyba maja cos, czego moj organizm pragnie. Legginsy nosze podomowo tylko(na razie dorobobilam sie az jednej pary, ale spodnie dresowe tez mam elastyczne i obcisle na lydkach). Nie do konca wygladam w nich ekstra, a to dlatego ze przy zbyt obcislym dole gora przez biust wydaje sie jakas za duza. A dziwne byloby noszenie wyjsciowo leginsow i obcislej niezbyt dlugiej bluzki
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2014-08-29 o 22:59 |
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
Lucy witaj w kraju Ja ogolnie malo gotuje ale jak juz ugotuje to TZ jest zachwycony ;-)
|
#4910 |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry wszystkim
![]() skoro już o przepisach mowa, to może któraś z was ma jakieś fajne pomysły na jarmuż? albo sprawdzone chleby na zakwasie?
|
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ znalazł mi aplikację służącą do tego żeby wypijać odpowiednią ilość wody (ja muszę 2,8 litra dziennie) i roślinka z tej aplikacji ciągle chce pić a wypiłam już tego ranka litr
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Co to za aplikacja? Tak z ciekawosci bo z wypiciem 3-4 litrow niemam problemu.
Czasem i wiecej sie zdarzylo przy bieganiu itp tz az sie dziwil bo on wody nie tknie. Cole pije ( Fuj) cale 2 l potrafi dziennie. Pij malymi porcjami ( 100-150 ml ) a czesciej to nie bedzie to takim problemem jakbys na raz wypila 0,5 l Sent from my iPad using Tapatalk Ipad lubi robic błędy
|
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tyle pije...ale kawy. Liczy sie?
|
|
|
|
#4914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poszliśmy wczoraj z TŻ na pizzę do znanej wrocławskiej gyrosiarni. Kumple z jego pracy polecili konkretną, że jest super, dużo mięcha. podali. No dobra, ale kurcze na pierwszym planie to papryka i to konserwowa. Poza tym, mięcha w ogole nie czuć (miała być z gyrosem). TŻ idzie reklamować a kucharz "faktycznie, zapomniałem" No ściana!!! Na szczęście zrobili nową, mięchem była napchana po brzegi
|
||
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
A na jakiej ulicy?
|
#4916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może przestanie dopiero po trzynastej szklance
|
|
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
Super widze ze na iOS tez jest ta aplikacja. Sprawdze pozniej jak dziala
Sent from my iPad using Tapatalk Ipad lubi robic błędy
|
|
|
|
#4920 |
|
zawsze mam racje
|
Wpadlam do rodziny i tak odpoczywam, ze na szmacie latam
Jeszcze brat sie popisalbrat: co jest jutro na obiad? ja: nie bedziesz zadowolony, bo gulasz warzywny brat: leee, po co przyjezdzalas, byloby leczo z kielbasa ja: no dzieki, dzieki ze wolisz leczo od siostry brat:ale siostry nie zjem terha: ja sie smierci nie boje, tzn na ta chwile, bo na lozu smierci pewnie zmienie zdanie, szczegolnie ze nielatwo byc ateista czy agnostykiem w takiej chwili ![]() A poza tym od wieku nastoletniego marzy mi sie zyc nie za dlugo, takie zycie 60 lat, juz nie mowiac o dluzszym dla mnie brzmi jak koszmar. Tak z 30-35 mi by wystarczylo. Tak, jestem poryta ![]() A przeczytanie na jakims blogu, ze ktos umarl, ani nawet rozbicie sie samolotu, huragan cokolwiek nie wywoluje u mnie zadumy i przewartosciowania. Po prostu jak mam wieksze problemy to sie na nich skupiam, a jak nie mam to przezywam problemy pierwszego swiata typu- aaaaa, dlaczego mi wykupili wymarzona torebke? ![]() I tak to wyglada. ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Jak ja po kofeine nie uzupelnie plynow i to nawet nie woda, ale takim domowym izotonikiem to mam bol lba zagwarantowany ![]() Bardzo musze pilnowac nawodnienia zawsze ![]() blondi: jak Ci sie podoba ta piesn o poranku? Dla mnie pomysl w miare, ale ta ksiazka jest straaasznie rozciagnieta. miss saeki: podziel sie swoimi pomyslami na pieczarki
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2014-08-30 o 15:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

bo to jest tajemnica 

Zabawny był z niego facet 

a szkoda ale nadrobie. 

13.03.2008