Scent Bar LIII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-01, 20:50   #3151
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
No ba, najpierw zwabić, potem zabić

Ja się w ogóle nie powinienem nt. perfum wypowiadać, gdyż znam 3 damskie na krzyż, a w perfumerii byłem ostatnio w '95 chyba
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 20:51   #3152
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
tani sandał/paczula? sandał z paczulą? Eau des Baux?
Nie za bardzo mi podeszły, odczuwam jakąś "kolońskość" :/

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Odpada, dla Ciebie za słodki

Oczywiście wycofane Ale tam dużo cielesno-potliwego kminu było, więc raczej nie tędy droga
Buu.

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Ale chciałam proponować Gaiac, no ale skoro Cię nie porwały. Dla mnie one są takie właśnie nie za słodkie, nie za kobiece, nie za ciężkie, przestrzenne i bezpieczne.
Bezpieczne i - przepraszam fanów - nudne...

Nic z tego nie będzie

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 21:01   #3153
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5
Konto usunięte

Cytat:
No nie wiem - odwal się? Napisz, że musisz to wyjaśnić na poczcie

2. A kto wymyślił plac zabaw? (tu bez większego zastanowienia odpowiedziałam - że ktoś kto miał dosyć dzieci i chciał mieć trochę spokoju ).
1. Napisałem, a ta swoje.... bezczelne babiszcze....
2. Już nic nie będzie takie samo

Cytat:
HP Kilka psików i nie będą Ci kazali NIC w przedszkolu robić Ino się nie zabij sama nim, perfumem tym (jako to ja kciałam zrobić, niechcący )
Przecież HP są

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Red a pamiętasz wspaniałą próbkę Desperado ode mnie? Wypachnij się, a nic od Ciebie w przedszkolu nie będę chcieli. Ciebie samej chyba też
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 21:02   #3154
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Nic z tego nie będzie
Przykro mi, to jak szukanie "zielonej gałonski" dla Polly
Stary 2014-09-01, 21:04   #3155
Redhaired Witch
Nindżopesz

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;47959145]Red a pamiętasz wspaniałą próbkę Desperado ode mnie? Wypachnij się, a nic od Ciebie w przedszkolu nie będę chcieli. Ciebie samej chyba też [/QUOTE]

Pamiętam Ale już zużyłam

Cytat:
Ano

Stwierdziłam, że zamówię próbki Marcela i Mirage, a co. Mirage nawet mi się podobało o ile pamiętam.

Stary 2014-09-01, 21:17   #3156
Spoora
Zakorzenienie

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;47959145]

Przecież HP są [/QUOTE]

No są, są, tylko mam lekką traumę Na własne życzenie zresztą
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 21:22   #3157
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
...Może odpoczywaniem?
dobry pomysł
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ja piore w najwyzszej dopuszczalnej na metce, ale w praktyce to wygląda tak ze czarne w 30 st, białe i jasne kolory w 40, reczniki w 60- choc ostatnio na ręczniku wyczytalam ze w 40 trzeba go prac-jak dla mnie to skandal wyprodukowac ręcznik ktorego nie mozna pra w conajmniej 60 st , w 90 piore tylko pieluchy, nie znalazłam nic innego co mozna prac w tej temp-oprocz kilku ubranek dzieckich drogich firm-ale tp pojedyncze sztuki, a niektore ciuchy dzieckie z HM to sie boje wogole do pralki wkladac i didka sobie pierze recznie
ja też tak piorę
sprawdzam metki i staram się nie przekraczać za bardzo temperatury sugerowanej zwłaszcza ze mam sporo delikatnych rzeczy (które i tak jeszcze piorę dodatkowo w poszewce na poduszkę taka fobia przed zniszczeniem (ale jestem zbyt leniwa żeby prać ręcznie, tak piorę tylko to czego kategorycznie się do pralki nie da wrzucić )
Ręczniki i prościej zawsze co najmniej w 60, bez względu na metkę

Cytat:
No i tak... Poszłam po dida o 15, wyszłam o 16 nadal z rykiem "ja nieee chceee dooo dooomuuu" i jest przedostatnia pod względem grzeczności Czuję że codziennie będę chodzić na dywanik.

Cytat:
Ty lepiej potrzymaj za następne dni O, za cały rok szkolny
się robi

Cytat:

A ja mam pytanie zakupowe - jak często robicie zakupy, o takie spożywcze głównie chodzi? Raz na tydzień, codziennie, co 3 dni? I czy Wy robicie, czy Wasze Tży czy razem może?
robimy raz na tydzień zakupy, albo razem albo TŻ sam, albo ezakupy Tesco przyjeżdżają (to najlepsza opcja ) + bieżące rzeczy (pieczywo, warzywa) TŻ kupuje po pracy w osiedlowych sklepikach
Cytat:
I jeszcze pytanie o obiady mam Codziennie gotujecie? (Wy, Tż, razem ) Jedno danie? Dwa + deser? Przed pracą, po pracy, wieczorem na następny dzień?
gotujemy codziennie po pracy, kto pierwszy wraca ten się bierze za robienie obiadu po prostu oczywiście jedno danie
Cytat:

a teraz ja mam pytanie
co gotujecie na obiady? podajcie kilka najczestszych dan
warzywa na patelnię + kurak/indyk + trochę ryżu do tego lub makaronu (jak taki rodzaj warzyw że z makaronem ujdzie )
makaron ze szpinakiem/ łososiem/ pesto
risotto
ryba/ udka z kurczaka z piekarnika + ziemniaki+ surówka
ziemniaki pieczone + kefir
kalafior/fasolka szparagowa+jako sadzone + ziemniaki (ja zazwyczaj ziemniaki odpuszczam lub jem jedną mikro łyżkę )

Ogólnie dania typu mięso/ryba + ziemniaki + surówka jemy rzadko, zazwyczaj raz w tygodniu, o wiele szybciej się robi dania z ryżem/makaronem
Cytat:

1. Mamo, a kto wymyślił kosmonautów?
2. A kto wymyślił plac zabaw? (tu bez większego zastanowienia odpowiedziałam - że ktoś kto miał dosyć dzieci i chciał mieć trochę spokoju ).

Cytat:

Any ideas?
jak przeczytałam co odpada to skończyły mi się pomysły

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 21:30   #3158
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

ja też tak piorę
sprawdzam metki i staram się nie przekraczać za bardzo temperatury sugerowanej zwłaszcza ze mam sporo delikatnych rzeczy (które i tak jeszcze piorę dodatkowo w poszewce na poduszkę taka fobia przed zniszczeniem (ale jestem zbyt leniwa żeby prać ręcznie, tak piorę tylko to czego kategorycznie się do pralki nie da wrzucić )

robimy raz na tydzień zakupy, albo razem albo TŻ sam, albo ezakupy Tesco przyjeżdżają (to najlepsza opcja ) + bieżące rzeczy (pieczywo, warzywa) TŻ kupuje po pracy w osiedlowych sklepikach
1. Co do delikatnych, piorę w firance ale może ta poduszka lepsza Teraz mnie natchnęłaś W kwestii delikatnych nigdy nie mam dylematów, raczej w kwestiach bawełny/dresów etc. Jakieś takie po tym 40 niezabardzo

2. Hyhy wyjdzie zara chyba, że w rankingu na robienie zakupów przodują Teżeci I baaaaardzo doooobrze. Chwała im za to
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 21:34   #3159
Polly_
grozi wypollizowaniem

jak wam sie widzi take wdzianko?

http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...ladies-sweater
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 21:37   #3160
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Stwierdziłam, że zamówię próbki Marcela i Mirage, a co. Mirage nawet mi się podobało o ile pamiętam.
No widzisz, czyli wiesz jednak czego chcesz Najlepiej posłuchać siebie

Nuty Marcela brzmią bajecznie, mojo, a tak sie rozczarowałam, podobnie jak w Miraż, ale w sumie Miraż wąchałam tylko z korka, może powinnam ponaszać.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Mnie jaknajbardziej, albowiem jest 100 % w moim stylu.

Choć szukam wciąz od lat wyamrzonego, dłuższego, swetro-płaszcza, ale takie rzeczy to chyba tylko u projektantów i an wybiegach.

Sprawdzałaś na żywo? Macałaś ? Bo ja po pomacaniu kilku rzeczy z ostatniego rzutu Reserved aż sie wzdrygnęłam, tak były chamsko szorstkie i sztuczne. Tandetne. Tego nie musnęłam, ale ja i tak nie kupuję nigdy nowej kolekcji w świeżej cenie Suwaki u rękawów nei nadają sie dla prowadzących samochód - miałam kiedyś (można, a wręcz trzeba oderwać) i pocharatałam karoserię oraz o mało co nei wybiam szyby.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-09-01 o 21:40
Stary 2014-09-01, 21:49   #3161
Parabelka
Panaroja

snad kolejnej partii pomidoruf w suoikach
Cytat:

To już jest rodzaj, eee... dyktatury A u dziadków był jak świat światem obiad punkt 12, dziadek miał wówczas przerwę obiadową i wszyscy siadali do stołu z hejnałem z wieży mariackiej w tle

I lato z radiem było, kto pamięta? Ta muzyczka tururururu-tu-tu-tu...
1.no a so , porządek musi być , nie darmo urodziłam sie tego samego miesiąca i dnia co nieodżałowany Lońka Breżniew (tylko oczywiście trochę później )
2.noooo
Cytat:
Stachursky się światłem odżywia od lat już
no właśnie , czyli można , aczkolwiek chyba wolę powietrzem , bo zimą światła mało
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
proszę: Załącznik 5778415

zna ktoś

to przecież też pozytyw, jogini przez lata do tego dążą
1. nie zna
2.no własnie - dążą czy linie wychodzi
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
też tak myślałam o dziwo pół szklanki suchej spokojnie wystarcza na cały dzień
nie wytrzymam na samej kaszy , zwłaszcza przy moich anemicznych skłonnościach

Cytat:

ad 2 fajne
ad 3 czasami tak, a czasami jest po imprezie i nie wstaje o świcie, a obiad niezmiennie jest o 13 po prostu lubi mieć obiad w weekend wcześnie "z głowy"
1.
2.o matko obiad o pierwszej to amsakreska
Cytat:

Macham znad pustej chaty i poczucia, że został mi miesiąc życia a ja nie wiem jak go spożytkować. Nie wiem co czytać, co oglądać, gdzie iść, czym warto się zająć bo już nigdy nie będę mieć czasu.
...Może odpoczywaniem?
nie chcę Cię martwić , ale prawdopodobnie zaraz będziesz mieć co robić z racji dida chorego

Cytat:
ja piore w najwyzszej dopuszczalnej na metce, ale w praktyce to wygląda tak ze czarne w 30 st, białe i jasne kolory w 40, reczniki w 60- choc ostatnio na ręczniku wyczytalam ze w 40 trzeba go prac-jak dla mnie to skandal wyprodukowac ręcznik ktorego nie mozna pra w conajmniej 60 st , w 90 piore tylko pieluchy, nie znalazłam nic innego co mozna prac w tej temp-oprocz kilku ubranek dzieckich drogich firm-ale tp pojedyncze sztuki, a niektore ciuchy dzieckie z HM to sie boje wogole do pralki wkladac i didka sobie pierze recznie
ja piorę wszystko oprócz ręczników , ścierek i pościeli w 30 stopniach niezależnie od koloru , a pościeloręcznikościerki w 60 . Delikatne rzeczy w garści - jakieś cienkie bluzki , czapki szaliki itp .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 21:57   #3162
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

no właśnie , czyli można , aczkolwiek chyba wolę powietrzem , bo zimą światła mało

nie wytrzymam na samej kaszy , zwłaszcza przy moich anemicznych skłonnościach
1.

2. Jaglana ma akurat sporo żelaza. Ja bym nie dała rady ( a próbowałąm, i nie dałam) tylko ze względów preferencji i ciągot smakowych. Po prostu miałąm ochotę na inne smaki, których nie chciałam sobie odmawiać bo byłabym nieszczęśliwa
Stary 2014-09-01, 22:04   #3163
Parabelka
Panaroja

Cytat:
No i tak... Poszłam po dida o 15, wyszłam o 16 nadal z rykiem "ja nieee chceee dooo dooomuuu" i jest przedostatnia pod względem grzeczności Czuję że codziennie będę chodzić na dywanik.

Cytat:
A ja mam pytanie zakupowe - jak często robicie zakupy, o takie spożywcze głównie chodzi? Raz na tydzień, codziennie, co 3 dni? I czy Wy robicie, czy Wasze Tży czy razem może?

I jeszcze pytanie o obiady mam Codziennie gotujecie? (Wy, Tż, razem ) Jedno danie? Dwa + deser? Przed pracą, po pracy, wieczorem na następny dzień?
1.codziennie albo co dwa dni , bo nic paczkowanego o przedłużonej trfałości nie jadamy no czasem jakiś serek albo jogurt . Masło tylko kilka kostek ziuu do zamrażarki żeby było .
2.a gdzie tam na łykend robię i jak zostanie coś na początek tygodnia to jest a jak nie to nie . Ale w takich godzinach mam robo , że w tygodniu nie ma szansy zrobienia czegokolwiek .
Cytat:
a teraz ja mam pytanie
co gotujecie na obiady? podajcie kilka najczestszych dan

deseru u nas nie widzieli nawet najstarsi indianie

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

z fb

"nie wiem jak obciąc paznokcie dla 7mio miesiecznego dziecka"

skąd ta debilna forma dla?

tak samo jak "powiedziec cos dla kogos"

a moze to jest poprawne??
1. Zup praktycznie nie robie , gulasz , schabowe albo kurzęce albo kutak pseudochińtki , spagetti , naleśniki , czasem jakieś mięcho upieczone/uduszone , więcej grzechuf nie pamiętam deser czasem bywa jak się ciasto zrobi . Of kors w święta jest pełen świąteczny zestaw z deserem albo jak goście przyjdą .
2.regionalizm wschodni - Podlasie , Lubelszczyzna .
Cytat:
Khem, khem a oto długaśne pytanie o perfumy głównie do Polly i Rejcz bo znalazłam Wasze stare wątki na podobny temat - ciekawam co wybrałyście.
Otóż szukam perfum codziennych (czyli takich, których nie żal psikać idąc np. tylko do przedszkola) acz obiektywnie ciężkawych na zimę/jesień. Mają być w miarę tanie, mogą być mainstreamowe, najlepiej pikantne, ciepłe, niezbyt babskie/dojrzałe ani słodkie. Raczej żadnych kwiatów. Mogą być nieco jadalne ale w kierunku wytrawności. Imbir kiepsko na mnie leży więc lepiej bez niego. Kakao, ambra i wanilia też mi się znudziły chociaż ich nie wykluczam.

Rozmyślam zupełnie w ciemno o:
Addict ( kiedyś wąchałam ale daaawno)
Prada/Intense
Gucci I/II? nie wiem jakie są
Marcel

Z tego typu podobają mi się ale są za drogie na codzień:
Black CdG
BC (ponadto są zbyt ponure i jesienne)
Nu (zbyt letnie i kwiatowe)

Odpadają:
OI, Theorema, Botrytis, BdM, Asja, Feminite du Bois, LLL, Mauboussin, HP, Ambre Narguille, Five o'Clock, Hot Couture, Słoń - zbyt słodkie/mdłe/upierdliwe
Dolce Vita, Joop, Shalimar, Poison - zbyt kobiece
Gaiac, T4T, Lutensy ogółem - nie porwały mnie no i cena
Cinnamon Bun, cynamon L'Occitane - no spoko ale ileż można cynamonić
Neonatura - kakao też mi się znudziło
EDIT: szypry nie!
Alchimie, Cinnabar nie, na mnie są odpowiednio mdłe i sikowate.

Any ideas?
Opium

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
fajne , ale wygląda jak syntetyczna dzianina .

Cytat:

2. Jaglana ma akurat sporo żelaza. Ja bym nie dała rady ( a próbowałąm, i nie dałam) tylko ze względów preferencji i ciągot smakowych. Po prostu miałąm ochotę na inne smaki, których nie chciałam sobie odmawiać bo byłabym nieszczęśliwa
roślinne żelazo marnie się wchłania

spadam myć guoweu i spaaać

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 22:04   #3164
Polly_
grozi wypollizowaniem

kurcze ależeście popisali i to samych mondrych rzeczy

Cytat:

2. no chyba nie jest poprawna ale może to miał być prezent?

nom dokladnie

Cytat:
Chce Wam się?

wiadomo ze nie, ale chce nam sie jeść

Cytat:
Czasem zupy, ale niecodziennie - najczęściej jarzynowa i pomidorowa, bywa też ogórkowa, ale ostatnio Didka stwierdziła, że już nie lubi

Na tzw drugie jakieś mięso ze ziemniakami/ryżem (bardzo rzadko), makaronem (bardzo rzadko) i jakimiś warzywami (sałatka lub warzywa gotowane na parze na ten przykład) czasem naleśniki, placki z jabłkami, pizza. Czasem (rzadko) gotowiec jakiś albo na mieście (też rzadko). A i niestety rzadko ryby (jutro będzie osoś ze ziemniakami i nie wiem jeszcze czym).
Jak ktoś mi zrobi i przyniesie to mam pierogi albo kopytka albo bigos, łazanki, groch z kapustą
O, jak fogle nie mam pomysłu i weny to na szybko robię jajo sadzone
Może jeszcze coś dopiszę jak mi się przypomni
no włąsnie ale jak długo mozna jesc mięso z ziemniakami lub czyms innym...

Cytat:

plac zabaw to henryk jordan chyba

Cytat:
Khem, khem a oto długaśne pytanie o perfumy głównie do Polly i Rejcz bo znalazłam Wasze stare wątki na podobny temat - ciekawam co wybrałyście.
Otóż szukam perfum codziennych (czyli takich, których nie żal psikać idąc np. tylko do przedszkola) acz obiektywnie ciężkawych na zimę/jesień. Mają być w miarę tanie, mogą być mainstreamowe, najlepiej pikantne, ciepłe, niezbyt babskie/dojrzałe ani słodkie. Raczej żadnych kwiatów. Mogą być nieco jadalne ale w kierunku wytrawności. Imbir kiepsko na mnie leży więc lepiej bez niego. Kakao, ambra i wanilia też mi się znudziły chociaż ich nie wykluczam.

Rozmyślam zupełnie w ciemno o:
Addict ( kiedyś wąchałam ale daaawno)
Prada/Intense
Gucci I/II? nie wiem jakie są
Marcel

Z tego typu podobają mi się ale są za drogie na codzień:
Black CdG
BC (ponadto są zbyt ponure i jesienne)
Nu (zbyt letnie i kwiatowe)

Odpadają:
OI, Theorema, Botrytis, BdM, Asja, Feminite du Bois, LLL, Mauboussin, HP, Ambre Narguille, Five o'Clock, Hot Couture, Słoń - zbyt słodkie/mdłe/upierdliwe
Dolce Vita, Joop, Shalimar, Poison - zbyt kobiece
Gaiac, T4T, Lutensy ogółem - nie porwały mnie no i cena
Cinnamon Bun, cynamon L'Occitane - no spoko ale ileż można cynamonić
Neonatura - kakao też mi się znudziło
EDIT: szypry nie!
Alchimie, Cinnabar nie, na mnie są odpowiednio mdłe i sikowate.

Any ideas?

za☠☠☠iscie skomplikowane to pytanie,
normalnie jak te zadania logiczne :
w bloku mieszka 7 dziewczynek, hania mieszka nad basią, kasia pod joasią, beatka mieszka nie ma 5 piętrze, a dorotka całkiem w innym miescie. Pytanie-Komu ukradli rower i dlaczego

czekaj-musze se jakąs macierz wyrysowac

- macierz mówi ze Black, bo nie wprowadziłam parametru ceny
- po wprowadzeniu parametru ceny macierz mówi- HDI
- ale chyba sa nie do kupienia juz

-wprowadzam parametr -ma byc łatwy do kupienia
-macierz mówi -Loewe 7
-ewentualnie odpowiedź altermatywna-zapach o podanych parametrach nie istnieje

jesczze tak mysle ze moze ktoryś z przyprawowców ktore mi sie nie podobały bo były wytrawne, jakiec frapiny np caravelle epice

a tego co rozkminiasz to mysle ze addict nie i prada tez nie, reszty nie znam

Cytat:
1

Wygląda jakby ktoś w ofierze didu składał czyjeść paznokcie

Cytat:
rusycyzm, o ile dobrze pamiętam

ale w ruskim sie to łączy z kazdym dowolnym kokufa czasowniekiem?
Stary 2014-09-01, 22:08   #3165
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
ale w ruskim sie to łączy z kazdym dowolnym kokufa czasowniekiem?
no, oczywiście że nie
a w tym "polskim" przykładzie to z każdym?

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 22:12   #3166
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

lofciam cieu

a polly znalazła bardzo fajny zielony zapach, nie jest to gałonska, ale krzaczory z glebom i cytrusami niestety..no ale cusz

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
no, oczywiście że nie
a w tym "polskim" przykładzie to z każdym?
no na podstawie dosyć niecodziennego połaczenia z czasownikiem "obcinać paznokcie" domniemywam iz moze wystapic z każdym
Stary 2014-09-01, 22:21   #3167
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
roślinne żelazo marnie się wchłania
Tak mówią, a jednak wszystko jest baaaardzo indywidualną kwestią. Zależy od innych czynników. Moja znajoma wegetarianka sobie poprawiła wyniki samymi warzywami bo suplementacja jej nie pomagała Wszystko pod wielomiesięczną kontrolą lekarza. Także różnie bywa.

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
:
a polly znalazła bardzo fajny zielony zapach, nie jest to gałonska, ale krzaczory z glebom i cytrusami niestety..no ale cusz
Ciekawa jestem co to? Chętnie zanotuję, bo za rok znów szukać będę

Czas edycji: 2014-09-01 o 22:25
Stary 2014-09-01, 22:21   #3168
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Mnie jaknajbardziej, albowiem jest 100 % w moim stylu.

Choć szukam wciąz od lat wyamrzonego, dłuższego, swetro-płaszcza, ale takie rzeczy to chyba tylko u projektantów i an wybiegach.

Sprawdzałaś na żywo? Macałaś ? Bo ja po pomacaniu kilku rzeczy z ostatniego rzutu Reserved aż sie wzdrygnęłam, tak były chamsko szorstkie i sztuczne. Tandetne. Tego nie musnęłam, ale ja i tak nie kupuję nigdy nowej kolekcji w świeżej cenie Suwaki u rękawów nei nadają sie dla prowadzących samochód - miałam kiedyś (można, a wręcz trzeba oderwać) i pocharatałam karoserię oraz o mało co nei wybiam szyby.

ale to jest kolekcja limited edition, wiec sie jej nie spodziewam na wyprzy raczej i nie macałam bo to nju arajwal jest

Cytat:

1.codziennie albo co dwa dni , bo nic paczkowanego o przedłużonej trfałości nie jadamy no czasem jakiś serek albo jogurt . Masło tylko kilka kostek ziuu do zamrażarki żeby było .
2.a gdzie tam na łykend robię i jak zostanie coś na początek tygodnia to jest a jak nie to nie . Ale w takich godzinach mam robo , że w tygodniu nie ma szansy zrobienia czegokolwiek .

1. Zup praktycznie nie robie , gulasz , schabowe albo kurzęce albo kutak pseudochińtki , spagetti , naleśniki , czasem jakieś mięcho upieczone/uduszone , więcej grzechuf nie pamiętam deser czasem bywa jak się ciasto zrobi . Of kors w święta jest pełen świąteczny zestaw z deserem albo jak goście przyjdą .
2.regionalizm wschodni - Podlasie , Lubelszczyzna .

Opium

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

fajne , ale wygląda jak syntetyczna dzianina .

92%wiskoza, 8 elastan
to dobrze czy żle? bo sie nie znam
Stary 2014-09-01, 22:26   #3169
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
no na podstawie dosyć niecodziennego połaczenia z czasownikiem "obcinać paznokcie" domniemywam iz moze wystapic z każdym
s każdym łączącym się zwykle z celownikiem

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 22:28   #3170
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Ciekawa jestem co to? Chętnie zanotuję, bo za rok znów szukać będę
Corsica Furiosa PArfum d'empire, czuc w nich tez wyraźnie lisciory pomidorowe
Stary 2014-09-01, 22:40   #3171
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
jak przeczytałam co odpada to skończyły mi się pomysły

Cytat:
Niezłe ale IMO całkiem zwykłe i niewarte tej kasy.

Cytat:
No widzisz, czyli wiesz jednak czego chcesz Najlepiej posłuchać siebie

Nuty Marcela brzmią bajecznie, mojo, a tak sie rozczarowałam, podobnie jak w Miraż, ale w sumie Miraż wąchałam tylko z korka, może powinnam ponaszać.

1. jednak nie wiem, przypomniało mi się, że mam dezodorant z serii Mirage i pachnie za słodki i "tanio".
2. chyba nie
3. albo na Allegro.

Cytat:
nie chcę Cię martwić , ale prawdopodobnie zaraz będziesz mieć co robić z racji dida chorego
Heh

Cytat:
Opium
Nii, on za bardzo daje indyjszczyzną...

Cytat:
kurcze ależeście popisali i to samych mondrych rzeczy

w bloku mieszka 7 dziewczynek, hania mieszka nad basią, kasia pod joasią, beatka mieszka nie ma 5 piętrze, a dorotka całkiem w innym miescie. Pytanie-Komu ukradli rower i dlaczego

-macierz mówi -Loewe 7
1. zwłaszcza ja
2.
3. chyba stanie na tym, że zamiast wywalać stówę na byleco uzbieram na Blacka.
HDI? Czy może HdE? HDI nie kojarzę.
Loewe jest nijaki i mdły
O, pewnie tak

Stary 2014-09-01, 22:50   #3172
Polly_
grozi wypollizowaniem

mam pytanie- kupilam w maju body dla dida w 5.10.15, teraz chce jae załozyc i didu głowa nie wejdzie-nie dlatego ze did ma łep jak sklep, tylko dlatemu te maksymalna dziura głowowa w body ma 30 cm, a didzka głowa zaraz po urodzeniu przeciętnie 33-38, walnełam to body w kąt, ale teraz tak se myśle ze mogłabym je oddac ,jako towar niezgodny z umową,ale niemam paragonu, zakup był online...
nie wiem czy gra warta swieczki, ale po prostu wkurza mnie spraedawanie takich bubli, pasowałoby dla zasady do nich napisac

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:

1. jednak nie wiem, przypomniało mi się, że mam dezodorant z serii Mirage i pachnie za słodki i "tanio".
2. chyba nie
3. albo na Allegro.

Heh

Nii, on za bardzo daje indyjszczyzną...

1. zwłaszcza ja
2.
3. chyba stanie na tym, że zamiast wywalać stówę na byleco uzbieram na Blacka.
HDI? Czy może HdE? HDI nie kojarzę.
Loewe jest nijaki i mdły
O, pewnie tak

ofkors HdE. w HDI mialam kiedys mieszkanie ubezpieczone

loewe nijaki? nawet mojemu Tzu sie spodobał i zarekwirował,
nadmienie ze jest to trzeci zapach ktory sie TZu spodobał (z miliona propozycji), innymi były Tumulte i Black , wiec gust macie troche podobny
Stary 2014-09-01, 22:54   #3173
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ale to jest kolekcja limited edition, wiec sie jej nie spodziewam na wyprzy raczej i nie macałam bo to nju arajwal jest
a nie wygląda

Cytat:
Dziękuję, brzmi kapitalnie, niczym furia szefa kuchni korsyckiej (?) korsykańskiej (?) restauracji Tak to widzę, zwłąszcza że moja przyjaciółka pracowałą w takowej. (BTW nie mam pojęcia - jeszcze - co tak serio oznacza ta nazwa )

Cytat:

Takoż pogrubione odbieram

Ja lubię zwykłe ale za zwyklejszą kasę właśnie.
Jakby byłą jakość lub efekt mrrrrrrrrrrr wow nigdzietakiegonieznajdę to co insze

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
mam pytanie- kupilam w maju body dla dida w 5.10.15, teraz chce jae załozyc i didu głowa nie wejdzie-nie dlatego ze did ma łep jak sklep, tylko dlatemu te maksymalna dziura głowowa w body ma 30 cm, a didzka głowa zaraz po urodzeniu przeciętnie 33-38, walnełam to body w kąt, ale teraz tak se myśle ze mogłabym je oddac ,jako towar niezgodny z umową,ale niemam paragonu, zakup był online...
nie wiem czy gra warta swieczki, ale po prostu wkurza mnie spraedawanie takich bubli, pasowałoby dla zasady do nich napisac
Nie no, jak internetowy to wręcz powinno być łatwiej. Próbuj, sieciówki mają chyba tą politykę zwrotów/ reklamacji dosyć sprawnie rozwiniętą. Dowód zakupu - nie może być przelew? Kurcze nie znam się, warto wąłśnie choćby zapytać.

Czas edycji: 2014-09-01 o 22:58
Stary 2014-09-01, 23:07   #3174
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
1. Co do delikatnych, piorę w firance ale może ta poduszka lepsza Teraz mnie natchnęłaś W kwestii delikatnych nigdy nie mam dylematów, raczej w kwestiach bawełny/dresów etc. Jakieś takie po tym 40 niezabardzo

2. Hyhy wyjdzie zara chyba, że w rankingu na robienie zakupów przodują Teżeci I baaaaardzo doooobrze. Chwała im za to
ad 1 na dodatek mam takie specjalne poduszki, których tylko do tego używam
ad 2 ano
Cytat:
fajne, ale cena powala
Cytat:

2.o matko obiad o pierwszej to amsakreska
no fłaśnie
Cytat:

-macierz mówi -Loewe 7

Cytat:
próbuj zareklamować a jak się nie uda to im chociaż na Fejsie napisz dobitnie co o tym myślisz, tak żeby wszyscy widzieli

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 23:08   #3175
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

ofkors HdE. w HDI mialam kiedys mieszkanie ubezpieczone
PdE? EEEE tą razą ja źle doczytałam

Czas edycji: 2014-09-02 o 00:02
Stary 2014-09-01, 23:13   #3176
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
nadmienie ze jest to trzeci zapach ktory sie TZu spodobał (z miliona propozycji), innymi były Tumulte i Black , wiec gust macie troche podobny
Noo, na mnie pachniał jak kompot, albo jak duszny, owocowy obłoczek.

Cytat:
Ja lubię zwykłe ale za zwyklejszą kasę właśnie.
Jakby byłą jakość lub efekt mrrrrrrrrrrr wow nigdzietakiegonieznajdę to co insze
Niby kasa zwyklejsza ale nadal wolałabym odczuć jakiś drobny zachwyt albo zaintrygować się a nie "no ładny zapach". Więc szukam dalej, Marcela i tak przetestuję.

Stary 2014-09-01, 23:19   #3177
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Niby kasa zwyklejsza ale nadal wolałabym odczuć jakiś drobny zachwyt albo zaintrygować się a nie "no ładny zapach". Więc szukam dalej, Marcela i tak przetestuję.
Jasne, rozumiem. W końcu ja zrobiłam na ten zapach "pffff"

Niemniej o zwykłych, że wolę, to pisałam ad ubrania, zapachy niby trochę też, ale w zapachu nie boję się poszaleć, a w ubraniach nie lubię. Lubię zwykłość. Prostotę i minimalizm. Wiem, ze ujęłam dwie rzeczy na raz, zusamen do kupy Także doprecyzowuję Zapach "tani" przeszkadza mi tak bardzo że nie użyję go wcale, nie chcę go, nawet za darmoszkę, a ubranie "tanie" może być.

Czas edycji: 2014-09-01 o 23:20
Stary 2014-09-01, 23:29   #3178
gryx82
BAN stały

Cytat:
Ja prościej w 30 tylko, szybko mi się niszczy
Cytat:
Suwaki u rękawów nei nadają sie dla prowadzących samochód - miałam kiedyś (można, a wręcz trzeba oderwać) i pocharatałam karoserię oraz o mało co nei wybiam szyby

Przepraszam, ale wyobraziłem sobie takie mega suwaki wielkości sztabek złota
Cytat:
1.no a so , porządek musi być , nie darmo urodziłam sie tego samego miesiąca i dnia co nieodżałowany Lońka Breżniew (tylko oczywiście trochę później )
Wg jakiego kalendarza?
Cytat:

Cytat:
ja piorę wszystko oprócz ręczników , ścierek i pościeli w 30 stopniach niezależnie od koloru , a pościeloręcznikościerki w 60
I na pewno się nie dopiera, pfff!

Cytat:
za☠☠☠iscie skomplikowane to pytanie,

-macierz mówi -Loewe 7

Cytat:

lofciam cieu

Cytat:
Wściekła Korsyka
Cytat:
...
walnełam to body w kąt, ale teraz tak se myśle ze mogłabym je oddac ,jako towar niezgodny z umową,ale niemam paragonu, zakup był online...
Ostatnio czytałem (gdzieś tutaj na wizażu), że paragonu nie musisz okazywać, wystarczającym dowodem jest potwierdzenie zakupu @, nr transakcji czy jakoś tak (ale szczegółów nie znam niestety).
Cytat:
nadmienie ze jest to trzeci zapach ktory sie TZu spodobał (z miliona propozycji), innymi były Tumulte i Black
Aleście się dobrali!

---

Tak w ogóle stwierdzam, że rok 2014 jest pod wezwaniem kaszy jaglanej, normalnie na każdym blogu kulinarnym 100 różnych przepisów
Stary 2014-09-01, 23:45   #3179
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, ale wyobraziłem sobie takie mega suwaki wielkości sztabek złota
Nie przepraszaj, albowiem było gorzej. To byli suwaki u rękawów kurtki, czyli używane zimą dzień w dzień. Wiadomo, na głowie miałam mase ważniejszych spraw niż suwaki. Permanentny stres, pośpiech, zapi...ernicz no słowem nie na suwakach się moja uwaga skupiała. I co rano jak wsiadałam do auta klnąłam tak siarczyście że szlag mnie chciał trafić. Aaaaa i o lustra się obijały (nie wiem czemu? ) i o blaty. Któregoś wieczora chuopin nie wytrzymał, (było to zanim mieszkaliśmy razem, wyjeżdżałam od niego) przeklnął seryjnie, trzasnął drzwiami, i orzekł Do Stu Hunów (choć orzekł inaczej, ale uwielbiam ten kabaretowy substytut) wysiadaj i dawaj te zaiepane skurczykowate suwaki (też powiedział inaczej) i je od.... etniemy (również użył synonimu ) na kur dwa zawsze!!!!! :tasa czek:

Wziął i odpiął (czyt wyrwał) suwaki, a raczej ich dzyndzelki. To był jeden z najpiękniejszych wieczorów tamtej zimy Kurtkę mam do dziś i ją uwielbiam.
Stary 2014-09-01, 23:51   #3180
gryx82
BAN stały

Cytat:
Nie przepraszaj, albowiem było gorzej. To byli suwaki u rękawów kurtki, czyli używane zimą dzień w dzień. Wiadomo, na głowie miałam mase ważniejszych spraw niż suwaki. Permanentny stres, pośpiech, zapi...ernicz no słowem nie na suwakach się moja uwaga skupiała. I co rano jak wsiadałam do auta klnąłam tak siarczyście że szlag mnie chciał trafić. Aaaaa i o lustra się obijały (nie wiem czemu? ) i o blaty. Któregoś wieczora chuopin nie wytrzymał, (było to zanim mieszkaliśmy razem, wyjeżdżałam od niego) przeklnął seryjnie, trzasnął drzwiami, i orzekł Do Stu Hunów (choć orzekł inaczej, ale uwielbiam ten kabaretowy substytut) wysiadaj i dawaj te zaiepane skurczykowate suwaki (też powiedział inaczej) i je od.... etniemy (również użył synonimu ) na kur dwa zawsze!!!!! :tasa czek:

Wziął i odpiął (czyt wyrwał) suwaki, a raczej ich dzyndzelki. To był jeden z najpiękniejszych wieczorów tamtej zimy Kurtkę mam do dziś i ją uwielbiam.
Cudne!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości