Scent Bar LIII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-01, 17:27   #3121
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar LIII

Spod podłej pogody Ryszard próbował mi kabel od myszy przegryźć
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
1. Cóż za nazwisko Podoba mi się takie twarde
Wanderer to "wędrowiec" po niemiecku
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
edit: wklejam

Załącznik 5778614
Ktoś chyba spędził 10 lat przy sztalugach, malując te liściory
Cytat:
...
Jakoś tak mam wrażenie że wszystko w za niskiej temp prane jest takie hmmm mało świeże? Niedoprane? No i piorę w wyższej, 60, wiadomo nie delikatne bluzki, ale nie wiem czy np nie prać w jeszcze wyższej? pościel bawełnianą? ręcznikmi piorę w najwyższej, to może pościel też? Właśnie idę włączyć i tak sobie dumam. Bo zdania są jak zwykle podzielone.
To zależy od środka piorącego, bo większość proszków "wypłukuje" jednak kolory z tkanin z włókien naturalnych, a im wyższa temperatura prania, tym gorzej Po drugie - większość ludzi sypie za dużo proszku, a to też niedobrze (tym bardziej, że teraz większość to tzw. koncentraty; mamy obecnie jakiś proszek do białego z Niemiec i zalecana dawka to 2 łyżki na pralkę). No ale to takie stare przyzwyczajenie - musi pełna miarka, bo się "nie dopierze" Po trzecie - poza przypadkami ciuchów roboczych, albo poplamionych, nie trzeba ich prać od razu w 60 stopniach, na zwykłą "nieświeżość" wystarczy w zupełności 40 Ale z kolei ręczniki i pościel to już u nas min. 70 stopni (kuchenne zazwyczaj 90, no ale wiadomo, jak to w kuchni)
Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Jak Wam mija pierwszy dzień szkoły/przedszkola?
Depresyjnie

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
No i tak... Poszłam po dida o 15, wyszłam o 16 nadal z rykiem "ja nieee chceee dooo dooomuuu"
Chyba wygrałaś życie
Cytat:
i jest przedostatnia pod względem grzeczności Czuję że codziennie będę chodzić na dywanik.
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 17:41   #3122
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

po angielski tez
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 17:48   #3123
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Macham spod deszczu i strachu przed umyciem włosów (bo ostatnio się prawie popłakałam, zbierając włosy z odpływu i szczotki)

Rany, aż dreszcz chodzi po człowieku - co się tam przed chwilą stało? i może lepiej nie myśleć, tylko zwiewać, bo i mnie to spotka...
W ogóle doczytałam o Twoim wyjeździe - świetnie to brzmi!

Ręczniki i pościel bawełnianą zawsze puszczam w 90 stopniach. Wyjątek robię jedynie dla czerwonych ręczników, jakoś się nie mogę przemóc, żeby je gotować z jasnymi
1. oj a czemu to tak?

2. skąd Wy te straszne skojarzenia bierzecie

3. musisz zanabyć więcej czerwonych ręczników

Cytat:
Przecież 40 stopni to jest letnia woda, temp ciała to 36.6 zatem jakoś mi się nie podoba pranie majtek tak jak sugerują na metce w 40

Moja pralka nie ma 95 stopni tylko 90
1. ooo, no właśnie... też w ten deseń mnie ciut gryzie, choć wiem że dodanie proszku to jednak różnica w porównaniu z samą wodą

2. a to jakaś zasadnicza różnica jest?

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
czarne ciuchy tez pierzecie w 40 st?
bo dla mnie kolorowe to znaczy czarne ,

a posciel i reczniki tez mam- czerwone, czarne, itp i bałabym sie wybrakniecia w praniu , zwłasczza ze czarna (wlasciwie w kol gorzkiej czekolady) posciel mam z bialymi haftami

co do segregacji kolorów-to są takie chusteczki do prania co wylapuja puszczone kolory-moje ostatnie odkrycie
czarne też piorę w 40, co najmniej - tzn. program codzienny ma właśnie 40 stopni, z tym że czarne bawełniane mi zawsze trochę blakną niezaleznie od tego czego do prania uzywam i w jakiej temp. piorę (kiedyś nabożnie stosowałam płyny do czerni i pranie w niskich temp., i nic, efekt taki sam mam w białym jeleniu do kolorów i 40 stopniach)

ja tam się akurat ręcznikami czy pościelą nie przejmuję, zwłaszcza że nie wszystko blaknie w praniu, ręczniki żadne nie, a mam nasycone zielone i pomarańczowe, mam ikeowe posciele białe z wzorkami i wzorki nie płowieją w 95 stopniach, tylko raz mi nowa pościel (nieikeowa) wyblakła ale to moja wina bo wlałam płyn do prania i dopiero po fakcie doczytałam że on ma wybielacze/rozjaśniacze czyli że raczej do białego jest przeznaczony

a takie chusteczki to nie jest czasem pic na wodę

Cytat:
No i tak... Poszłam po dida o 15, wyszłam o 16 nadal z rykiem "ja nieee chceee dooo dooomuuu" i jest przedostatnia pod względem grzeczności Czuję że codziennie będę chodzić na dywanik.

Cytat:

1. po ang. też

2. a wyobraź sobie efekt na żywo
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 17:53   #3124
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Zapomniałam napisać że trzymam kciuki za wszystkie Didy szkolne i przedszkolne za ich pierwszy dzień
Ty lepiej potrzymaj za następne dni O, za cały rok szkolny

Cytat:

Macham znad pustej chaty i poczucia, że został mi miesiąc życia a ja nie wiem jak go spożytkować. Nie wiem co czytać, co oglądać, gdzie iść, czym warto się zająć bo już nigdy nie będę mieć czasu.
...Może odpoczywaniem?
A co do zajęcia to może byś coś posprzątała?

Cytat:
w ogóle to mam jeszcze jeden super obraz stamtąd, jesienny, zaraz go wkleję

edit: wklejam

Załącznik 5778614
Ooo fajny

Cytat:

Mam wgląd na podwórko przedszkolne i szok w trampkach - 11:45 a niektórzy rodzice już odbierają didy
No toć pisane było, że pierwszy tydzień wcześniej się odbiera, a nie trzyma do zamknięcia przedszkola
Odebrałaś już swoją?

Cytat:
Macham spod deszczu i strachu przed umyciem włosów (bo ostatnio się prawie popłakałam, zbierając włosy z odpływu i szczotki)
Ja doznałam w sobotę lekkiego -> jak zobaczyłam ile włosów Tż wywala po myciu... a potem jeszcze znalazłam parę na dywaniku w łaźni ... dla niego to chyba nie problem... a ja mu mówię, żeby do likarza poszedł albo co z tymi włosami zrobił

Cytat:

Haemowe ciuchy faktycznie nędza jakościowa, obchodzę się delikatnie, w 40, ale np chuopine zarydzykowałam w 50 i przeżyły.

Iii tam, wg mnie nie są złe, gorsze z Reserved, a najlepsze z C&A

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;47953512]

Tak w ogóle to mam pytanie. Sprzedałem cuś na all i sie okazało, że przesył zniknął wziął.... Dziś idę składać reklamacje na pocztę, a babka mnie molestuje mailami, że hajsu chce. W prawdzie kosmiczna suma to to nie jest, bo 50 zł. Mój obowiązek jako sprzdającego został wykonany tj. nadanie przesyłki (potwierdzenie jest). Kiedy jej zwrócić kasę? Jak dostanę zwrot z poczty? Teraz i mieć spokój? [/QUOTE]

A na pewno dostaniesz zwrot z poczty? Na razie nic jej nie zwracaj.

Co do prania, ja piorę głównie w 40 stopniach.

A ja mam pytanie zakupowe - jak często robicie zakupy, o takie spożywcze głównie chodzi? Raz na tydzień, codziennie, co 3 dni? I czy Wy robicie, czy Wasze Tży czy razem może?

I jeszcze pytanie o obiady mam Codziennie gotujecie? (Wy, Tż, razem ) Jedno danie? Dwa + deser? Przed pracą, po pracy, wieczorem na następny dzień?

Tak mnie naszło na takie tematy, z okazji 1 września
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2014-09-01 o 17:55
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 18:07   #3125
gryx82
BAN stały

Cytat:
po angielski tez
Cytat:
1. po ang. też
Serio? A nie walker? Dooobra, zmyliła mnie widocznie ta wielka litera na początku
Stary 2014-09-01, 18:14   #3126
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
1. oj a czemu to tak?

2. skąd Wy te straszne skojarzenia bierzecie

3. musisz zanabyć więcej czerwonych ręczników

1. ooo, no właśnie... też w ten deseń mnie ciut gryzie, choć wiem że dodanie proszku to jednak różnica w porównaniu z samą wodą

2. a to jakaś zasadnicza różnica jest?

czarne też piorę w 40, co najmniej - tzn. program codzienny ma właśnie 40 stopni, z tym że czarne bawełniane mi zawsze trochę blakną niezaleznie od tego czego do prania uzywam i w jakiej temp. piorę (kiedyś nabożnie stosowałam płyny do czerni i pranie w niskich temp., i nic, efekt taki sam mam w białym jeleniu do kolorów i 40 stopniach)

ja tam się akurat ręcznikami czy pościelą nie przejmuję, zwłaszcza że nie wszystko blaknie w praniu, ręczniki żadne nie, a mam nasycone zielone i pomarańczowe, mam ikeowe posciele białe z wzorkami i wzorki nie płowieją w 95 stopniach, tylko raz mi nowa pościel (nieikeowa) wyblakła ale to moja wina bo wlałam płyn do prania i dopiero po fakcie doczytałam że on ma wybielacze/rozjaśniacze czyli że raczej do białego jest przeznaczony

a takie chusteczki to nie jest czasem pic na wodę

1. po ang. też

2. a wyobraź sobie efekt na żywo
ja czarne takie lepsze ciuchy piore na pr do syntetykow, 30 st i w plynie do czarnegi. i nie blaknie
i na lewa strone ofkors,aleto wszystko tak iore.

chusteczki dzialaja

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

A ja mam pytanie zakupowe - jak często robicie zakupy, o takie spożywcze głównie chodzi? Raz na tydzień, codziennie, co 3 dni? I czy Wy robicie, czy Wasze Tży czy razem może?

I jeszcze pytanie o obiady mam Codziennie gotujecie? (Wy, Tż, razem ) Jedno danie? Dwa + deser? Przed pracą, po pracy, wieczorem na następny dzień?

Tak mnie naszło na takie tematy, z okazji 1 września

zakupy tak co 2 dni robi tz

obiady-zupa na 2 dni, 2 danie codziennie
co do teg kiedy to i kto to niestety jest chaos czego efektem czsem nie ma obiadu

a teraz ja mam pytanie
co gotujecie na obiady? podajcie kilka najczestszych dan

deseru u nas nie widzieli nawet najstarsi indianie

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

z fb

"nie wiem jak obciąc paznokcie dla 7mio miesiecznego dziecka"

skąd ta debilna forma dla?

tak samo jak "powiedziec cos dla kogos"

a moze to jest poprawne??

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-09-01 o 18:09
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 18:25   #3127
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

Chyba wygrałaś życie

Cytat:
a wyobraź sobie efekt na żywo
Czyj to tak fogle obraz?

Cytat:
A co do zajęcia to może byś coś posprzątała?

Odebrałaś już swoją?

1.
2. crap, tak coś mi się zdawało, że za cicho jest w domu
3. raz na tydzień a jeśli coś się znienacka skończy to drugi raz. TŻ robił sam ale odkąd postanowili wypollyzować Real ma zamiar kupować online. Więc burżujsko.
4. raz na jakieś trzy dni, w porywach do 5. Gotuję ja, jedno (przypalone) danie aczkolwiek często jest to paćka (chłopin tak lubi). Deser, no proszcię Dla dida babcia robi zupki co dwa, trzy dni. Dla siebie na obiad codziennie wyjmuję z lodówki świeżutki Rolmlecz albo macę z kiełbasą

Cytat:

1. mielone + warzywa na patelnię
kiełbasa + warzywa z grilla
pieczone kurze cycki + j/w
smażony kurak/indyk + duszone warzywa
TŻ jest na pseudodiecie więc nie jada ryżu, ziemniaków itp.

2. no chyba nie jest poprawna ale może to miał być prezent?

Będę mieć zaraz długaśne pytanie o perfumy na zimę

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 18:28   #3128
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5
Konto usunięte

Cytat:
No i tak... Poszłam po dida o 15, wyszłam o 16 nadal z rykiem "ja nieee chceee dooo dooomuuu" i jest przedostatnia pod względem grzeczności Czuję że codziennie będę chodzić na dywanik.
To się ciesz, bo zawsze będzie 'ktoś gorszy'

Cytat:
A na pewno dostaniesz zwrot z poczty? Na razie nic jej nie zwracaj.

1. To co jej napisać żeby się odwaliła?
2. Nie gotuję. Chcę żyć
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 18:47   #3129
gryx82
BAN stały

Cytat:

Kam, nie denerwuj się
Cytat:
Stary 2014-09-01, 18:57   #3130
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
No so Ty

Cytat:

zakupy tak co 2 dni robi tz

obiady-zupa na 2 dni, 2 danie codziennie
Chce Wam się?

Cytat:
a teraz ja mam pytanie
Czasem zupy, ale niecodziennie - najczęściej jarzynowa i pomidorowa, bywa też ogórkowa, ale ostatnio Didka stwierdziła, że już nie lubi

Na tzw drugie jakieś mięso ze ziemniakami/ryżem (bardzo rzadko), makaronem (bardzo rzadko) i jakimiś warzywami (sałatka lub warzywa gotowane na parze na ten przykład) czasem naleśniki, placki z jabłkami, pizza. Czasem (rzadko) gotowiec jakiś albo na mieście (też rzadko). A i niestety rzadko ryby (jutro będzie osoś ze ziemniakami i nie wiem jeszcze czym).
Jak ktoś mi zrobi i przyniesie to mam pierogi albo kopytka albo bigos, łazanki, groch z kapustą
O, jak fogle nie mam pomysłu i weny to na szybko robię jajo sadzone
Może jeszcze coś dopiszę jak mi się przypomni

Cytat:

4. raz na jakieś trzy dni, w porywach do 5. Gotuję ja, jedno (przypalone) danie aczkolwiek często jest to paćka (chłopin tak lubi). Deser, no proszcię Dla dida babcia robi zupki co dwa, trzy dni. Dla siebie na obiad codziennie wyjmuję z lodówki świeżutki Rolmlecz albo macę z kiełbasą
Łohoho Ty leniwa Matko

Cytat:
Bosh Red!

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;47956308]

1. To co jej napisać żeby się odwaliła?
[/QUOTE]

No nie wiem - odwal się? Napisz, że musisz to wyjaśnić na poczcie

Właśnie Didka zadała 2 pytania.

1. Mamo, a kto wymyślił kosmonautów?
2. A kto wymyślił plac zabaw? (tu bez większego zastanowienia odpowiedziałam - że ktoś kto miał dosyć dzieci i chciał mieć trochę spokoju ).

Stary 2014-09-01, 18:58   #3131
Redhaired Witch
Nindżopesz

Khem, khem a oto długaśne pytanie o perfumy głównie do Polly i Rejcz bo znalazłam Wasze stare wątki na podobny temat - ciekawam co wybrałyście.
Otóż szukam perfum codziennych (czyli takich, których nie żal psikać idąc np. tylko do przedszkola) acz obiektywnie ciężkawych na zimę/jesień. Mają być w miarę tanie, mogą być mainstreamowe, najlepiej pikantne, ciepłe, niezbyt babskie/dojrzałe ani słodkie. Raczej żadnych kwiatów. Mogą być nieco jadalne ale w kierunku wytrawności. Imbir kiepsko na mnie leży więc lepiej bez niego. Kakao, ambra i wanilia też mi się znudziły chociaż ich nie wykluczam.

Rozmyślam zupełnie w ciemno o:
Addict ( kiedyś wąchałam ale daaawno)
Prada/Intense
Gucci I/II? nie wiem jakie są
Marcel

Z tego typu podobają mi się ale są za drogie na codzień:
Black CdG
BC (ponadto są zbyt ponure i jesienne)
Nu (zbyt letnie i kwiatowe)

Odpadają:
OI, Theorema, Botrytis, BdM, Asja, Feminite du Bois, LLL, Mauboussin, HP, Ambre Narguille, Five o'Clock, Hot Couture, Słoń - zbyt słodkie/mdłe/upierdliwe
Dolce Vita, Joop, Shalimar, Poison - zbyt kobiece
Gaiac, T4T, Lutensy ogółem - nie porwały mnie no i cena
Cinnamon Bun, cynamon L'Occitane - no spoko ale ileż można cynamonić
Neonatura - kakao też mi się znudziło
EDIT: szypry nie!
Alchimie, Cinnabar nie, na mnie są odpowiednio mdłe i sikowate.

Any ideas?

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2014-09-01 o 19:02
Stary 2014-09-01, 19:23   #3132
gryx82
BAN stały

Cytat:
Khem, khem a oto długaśne pytanie o perfumy ...
Bierz Ikona po taniości i nie maruć
Stary 2014-09-01, 19:37   #3133
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Serio? A nie walker? Dooobra, zmyliła mnie widocznie ta wielka litera na początku
skojarzenie z jasiem wędrowniczkiem

Cytat:
ja czarne takie lepsze ciuchy piore na pr do syntetykow, 30 st i w plynie do czarnegi. i nie blaknie
i na lewa strone ofkors,aleto wszystko tak iore.
mi np nie blakną ciuchy wiskozowe, bawełna za to tak tak, poliestru nie mam ale wiem, że też nie blaknie

Cytat:

Czyj to tak fogle obraz?

1. wg mojej dokumentacji zdjęciowej namalował go w 2002 r. Valery Shkarubo

2.

Cytat:
Kam, nie denerwuj się

się nawet zastanawiałam, czy ja tak mówię, ale nie nie obcinam pazurów dla kotów tylko kotom a robię to w prezencie dla znajomych

Cytat:

1. Mamo, a kto wymyślił kosmonautów?
2. A kto wymyślił plac zabaw? (tu bez większego zastanowienia odpowiedziałam - że ktoś kto miał dosyć dzieci i chciał mieć trochę spokoju ).
1. ruscy amerykanie wymyślili astronautów

2. cudne

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:

Any ideas?
niekakaowe ziemisto-pleśniawe paczule?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-09-01, 19:38   #3134
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Khem, khem a oto długaśne pytanie o perfumy głównie do Polly i Rejcz bo znalazłam Wasze stare wątki na podobny temat - ciekawam co wybrałyście.
Otóż szukam perfum codziennych (czyli takich, których nie żal psikać idąc np. tylko do przedszkola) acz obiektywnie ciężkawych na zimę/jesień. Mają być w miarę tanie, mogą być mainstreamowe, najlepiej pikantne, ciepłe, niezbyt babskie/dojrzałe ani słodkie. Raczej żadnych kwiatów. Mogą być nieco jadalne ale w kierunku wytrawności. Imbir kiepsko na mnie leży więc lepiej bez niego. Kakao, ambra i wanilia też mi się znudziły chociaż ich nie wykluczam.

Prada/Intense
Marcel

Black CdG

Odpadają:
OI, Theorema, Botrytis, BdM, Asja, Feminite du Bois, LLL, Mauboussin, HP, Ambre Narguille, Five o'Clock, Hot Couture, Słoń - zbyt słodkie/mdłe/upierdliwe

Any ideas?
HP Kilka psików i nie będą Ci kazali NIC w przedszkolu robić Ino się nie zabij sama nim, perfumem tym (jako to ja kciałam zrobić, niechcący )

Stary 2014-09-01, 19:46   #3135
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Bierz Ikona po taniości i nie maruć
Nie, za bardzo wodniste są.

Cytat:
1. wg mojej dokumentacji zdjęciowej namalował go w 2002 r. Valery Shkarubo

niekakaowe ziemisto-pleśniawe paczule?
1. dzięki
2. paczule jednak nie, bardziej w kierunku przypraw i nie ziemistych.

Cytat:
HP Kilka psików i nie będą Ci kazali NIC w przedszkolu robić Ino się nie zabij sama nim, perfumem tym (jako to ja kciałam zrobić, niechcący )
Za słooodkie.

Stary 2014-09-01, 19:52   #3136
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Za słooodkie.
Rousse tylko nie wiem czy nie szkoda ich do przedszkola

Stary 2014-09-01, 19:56   #3137
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Rousse tylko nie wiem czy nie szkoda ich do przedszkola
Przedszkole było podane jako ostateczność, raczej do pracy czegoś potrzebuję na dni kiedy-nic-się-nie-chce i żal zużywać odlewkę Blacka a czuję się jak kupa i nie podźwignę seksowności BC.
Ach ta praca, same wydatki
Rousse pachnie na mnie kwaśnym, stęchłym cynamonem, zupełnie co innego niż w recenzjach. To samo Chergui.

A Marcel, bardzo jest różany?
Addict bardzo waniliowy?
Prada bardzo ulepna?

Stary 2014-09-01, 19:57   #3138
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
My zaczęliśmy oglądać The Knick, jednak się przełamałam choć to Chuopin pierwszy zamknął oczy Zaczęliśmy bez przekonania, ot aktor i kostiumy, zwłaszcza że chyba jest kilka odcinków tylko? No żaden szał, ale póki co miło popatrzeć.
3 albo 4 do tej pory; w dalszych odcinkach nie ma "większej rzeźni" niż w pierwszym

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 19:59   #3139
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

To zależy od środka piorącego, bo większość proszków "wypłukuje" jednak kolory z tkanin z włókien naturalnych, a im wyższa temperatura prania, tym gorzej Po drugie - większość ludzi sypie za dużo proszku, a to też niedobrze (tym bardziej, że teraz większość to tzw. koncentraty; mamy obecnie jakiś proszek do białego z Niemiec i zalecana dawka to 2 łyżki na pralkę). No ale to takie stare przyzwyczajenie - musi pełna miarka, bo się "nie dopierze" Po trzecie - poza przypadkami ciuchów roboczych, albo poplamionych, nie trzeba ich prać od razu w 60 stopniach, na zwykłą "nieświeżość" wystarczy w zupełności 40 Ale z kolei ręczniki i pościel to już u nas min. 70 stopni (kuchenne zazwyczaj 90, no ale wiadomo, jak to w kuchni)

Chyba wygrałaś życie
1. Bingo! Przeż nawet po ang, ale tak z dużej pięknie brzmiało niczym Herlig von Wanderer

2. Ale fakt, fotograficzna precyzja

3. Dla mnie te proszki, płyny to kosmos jest Nigdy nie wiem ile sypać

4.

Cytat:
po angielski tez

Cytat:

Wygląda jakby ktoś w ofierze didu składał czyjeść paznokcie

Cytat:

Prada/Intense
Marcel

Black CdG

Odpadają:

Any ideas?
Kurcze, chętnie pomyślę, zawsze jak nie wiedziałąm czym pachnieć, pachłam Kashminą.

Addict - nieeeeeee, nie sąąąąądzę
Prady - hmmm one bywają migrenogenne, dla mnie już od dawna ZA słodkie.
Gucci EDP jest męskawym, jakby skórzanym zaproszeniem do seksu tu i teraz, acz w mojej byłej szkole sie podobało. Jednak niektórym wierci dziurę w głowie.
Gucci II to jakieś kwiatki na kwaśnej wodzie.
Marcel - taki słodki, lekko syntetyczny, Ivroszerowy (wiem ze to Ori ) puchatek, nie rozumiałam fenomenu. W sensie nigdy nie uległam.

Cytat:
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 20:00   #3140
gryx82
BAN stały

Cytat:
się nawet zastanawiałam, czy ja tak mówię, ale nie nie obcinam pazurów dla kotów tylko kotom a robię to w prezencie dla znajomych
A to nie Ty pisałaś jakiś czas temu, że nie dziwi Ciebie forma (np.) "powiedz to dla mamy"? To chyba ze wschodu, c'nie?
Cytat:
HP działa wabiąco, nie kłam dla Redzi
Cytat:
Nie, za bardzo wodniste
To se je zagęść na małym ogniu
Stary 2014-09-01, 20:03   #3141
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
3 albo 4 do tej pory; w dalszych odcinkach nie ma "większej rzeźni" niż w pierwszym
thnx, mnie an rzeźni akurat nie zależy, ot ciekawa jestem fabuły

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:

Weśże chuopie mie się tu czacha dymi nad perfumami i obiadami a Ty mnei na łopatki
Leżę
Stary 2014-09-01, 20:10   #3142
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Gucci EDP jest męskawym, jakby skórzanym zaproszeniem do seksu tu i teraz, acz w mojej byłej szkole sie podobało. Jednak niektórym wierci dziurę w głowie.
Więc Gucci EDP jeśli już. W Syforze/Douglasie zastanę czy wycofane?

Cytat:

Stary 2014-09-01, 20:20   #3143
gryx82
BAN stały

Cytat:
A Marcel, bardzo jest różany?
Odpada, dla Ciebie za słodki
Cytat:
1. Bingo! Przeż nawet po ang, ale tak z dużej pięknie brzmiało niczym Herlig von Wanderer

Cytat:
3. Dla mnie te proszki, płyny to kosmos jest Nigdy nie wiem ile sypać
Młoda jesteś, nie musisz jeszcze wiedzieć
Cytat:
Kurcze, chętnie pomyślę, zawsze jak nie wiedziałąm czym pachnieć, pachłam Kashminą
Oj taaak, uniwersalny ideał Szkoda tylko, że mam resztkę w odlewce, a ceny... przemilczę lepiej
Cytat:

Weśże chuopie mie się tu czacha dymi nad perfumami i obiadami a Ty mnei na łopatki
Leżę

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Oczywiście wycofane Ale tam dużo cielesno-potliwego kminu było, więc raczej nie tędy droga
Stary 2014-09-01, 20:23   #3144
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
z fb

rusycyzm, o ile dobrze pamiętam

Stary 2014-09-01, 20:24   #3145
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
2. paczule jednak nie, bardziej w kierunku przypraw i nie ziemistych.
.
no to nie wiem co - dla mnie paczula to lek na całe zło
monotematyczna jestem

Cytat:
A to nie Ty pisałaś jakiś czas temu, że nie dziwi Ciebie forma (np.) "powiedz to dla mamy"? To chyba ze wschodu, c'nie?
ja pisałam, ale uznałam, że wszyscy pamietają i nie trzeba powtarzać

nie dziwi mnie ani ani, ale sama tak jednak (już?) nie mówię

Cytat:

&

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2014-09-01, 20:26   #3146
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Any ideas?
tani sandał/paczula? sandał z paczulą? Eau des Baux?

Stary 2014-09-01, 20:30   #3147
rachell111
Zakorzenienie

Zacznę od obiadów - albowiem to prostsze.

Nie robimy zakupów ze stałą regularnością. Robimy intuicyjne zapasy bo my musimy jeść to na co w danej chwili mamy ochotę a nie to co akurat kupiliśmy i jest na stanie, także najczęsciej chuop robi szoping spożywki w lokalnych markecikach. Najtaniej, nie ma kolejek, najszybciej.

Niiiiiiigdy nie robimy zakupów np na tydzień, na miesiąc etc...

Obiady - Zawsze gotujemy dla wojska a zjadamy sami Chuop gotuje w weekendy. Ja staram sie jak najrzadziej, najchętniej wieczorami, nocą dnia poprzedniego. Zupa - zawsze na minimum na 2 dni plus co zostaje do zamrażary na "leniwe dni". Jak się umordować to raz, żeby się opłacało, i kolejne dni spijać piankeu.

Drugie dania też, jeśli jest robione, to ZAWSZE na 2 dni conajmniej, szlag by mnie trafił jakbym miała dziennie gotowac np takie same kotlety. Smażę ich raz a więcej i na drugi dzień są równie pyszne jak nie lepsze. To samo z piekarnikowymi daniami, wówczas to pichcimy na dłużej bo piekarnik sporo pomiesci.

Ogółem unikamy codziennego gotowania jak ognia. Wybieramy potrawy które robią się same - zupy, mięsa w piekarniku, ryby. Eintopfy - jednogarnkowe coś a'la risotto, leczo, fasolki na 100 sposobów, ratatuje, bigosy. Zmieniają się tylko składniki i przyprawy.

Deserów - podobnie jak u Polly, "nie słyszeli u nas o nich najstarsi Indianie". Cudnie to ujęła, w sam sedes. No ale jesteśmy tak nażarci jadłem dla wojska że nie wiem gdzie ten deser mielibyśmy wcisnąć.

Nie robimy naleśników, bo trzeba stać i przewracać. Nie lubimy mącznych potraw.

Z mielonego - mielone kotlety - smaży wyłącznie małż, bo ja nie mam cierpliwości, jako i schaboszczaki smażone, oraz kotlety z polędwiczek wiepszowych. Pulpety mielone - takie gotowane lub duszone - robię ja - bo robią się same. Ja robię piersi, czasem ze szpinakiem, czasem z pieczarkami, z ananasem czasem z niczym.

Mięsa z piekarnika w całości na różną smakową modłę czyli co akurat wygooglam w necie. Szynki, karczki, pieczenie mielone, kaczki, króliki, kurczaki. Z piekarnika podudzia zwane pieszczotliwie pałkami - też na różną modłę.

Gulasze na kaszach z indyczym gulaszowym. Najszybsze. Potrawki z indyka/kurczaka na ryżu.

Ryby w każdej postaci.
Ziemniaki, warzywa z pary.
Tortille z różnymi nadzieniami.
Czasem spaghetti, czasem makaron z tuńczykiem na ciepło, z ososiem na ciepło.
Surówki - rzadko niezmiernie. Króluje z białej kap i kapkiszu. Ale mamy miliony sałatek w sloikach w piwnicy, więc buraczki na 200 sposobów, ogórki, cukinie no takie tam.

Na pewno zapomniałam o milionie innych - jakoś nie przywiązuję do tego uwagi. Czasami anpada nas ochota na fansy szmansy i robimy eksperymenty z interentu.

Czasem, a nawet częściej niż czasem, obiadu takiego stricte nie ma, i każdy je co popadnie. Czasem lubimy sobie odpocząć od obiadów i wcinamy kurde sardynki z puszki, kazsankę albo zamawiamy coś an tel albo jemy an mieście, zależy od okoliczności.

Lubimy pyszne żarełko, ale wygoda zawsze jest priorytetem

Aaa, i mamy fazy na tajskie żarło, na wloskie, na polskie etc.

Ogólny zamysł gotowania mamy taki - nikt nie gotuje w dzień. Zawsze staramy się tak robić, żeby po południu wracając do domu, wyjąć z lodówki gotowe żarło do spożycia, po uprzednim podgrzaniu.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:

Młoda jesteś, nie musisz jeszcze wiedzieć

Oczywiście wycofane Ale tam dużo cielesno-potliwego kminu było, więc raczej nie tędy droga
1. No wiem, wstyd

2. Zgadza się
Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
tani sandał/paczula? sandał z paczulą? Eau des Baux?
Bingo!!! Ten zapach z niczym nie jest przegięty. Uwielbiam.
Lubię też ichni, już chyba niedostępny AMber?

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-09-01 o 20:35
Stary 2014-09-01, 20:36   #3148
gryx82
BAN stały

Cytat:
ja pisałam, ale uznałam, że wszyscy pamietają i nie trzeba powtarzać

Cytat:
1. Now iem, wstyd
Eeee tam, są gorsze wady
Stary 2014-09-01, 20:38   #3149
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Wygląda jakby ktoś w ofierze didu składał czyjeść paznokcie
jesteście nienormalne

Cytat:

No ba, najpierw zwabić, potem zabić

Stary 2014-09-01, 20:42   #3150
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
of kors, że cofnięte

Ale chciałam proponować Gaiac, no ale skoro Cię nie porwały. Dla mnie one są takie właśnie nie za słodkie, nie za kobiece, nie za ciężkie, przestrzenne i bezpieczne.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości