|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Dzień dobry Mamusie
Wczoraj mnie nie było na forum bo rano wstaliśmy z Tż i pojechaliśmy do moich rodziców, Tż pomagał mojemu tacie robić "wylewkę" a ja z mama zrobiłyśmy obiadek, na deser były knedle ze śliwkami Pyyycha!!!Po wszystkim pojechałyśmy z mama na grzyby do lasu i uzbierałyśmy caaałe wiadro w domku byliśmy dopiero wieczorem A dziś nie wiem co będę robiła Tż pojechał właśnie do pracy, ja obudziłam się już po 7 i wstałam. Widzę, że na forum troszkę ponuro się zrobiło od narzekania- współczuję wam Dziewczyny tych wszystkich dolegliwości związanych z końcówką ciąży, ja na prawdę narzekać nie mogę, nie mam zgagi, nie puchnę, brzuszek jakoś specjalnie mi nie doskwiera, no chyba że jak zakładam skarpeciochy jedynie co to nocki słabo przesypiam, ale biorę to za "przyzwyczajaj się "Cytat:
za wizytę!!! Adaśko ładnie rośnie Ja brałam Tardyferon, jeszcze przed zajściem w ciążę bo miałąm strasznie silna anemię, i brałam po kolacji wieczorem. Bardzo mi pomógł Cytat:
No to wygląda na to że Dzidziolek urodzi się z wagą standardową Cytat:
Współczuję samopoczucia, zgagi itd.. Jeszcze troszkę i bedzie po wszystkim
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||
|
|
|
#842 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z rana
Gargantuiczna, jak tam po nocce ? Dalej tak boli ? Jak nocka ? Agnieszkakr, za mocno szalałaś W sumie jak każda z nas- obolałe nogi zdecydowanie po balowaniu, i te kręgosłupy... ![]() Poczwarkah, a nie znasz jakiegoś wina jakie możemy pić ? Albo drina ? Mnie się chce coś mocniejszego A te porody ? Matko, u nas też się zacznie zaraz !! Się nam rozszalały Dziewczyny, imprezę po nocy chciały rozkręcać ![]() Dajcie znać jak dziś Wasze plecy, pęcherze i inne obolałe części ciała ! I jak samopoczucia ! Dziś niedziela- odpoczywamy
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
U mnie noc standardowa, czyli ciężka. Ale nie będę narzekać na to, zaniepokoiło mnie coś innego. Wczoraj, jak Wam już pisałam wieczorem spuchły mi nogi, dzisiaj jak wstałam to jedna noga normalna, a druga jeszcze gorzej spuchnięta. Nie wiem co jest grane. Spróbuję poleżeć z nogami w gorze, może pomoże. A u Was jak po wczorajszych baletach
|
#844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faktycznie weź ją do góry, jakieś okłady zimne porób..Ale to obserwuj ![]() U mnie dobrze ! Poszłam spać o 24 bo oglądałam King Konga A dziś odpoczynek. Zaraz muszę coś zjeść z synkiem. Później może podjadę do galerii pochodzić z mamą, do tego rossmana zajrzę na promocję, kupię podkłady
|
|
#845 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już się wycofać nie da ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hej dziewczyny! Widzę, że mnie impreza ominęła U mnie dziś nieco lepiej, choć wczoraj była masakra. Wieczorem zaczęły mi puchnąć stopy i to tak, że czułam jakby mi ktoś pompował jak balon. Wystraszyłam się i już miałam wizję szpitala. Poszłam szybko pod chłodny prysznic, potem leżałam z nogami do góry i mąż mi masował stopy. Trochę przeszło, choć nadal czuję lekko spuchnięte. Jakby tego było mało, młody ułożył się tak, że mi nadusił na żołądek czy coś, bo mi się niedobrze zrobiło... Dzisiaj już trochę lepiej. Plecy nie bolą i to jest dla mnie chyba najlepsza wiadomość
|
|||
|
|
|
#846 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
Nie byłam z Wami na imprezie, a czuję się jakbym miała kaca mdli mnie, głowa boli i sił brak. Jakiś spadek formy mam. Może dziś się zmuszę i wstawię pierwsze dzidziusiowe pranie chociaż pogoda nie zachęca...
|
#847 | |
|
Rozeznanie
|
Strasznie biedne jesteście dziewczyny, że tak cierpicie...
Ja też wstaję w nocy 2, czasem 3 razy, ale nie mam problemu z zaśnięciem w ogóle. Bóle też mam - tak jak mówiłam wciąż boli mnie brzuch miesiączkowo i krzyż, luteina nic nie pomaga, jedynie co to końskie dawki nospy... No ale rzecz w tym, żeby widzieć pozytywne strony wszystkiego też Przecież zaraz się ta ciąża skończy - żadne cierpienie nie trwa wiecznie Najgorszy pewnie jest brak snu... Na Waszym miejscu wykorzystywałabym każdą okazję żeby nadrobić. Jak tylko zachce Wam się spać to nie patrzcie która jest godzina tylko ucinajcie drzemkę A może pomogłaby Wam melatonina w tabletkach? Można brać spokojnie w ciąży, a pomaga uregulować sen, jest naturalna i nie uzależnia.Cytat:
|
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
helołł
Powiem szczerze że troche lepiej się poczułam jak przeczytałam że nie tylko ja mam takie "jazdy" Tak że łączę się z Wami w bólu musimy dać radę dziewczyny zostało nam tak naprawde nie wiele ja mam 42 dni do porodu 6 tygodni a za 4 ciąża donoszona !! a niektórym z Was jeszcze mniej zostało Miłej niedzieli
|
#849 |
|
Rozeznanie
|
Juliuszkowy Kącik
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku Edytowane przez gosiakk23 Czas edycji: 2014-08-31 o 10:55 |
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia śliczny
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
dodam że literki i samochodziki i samolot robiliśmy sami (ja malowałam i szlifowałam )
|
#852 |
|
Rozeznanie
|
Pięknyyyy!!!!!!!!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
To i ja zaczęłam od kilku dni pranie dziecięce
Jak to cudnie pachnie Myślę, że w tym tygodniu powinnam się z tym wyrobić ![]() Współczuję Wam tych wszystkich dolegliwości... Ja na szczęście nie mam zbyt wielu powodów do narzekania i bardzo dobrze znoszę ciążę. Choć oczywiście daleko mi do sprawności sprzed ciąży Ale wszystkie jesteśmy już coraz bliżej końca i niedługo Maluszki wynagrodzą wszystko Śliczne kąciki przygotowałyście!
|
#854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja torbę też musze spakować dziś chyba się zabiorę za to.. A mój Julinek właśnie sobie czka
|
|
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
dariuska: normalnie robie z ryzem, ale wczoraj mialam makaron ugotowany i do tego puszka tunczyka w sosie wlasnym, kawalek papryki i pomidora w kostke, mozna dac kukurydze i do tego majonez, sol i pieprz.
ja moge jesc miskami, bo kocham tunczyka. dzisiaj znowu bezsenna noc, jak nie toaleta, to zgaga... :/ mam dosyc... gosia & Natalyya: piekne kaciki Waszych maluszkow !
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
Kaciki slodkie. My narazie wszystko mamy w malym pokoiku, pod koniec wrzesnia trzeba bedzie przeniesc, chociaz tam tak ladnie ale jednak na poczatku Majunie chce obok siebie. Podrosnie to ją przeniesiemy.My wyspane bo prawie do 10. Maz spi po nocy. Gulasz/sie dusi i lezakujemy przed tv.
|
#857 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
![]() Cytat:
ale to ze zmęczenia, imprezka na forum mnie ominęła, ale to dlatego że byłam na innej :P wybaczcie poszłam spać o 3 i teraz czuję się jak na kacu dzisiaj nic nie robię, jestem już po obiadku, mąż jedzie na wyścig a ja idę chyba w kimę hihiNatalyyya fajnie, że się odezwałaś, zastanawiałam się o u Ciebie słychać kącik meeeeega, tam jest lampka-księżyc z ikei? Też kupiłam bo bardzo mnie się podobał ![]() gosiakk23 ahh Ty to zawsze takie pyszności robisz i wcinasz ja się w miarę dobrze czuję w ciąży ale jak Ty dałaś radę grzyby zbierać? Podziwiam Cię a Juliuszkowy kącik przepiękny! Chciałam sobie dzisiaj pakować torbę do szpitala, ale nie mam sił, może wieczorem lub innego dnia
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
Piękne te Wasze kąciki ![]() Ja się pochwalę czapeczką na zimę, którą dzisiaj kupiłam: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-128293-1.html
|
|
#859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi daleko do Waszych tygodni, ale odliczam pomalutku Ciekawe co powiem po porodzie... Kurcze dziewczyny, puchnięcia są niebezpieczne, pilnujcie ich i jak nie schodzą to do szpitala ! Cytat:
Chce się spać? Nie wysypiacie się w nocy? Jak tylko jest możliwość, przymknąć oko na kanapie czy fotelu a która może, po prostu położyć się spać Ależ bym wypiła szampana bezalkoholowego ![]() ![]() Gosiak ! Cudowności Juliuszkowy kącik Natalyyya I jak świecą I półeczka jaka wyposażona Gotowi do przyjścia Fabianka jednym słowem ! ![]() Dimaa, mentalnie z nami piłaś ![]() Nowa jak się czujesz w ogóle ? Odpoczywasz ile powinnaś ? ![]() A ja dopiero skończyłam pomaganie mamie w obieraniu grzybów. Drugi dzień z rzędu byli, sporo ich ! Będzie co jeść na wigilię
|
|
#860 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też się podłączam na sępa po coś mocniejszego do picia. ![]() Od wczoraj mam chwilami miękki brzuch, do tego stopnia, że mogę sobie jakby fałdę tłuszczu złapać (co wcześniej było niemożliwe, bo brzuch był napięty). Mały się rusza, ale nie wiem, czy nie powinnam się to miękkością martwić. Czasami mam te skurcze B-H, a przeważnie brzuch jest po prostu napięty, dobrze wypełniony. Czy u Was też czasami jest taki miękki? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś 35 tydzień, nie? TŻ coraz bardziej ogarnia temat. Ostatnio mu opowiadałam, co ma zrobić, jak zacznę rodzić w domu. ![]() Gosia i Natalia - fajne kąciki
|
||||
|
|
|
#861 |
|
Zadomowienie
|
Słodki kącik ale moda na literki, chyba każdy ma hihi ![]() A po baletach na forum, oglądałam z Tż "Hotel Transylwania" do 23 - super bajka!!!! Polecam ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Miękkiego brzucha nigdy nie odczułam... Nie mam pojęcia czemu to ![]() Ja o dziwooo przespałam całą noc do 11 dziś ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- NATALYA Też super kącik ![]() Co do prania, ja zacznę za tydzień albo 2, ale ta pogoda to masakra, dziś też pada a ja lubię jak dworek pranko pachnie, mam tyle miejsca w ogrodzie...A chyba skuszę się na proszek "Dzidziś" tak o nim pisałyście i ktoś z Pl mi go przywiezie, hm... tu najlepszy dla niemowlaków taki neutral, bez ŻADNEGO zapachu.---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- A nie wiem czy widziałyście, ile wrześniówek już urodziło? I to z jakim poślizgiem w przód :O
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy za wszystkie miłe słowa dotyczące pokoiku
) Letka tak tak to księżyc z Ikei daje fajne ciepłe światło im mniejsza moc żarówki tym słabiej a co za tym idzie ciemniej będzie świecił więc nie kupuj żadnej mocnej żarówy :P Ever ja właśnie wczoraj do nich zajrzałam i się przeraziłam One miały terminy na koniec miesiąca a już tulą dzieciaczki swoje , to przestroga dla nas!!! Ja nie kupiłam specjalnego proszka dla dziecka tylko używam persil NON BIO jedynie kupiłam płyn sensitive z Lenora uwielbiam ten zapach gargantuiczna tak tak 35tc piąteczka ! Ja dzisiaj tez nie wyspana i to wcale nie przez nocne wstawanie na siku bo ja nie wstaję w ogóle do wc w nocy ale późno poszłam spać bo mieliśmy gości , chyba po 1szej usnęłam a obudził mnie tż't na śniadanko przed 8mą... więc mało snu pogoda tez jakaś dziwna niby ciepło ale pochmurno więc sprzyja spaniu:P
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Purblanus/staram sie... Ale jest ciezko
|
|
#864 |
|
in the dark of night
|
ja dziś wstałam o 5 około 7 zdrzemnęłam się na chwilę, teraz szał ciał c.d. czyli megaporządki niedzielne, normalnie jakbym miała rodzić jutro się zachowuje co się dzieje z człowiekiem ![]() też tak macie, że sprzątacie na maksa? :|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
Witam niedzielnie
Już jutro wielki dzień Oby zrobili ten zabieg ![]() Natalyyya pięknie zrobione i zdolniacha jesteś. Ja się w niedzielę staram nie sprzątać - jak to mówią niedzielna praca w kupe się obraca :P gosiakk23 super elegancko macie gdzie kupiliście takie fajne podusie ze sznureczkami?mortisha84 dziękuję mi się właśnie podoba ta klasyka, i że elegancko i kobieco brzmi tak samo w zdrobnieniu jak i w oryginale slomka pożycz trochę tego powera do sprzątania.... I gratuluję kolejny tygodni
|
#868 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi nic nie puchnie, ale obserwuj i moze pomocy nogi w zimnej wodzie? Cytat:
Poczwarkach brzuch jak na miesiączki mocno Cię boli i długo? Ja do tej pory miałam twardnienie brzucha ze skurczem i jak poszłam do toalety to przechodziło powoli, a od dzisiejszej nocy na odwrót. Ide siku i mnie łapie taki skurcz ze trwał dzis w nocy 2 razy po ok. 15min. Do tego bol pleców jak przy miesiączce. Biorę luteine, magnez i nosów, ale nie pomaga. Tak sie zestresowalam ze torbę wlasnie spakowalam, ta dla siebie. Piękne kąciki, tylko pozazdrościć ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Dziewczyny nie wiecie co z Mixi??? Nie odzywa sie, a nie logowała sie od 10dni. Zaczynam sie martwić... Moze macie nr tel do niej?
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
||
|
|
|
#869 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Nikt faktycznie nie wie co u Mixi? Może się odezwie, mam nadzieję, że wszystko ok. Piękne kąciki macie dla maluchów. U nas nie ma ,,kącika'' tylko cały pokój Frankowy. Kawalerka, więc sypialnia, jadalnia, pokój małego w jednym Dodaję zdjęcia ścian, niespodzianka o której pisałam miesiąc temu, teraz miałam możliwość zrobić zdjęcia.Na zdjęciach ,,malunki'' w 100% robione przez męża, oprócz tego 2 komplety literek (zielone i niebieskie) szyte przeze mnie i mamę(wisieć ostatecznie będą na innym sznurku, ale w tej chwili był tylko taki). Obraz: dwie postaci w czerwonym sercu dostałam na 19ste urodziny - całość wyszyta haftem krzyżykowym przez męża - łącznie z białym tłem. Te obrazki obok drzewka też wszystkie przez niego robione. Łóżeczko(pół godziny temu zamówione na all) miało stać pod literkami, ale jednak będzie stać pod drzewkiem - wtedy będzie przylegać do naszego łóżka. A i wrzuciłam jeszcze zdjęcie antyramy - też prezent od męża po ślubie, zrobił i od tamtego czasu wisi w pokoju jako inspiracja ![]() DSCF2761.jpgDSCF2763.jpgDSCF2765.jpgDSCF2772.jpgDSCF2767.jpg
26.09.2014 Nasz skarb Franciszek, 54cm, 3170g Edytowane przez siuska Czas edycji: 2014-08-31 o 16:45 |
|
|
|
#870 | |
|
Rozeznanie
|
Nie. Nienawidzę sprzątać.
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

Pyyycha!!!Po wszystkim pojechałyśmy z mama na grzyby do lasu i uzbierałyśmy caaałe wiadro
jedynie co to nocki słabo przesypiam, ale biorę to za "przyzwyczajaj się "
.
za wizytę!!! Adaśko ładnie rośnie 

Faktycznie weź ją do góry, jakieś okłady zimne porób..Ale to obserwuj 
A dziś odpoczynek. Zaraz muszę coś zjeść z synkiem. Później może podjadę do galerii pochodzić z mamą, do tego rossmana zajrzę na promocję, kupię podkłady
Buzują Wam hormony, złe samopoczucie daje w kość. Ja pomijając doła w związku z brakiem przy boku Tżta, na prawdę dobrze czuję się w ciąży, brakuje mi do Was kilka tygodni, może się odmieni...
mam już dość tego wszystkiego
6 tygodni a za 4 ciąża donoszona !! a niektórym z Was jeszcze mniej zostało