Mamusie Marcowe 2015 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-01, 21:19   #3121
RaDaMa
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj przezylam traume jak odprowadzalam synka do przedszkola. Okazalo sie, ze opiekuje sie nim zupelni inna pani . Kobieta sie w ogole nie usmiecha. Ton jej wypowiedzi ptetensjonalny, krzyczacy wrecz. Mam wrazenie, ze dzieci sie jej boja. Ja wiem, ze sa rozne dzieci ale moj synek jest raczej z tych potulnych
Lgnie do tych pogodnych i w domu tez mamy serdeczna atmosfere. Boje sie, ze on nie bedzie chcial tam chodzic.... ba! to ja sie boje go to zostawiac!nie wiem co robic. Pare razy tam przychodzilismy i nigdy nie wczesniej nie widzialam tej kobiety. Sorry ale ona sir nadaje do miesnego a nie do malych dzieci.
Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Przyszlam na chwilke do przedszkola i patrze a synek placze... nilt do niego nie podszedl... dopiero jak mnie zobaczyli to babka poprpsila zebym podeszla do niego. Ja wiem , ze mu smutno, ze to pierwezy dzien. Raczej z doroslymi ma kontaky wiec wypieszczony i pepek siwata... ciezko mu gdy dzirci nie chca byc przez niego ustawiane. Wiem, ze musi to przezyc, ze nie jest najwazniejszy. Ale taka pani to powinna chyba ulatwic dzieciom. A jak ja widze to o a odstrecza od siebie... tez mi sie wydaje,ze nie powinna pokazywac, ze ma zly humor, zwlaszcza w pierwdzy dzien. Ale ja nawet nie odbiersm tego w taki sposob, ze zly dzien, zly humor. Oba taka jest glosna.Mam nadzieje, ze to takie pierwsze dni, takie organizacyjne, ze pozniej bedzir lepiej i , ze bedzir jakos lepiej im organizowac czas bo to co widze to dzieciaki robia co chca. Ona tylko ich musztruje. Zostaw, oddac, co ty robisz, czekam na ciebie, siadaj, nie podoba mi sie to itd
przepraszam ale jestem w szoku, musze sie wyzalic.
Współczuję Mam nadzieję, że kolejne dni będa lepsze i pani zmieni swoje nastawienie
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Nie jestem w stanie myśleć o niczym innym niż o czwartku
Nie odzywam się, bo nie chce Wam smęcić, ale tak bardzo się boje
musi być dobrze
Cytat:
Napisane przez loloona_79 Pokaż wiadomość
Wy tu juz widze o przedszkolach i szkołach, a ja trochę z innej beczki

Chłopak będzie!!!
jestem po usg genetycznym, wszystko ok, przezierność dobra, wszystko na miejscu, Fikołki fikał podczas badania
13t3d, termin porodu 07.03.2015
Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Wróciłam, wszystko wygląda ok serduszko bije - cudnie się rusza. Teraz czekam na prenatalne... nadal czuję się niespokojna. Lekarz powiedział, że trochę za wcześnie na ocenę płci i na nestępnej wizycie potwierdzi ale możliwe że chłopak
gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Jagódkaaa Pokaż wiadomość
Hej, hej! Ja też już nareszcie po! Płci nie poznałam, ale najważniejsze że wszystko w jak najlepszym porządku Jakie to niesamowite jak to maleństwo się rusza! Kregosłup widziałam, nóżki, rączki (jedna zaciśnięta w piąstkę ) główka, brzunio, no i najważniejsze serducho piękne i pięknie bijące....Rozpływam się! Ale jaka ulga nareszcie! Załączam fotkę i się chwalę moją dzidką 12 tydz.4 dzień...termin porodu bez zmian 12 marca 2015
Stary 2014-09-01, 21:28   #3122
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam, wszystko wygląda ok serduszko bije - cudnie się rusza. Teraz czekam na prenatalne... )
Super

Cytat:
Hej, hej! Ja też już nareszcie po! Płci nie poznałam, ale najważniejsze że wszystko w jak najlepszym porządku
Super wiadomości, zdjęcie cudne

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 01:23   #3123
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Mi dzisiaj pani popatrzyła na te wszystkie p/ciała i stwierdziła, że zaraziłam sie pod koniec 2013 najprawdopodbniej, czyli 9 miesiecy temu i pół roku przed ciążą. Ale ona nie umie mi powiedzieć, czy to bezpieczny okres od zakażenia czy nie. Wiec od 14 biore Rovamycynę co 8h ale chociaż ginekolog pozwolił mi odstawiać Duphaston, więc jeśli chodzi o ilość tabletek dziennie wyjde ze stałym bilansem.
No to dobrze, że dostałaś leki, zawsze to lepiej ziała na psychikę.

Cytat:
Hej, hej! Ja też już nareszcie po! Płci nie poznałam, ale najważniejsze że wszystko w jak najlepszym porządku Jakie to niesamowite jak to maleństwo się rusza! Kregosłup widziałam, nóżki, rączki (jedna zaciśnięta w piąstkę ) główka, brzunio, no i najważniejsze serducho piękne i pięknie bijące....Rozpływam się! Ale jaka ulga nareszcie! Załączam fotkę i się chwalę moją dzidką 12 tydz.4 dzień...termin porodu bez zmian 12 marca 2015
Gratuluję
Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt. Ja mam jutro o 15. Będzie o czym rozmawiać z panem doktorem, bo choć żadne krwawienia się na szczęście nie powtórzyły to jakaś infekcja układu moczowego mi się przyplątała. Nie chce się sama niczym leczyć, więc tylko pije sok żurawinowy.
Też idę jutro, ale na 16
Ja dzisiaj robiłam morfologie i mocz i wszystko jest w normie

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Cytat:
Wróciłam, wszystko wygląda ok serduszko bije - cudnie się rusza.
Gratuluję

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 07:34   #3124
asiulek8
Wtajemniczenie

A mnie nadal męczą poranne nudności. Latam do łazienki częściej niż wcześniej. Już mam taki odruch, że jak wstaje rano od razu idę uwiesić się nad kibelkiem, bo wiem że i tak to się tak skończy.

Wczoraj byliśmy tak przy okazji pooglądać wózeczki miałam upatrzony Bebetto Solaris, ale to taka krowa wielka i ciężka więc odpadł już. Za to mąż przwpadł jak zobaczył Bebetto Luca - jasny szary z białym stelażem. Fakt wygodnie się nim pomykało między regałami no i cały wieczór spędziłam na słuchaniu o tych pięknych białych felgach, więc chyba już wybrał

Potem poszliśmy do mc donalda i znowu obżarłam się jak świnka ;( ciągle mam ciśnienue na fast foody i słodkie...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 07:57   #3125
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A mnie nadal męczą poranne nudności. Latam do łazienki częściej niż wcześniej. Już mam taki odruch, że jak wstaje rano od razu idę uwiesić się nad kibelkiem, bo wiem że i tak to się tak skończy.

Wczoraj byliśmy tak przy okazji pooglądać wózeczki miałam upatrzony Bebetto Solaris, ale to taka krowa wielka i ciężka więc odpadł już. Za to mąż przwpadł jak zobaczył Bebetto Luca - jasny szary z białym stelażem. Fakt wygodnie się nim pomykało między regałami no i cały wieczór spędziłam na słuchaniu o tych pięknych białych felgach, więc chyba już wybrał

Potem poszliśmy do mc donalda i znowu obżarłam się jak świnka ;( ciągle mam ciśnienue na fast foody i słodkie...
Ja mam bebetto luca. Najpierw mialam x landera ale jakoa przy spacerowxe przestal mi sie podobac i kupilam wlanie luce. Jestem zadowolona i jesto to wozek dla mojego drugiego dziecka bo gondola nigdy nie uzywana jeszcze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 07:59   #3126
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Jagódkaaa wg. USG też mamy 12t4d i TP na 12 marca Piękny Twój maluszek Kiedy masz kolejną wizyte?

Czym się martwie, sama nie wiem... ale poprostu wariuję już
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 08:34   #3127
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Jagódkaaa wg. USG też mamy 12t4d i TP na 12 marca Piękny Twój maluszek Kiedy masz kolejną wizyte?

Witam w ten paskudny dzien. A ja dzisiaj jade do wrocławia na zakupy miałam jechac z sis, ale jakos nie pykło.
A co do terminu porodu to jestesmy podobnie ciekawe jak na usgmi teraz wyjdzie dzis juz wtorek, jeszcze sr/ czwart.i wizyta!
Buziaki
Stary 2014-09-02, 08:37   #3128
EdithS
Zadomowienie

Witajcie Kochane

wszystkim, które są po radosnej wizycie gratuluję i cieszę się razem z Wami! Jak czytam takie informacje, to mam motylki w brzuchu i jestem wzruszona
Zaś tym Kochanym Mamusiom, które się z różnych powodów martwią przesyłam uściski i mam nadzieję, że wszystko w Waszych sprawach się poukłada. Myślę o Was ciepło i wewnątrz głęboko wierzę, że będzie dobrze

Ja dziś o 17 mam wizytę u gina, już się nie mogę doczekać, bo może dziś będzie już widać, kto w moim brzuszku się chowa osobiście nie mam żadnych przeczuć i preferencji płciowych, cieszę się, że jest

Wczoraj byłam spotkać się z koleżankami z pracy. Cieszę się, że jestem już w domu i nie muszę przechodzić tych stresów, które w pracy panują. Zjadłam kawałek sernika, a w domu tak mnie brzuch bolał, zasnęłam koło 2

Dziewczyny, miałyście kiedyś kontrolę z ZUSu podczas zwolnienia w ciąży? Zastanawiam się, jak się zachować, gdyby mnie nie zastali w domu. Ostatni czas byłam w domu, chowałam się przed pyleniem, które mnie zabija. Teraz czasami wychodzę na dłuższy spacer, potrzebuję tego. Muszę dziś zapytać lekarza, co i jak.

Miłego dnia
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 09:08   #3129
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Mi dzisiaj pani popatrzyła na te wszystkie p/ciała i stwierdziła, że zaraziłam sie pod koniec 2013 najprawdopodbniej, czyli 9 miesiecy temu i pół roku przed ciążą. Ale ona nie umie mi powiedzieć, czy to bezpieczny okres od zakażenia czy nie. Wiec od 14 biore Rovamycynę co 8h ale chociaż ginekolog pozwolił mi odstawiać Duphaston, więc jeśli chodzi o ilość tabletek dziennie wyjde ze stałym bilansem.
Ja pewnie też od środy zacznę brać ale przynajmniej będę spokojniejsza chociaż już mam schizy o obumarciu płodu itp wczoraj cały dzień przeryczałam i ogólnie mam mega doła.
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 09:08   #3130
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Bebetto Luca to mój pierwszy typ. Widziałam parę osób z nim i cenę ma fajną. Tylko jak zaczęłam oglądać kolejne to sobie trochę zamieszałam w głowie, ale w takich sytuacjach zdarza nam się wracać do pierwszych typów jak np. było przy wyborze obrączek.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 09:27   #3131
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Wróciłam, wszystko wygląda ok serduszko bije - cudnie się rusza. Teraz czekam na prenatalne... nadal czuję się niespokojna. Lekarz powiedział, że trochę za wcześnie na ocenę płci i na nestępnej wizycie potwierdzi ale możliwe że chłopak
Cytat:
Gratuluje udanych wizyt

U mnie dziś spokojnie

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 09:33   #3132
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

A ja się chyba przeziębiłam siedze w pracy i kicham.

Udanych wizyt i żeby dzieciaczki ujawniły swoją płeć
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 09:34   #3133
loloona_79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Gratulacje ale moze nie nastawiaj się jeszcze na 100% bo różnie bywa

Ha! Powiedz to mojemu TŻ Tak się ucieszył, że banan mu nie schodził z twarzy. I - co do niego w ogóle nie podobne - od razu wracając jeszcze z wizyty do pracy zadzwonił do przyjaciela się pochwalić.
A tak deklarował, że dziewczynka będzie fajna hahahaha

U mnie tylko moja mama zawiedziona trchę bo już ma jednego wnuka i chciała by tym razem porozpieszczać dziewczynkę . Ale oczywiście najwazniejsze że zdrowe.

Ja wreszcie się chyba tez udam na zakupy - zacznę od spodni ciążowych, bo już się w swoje nie mieszczę. O ile w domu to nie ma problmu bo się zaopatrzyłam w dresiki, to jeszcze jakiś miesiąc będę w pracy i tak głupio iść do biura w dresie, choćby nie wiem jak nowym

Dzięki dziiewczyny
Faktycznie już jestem spokojna i zaczynam się naprawdę cieszyć tą ciążą.
Stary 2014-09-02, 10:04   #3134
marta24171
Rozeznanie

Wiem co przeżywasz, moja córcia poszła też dzisiaj pierwszy dzień do zerówki i o niczym nie myślę tylko jak jej tam jest. Nowa pani, nowa sala, dużo nowych dzieci, ponieważ grupa jest mieszana z 6 latkami - masakra. Gdybym jeszcze miała takie zmartwienie jak Ty z tą przedszkolanką to bym chyba zwariowała, przedszkole to ich start w samodzielność i taka osobą może dzieciaczki do wszystkiego zniechęcić, kto wogóle ją przyjął do takiej pracy z dziećmi?

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

wszystkim, które są po radosnej wizycie gratuluję i cieszę się razem z Wami! Jak czytam takie informacje, to mam motylki w brzuchu i jestem wzruszona
Zaś tym Kochanym Mamusiom, które się z różnych powodów martwią przesyłam uściski i mam nadzieję, że wszystko w Waszych sprawach się poukłada. Myślę o Was ciepło i wewnątrz głęboko wierzę, że będzie dobrze

Ja dziś o 17 mam wizytę u gina, już się nie mogę doczekać, bo może dziś będzie już widać, kto w moim brzuszku się chowa osobiście nie mam żadnych przeczuć i preferencji płciowych, cieszę się, że jest

Wczoraj byłam spotkać się z koleżankami z pracy. Cieszę się, że jestem już w domu i nie muszę przechodzić tych stresów, które w pracy panują. Zjadłam kawałek sernika, a w domu tak mnie brzuch bolał, zasnęłam koło 2

Dziewczyny, miałyście kiedyś kontrolę z ZUSu podczas zwolnienia w ciąży? Zastanawiam się, jak się zachować, gdyby mnie nie zastali w domu. Ostatni czas byłam w domu, chowałam się przed pyleniem, które mnie zabija. Teraz czasami wychodzę na dłuższy spacer, potrzebuję tego. Muszę dziś zapytać lekarza, co i jak.

Miłego dnia
Kochana ja też jest na zwolnieniu i nie masz się co przejmować kontrola z zus-u, jeżeli nie masz na zwolnieniu zaznaczone że musisz leżeć to zawsze możesz wytłumaczyć sie tym że byłaś a aptece po witaminy,albo po prostu na spacerze bo takie zalecił ci lekarz. Nie słyszałam jeszcze żeby zus skontrolował zwolnienia kobiet w ciazy także spokojnie.

A ja siedzę w domku, ogarnęłam troszkę córci pokój i gotuję zupkę pomidorową, a po obiadku jedziemy do lasu na grzybki
Obiadek - grzybki i ziemniaczki pychotka,moja mama takie pyszne ze śmietanką robiła.

Ja mam wizytę dopiero 22 września i usg pewnie nie będe miała bo mój doktor robi co drugą wizytę

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2014-09-02 o 10:08
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 10:23   #3135
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loloona_79 Pokaż wiadomość
Wy tu juz widze o przedszkolach i szkołach, a ja trochę z innej beczki

Chłopak będzie!!!
jestem po usg genetycznym, wszystko ok, przezierność dobra, wszystko na miejscu, Fikołki fikał podczas badania
13t3d, termin porodu 07.03.2015
Super gratuluję !!

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
nusiekowa - a bo.. tylko gdy mam chwile wolna to od razu pelno okropnych mysli w ciagu dnia, gdy Mala na chodzie, to nie mam czasu.. no chyba, ze ktos pyta, co u nas, jak po wizycie, jak sie czuje.. to okropne.
nie chcemy opowiadac na lewo i prawo dopoki nic na milion % nie bedzie pewne. Nie ma sensu siac fermentu.. ale takie pytania daja mi znowu powrot do tego usg, slow lekarza, blablabla..
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
oj zjadlabm ogorkowa i tak

JUZ????? WOW a to ja Wam tez cos zdradze-powoli zaczynam juz TAM cos czuc- i wiem ,ze to ruch -to moja 3 ciaza i dzwonilam do poloznej mowila ,ze poniewaz rodzilam w styczniu ,to 3 ciaza i jestem dosc szczupla to mozliwe
Jaaaa to dopiero musi być piękne uczucie

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
Stary 2014-09-02, 11:06   #3136
Jagódkaaa
Raczkowanie

Cytat:

W poniedziałek idę do mojego lekarza prowadzącego z wynikami badań i z opisem usg (bo usg robię u innego lekarza), a kolejne usg to chyba dopiero okolo 20 tygodnia mi wyznaczy.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Witam w ten paskudny dzien. A ja dzisiaj jade do wrocławia na zakupy miałam jechac z sis, ale jakos nie pykło.
A co do terminu porodu to jestesmy podobnie ciekawe jak na usgmi teraz wyjdzie dzis juz wtorek, jeszcze sr/ czwart.i wizyta!
Buziaki
Ja myślałam, że będzie jakiś poślizg...a tu zgadza się z datą ost.miesiączki To dobrze, bo nie będę się sama męczyć dziewuszki
Jagódkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 11:14   #3137
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Za mną ciężka noc, próbuje odczuć syna spania ze smoczkiem i mieliśmy pare pobudek w nocy z płaczem. Mam nadzieje, ze drzemka bedzie lepsza i każda kolejna noc spokojniejsza

Synek

Stary 2014-09-02, 11:24   #3138
Jagódkaaa
Raczkowanie

A ja się Wam pożalę w innej kwestii...bo wczoraj myślałam o tym odkąd wróciłam od lekarza i dziś od nowa myślę. Wczoraj wychodząc z usg, szłam drugą stroną ulicy, gdy po drugiej stronie zobaczyłam koleżankę, która wyprowadziła się z mojego miasta, a z którą kiedyś pracowałam. Na początku tego roku urodziła synka. Szła z nosidełkiem, a obok jej siostra ze swoim dzieckiem. Pomachałam więc jej idąc do przejścia, tak niepewnie odmachała, po czym odwróciła się i weszła do sklepu obok (siostra została na dworze). Stwierdziłam, że ucieka przede mną więc przeszłam dalej w stronę swojego auta. Szłam z babcią moją, a babcia do mnie, że "ooo wyszła to idź sobie porozmawiać" myślałam, że mnie woła, że ja nie słyszę a babcia usłyszała...Odwróciłam się idę w jej stronę, z 2 kroki może zrobiłam, a ona krzyczy:" Nie, nie Jagoda, nie będę stawać! Nie mam czasu! Naprawdę spieszę się!" Z takim jakimś przerażeniem w oczach to powiedziała, a mi jakby ktoś czymś przywalił w łeb.Mówię "OK, innym razem", odwróciłam się na pięcie i poszłam do auta. I myślę...żeby nawet na moment nie dać mi podejść żebym zobaczyła jej małego?! Na sekundę! Przecież jak się spieszy to nawet minuty bym z nią nie stała... A wcześniej duzo gadalaysmy na fejsbuku, ona sama zagadywala,a raz to ona wlasnie o tym swoim ciezkim porodzie mi mowila, zebym robila wszystkie mozliwe badania dziecka to mi radzi i ze spotkamy sie ale dopiero za rok, bo ten rok bedzie dla nich bardzo ciezki. Slyszalam od innych ze z tym dzieckiem cos nie bardzo ze zdrowiem jego jest i moze to byl powod takiego zachowania? Ale to wstydzilaby sie swojego dziecka? Tak to wygladalo... Tak się dziwacznie poczułam jak jeszcze nigdy
Stary 2014-09-02, 11:32   #3139
ewka5891
Zakorzenienie

Jagoda dziwna sytuacja mam nadzieje, ze naprawdę sie jej spieszylo, bo opcja ze wstydzi sie swojego dziecka jest przykra
Moze poczekaj czy jakoś Tobie wyjasni sytuacje, zagada jakoś. Widzialas jakies zdjecia tego dziecka?

Synek

Stary 2014-09-02, 11:42   #3140
Jagódkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Jagoda dziwna sytuacja mam nadzieje, ze naprawdę sie jej spieszylo, bo opcja ze wstydzi sie swojego dziecka jest przykra
Moze poczekaj czy jakoś Tobie wyjasni sytuacje, zagada jakoś. Widzialas jakies zdjecia tego dziecka?
Jak mnie jeszcze nie widziala, to spacerowaly jakby sie nigdzie nie spieszyly...A zdjecia widzialam i dopiero po blizszym przypatrzeniu sie zobaczylam, ze jej dziecko ma dziwny podbrodek, taki jakby cofniety...no nie wyglada normalnie jak powinien. Az wczoraj poszperalam w necie i znalazlam informacje o jakiejs wadzie podbrodka i zuchwy u noworodkow jednej na iles tam urodzen, gdzie na zdjeciu podbrodek dziecka byl identyczny jak jej syna. Musialam cos poweszyc, bo mi to spokoju nie dawalo. I chyba to bedzie to, bo bylo napisane tam ze dzieci maja problemy z oddychaniem, a ona sama mi o tym wspominala i ze przeprowadza sie operacje do roku czasu jak jeszcze maluch jest karmiony butelka. Nie jestem lekarzem zeby stawiac diagnozy, a juz na pewno ja jej nie bede nic pisac o tej calej sytuacji z wczoraj.
Stary 2014-09-02, 12:06   #3141
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt. Ja mam jutro o 15. Będzie o czym rozmawiać z panem doktorem, bo choć żadne krwawienia się na szczęście nie powtórzyły to jakaś infekcja układu moczowego mi się przyplątała. Nie chce się sama niczym leczyć, więc tylko pije sok żurawinowy.
Mi lekarka kazała brać zurawine i pić sok zurawinowy

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Wiem co przeżywasz, moja córcia poszła też dzisiaj pierwszy dzień do zerówki i o niczym nie myślę tylko jak jej tam jest. Nowa pani, nowa sala, dużo nowych dzieci, ponieważ grupa jest mieszana z 6 latkami - masakra. Gdybym jeszcze miała takie zmartwienie jak Ty z tą przedszkolanką to bym chyba zwariowała, przedszkole to ich start w samodzielność i taka osobą może dzieciaczki do wszystkiego zniechęcić, kto wogóle ją przyjął do takiej pracy z dziećmi?

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------
Spokojnie w szkole lub przedszkolu dziecko się szybko nauczy i taką starszą panią tez sobie wychowa hehe

Kochana ja też jest na zwolnieniu i nie masz się co przejmować kontrola z zus-u, jeżeli nie masz na zwolnieniu zaznaczone że musisz leżeć to zawsze możesz wytłumaczyć sie tym że byłaś a aptece po witaminy,albo po prostu na spacerze bo takie zalecił ci lekarz. Nie słyszałam jeszcze żeby zus skontrolował zwolnienia kobiet w ciazy także spokojnie.

A ja siedzę w domku, ogarnęłam troszkę córci pokój i gotuję zupkę pomidorową, a po obiadku jedziemy do lasu na grzybki
Obiadek - grzybki i ziemniaczki pychotka,moja mama takie pyszne ze śmietanką robiła.

Ja mam wizytę dopiero 22 września i usg pewnie nie będe miała bo mój doktor robi co drugą wizytę
Uważaj na kleszcze byłamw tamtym tyg na grzybach i 4 kleszcze mialam pod ubraniami ;(

Cytat:
A ja się Wam pożalę w innej kwestii...bo wczoraj myślałam o tym odkąd wróciłam od lekarza i dziś od nowa myślę. Wczoraj wychodząc z usg, szłam drugą stroną ulicy, gdy po drugiej stronie zobaczyłam koleżankę, która wyprowadziła się z mojego miasta, a z którą kiedyś pracowałam. Na początku tego roku urodziła synka. Szła z nosidełkiem, a obok jej siostra ze swoim dzieckiem. Pomachałam więc jej idąc do przejścia, tak niepewnie odmachała, po czym odwróciła się i weszła do sklepu obok (siostra została na dworze). Stwierdziłam, że ucieka przede mną więc przeszłam dalej w stronę swojego auta. Szłam z babcią moją, a babcia do mnie, że "ooo wyszła to idź sobie porozmawiać" myślałam, że mnie woła, że ja nie słyszę a babcia usłyszała...Odwróciłam się idę w jej stronę, z 2 kroki może zrobiłam, a ona krzyczy:" Nie, nie Jagoda, nie będę stawać! Nie mam czasu! Naprawdę spieszę się!" Z takim jakimś przerażeniem w oczach to powiedziała, a mi jakby ktoś czymś przywalił w łeb.Mówię "OK, innym razem", odwróciłam się na pięcie i poszłam do auta. I myślę...żeby nawet na moment nie dać mi podejść żebym zobaczyła jej małego?! Na sekundę! Przecież jak się spieszy to nawet minuty bym z nią nie stała... A wcześniej duzo gadalaysmy na fejsbuku, ona sama zagadywala,a raz to ona wlasnie o tym swoim ciezkim porodzie mi mowila, zebym robila wszystkie mozliwe badania dziecka to mi radzi i ze spotkamy sie ale dopiero za rok, bo ten rok bedzie dla nich bardzo ciezki. Slyszalam od innych ze z tym dzieckiem cos nie bardzo ze zdrowiem jego jest i moze to byl powod takiego zachowania? Ale to wstydzilaby sie swojego dziecka? Tak to wygladalo... Tak się dziwacznie poczułam jak jeszcze nigdy
Być może nie chce pokazać dziecka innym... Wiesz ludzie sa wredni i nieszczerzy;( tu mówią że dzidzia śliczna a tu opowiadają inne rzeczy

A ja dziś byłam u mojej dyr w przedszkolu i bardzo miło przyjęła info o ciąży i powiedziała ze nic się nie stanie jak pójdę na Wolne...
Ja chyba powoli mam problem z zapięciem spodni ;(
Stary 2014-09-02, 12:18   #3142
Jagódkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Mi lekarka kazała brać zurawine i pić sok zurawinowy

Uważaj na kleszcze byłamw tamtym tyg na grzybach i 4 kleszcze mialam pod ubraniami ;(

Być może nie chce pokazać dziecka innym... Wiesz ludzie sa wredni i nieszczerzy;( tu mówią że dzidzia śliczna a tu opowiadają inne rzeczy

A ja dziś byłam u mojej dyr w przedszkolu i bardzo miło przyjęła info o ciąży i powiedziała ze nic się nie stanie jak pójdę na Wolne...
Ja chyba powoli mam problem z zapięciem spodni ;(
Ja ostatnio nie zapinam już spodni, tylko robię myk z gumką
Stary 2014-09-02, 12:32   #3143
Missandei
Raczkowanie

Jagodka przykra sytuacja

Ja slyszalam ostatnio o chorym dzieciatku, ale jego mama ma 42 lata a tata chyba juz pod 70. Dziewczynka podobno śliczna, ale będzie miała problemy ze wzrostem i będzie nie płodna.

Stary 2014-09-02, 13:29   #3144
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Jagodka przykra sytuacja

Ja slyszalam ostatnio o chorym dzieciatku, ale jego mama ma 42 lata a tata chyba juz pod 70. Dziewczynka podobno śliczna, ale będzie miała problemy ze wzrostem i będzie nie płodna.
Strasznie przykro się czyta o choroba h dzieci to takie niesprawiedliwe

Synek

Stary 2014-09-02, 13:33   #3145
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Strasznie przykro się czyta o choroba h dzieci to takie niesprawiedliwe
Niestety ale nie powinnysmy o takich rzeczach gadac na wątku wszystkie maluszki będą zdrowe i sliczne

Stary 2014-09-02, 14:00   #3146
rona1906
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny,

dołączam do wątku. Termin porodu póki co: 9 marzec, ale prawdopodobnie może być dużo wcześniej, bo niedawno dowiedziałam się, że moja ciąża jest ciążą bliźniaczą. W pierwszym momencie szok i przerażenie, ryczałam jak bóbr na usg u lekarza.
To moja pierwsza ciąża, w dodatku nie była planowana, aczkolwiek bardzo się cieszymy z narzeczonym z tych dwóch małych szkrabów.
Większość badań mam już za sobą, wszystko w porządku. Na usg genetycznym jedno maleństwo tak fikało koziołki, że ciężko było mu zbadać serduszko.
Z ciekawostek a propo mojej ciąży to w 6-7 tygodniu mdliło mnie strasznie zwłaszcza jak jechałam samochodem, ale nie wymiotowałam wcale. Nawet myślałam, że to jakiś niepokojący objaw, ale lekarz mnie uspokoił, że tak się czasem zdarza.
Ciąże znoszę dobrze, może dlatego, że od 11 tygodnia jestem już na zwolnieniu lekarskim, gdyż moja praca nie nadawała się dla kobiet w ciąży (szkodliwa praca fizyczna w bardzo dużym zanieczyszczeniu).

Poród planuję na Ujastku w Krakowie. Kolejna wizyta 11.09.

Pozdrawiam ;-)
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 14:00   #3147
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

Miłego dnia
Tym to się w ogóle nie przejmuj. Jeśli masz, że możesz chodzić to mówisz, że byłaś po cos na chwilkę w mieście, a jeśli, że leżeć to możesz powiedzieć, że akurat na okres kilku tygodni/ tygodnia np.rodzice Cię wzięli do siebie i tam leżałaś by było Ci lżej.

Cytat:
Dziwna sprawa. W sumie ciężko powiedzieć o co jej chodziło.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 14:04   #3148
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny,

dołączam do wątku. Termin porodu póki co: 9 marzec, ale prawdopodobnie może być dużo wcześniej, bo niedawno dowiedziałam się, że moja ciąża jest ciążą bliźniaczą. W pierwszym momencie szok i przerażenie, ryczałam jak bóbr na usg u lekarza.
To moja pierwsza ciąża, w dodatku nie była planowana, aczkolwiek bardzo się cieszymy z narzeczonym z tych dwóch małych szkrabów.
Większość badań mam już za sobą, wszystko w porządku. Na usg genetycznym jedno maleństwo tak fikało koziołki, że ciężko było mu zbadać serduszko.
Z ciekawostek a propo mojej ciąży to w 6-7 tygodniu mdliło mnie strasznie zwłaszcza jak jechałam samochodem, ale nie wymiotowałam wcale. Nawet myślałam, że to jakiś niepokojący objaw, ale lekarz mnie uspokoił, że tak się czasem zdarza.
Ciąże znoszę dobrze, może dlatego, że od 11 tygodnia jestem już na zwolnieniu lekarskim, gdyż moja praca nie nadawała się dla kobiet w ciąży (szkodliwa praca fizyczna w bardzo dużym zanieczyszczeniu).

Pozdrawiam ;-)
Witam i gratuluje nam marzyly się bliźniaki

Stary 2014-09-02, 14:06   #3149
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Rona1906- Witaj! gratuluję podwójnego szczęścia
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 14:09   #3150
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny,

Pozdrawiam ;-)
Hej, gratulacjeklas ki:

Elo di jeśli to nie tajmenica, gdzie nabyłaś taki śliczny kombinezonik dzianinowy?
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości