|
|
#3121 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2015
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że kolejne dni będa lepsze i pani zmieni swoje nastawienie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3123 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj robiłam morfologie i mocz i wszystko jest w normie ![]() ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Gratuluję
|
|
#3124 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie nadal męczą poranne nudności. Latam do łazienki częściej niż wcześniej. Już mam taki odruch, że jak wstaje rano od razu idę uwiesić się nad kibelkiem, bo wiem że i tak to się tak skończy.
Wczoraj byliśmy tak przy okazji pooglądać wózeczki miałam upatrzony Bebetto Solaris, ale to taka krowa wielka i ciężka więc odpadł już. Za to mąż przwpadł jak zobaczył Bebetto Luca - jasny szary z białym stelażem. Fakt wygodnie się nim pomykało między regałami no i cały wieczór spędziłam na słuchaniu o tych pięknych białych felgach, więc chyba już wybrał ![]() Potem poszliśmy do mc donalda i znowu obżarłam się jak świnka ;( ciągle mam ciśnienue na fast foody i słodkie...
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piękny Twój maluszek Czym się martwie, sama nie wiem... ale poprostu wariuję już |
|
|
|
|
#3127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ten paskudny dzien. A ja dzisiaj jade do wrocławia na zakupyA co do terminu porodu to jestesmy podobnie ciekawe jak na usgmi teraz wyjdzie dzis juz wtorek, jeszcze sr/ czwart.i wizyta!![]() ![]() Buziaki
|
|
|
#3128 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane
wszystkim, które są po radosnej wizycie gratuluję i cieszę się razem z Wami! Jak czytam takie informacje, to mam motylki w brzuchu i jestem wzruszona Zaś tym Kochanym Mamusiom, które się z różnych powodów martwią przesyłam uściski i mam nadzieję, że wszystko w Waszych sprawach się poukłada. Myślę o Was ciepło i wewnątrz głęboko wierzę, że będzie dobrze Ja dziś o 17 mam wizytę u gina, już się nie mogę doczekać, bo może dziś będzie już widać, kto w moim brzuszku się chowa Wczoraj byłam spotkać się z koleżankami z pracy. Cieszę się, że jestem już w domu i nie muszę przechodzić tych stresów, które w pracy panują. Zjadłam kawałek sernika, a w domu tak mnie brzuch bolał, zasnęłam koło 2 ![]() Dziewczyny, miałyście kiedyś kontrolę z ZUSu podczas zwolnienia w ciąży? Zastanawiam się, jak się zachować, gdyby mnie nie zastali w domu. Ostatni czas byłam w domu, chowałam się przed pyleniem, które mnie zabija. Teraz czasami wychodzę na dłuższy spacer, potrzebuję tego. Muszę dziś zapytać lekarza, co i jak. Miłego dnia
|
#3129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3131 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie dziś spokojnie
|
||
|
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
A ja się chyba przeziębiłam
siedze w pracy i kicham.Udanych wizyt i żeby dzieciaczki ujawniły swoją płeć
|
#3133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ha! Powiedz to mojemu TŻ Tak się ucieszył, że banan mu nie schodził z twarzy. I - co do niego w ogóle nie podobne - od razu wracając jeszcze z wizyty do pracy zadzwonił do przyjaciela się pochwalić.A tak deklarował, że dziewczynka będzie fajna hahahahaU mnie tylko moja mama zawiedziona trchę bo już ma jednego wnuka i chciała by tym razem porozpieszczać dziewczynkę . Ale oczywiście najwazniejsze że zdrowe. Ja wreszcie się chyba tez udam na zakupy - zacznę od spodni ciążowych, bo już się w swoje nie mieszczę. O ile w domu to nie ma problmu bo się zaopatrzyłam w dresiki, to jeszcze jakiś miesiąc będę w pracy i tak głupio iść do biura w dresie, choćby nie wiem jak nowym ![]() Dzięki dziiewczyny Faktycznie już jestem spokojna i zaczynam się naprawdę cieszyć tą ciążą.
|
|
|
#3134 | |
|
Rozeznanie
|
Wiem co przeżywasz, moja córcia poszła też dzisiaj pierwszy dzień do zerówki i o niczym nie myślę tylko jak jej tam jest. Nowa pani, nowa sala, dużo nowych dzieci, ponieważ grupa jest mieszana z 6 latkami - masakra. Gdybym jeszcze miała takie zmartwienie jak Ty z tą przedszkolanką to bym chyba zwariowała, przedszkole to ich start w samodzielność i taka osobą może dzieciaczki do wszystkiego zniechęcić, kto wogóle ją przyjął do takiej pracy z dziećmi?
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
A ja siedzę w domku, ogarnęłam troszkę córci pokój i gotuję zupkę pomidorową, a po obiadku jedziemy do lasu na grzybki ![]() Obiadek - grzybki i ziemniaczki pychotka,moja mama takie pyszne ze śmietanką robiła. Ja mam wizytę dopiero 22 września i usg pewnie nie będe miała bo mój doktor robi co drugą wizytę
Starsze szczęście 31.12.2009 Maja Młodsze szczęście 03.03.2015 Weronika Edytowane przez marta24171 Czas edycji: 2014-09-02 o 10:08 |
|
|
|
|
#3135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
|
|
#3136 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
To dobrze, bo nie będę się sama męczyć dziewuszki
|
||
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Za mną ciężka noc, próbuje odczuć syna spania ze smoczkiem i mieliśmy pare pobudek w nocy z płaczem. Mam nadzieje, ze drzemka bedzie lepsza i każda kolejna noc spokojniejsza
|
#3138 |
|
Raczkowanie
|
A ja się Wam pożalę w innej kwestii...bo wczoraj myślałam o tym odkąd wróciłam od lekarza i dziś od nowa myślę. Wczoraj wychodząc z usg, szłam drugą stroną ulicy, gdy po drugiej stronie zobaczyłam koleżankę, która wyprowadziła się z mojego miasta, a z którą kiedyś pracowałam. Na początku tego roku urodziła synka. Szła z nosidełkiem, a obok jej siostra ze swoim dzieckiem. Pomachałam więc jej idąc do przejścia, tak niepewnie odmachała, po czym odwróciła się i weszła do sklepu obok (siostra została na dworze). Stwierdziłam, że ucieka przede mną więc przeszłam dalej w stronę swojego auta. Szłam z babcią moją, a babcia do mnie, że "ooo wyszła to idź sobie porozmawiać" myślałam, że mnie woła, że ja nie słyszę a babcia usłyszała...Odwróciłam się idę w jej stronę, z 2 kroki może zrobiłam, a ona krzyczy:" Nie, nie Jagoda, nie będę stawać! Nie mam czasu! Naprawdę spieszę się!" Z takim jakimś przerażeniem w oczach to powiedziała, a mi jakby ktoś czymś przywalił w łeb.Mówię "OK, innym razem", odwróciłam się na pięcie i poszłam do auta. I myślę...żeby nawet na moment nie dać mi podejść żebym zobaczyła jej małego?! Na sekundę! Przecież jak się spieszy to nawet minuty bym z nią nie stała... A wcześniej duzo gadalaysmy na fejsbuku, ona sama zagadywala,a raz to ona wlasnie o tym swoim ciezkim porodzie mi mowila, zebym robila wszystkie mozliwe badania dziecka to mi radzi i ze spotkamy sie ale dopiero za rok, bo ten rok bedzie dla nich bardzo ciezki. Slyszalam od innych ze z tym dzieckiem cos nie bardzo ze zdrowiem jego jest i moze to byl powod takiego zachowania? Ale to wstydzilaby sie swojego dziecka? Tak to wygladalo... Tak się dziwacznie poczułam jak jeszcze nigdy
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Jagoda dziwna sytuacja
mam nadzieje, ze naprawdę sie jej spieszylo, bo opcja ze wstydzi sie swojego dziecka jest przykra![]() Moze poczekaj czy jakoś Tobie wyjasni sytuacje, zagada jakoś. Widzialas jakies zdjecia tego dziecka?
|
#3140 |
|
Raczkowanie
|
Jak mnie jeszcze nie widziala, to spacerowaly jakby sie nigdzie nie spieszyly...A zdjecia widzialam i dopiero po blizszym przypatrzeniu sie zobaczylam, ze jej dziecko ma dziwny podbrodek, taki jakby cofniety...no nie wyglada normalnie jak powinien. Az wczoraj poszperalam w necie i znalazlam informacje o jakiejs wadzie podbrodka i zuchwy u noworodkow jednej na iles tam urodzen, gdzie na zdjeciu podbrodek dziecka byl identyczny jak jej syna. Musialam cos poweszyc, bo mi to spokoju nie dawalo. I chyba to bedzie to, bo bylo napisane tam ze dzieci maja problemy z oddychaniem, a ona sama mi o tym wspominala i ze przeprowadza sie operacje do roku czasu jak jeszcze maluch jest karmiony butelka. Nie jestem lekarzem zeby stawiac diagnozy, a juz na pewno ja jej nie bede nic pisac o tej calej sytuacji z wczoraj.
|
|
|
|
#3141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja dziś byłam u mojej dyr w przedszkolu i bardzo miło przyjęła info o ciąży i powiedziała ze nic się nie stanie jak pójdę na Wolne... Ja chyba powoli mam problem z zapięciem spodni ;(
|
|
#3142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3143 |
|
Raczkowanie
|
Jagodka przykra sytuacja
![]() Ja slyszalam ostatnio o chorym dzieciatku, ale jego mama ma 42 lata a tata chyba juz pod 70. Dziewczynka podobno śliczna, ale będzie miała problemy ze wzrostem i będzie nie płodna. |
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to takie niesprawiedliwe
|
|
#3145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie powinnysmy o takich rzeczach gadac na wątku wszystkie maluszki będą zdrowe i sliczne |
|
|
|
|
#3146 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny,
dołączam do wątku. Termin porodu póki co: 9 marzec, ale prawdopodobnie może być dużo wcześniej, bo niedawno dowiedziałam się, że moja ciąża jest ciążą bliźniaczą. W pierwszym momencie szok i przerażenie, ryczałam jak bóbr na usg u lekarza.To moja pierwsza ciąża, w dodatku nie była planowana, aczkolwiek bardzo się cieszymy z narzeczonym z tych dwóch małych szkrabów. Większość badań mam już za sobą, wszystko w porządku. Na usg genetycznym jedno maleństwo tak fikało koziołki, że ciężko było mu zbadać serduszko. ![]() Z ciekawostek a propo mojej ciąży to w 6-7 tygodniu mdliło mnie strasznie zwłaszcza jak jechałam samochodem, ale nie wymiotowałam wcale. Nawet myślałam, że to jakiś niepokojący objaw, ale lekarz mnie uspokoił, że tak się czasem zdarza. Ciąże znoszę dobrze, może dlatego, że od 11 tygodnia jestem już na zwolnieniu lekarskim, gdyż moja praca nie nadawała się dla kobiet w ciąży (szkodliwa praca fizyczna w bardzo dużym zanieczyszczeniu). Poród planuję na Ujastku w Krakowie. Kolejna wizyta 11.09. Pozdrawiam ;-)
|
|
#3147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nam marzyly się bliźniaki
|
|
|
|
|
#3149 |
|
Zadomowienie
|
Rona1906- Witaj! gratuluję podwójnego szczęścia
|
#3150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() klas ki:![]() ![]() Elo di jeśli to nie tajmenica, gdzie nabyłaś taki śliczny kombinezonik dzianinowy?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Mam nadzieję, że kolejne dni będa lepsze i pani zmieni swoje nastawienie 

Płci nie poznałam, ale najważniejsze że wszystko w jak najlepszym porządku
12 tydz.4 dzień...termin porodu bez zmian 12 marca 2015 

na wątku wszystkie maluszki będą zdrowe i sliczne
klas ki: