|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Dziękuję Wam kochane za tyle ciepłych słów na temat naszych ślubnych zdjęć, jesteście kochane
Cytat:
Chyba tylko jakiś wysoki kucyk wchodzi w grę.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też się obkupiłam, bluzeczki, spódniczki, a tu jesień idzie ![]() Cytat:
Faktycznie keratyny za dużo, dziewczyny dały Ci już przykłady maseczek i odżywek, teraz tylko wprowadzić to w życie i znaleźć swoją metodę stylizacji Cytat:
![]() Cytat:
Bo nieumiejętne mycie może spowodować przyklap, ja tak miałam z początku ![]() Jest u mnie na blogu instrukcja, jak ja myję, zobacz sobie: http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...a-krok-po.html Cytat:
![]() Ja nie lubię go, pląta, mam po nim kaczuszkę i swędzi mnie czasem skóra głowy. Może to Mysia miała na myśli |
|||||||||
|
|
|
#4652 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
He he, też mi kiedyś kilka razy wykipiał ![]() Cytat:
Twarzowe kosmetyki na szczęście robię sobie sama z półproduktów, to po czasie często wychodzi taniej, tylko na początku trzeba kupić troszkę ![]() Cytat:
Cytat:
No i żele PRZEWAŻNIE mają więcej polimerów i lepiej podkreślają skręt, kremy dają naturalniejszy efekt i włosy żyją trochę bardziej swoim życiem, lubią też obciążyć, mleczka niby lżejsze. Ale wszystko zależy od składu i receptury Cytat:
UGniatałaś je z odżywką b/s? Teraz tylko zadbać o odżywianie i skręt ![]() Jakie tam maski i odżywki masz w zanadrzu? ![]() Cytat:
![]() Przyszedł mój wyczekiwany biovax gold, nowa maseczka od nich ![]() Wklejam zdjęcie i skład dla zainteresowanych, choć cena to jakieś 20zł za tylko 125ml. Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-09-03 o 17:05 |
||||||
|
|
|
#4653 |
|
Moderator
|
Myszka 2020- ciuchowo mam na tyle dobrze że temperatura zazwyczaj jest tu najniższa -5 i jesienią czy zimą zazwyczaj 5-10 więc mogę takie lżejsze ubrania nosić ;D
Tak, do blondu. Dziś dodałam do niego aloes i pięknie nawilżył, bardzo jestem zadowolona bo solo działa nawet bardzo szybko i widać efekt. A biowaxy kupuję online na polskim shopie ale koszt 500 ml to ok. 10 funciaków - uważam że jednak warto. Daj znać jak ta maska, słyszałam o niej niedawno - to złoto w składzie + nowość więc wiadomo cena wyższa. Ja z chęcią jeszcze kupię kiedyś aloesowego i pomarańczowego... chyba napiszę do sklepu z prośbą o opakowania 250 ml w ofercie
|
|
|
|
#4654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4655 | |
|
Moderator
|
Cytat:
bo takie olejki w mini buteleczkach do końcówek to są olejki z islikonami - dobre do zabezpieczania ale nie do olejowania.trzymajcie kciuki, jadę jutro do collegu na rozmowę
|
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
W poniedziałek minął rok mojego włosomaniactwa i tak przeglądnęłam stare zdjęcia, aż mi się prostują na widok tego co było
|
|
|
|
#4657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musze wybrać jakiś inny olej w takim razie. Nadchodzi czas wielkich zmian dla moich wlosiakow w piątek wielkie zakupy
|
|
|
|
|
#4658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wszystko mam rosyjskie : maski: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...iu-wlosow.html odżywki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ow-wlosow.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...do-wlosow.html
|
|
|
#4659 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz ten olej arganowy, z którym chciałaś mieszać oliwę? On mógłby być dobry Albo faktycznie coś z omega 6 ![]() Zobacz na tabelki, żeby się w tym omegach co nieco zorientować ![]() http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...rocentowa.html http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...entowa_24.html Cytat:
![]() Trzymamy kciuki Cytat:
Prawda ![]() Cytat:
![]() Maskę marokańską i balsam uwielbiam Ciekawa jestem, co by było po ugniataniu najpierw na odżywkę b/s, a potem na żel lniany albo na piankę
|
||||
|
|
|
#4660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro wypróbuję żel lniany i piankę Chociaż przyznaję, że nie lubię mieć tak dużo kosmetyków b/s na głowie :P
|
|
|
#4661 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myszka2020 dzięki za linka, myję podobnie tak jak opisałaś, czyli kilka razy paćkam na skórę głowy i dłużej niż szamponem, tyle że z wodą nie mieszałam |
|
|
|
|
#4662 |
|
Moderator
|
myszka 2020- o patrz, nie wiedziałam ;D myślałam że to omega 6 i 3.
Odstawiłam proteinki i używam tego biowaxa, a włosy są zadowolone co raz bardziej.. niestety plączą się okropnie bo z tej suchości aż takie fruwacze mam. Nawet są mocniejsze - wcześniej łatwo wychodziły, a teraz siedzą dzielnie i jak delikatnie pociągnę za włos to boli cebulka. Jest sporo kłujących włosków i pokazało się kilka pojedynczych - są grubsze i ciemne. Może po tym sumplemencie bo brwi i rzęsy oraz paznokcie też lepiej się miewają ;D Te alverde mają ładne składy, szkoda że nie mam możliwości kupienia ich. |
|
|
|
#4663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie upieram się, być może to nie metoda dla Ciebie, ale fajnie popróbować i się przekonać![]() Cytat:
![]() Niektóre alverde są świetne, szkoda, że do nich też nie masz dostępu ![]() Zwłaszcza olejek arganowy do włosów i odżywka z morelą i cytryną ![]() Cieszę się, że włoski dochodzą do siebie
|
|||
|
|
|
#4664 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Mam ten peeling z serii z Morza Martwego wielbie go. W niedziele zostawiłam go po peelingu ze złota maska, ta ajurwedyjska. Miałam taaak cudne włosy.. Szkoda ze szłam spać bo to wszystko zepsuło a reanimacji nie ogarnęłam.
myszka2020 spróbuję jutro znów z żelem. Mam chyba lidlowy i chyba Joaska mrozaca tez. Zobaczymy czy coś pokażą czy nie (a potem popsuje wsio i tak jazda na rowerze ))))) )
|
#4665 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Niestety nie mam nikogo kto by mi mógł kupić. Może kiedyś będzie okazja to dorwę, póki co doceniam nasze polskie cuda biovax pobił na łeb nawet organic. Ja się strasznie cieszę bo o wzmocnienie mi chodziło, - nawet ładnie im się urosło i niedługo będzie bob
|
|
|
|
|
#4666 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja mam podobny problem do Newquay, więc będę się stosować do tego, co Jej poradziłyście i mam nadzieję, że skręt wróci.
Mam tylko pytanie, możecie doradzić jakąś odżywkę bez spłukiwania? |
|
|
|
#4667 |
|
Moderator
|
Joanna z lnem i rumiankiem lub inna z joanny albo maseczka ziaja do farbowanych - ta z ziaji jest super jako b/s, bardzo emolientowa.
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Zdjęcie pierwsze z maja, drugie aktualne.
|
|
#4669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Joanna była u mnie taka sobie, wypróbuję ziaję. Dzisiaj jako bs użyłam balsamu mrs potters, mycie joanna rzepa i jako odżywka ds biovax do suchych i zniszczonych. Mam nadzieję, że nie będzie źle. Ale joanną chyba nie powinnam myć często włosów? |
|
|
|
|
#4670 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomo, że wszystko zależy od składników.Cytat:
Szampon Hipp też świetny i bardzo się pieni, ale pozmieniali w nim coś, nie wiem jak to wpłynęło na jakość.Cytat:
![]() ...yyy quaternium-87 (czy to to samo co w makadamia i kokos?), gliceryna wysoko- no i koniec podniecenia. Ale nie skreślam. Daj znać jak się spisuje ![]() Cytat:
![]() A co do keratyny, to wszystkie proteiny bym odstawiła na razie. Czym zabezpieczasz włosy? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na razie na zmianę z szamponem jeśli są obciążone. Jeśli stwierdzisz, że na pewno skórze głowy to nie pasuje, zostaje omo![]() Cytat:
Dziś, no dobra, już wczoraj, złowiłam okiem żel z Tafta. Nigdy wcześniej go nie widziałam. Zaraz dorwałam się do składu i zapragnęłam. Bez alkoholu, wysoko vp/va, PVP, pantenol, łatwo zmywalny sylikon po zapachu. Może by zastąpił Issanę? Zrobiłam zdjęcie ale ledwo co widać. Powstrzymałam się od zakupu, bo mam jeszcze Isany w zapasie, Bootsa, Żel z czarną rzepą, Joanne mrożącą-niewypał i Taft Speed Gel. Jeszcze by się coś znalazło... http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/taft-zel-...ga-strong.html O, znalazłam. Proszę link jakby się któraś chciała skusić, ja chyba poczekam ---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:54 ---------- Cytat:
Cytat:
Link do żelu nie zadziałał, więc podaję jeszcze raz http://www.superkoszyk .pl/taft-zel-do-wlosow-150-ml-invisible-power-hold-mega-strong.html (spacja pomiędzy koszyk, a pl). A może któraś z Was już go miała? Jak wrażenia?
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4672 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Wloski zabezpieczam olejkami, mam kilka, olejek z loreala kwiatowy, olejek arganowy, Marion macademia- yaung,z cameleo olejek do kreconych wlosow, z schaumy. Najbardziej lubie arganowy i ten z Mariona po nim wloski pieknie pachna i slicznie sie blyszcza. Dziewczyny a co myslicie o maseczce z żółtek? Stosowalyscie? Jakie efekty? Dawno temu nakladalam na wloski i chyba byly bardzo mieciutkie po zoltkach. To bylo lata temu i pamietam jak przez mgle
|
||
|
|
|
#4673 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() to ta maseczka: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wny-kolor.html Newquay - to zależy, zółtka maja proteinki i mogą wysuszać ale mogą też dobrze odżywiać. jak teraz używałaś tak dużo z keratyną to żółtka lepiej nie używać ale jak się nieco nawilzą to spróbuj, ja miałam kiedyś śliczne włosy po takiej maseczce.
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-09-04 o 10:53 |
|
|
|
|
#4674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam prosbe czy mozesz napisac jak dbasz o wlosy i jakich olejow uzywasz? Czy na Twoich wloskach jest rozjasniacz czy farba? Ile czasu zajelo Ci doprowadzenie wloskow do takiego stanu? Sto pytan do hehe wybacz, ale jestem pod wrazeniem i musze sie dowiedziec co i jak
|
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mam sklep Ziai niedaleko siebie i tanizny tam są z tej marki, a nie tak jak w drogeriach, gdzie czasem cena to 150-170% ceny ze sklepu firmowego. |
|
|
|
|
#4676 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja płaciłam 2 funciaki na promocji, niektóre z ziaji kosztuja tu nawet 4-5. Trzeba przepłacać niestety ^^ Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-09-04 o 11:29 |
|
|
|
|
#4677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak tez zrobie dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Kochane ulozylam sobie zestaw ratunkowy dla moich wlosow, oto on: -Bübchen Kinder shampoo do (kazdego mycia) -Garnier Naturalna Pielęgnacja Ultra Doux, Szampon odbudowujący do włosów suchych, zniszczonych olejek z awokado i masło karité (szampon sls do mycia raz w tygodniu ) -Alterra, Haarkur Granatapfel & Aloe Vera (Maska nawilżająca do włosów suchych i zniszczonych -Granat i aloes) i tu pytanie co radzicie zamiast niej, bo u mnie w miescie nie ma Rossmana i moge jej nie znalezc. -Alverde, Haarol Mandel Argan, olejek do włosów, posluzy do olejowania Co sadzicie o takim zestawie? Zmienilybyscie cos? Cos dodaly? Prosze o opinie. Mam pytanie ktora z Was dziewczyny stosowala : - cos z linii L'Oreal Professionnel, Serie Expert, Absolut Repair, -cos z Klorane z serii na bazie drzewa egipskiego ? |
|
|
|
|
#4678 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4679 |
|
Raczkowanie
|
Zaczęłam reanimować włosy wodą i joaśką. Oto efekty. Chyba zaprzyjaźnimy się na dłużej
Tak prezentują się dwa dni po myciu. Żeby nie było nie mam takich dużych, czarnych odrostów, nie wiem czemu zdjęcie tak wyszło, aż dzisiaj siedziałam i w lusterku oglądałam ![]() DSC_0661.jpg
|
#4680 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hippa mialam 2 razy, ten zmieniony juz nie jest taki fajny, coś dodali co podsusza. Cytat:
poniosłam dziś spektaku;arną porażke stylizacyjną (a umówmy się ze jazda na rowerze też się do tego przyczyniła) więc macie w zamian moj warkocz
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

Chyba tylko jakiś wysoki kucyk wchodzi w grę.

tak tez zrobie