|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
![]() Ja mam tak samo ![]() ![]()
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Melduje się jako żona !!! :-D
#2883 |
Wtajemniczenie
|
Waniliova Gratuluję rocznicy!
![]() pysia1987 Mi też nie przypadła do gustu ta suknia... Mam wrażenie, że nieco zmienia jej proporcje. A welon... ehh dla mnie to też nieco na pokaz... zresztą, czytałam kiedyś że tak kiepsko się tymi dziećmi zajmują... Mam nadzieję, że były to tylko plotki! ![]() ![]() bardorja Nie mogę! Obcinałyście suknię nożyczkami! ![]() ![]() ![]() aniuska18032 Cudny bukiet! ![]() Czekamy na relację!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
A oto kilka fotek, potem je usunę
![]()
Razem od 01.07.2008 ![]() Zaręczczeni od listopada 2011 ![]() Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 ![]() Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2014-09-04 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Wtajemniczenie
|
aniuska18032 Śliczna z Was para!
![]() ![]() Co do zdjęć nagradzanych! 12 i 13 najpiękniejsze! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zadomowienie
|
Aniuska ślicznie wyglądałaś! Tort cudo
![]() Też nie podobała mi się kiecka Angeliny, jakaś taka... ![]() ![]()
#2888 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() A bolerko mi się kurczę w zamek wkręciło i mam dziurkę ;( a chciałam je sprzedać..niestety to tiul więc raczej nie naprawię tego ;-/
![]() |
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dekoracja robiona przez Pracownię Twórczą Wzorowisko ![]()
![]() |
#2892 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam ten sam pomysł, panormaiczne zdjęcie wsyztskich gości przed Kościołem, ja na swoje zdjęcia muszę poczekać miesiąc ![]()
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W piątek jedziemy na plener i potem będziemy czekali na fotki, nie mogę się doczekać ![]() No my zrobiliśmy takie wspólne zdjęcie tam gdzie było wesele, wydaje mi się, że to fajna pamiątka, wszyscy na jednym zdjęciu ![]()
![]() |
#2894 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kontakt z usługodawcami - jestem cała w stresie tak jak Ty ![]() zdrówka dla Was! Cytat:
![]() widać, że atmosfera była super ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tylko dałam listę dziewczyn, będzie nas max 8 i podobno będziemy robić coś super ![]() Twoja siostra pewnie się boi, że sobie nie poradzi z organizacją albo, że nie sprosta Twoim oczekiwaniom ... gratulacje ![]() wyglądaliście świetnie, a ozdoby na sali robią mega wrażenie!!!! ![]()
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
Ślicznie wyglądaliście
![]() ![]() A teraz czas na... RELACJĘ !!! Piątek 29.08. Wstałam rano, zjadłam, ogarniałam trochę, ale niedużo ![]() Wieczorem pomagałam przy robieniu bramki z balonów (tylko podawałam balony i mówiłam jaki kolor teraz) - wyszła extra, drukowałam kartki na koszyczki ratunkowe i ściągałam piosenki na poprawiny. Tż jeszcze dzwonił do mnie, bo jego mama się rozpłakała, że ciężarna siostra tż siedzi dalej, z brzegu, bo jest niepewnym gościem. Musieliśmy dla świętego spokoju poprzesadzać gości. Poszłam późno spać, długo nie mogłam zasnąć, bo rozmyślałam, co trzeba rano załatwić - żebym nie zapomniała. SOBOTA 30.08.2014 Wstałam po 8.00, chociaż mama wyganiała mnie jeszcze do spania (jak nigdy) ![]() Wypiłam miętę, a tu dzwoni tż, że odebrał bukiety, ale nie są takie, jakie chciałam. Ja miałam mieć różowy/jasnopomarańczowy/herbaciany kwiat wystający z białego bukietu, a dostałam...ŻÓŁTY (z fioletowym środkiem), który do niczego nie pasował. Natomiast druhna miała mieć miętowy, a dostała prawie biały. Narobiłam rabanu w domu, mama dzwoniła do kwiaciarki, no i bukiety poszły do poprawy. Wyjechałyśmy z mamą po 10.00 z domu, najpierw do kwiaciarni (zobaczyłam bukiety na żywo, poprosiłam o zamianę mojego kwiatka na różowe goździki, tż miał je odebrać). Potem o 11.00 fryzjer. Zmieniłam uczesanie na koka z tyłu, nie wyszło jak chciałam, średnio byłam zadowolona. Potem mama - wyglądała extra ![]() ![]() ![]() Potem wróciłyśmy już z druhną do mnie, była już fotograf, przebrałyśmy się z druhną - ja w sukienkę na witanie gości, zjadłam parę łyżek zupy, a potem uspokajałam młodszego brata (nie lubi zakładać normalnych spodni - nie dresów, zawsze robi aferę), zestresowałam się, że nie poniesie mi obrączek przez to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i przed kościołem sporo osób mi mówiło, gdzie stoi ich samochód w razie czego ![]() Po mszy dostaliśmy pamiątkę zawarcia sakramentu, poszliśmy pod ołtarz się pomodlić i zaczekaliśmy na marsza, wtedy wyszliśmy razem. Obsypali nas kwiatkami, dużo ich było, uniosłam też bukiet do góry, sama nie wiem czemu ![]() Potem długie życzenia i droga na salę. W samochodzie i przede mszą, i po mszy, zachowywaliśmy się we czwórkę jak po głupim jasiu ![]()
#2896 |
Zakorzenienie
|
c.d. relacji
Na sali mamy nas przywitały (powiedziałam, że biorę sam chleb, bom głodna ![]() ![]() Tż trafił na wódkę, a stał z prawej strony, więc chyba miała być moja ![]() ![]() G E N I A L N I E !!! Dj się spisał, chociaż nie zagrał wszystkich piosenek, zapomniał też o 100 lat dla mamy i brata. Ale trudno. Nawet przez chwilę nie mieliśmy pustego parkietu, co mnie mega zaskoczyło! Wszyscy chwalili moją suknię, w życiu nie usłyszałam tylu komplementów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wesele się skończyło ok. 4.30, zostało nam jeszcze ze 30 osób, ale sporo było już napitych. I to był minus- dwie dziewczyny się mega schlały, jedna rzygała na sali (na szczęście z boku i mało kto widział, kelner szybko posprzątał)..trochę "szambiły", ale ludzie je wyprowadzali, żeby nie psuły imprezy. Zadowoleni jesteśmy też z drużbów, spisali się doskonale ![]() Ale strasznie szybko minęło - smutno mi było. Goście kazali nam się rozwieść i brać ślub jeszcze raz, żebyśmy zorganizowali jeszcze raz taką imprezę - sporo osób mówiło, że to najlepsze wesele, na jakim byli - nawet osoby nieprzekonane do dja na weselu mówiły, że dużo lepszy od orkiestry ![]() ![]() ![]() Pokój hotelowy też fajny, koło łózka mieliśmy jacuzzi, które wypróbowaliśmy of course ![]() poprawiny już na spokojnie, choć miałam obolałe nogi, trochę tańczyliśmy i wróciliśmy do Warszawy. To był najwspanialszy dzień w moim życiu ! Ja czułam się śliczna, tż wyglądał jak miliard dolarów, wszystko mi się trzymało do rana, goście zadowoleni (koleżanka mająca wesele za rok powiedziała, że ma nadzieję, że jej wesele będzie chociaż w 10% takie jak nasze), rodzice wzruszeni, było niesamowicie ![]() ![]() ![]() A teraz cieszymy się małżeńskim życiem, choć nie w pełni, bo nie planujemy póki co dzidziusia Wszystkim pmkom życzę takiego ślubu i wesela, jak nasze ![]() I dziękuję Wam za pomoc w organizacji, bez Was wielu rzeczy bym tam nie załatwiła ![]() p.s. koszyczki ratunkowe się sprawdziły ![]()
#2897 |
Zadomowienie
|
Hej, jestem po próbnym makijażu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny piękne relacje! i zdjęcia!!
![]() ![]() ![]() Gratuluję wszystkich ślubów, i cieszę się że wszystko się udało ![]() U nas dzisiaj MIESIĄC po ślubie.! Z tej okazji mąż zabrał mnie do knajpy na kolację, potem spacerowaliśmy po głównym rynku i kupił mi kwiaty, właściwie wyglądają jak wiązanka ślubna. Sprzedawała je taka starsza pani. Ależ mi było miło! Mam kochanego męża. Zaraz odpalimy sobie film i otworzymy winko. Zapas mamy taki że chyba z rok będziemy pić! ![]() To prawda że szkoda że wszystko mija (wesele, przygotowania) ale życie u boku męża jest tak fajne. W niedzielę wylatujemy do Grecji, ciekawe jak będzie ![]()
![]() |
#2900 |
Zadomowienie
|
Ad rem ślicznie wyglądaliście
![]() Sziket super garnitury ![]() bardorja czekamy na dalszą częśc relacji ![]() aniuska18032 piekny bukiet ![]() ![]() Panna Izabela świetna relacja ![]() My do wczoraj do godziny 9:00 rano mieliśmy potwierdzić na sali liczbę gości. A tu o godzinie 10:00 Tż otrzymał telefon od ciotki, że ich jednak nie będzie z przyczyn niezależnych od nich. Tak więc szybko dzwoniłam na salę czy jeszcze można zmienić liczbę osób i na szczęście sie udało. Za to dziś Tż znów otrzymał smsa od kuzynki, że niestety jej nie będzie bo musiała jechać do pracy na zastępstwo, ale rodzice przekażą wszystko od niej. Mam nadzieje że juz więcej odmów teraz nie będzie ;/ Wczoraj byliśmy i księdza omówić przebieg ceremonii oraz mieliśmy spotkanie z foto+video. Kupiłam też czekolady na bramki. Dziś miałam próbny makijaż (foto wyżej). Zaniosłam też buty do szewca, żeby trochę je rozciągnąć. Byłam również zapłacić za dekoracje kościoła. Ogólnie bedą tego dnia aż trzy sluby i my jesteśmy środkowi. Para przed nami załatwiała dekorację i aż 900 zł wyszło (wymyśliła biały dywan, co druga ławka przystrojona, jakieś świece czy cos, krzesła pary młodej i świadków przyozdobione i na ołtarzu białe kwiaty). Czyli wyszło po 300 zł na parę. Jutro mam odbiór sukni ![]() Już za parę dni za dni parę .... aaaa normalnie nie wierze że to już w sobotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | ||
Wtajemniczenie
|
Panna Izabela, cudownie, że ten dzień się tak udał!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
aniuska Piękna z Was para, a Ty wyglądałaś zachwycająco -loki, sukienka. Świetnie też wyszedł róż jako kolor przewodni
![]() Tortem bardzo się zachwycam, dekoracjami (brzozowe wazoniki ![]() ![]() ![]() Panna Izabela Super, że wszystko się udało ![]() monidot Ja bym trochę delikatniej potraktowała cienie na dolnej powiece - bo troszkę wygląda to tak, jakby powieka opadała. Zastanawiam się też, czy zamiast eyelinera nie sprawdziłoby się u Ciebie delikatne roztarcie kreski (kontrast jest bardzo mocny i efekt jest ciężki). Zadbaj tylko o to, żeby makijażystka dobrze wyczesała rzęsy i będzie super ![]() marlenqa22 Piękny sposób na świętowanie rocznicy ![]()
#2904 |
Zadomowienie
|
RELACJA ŚLUBNO-WESELNA CZĘŚĆ 2 Po torcie dalej impreza ![]() ![]() ![]() ![]() ale najlepsze było przebijanie BALONÓW!!!! wsyztskie niebieskie jeden złoty, przebijaliśmy na przemian i wyszło ze: JA bede chodzic na piwo ![]() ![]() ![]() ![]() no i zostal ostatni balon ZŁOTY, musielismy wybrac kogos z gosci kto go dla nas przebije. Wybralismy kolege przebija a tam karteczka: Dla Pary Młodej dziś ZAŚPIEWAM JA! ![]() ![]() ![]() i śpiewał: fajne wesele, cholera fajne wesele. fajne weseeeeeeeeeeeeele cholera fajne wesele itd ![]() były tez zabawy z tańcami, uśmiałam się bardzo. Pociąg super był po całje sali hotelu i na tarasie. Karety nie bylo bo Bartek nie chciał ![]() ![]() Przed 2 w nocy było zbieranie na podróż poślubną z racji, ze wózek juz mamy ![]() ![]() O 2 pożegnali się z nami: fotograf i kamerzysta a my dalej sie abwilismy. Wesele trwało do 6 rano... położyłam się przed 7 i wstałam o 9 zeby sie ogarnąć i pójść po małego odebrać z pokoju opiekunki i na śniadanie. Bartek na śniadanie przyszedł ok12 ![]() Ludzie zachwyceni- tak mówili, a co mieli mówić :P Dwa prezenty: The r mo mix aaaaaaaaaaaaaaaaaa juz na nim gotuje i kocham go calego hahaha drugi prezent do garnki: ładne, bardzo ciężkie od przyjaciela. w środku walizki kartka: jak twój mąż zobaczy jak ciężkie są garnki przenigdy nie zdenerwuje cię gdy trzymasz patelnię ![]() spokojnie mozemy otworzyc winiarnię ![]() dostalismy tez 8 książek plus 3 małe książeczki dla Janka ![]() chyba ze 3 bukiety kwaitów Z kopert jestesmy zadowoleni bardzo ![]() Po śniadaniu spakowaliśmy wsyztsko na 3 auta :P nie dalismy rady w nasz samochod. zabrlaismy tez sporo napojów i jedzenia oraz ciast i ciasteczek, a nie spodziewałam się, ze cos dostaniemy ![]() Do domu dotarliśmy jakoś ok 18. Mały padł bo na śniadaniu kazdy go chciał na ręce a to łaskotał a to wygłupiał sie z nim, z rąk do rąk, na spacery itp takze padł o 19. my nawet nie mielismy siły sie rozpakowac, tylko do wanny... ![]() ![]() ![]() Mąż powiedział, że podobam mu się bardziej jako żona ![]() Jak dobrze, ze maly przespał całą noc, wsyzsyc wstalismy w poniedziałek o 9 ![]() ***** Poszło 120butelek ze 180 wódki, na 110 osób. Goście najabrdziej chalili jedzenie, ze bardzo dobre i stół wiejski. DWA ZGONY ![]() Zero stresu i zmartwień co z dzieckiem, bo opiekunka spisała się na 100% super dziewczyna! 3/4 stołu wiejskiego zjedzone, wina poszły wsyztskie oraz zimne przekąski Ja jadłam tylko dania gorące ![]() 4.10 idziemy na wesele kuzyna tam sie na wpiep rzam ![]() teraz ustalam listę podkładów muzycznych do filmu i tragedia, pustka w głowie nie wiem co chce ![]() w niedziele plener z fotografem, takze jeszcze raz wskocze w swoją princeske. Brudna, porwana, ale co tam ![]() Życzę przyszłym Pannom Młodym takiego wesela! Mogłabym ten Nasz dzień przeżyć jeszcze raz! Obrączka lśni na palcu, co chwila słyszę: żono moja, moja żono i uśmiech z twarzy nie schodzi. TAK to jest dopełnienie naszego związku, teraz zabieramy sie za drugie małe, oby wróżba z wesela się sprawdziła i byłan dziewczynka najpierw Na pewno bede do was zagladac caly czas, tak łatwo sie mnie nie pozbedziecie. ![]() mam jakies foty kolezanki, ale mało wyraźne wstawiam jedno :/ wiec czekam na foty fotografa i powstawiam, a narazie musicie zadowolic sie takimi ![]()
#2905 |
Zadomowienie
|
aniuska18032, cudowny bukiet i piękna z Was para
![]() Anesthesia, tak jak aniuska radzi - szampon przeciwłupieżowy. Ja całkiem chciałam zmyć kolor (z szamponetki, niesamowicie się trzymał), wiec myłam szamponem, a przed myciem nakładałam maskę z sokiem z cytryny-on też wypłukiwał kolor w jakimś stopniu. madziara, jeśli nie chce organizować Ci wieczoru, to jej nie zmuszaj. Ja próbowałam zaangażować w to swoją siostrę-świadkową. Wyszło tak, że nawet nie przyszła - do ostatniej chwili zapewniała, że będzie. Napisz do dziewczyn, zapodaj jakiś motyw przewodni (czy grochy, czy spódnice w kwiaty, jakiś kolor), zaproś na drinka z okazji ... i jeśli się znają to coś wymyślą, a jeśli nie to spędzicie wieczór na pogaduchach i może coś wyniknie w trakcie ![]() Pysiu, suknia całkiem spoko - przerobiłabym nieco górę ![]() bardorja, Panna Izabela, gratuluję! ![]() ![]() monidot, ładnie ![]() marlenqa22, dokąd lecicie? Kto gdzieś nie jedzie, to do Grecji;P |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Panna Izabela i Bardorja gratuluję pięknych ślubów i wspaniałych wesel
![]() Cytat:
![]() Ja odliczam dni do sobotniego panieńskiego, zapowiada się super zabawa, choć ciągle owiana wielką tajemnicą ![]() Tylko wznoszę modły żeby moja przyjaciółka dotarła z zagranicy i bawiła się z nami choć szansa jest nikła ![]()
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
4 dn i do wesela, a mi się kurczy lista gości, bo się jeden obudził, że jednak przyjdzie sam, inny nadal nie wie, nie dostalismy potwierdzenia od jednej rodziny (2 doroslych +2 dzieci), jestem wkurzona na TŻta i odechciało mi się całego tego ślubu i wesela
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję. ![]() Dziękuję za opinie <3 Dziewczyny a teraz pytanie z innej beczki. Ile dajecie koscielnemu za to ze zapali światła i świece? I ile dajecie księdzu za odprawianie mszy. U obu jest co łaska i zastanawiamy się ile dać. Bo organista sobie zazyczyl aż 250 zł a nie mogliśmy sobie ani jednej pieśni wybrać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2910 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.