Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-01, 14:24   #1261
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Linka, i co ja mam Ci teraz zrobić za pokazanie mi tego ustrojstwa? Teraz mi się włączyło "CHCĘ" i już. W sumie to wydatek na jakiś trzy lata. Więc cena mimo iż kosmiczna to w porównaniu z ciuszkami, które lada dzień będą za małe, a też sporo kosztują - chyba do przełknięcia Muszę tż nakręcić.
Dla mnie to jest prawdziwy wypas bo sam wygląd na żywo i jakośc tego "fotela prezesa" jest na prawdę rewelacyjna. Zero tandety..inne nawet drogie dla mnie to plastikowo-ceratowy shit :-P

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 14:31   #1262
madziqqq
Rozeznanie

Linka już po zakupach?
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 14:33   #1263
LoLcIa123
Zakorzenienie

Linka co konkretnie to urządzenie zastępuje ?
Gdzie można to zobaczyć na żywo?
Fajne, może się skusimy

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 14:54   #1264
Suqub
Zakorzenienie

Mój mąż stwierdził, że Jemu brzuch się zmniejsza mi rośnie więc równowaga w przyrodzie zachowana
Ostatnio stwierdził, że spasłam się w brzuchu- Tak w żartach. To tylko powiedziałam, że ma szczęścia, że powiedział "w brzuchu".

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 15:05   #1265
alekaz1
Zakorzenienie

Odebralam wyniki glukozy i sa dobre tak mi sie wydaje
Na czczo 84
po godzinie 157
po 2 godzianch 96
Stary 2014-09-01, 15:10   #1266
87agata
Raczkowanie

witam i z gory pozdrawiam
ja wlasnie po wizycie u poloznej(lekarza ginekologa nie ma szans zobaczyc jesli wszystko przebiega ok) zbadala mocz wszystko ok-zurawina jest jednak super.
posluchala bicia serca dziecka ...i tyle
stwierdzila ze wszystko w porzadku mam sie zglosic na nastepna wizyte w 31 tygodniu ,zaproponowala szczepionke przeciwko grypie za free dla ciezarnych (ale jeszcze sie nie zdecydowalam musze to przemyslec) no a w piatek glukoza na 9 rano i pare razy ostrzegala ze juz od czwartku od 21 zeby nic nie jesc i nie pic oprocz czystej wody
ja sie ksiazeczkami nie martwie bo wszystkie mam po corce
ale pamietam ze super sa ksiazeczki takie z melodyjkami dla maluszkow
a zgaga to moje przeklenstwo gaviscon to ja pije z gwinta ale pomaga na chwile ,bardzo uwazam na to co jem bo cos troszeczke bardziej tlustego i o nieodpowiedzniej porze i noc moze okazac sie nie przespana

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

linka ja Ci strasznie dziekuje za ten link juz pare dni temu sie zdecydowalam na zakup tego tatamia i ja tez biore zielony u mnie mozna kupic nowe na ebay za 80 funtow z darmowa wysylka
aha i zdecydowalam ze zrezygnuje ze znieczulenia zewnatrzoponowego (tak chetnie tutaj dawanego)
jedyne co bede miala to TENS
Stary 2014-09-01, 15:10   #1267
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
witam i z gory pozdrawiam
ja wlasnie po wizycie u poloznej(lekarza ginekologa nie ma szans zobaczyc jesli wszystko przebiega ok) zbadala mocz wszystko ok-zurawina jest jednak super.
super, że wszystko ok
ja też po wizycie - młody ma 19 cm długości, rusza się jak mała motorynka co chwilę zmieniał pozycję na usg.

Lekarz się zapytał, jak się czuję, ja mu na to, że ja już chcę rodzić. A on na to, że najgorsze jeszcze przede mną
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-01, 15:16   #1268
19Inka90
Wtajemniczenie

Agata powiesz czemu zrezygnowalas z tego znieczulenia ?? U mnie w szpitalu właśnie wprowadzili darmowe takie znieczulenie i sie właśnie nad tym zastanawiam...

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 15:51   #1269
87agata
Raczkowanie

inka zrezygnowalam dlatego ze moj pierwszy porod przebiegl bardzo szybko nie bolalo tak strasznie jak mnie niektore znajome straszyly a rodzilam kompletnie bez jakiegokolwiek znieczulenia bo na porodowce zjawilam sie zbyt pozno (bo oczywiscie kolezanki opowiadaly mi zeby nie jechac za wczesnie do szpitala)
a wiem ze takie znieczulenie przedluza porod ,dodatkowo caly czas trzeba lezec z podlaczonym ktg ,poniewaz to polozna mowi kiedy przec poniewaz Ty nie bedziesz czula zadnego skurczu, i po prostu nie bedziesz wiedziala kiedy przec. no i cewnik trzeba miec zalozony bo tez nie ma sie czucia kiedy chce sie siku
a to ze ja rezygnuje to tylko dlatego ze mniej wiecej wiem czego sie spodziewac i mysle ze sobie poradze, a wiem ze niektore kobiety tutaj nie wyobrazaja sobie rodzic bez zewnatrzoponowego, i decyzje kazdy powinien podjac sam po przeanalizowaniu plusow i minusow
Stary 2014-09-01, 16:59   #1270
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja też rodzę bez znieczulenia słyszałam, że to bardzo spowalnia akcje i powoduje niekiedy problemy, bo nie czuć, że chce się przeć, tylko się prze , bo położna o tym mówi, czyli jw

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 17:12   #1271
87agata
Raczkowanie

mam pytanie odnosnie wlasnie TENS czy ktorac z Was stosowala poniewaz musze kupic sobie te urzadzonko prywatnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-01, 17:38   #1272
niteczka83
Zadomowienie

Hej,
miałam intensywny i fajny weekend.

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
A co do wozkow jest tu ktos kto mial do czynienia z xlanderem xa? Bo sie nad nim intensywnie zastanawiam
Sweet Olcia - ja użytkowałam xt, a moje koleżanki miały xa i xs (xs miałam okazję przetestować na synku). Xa od xt różnił się tylko i wyłącznie liczbą kół.

Cytat:
Całkowicie inne książki wybieramy dla niemowlaków, jako zabawki. Ja bym zaczęła od tych czarno-białych książeczek z twardą oprawą. Przyciągają wzrok dziecka i uczą skupienia. Jasne, takie maluszki skupiają uwagę na kilka sekund, ale nawyk obcowania z książką się wyrabia.
Jusssi - ja tym razem zamierzam zaopatrzyć się w te czarno-białe książeczki ale polecam też zrobienie sobie karteczek właśnie takie biało-czarne kształty geometryczne (gotowce chyba też można znaleźć na necie) i położenie ich w łóżeczku, synek patrzył się jak zaczarowany

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
hej dziewczęta... ja boję się z kolei że druga to będzie przeciwieństwo pierwszej, której wszyscy nam zazdrościli... ona mając 4 lata w nocy śpi po 12-14 godzin a jak była malutka prawie spała cały czas... jest mega spokojnym dzieckiem, takim dorosłym
wszyscy straszą że druga da popalić, strasznie sie tego boje...
poza tym boje się że umrę przy drugiej cesarce, jakoś boję się zatoru wodami płodowymi a na to nie ma ratunku i wyboru... '
Boję się że nie pokocham młodszej jak starszej, nawet wybierając mleko czy coś... może wybrałabym to lepsze ale nie mogę jak starszą córkę karmiłam nanem... mam taki syndrom równych szans... dlatego drugiej też nie zamierzam karmić piersią dłużej niż 6 tyg, bo starszej tyle dałam... to samo tyczy się wszystkich kwestii... głupie to może ale ja nie mogę spać przez te myśli....
Sofia - a mnie straszą, że będzie taka sama jak pierwsze, a jak mi się drugie takie nie posłuszne, uparte i skręcone trafi to skończę w wariatkowie A raczej wszystko zapowiada, że będzie taka sama albo jeszcze większa agentka

Sofia, Justyssia - a ja mam inaczej, wogóle jestem przekonana że będę kochała dokładnie tak samo, o to jestem spokojna. Dam tyle samo miłości. Może w jakiś sposób Mała będzie poszkodowana względem synka (choćby tym że puszczę ją do żłobka, a synek ominął) ale też będzie miała inne plusy bo już będzie miała rodzeństwo.
Widzę to dość kolorowo. Nie przejmuję się tym że nie będzie po równo. Dzieci są tak różne...
Ja boję się tylko jednego żeby synek nie poczuł się odrzucony, że zacznę poświęcać mu mniej czasu i on to odczuje.

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Mój mąż stwierdził, że Jemu brzuch się zmniejsza mi rośnie więc równowaga w przyrodzie zachowana
Suqub - u nas jest podobnie
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 17:38   #1273
TheN4ti
Rozeznanie

Wlasnie Agata wszystkie kobiety mają robiona glukozę? Ja idę do położnej w piątek to mam nadzieje się dowiem. Też chcę rodzic bez znieczulenia, oby się udało i tez porodu się nie boję, tylko tego co będzie po. Czy damy rade z dzieckiem, wychować go dobrze. A z drugiej strony juz się wszystkiego doczekać nie mogę
Stary 2014-09-01, 17:43   #1274
niteczka83
Zadomowienie

Tu macie zdjęcie jak synek miał 12 dni z jedną z takich karteczek, potem je podmienialiśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0876.jpg (86,6 KB, 60 załadowań)
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 17:52   #1275
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Niteczka a byłaś zadowolona z tego wozka? Polecasz czy raczej odradzasz?

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-01, 18:02   #1276
Justyssia87
Rozeznanie

Helo.
Kupiłam małemu te buty, udało mi sie w jakimś sklepie no name znaleźć za 45zł, dupy nie urywa ale to mo dobre po wsi lotać
Kupiłam sobie też szlafrok do szpitala za 27zł miałam w planach taki gruby jak wam pisałam kiedyś ale najtanszy był po 90zł w tesco i stwierdziłam ze wezme ten, zwykły cienki za 27zł i koszule do szpitala za 35zł, wiec jestem do przodu o 60zł z wyprawką Jutro wrzucę fotki i tej kurtki tez hehe.

Dzis lecą ugotowani i top model, ja lubie, nie wiem jak wy A jutro o 6:30 już musze jechać na glukoze bo o 7 trzeba sie tam wstawić, koszmar, oby ni było tak źle 2h bede sie nudzić ehhh ale musze to zrobić w koncu tak to odkładam ciągle a juz 28tc :/

Nikoś od paru dni jakoś kppać za bardzo nie chce, zaczynałąm sie martwić a teraz zjadłam sunbites i kopie jak wariat chyba tez mu smakują hihihi

madziqq- dobrze ze wyniki są w porządku a te komenatrze męża naprawde sa takie wkurzajace? mnie to w ogole nie rusza jak mi moj tak mówi, ale to moze dlatego ze ja chce byc gruba spróbuj sie cieszyc z tego moze

mysza-3mam ckiuki za wizyte

(jesli powtarzam sie i pisze cos co juz dzis pisałam to wybaczcie, skleroza strasznie mnie dopada)

aa juz wiem, ja zniezulenia tez nie chce, mialam przy poprzednim porodzie i przez to sie akcja przedłżyła, skurcze słabo czułamam, wiedzialam keidy sa bo je czułam ale nie miałam mocy żeby przec mocno bo one tez były słabe (ale bo ja dostałam za dużo, bardzo krzyczałam i lekarz sie zlitował i dał mi jeszcze-wiedział ze robi źle sam to powiedział,ciul) tak bym czuła je mocniej, do ktg podpieta nie byłam. Jakby teraz mialo byc sn to bez znieczulenia.

i mam pytanie do dziewczyn którym skraca sie szyjka.. Jak wsadzicie sobie palec to wy to czujecie gdzie ona sie kończy?czyli np. jak macie szyjke 2cm to wsadzicie połowe palca i koniec?dalej sie nie da?i czujecie ze ona wlasnie dotad jest? Bo ja jak wsadzam lutke to cały palec mi wejdzie tak 3cm i tyćko no i tak sobie mysle ze jak dalej sie nie da to to by był koniec szyjki?

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-09-01 o 18:14
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 18:13   #1277
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
Linka już po zakupach?
juuuuuz !!!!!! co za radocha...2,5 miesiąca siedziałam z dołem w domu ze nie moge nic kupic..

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Linka co konkretnie to urządzenie zastępuje ?
Gdzie można to zobaczyć na żywo?
Fajne, może się skusimy
huśtawka , leżaczek i krzesełko do karmienia. U mnie w miescie jest tylko w jednym sklepie do obejrzenia. W sklepie jest dość drogo bo krzesełko 1190 zł a ten zestaw dla nioworodka dodatkowo 300zł. Chce zamowić w hurtowni ( 990 + 270)

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
linka ja Ci strasznie dziekuje za ten link juz pare dni temu sie zdecydowalam na zakup tego tatamia i ja tez biore zielony u mnie mozna kupic nowe na ebay za 80 funtow z darmowa wysylka
aha i zdecydowalam ze zrezygnuje ze znieczulenia zewnatrzoponowego (tak chetnie tutaj dawanego)
jedyne co bede miala to TENS
mysle ze z krzesełka bedziemy zadowolone sa najwyższej jakości

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ja też rodzę bez znieczulenia słyszałam, że to bardzo spowalnia akcje i powoduje niekiedy problemy, bo nie czuć, że chce się przeć, tylko się prze , bo położna o tym mówi, czyli jw

Dziewczyny apropo znieczulenia zzo. Dobrze podane niweluje ból w 80% ale nie wylącza czucia!!!! można chodzić , ma się tylko LEKKO zdrętwiałe nogi. U mnie w szpitalu byłam ogladać sale , położne opowiadały o znieczuleniach itd. Podają znieczulenie zzo przy 4 cm i skurcze czuc ale one są delikatne i nie zdarzyło się jeszcze żeby pacjentka nie czuła nic czy sie słaniała na nogach. Poród trwalby dłuzej faktycznie ale razem z zzo podają oxytocyne w duzych dawkach i to przyspiesza poród.

Kupiłam w sumie już wszystkie kosmetyki i medykamenty potrzebne do domowej apteczki Zamowiłam już komodę brittona o taką http://wanienki.pl/p/2013/10/britton...3619497044.jpg , zapłacona i do odbióru 2 połowa października więc mam wanienkę , przewijak i półki na kosmetyki i pieluszki w jednym..a co fajne na kołkach będzie stało w kąciku małej a wieczorek bede tyn 'jechała' na kąpiel do ciepłej łazienki , tam oporządze i ubiore i wroci do chłodniejszego pokoju
Kupiłam tez pare zabawek , posciel z ochraniaczem , przescieradełka , 2 koszule do szpitala , rózne pudełka na zabawki i leki , wkladkę do wanny , duuuzo pieluszek tetrowych i flanelowych i...uwaga uwaga , czerwone wino 0%

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

3690 gram szcześcia <3

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2014-09-01 o 18:14 Powód: To
Stary 2014-09-01, 18:14   #1278
maczuma
Rozeznanie

Linka, gratuluje zakupów! Ale powiedz mi szybciutko, gdzieś Ty kupiła wino zero %??!!
Stary 2014-09-01, 18:16   #1279
Linka1984
Zakorzenienie

w piotrze i pawle smakuje jak normalne wino tylko sie nie robi ciepło :P

3690 gram szcześcia <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-01, 18:19   #1280
maczuma
Rozeznanie

Dopisuję to wino na listę najbliższych zakupów, dzięki
Stary 2014-09-01, 18:23   #1281
Justyssia87
Rozeznanie

linka - super te koszule do porodu moje sa takie wsiurskie, zwykłe z jakimis misiami :P
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 18:23   #1282
alekaz1
Zakorzenienie

Linka super zakupy. Widze ze znalazlas to wino

a ja mam dola. Sama juz nie wiem czego chce. Przeraza mnie pujscie do psychiatry po zaswiadczenie do cesarki ze mnie potem wezma za czubka i bede miala nieprzyjemnosci jakies po urodzeniu ze mam cos z glowa. Lzy mi leca tylko ze nie wiem do konca czemu. Jaki lekarz moze to jeszcze wystawic.
Stary 2014-09-01, 18:23   #1283
Linka1984
Zakorzenienie

Nie wyobrażam sobie makaronu bez wina..stad ten pomysł

3690 gram szcześcia <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-01, 18:54   #1284
Hasiap
Rozeznanie

Nadrabiam Was od rana

Linka zakupy widzę udane

Dziewczyny dajcie znać jak po wizytach

Ja mam wizytę w środę. Zrobiłam już jedną próbę poposiłkową na glukozę i wyszło mi po 1h 90 (norma 70-100), jutro zrobię drugą próbę i na środę będę miała na wizytę
Stary 2014-09-01, 18:58   #1285
maczuma
Rozeznanie

a u mnie zgaga-morderczyni, ble...
Stary 2014-09-01, 19:00   #1286
19Inka90
Wtajemniczenie

Alekaz żyjemy w takich czasach ze na pewno nikt Cie nie weźmie za "czubka" to jest jeszcze stare głupie zacofanie takie podejście ale coraz więcej ludzi korzysta z pomocy psychiatry czy psychologa z własnego doświadczenia mowie ze to nie jest żaden wstyd,większa głupota jest nie iść po to zaświadczenie skoro się boisz porodu,bo co ?? Bo co ludzie powiedzą ?? Daj spokój Kochana

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Maczuma... Ja wczoraj miałam zgage :/ zresztą często mam....

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 19:18   #1287
Linea86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Tu macie zdjęcie jak synek miał 12 dni z jedną z takich karteczek, potem je podmienialiśmy
Ale wpatrzony Nie pomyślałabym, że taki maluszek już skupia na czymś uwagę

Linka zakupy widzę udane, a pościel jaka ładna)
Stary 2014-09-01, 19:25   #1288
alekaz1
Zakorzenienie

Inka szczerze to ja mam gleboko gdzies co ludzie powiedza czy rodzina czy znajomi. Chodzi mi czy lekarz jakos problemow nie bedzie robil ze zaswiadczenie od psychiatry. Jutro bede dzwonic tam gdzie mialam isc dowiem sie kiedy lekarka przyjmuje i sie tam przejde zobacze co i jak.
Stary 2014-09-01, 19:37   #1289
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Linka !!! Ja chce to wino teraz juz ! Tak za mna czerwone wino chodzi ze szok a tu sie okazuje ze jednak jest wyjscie

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 20:11   #1290
sasia25
Rozeznanie

Ja dziś kupilam torbę do wózka. Na zdjęciach słabo się prezentuje. Dla mnie wydaję się być idealna, ma super materiał (łatwy do czyszczenia) i jest w środku dobrze zorganizowana. Mam nadzieję, że będę zadowolona http://www.ebay.pl/itm/LASSIG-WICKEL...item33903e0d56

Linka widzę, że zaszalałaś na zakupach, a to dopiero pierwszy dzień

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
sasia, te czarnobiałe książeczki są na pewno w empiku

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
ja teraz oddam pokłony mojej mamie która do tej pory trzyma baśnie braci grimm, o koniku garbusku, dzieci z bullerbyn (ostatnio zatęskniłam za tą książką) generalnie różne pozycje z mojego dzieciństwa...
chociaż tak sobie myśle... może nie kryminały ale książki które wybieramy dla siebie przecież też można czytać takiemu maleństwu...sensu i tak nie załapie a dla nas to będzie element dorosłego świata w codziennym guganiu... co sądzicie?
Też się nas tym zastanawiałam, ale dziś byłam w jakiejś księgarni i baśnie sa tak pięknie wydane, że MUSZĘ je mieć i czytać małej i sobie przy okazji Miałam dzisiaj kupić, ale nie mogłam się zdecydować. Niestety wszystkie książki z mojego dzieciństwa wylądowały dawno temu u innych dzieci.

Cytat:
Wybór takich książeczek jest spory w empiku. Tanie nie są. W ogóle nie rozumiem skąd ich cena, szok. Z takich kontrastowych to fajne są np. te a są tańsze
http://www.empik.com/jakie-to-ciekaw...5535,ksiazka-p
No i jest ich cała seria.

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
]Was też tak zgaga męczy??
Ja nigdy nie mialam zgagi (tfu tfu )

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Wrocilam do domu. Odstawilam tz i pojechalam z kuzynka polazic po miescie ale nic kompletnie nie bylo. Teraz jak wrocilam do pustego mieszkania to mi smutno. Tym bardziej ze tz mial wrocic w srode a mozliwe ze przedluzy sie to do piatku lub soboty. Buuu
Ja już tydzien nie widze TZ i jeszcze przed nami 11 dni Za to przyjedzie po mnie stęskniony, a ja będę się szykować od rana

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Fajny pomysł, nie wpadłam na to sama

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
aa juz wiem, ja zniezulenia tez nie chce, mialam przy poprzednim porodzie i przez to sie akcja przedłżyła, skurcze słabo czułamam, wiedzialam keidy sa bo je czułam ale nie miałam mocy żeby przec mocno bo one tez były słabe (ale bo ja dostałam za dużo, bardzo krzyczałam i lekarz sie zlitował i dał mi jeszcze-wiedział ze robi źle sam to powiedział,ciul) tak bym czuła je mocniej, do ktg podpieta nie byłam. Jakby teraz mialo byc sn to bez znieczulenia.
Urodziłaś mimo wszystko sama, bez użycia próżnociągu albo kleszczy? ja właśnie chcę znieczulenie, ale boję się, że przez to zrobię małej krzywdę ciągle się zastanawiam
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości