![]() |
#1471 |
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Ja mam butelki i smoczki Avent. Nie wiem, może dokupie jeszcze jakieś inne.
alekaz super ciocia ![]() ![]() Nati a Ty będziesz miała robioną glukozę? chyba coś pisałaś, że nie. Ja chyba też nie i zastanawiam sie czy zrobić sobie tu w PL? nie wiem, na tych naszych wyspach mają jakies bardzo luźne podejście do wszystkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzwonił moj dr powiedział ze jeśli ja ok 30 min chodziłam to prawdziwy wynik jest na 100% ponad 140 i zdecydowanie nie powtarzać wyników bo bez sensu tylko mam jechać po skierowanie do poradnii diabetologicznej w szpitalu i dietka + glukometr. To ciaża po ivf wiec nie bedziemy z niczym ryzykować..plus taki ze już nie przytyje ![]()
![]() |
#1473 |
Rozeznanie
|
Na opakowaniu mam napisane tak "Jedna tabletka zawiera 535 mg magnezu chlorku sześciowodnego, co odpowiada 64 mg jonów magnezu". I tak jak pisałam wcześniej teraz mam brać po 3 tabletki dziennie, a później dwie dziennie. Na opakowaniu jeszcze napisane, że ich można brać (oczywiście po konsultacji) do 6 tabletek dziennie, ale to przy stwierdzonych niedoborach magnezu i też tylko przez 3 tyg a później też należy zmniejszyć dawkę.
#1474 |
Zakorzenienie
|
Sasia mi z drozszych to zostal fotelik plus adaptery i materac do lozeczka a tak to juz kosmetki i jakies ☠☠☠☠☠☠☠y.
#1475 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Wtajemniczenie
|
Linka Javwlasnie chciałam napisać ze jak tak czytam ze ta ma stresa po tym a tamta pi tamtym to czuje sie masakrycznie wyrodna matką... Ja na prawdę jem wszystko tak jak przed ciążą, tylko do normalnych posiłków dorzucilam owoce i warzywa w formie takich przekąsek
![]() ![]()
#1477 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Ja mam po prostu zbyt duzo czasu wolnego i wymyslam debilstwa :p ale moze moje lezakowanie potrwa juz niedlugo, to sie wezme za cos na powaznie
![]()
#1479 |
Rozeznanie
|
6 tabsów magnezu?
![]() ![]() ![]() ![]() To moze ten ciagle twardenijeacy brzuch jest ze zbyt duzej dawki? ![]() ![]() Dziewczyny a ja sie tak najadłam ze mi brzuch rozsadza, te frytki i nugetsy, pasty jajeczne z majonezem i wszystko inne..masakra ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Justysia biore tyle ile kazalo mi dwoch lekarzy, ale ja mam ciaze obarczona ryzykoem porodu przedwczesnego, wiec pewnie stad ta dawka. Lekarka mowila, ze w razie W nadmiar wysikam podobno.
Lykalam tez chela mag b6 mama i to juz 'tylko' cztery ale to bylo zwiazane ze zwiekszonym w niej stezeniu od tego ktory jem regularnie. Teraz dostalam tez nowe zelazo ![]() ![]()
#1481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tardyferon też mi przypisali... Cytat:
Chyba mi się młoda podniosła do góry, bo wcześniej waliła w pęcherz a teraz mam zgagę. W sumie da się znieść, ale jak z Basią w ciąży byłam to tak była ułożona, że paliło mnie jak nie wiem praktycznie non stop
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zadomowienie
|
Lolcia czy ty w ogóle gotujesz albo jesz jakieś normalne posiłki które nie pochodzą z pizza hut albo nie są gotowymi daniami na wynos, do podgrzania lub innymi tego typu? Piszesz że Twoja ciąża jest obarczona możliwością przedwczesnego porodu a dostarczasz dziecku witaminy tylko w sztucznych formach czyli w tabletkach. Nie obraź się ale może zmieniłabyś dietę na bardziej zdrową.
#1484 |
Rozeznanie
|
Minka no to klops, bo ja już miałam ten wywiad i powiedziałam, że nikt nie ma cukrzycy. Więc już sama nie wiem, skoro tam mają takie podejście, to może trzymać się tego czy zrobić sobie tutaj to badanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Rozeznanie
|
Sasia ja na Twoim miejscu zrobiłabym tutaj. Koszt chyba niewielki, ok 20 zł, a bedziesz spokojna, że sprawdziłaś czy wszystko ok.
Wklejam Wam co zasłyszała ostatnio autorka jednego z blogów, które podczytuję: "W dzisiejszym temacie, odpowiedzialności za małe gesty, za dobre słowa: zasłyszana, parkowa dyskusja dwóch mam: jedna w ciąży, z około półtorarocznym maluchem przy boku. -"Będziesz miała przesrane -tyle Ci powiem" - mówi ta nie- w ciąży. -" Między moimi jest niecałe trzy lata różnicy i na początku myślałam, że zwariuję." Dziewczyna w ciąży milczy, nic nie mówi. No bo co ma powiedzieć? Może nie będzie tak źle? Nie strasz? Jakoś będzie? Jest taka opowieść o Sokratesie i trzech sitach. Zanim otworzysz usta, zastanów się: czy to co masz do powiedzenia na pewno jest prawdą? Czy jest przynajmniej dobre? Czy jest konieczne aby to powiedzieć? Jeśli to co masz do powiedzenia, nie jest w 100 % pewne, prawdziwe, ani dobre, ani nie ma konieczności dzielenia się tym z drugim człowiekiem, to po co otwierać usta? Trzy sita Pamiętajcie ![]() Aaaaaaaaaa i witam się w trzecim trymestrze ![]() Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2014-09-04 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() sasia u nas to padanie musi byc zrobione a za granica juz nie. Moze u nas sa lekarze przewrazliwieni. Koszt tego badania nie jest chyba drogi tak mi sie wydaje. Ale mam lenia ostatnio od poniedzialku sprzatam i musze sie w koncu za to zabrac.
#1487 |
Rozeznanie
|
Skrzatek, true story
![]() Dzień dobry! ![]()
#1488 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję 3 trymestru ![]() Cytat:
Miłego dnia ![]()
![]() |
#1489 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1490 |
Rozeznanie
|
Kiedyś pisałyście o legginsach ciążowych z biedronki. Ktoraś z Was posiada i jest zadowolona? Nie uciskają brzucha, podbrzusza? I czy kupowałyście taki sam rozmiar jaki nosiłyście przed ciążą czy jednak większe? Zastanawiam się czy się nie zbiegną trochę po praniu. Wczoraj znalazłam u siebie przecenione na 8 zł i miałam wziąć, ale nie wiem czy i za tę niewielką kasę warto.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Zadomowienie
|
witam!
Skrzatku bardzo dobry fragment...ale cóż dla niektórych szklanka będzie zawsze w połowie pusta a nie pełna. mało tego przedstawiąci to w taki sposób że ci w pięty pójdzie.... dzisiaj piękny dzień! zaraz gonię na trening a potem do apteki po magnez. ja biorę (lub nie ![]() ja robię tak że na drugie śniadanie jak np. jem jogurt to mieszam małego danonka z naturalnym i dorzucam różne bakalie czy otręby.... dla chętnych lista bogatych w magnez składników http://www.niam.pl/pl/artykul/959-15...atych_w_magnez osobiście bardzo lubię zarodki pszenne-w kierfurze po 3zł! i człowiek zje zdrowo i magnez przyswoi!a jakie mało tuczące ![]() jak się zbiorę to i holtera dzisiaj odbiorę.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Rozeznanie
|
Hejo
![]() Za glukoze płaciłam 16zł plus glukoza 5zł, ale potzrebne skirowanie, zrób sobie tu w PL będziesz spokojniejsza ![]() Miałam dziś straszny sen :/ z resztą co noc mam jakies głupkowate sny i potem spac nie moge ale ten dziś był tak super realistyczny. Sniło mi sie że byłam w ciazy z bliźniakami i okazalo sie ze będa chore ![]() ![]() ![]() a do tego z takim bólem biodra i krzyza z prawej str sie obudzilam z enie wiem jak usiasc juz ![]() ![]() ale spoko spoko dzis bedzie fajny dzien, ma byc 26C słonko, kupie sobie ksiazke a jutro juz prawie weekend wiec gitara ![]() uciekam myć włoski, miłego dnia ![]() skrzatek- ja mam te z bidy, te z regulowanym zapieciem z boku jak w staniku, o tym mowisz?ale nie ejstem za dowolona uciska mnie to, jzu wole miec pas ponizej brzuch niz nad nim i te zapiecie ze stanika mnie drapie jak sciagam leginsy, drapie mnie po brzuchu. Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-09-04 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Rozeznanie
|
Tak właśnie o te mi chodzi. W takim razie nie wezmę. Właśnie pomimo tych zapięć wydawały mi sie mało elastyczne w pasie. W sumie to byłam przekonana, że ten pas ma być pod brzuchem, ale takie też potrafią uciskać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-09-04 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Rozeznanie
|
dzień dobry wszystkim
![]() Paulinkus ja jej ściemniałam trochę, że źle się czuję i że brzuch mnie pobolewa, co prawda czasem boli ale nie ma jakieś tragedii, ale coś czuję, że jakbym powiedziała, że wszystko jest ok to o zwolnieniu mogłabym pomarzyć bo z wielką łaską mi je dała, ale to chyba zalezy od lekarza bo u mnie niektórzy wiem, że od początku ciąży bez problemu wystawiają. Już prawie 7 kg mam na plusie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Skrzatek swietna historia ![]() ![]() Madziaqqq Czytasz mi w myslach ![]() ![]() Zamowilam sliczne sukieneczki dla Emilki ![]() ![]() ![]()
#1497 |
Zadomowienie
|
Tak moj kot pomaga mi sie uczyc ;-)
![]() |
#1498 |
Rozeznanie
|
witajcie!
gratuluję udanych wizyt (i tych z których jesteście mniej zadowolone też) ![]() skrzatek ja mam te leginsy i odmiennie do justysi jestem z nich mega zadowolona! w sumie tylko w nich chodze ![]() ja dziś o 3 w nocy się obudziałam i koniec spania. tysiąc myśli i każda z innej parafii. dziecko, inne problemy, niepewnosci i takie tam pierdy.. no masakra. tż też się wiercił. wpół do 5 postanowiłam wstać bo zaczęło mnie w żołądku ssać :P Głodomorra się obudziła i też dawała kopniaki. poczytałam was trochę i po 5 wróciłam do łóżka. muszę chyba poczytać albo podpytać lekarza o coś na lepsze spanie (melisa chyba tylko wchodzi w grę bo tabsy wiadomo odpadają). a może wy słyszałyście o czymś na mocniejszy sen? |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Wtajemniczenie
|
#1500 |
Rozeznanie
|
paulinkus mam identycznego kota!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.